|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
także już bliżej niz dalej. ostatni dzień laby haha a później zacznie się życie |
|
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Dzień dobry!! witam się w 40 tc z najserdeczniejszymi życzeniami dla naszych solenizantek! liczę na pojawienie się nowych jubilatow dnia dzisiejszego
![]() ale się dziś wyspalam! no cudownie po prostu jest i od razu bardziej radośnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Witam z rana
![]() Misiaczka u mnie też parówa, duchota i gorąc..nie mogłam dłużej wyleżeć..trzeba iść pod prysznic, schłodzić się. Poza tym to też się tak pocicie w nocy? Jak wstaję do kibelka to całe plecy i kark z włosami mam mokre..a gęba się świeci jakby mi ktoś wodą chlusnął..masakra..:mdlej e: Wszystkim naszym Anulkom w dniu imienin wszystkiego naj naj! Cytat:
Mój tak samo się zaparł jak się dowiedział, że mam 1 cm rozwarcia i czop sobie odszedł i jeszcze, że dziecko schodzi coraz niżej, a on nie chce go uderzyć w głowę Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Domcia, a jak tam u Ciebie jest..pójdziesz jutro na wywołanie i tego samego dnia już działają? czy też mają procedury by odczekać dzień czy dwa? |
||
|
|
|
#2194 | ||
|
Raczkowanie
|
Ja już też na nogach od 7:15. W nocy obudził mnie straszny ból w dole brzuch i plecach- ścisnęło mnie tak 2 razy po kilka minut i przeszło
ale sie wystraszyłam normalnie. Bolało masakrycznie. Jak to dopiero przepowiadacze to ja nie rodze i koniec---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
Już go chyba nie kupię.---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
My sie witamy i Annom zyczenia najlepsze skladamy ![]() Hanka dala mi w nocy do wiwatu,ale to pewnie dlatego ze prawie caly dzien przespala :banghead: teraz u mamusi w lozku steka i kweka z kupa Wczoraj byla u nas chrzesnica meza i bedzie zazdrosnik. Ona lubi byc w centrum zainteresowania,bo jedyna wnusia byla i wczoraj byl ryk,bo ona chce do lozeczka,przetestowala nosidelko i bujaczek a ma ponad 2 lata Dzis mamy upal..ktoras pytala jak ubieramy dziecko(teso?) Ja to chyba jestem wyrodna matka :p bo u mnie hanka po domu jest w body krotki rekaw i spodenki cienkie a na dworze sam bodziak i gole nogi,czego babcie nasze nie moga przebolec ale wychodze z zalozenia z lepiej jak jej bedzie troche chlodniej niz za cieploUciekam bo maruda sie budzi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobia mi komplet badan, zbadaja dziecko, tak samo jak w polsce i lekaz zdecyduje jaka metode wywołania zaczniemy indukcje. akurat pisalam o tym na blogu, jesli chcesz znac szczegóły zapraszam do mnie na bloga: mama-w-uk.blogpsot.com |
|
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Oliath odchwaszcza swoje RODOS w przerwach karmiąc Lili.
A ja jestem zła. Mąż nie chce mi pomóc w robieniu skurczy, mnie nic nie boli. No nic się nie dzieje. Wczoraj to mnie chociaż podbrzusze ćmiło i krzyż bolał, a dziś nic!
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
8.05 domofon i kto? Położna,a my śpimy he była zapowiedziana ale mogła poczekać do 9
|
|
|
|
#2199 |
|
Zadomowienie
|
hejo
![]() ale upały u mnie zapowiadają
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
:d
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- haha! takiemu słodziakowi i tak się to wybacza
|
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
to ode mnie ida te upaly
![]() u nas 3 tygodnie trzymalo , codziennie ponad 32 stopnie w cieniu!! ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- http://domciatko.blogspot.co.uk/ sprobuj teraz sorry zrobilam literówke |
|
|
|
#2203 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Cytat:
a co do teściowej to postaraj się, o ile to możliwe, unikać kontaktu, po co masz sie stresować. Ja mam to szczęście że mój mąż zawsze szybko gasi takie osoby, które w moim towarzystwie opowiadają o swoich super przejściach porodowych. W majówke bylismy na grillu u znajomych i była tam jakas dziewczyna, której w sumie nawet nie znałam i oczywiście zobaczyłaże jestem w ciązy to zaczęła opowiadać jaki to ona miala poród z użyciem kleszczy. Historia jak z horroru ja przerażona, a mój mąż i kolezanka ktora organizowała tego grilla tak objechali te dziewczynę że posiedziała moze jeszcze z 10 min i zmyła sie do domu a co do odwiedzin, zawsze możesz poprosić położną, zeby pogoniła nachalnych odwiedzających Cytat:
ja się staram mysleć pozytywnie, ma być dobrze i będzie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam się z rana, wczoraj się nie odzywalam, bo jakaś chandra mnie dopadła, a dzis ciąg dalszy ![]() oczywiscie w nocy pobudka o 4, oczy jak 5 zł i nici ze snu, poskakałam na piłce trochę bo mnie kręgosłup bolał, potem wziełam się za czytanie książki i tak o to do 7 czas mi zleciał. Właśnie pije druga szklankę colki z lodem, a mój syn szaleje chyba jak sie urodzi to mu w butli będę musiała podawać - tak lubi ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- |
||||||
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Słoneczka
To samo miałam zamieścić ![]() A ja się witam po nieprzespanej nocy od 1 do 3 walczyłyśmy chyba z kolkami Dziewczyny gratuluję skończonych lub rozpoczętych tygodni
|
|
|
|
#2205 |
|
Rozeznanie
|
a w ogóle jak tak obserwuje, to domeną ostatnich dni ciąży jest chandra i rozdrażnienie, albo to znudzenie oczekiwaniem
muszę sobie znaleźć dzis zajęcie |
|
|
|
#2206 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Aremalgos ja mojego męża szturcham, przekreca się,ale to nic nie daje. Dopiero jak zmieniłem kanał w radio to przestał chrapac. Dziwne
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki,
Wszystkim solenizantkom, życzę tego co najlepsze!!!! STO LAT!!! Dużo cierpliwości i miłości!!! Buziaki i Aneczki trzymajcie się!!!! W załączniku przesyłam Wam...jak te dzieci nas traktują i co one myślą o wychodzeniu z brzucha
|
|
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie zbieram po wyniki do labo...pewnie jak wrócę to padnę!!!
Zaczyna sie dziś mega skwar....tak, że trzeba zaraz się bunkrować w domu ze szczelnie pozamykanymi oknami,roletami itp!!!! |
|
|
|
#2211 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() mój to po alko i jak jest mega zmęczony to chrapie jak stary traktor i nic sie nie da zrobić - tylko kanapa , a na codzień przerzut na bok pomoga albo po prostu kop w nogę |
|
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
A propos humoru i samopoczucia na koniec ciąży to ta piosenka idealnie go obrazuje:
http://www.youtube.com/watch?v=9X3uwpJzFoE Lubię słuchać Lata z Radiem w Jedynce i takie przeboje tam lecą. ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
Aremalgos mój po alkoholu wie, że ma do łóżka naszego się nie zbliżać!
|
|
#2213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko co ja bede robiła przez weekend i nocami A może wy macie jakieś fajne audiobooki???
|
|
|
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mela to już mam na dziś utwór do wałkowania w kółko
|
|
|
|
|
#2217 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teściowa jak ma napady to dzwoni po kilka razy pod rząd, nie raz już po prostu nie odbieram. Całe szczęście, że ona pracuje. Może nie będzie zbyt często do nas zaglądać. Ale kto wie... mieszka jeden dom dalej... Co do pieluszki... to wątpię by mi się dupka zmieściła w pieluchy newborn ![]() Cytat:
Najgorzej jak mi łokcie na głowę zakłada i się rozpycha nimi ![]() Mieliśmy kołdrę 140cm i sobie w nocy wyrywaliśmy, zmieniłam na taką 200cm i dalej mówi, że on ma mało, a ja biedna śpię z małym rogiem kołderki. |
||
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
madi tak, u nich troszkę chłodniej jednak..może później się przejadę..ogarnąć się nie mogę..
dzieciaki chyba czują jaka jest pogoda i wolą się w wodach pluskać |
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
cały pierwszy post jest o wywołaniu porodu
))
|
|
|
|
#2220 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry
Przyjechała dzisiaj po mnie o 9 teściowa, wyczaiła fajny sklep z ciuchami dla dzieciaczków i zaoferowała zakupy w nim, więc pojechałyśmy a tam zamknięte ![]() Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantek U mnie już upał, siedzę w majtochach i biustonoszu i jestem cała mokra Z tego co pamiętam: Agrafka trzymam mocno kciuki ![]() Tweed super fura, widzę że zdecydowaliście się na Martię dobry wybór![]() Roxi super, że się ładnie cyckujecie no i Weronika sliczna |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.

nie wiem jak usne dzisiaj taka mam sałne w sypialni. Miałam dzis spakować torbę do szpitala ale chęci brak. Tak piszecie ze mało zuzylyscie tych wielkich podpasek a ja 3 paczki kupiłam 
co u mnie jest dziwne bo nie lubię tego wynalazku

ale sie wystraszyłam normalnie. Bolało masakrycznie. Jak to dopiero przepowiadacze to ja nie rodze i koniec
Niech nam dzieci rosną zdrowe!