|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 3,57% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
1 | 1,79% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
20 | 35,71% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
21 | 37,50% |
| Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! |
|
8 | 14,29% |
| Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
4 | 7,14% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Witam,
wczoraj Was nadrabiałam, ale pod koniec dnia przez tą duchotę za oknem już na nic nie miałam siły. A ma być jeszcze gorzej ![]() Cytat:
Cytat:
swoją drogą przykre to, że mieszkamy w dużym mieście, gdzie jest sporo szpitali, w tym akademickie, a żeby być w godnych warunkach a nie jak zwierzęta na taśmie produkcyjnej, trzeba jechać do małych okolicznych miejscowości ....Cytat:
![]() Cytat:
ciesz się czasem spędzanym z małżem, my poczekamy ![]() gratulacje ![]() [QUOTE=butterfly20;4196056 7]Czeeeść!! Ja pierniczę, kretony robole wrócili! Coś tam dokańczają na tej elewacji i od 6 rano się drą i śpiewają. NIENORMALNI. Jak mój mąż będzie wychodził to im coś powie, głuptoki... Karolson dzięki za życzonka ![]() Stawiam wszystkim imieninowe koktajle owocowe, lody, soczki, wodę i co tam chcecie/QUOTE] najlepszego dla wszystkich Ań na forum Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy I
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Cytat:
![]() mój ost zapomniał ja zresztą też i przypomniałam mu teraz ![]() a mam 30tc powinno się zrobić do 28 tygodnia, wiadomo że jak się ma cukrzyce ciążową to im wcześniej się to wykryje tym lepiej... ale jak zrobisz później to trudno ważne żeby wogóle to zrobić
|
|
|
#814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2
Cytat:
Kurcze, ale ja pierwszy raz w ciąży go jem... Chyba mi nic nie będzie... W ogóle makaronu mało jem.
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
ale sobie znalazłam zdjęcie - sortowanie zdjęć od 2012 r. i wybieranie do wywołania
![]() agusia ja Cię trochę nie rozumiem.. bo od dawna trąbimy o tej glukozie, każda z nas na nią chodziła, zdawała relacje, z tego co pamiętam już nie raz pisałyśmy, że to badanie jest OBOWIĄZKOWE w ciąży (tak jak np. toxo, której chyba też nie miałaś?), bo gdyby coś to zagraża zdrowiu malucha a Ty spokojnie siedzisz... fakt, to lekarz powinien o to dbać ale Ty moim zdaniem nie powinnaś "przeczekiwać" bo robisz to już od kilku tyg! na Twoim miejscu to ja bym już dawno coś z tym zrobiła, dopominała się lub poszła prywatnie na badanie, jak nie do tego lab co byłaś to do innego... tu chodzi o zdrowie Twoje ale przede wszystkim dziecka!!!! tak samo lista obowiązkowych badań w ciąży jest ogólnie dostępna więc skoro Twój lekarz to konował i nie zmieniasz go od dłuższego czasu to zawsze możesz sama sobie dopilnować bardzo ważnych badań i iść prywatnie
|
#816 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha kto ją tam wie.A może się wystroiła z okazji imienin ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oby moja ciocia nie jechała wtedy do sanatorium i wszystkiego dopilnowała To moje życzenie imieninowe, nawet może się załapać na Mikołaja, Święta BN i moje urodziny, byleby nie jechała wtedyyyy![]() ![]() Dzięki dziewczynki za życzenia!!!
|
|
#817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka!
Cytat:
|
|
|
#818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
co do szczepionek to ostatnio słyszałam, że te na gruxlice maja wycofać bo sa stare i podobno złe znajomej od teściówki dziecko po tej szczepionce dostao na rączce pod spodem guza a na wierzchu torbiel;/ takie malutkie ze nie moglo pozniej dostac innych sczepionek podstawowych tzreba bylo uwazac, a maluszek sie meczyl slyszalyscie cos o tych szczepionkach na gruzlice? ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
ja sie tam nie przejmuje bo jak bedziemy karmić będzie dietka i i tak zrzucimy mnie tlyko troche martwi cellulit na udach
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczy mi się zamykają, chyba zasnę ![]() Mam ubranko do chrztu (taki fajny garniturek)- rozmiar 68. Pewnie będzie za duży gdybym chciała chrzcić jak dziecko bedzie miało gdzieś półtora miesiąca?
|
|
|
|
|
#820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwi
to do laboratorium idz zrobic prywatnie obciazenir 75g po dwoxh godzinach
ladan ma racje ze unikasz strasznie tych tematow i obys potem sobie w brode pluc nie musiala jak odpukac cos sie wydarzy brzmi to strasznie ale prawdziwie cukrzyca ciazowa grozi OBUMARCIEM PLODU Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
agusia może idx jutro jeszcze raz na obciążenie, zapłacisz i będziesz miała spokojna głowę
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
a to ze nie wszystkie badania sa zlecane przez lekarzy nie oznacza ze nie powinny byc np toxo ja robie co 6 tygodni prywatnie ciul ze duzo kosztuje ale nikt mi potem zdrowia dziecka nie zwroci Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
witam się z rana.
wstałam o 6, zjadłam i dalej poszłam spać. Coś mi dzisiaj żołądek dokucza. Wszystkim solenizantkom serdeczne życzenia. A co do opisywanych sytuacji w sklepach, jak byliśmy w Polsce, to stałam w kasie w Tesco, byłam sama. I mówię do kolesia czy mnie przepuści,bo ja w ciąży, a on do mnie, że skoro mam siłę iść na zakupy, to powinnam mieć siłę stać w kolejce. U mnie już jest 29 stopni. Idę ogarnąć jakiś obiad i się znów położę.
|
#825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak chrzcilam andzie gdy miala niecale 3 mc to wlasnie zalozylam jej 68 i jeszcze delikatnie za duza sukieniusia byla |
||
|
|
|
#826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcz
Cytat:
|
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda że nie powiedziałaś kobiecie że skoro masz zwykłą glukoze to dopłacisz za to badanie z obciążeniem najwyżej jedź w poniedziałek i zrób odpłatnie to badanie dziewczyny weźcie agusi nie stresujcie bo to w niczym nie pomoże
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV
a co do tesciowki to moja jest wybitna gwiazda, pseudonim metka
wszytsko markowe z najwyzszej polki, niw pracuje, calymi dniami galerie i wyszukiwanie okazji na szmatach ale wyglada na 20lat mniej i jak z zurnala mnie przy niej wstyd ale z drugiej strony w nosie to mam mam wazniwjsze rzeczy do roboty niz strojenie sie na zakupy do osiedlaka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety tacy istnieją. |
|
|
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem może ja po prostu mam inny charakter i tak szybko bym nie odpuściła tego
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te badania są potrzebne do przyjęcia do szpitala, ale przecież jest szereg innych, które trzeba wykonywać w ciąży, dla bezpieczeństwa Twojego i dziecka. Ja np. sama pytałam lub czytałam jakie badania są wymagane, co do toxo to sama dbałam,żeby mieć robione co trymestr i sama się upominałam. To kwestia chęci i świadomości.Ze mnie się zawsze wszyscy śmieją,że wiem aż za wiele.
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-07-26 o 10:46 |
|
|
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tutaj w Hiszpanii, nie ma co liczyć, że ktoś Cię przepuści. Dzisiaj przede mną rano stało małżeństwo miało zapakowane dwa wózki, a ja stałam z bagietkami. Stałam prawie 20 minut za nimi, aż się cała blada zrobiłam. wiadomo, że jestem osłabiona, no ale stać tyle, też mi to nie pomogło.
|
#834 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiedziałam, że tak można... TŻ stał z tą glukozą i chciał ją mi wymieszać, a ona się go pyta "Co pan robi?" To ja jej mówię, a ona, że nie, że mam skierowanie od lekarza na glukozę, morfologię i mocz, nie na krzywą cukrową. A na tej karteczce z wynikami nawet nie było do zaznaczenia takiego czegoś jak "krzywa cukrowa" tylko sama glukoza, dlatego myślałam, że to jest to.
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Brydzia_ ja tam nikogo nie stresuję, pamiętam, że już kilka razy jej pisałam co jest obowiązkowe - chciałam pomóc a nie zaatakować
a to, że mówię, że jak komuś nie wyszło RAZ pobranie to przecież może iść kolejny raz a nie znów czekać tygodnie to chyba też nie atak tylko po prostu tak uważam
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda bo miałabym ubranko z głowy, a nie chciałabym kupować nowego.
|
|
|
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? J
Cytat:
i jak sie nie udalo to bezradnie czekasz na to co los przyniesie nie chce na ciebie najezdzac bo kazdy robi jak uwaza tylko skoro pytasz co teraz to ci pisze trzeba to zrobic, sama glukoza na czczo sprawdzi tylko czy nie masz zaawansowanej cukrzycy tyle dobrze ale jak dla mnie to zadwonilabym do przychodni powiedziala ze byl blad na skierowaniu bo rozmawialas o obciazeniu a zrobilas tylko glukoze i biech ci lekarz wystawi skierowanie bez wizyty do odbioru w przychodni i masz prawo tego zadac a jesli nie chcesz walczyc to trzeba wziac kase w zeby i isc zrobic to.prywatnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
nio i tak jak sie spodziewalam...leze przez weekend a w poniedzialek zobaczymy...znajac zycie przez weekend ktg bedzie super a w pon sie zje.....no ale leze spokojnie bo to dla Bartusia....kurde leze juz 9 dzien i jak ide do wc to musze siadac przy myciu zebow bo mam wrazenie ze sie wywale...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

Na tapecie były: Oława, Trzebnica i Ząbkowice Śląskie.
Ktoś mi powie czy się Dirty odezwała
swoją drogą przykre to, że mieszkamy w dużym mieście, gdzie jest sporo szpitali, w tym akademickie, a żeby być w godnych warunkach a nie jak zwierzęta na taśmie produkcyjnej, trzeba jechać do małych okolicznych miejscowości ....

Każdy w domu u mnie już chodził, mama do pracy wyszła pierwsza, siostra jechała na wycieczkę, więc ją podrzuciliśmy z TŻ, a tata do pracy... Jeszcze TŻ się zdążył ojcu autem pochwalić, stali na dworze i plotkowali jak baby 
Kurcze, ale ja pierwszy raz w ciąży go jem... Chyba mi nic nie będzie... W ogóle makaronu mało jem.

To moje życzenie imieninowe, nawet może się załapać na Mikołaja, Święta BN i moje urodziny, byleby nie jechała wtedyyyy