|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1352 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Babcię wypada zaprosić, a co do chrzestnych- zależy jaki masz z Nimi kontakt. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1353 | |
Zakorzenienie
|
Babcie też mam zamiar zaprosić tylko że moja chrzestna z nią mieszka i wtedy ją także trzeba będzie zaprosić a jak zaproszę chrzestną to i chrzestnego trzeba będzie żeby się nie obraził
![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Też jestem tego zdania a jak rozmawiałam z tatą to mi powiedział że bez szaleństw ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1354 | ||
Wtajemniczenie
|
budowniczka widac już Brzuszek i super sukienka
![]() Cytat:
![]() Moja jeszcze śpi w dzień,ok 2h. I potwierdzam z tymi zniszczonymi rzeczami.Lila mi poobijała ściany wózkiem drewnianym,o taki mamy,czerwony http://allegro.pl/piekny-drewniany-w...409276416.html ,uwielbiam go ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-07-26 o 09:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a te wszytskie, które tam wypisują to zarabiają widocznie miliony, dorobiły się własnego mieszkania/ domu itd.. nie mam nic przeciwko takim ludziom i nawet im trochę zazdroszczę, ale to nie znaczy, że mają mówić o drugiej osobie, że jest nie odpowiedzialna z partnerem planując dziecko nie mając wg nich nic ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1356 |
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane!
Przepraszam, że nie było mnie wczoraj cały dzień, ale mój mąż oświadczył, że już zaczął urlop (do pracy wraca dopiero 2 września), bo dostał 5 dni urlopu nagrodowego. Cały dzień wczoraj okupował komputer, a ja nawet nie mogłam wejść na chwilkę żeby się z Wami przywitać! Już mnie tym zdenerwował, i pewnie będzie tak cały miesiąc. ![]() A poza tym przygotowujemy się do małego remontu, taki mały pokoik, który robił do tej pory za graciarnie, przerobimy na naszą sypialnię, a potem będzie to pokoik Bąbelka. I trochę musiałam go wczoraj uprzątać. Narobiłam się nieziemsko aż mnie brzuchol wieczorem bolał. newtrend - gratuluję dziewczynki, piękna będzie księżniczka ![]() nasturcja - witaj żonko! Czekamy na zdjęcia ![]() miki - piękne zdjęcia! Wyglądałaś prześlicznie! ktosiula - świetne to powody wymyśliłaś i wcale się nie dziwię, że wygrałaś! Gratuluję jeszcze raz! domi - już nie mogę się doczekać relacji ze zwiedzania porodówki. koala - mam nadzieję, że te skurcze się już nie powtórzą. Dbaj o siebie i nie przemęczaj się! ![]() basia - najważniejsze, że jesteście pod stałą opieką lekarską i na bieżąco będziecie monitorować nereczkę Dzidzi. Trzymam kciuki aby wszystko się wchłonęło i było dobrze! ![]() Pozostałym dziewczynką gratuluję udanych wizyt i przeżytych badań na glukozę. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1357 |
Wtajemniczenie
|
Dodzwonilam sie wreszcie do urzedu miasta i facet definitywnie sie nudzil. Chcialam krotka informacje a ten sobie 20 minutowa pogawedke zrobil
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1358 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję że i ja jakoś przekonam się do szpitala, przerażają mnie te welflony ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1359 |
Zadomowienie
|
Witam babeczki dziś mam o 14.40 usg4d
![]() ![]()
#1360 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja również mieszkam z rodzicami w dużym domu. Jestem jedynaczką więc dom zostanie dla mnie, a nie ma sensu wynajmować mieszkania i płacić obcym ludziom te same pieniądze, które dołożymy rodzicom do rachunków, opłat za opał i jedzenie. Kuchnię i łazienkę mamy wspólną i nie ma między nami żadnych konfliktów. Ja niestety też nie pracuję ... od roku poszukuję pracy i dooopa ... No więc wyrodna matka ze mnie ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
I oczywiście mocno trzymam kciuki za Ciebie i Maluszka! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja choć wiem że z teściową może być różnie to się cieszę że będę mieszkać tutaj a nie w jakimś wynajmowanym mieszkanku... Tak jak już pisałam u teściowej będę miała pomoc, przecież też od razu nie będę potrafiła idealnie przebrać, nakarmić, wykąpać Jaśka więc przyda się ktoś kto mi pomoże, pokaże itd. Będę chciała do sklepu wyjść chociażby to będę miała z kim dziecko na chwilkę zostawić a nie ubierać go, znosić wózek i wychodzić z nim na 5 minut ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1362 | ||
Zadomowienie
|
Dzieńdobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() budowniczka, Ty weź przestań myśleć w takich kategoriach. Dobrym lub złym rodzicem to można być bez względu na to czy się ma własne mieszkanie czy nie. Brzuszek zaczyna Ci się zaokrąglać coraz ładniej i śliczną masz sukienkę na zdjęciu ![]() Co do mieszkania z rodzicami/teściami. Ja sobie tego nie wyobrażam, aczkolwiek nie widzę tutaj zależności między takim wyborem a posiadaniem dziecka. Jeśli ktoś z jakichś powodów decyduje się mieszkać z rodzicami, to jeśli chodzi o dziecko to tylko lepiej dla takiego kogoś, bo będzie miał dodatkową opiekę, tak jak Domi napisała. Ja się szykuję do mycia, później trzeba zaplanować zakupy na cały tydzień bo oddajemy auto do naprawy i nie będzie jak ich zrobić później a po zakupach to już może będzie 15 i na wizytę. Jak zwykle trochę się stresuję i trochę się cieszę ![]()
![]() |
#1363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi moja chrzestna numer wywinęła na mój ślub, bo mówiła że przyjdzie od samego początku, a potem nie przyszła bo tak.. i tak samo zrobiła jej jedna córka a ja musiałam zapłacić za.. bagatela 6 osób, które nie przyszły ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1364 |
Wtajemniczenie
|
lineczka-chrzestna, chrzestna-u mnie moi rodzice mowili, ze przyjada a dzien przed slubem zadzwonili, ze jednak nie. I nie mozna bylo niczego odwolac. Przyjechaly tylko przyjaciolki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1365 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() kurde, czuje się jak księgowa :P okular na nosie, jakieś karteczki, cenniki, kalkulator, tabelki, wyliczenia ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-26 o 09:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1366 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O!To jest super pomoc.Ja czasem musiałam dziecko targać do sklepu(a mam na dole w kamienicy),zeby ziemniaki kupic,bo mi np.brakło do obiadu.Dobrze,ze miałam chustę to omotałam Lile i heja!A tak całe ubieranie,znoszenie wózka itd.
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1367 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1368 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1369 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() Mimo że nie mam własnego mieszkania i pracy jestem najszczęśliwszą osobą na świecie ! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1370 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1373 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze jest za mało pieniążków na wszystko co byśmy chciały kupić, ale pomyśl, że są osoby, które są w gorszej sytuacji od nas i muszą sobie dać radę. Także głowa do góry i nie przejmować się! ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Jeeeej! Do wieczora będzie nas na pewno więcej! ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1375 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1376 |
Zakorzenienie
|
nie martw się, ja też momentami czuję się gorsza, ale cóż.. jedni mają lepiej inni trochę pod górkę
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1377 |
Zakorzenienie
|
budowniczka, ja po części Cię rozumiem, bo też od długiego czasu mamy pod górkę, może nie chodzi o pracę czy mieszkanie, ale o kasę - wiecznie coś i tak naprawdę mamy trochę minusów i zero oszczędności, i niestety nie kupię dziecku wszystkiego, co bym chciała
![]() Ale jednocześnie nie możemy tak myśleć, więc masz oficjalne lańsko! ![]() ![]() ![]() Pamiętaj, że Maluch czuje wszystko to, co Ty ![]() Dziewczyny, ale macie piękne brzuszki! Takie piłeczki! Mój to poszedł naokoło ![]() De, też już mi talia zanikła ![]()
#1378 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Niestety nie jestem w stanie Was nadrobić :-(
Gratuluję wszystkim udanych wizyt, zmian stanu cywilnego, kopniaczków. U nas wszystko ok, wczoraj robiłam glukozę, babka ją rozrobiła w gorącej wodzie..bleee było ciężko, przy ostatnich łykach myślałam, że zwymiotuję ale wmówiłam sobie, że muszę dać radę bo będzie siara przy ludziach! Wyniki już mam, wyszły chyba bardzo dobrze: na czczo: 75 mg, po 1 h: 80 mg, po 2 h: 70 mg Mała kopie ale nie za mocno, czuję ją kilka/kilkanaście razy w ciągu dnia. Codziennie wieczorem mamy z TŻ-tem rytuał: mówienie do brzuszka, stukanie, pukanie,śpiewanie, delikatne głaskanie. Uwielbiam te chwile. Staram się spać na lewym boku, rano po obudzeniu jak się położę na plecach to małej tak śmiesznie główka(chyba) wystaje z lewej strony brzuszka. Imię nadal nie wybrane, nic nam się nie podoba na 100%. Chcemy aby imię było "mocne,pewne siebie". Wierzymy, że imię trochę determinuje charakter człowieka oraz to w jaki sposób inni ludzie go odbierają.Do tego.No i żeby nie było pospolite, może być bardzo oryginalne. Macie jakieś pomysły? A, nazwisko będzie podobne do nazwiska Walczak. Załączam zdjęcia brzuszka, robione kilka dni temu. Wszyscy mi mówią, że jest spory jak na ten czas ciąży. Strach pomyśleć, co będzie później. Jak na razie mam ok. 6-6,5 kg na plusie. Dziewczyny z Wrocławia i okolic, gdzie rodzicie? Ja myślę o Kamieńskiego i Borowskiej. Na Brochowie podobno fatalne warunki sanitarne (śmierdzące sale, muchy w lampach, dziurawa pościel, zakażenia gronkowcem i chlamydią!) Mam książkę Tracey Hogg Język niemowląt w pdf-ie, jakby ktoś chciał na maila to proszę pisać na priva i zostawić adres mailowy ![]()
#1379 |
Zadomowienie
|
#1380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a brzuszek ładny ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.