Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,57%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 1 1,79%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 20 35,71%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 21 37,50%
Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! 8 14,29%
Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 4 7,14%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-26, 11:30   #901
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Wczoraj o tym był reportaż w faktach... Wystarczy 15 minut, żeby roczne dziecko umarło w zamkniętym, nagrzanym samochodzie...
Też było głośno o tym, że policjanci wybili szybę z auta turystą z Finlandii, którzy zostawili dziecko w upalny dzień pod muzeum Auschwitz bodajże, bo spało. I oni byli w szoku jak zobaczyli wybitą szybę, bo u nich się tak zostawia dzieci...
Tylko u nich to nie ma upałów i chodzą do sauny regularnie więc pewnie dzieci są zahartowane.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-07-26 o 11:32
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 11:30   #902
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

kaskapodpachy są mega seksi jak sobie przypomnę jak w nich chodziłam,to śmieje się jak głupi do sera

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 11:30   #903
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
U mnie w tych obcisłych brzuch sterczy na kilometr, a w tych szerszych to jak ta Buka z muminków
Ja juz chyba wole obcisle, bo.w szerokich czuje sie jak w worku
Stary 2013-07-26, 11:33   #904
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
w ogóle to się poryczałam P. bo mnie panika ogarnęła, że mi piczę rozsadzi itd

a wzięłam bella mama, bo takie miał ten sprzedawca zobaczymy

ale przecież na pewno Ladan nie robi tego złośliwie, czy dlatego, że się uwzięła po prostu już, któraś rzecz- my piszemy, że trzeba to i to, a Ty zwlekasz, tak samo lekarz konował a Ty do niego nadal chodzisz ja tam jak czegoś nie wiem to pytam tutaj, albo koleżanek, żeby czegoś nie zaniedbać, bo chodzi o moje dziecko
Spokojnie, picza da radę

Bella Mamma są ok, muszą być duże, bo te upławy są obfite

Ja też nie odnoszę wrażenia, że ladan się uwzięła, po prostu pisze bez ogródek, co myśli Ja tam często tego nie robię na forum, bo widzę, że to nic nie daje i po co mam się produkować Ja jestem taka, że jak coś ma być zrobione, to idę i walczę o swoje i mnie g... obchodzi, że lekarz konował czy pielęgniarka nie umie pobrać. Patelnią po głowie i załatwić

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 11:34   #905
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ale przecież na pewno Ladan nie robi tego złośliwie, czy dlatego, że się uwzięła po prostu już, któraś rzecz- my piszemy, że trzeba to i to, a Ty zwlekasz, tak samo lekarz konował a Ty do niego nadal chodzisz ja tam jak czegoś nie wiem to pytam tutaj, albo koleżanek, żeby czegoś nie zaniedbać, bo chodzi o moje dziecko
no cóż Kasia, fajnie, że chociaż Ty jedna tak to widzisz... bo ja naprawdę chciałam dobrze... zresztą pamiętasz jak nie raz pisałyśmy o tym czy o tamtym - stąd moje dzisiejsze poirytowanie
Stary 2013-07-26, 11:34   #906
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dostalam lozeczko
wiem ze darowanemu koniowo i tak daleh
ale strasznie mi sie nie podoba
Załącznik 5340527

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a mi sie podoba, bo wygląda na solidne

wiem ze wiele razy juz opisywałyscie ale czy któraś może jeszcze raz mi napisac jak odczuwa skurcze BH?

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 11:34   #907
matallewar
Zakorzenienie

No dobra, nadrobiłam, to się mogę przywitać
Udało mi się odpalić neta na netbooku, więc jestem na trochę

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-26, 11:36   #908
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
No nas wczoraj kobieta przepuściła, tylko my mieliśmy 4 rzeczy, a ona nie wypakowała jeszcze wózka.Nie wiem ja tam się nie jakos specjalnie nie domagam przepuszczenia, no chyba, że by mi było rzeczywiście słabo,chociaż w autobusach w pl często ktoś mi wskazywał wolne miejsce jak nie zauważyłam no i ustępowali
Ostatnio jak byłam z mamą w Barcelonie, to jeździłyśmy metrem. Wsiadłysmy i pełno młodych ludzi siedzi, a ja z ciotką i mamą stoję. W końcu jakiś facet koło 30 podszedł do łebków i powiedział, że może by mnie puścili na miejsce, bo jakby nie zauważyli w ciąży jestem.
Cytat:
Byłam i nie zrobiłam bo za 5 dni miałam wizytę u lekarza i laborantka kazała czekać na skierowanie od gina, bo stwierdziła, że to bez sensu, żebym za każdym razem płaciła. A płaciłam za to, że nie udało jej się pobrać!
w prywatnym laboratorium nie płaci się za niewykonane badanie !!!
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
W tej sytuacji na pewno bym zapytała,czy mogliby mnie puścić, no bez jaj.Co za ludzie...
Koleś na mnie patrzył, potem coś powiedział do swojej, ona popatrzała, wzruszyła ramionami i odwróciła głowe.
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ja to jestem ciekawa,co oni mi robili tutaj w UK... ale podejrzewam,że to była zwykła glukoza...
Ja miałam robioną ale 50 g, całkiem niezłe to było.

Znów mi słabo.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 11:36   #909
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna
Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Mi też się podoba - nie pogardziłabym takim

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 11:36   #910
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dziewczyny ale to tylko forum, tu nie widac emocji, czy nie czuc intencji wiec dlatego bywaja spory;D
ja tez czasami czuje odwrotnie niz ktos mial zamiar powiedziec, takze luuuuzik

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 11:37   #911
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
kaskapodpachy są mega seksi jak sobie przypomnę jak w nich chodziłam,to śmieje się jak głupi do sera
hahahah ważne, że chłonne

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ja miałam robioną ale 50 g, całkiem niezłe to było.
mi też nawet smakowało
Stary 2013-07-26, 11:37   #912
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
kurka...znow pare dni bylo dobrze a dzis rano na ktg 2 skurcze... Wrrr no nie dojde do ladu bo jak jest lepiej to chyba tylko po to zeby za chwile bylo gorzej...co ciekawe zazwyczaj skurcze sa rano a potem w poludnie i wieczor ktg ok...nie wiem od czego to zalezy wrrr...

Teraz czekam na laske panska zeby odpieli mi kroplowke i zebym mogla isc pod prysznic ale cos dzis maja zwolnione ruchy przy piatku :P

poza tym maz jutro odbiera klucze od nowego mieszkania i moglibysmy sie przeprowadzac tzn maz powoli zacznie...i wkurza mnie to lezenie bo chcialabym byc przy przeprowadzce bo dalej nie wiem na jaki kolor scian sie zdecydowac a tu kutwa sie nie zanosi wrrrr

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

nio i jeszcze jak maz zacznie nas przeprowadzac to nie bedzie mial czasu mnie odwiedzac w szpitalu bo sie nie rozdwoi po pracy buuuu
Samba, musisz uzbroic sie w cierpliwosc i przecierpiec...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-26, 11:38   #913
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2

Lola zgadzam się!

Stary 2013-07-26, 11:39   #914
agusiamaskota
Wtajemniczenie

A to ja mam jeszcze pytanie, mam nadzieję, że mnie nikt nie skrzyczy, że tego nie wiem... Mimo, że zażywam cały czas doustnie żelazo, mam od "zawsze" anemię. Czy to może mieć jakieś skutki w czasie porodu?

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 11:40   #915
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
agusia- nie przejmuj się tą glukozą. U mnie w przychodni babka powiedziała, że to nie jest tak, że co któregoś tygodnia się to robi więc luz. Ja też długo czekałam na skierowanie. Generalnie jeśli zawsze Twoje wyniki krwi i moczu były ok to nie ma co panikować. Jeśli by z nich coś wyszło niepokojącego to wtedy jak najbardziej trzeba to monitorować.

Na pocieszenie Ci powiem, że ja mam zamiar iść w poniedziałek
ja też... i nie mam zamiaru rwać sobie włosów z głowy że idę o 2 tyg za późno widocznie wychodzę tutaj na wyrodną i okropną matkę

Ladan nie pisałam że jesteś zła najeżdżasz itd więc nie dorabiaj teorii... ale zjechałyście dziewczyne jak nie wiem co
prawda jest taka że nikt nie ma obowiązku znać zakresu obowiązkowych badań i domagać się i kłócić... a co jak ktoś nie ma internetu i nie przesiaduje tutaj całymi dniami to tymbardziej nie ogarnia tematu... od tego są lekarze
jasne że najlepiej się interesować tematem i wszystko ogarniać samemu bo żyjemy niestety w takim kraju i takich czasach gdzie trzeba o wszystko walczyć i się dopominać
agusia jest pierwszy raz w ciąży, może czuje się w tym wszystkim trochę zagubiona ? jej tż ma podejście do wielu rzeczy takie jakie ma, ona pracuje a do tego ma wiele innych stresów i problemów na głowie
trochę empatii
fajnie że sobie tutaj pomagamy i radzimy nawzajem co i jak... ale teksty w stylu że cukrzyca prowadzi do obumarcia płodu zostawiłabym dla siebie takie jest moje zdanie...

agusia teraz nawet chcąc iść i zrobić płatnie to badanie musi czekać do poniedziałku a wy zafundowałyście jej 'miły' weekend pewnie pełen nerwów i przemyśleń

a moim zdaniem można było na luzie napisać że w poniedziałek ma iść zrobić to badanie już płatnie na 100% bo jest bardzo ważne, a nie oceniać co kto i jak robi

żadna z was nie chciałaby przeczytać w stosunku do siebie tego co wy napisałyście w stosunku do niej

dobra koniec tematu z mojej strony

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 11:41   #916
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ale to tylko forum, tu nie widac emocji, czy nie czuc intencji wiec dlatego bywaja spory;D
Otóż to
A poza tym jesteśmy w ciąży i bywamy drażliwe bez powodu

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
mi też nawet smakowało
Bo dziwna jesteś Obrzydliwe to było

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-26, 11:42   #917
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
no cóż Kasia, fajnie, że chociaż Ty jedna tak to widzisz... bo ja naprawdę chciałam dobrze... zresztą pamiętasz jak nie raz pisałyśmy o tym czy o tamtym - stąd moje dzisiejsze poirytowanie
ladan toż to ja Ci tutaj lubie to kliknełam
az dziwie się, że ja nie zostałam zlinczowana

uwazam ze po to forum jest zeby mowic co sie mysli, a to ze moje mysli sie komus nie podobaja to tez ma do tego prawo.

wiem ze fajnie zebyśmy sobie wszystkie cały czas klaski i głaski dawały, ale ja nie umiem ...wiec z góry też prosze o wybaczenie wszystkich co mogliby sie urazic

Cytat:

wiem ze wiele razy juz opisywałyscie ale czy któraś może jeszcze raz mi napisac jak odczuwa skurcze BH?
podobno jest mega solidne i bylo bardzo drogie i w ogole..ale jakos takoś nie wiem

matal...kurcze to mi sie cos bzyknelo z tymi tygodniami, myslalam ze ciaza donoszona jest 2 tyg przed i 2 po terminie porodu... ale dobrze wiedziec

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 11:42   #918
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
dostalam lozeczko
wiem ze darowanemu koniowo i tak daleh
ale strasznie mi sie nie podoba

czemu ci się nie podoba?
tak jak dziewczyny napisały, dla mnie też, wygląda na takie solidne
kolor zawsze można zmienić

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 11:44   #919
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Bo dziwna jesteś Obrzydliwe to było
wiem, wiem - jestem dziwna
Stary 2013-07-26, 11:45   #920
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
A to ja mam jeszcze pytanie, mam nadzieję, że mnie nikt nie skrzyczy, że tego nie wiem... Mimo, że zażywam cały czas doustnie żelazo, mam od "zawsze" anemię. Czy to może mieć jakieś skutki w czasie porodu?
Ale nikt nie krzycz, Agusia, chill out!
Ja też mam anemię od dziecka, jedynym zagrożeniem jest to, że stracisz dużo krwi w czasie porodu i anemia się pogłębi. Mi nic nie było, ale suplementowałam żelazo jeszcze długo po porodzie.

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
ja też... i nie mam zamiaru rwać sobie włosów z głowy że idę o 2 tyg za późno widocznie wychodzę tutaj na wyrodną i okropną matkę
Już przestańcie z tymi wyrodnymi matkami
Dziewczyny piszą, co kiedy się powinno, można się stosować lub nie, koniec tematu. Przecież to chodzi o to, że skoro ktoś nie robi jakiś badań, to żeby nie płakał, że ich nie zrobił, bo dziewczyny jasno piszą co trzeba zrobić

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-26, 11:45   #921
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
moze ale jak bedziesz miala duzo ponizej normy... podobno mozliwe ze cesarka i transfuzja krwi dla ciebie czy cos takiego...ale mysle ze do takich drastycznych rozwiazan to juz trzeba miec GIGA anemie; a takie przekroczenia srednioduze chyba niczym nie skutkuja ale pewnosci nie mam

[/RIGHT]
Stary 2013-07-26, 11:46   #922
misia332
Zakorzenienie

Od tego wiatraka mnie łeb boli, ale jak go wyłączam to mi się niedobrze robi, bo tak gorąco.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 11:47   #923
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

Ladan nie pisałam że jesteś zła najeżdżasz itd więc nie dorabiaj teorii... ale zjechałyście dziewczyne jak nie wiem co
prawda jest taka że nikt nie ma obowiązku znać zakresu obowiązkowych badań i domagać się i kłócić... a co jak ktoś nie ma internetu i nie przesiaduje tutaj całymi dniami to tymbardziej nie ogarnia tematu... od tego są lekarze
jasne że najlepiej się interesować tematem i wszystko ogarniać samemu bo żyjemy niestety w takim kraju i takich czasach gdzie trzeba o wszystko walczyć i się dopominać
agusia jest pierwszy raz w ciąży, może czuje się w tym wszystkim trochę zagubiona ? jej tż ma podejście do wielu rzeczy takie jakie ma, ona pracuje a do tego ma wiele innych stresów i problemów na głowie
trochę empatii
fajnie że sobie tutaj pomagamy i radzimy nawzajem co i jak... ale teksty w stylu że cukrzyca prowadzi do obumarcia płodu zostawiłabym dla siebie takie jest moje zdanie...

agusia teraz nawet chcąc iść i zrobić płatnie to badanie musi czekać do poniedziałku a wy zafundowałyście jej 'miły' weekend pewnie pełen nerwów i przemyśleń

a moim zdaniem można było na luzie napisać że w poniedziałek ma iść zrobić to badanie już płatnie na 100% bo jest bardzo ważne, a nie oceniać co kto i jak robi

żadna z was nie chciałaby przeczytać w stosunku do siebie tego co wy napisałyście w stosunku do niej

dobra koniec tematu z mojej strony
No tutaj muszę się z Tobą zgodzić...
Mimo wszystko zrobiło mi się zal agusi i pewnie na jej miejscu poczułabym się tak samo...

Stary 2013-07-26, 11:49   #924
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, że moja mama miała ze mną anemię i po porodzie jej krew chyba podawali ale nic się nie działo więcej

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 11:49   #925
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie zelazo lykasz?? Na recepte?? Na czczo pol godzony przed jedzeniem?? Podobno dobtze z wit C przyjmowac. Zrob wszystko zeby poprawic te wyniki bo moze to miec inne negatywne skutki, ale czy ma to jakis wplyw na sam porod niewiem..
Stary 2013-07-26, 11:49   #926
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
ladan toż to ja Ci tutaj lubie to kliknełam
az dziwie się, że ja nie zostałam zlinczowana

uwazam ze po to forum jest zeby mowic co sie mysli, a to ze moje mysli sie komus nie podobaja to tez ma do tego prawo.

wiem ze fajnie zebyśmy sobie wszystkie cały czas klaski i głaski dawały, ale ja nie umiem ...wiec z góry też prosze o wybaczenie wszystkich co mogliby sie urazic

matal...kurcze to mi sie cos bzyknelo z tymi tygodniami, myslalam ze ciaza donoszona jest 2 tyg przed i 2 po terminie porodu... ale dobrze wiedziec
Ja też nie lubię takiego słodkopierdzenia
A z drugiej strony raz napiszę, a potem niech każdy robi jak chce, nie lubię też jak mi ktoś zdanie narzuca
Złot środek!

No przez 5 tygodni jest donoszona, ale 10 dni po TP zazwyczaj się już wywołuje, raczej się nie czeka tych 14 dni.

Cytat:
wiem, wiem - jestem dziwna
A dasz wiarę, że na poprzednim wątku miałam koleżankę, która chciała sobie drugie 75g do domu do picia kupić?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-26, 11:49   #927
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Dzwoniłam teraz do położnej do mojej przychodni i prosiłam lekarza do telefonu, dowiedziałam się takich informacji:
- dostałam skierowanie na glukozę, ponieważ nie ma wskazań do badania na krzywą cukrową, nie każda pacjentka dostaje
- jeśli wyjdą złe wyniki glukozy dostanę na krzywą cukrową 75g
- co do niewpisanego w kartę ciąży tygodnia >10 mam się nie martwić, bo oni to mają u siebie w kartotece i mi to uzupełnią.
Dziwne to wszystko. Mi się wydawało, że to w wytycznych jest jak zerkałąm na kartę wymogów.

Cytat:
Apropo zostawiania samych dzieci w samochodzie

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...1033&_ticrsn=3
Masakra, aż się zryczałam. Nie wyobrażam sobie iść do sklepu bez FIlipa tzn zostawić go w aucie i iść sobie na zakupki.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 11:50   #928
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ale nikt nie krzycz, Agusia, chill out!
Ja też mam anemię od dziecka, jedynym zagrożeniem jest to, że stracisz dużo krwi w czasie porodu i anemia się pogłębi. Mi nic nie było, ale suplementowałam żelazo jeszcze długo po porodzie.

Już przestańcie z tymi wyrodnymi matkami
Dziewczyny piszą, co kiedy się powinno, można się stosować lub nie, koniec tematu. Przecież to chodzi o to, że skoro ktoś nie robi jakiś badań, to żeby nie płakał, że ich nie zrobił, bo dziewczyny jasno piszą co trzeba zrobić
wiem że piszą ale jednak ciężko czasami wyłapać pewne rzeczy szczególnie jak trzeba nadrobić z 20 stron

a tak swoją drogą dużo osób już tutaj miało badanie na paciorkowca a to się ponoć robi po 35tc

Cytat:
ja też mam od zawsze anemię teraz też mam i też łykam żelazo... ale przy ciąży to normalne że te wyniki są troche gorsze
więc skutków raczej żadnych to nie ma.... chyba że masz duuuużo poniżej normy

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 11:51   #929
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
racja
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
czemu ci się nie podoba?
tak jak dziewczyny napisały, dla mnie też, wygląda na takie solidne
kolor zawsze można zmienić
no wlasnie kolor to jedno...wiec bedziemy malowac na wenge albo na biało
ale ksztalt mi sie nie podoba... podobno ma jeszcze dwie szuflady na dole, ale jakos ich nie widze na zdjeciu moze nie wsadzone

najgorsze ze bedzie dopiero 25 sierpnia u nas wiec czasu na malowanie i wszystko bedzie mało

[/RIGHT]
Stary 2013-07-26, 11:51   #930
matallewar
Zakorzenienie

agusia ja miałam HGB 8 (czy 7 nawet?) z ostatnich badań i nic mi przy porodzie nie było, a cały czas mi spadała.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości