Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-26, 08:56   #2251
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

Tasia ja daje olejek migdalowy lub avocado, ale moze byc np. oliwa z oliwek tez - odrobine wymieszac z odrobina mleka i do wody do kapieli uzywam tez od czasu do czasu kosmetykow z weledy z nagietkiem. Moze kup w Rossmannie cos z marki babydream albo Hipp - a Emolium stosuj jak skora jest bardzo sucha, luszczy sie itp.

No z tą oliwą to trzeba uważać.. zapycha jednak sporo osób, jak już ustaliłyśmy kiedyś. Ale olejek migdałowy super ! No i nagietek - ale z nim trzeba też potestować bo sporo osób ma na niego uczulenie.. jak na rumianek
Stary 2013-07-26, 09:06   #2252
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
No właśnie, ale od kiedy w DE piszą że nabiał jako taki można ? Bo u nas jak rozumiem z kalendarza od 10 miesiąca. A u Was... ?
do ugotowania kaszki mleko mozna juz niby w 6 miesiacu (musi byc przegotowane). A tak surowe mleko (w tym tej jogurt, ser) minimum od 10 miesiaca, wielu radzi dopiero w 12 miesiacu zycia jajka po wprowadzeniu trzech posilkow dodatkowych, czyli ok. 9 miesiaca.
Wielu rodzicow przeskakuje tez okres kaszki z mlekiem, ale nie wiem jak to jest w praktyce.

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
No z tą oliwą to trzeba uważać.. zapycha jednak sporo osób, jak już ustaliłyśmy kiedyś. Ale olejek migdałowy super ! No i nagietek - ale z nim trzeba też potestować bo sporo osób ma na niego uczulenie.. jak na rumianek
hehe ale jak zapycha?
oliwa z oliwek (tej dobrej jakosci) tutaj jest polecana nawet przy egzemach (kilka kropel wymieszane z mlekiem), nie powinno sie do kapieli dodawac za duzo).
Oliwy z oliwek w praktyce nigdy nie stosowalam, bo wole migdalowy (avocado jest fajny, albo jojoba tez czy arganowy).
Co do nagietka masz racje, trzeba uwazac - ja np. jak Marcel byl calkiem malutki to nie stosowalam weledy z nagietkiem, gdyz wedlug mnie ma zbyt intensywny zapach i moze wlasnie podrazniac - dopiero niedawno od czasu do czasu wlaczam w pielegnacje.

A z kremow naprawde moge polecic Lavera z serii dla dzieci - jest super!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lavera-Baby_Kind-Pflegecreme.jpg (51,0 KB, 9 załadowań)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-07-26 o 09:09
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 09:11   #2253
BYou
MBZ♥

Moderna wiem, że są różne szkoły dotyczące kapieli maluszków-nawet szpitale maja w tym względzie różne zdanie. W jednym kąpiel codzennie z użyciem j&j, w drugim tylko obmycie po urodzinach-6 godzin po. My kapiemy codziennie, Roszpunka tak ustalony rytm dniaW czasie takich upałów jak teraz nie wyobrażam sobie nie zrobić tego, niby nic nie robi ale przy jedzeniu się poci, leżąc w wózku też

Kasiu, Milus będzie z Tobą trzymał sztamęo zadnym wstydzie nie ma mowy

Demeter nie smutaj

Pani, tesciowa taktowna nie ma co... moja nie ma czasu żeby odwiedzić Roszpunkę ale wczoraj chciała mi wcisnąć do opieki swoją drugą wnuczkę...

Ptaszysko, u nas dynia i ziemniak zrobiło furorę marchewka z ziemniakiem jest bleeee

Na link o kampanii nie wchodzę bo to nie na moje nerwy

dzień dobry

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 09:24   #2254
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Moderna wiem, że są różne szkoły dotyczące kapieli maluszków-nawet szpitale maja w tym względzie różne zdanie. W jednym kąpiel codzennie z użyciem j&j, w drugim tylko obmycie po urodzinach-6 godzin po. My kapiemy codziennie, Roszpunka tak ustalony rytm dniaW czasie takich upałów jak teraz nie wyobrażam sobie nie zrobić tego, niby nic nie robi ale przy jedzeniu się poci, leżąc w wózku też
oj tak, jest mnostwo szkol - ale właściwa pielegnacja skory jest wedlug mnie bardzo wazna

Ja tez w te upaly wieczorem przygotowuje kapiel - albo raczej pluskanie sie w czystej, chlodniejszej wodzie dla ochlody (ok. 32-34 stopnie)
Stary 2013-07-26, 09:28   #2255
BYou
MBZ♥

Cytat:
oj tak, jest mnostwo szkol - ale właściwa pielegnacja skory jest wedlug mnie bardzo wazna

Ja tez w te upaly wieczorem przygotowuje kapiel - albo raczej pluskanie sie w czystej, chlodniejszej wodzie dla ochlody (ok. 32-34 stopnie)
Heh, moja Księżniczka na ziarnku grochu by wyskoczyła z takiej wody bo za zimna

Stary 2013-07-26, 09:37   #2256
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez byou Pokaż wiadomość
heh, moja księżniczka na ziarnku grochu by wyskoczyła z takiej wody bo za zimna:d
Hihi
Stary 2013-07-26, 09:38   #2257
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

już mi się przypomniało, co miałam napisać
już dwie noce z rzędu śniło mi się, że jestem w ciąży i nawet sobie myślałam, że fajnie, bo znowu mi wypadnie poród na kwiecień

jeśli mowa o kąpielach-przy takich upałach też kąpię codziennie. Wczoraj mały był strasznie marudny, płakał, denerwował się, nie mógł spać. Wykąpałam go i od razu mu się humorek poprawił, orzeźwił się troszkę

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 09:39   #2258
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Heh, moja Księżniczka na ziarnku grochu by wyskoczyła z takiej wody bo za zimna
Mój też musi mieć bardzo ciepłą wodę, powyżej 37st nawet
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 09:49   #2259
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
już dwie noce z rzędu śniło mi się, że jestem w ciąży i nawet sobie myślałam, że fajnie, bo znowu mi wypadnie poród na kwiecień
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 10:06   #2260
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo u nas zostawiają w zimie:

http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/...zla,na,zakupy/

a serio jak się poszpera w googlach to niestety pełno przypadków i z pl i z norwegi nawet czy włoch. Głupota niestety nie ma obywatelstwa

Co do J&J tak jak Moderna napisała, było tu już kilka dyskusji o tym i wszyscy uznali, że to najgorszy syf do kąpieli.
No tak, ja pisałam, że nie słyszałam, ale że są jednak podobne przypadki to na pewno, bo, jak sama piszesz, głupota ludzka nie zna granic państwowych...

A tę dyskusję o kosmetykach i J&J muszę sobie odkopać, jak mogłam przegapić

Cytat:

Tasia ja daje olejek migdalowy lub avocado, ale moze byc np. oliwa z oliwek tez - odrobine wymieszac z odrobina mleka i do wody do kapieli uzywam tez od czasu do czasu kosmetykow z weledy z nagietkiem. Moze kup w Rossmannie cos z marki babydream albo Hipp - a Emolium stosuj jak skora jest bardzo sucha, luszczy sie itp.
No właśnie tę próbkę Emolium wyszperałam (bo pamiętałam, że miałam), dlatego, że na tej główce miał łuszczącą się skórkę (raczej już nie ciemieniuchę) i chciałam spróbować pomóc. No i pomogło I na pewno również odstawienie J&J w takim razie.
Olejek migdałowy taki normalny, do ciasta? Czy są jakieś specjalne? (z mieszaniem z mlekiem nie będę próbować, boję się przez tę skazę)

Cytat:
oliwa z oliwek (tej dobrej jakosci) tutaj jest polecana nawet przy egzemach (kilka kropel wymieszane z mlekiem), nie powinno sie do kapieli dodawac za duzo).
Oliwy z oliwek w praktyce nigdy nie stosowalam, bo wole migdalowy (avocado jest fajny, albo jojoba tez czy arganowy).
Co do nagietka masz racje, trzeba uwazac - ja np. jak Marcel byl calkiem malutki to nie stosowalam weledy z nagietkiem, gdyz wedlug mnie ma zbyt intensywny zapach i moze wlasnie podrazniac - dopiero niedawno od czasu do czasu wlaczam w pielegnacje.

Zapamiętam te olejki Naprzemiennie z Mustelą mogę stosować.

Cytat:
No właśnie, my też codziennie głównie po to, że to ustala rytm dnia - kąpiel, jedzonko i ZAWSZE wtedy zasypia na całą noc Do tego trzeba umyć pupcię, włoski z tyłu, bo przeważnie uleje leżąc na plecach , stópkami zgarnie paprochy, czasem cały się klei
I dobrze było, jak była sama Mustela - ładna skórka, nie używam żadnych kremów już...Ech, głupia ja.
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 10:23   #2261
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
do ugotowania kaszki mleko mozna juz niby w 6 miesiacu (musi byc przegotowane). A tak surowe mleko (w tym tej jogurt, ser) minimum od 10 miesiaca, wielu radzi dopiero w 12 miesiacu zycia jajka po wprowadzeniu trzech posilkow dodatkowych, czyli ok. 9 miesiaca.
Wielu rodzicow przeskakuje tez okres kaszki z mlekiem, ale nie wiem jak to jest w praktyce.
A masz może linka do jakiś badań jak to jest z normalny nabiałem i dlaczego od kiedy w jakiej formie..w pl necie słabo z tym... Nawet jak nie masz to i tak dzięki ! Jakoś bardzo wierzę niemieckim instytucją, niż pl pedi którzy modyfikowane by podawali często gęsto do 3 r ż !
Cytat:
hehe ale jak zapycha?

Pory zapycha. Ja tak przynajmniej mam i zauważyłam na blogach o naturalnych kosmetykach czy na biochemii urody tutaj że wiele osób tak ma właśnie z oliwą. / i nie jest to kwestia jakości bo mi działo się to nawet po oliwie przywiezionej np prosto z sycylii z gospodarstwa z certyfikatami etc/ I przez to robią się często różne wysypki / wypryski - dużo częściej niż w przypadku olejku migdałowego.

Cytat:

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

A ogólnie wczoraj zrobił mi się zator w cycku !! Lewa pierś była tak twarda i taka gula że myślałam że padnę....do czasu jak mój chłop wrócił z pracy nie byłam w stanie nawet Dziedzica na rękach mieć bo nie bolał każdy dotyk w pierś...ale TŻ wrócił, ja gorąca kąpiel, dostawienie młodego i równocześnie masowanie miejsca zatoru, potem kapusta. I tak w kółko aż zeszło... ufff ale powiem Wam że jak młody ciągnął to po prostu tak bolało że ja ryczałam !!! Masakra....oby się nie powtórzyło...
Stary 2013-07-26, 10:24   #2262
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
I to jeszcze jak naskarżyłam!!! Potem TŻ ogłaszał: Teraz Magda idzie karmić i zamyka się sama w pokoju! Zresztą akurat teściowa mi nie przeszkadza, gorzej z teściem. Mleczne czy nie, to są jednak moje cycki.
haha dobre

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

a swoją drogą przez to, że nie chodzę do pracy często łapie się na tym, że nawet nie wiem który jest dzień. żyłam świadomością, że jest początek lipca, wczoraj patrzę a tu już końcówka

zaczyna nam się jazda z zębami, dziąsła białe i albo mi się przewidziało albo widać pod dziąsłami 2 białe kreseczki. ma szczęście calgel daje radę
dla mnie kazdy dzien taki sam ewentualnie sobota inna bo wtedy sprzatam:P

co do ząbków to ja są białe kreseczki to powinny niedługo się pojawić

Cytat:
Roszpunce smakuje dynia i zemniakaż mlaskała dziś. I pierwszy raz dostała łyżeczkę kaszki manny
muszę też kupić jak zachwalacie tą dynie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

i zoabczcie ... jaka akcje wprwadzaja - DLA MNIE JEST ETO NIE DOUWIERZENIA ZE TAKIE COS MOZNA ZROBIC !!! - no ale to jest _Hameryka - ryczalam na spocie
widziałam to. W wiadomosciach mowili ze mózg się gotuje takim dzieciaczkom po 15 minutach w takim upale!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

------------
Zapodam taki temat:
Czasami jak patrzę na Kubcia to tak sobie myślę, że jestem w nim zakochana, a on we mnie Uśmiecha się do mnie dużo, gaworzy, itd. Ze mną ma generalnie lepszy kontakt, wiecej z nim przebywam, karmie go, bawię się, gadam. Ale przyjdzie taki czas, że będzie lepiej czuł się w towarzystwie taty, będa mieli wspolne "męskie" zajęcia,tematy, itp. A jak będzie starszy to towarzystwo mamy to będzie dla niego "siara" przed kolegami wiecie o co mi chodzi? Że ten czas zakochania skończy się i nie będę dla niego tak bliska Bo raczej chłopakowi będzie bardziej bliski tata a nie mamusia...
nie koniecznie. Mój tż ma lepszy kontakt z mama niz z ojcem.

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
mowisz dynia ziemniak? my plan na dzis szpinak i ziemniak bo marchewka robi bleeeee :p
o fuuuuuuuuu to dopiero było okropne!!!! wyrzuciłam sloiczek do kosza:P

Cytat:

u mnie było podobnie, ale z teściem. Ten to już maskra, potrafił zaglądać, gapić się i jeszcze teksty typu "mogę też trochę", Strasznie mnie to wkur****o i nie pomagało, że mu za każdym razem waliłam jakimś chamskim tekstem.
Bo co innego, jak się karmi przy kimś, przy jakimś chłopie zwłaszcza i ten szanuje prywatność i nie przygląda się i nie patrzy a co innego jak wlepia te gały jak w by był w kinie.

Miałam coś jeszcze napisać, ale na samą myśl o teściu się wznerwiłam i zapomniałam
Boze a co on jakis zboczony czy co!!!!

Cytat:

Ten mój teść to w ogóle jest masakra. Przyszedł do mnie do szpitala w odwiedziny ( nie wiem po co, nikt go nie zapraszał ). Dziewczyna z którą leżałam na sali była po porodzie dopiero co ( rodziła późnym wieczorem, a to było nastepnego dnia z rana jakoś ) i szła do łazienki się umyć itd, a ten do niej - Może pani pomóc, za nogę potrzymam albo coś i oczywiście się gapi na nią ( a wiadomo, jak to jest z tymi koszulami co dają do porodów). Ależ mi było wstyd potem jeszcze coś gadał do niej, ale już nie pamiętam co.

Ale ma jedną dużą zaletę. Jest strasznie obrażalski, więc jak mnie wkurza, robię albo mówię coś, żeby się obraził i potem jest spokój na jakiś czas, bo się nie odzywa
masakra!!!!!!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 10:39   #2263
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]A ogólnie wczoraj zrobił mi się zator w cycku !! Lewa pierś była tak twarda i taka gula że myślałam że padnę....do czasu jak mój chłop wrócił z pracy nie byłam w stanie nawet Dziedzica na rękach mieć bo nie bolał każdy dotyk w pierś...ale TŻ wrócił, ja gorąca kąpiel, dostawienie młodego i równocześnie masowanie miejsca zatoru, potem kapusta. I tak w kółko aż zeszło... ufff ale powiem Wam że jak młody ciągnął to po prostu tak bolało że ja ryczałam !!! Masakra....oby się nie powtórzyło...
uuu wspolczuje i boje sie tymsamym, bo jak kacpi teraz mniej je, to cyce mam wciaz jak kamienie...troszke odciagam, ale nie za duzo, bo nie chce nadprodukcji. dobrze, że Dziedzic wycuchał
Nyaa poczekalnia czeka
U nas temp niższa, ale marydny syncio jest, bidulek moj i sam mniej je przez to szczepienie...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 10:40   #2264
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
A masz może linka do jakiś badań jak to jest z normalny nabiałem i dlaczego od kiedy w jakiej formie..w pl necie słabo z tym... Nawet jak nie masz to i tak dzięki ! Jakoś bardzo wierzę niemieckim instytucją, niż pl pedi którzy modyfikowane by podawali często gęsto do 3 r ż !

Pory zapycha. Ja tak przynajmniej mam i zauważyłam na blogach o naturalnych kosmetykach czy na biochemii urody tutaj że wiele osób tak ma właśnie z oliwą. / i nie jest to kwestia jakości bo mi działo się to nawet po oliwie przywiezionej np prosto z sycylii z gospodarstwa z certyfikatami etc/ I przez to robią się często różne wysypki / wypryski - dużo częściej niż w przypadku olejku migdałowego.

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

A ogólnie wczoraj zrobił mi się zator w cycku !! Lewa pierś była tak twarda i taka gula że myślałam że padnę....do czasu jak mój chłop wrócił z pracy nie byłam w stanie nawet Dziedzica na rękach mieć bo nie bolał każdy dotyk w pierś...ale TŻ wrócił, ja gorąca kąpiel, dostawienie młodego i równocześnie masowanie miejsca zatoru, potem kapusta. I tak w kółko aż zeszło... ufff ale powiem Wam że jak młody ciągnął to po prostu tak bolało że ja ryczałam !!! Masakra....oby się nie powtórzyło...
polecam takie kompresy zelowe co mozna na zimno i na goraco, sa lepsze niz kapiel bo mozesz przylozyc w danym miejscu (a moga byc tez jako dodatek)- niestety znam te gule z autopsji ile ja sie naryczalam przez nie bo mnie tylko wtedy laktator mogl pomoc i wlasne palce dobrze ze masz Dziedzica
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 10:48   #2265
BYou
MBZ♥

OC współczuję zatoru

Nyya co za teść

Liwka, polecamy

Monicca to też masz Księciunia

Tasiu

Udało mi się złapać siuśki Roszpunkigodzinę czatowałam zaraz zmykamy na badania:morfo, siuśki i tshbo w poniedziałek mam swoją wizytę u endo to przy okazji pokażę Jej wyniki Małej

Stary 2013-07-26, 10:52   #2266
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
to syn bedzie TRAMWAJARZEM hihihi.

tż kiedyś powiedział, że Jakub będzie kornikiem bo tak lubi się na drzewa patrzeć
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 10:59   #2267
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Pierwsza?
Hejka
My jak w zegarku pobudka po 6 Akurat tz zbiera się wtedy do roboty, więc idealnie

Despa - ale też po Johnson's miała jakieś problemy skórne? A te żele czy płyny Hippa w Rossmannie są?

Dziś moja Mama wraca z Mazur, ciekawe jak Ją Krzyś przywita..? Może nie pozna?
miała taką wysypkę na całym ciele, wyglądało dla laika jak potowka ale lekarka kazala odstawić Johnsona i przeszlo

Cytat:
Tasia pisalysmy juz kiedys o produktach m.in.Johnsona, ze czesto podrazniaja skore dziecka.

Emolium jest na bazie parafiny, to produkt do tzw. zadan specjalnych, do codziennych kapieli (zdrowej skory) wedlug mnie sie nie nadaje. W ogole codzienne kapiele, do tego w roznych plynach myjacych, pieniacych sie, z gabka sa przesadne dla skory takiego maluszka - on na razie sie nie brudzi, nie poci jak dorosly - wedlug mnie tak czeste draznienie skory srodkami myjacymi moze delikatnej skorze zaszkodzic.

Ja juz nie pisze o takim ekstremum jak my bo ja kapie 2 razy w tygodniu, doslownie kilka minut, czesto uzywajac tylko czystej wody lub odrobine plynu z weledy lub olejku migdalowego.
Ale uwazalabym na stosowane srodki myjace na co dzien

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Kasia dzieki za przypiecie posta o zywieniu - ale ja napisalam go w sporym skrocie, on nie jest pelny - tam wiele brakuje - mnie chodzilo tylko o te nieszczesne warzywa w diecie
Tam trzeba by jeszzce dopisac o jajkach, rybach, mleku, jogurtach, przekaskach, napojach itp.
I wedlug mnie takie plany i tak kazdy powinien dostosowac indywidualnie.
Moe pozniej uzupelnie choc troche ten post
Moderna, moja przy takich upałach się poci strasznie, więc ja kąpie ją codziennie, natomiast sama osobiście jak jest palma za oknem to nawet kilka razy dziennie prysznic biorę bo się kleje

Cytat:

o rany co za cham i oblech TŻ nasłać i . Ja ogólnie karmię przy wszystkich, mężu mojej matki, znajomych etc A w zasadzie jak panika karmiłam, bo ostatnio mi się młody dekoncentruje w takim tłumie - więc wychodzę obok do pokoju, a ktoś ewentualnie przyłazi.. A zwłaszcza piszczące dzieci go dekoncentrują.. No ale u Teściów... też udaję, że się krępuję ha ha żeby mieć trochę czasu odpoczynku od nich, a oni taktowni więc nie naruszają moich zasad I mam 30 minut na wiżaż albo inny internet z telefonu

fajnych masz teściów

Cytat:

ja na szybkiego coś odpalę, a potem, po czasie właśnie, myślę sobie- mogłam mu to i to powiedzieć

każdy sposób dobry, żeby na chwilę odsapnąć, zwłaszcza od teściów

Ten mój teść to w ogóle jest masakra. Przyszedł do mnie do szpitala w odwiedziny ( nie wiem po co, nikt go nie zapraszał ). Dziewczyna z którą leżałam na sali była po porodzie dopiero co ( rodziła późnym wieczorem, a to było nastepnego dnia z rana jakoś ) i szła do łazienki się umyć itd, a ten do niej - Może pani pomóc, za nogę potrzymam albo coś i oczywiście się gapi na nią ( a wiadomo, jak to jest z tymi koszulami co dają do porodów). Ależ mi było wstyd potem jeszcze coś gadał do niej, ale już nie pamiętam co.

Ale ma jedną dużą zaletę. Jest strasznie obrażalski, więc jak mnie wkurza, robię albo mówię coś, żeby się obraził i potem jest spokój na jakiś czas, bo się nie odzywa
on jakiś erotoman gawędziarz jest

OC- masz jakąś fotkę w nosidle, wstawisz plizz?
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 11:13   #2268
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
dobrze zrobiłaś może nie zasmakowało po prostu spróbuj może ziemniaczka z marchewką albo samą marchewkę

Dzieki Liwka, dzis jedziemy z marchewka

Oj Laski ja Was chyba juz nigdy nie nadrobie. U mnie zaczal sie troche stres przedpracowy. Od 1 sierpnia bedzi emnie tu jeszcze mniej, ale jak bedzie czas postaram sie cos nabazgrac.
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 11:15   #2269
Malpka
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Mamy kp, jadłyście czekoladę? I kiedy?
:
jem nic nam nie jest chyba jak mial 2,5 mca zaczełam

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
w świdnku jest kaufland?Bo w Lbn chyba nie ma, nie?
jest zapraszam
jak nie chesz sama to bierz meza i przyjezdzajcie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 11:16   #2270
bmma
Zadomowienie

Witam

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

tż kiedyś powiedział, że Jakub będzie kornikiem bo tak lubi się na drzewa patrzeć
Haahaha
Moja kim?? Lubi liście dotykać.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 11:19   #2271
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

Udało mi się złapać siuśki Roszpunkigodzinę czatowałam zaraz zmykamy na badania:morfo, siuśki i tshbo w poniedziałek mam swoją wizytę u endo to przy okazji pokażę Jej wyniki Małej
za refleks

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:

no nie mogę
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 11:24   #2272
Agateczka*
Zakorzenienie

ja już tego nie ogarniam, albo mi ucina cytaty albo teraz miałam pozaznaczane klikam odpowiedz a tu nie ma NIC masakra

Co do karmienia, ja przy teściach absolutnie nie karmię, na szczęście się nie spotykamy więc luzik
Przy Mamie owszem tata też nie raz widział no przy siostrach już krępacja no ale przy Tżcie luzik totalny...

Naya teść zbereźnik jeden

Odnośnie kosmetyków ja używam Hippa i lubię

No i tyle pamiętam z tego wszystkiego, ale zapomniałam się przywitać
Część Mamusie

U nas nocka nie spokojna synek rzucał się w łóżeczku nie wiem czemu
No tyle na tą chwilę bo Mruczydełko się włączyło Małemy i idem do niego
Aha podnosił ładnie główkę a teraz już nie bardzo, nie wiem czemu czy lenia ma czy taki przełom jakiś
Stary 2013-07-26, 11:44   #2273
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Ale ma jedną dużą zaletę. Jest strasznie obrażalski

Cytat:
W czasie takich upałów jak teraz nie wyobrażam sobie nie zrobić tego, niby nic nie robi ale przy jedzeniu się poci, leżąc w wózku też

moj ma mokre łapki (wiadomo tez ze od sliny), mokre stopy, poza tym ulewa czasem i jak takiego rzygulinka nie umyc?! watka przecieram kilka razy dziennie, ale co zanurzenie to zanurzenie
nawet w upaly kąpile w dzien odpadaja- drze sie heh, a wieczorem najbardziej lubi wode w temp. 36.

Cytat:
ale wczoraj chciała mi wcisnąć do opieki swoją drugą wnuczkę...
oczywiscie sie zgodzilas

Cytat:

A ogólnie wczoraj zrobił mi się zator w cycku !!
tja. kolejne bajki o unormowaniu laktacji i ze po 3mż nic sie nie dzieje. wspolczuje!

Cytat:
boooossskie!

Zrobilam zakupy! syn mi nawet pozwolil oczywiscie 300 m od domu urzadzil histerie, taka ze gnałam świnskim truchtem, ale ogolnie

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 11:48   #2274
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

a w ogole moja Kruszynka wazy 5160 g
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 11:57   #2275
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 12:05   #2276
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
super
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 12:24   #2277
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Głupia ja matka, wczoraj Kacperek taki mial problem z zasnieciem, ja sie głowiłam, czczy to przez marchewke, a przeciez on mial wczoraj szczepienie....o 22 mierzę temp., a tam 38,1 podałam peditamolczy jak to sie nazywas i spadla, o 3.30 to samo i teraz znow temp. zaczeła rosnąc...ile moze trwac taka goraczka poszczeienna?
biedny
Cytat:
o rany co za cham i oblech TŻ nasłać i . Ja ogólnie karmię przy wszystkich, mężu mojej matki, znajomych etc A w zasadzie jak panika karmiłam, bo ostatnio mi się młody dekoncentruje w takim tłumie - więc wychodzę obok do pokoju, a ktoś ewentualnie przyłazi.. A zwłaszcza piszczące dzieci go dekoncentrują.. No ale u Teściów... też udaję, że się krępuję ha ha żeby mieć trochę czasu odpoczynku od nich, a oni taktowni więc nie naruszają moich zasad I mam 30 minut na wiżaż albo inny internet z telefonu

Cytat:
ohoho

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
o fuuuuuuuuu to dopiero było okropne!!!! wyrzuciłam sloiczek do kosza:P
coś mi się wydaję że ty tej Miśce wszystko wyjadasz

Cytat:

dzień dobry
dziś pospaliśmy

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 12:49   #2278
mamaNastuni
Raczkowanie

Cytat:
no to jestes Mutantem .... no chyba ze mialam ZZO to jestes mini-Mutantem - takiego klocuszla SN fiuu fiuu

kochana ja urodzilam ''sucharka'' a jak mnie zszywali i zszywali - pytam sie Laski kiedy skonczy a ona ze - dopiero srodek konczy!! ja sie pytam to ile togo tam jest - a ona do mnie ze po 20 przestala liczyc - i ze 10 bankowo bylo na zewnatrz
Ja rodziłam bez znieczulenia, bo u nas w szpitalu nie ma ZZO. Wiec chyba jetem mutantem

Mnie tez długo zszywali. A jak bolało... i to pomimo znieczulenia, ale mi szyjka pękła
Stary 2013-07-26, 12:57   #2279
maria28
Kniaginia

Witam

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Kurcze tak piszecie o tych teściowych - nie wiem czy uwierzycie ale ja mam uwaga, uwaga fajną teściową
Naprawdę fajna babka, a karmię przy niej bez problemu.
Ja na swoją też nie narzekam. Początkowo przy niej karmiłam, ale za bardzo się wgapiać zaczęła, więc ją od tego odzwyczaiłam i teraz nie wchodzi, gdy karmię.
Przy teściu - w życiu! Przy swoim ojcu natomiast karmię i przy kuzynkach, ciotkach... Jedynie nie przy mężu jednej kuzynki, gdyż...on się krępuje oglądać me piersi
Przy znajomych, nieeee

Nyaa, jaki teść...

Cytat:
No ale u Teściów... też udaję, że się krępuję ha ha żeby mieć trochę czasu odpoczynku od nich, a oni taktowni więc nie naruszają moich zasad I mam 30 minut na wiżaż albo inny internet z telefonu
Niezły patent

My rano byliśmy na pobraniu krwi. Masakra.
Taka gruba się wydaje ta igła przy malutkiej rączce. Babki mnie wkurzyły, bo żyły nie mogły dojrzeć. Miętosiły te ręce Róży i miętosiły. Jak znalazły, to kapać nie chciało. I między sobą tylko: Zośka, chodź, przytrzymaj, pomóż, z tej strony nie z tej jest! oj, nie, nie ma, jeszcze trochę muszę poszukać! I znów mówiły, żebym się nie denerwowała, żebym popatrzyła w okno, a nie na igłę. Taaaa, ja się krwi nie boję, ale głupiego gadania i owszem. I się zdenerwowałam tym ich gadaniem. A przy wyjściu z gabinetu jedna do mnie: Mama, i jak? Ja mówie, że ja ok, gorzej z dzieckiem. A one, że mamy często im prawie mdleją.
Po tym wszystkim dziecię zasnęło, więc i ja się kimłam, żeby odespać te dodatkowe nocne pobudki.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 13:03   #2280
primrose_
Raczkowanie

Cytat:
u nas kolki były od 3-4 tyg, przerobiliśmy różne kropelki i debridat (trochę pomagał, ale rewelacji nie było). potem było spokojniej, rzadziej były kolki, już było całkiem fajnie i nagle znowu tak samo jak nie gorzej. wtedy pediatra kazała odstawić całkowicie nabiał, bo wszystko inne już zaliczyliśmy. to była druga próba odstawienia nabiału. pierwsza była na początku kolek, ale różnicy nie było, a wręcz z dnia na dzień i tak było gorzej, więc jadłam, później praktycznie żywiłam się samym nabiałem bo moje dziecko non stop potrzebowało uwagi, ja nie miałam kiedy zjeść a najłatwiej mi było złapać jogurt/serek i jeść nad dzieckiem. za drugim razem po tym nawrocie kolek jak całkowicie odstawiłam nabiał była ogromna poprawa. owszem, zdarzały się jakieś bóle brzuszka, ale nie to co było. nie tak długotrwałe, nie tak intensywne, w ogóle różnica ogromna.
W takim razie może spróbuję z tym nabiałem, nie wiem co już mi pozostanie do jedzenia. Jestem praktycznie cały dzień sama z dzieckiem i nie mam czasu na eksperymenty kulinarne, ba na nic nie mam czasu
Byłam dziś u lekarza i przepisała mi ten debridat, zobaczymy czy coś pomoże. Bardzo martwię się też o wagę Małej, ma 3,5 miesiąca i tylko 6 kg, od ostatniego ważenia przybierała średnio 120g na tydzień, czyli minimum no ale co się dziwić skoro wczoraj przez ten brzuszek nie jadła 7 godzin! chyba zacznę częściej jej podawać mm, bo już jestem w kropce. Tak bym chciała mieć takiego okrąglaczka i nie martwić się wagą
primrose_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości