|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3872 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ![]() Dobrze, ze skonczylo sie dobrze, ja tez strasznie boje sie tych zakrztuszen ![]() ![]() No to moja troche wiecej, ale jest ociypinke starsza no i urodzila sie 3,5 wiec faktycznie ide leb w leb ![]() ![]()
![]() |
#3873 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a promocje ccc dostałam na maila i chyba tez musze się wybrać ![]() ps. w Sferze 1 jest ten rosyjski sklep Centro - tez maja niezle ceny butow, takie idealne do biegania z wozkiem, a po miesiącu nie szkoda wyrzucić hehe. ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() a buty trzeba było lasce wypomnieć ![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() waga faktycznie niezla ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Pawie my juz mielismy dwie kontrole bioderek, i zapis na kolejna.... co mi wlasnie uswiadomilo ze chyba po wyjsciu z przychodni nie zapisalam kiedy i nie pamietam ;p
Marchewka niezle z tymi statystykami pieluch ![]() Cos mialam jeszcze napisac i mi umknelo.... spac nie moge, ktos mi wyslal linka na fb do strony jakiegos chorego niemowlaczka zeby wspomoc, a ze malenstwo w wieku Przemka to od razu mialam glupie mysli i wizje Przemka w szpitalu, samotnego, zaplakanego.... i zas rycze :/ ale glupek ze mnie, Mlody na razie nawet kataru nie mial i oby tak pozostalo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Aaa juz wiem.. z autem to jakas sciema ;p Przemek zasypia z reguly po 30 km, czyli jak dojezdzamy do domu w Gliwicach albo Katowicach
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
![]() u nas tatuś tez w kolko mowi malej, ze jest taaaaka piekna po tatusiu ![]() ![]() ![]() a mala tatusia tak czaruje oczkami i uśmiechami, ze cos czuje, ze już jest owinięty nie tylko wokół jej palca, ale całej reki hehe. w sumie najpiękniejszy komplement uslyszalam od siostrzenca: ciociu ona jest taaaaka piekna! i jaka ma cudowna sukienke ![]() ![]() ![]() ostatnio tez nas odwiedzil a mala miała spodnie i granatowe body. "dlaczego ja ubralas jak chłopca?" ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Marchewa - Tobie się chyba nudzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- mało nadrabiania dzisiaj ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3878 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja znowu przelotem. Kurcze. Tęsknię za wami wariaty i muszę się w końcu zebrac żeby bywać częściej ;-) U was ok? Bo my mamy z Ala same ciekawostki ![]() 1. Po zmianie mleka na ar katar przeszedł za to zaczęły się brzydkie smierdzace kupy 7-8 razy dziennie. Więc zmiana na nutramigen. Przeszło. Ale w przyszłym tyg będą testy alergiczne bo alergolog musi mieć jakąś podkładke żeby go wypisywać na receptę. Na szczęście testy są z krwi robione. 2. W usg przezciemiaczkowym wyszła asymetrycznosc komór mózgowych. Brzmi źle ale podobno to nic takiego. Albo jej się to wyrówna albo po prostu taką jej uroda. Niestety przy okazji wizyty u neurologa wyszło że mała ma krencz w szyi i dlatego nie chce przekrecac głowy na boki. Tzn chce jak ją się zachęci. Pogada, poprzesuwa zabawkę przed oczami. Także będziemy ją zachęcać na rehabilitacji... Ale poza tym dziewczyny nadal grzeczne. Mimo że ten nutramigen śmierdzi jak 150 Ala nawet go je ładnie. Chyba czuje że nie ma wyjścia;-) Majka szaleje. Kręci się z boku na bok także jest ok. Tydzień temu ważyły 4900g ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Wtajemniczenie
|
yhhh... akurat jak pół nocy nie spałam, w sumie 4 h, to moje dziecię postanowiło zacząć nowy dzień o 6 kupą no i koniec spania
![]() nie wiem co z nim robić tak rano, tzn wiem, ale chcę spać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
Hej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3881 |
Zakorzenienie
|
Ziew
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A i poszlam z mlodym w nosidle po chleb 5 minut i kima ale jak wyciagnelam to po spaniu ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 | |
Zakorzenienie
|
hej dziewczęta
![]() ostatnio leżąc z małą jak śpi w dzień wpadłam na to że mogę was podczytywać przez tel ![]() Ogólnie nasz dzień wygląda tak: 5:30 mała wstaje na mleczko i już nie śpi (dziś o dziwo zasnęła przed 7 i śpi nadal ![]() później ja się ogarniam, jem śniadanie, mała chwilę leży w łóżeczku pod karuzelą, ubieram ją, przebieram. I ze mną idzie do kuchni gdzie myje naczynia, później do łazienki gdzie się lekko maluję i myję zęby (strasznie wtedy cieszy ![]() o 9 je i idziemy na spacerek. Z racji że a najbliższą ławkę mam 30 min no to w drodze mi zaśnie i śpi 40 min czasami godz. Wtedy czytam książki/gazety o tym karmieniu. Później z pół godz do niej gadam. Wracamy. I jeszcze z godz spacerujemy. Więc w domu jesteśmy tak 12-12:30. Mała je, ja ogarniam obiad z grubsza. O 13:30 kładę się z nią na łóżku. Ona śpi ale ciągle muszę być przy niej, a bo to smoczek wypadnie a to odruch moro itd. O 14 już wstawiam obiad a ona czasami jeszcze śpi. O 14:30 wraca TŻ, jemy (mała jest wtedy na macie). No i tak nam leci czas do następnego karmienia czyli do 16 i znów idziemy na spacer o 16:30 i chodzimy z 2 godz. Wracamy to jest kąpiel, jedzoko i usypianie które czaasmi trwa 2 godz ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- I już nie śpi ![]() ![]() Któraś pisała o mieszaniu mleko. I dziewczyny, zmieniając mleko NIE można mieszać w czasie jedego karmienia 2 różnych mlek!!! Albo się całkiem zmienia albo stopniowo raz to mleczko raz to. Mieszać miarki można jak się przechodzi z nr 1 na nr 2. Magiusia widzę że u Ciebie dalej karmienie nie rozwiązane. Życzę podjęcia szybkiej decyzji. Któraś pisała o spaniu na rękach. U nas byyło to samo. Ja małą oduczyłam tego będąc u rodziców ale było ciężko. Ale moja siostra miała ten sam problem i jej mały sam się przestawił ![]() vil wszędzie czytam żeby nie zaczynać rozszerzania diety od deserków bo później jest trudniej z warzywami. paiwe oczko czyli znów robimy podobnie ![]() axella dalej się nie odzywa? ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
U nas to jest zawsze 5:30 a małą kładziemy 20-21 dobra zmykam do mojego maleństwa a co do rozwoju to u nas mała dalej nie chce podnosić główki. Nie chce jej się ćwiczyć, leniwa po tatusiu. Ale na rękach ładnie trzyma. Już od paru tyg śmieje się na głos, non stop gada. Już dwa razy złapała sama zabawkę i oglądała (ale myślę że nie było to świadome). Rączki ogląda i wkłada do buzi non stop. Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-07-26 o 07:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | |||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Cytat:
a zostaw spij dalej hee Cytat:
no i dobrze tatus bedzie rozpieszczal hee Cytat:
dokladnie widze ze moje dziecie nie jest jedyne co drze kopare i jeszcze ten smovzek jak by mozns bylo na klej przykleic hehe Cytat:
napewno idzie sie do ortopedy jak dziecko juz chodzi a nsjlepiej co pol roku ![]() Moj tez ![]()
![]() |
#3884 | |||
Zakorzenienie
|
ja też
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3885 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie powiadam
SZCZĘŚLIWA MATKA = SZCZĘŚLIWE DZIECKO! Nie przestaję się uśmiechać od 3 dni co równa się tym, ze moje dziecko również ![]() Przeszłyśmy skok milowy ![]() Na USG wyszło, że ma torbiel międzykomorową i do obserwacji za miesiąć, póki ciemiączko jeszcze jest czy się zmniejsza, ale to nic groźnego ![]() ![]() dziewczyny jestescie jak narkotyk ![]()
#3886 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]()
![]() |
#3887 |
Wtajemniczenie
|
Motylku super że wszystko ok
![]() nasz dzień z racji bezrobocia męża jest całkiem nieregularny, poza kąpielami, ale wygląda mniej więcej tak (jak nic nie mamy w planach): pobudka 7-8, jedzonko, z dwie godzinki zabawy i gadania, w międzyczasie ja próbuje wypić kawę, zjeść i podczytać co nowego na forum ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do wstawania wczesnego, nie próbowałaś kłaść młodej ok 22? wtedy może dłużej pośpi ja widzę, że wy spędzacie dużo czasu na spacerach, mnie te upały przerażają i siedzimy w ogródku tylko do południa i po 17, mi się młody męczy i co chwilę cyca woła bo mu się chce pić ![]() raz nie miałam sie gdzie zatrzymać przez chwilkę to się strasznie rozdarł biedny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() W śnie wykanczalyacie wątek, a ja wymyśliłem świetny nowy tytuł ![]() Ale juz go nie pamietam ![]() ![]() Nie mam za bardzo dla Was czasu bo sporo sie dzieje.. W ndz chrzciny (ma być 37st ![]() Rodzinka mi sie zjeżdża, mamy troszke ganiania Dodatkowo nowe stare problemy na horyzoncie ![]() Nie wiem ile jeszcze to bedzie trwało ![]() ![]() Kujutro przylatuje moja psiapsiola z Londynu ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Muszę sie jakoś zorganizować i ponadrabiac, bo wypadne z łizażowego rytmu ![]() Postaram sie poprawić (jeszcze nie wiem jak ![]() Oooo poszła kupa po pachy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Zakorzenienie
|
Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Dzien dobry dziewczeta!
Witam sie po poszatkowanej nocy (pobudki na jedzenie co 2h) ale jest ok. Chyba mi sie organizm przyzwyczail. Sharp, ja jestem pod wrazeniem Waszego planu dnia. Moja niunia spi duzo wiecej niz Karolinka a ja jestem duzo gorzej zorganizowana, np. nie codziennie gotuje obiad, nie chce mi sie ostatnio malowac, zapuszczam sie ![]() Aas mam nadzieje,ze Ala szybko wroci do normy. Moze to tylko chwilowe problemy I wyrosnie z tych alergii. Fajnie,ze dalej sa takie ukladne te Twoje dziewczyny ![]() ![]() Motylku! Wiedzialam,ze dlugo bez nas nie wytrzymasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Zakorzenienie
|
Młody się obsrał 2 razy na plecach
![]() ![]()
![]() |
#3894 |
Wtajemniczenie
|
Hej ciotki, dziś skończyłem 8 tyg
![]() ![]() ![]() no i niezły ze mnie klocek bo ważę 6100 kg ![]() --- diabli słuchaj bo ja nie wiem jakie dokumenty im dać tzn tż pracował na umowę w zeszłym roku i mamy z us papierek, ja w zeszłym nie pracowałam tzn od sierpnia zaczęłam i tez mam ze skarbówki ze brak dochodów za 2011 no i nie wiem czy też dać im papierek ze pracowalam od sierpnia 2012 do dnia porodu ? tzn dać im za 2012papierek ze skarbówki? |
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Zakorzenienie
|
To jeszcze mam pytanie co do szczepien - czy lnfanrix IPV+HIB to jest to 5w1?? I ile płaciłyscie za nią? u nas w przychodni jest 102 zł to dobra cena?
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- I jeszcze jedno pytanie - jak mam na recepcie 2 rzeczy (2 szczepionki) to czy mogę wykupić jedną? |
![]() ![]() |
![]() |
#3896 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3897 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Byliśmy dziś na kontroli bioderek i wszystko z nimi u Lenki ok ![]() Zmieniliśmy też Młodej mleko i zobaczymy jak to u niej teraz będzie ze spinaniem brzuszka. Mam nadzieję, że mniej będzie jej dokuczać i że dziecko mi się dzięki temu uspokoi troszkę ![]() Zamówiliśmy też leżaczek Cuda oceanu (chyba Mysia dawała ostatnio do niego linka w fajnej promocyjnej cenie) i Lenka jest nim zachwycona ![]() Dokładnie taką ![]() Ale jak wczoraj przyszła i zobaczyłam jej długość ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jedni piszą tak, inni inaczej. W każdym bądź razie my już skończyliśmy mieszanie i jesteśmy na Nan Pro HA 1 i zobaczymy czy się Małej poprawi brzuszek. Cytat:
![]() ![]() Super, że z badaniami Matyldy wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez puchatkowa Czas edycji: 2013-07-26 o 11:32 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pawie my byliśmy teraz na kontroli i już więcej nie musimy iść i nie słyzałam żeby ktoś szedł jak dziecko zacznie chodzić
![]() ![]() |
![]() |
#3899 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ledwno sie powstrzymałam, żęby jej z nóg nie zerwać ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3900 | ||
BAN stały
|
Czy warto kupić taki wibrujący leżaczek http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...403976176.html ? Mój lubi drgania w samochodzie i się uspokaja wtedy, czy to działa tak samo? Czy może lepiej zainwestować w coś innego
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
dobra cena, u nas było po 129zł, ale brałam jednak 6w1 za 190zł ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.