|
|
#961 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
U nas pogoda dziś ok, ni to gorąco, ni to zimno. Ja za to czuje sie jak g
|
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
dziewczyny,zobaczcie tą kampanię- uwaga wstrząsające ale to ku przestrodze
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...?ticaid=111033 mój durny brat kiedys zostawiał swojego syna w aucie |
|
|
|
#964 |
|
Zadomowienie
|
kurka, nie dość, że zwierzęta zostawiają, to jeszcze dzieci
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Dziewczyny, jak w dzień usypiacię dzieci? pomijając spacery oczywiście. Lulacie na rękach? kładziecie i same śpią? |
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Naiwjko, pozwala to za dużo powiedziane
, jak tylko mogę, to staram się coś zrobić.Charliz, w dzień to zazwyczaj przy herbatce zaśnie, czasem muszę trochę poszzzszzzać, a nieraz i na brzuszku sama zaśnie. |
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane. Wczoraj nadrobiłam ale już nie miałam sił pisać bo robota dała po
Dzisiaj powtórka a czika taka... Dla wszystkich naszych Aneczek najlepsze życzenia I dla Bartusia Iffonki za skończone 5 miesięcy ![]() Pstryczku-cieszę się bardzo że z bioderkami ok Mika-jeszcze nie byłam w k. Ale doczytam-tule
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
o matko mika, doczytalam w k.strasznie wam wspolczuje, mam nadzieje, ze tylko na podejrzeniach sie skonczy, jestesmy z pietraszkiem z wami, duzy sily od nas!!!!!! i podpisuje sie pod dziewczynami jakbys potrzebowala pomocy to mozesz na nas liczyc!
my po lekarzu, balam sie troszke bo nowa przychodnia i lekarz i w ogole ale jestem mega pozytywnie zaskoczona doktorka ktora jeszcze mnie za dzieciaka leczyla poznala mnie i pogadalysmy, apropos jedzonka polecila wlasnie blw ze z talerza mamy dawac Pietraszkowi od nas i ma sobie jesc, ze widocznie jest za duzy na papki i ze rozwija sie super, jest "szybki" (ciekawe, co by powiedziala, gdyby Dadus z igim do niej wparowali ) no i ze jest infekcja ale sie nie przejmowac, przepisala kolejne leki i do paru dni powinno zejsc bo szmeru w pluckach i oskrzelach nie ma. takze ulzylo mi. teraz jeszcze tylko przezyc artopede
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak widzę, że śpiąca to kładę na łóżku, kładę się koło niej, ona się poprzekręca z jednego boczku na drugii tak w kółko, aż w końcu zaśnie sama. Czasami ją po pleckach głaszczę
|
|
|
|
|
#969 |
|
Raczkowanie
|
helloł mamuśki
Melduję się w nowej części i że żyje, mieliśmy mały, nieplanowany wypad nad morze do Kołobrzegu. Było super We wtorek byliśmy u pulmonologa i jak na razie mamy przez miesiąc robić inhalacje 2 razy dziennie z pulmicortu a jak by gorzej oddychał to doraźnie ventolin. i za miesiąc do kontroli, no ale w karcie wpisała obserwacja w kierunku astmy bajam się, oj bajam...co jeszcze, wczoraj byliśmy na szczepieniu Filipińczyk waży 9 kg w poniedziałek w nocy wyszła dolna 1 czyli mamy już 2 ząbki i widze ze kolejna 1 i 2 się pchają. trochę się tego nazbierało ale tak to jest jak się człowiek trochę nie podzywa ![]() Spróbuje teraz trochę nadrobić, ale nie wiem czy mi się uda tyle mam zaległości, chociaż nowy wątek nadrobię Za wszystkie chore dzieciaczki trzymam kciuki, żeby jak najszybciej wyzdrowiały llecę nadrabiać
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybko, wybaczcie, ze nie nadrabiam.
Potem sie poodnosze ![]() marsi, w sumie moglabym kupic jakas uzywke na all, ale jak potem zabiore 2 wozki do G.pociagiem? Porazka ![]() Co do wyczuwania Twojej obecnosci - ja w kwestii intuicji i tych wszystkich paranienormalnych zjawisk gorsza niz facet jestem - nic do mnie nie dociera ![]() Co do spacerowki to moge pozyczyc od kolezanki cos takiego: http://allegro.pl/baby-design-wozek-...393871544.html Nie jest to identyczny, ten sam model (kolezanka ma juz starsze dziecko), ale wg mnie on sie dla Kuby jeszcze nie nadaje...bo: - nie rozklada sie calkiem na plasko, ma lekki kat nachylenia (nie wiem czy tak jest w kazdej spacerowce), - kolka nie sa pompowane, - nie pasuje mi, ze dziecko jest przodem do swiata a nie do mnie... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-07-26 o 12:10 |
|
|
|
#971 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
muszę dzisiaj do teściowej iść porzeczki obierać TŻ chce wino robić i muszę brudną robotę odwalić; biorę Filipa, to przynajmniej się nim zajmie i nie będzie ze mną w tych krzakach siedzieć, bo o czym ja bym z nią tyle gadała![]() a czika masakryczna od rana weekend ma być jeszcze cieplejszyCytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41960322]toż przeca pisałam o tym [/QUOTE] to ja jakaś nieogarnięta jestem, bo nie widziałam ![]() Cytat:
![]() no i dla Ciebie też buziaki solenizantko Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, widzisz, niepotrzebnie się martwiłaś na zapas.
Marta, fajnie, że wypad się udał, czasem takie nieplanowane są najlepsze. ![]() Oby astmy nie było , za wagę , za ząbki![]() Mała, obyście jak najszybciej skończyli, żebyś się nie musiała długo męczyć.
|
|
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duży facet już---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- aha, zamówiłam ten daszek przeciwsłoneczny do wózka zamiast parasolki, przyszedł, wszystko super, fajnie wózek osłania, ale od szwów zaczęły iść oczka i muszę wymienić
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, normalnie oglądam i ryczę...
|
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki..ja dopiero teraz..na wstępie wszystkim Aniom ...pomyślności! i tym dużym i malutkim rzecz jasna
![]() No i ja już mam wszystko posprzątane...leczo zrobione..lecę jeszcze odkurzyć..powycierac podłogi..i się umyć. Dziś lecimy z Antonio najpierw kupić ubranko do chrztu (i kupujemy zwykle ubranko w h&m) potem do jego prababci na imieniny. Jestem podekscytowana..bo w końcu (od roku proszenia)..dziś jedziemy kupić materiałowy hamak...taki dwuosobowy fajny znalazłam na all...i mąż zrobi mi do tego mocowanie, przenośnie..będę mogła z Antoniem się bujac..może i spać?
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-07-26 o 12:20 |
|
|
|
#976 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() bardzo mocno tule i ściskam.
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam kupować jak dostałam zwrot z US ale cała kasa poszła na werande buuu chyba sobie hamak z z chusty zrobię Witaj Marta dziewczyny, kto ma kontakt z mitabe pamiętam,że pisała,że ma duży projekt i kupe pracy ale nic ostatnio nie zagląda
|
|
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś nie mogę się zebrać.... To, co teraz przechodzi Mika, właśnie oglądam "Dom nie do poznania", w którym syn kobiety zginął w wypadku, z filmiku, który wrzuciła Marsi cały czas mam przed oczami moment, w którym chłopczyk przestaje oddychać... Jak patrzę na Polę, mówię do niej - łzy mi stają w oczach.
Nic nam nie brakuje, mam zdrowe, kochane i pogodne dziecko, kochanego i kochającego męża, a mimo to potrafię bez powodu się na niego wydrzeć, na Polę się wkurzyć, bo płacze....
|
|
|
|
#980 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() na smoczek się nie budzi z reguły Cytat:
a stoliczek jaki???Cytat:
no to kojarzyłam, myślałam, że całkiem nowe się przypętało :/ buziaki! Cytat:
zauważylam, ze ona zdecydowanie bobovitę lubi ![]() fasolkę mężowi do rpacy jutro machnę, dzisiaj prozaiczny rosół z wczoraj ![]() Cytat:
biorę na ręce (siedzę), i tak mi po chwili usypia czasem pierś najpierw, ale to gdy akurat wypada pora jedzenia Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#981 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za życzenia imieninowe
mika W klubie, w temacie fotki ![]() Cytat:
Mój to samo, czasem sobie przysiądzie żeby odpocząć w przerwie od raczkowania ale tak to tylko by łaził i wstawał.Ja przy kanapie poobkładałam kołdrami i poduszkami tam gdzie się wspina żeby jak pada to miał miękkie lądowanie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I trzymam kciuki za zdrówko Filipa ![]() Co do obiadu to u mnie dziś kurczak w sosie pomidorowym z makaronem szpinakowym. W załączniku mój wstawacz. Wtedy jak pierwszy raz to robił to był już pokąpaniu w piżamce i jeszcze tyle siły skubaniec. Na butelkę się połasił. No a ostatnie zdjęcie to z dzisiaj...jednak w łóżeczku obniżonym na maksa też da się wstać, dobrze że chociaż nie da rady górą się już wychylić.
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41966027]
fajnie, że biodrzyska ok a stoliczek jaki???[/QUOTE] tenkju za bioderka stoliczek taki http://allegro.pl/smily-play-stolik-...396216498.html tyle zo on niby dla dziecka siedzaco-stojacego jest. ale nie bedziemy montowac narazie nozek i mlody bedzie sie bawil z pozycji brzusznej ![]() a moj dzis olal sloiczek i zmuszona bylam dac cyca. moze chociaz deserek dam rade wcisnac ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- ILLUSION - ale skubaniec!!!!
|
|
|
|
#984 |
|
Konto usunięte
|
Igorek -
![]() Stoliczek super - ja w ogóle smily play zabawki lubię, ale jakbyś kupowała to sprawdź czy się muzyczka nie powtarza, bo oni lubią jedno i to samo machnąć wszędzie ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- My mamy taki, chodzik lub stolik można: http://img819.imageshack.us/img819/5...dukacyjny1.jpg ale jeszcze schowany. |
|
|
|
#985 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
czasem wychodze z wozkiem na krotki spacer a jak widze ze usnal to szybko wracam i zostawiam w ogrdzie, ale w ten sposob ma raczje krotkie dtrzemki no i czasem lulanie na rekach i odkladanie do lozeczka ale tez musi byc jakis szum wlaczony ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
jak on szybko sie rozwija ruchowo
|
|
#986 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Wpadam tylko na chwilę by usprawiedliwić swoją nieobecność otóż tz wpadł wczoraj i zrobił nam niespodziankę zostaje na cały weekend i mamy w końcu pogodę więc będziemy się urlopować ![]() Pozdrawiam i ściskam |
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
u nas drzemki w dzien, co 2 godzinki 40minut, usypianie w wozku
![]() illusion gratulacje inaczej czytac o tym a inaczej widziec na zdj czadswoja droga mialas racje jakis czas temu, z profilu z boku jakbym Pietraszka widziala, nawet blondziaki wloski maja te same ![]() znowu ja dzisiaj przysiadlam do nadrabiania malego zostawilam na puzzlach piankowych i nagle taka cisza, odwracam sie, nie ma go na macie, w ogole w pokoju, juz skubaniec przepelzal do polowy przedpokoju! widzialam filmik, poryczalam sie przy przysiedze jak ci glos zadrzal ![]() marsi, widzialam wczoraj ten filmik, masakra, caly czas tylko myslalam czy ta matka zdazy i czy dadza rade go odratowac.....wyc sie chce nad glupota ludzi, jak tak mozna.....
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-07-26 o 14:41 |
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#989 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41966533]
[/COLOR]My mamy taki, chodzik lub stolik można: http://img819.imageshack.us/img819/5...dukacyjny1.jpg ale jeszcze schowany.[/QUOTE] Szaja my mamy identyczny, kuzyneczka 4-letnia oddała Igorkowi
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
fajne, takie 2 w 1 , bradoz pomyslowe
chociaz ja oczami wyobrazni widze jak dzieciak sie przewraca buzka na to i wybija sobie wszystkie swoje 2 zeby
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

, jak tylko mogę, to staram się coś zrobić.

bajam się, oj bajam...
TŻ chce wino robić i muszę brudną robotę odwalić; biorę Filipa, to przynajmniej się nim zajmie i nie będzie ze mną w tych krzakach siedzieć, bo o czym ja bym z nią tyle gadała
weekend ma być jeszcze cieplejszy

, za wagę
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)