|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przetrwaliśmy nie jedną burzę, po jednej z kłótni z TŻ myślałam że to będzie koniec, daliśmy radę.. swoje przeszliśmy i teraz żyć bez siebie nie możemy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1443 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o rozmowę o nieodpowiedzialnych mamusiach, bo tak zrozumiałam z wymiany zdań to i JA SIĘ DO NICH ZALICZAM.Jeśli są to te kryteria o których pisałyście.
Domi ja na cywilny prosiłam tylko babcie i dziadzia, bo tylko oni mi zostali, od strony TŻ, nie ma już dziadków, teściowie moi mają już ponad 64 lata, chrzestnych nie prosiłam chociaż mam dobry kontakt, bo powiedzieliśmy że kościelny będzie i wtedy będą proszeni. i od razu zaznaczyłam że nie chcemy prezentów ( kasy) tylko na kościelnym. Bo w moim otoczeniu był najpierw ślub cywilny a potem kościelny i goście mieli problem bo dali na cywilny prezent a potem drugi raz na kościelny i później gadanie było( ale to nie w mojej rodzinie), a młodzi kase przyjmowali, więc ja się już na zaś zabezpieczyłam. |
|
|
|
#1444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1446 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oczywiście wszystko rozłoże na raty w końcu od września "L4"zjadłam maczugi.
|
|
#1447 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gada kazda co innego i tak naprawde nie jest nawet w stanie sobie wyobrazic co tak autorka tekstu ma na mysli ![]() zachowują sie przepraszam, ale jak 'stare' plotkary ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1448 |
|
Wtajemniczenie
|
aksbarg typy imion: Natalia, Alicja, Gabriela, Martyna, Laura,Blanka, Marianna Eliza
tu masz dobrą imienna stronę kuknijhttp://gorny.edu.pl/imiona/ Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-07-26 o 13:28 |
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- nowe rzeczy też będę prała
|
|
#1451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle wczoraj kazałaś nam trzymać kciuki za męża swojego, powiesz nam o co chodziło? ![]() Cytat:
idę zaraz mamie pazurki robić ![]() mamuśki, w którym tygodniu będziecie pakować torbę do szpitala? gdyby któraś chciała cały komplecik dla maluszka http://allegro.pl/wyprawka-komplecik...354903258.html
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-26 o 13:43 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1452 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
jak patrzę na te wszystkie koszule nocne do porodu/ karmienia to mi się płakać chce, jak one wyglądają i jakie są paskudne
oczywiście te tańsze :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-26 o 13:48 |
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochane za wszystkie miłe słowa
![]() Póki co pomieszkujemy z mężem u mnie. Trochę męczące takie mieszkanie z rodzicami. Siedzimy z mężem w jednym pokoju i nie mamy co robić On na urlopie do końca tygodnia. Później tydzień pracuje i znowu 2 tygodnie urlopu. Musimy zacząć szukać stancji Koniecznie muszę pójść do lumpka w przyszłym tygodniu. Większość ubrań jest na mnie za mała i nie mam w czym chodzić. Potrzebuję kilku dłuższych tunik do legginsów. Wy też lepiej czujecie się w obcisłych, podkreślających brzuch bluzkach/sukienkach/tunikach? W takich luźnych czuję się taaaka wielka z profilu i wcale mi się to nie podoba. Zdecydowanie lepiej wyglądam w czymś obcisłym, w czymś takim jak w załączniku. U mnie już leci 25 tydzień
|
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tygodnie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1456 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Nogi mi w tyłek włażą..
Cytat:
Cytat:
I bardzo dobrze![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja się powstrzymuję ale ta torba tak mnie woła
|
||||
|
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dzisiaj brzuszkowo na wątku
|
|
|
|
|
#1458 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: Myślę, że już Wam córa numeru nie wywinie i pozostanie córą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle to nie wiesz jak się będziesz czuła w końcówce, czy nie spuchniesz tak , że na nogi nie będziesz mogła stać, albo spojenie Ci się zacznie rozchodzić albo też inne dziadostwo. Prasowanie tych wszystkich rzeczy wymaga trochę wysiłku.Budowniczka ja będę prała i prasowała nowe ciuszki. A to co mam z lumpka to piorę najpierw po zakupie z naszymi rzeczami, a później z tymi wszystkimi dzieciowymi wypiorę jakoś w październiku. Zapomniałam Wam powiedzieć, że dzisiaj w nocy obudzilam się z przeraźliwym skurczem łydki i myślałam, że z bólu oszaleję. Pierwsze co to pomyślałam, że jak skurcz łydki tak strasznie boli to co będzie przy porodzie....
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-07-26 o 13:52 |
|||
|
|
|
#1459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o do ciuchów ja mam z ciuchów ciążowych tylko jedne leginsy długie i jedne rybaczki, w reszte ciuchów z przed ciąży dalej wchodzę, i raczej ubieram się tak by podkreślić brzuszek owszem sukienki też noszę ale nie wyglądam w nich jak w worku. Teraz ubieram zwykłe szorty i jakąś bluzke, podkoszulek i jest ok
|
|
|
|
|
#1460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1461 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lineczka dziękuję w moim imieniu za linka wspaniałości i na stówke zamawiam!Cytat:
Ślicznie:ehe m:---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- A w ogóle to Wam coś opowiem, tylko się mocno ze mnie nie śmiejcie ![]() Byłam wczoraj w aptece i kupiłam sobie już glukoze. I naszło mnie na vibovit No taką miałam ochotę, więc poprosiłam panią również o vibovit. I się zapytała:-a dla kogo? -yyy dla dziecka.. ![]() - ile ma lat? - yyy..yyy...6 ![]() hahah tak mi było głupio się przyznać że to ja chciałam zjeść sobie ten vibovit Swoją drogą ten vibovit nie ma nic wspólnego z tym jaki był kiedyś.Sam cukier.. ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1462 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam piątkowo
Coś pochmurno dzis u nas....ale w nmiarę ciepło jest ![]() Na 4.30 mam wizytę u GP...pewnie znowu sprawdzi ciśnienie, mocz i posłuchamy serduszka za dzisiejsze wizyty! kolejnych tygodni ciąży!Ale wysyp brzuszków dzisiaj wszystki śliczne U mnie zawsze jest wizyta z usg i najpierw ginka mnie wypytuje o samopoczucie, póżniej samolocik i na końcu usg Cytat:
żeby test nic nie wykazałCytat:
Wózek będzie koloru Antarctica Cytat:
czekamy na dobre wieści i fotki malutkiej Cytat:
Cytat:
udanej wizyty!Kawał panienki już z niuni |
|||||
|
|
|
#1463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Termin z OM bierze się zazwyczaj pod uwagę.Z usg wychodzi róznie,w zalezności w jakim tempie dziekco rośnie.Sugerowałabym sie pierwszym
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w domu nawet jak się nie dopnę chodzę z rozpiętym rozporkiem na to bluzka i jest ok. A gdzieś na miasto spódnica na gumce i jest ok. Mam takie spodenki z pasem,ale są na mnie za duże jeszcze,pas mi zjeżdża,a poza tym mam w nich mega wielki brzuch ![]() Niezbyt je lubię póki co,muszę poczekać na konkretne rośnięcie ![]() Ja o torbie jeszcze nie myślę jak zresztą o wielu sprawach ![]() Ale w 36 chciałbym mieć już wszystko na tip top ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
Ale ja tez mam podobnie że nieraz wstyd mi się przyznać że coś jest dla mnie,wolę poowijać w bawełnę
|
||
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie się ze mnie leje....
posprzątałam w kuchni po przygotowanym obiadku... odkurzyłam wyniosłam wszystkie zabawki z salonu do córki pokoju, posprzątałam balkon... właczyłabym klimę, ale obie jesteśmy przeziębione... no i trzeba się męczyć z duchotą.... |
|
|
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1467 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do ubran uwielbiam luzne bluzki/ tuniki (ale nie ciążowe) i legginsy. SZczerze w ciązowe ciuchy w sklepach sa dla jakis 40-latek Co nie oznacza ze 40 nie moze byc sexy naprawde worki jakieś albo cos. Ja ubieram luzne tuniki typu oversize... ale jak wybieram rozmiar 40-42 to w ramionach sa za szerokie Cytat:
zaradna mamuśka! |
||
|
|
|
#1468 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma za co :P Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#1469 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh eh eh
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.

ja tez tak mam i Moj TŻ ma tak jakby dom bliźniak, ale tam to napewno nie będę mieszkać
TŻ jeszcze studiuje, bez mieszkania, z dala od rodziców. Ja bez dochodów teraz, bo te, które miałam odpadły z racji ciąży, i żaden kodeks pracy, mnie nie chronił niestety. TŻ co prawda pracuje jako programista, ale wyliczyliśmy ostatnio, że po odliczeniu czynszu i rachunków zostaje nam na życie jakieś 1700zł. Więc szału nie ma. Nie jestem pewna, czy na pampersy starczy, a co dopiero na inne rzeczy
Już mi nie piszcie bo się załamuję powoli. Narazie męża do siebie nie dopuszczę bo się teraz boję..bo czasami mam tam takie skurcze, ale pewnie dlatego że macica się rozciąga.Nie panikuję ale będę dmuchać na zimne.
jeszcze jakieś 4,5 godz i TŻ wraca z pracy

. Glukoza wyszła ok. Cisnienie wysokie ale w normie. Z okazji skurczów mam na siebie uważać, szyjka jest wysunięta do przodu i dziś badanie mnie bolało.Rozwarcia nie ma. DZieć waży całe 900 gram
klask i: Myślę, że już Wam córa numeru nie wywinie i pozostanie córą
za dzisiejsze wizyty!