|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Nie będzie wizyty dzisiaj
![]() Dzwoniła właśnie babeczka z przychodni - na poniedziałek przełożone - chcą żebym oszalała ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości - to zmień póki jeszcze jest wcześnie, później już będzie Ci coraz trudniej i zostaniesz z lekarzem któremu nie ufasz |
|
|
|
#1112 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz tak mocne przeczucie? Trzeba gdzieś pozapisywać nasze przewidywania i zobaczymy ile się spełni Mi jeszcze intuicja nic nie podpowiada.Właśnie przyszedł mi Bobasowy dziennik Chyba fajny będzie, choć jak zawsze jest kilka, jak dla mnie, niepotrzebnych rzeczy. Na Allegro zapłaciłam 23 zł z przesyłką i to też mi się podoba ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1113 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1114 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale ten wątek leci! Byłam rano, wracam teraz i już dwie strony nadrabiania
![]() Cytat:
To zapewni mi spokój, a w razie czego szybką pomoc lekarską ![]() Cytat:
Też się swojego o to zapytam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja czekam do wtorku.. Daj znać jak twoja fasolka się czuje ![]() Cytat:
![]() Pewnie się obraziła, bo nie pożyczyłaś jej pieniędzy Cytat:
![]() A ja się pytałam mojego ginekologa o seks to powiedział, że można wszystko normalnie. Czytałam też artykuły i było tam napisane, że jak ciąża nie jest zagrożona to można uprawiać seks normalnie. Ja wstrzymałam się do pierwszej wizyty u gin, żeby wiedzieć, że wszystko ok i potwierdzić, że można Widać, albo zdania są podzielone, albo twój lekarz chciał zrzucić winę na ciebie ![]() Brawo A ja nie robiłam bety i nie wiem jak wzrasta Cytat:
![]() :conf used:A w ogóle wg kalkulatorów internetowych jutro zaczynam już 10 tydzień ![]() Cytat:
Kropeczka to najpiękniejszy widok A ja potrzebuję kopa w pewną część ciała, żeby się wziąć za badania Ciężko mi się rano zwlec z łóżka i jeszcze rano na czczo mam mdłości. W dodatku ta mała, ciasna poczekalnia bez krzeseł .... ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||||||||||
|
|
|
#1115 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Noo sporo skoczyła. Aż zajrzałam w poprzednią karte ciąży i z synkiem rosła mi o 80 % .
Dziękuję Na pewno byłoby mi ciężko . Nie mogę sobie tego wyobrazić ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za wynik ![]() Cytat:
![]() Ad.2 U mnie w I ciąży zarodek i serduszko było późno .
|
|
#1116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawo za betę!!! Oj szykują się bliźniaki na naszym wątku ![]() Na wątku mam styczniowo/lutowych ktoś pisał że wysoki przyrost bety MOŻE (nie musi) oznaczać dziewczynkę cytuję"" jeśli po 2 dniach przyrost jest większy niż "norma" to może to wskazywać na dziewczynkę" |
|
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam się przypomnieć, że prosiłam o wpisanie mnie na listę
OM 25.05 2013, wiek 24 lata
|
|
|
|
#1118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cieszę się,że beta szybko rośnie,w środe mam wizyte więc gin już może zobaczy pęcherzyk ciążowy?
|
|
#1119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w tym gąszczu postów nie łatwo coś przeoczyć dopisz proszę TP (termin porodu) i jeżeli chcesz swoje imię![]() Dziewczyny aby więcej się taka sytuacja nie powtarzała Proszę wszystkie chętne chcące się dopisać na listę o PW (prywatna wiadomość) |
|
|
|
|
#1120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi lekarka powiedziała, że spokojnie można się kochać, więc bez jaj... Dalej nie mogę niemal uwierzyć, że ten człowiek mógł się tak zachowywać - "lekarz". Mnie też własnie na czczo mdli i się trochę boję, ale to pójdę za jakieś półtora tygodnia, bo pisałyście na poczatku, że najlepiej jak najświeższe wyniki. A ten Bobasowy dziennik, to taki dziennik ciąży i pierwszego roku życia dziecia. Ja tu akurat kupiłam: http://allegro.pl/bobasowy-dziennik-...391685084.html Polecił ktoś na forum, ale nie pamiętam w tej chwili kto Spoko jest, bo segregator to wpinasz i wypinasz co chcesz
|
|
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie gniewam się ![]() Imię Angelika TP: niestety zapomniałam zapytać z kalkulatora internetowego: 01.03 2014
|
|
|
|
|
#1122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1123 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() arletka1313, po prostu brak słów na takiego chama... co to za podejście do pacjenta, do kobiety ![]() nadzwyczajna, Twoja koleżanka przypomina mi trochę moją... Wszystkie nieporozumienia wynikały z różnicy wieku, a raczej podejściu do życia... Gdy ja zostałam mężatką i pracowałam na cały etat ona prowadziła szalone studenckie życie i miała mi za złe, że z nią nie imprezowałam tyle, co wcześniej Ale potrafiła przyjść do mojej pracy i zrobić taką lipę... asia665, gratuluję bety ![]() Cytat:
Pieniądze są po to, żeby je wydawać, a takie wydatki na dzidzię, tak nie bolą Podliczyłam, że w samym lipcu wydałam prawie 500zł z tym, że nic nie płaciłam za badania. Przy planowaniu bejbika bałam się kosztów, ale teraz wiem, że JAKOŚ sobie poradzimy![]() Cytat:
![]() A jak to jest z tą intuicją? Często się sprawdza? Ja czuję, że będzie córeczka - nawet mi się śniła, ale nie wiem, dlaczego jako blondynka
|
|||
|
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja poczekam, aż ktoś da mi w prezencie Póki co wszystko zbieram, nawet testy ciążowe jeszcze leżą |
|
|
|
|
#1125 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1126 |
|
Moderator
|
Też tak myślę, zwłaszcza że od poniedziałku mam urlop to może też nie będzie tak źle
![]() Tak - czekamy razem ![]() Ja na betach się nie znam, ale po komentarzach widzę że jest czego gratulować, więc i ja gratuluję Ja sobie tylko temperaturę mierzę jednak żeby mieć pewność, że nic mi nie spada - najpierw chciałam się z tego wycofać, ale stwierdziłam że lepiej jednak wiedzieć. |
|
|
|
#1127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ciekawe czy ta nasza intuicja dobrze nam podpowiada? hihi ja się nawet w nią wschuchać nie mogę bo u mojego TZ w rodzinie same chłopaki się porodziły i wbrew rozsądkowi(który mówi, że to też chłopak) fajnie byłoby, gdyby to była dziewczynka ![]() no ale o tym przekonamy się za kilka- kilkanaście tygodni ale co by nie było, to i tak każda z nas będzie uchachana od ucha do ucha
|
|
|
|
|
#1128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
Cytat:
|
|
#1129 | |
|
Moderator
|
A wiesz że na czczo to i mi jest jakoś tak dziwnie.
Jak zgłodnieję to koniec - muszę coś zjeść natychmiast bo jak nie to czuję się jakoś tak dziwnie słabo i mi właśnie niedobrze. Cytat:
![]() No a TŻ to wiadomo jak to facet - musi być chłopiec. A jak pytam co zrobi jak będzie dziewczyna to mówi że będzie kochał jak swoją
|
|
|
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o płeć to ja też nie mam żadnych przeczuć. Tż chyba bardziej wolałby dziewczynkę, ale z chłopca też się będzie cieszył. Najważniejsze żeby było zdrowe
|
|
|
|
|
#1131 | ||
|
Zakorzenienie
|
No chyba, że załapię się na luty. A wolałabym
Cytat:
![]() Poza tym za mało systematyczna jestem ![]() Cytat:
Ale wolałabym synka, wydaję mi się, że z nimi są mniejsze problemy jak dorastają. Zastanawiam się tylko czemu mężczyznom tak zależy, żeby zawsze mieć pierwszego syna Mają jakąś urażoną dumę jak ich pierwsze dziecko jest dziewczynką czy co
|
||
|
|
|
#1132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1133 |
|
Moderator
|
Fajny tekst na pocieszenie dla Panów
|
|
|
|
#1134 |
|
Rozeznanie
|
a ja Wam się pochwalę zdjęciem Dzidzia z ost USG czyli z środy
|
|
|
|
#1135 |
|
Wtajemniczenie
|
ale czad, gratulacje! wielkie dziecko
|
#1136 |
|
Raczkowanie
|
Ale duuuży
Gratuluję
|
|
|
|
#1137 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1138 |
|
Zadomowienie
|
Hey chciałam tylko napisać że we wtorek beta 4167 a dziś 4883 czyli bardzo słaby przyrost.... ja tak czułam od początku bo dokładnie wiedziałam kiedy mam ovulacje, wizytę mam dopiero w środę. Pewnie czeka mnie szpital
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1139 | |
|
Moderator
|
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1140 |
|
Zadomowienie
|
Chyba nic mi to nie da, zabiegu przez weekend i tak mi napewno nie zrobią, a jak już to wolę żeby to zrobiła moja lekarka...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

Masz tak mocne przeczucie? Trzeba gdzieś pozapisywać nasze przewidywania i zobaczymy ile się spełni 

Spoko jest, bo segregator to wpinasz i wypinasz co chcesz 
Pieniądze są po to, żeby je wydawać, a takie wydatki na dzidzię, tak nie bolą