|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Nuuudziii mi sięęę!! ![]() Tż poszedł spać, mi się nie chce z domu ruszać na ten upał. Zaraz zwariuję. Nie mogę sobie coś dzisiaj zajęcia znaleźć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Oliath cześć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Zadomowienie
|
Oliath ale ona śliczna
![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zakorzenienie
|
Oliath fryzura małej wymiata
![]()
#2345 |
Zakorzenienie
|
Czesc Kasiu i Sarenko
![]() Czytalam, ze sie postanowilyscie rozdwoic jutro ![]() Wiec postanowilam Was osobno przywitac na to konto ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- ![]() Mela, jestes jednym z glownych powodow, dla ktorych nie odpuszczam czytania Wizazu nawet na jeden dzien ![]() ![]() ![]()
#2346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Wyczytałam, że przed porodem dziecko robi się spokojniejsze i mniej ruchliwe. No mam nadzieję, że dlatego właśnie mała jest spokojna.
![]() |
#2347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oliath Lilo jest śliczna ![]() uciekam na koleżanki na ploty co by nie myśleć tylko o ciąży, wieczorem się odezwę
![]() |
#2348 |
Zakorzenienie
|
kejt: wspolczuje najazdu teściowej,nic przyjemnego widzę..
Rockyy: a skąd takie wskazania ortpedy?
#2349 |
Zakorzenienie
|
Też liczę na dzisiejszą noc. W przyszłym tyg mi nie odpowiada bo nie uśmiecha mi się leżeć od pon w szpitalu, a jeżeli nie uwinę się do pon to mnie położą. Gin kazał mi się zgłosić rano w pon do niego na ktg a potem do szpitala więc z mężem będziemy jeździli. Mam nadzieję, że wyrobi się ze żniwami bo dziś zaczął.
#2350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś obiecała, tos obiecała ![]() także czuwaj |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Haha, jeszcze odnosnie rozpuszczania malych niemowlat... Tez myslalam, ze takiego miesieczniaka nie da sie rozpiescic ponad miare ![]() Teraz widze, za albo jest to mozliwe, albo - jesli nie jest - Lilo bedzie miala charakterek najtrudniejszy ze wszystkich moich diabelskich pomiotow. Nie ma szans jej zostawic z nikim ani komus zlecic uspokojenia, kiedy ma fantazje przytulic sie do mamusi ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2353 |
Zakorzenienie
|
mela czyli co wyszlo ze bedziemy parą??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
A na innym forum jest dziewczyna mająca 3 tyg dziecko, karmi mm i zostawia teściom dziecko na noc kilkadziesiąt km od siebie, a na drugi dzień dziwi się, że mała rozchwiana i niespokojna. Przecież taki naleśniczek to równowagi i stabilizacji potrzebuje. Ja rozumiem na kilka godzin w swoim domu, ale tak u kogoś nawet jeżeli to rodzina.
#2355 | |
Zakorzenienie
|
Dla mnie bomba, przynajmniej tylko jedna noc nieprzespana z wszystkimi czterema kciukami zacisnietymi
![]() Tak w ogole, zaciskanie kciukow ma wiele wspolnego z odruchem Moro u noworodkow ![]() Noworodek, ktory zaciska piastki na kciukach, nie wykona ruchu lapania sie czegos/ obejmowania w razie utraty podparcia czy rownowagi ![]() Slodkie to strasznie - wystarczy TRZYMAC SIE KCIUKOW ![]() Desmond Morris pisze o wielu takich ciekawostkach w ksazce, o ktorej nie pamietam, czy ktoras z Was moze wspominala na watku? ZROZUMIEC NIEMOWLĘ. Ja ją mam odkad Iza byla w drodze na swiat; nieodmiennie wzrusza mnie do lez ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Tak w ogole, to FAJNIE, ZE WPADLAM, A WSZYSTKIE WAS WYWIALO Z WATKU ![]() No spox, juz mozecie wracac, bo ja znikam, wrzaskun sie przebudzil i chce TU I TERAZ, NATYCHMIAST - JESC!!!
![]() |
#2356 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jednak ja bym nie wytrzymałą nerwowo jakby mi sie ktos szwndał po domu, mama to co innego a tesciowa to kosmos. Ja co chwile płacze po katach, ze smutku, z radosci, z niewiadomych powodów i z tego wzgledu nie rzyczylabym sobie nikogo w domu 24h. Chociaż u mnie prawie codziennie ktos przychodzi w odwiedziny. Mam już tego po dziurki w nosie. Kompromitujące siadanie na dmuchanym kółku przy innych dreczy mnie strasznie! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oliath ![]() Nierozpakowanym życze cierpliwosci widziałam kilka opisików porodów ale to na kiedy inedy zostawie- znowu boli mnei głowa. Czy jest mozliwe jeszcze osłabienie poporodowepo 15 dniach?? brzeczy mi prawiecodziennie w uszach i nie wiem o co chodzi. Dzisiaj rano troche sie zdołowałam, Tzt od 7-8 grał w swoje czołgi a jamarzyłam tylko zeby Zuzia zasneła wreszcie bo chciałam sie umyc, byłam głodna a on sobie grał no i oczywiscie co?? Iwona płacze bo co innego ma robic. Hormony są straszne |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Oliath- poogladam sobie fotki na kompie chociaz sobie wybrazam jakie slodkie
![]() Pytalas o wage Hani- 1mc z groszem i wazy 4996kg :p w tydzien przytyla mi prawie 0,5kg Zjadlam dzis pizze i zapilam cola ![]() ![]() Ide teraz w kime bo mama moja zabawia Hanie Anulka- co do spania w lozeczku,ja staram sie nie przyzwyczajac do spania ze mna,chociaz czasem mi sie zdaza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2358 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dorotka- ja nie wybudzam i nigdy nie wybudzalam, starszaka tez nie, wybudzac powinno się tylko wczesniaki bo śpią i śpią i zapominają jeść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Zakorzenienie
|
Co do spania w łóżeczku, to moja Zuzia śpi w nim i w dzień i w nocy.
Tylko, ze ja w nocy wstaje maks 2x wiec moge sobie pozwolic na luksus odkładania brzdąca do łóżeczka ![]() Powiedzcie mi, czy takie mocne odchylanie główki do tyłu jest normalne?? ja nie wiem czy jej prostowac ta głowe, ona zawsze tak śpi. Wietrzymy kikuta dlatego taka porozpinana, dzisiaj ma 15 dni a on nadal jest i nam przeszkadza juz troche ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
hejka,
podczytuje Was troszke w ciagu dnia, ale brak czasu na pisanie, nawet opisu porodu nie zamiescilam :/ u nas hardcore z kp, z mezem brakuje juz nas pomyslow. mam pokarm, leci z obydwoch piersi, mala jest glodna, a kiedy ja przystawiam zassysa ladnie cala otoczke, pociagnie raz, placze i puszcza. i tak ciagle: zasysa, pociagnie z 2 razy i puszcza placzac. nie chce ciagnac, pomimo tego ze jest ladnie przystawiona. mleko leci z piersi, podczas pierwszego zassania ma mleczko juz w ustach i... puszcza i wrzask:/ konczy sie na tym, ze odciagam pokarm i od wczoraj podaje z butli, z czego nie jestem dumna. ech.... a mialo byc tak pieknie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2361 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Super opis ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Domcia oby to były prorocze słowa. I to jeszcze na dziś najlepiej. Poza tym skoro Madi mnie nie chce, a ciebie Kejt...
![]()
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-07-26 o 16:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez to zauwazylas ze kejt mnie nie chciala?? ![]() ona myslala, ze da rade przede mna:P a tera zpewnie zaluje ze sie nie zgodzila rodzic ze mna:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mnie coś kłuje w brzuchu... jakby mi ktoś pod skórę wbijał szpilkę w jednym miejscu przy pępku :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Zakorzenienie
|
kilka praktcznych rad
- wkladni laktacyjne baby-ono sa niezbyt fajne, maja kolorowe kwiatki, które przebijaja spod biustonosza i ew. białej bluzki - najlepsze husteczki nawilżające to cleanic zielone, nie sa takie tluste i mocno wilgotne, bardzo nam podpasowaly, cieniutkie i nie za duze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jestem bardzo dumna z tego, ze pomimo trudnosci z KP udalo mi sie, dzieki odciaganiu i podawaniu w butli, calkowicie uniknac MM ![]() Teraz dopiero, po 5 tygodniach, schodzimy z laktatora powolutku. Wiec nosek do gory i daj sobie i malenstwu czas - najwazniejsze, zebys nie stracila pokarmu ![]() ![]()
![]() |
#2369 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
moze nakladki pomoga? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.