Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,57%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 1 1,79%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 20 35,71%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 21 37,50%
Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! 8 14,29%
Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 4 7,14%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-26, 18:21   #1201
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Kurde, szkoda, że ta sówka z H&M nie jest np niebieska. Ta zieleń mnie nie przekonuje. Zielony to ja mam taki komplecik z żabą, o!

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAA

http://www.hm.com/pl/product/08295?article=08295-A : love::l ove::lo ve:

http://www.hm.com/pl/product/10804?article=10804-A

I jaka bejsbolówaDDDDDDDDDD http://www.hm.com/pl/product/10973?article=10973-A
Motylku, bardzo polecam tą sarenkę, na żywo jest przeboska

Bejsbolówę też bym chciała

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
A ja zjadłam obiadek - pancakes a do tego zimniutkie kakao z lodami czekoladowymi
Za dobrze Ci

Przespałam się i dalej jestem zdechła

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Dżizas, ten tż mnie osłabia Dzwoni się pytać jak się czuję, to mu mówię, że się przespałam i poleguję, ale brzuch mam twardy, boli i jestem zdechła. A on, że dostaliśmy zaproszenie na działkę do znajomych i pytanie czy mam siły. Mówię, że ok, o ile nas zawiezie i odwiezie, będzie tam spokojnie, to mogę się dotlenić.
No to ma focha, bo jak to, ma prowadzić w dwie strony, przecież jakiegoś browara by wypił Jak ja prowadzę auto, to ten mi się wcina, denerwuje mnie i nie umie się zachować więc z jakiej paki ja mam się poświęcać. Bez przesady, wieczór bez browara nie powoduje śmierci

No to zalecił, że mam się zastanowić. Wymęczył mnie dzisiejszy dzień, nie będę się męczyć w imię tego żeby tż wlał browara do żołądka
Stary 2013-07-26, 18:22   #1202
passion80
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ja chodze na NFZ i mam wykonywane wszystkie potrzebne badania bez proszenia, plus zalecenia na genetyczne i połówkowe itd
też tak mam ma swoją własnąlistę co trzeba zlecić, choć na pierwszą wizytę poszłam z wydrukiem tego co Matall wstawiała
ale ściśle się tego trzyma, więcej usg niet

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Nasz pojazd - fotki z allegro Graco Symbio "chili red"
zgrabny i ładny kolor
Stary 2013-07-26, 18:28   #1203
kropla_deszczu
Zadomowienie

motyl 1oo lat co do gazowni to ja bym tam wiję zrobiła, bo z jakiej paki oni Wam odcinają gaz bez uprzedzenia...

ladan ale D. się postarał cieszę się, że tak miło spędziliście dzień

susanna z usług jakiego banku korzystasz ? bo w sumie takie coś, że ściągają 5% od każdej transakcji - to niegłupie
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 18:31   #1204
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a jakie słodziutkie to dziecko

Bajka, w zeszłą środę miałam 11.4 napisane, że w normie ale mówiła, że trochę mało i pić dużo wody. Zawsze sporo piłam, teraz więcej jak zalecała. Z tej środy wyniku nei mam, doktorek powiedział, że bęzie w karcie, nie dał mi kartki, pewnie dlatego, że tłum ludzi miał.
USG na nfz robi inny lekarz niż moja prowadząca
Stary 2013-07-26, 18:37   #1205
martaK
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beaciakiss Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczyneczki
roboty że nie wiadomo w co ręce włożyć a ja leń masakryczny. już trzeci dzień zabieram się za pranie i ciągle mam jakieś szalenie ważne wymówki ale dziś to już chyba zrobię. bo kupiłam płyn do prania dla mojego dziecięcia więc i od razu jej ciuszki machnę.
gratuluję zakupów wózkowychsuperow e
Susanna!! mój będzie bardzo podobny do Twojego
i coś mi się obiło o uszy o pieczeniu bułeczek z serem
mam plan na krokiety z kapustką kwaszoną ale czy lenistwo pozwoli
no i oczywiście muszę się pochwalić moja gwiazdeczka waży 1379g +/-200g. 29t2d. to chyba spora? czy może nie? jest prześliczna no i wszyscy jednogłośnie twierdzą że wykapany tatuś a szczególnie że tatusiowy nosek ma tylko siedzę i się na nią gapię taka jest słodkości mamusi. podzielę się zdjątkami i możecie je zapodać na początku
śliczności!!!
A ja się dziś chciałam powitać w 28 tygodniu czyli zaczynam III trymestr
Z tej okazji w końcu wybraliśmy imię dla naszej niuni - będzie Iga Aleksandra
Nie chcieliśmy na początku utrudniać i dać jedno imię ale muszę przyznać że te dwa jakoś mi się dobrze komponują bo jedno krótkie
martaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 18:39   #1206
beaciakiss
Raczkowanie

GG do beaciakiss

nooo dzidzi z HM słodziuchne
Your Angel jak ja Cię rozumiem. mój mąż też aby spotkać się i sobie chlapnąć ze znajomymi to góry potrafi przenosić....
beaciakiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 18:41   #1207
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV

Melduje, ze Elena jest 200% kobietą, zdrowa o sercu jak dzwon! Waży zawrotne 2048g i jest tydzień do przodu z datą wyjścia
Leży dalej miednicowo niech się lepiej zacznie przekrecac, bo to już czas.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 18:44   #1208
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Melduje, ze Elena jest 200% kobietą, zdrowa o sercu jak dzwon! Waży zawrotne 2048g i jest tydzień do przodu z datą wyjścia

No to super, że wszystko z nią w porządku Ale podrosła sporo

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 18:47   #1209
beaciakiss
Raczkowanie

GG do beaciakiss

martaK Iga Aleksandra brzmi superowo!!!!!!
a też jestem bardzo zadowolona z jakości moich fotek. w ogóle to po prostu zamówiłam sobie prywatnie taki pakiecik i dostałam 30 fotek na płycie, 2 2d i 6 3d wydrukowanych oraz dvd z 10minutowym filmem z usg jak niunia się kręci. raz na całą ciążę można zaszaleć

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

[QUOTE=matallewar;41970064]Melduje, ze Elena jest 200% kobietą, zdrowa o sercu jak dzwon! Waży zawrotne 2048g i jest tydzień do przodu z datą wyjścia

super!!!!! kawał kobiety z nieju mnie wczoraj niunia też tak centralnie rozłożyła nogi że świeciła cipeczką na cały gabinet
beaciakiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 18:53   #1210
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez martaK Pokaż wiadomość
śliczności!!!
Nie chcieliśmy na początku utrudniać i dać jedno imię ale muszę przyznać że te dwa jakoś mi się dobrze komponują bo jedno krótkie
Graty
Ładne imię

Cytat:

Duża dziewczynka Super
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 18:55   #1211
kahunia
Zadomowienie

Czesc

Ktos by mogl w koncu przykrecic ta temperature bomasakra jakas jest... a jutro i w niedziele niby jeszcze cieplej. Najchetniej to bym sie do lodowki schowala, ale sie nie zmieszcze, no i zostaje tylko wentylator...

U na dalej remontowo... Tz maluje, szafa nieskonczona, wszedzie syf i konca nie widac... Za to w pracy powoli zblizam sie do konca, juz chyba nawet szef sie zaczal godzic z mysla ze we wrzesniu to juz raczej nie bede pracowac, takze mam zamiar do konca sierpnia ogarnac sprawy i finito z praca, prawdopodobnie do lipca 2014

A jeszcze mam prosbe Chcemy jechac z TZ'tem gdzies nad jeziorko na tydzien, no i tak w miare zeby bylo niedaleko, to chyba beda to okolice Sławy, Łagowa itp. Znacie moze jakies fajne miejscowki w tej okolicy godne polecenia? Najlepiej jakis domek moze, bo chyba szwagier z dziewczyna by jechali z nami.

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 18:57   #1212
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

a co złapałas jakiegoś bo ja nie jestem na czasie? ja już miałam 1 w tym roku a w zeszłym chyba ze 3. Jak go usuniesz to trzeba obserwować. Jak nic się nie dzieje to będzie dobrze.

oooo nie trzeba chodzić po wielkich chaszczach. Ja w tym roku złapałam stojąc na kostce brukowej obok skalniaka na 100% bo nigdzie indziej z domu nie wychodziłąm przez parę dni oprócz podwórka.

eeeeej no bez jaj... ponad 500 postów w nowym wątku a ja jeszcze starego nie nadrobiłam za przeproszeniem, olewam

wczoraj mnie nie było więc piszę dzisiaj, że Witam się w 8 miesiącu
za 8 mc

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Super, Dirty trzymamy kciuki nadal bardzo mocno !!

Witamy się z w domu !! TŻ mnie przywiózł naszykował jedzenie i poleciał do pracy.

Matal zrobiłam zdjęcie

A patrzcie co ciocia zrobiła dla naszego maluszka.
A wez pozycz ciocie na kilka sweterkow

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
oj tam oj tam to tylko avatar..w srodku jestem ta sama wariatka

dziewczyny przesylam Wam probke mojej tworczosci...moze ktoras bylaby zainteresowana jakims portretem dla siebie/kogos bliskiego
Ale masz dziewczyno talent.

Nadrabiam miedzy praca, praniem, sprzataniem, a i jeszcze tz wymaga odrrobiny uwagi, ale sie nie poddaje. Lece dalej

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń

Edytowane przez Sophia_1
Czas edycji: 2013-07-27 o 11:54
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 18:59   #1213
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:

super, że Elenka nadal jest dziewczynka i niech się odwraca już no
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 19:04   #1214
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
roboty że nie wiadomo w co ręce włożyć a ja leń masakryczny. już trzeci dzień zabieram się za pranie i ciągle mam jakieś szalenie ważne wymówki ale dziś to już chyba zrobię. bo kupiłam płyn do prania dla mojego dziecięcia więc i od razu jej ciuszki machnę.
no i oczywiście muszę się pochwalić moja gwiazdeczka waży 1379g +/-200g. 29t2d. to chyba spora? czy może nie? jest prześliczna no i wszyscy jednogłośnie twierdzą że wykapany tatuś a szczególnie że tatusiowy nosek ma tylko siedzę i się na nią gapię taka jest słodkości mamusi. podzielę się zdjątkami i możecie je zapodać na początku

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Kurde, szkoda, że ta sówka z H&M nie jest np niebieska. Ta zieleń mnie nie przekonuje. Zielony to ja mam taki komplecik z żabą, o!

Motylku, bardzo polecam tą sarenkę, na żywo jest przeboska

Bejsbolówę też bym chciała

Za dobrze Ci

Przespałam się i dalej jestem zdechła

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Dżizas, ten tż mnie osłabia Dzwoni się pytać jak się czuję, to mu mówię, że się przespałam i poleguję, ale brzuch mam twardy, boli i jestem zdechła. A on, że dostaliśmy zaproszenie na działkę do znajomych i pytanie czy mam siły. Mówię, że ok, o ile nas zawiezie i odwiezie, będzie tam spokojnie, to mogę się dotlenić.
No to ma focha, bo jak to, ma prowadzić w dwie strony, przecież jakiegoś browara by wypił Jak ja prowadzę auto, to ten mi się wcina, denerwuje mnie i nie umie się zachować więc z jakiej paki ja mam się poświęcać. Bez przesady, wieczór bez browara nie powoduje śmierci

No to zalecił, że mam się zastanowić. Wymęczył mnie dzisiejszy dzień, nie będę się męczyć w imię tego żeby tż wlał browara do żołądka
Racja

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:

Super na pewno się przekręci.
Ja to nawet nie zwróciłam uwagi, że mój juz się już na USG 10.06 przekręcił głową w dół...teraz przeglądałam wszystkie badania i dopiero zauważyłam...
Stary 2013-07-26, 19:09   #1215
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaa!

witamy w 35tc

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hej

witam się w 28 tygodniu

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Katee86 - trzymaj sie i daj koniecznie znac

Ehh w niedziele i poniedzialek ma byc 36 st w cieniu

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czeeeść!!

Ja pierniczę, kretony robole wrócili! Coś tam dokańczają na tej elewacji i od 6 rano się drą i śpiewają. NIENORMALNI. Jak mój mąż będzie wychodził to im coś powie, głuptok

Karolson
dzięki za życzonka

Stawiam wszystkim imieninowe koktajle owocowe, lody, soczki, wodę i co tam chcecie::mn iam:
Wszystkiego najlepszego

Cytat:

Wczoraj wkurzyłam się w Tesco - nikt kurna nie przepuści ciężarnej w kolejce a jak widzą wolną kasę to lecą jakby mieli se nogi połamać! Klapy na oczach i udają że brzucha nie ma a ty stój z tym ciężkim koszykiem. aż ręce odpadają. W Biedrze tak samo - nikt nie przepusci bo go ubędzie i będzie musiał 2 minut dłużej poczekać w kolejce Już powiedziałam TŻ ze po ciąży to będę wszystkie baby w ciąży przepuszczać żeby nie czuły się tak jak ja.
Jak ostatnio byłam w TESCO i nie dość że ja w ciąży to siostra z dwójką swoich maluchów (w tym 6-tyg) i kasa z pierwszeństwem była oblężona przez zwykłych klientów to się wkurzyłyśmy i złożyłyśmy skargę- pierwszy raz w życiu
Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Witamy sie i my w 33 tygodniu z Jasiem
(zdjęcie z wczorajszej wyprawy na spacerek...)

dziewczyny ale mam dzisiaj nerwa [ wszystko mnie drazni, normalnie płakac mi sie chce ze zlosci...
Czy ja bede dobrą matką jak mnie cudze dzieci tak denerwuja Normalnie nie moge przebywac w jednym pomieszczeniu z siostrzenicami, siostrzencami bo mnie szlag trafia... ;(
jaka laska
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dobrzez ze zadzwonilas
nie straszac cie ja glukoze na czczo mam w normie cala ciaze, nawet ta przy krzywej na czczo byla dobra a po obciazeniu mam zly wynik
i mam cukrzyce ciazowa

to samo chyba ja ika miala

z tego co czytalam o cukrzycy a czytalam baaardzo duzo to taka zasada obowiazuje przy badaniach ok 14tc bo jesli ktos ma ta wczesna cukrzyce to objawia sie bawet na czczo, natomiast ta cukrzyca co pojawia sie pozniej juz nie daje takich objawow

w rozporzadzeniu ministra zdrowia z dnia 20wrzesnia 2012 roku w sprawie standardow postepowania medycznego dla ciezarnyxh w zalaczniku drugim jest zakres swiadczen profilaktycznych dla kobiet w okresie ciazy

toxo robi sie w 1 i 3 trymestrze
do 10tc robi sie glukoze na czczo amiedzi 24 a 28tc obciazenie glukoza

Muszę się dopytać mojej gin, bo nic mi teraz nie wspominała

Cytat:
Piękne
Cytat:
Napisane przez martaK Pokaż wiadomość
śliczności!!!

Cytat:

Gratulacje dziewczyny za zakupy wózkowe
Katee trzymam kciuki
Samba jeszcze troszkę i na pewno będzie dobrze

Dirty dobrze że wieści są tak optymistyczne

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 19:11   #1216
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
tylko nie biegaj tam bo znowu sie nie podniesiesz
ehh u tesciowej super.... zrobila mi pierogi z jagodami
ugotowala gulasz
i jeszcze mi kupila 4 steki wolowe, 2 schabowe, pol kilo malin, ogórki kiszone, jogurty, 2 rodzaje wedlin, zapakowala chyba z 80pierogów na "potem"
kiedy my to zjemy???
ale jak jej nie kochac

natomiast skoro juz jestem taka chop siup zadzwonili z pracy ze mam klienta i czy moge na 16 przyjechac... to pojechalam
i co??? i koles nie przyszedl przełożył na poniedzialek a ja clay kraków podymiałam do niego stwierdzilam ze chyba utworze nowy przesad - ciężarna odstrasza klientów... to juz 3 raz w tym miesiacu

Cytat:
Ja mam plac zabaw pod blokiem i w tym tygodniu codziennie słyszałam jakiegoś młodego "nianiuuuuuuu, nianiuuuuuuu" a ona zawsze cierpliwie "słucham, kochanie".
Często też przychodzi jakiś dzieciak, o którym mój Tż mówi, że brzmi jak imitacja rozjeżdzanego kota

A w ogóle to mój Tż się cieszy, że będzie córeczka, bo sobie ubzdurał, że dziewczynki są grzeczniejsze.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Passion, kciuki mega żeby było dobrze.
Angel, to samo! Ty już tak bliziutko...

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

A w ogóle to dzięki za info o Devious Maids - fajneee. Oglądaliśmy z Tżem pierwszy odcinek, poleca i następne. A dziś powinno być i Suits
tez ogladamy z tz pokojowki i sa ekstra.... moj tz wkrecony na maksa bo podoba mu sie ze formula podobna do gotowych na wszystko

co do przedszkola to moja mama by sie juz wyprowadziła albo wylewała wrzątek przez okno a ja chyba od niej odziedziczyłam milosc do dzieci

apropos dziewczynek i chłopców to wlasnie jak sie okazalo ze nie mam tego klienta to siadlam sobie przed praca na placu zabaw zeby spokojnie podzwonic i przyszlo 4 chłopców 4-6 klasy podstawówki...
planowali jak beda grac z dziewczynami w butelke i ktory gdzie usiadzie zeby miec wieksze szanse u kolezanek/....
wymieniali sie tym co robili do 16....
i tak - 1 jadl flipsy i pil cole, drugi romansowal z sasiadka przez balkon dajac jej nestea, trzeci "wyj*ebał " cos tam, a czwarty pochlonał paczke zelek i wylal zupe zeby nie musiec jej jeść....
kurde a mysle ze to wcale nie byly niegrzeczne dzieci
na kogo wyrosnie Maciek???

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Tassia, łóżeczko jest ok, ale czy ono ma regulację poziomów, czy z tą swoją rwą kulszową będziesz musiała się tak nisko schylać???
ma 3 poziomy, w ogole do tego lozeczka to dostane materac, 3 koldry (wiosna, lato, zima), wszystkie te wypelnienia, firaneczki itp, 6 przescieradel, 2 przescieradla pod przescieradlo zeby nie zsikac materaca (jakies niby specjalne), poduszke antyuduszeniowa (nie kupowalabym ale zobacze co to jest), karuzelke, 6!rożków .... jezu słuchajcie,.. ja nic nie moge młodemu kupic bo wszystko dostane...

ciesze sie jak cholera, ale jak widze jak sie cieszycie z różnych rzeczy to sobie mysle ze tez bym cos chciala kupic...
a jedyne co mam do kupienia to nowe smoczki, termometr i literki na sciane...ah i pampki

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 19:14   #1217
Snow_White1
Wtajemniczenie

Ja siedzę sama, bo TŻ wybył na mecz do kolegi. Mam nadzieję, że dobrze mu to zrobi i trochę oderwie się od tematu "remont-przeprowadzka".

Zwłaszcza, że jutro kolejny męczący dzień - generalne porządki, bo roboty w salonie dobiegają końca, więc można już sprzątnąć resztę domu, bo nie będzie już żadnego pylenia etc.
Ja to raczej za dużo nie zrobię, nawet nie wiem, czy pojadę, bo dziś mi się jakoś brzuch spinał (w pewnym momencie to raz za razem, na szczęscie nie bolało), ale pomoże siostra TŻ Ale czekamy jeszcze na: położenie paneli w salonie (01.08) oraz dostawy oświetlenia i mebli.
Stary 2013-07-26, 19:16   #1218
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość

susanna z usług jakiego banku korzystasz ? bo w sumie takie coś, że ściągają 5% od każdej transakcji - to niegłupie
Z mBanku Możesz sobie ustawić mniej lub więcej np. 3% albo 10 % albo 7%. Możesz też sobie ustawić żeby ściągali na konto oszczędnościowe końcówki ale z tym trzeba uważać bo spoko jak będziesz mieć do płacenia np. 38 zł to Ci sciagną 2 zł. Ale jesśi będziesz mieć kwotę 41 zł to sciagną już 9 zł. Mnie najpierw konsultantka namawiała na zaokrąglanie końcówek ale gdy się nie zgodziłam to powiedziała o pobieraniu procentowym Mąż patrzył sceptycznie (On w przeciwieństwie do mnie potrafi oszczędzać) na to ale jak mu mówię ze mamy tyle i tyle zaoszczędzone z kasy z bieżących wydatków to się cieszy
Aha wypłata z tego konta oszczędnościowego raz w miesiącu jest bezpłatna i nie pobierają prowizji. Jak wypłacisz po raz drugi i kolejny to ściągną prowizję

Tiaa monterzy od szafy w toku zajęć. Jutro też chyba przyjadą dokończyć dzieła

Przed chwilą zjadłam miseczkę bobu - "pypcia" zatkana, jak za mną chodził ten bób miałam takie smaczycho, jutro chyba znowu kupię woreczek

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 19:17   #1219
inwersja
dryfuję słowami

Trudno nadąrzyć, więc napiszę co mnie wczoraj spotkało, bo w sumie było mało monotonnie.

Najpierw zaliczyłam badania krwi i wizytę u prtopedy, który nie zauważył, że w ciąży jestem. Mówię mu, która kość mnie boli, a ten się pyta jaką mam pracę, więc mówię, że od paru m-cy żadną, bo w ciązy jestem. To się spojrzał i rzucił tekstem w stylu, że co ja tu robię żebym po porodzie przyszła. No to odpowiedziałam, że choć na diagnozie mi zależy. No i opowiadam co i tak, że najpierw ręce drętwiały po nocy i bolało śródręcze i nagarstek, ale w ciągu dnia przechodziło, a od miesiąca ból w jednej kości już nie przeszedł (został właśnie po nocy) i boli przy ruchach kciuka. To mi tam jakąś diagnoze podał, zapalenie czegoś tam (nie pamiętam, zapisałam to sobie, bo zbyt długa nazwa), ale stwierdził, ze to się dostaje od ciężkiej pracy gdzie nadwyręża się dłoń, a w ciązy to on nie wie, czy może jakieś hormony. No nie wie. Dał mi nazwę jakiegoś żelu, a aptece zapytałam się, to okazało się, że to zwykly przeciwbólowy i kazał przyjśc za tydzień. Pytanie tylko po co, bo najpierw kazał po porodzie, teraz za tydzień. I co on za ten tydzień sprawdzi, czy firma farmaceutyczna dobry żel przeciwólowy wyprodukowała? :/

Potem ku mojemu zdziwieniu (ze względu na badania nie wypiłam laktulozy) zachciało mi się "dwójeczki", no niestety bez wspomagania, to ja mam w tyłku kamienie i po wyjściu z toalety krążek przeszkadzał tak mocno, że ledwo chodziłam. W domu wymacałam, że czuję go pod palcem dość mocno i nisko, no i zaczęłam się niepokoić. Pomyślałam sobie, że pewno panika, ale tż się przestraszył i powiedział, że trzeba to sprawdzić jednak, więc pojechaliśmy na IP. Nic, że na Pana doktora wyczekałam się w diabły. Pierwsze jego słowa to były "ale nie chce Pani zostawać w szpitalu", no nie miałam w planach zostawać zwłaszcza, że nic mi nie było, jedynie mechanicznie obawiałam się, że krążek mógł coś się obsunąć, no ale z jego strony tekst chyba nie na miejscu. Pomacał, stwierdził, że jest ok. Pomacał brzuch i stwierdził, że dziecko waży "2kg a nawet 2200"! Nie wiem, co ona ma wagę w rękach, to może niech do garmażerki się przyjmie. Ale nic, zrobili mi jeszcze KTG, więc leżąc nasłuchałam się co nieco, bo pacjentek namnożyło się sporo. Była ciężarna z ciśnieniem, której lekarz kazał zgłosić się do szpitala. Nie wiem czy ciśnienie było jednorazowe, czy nie, no ale jej lekarz chyba by tak ne panikował. Ale lekarz z IP był lepszy i mówi do niej, że wg niego to nie ma wskazań do tego żeby ją położyć. I mówi do niej: "bo Pani to pewnie taki nerwusek, ja to po oczach widzę". A babka już zgłupiała, bo każdy jej mówi co innego i widać, że wystraszona i boi się o siebie, dziecko. I pyta się lekarza: "no a co Pan doktor by na moim miejscu zrobił?", a ten (i to był hit dla mnie): "no nie wiem". No i wszystkie witki mi opadły. W końcu stwierdził: "no dobra to przyjmę Panią, to zrobią Pani tego holtera na 24h". Także Pan okazał łaskę
Potem była laska po CC z kiepsko gojącą się raną (nie wiem czyja to była diagnoza jej czy innego lekarza), ale ten Pan doktor wziął sobie za zadanie na ten dzień żeby wszystkich spławić i do niej, że przecież jest ok, że może da jej jakiś antybiotyk żeby sobie psikała. A potem stwierdził, że jednak nie da tego antybiotyku, no bo nie ma potrzeby i mówi do niej: "no a jak się Pani skaleczy, to przecież nie bierze Pani antybiotyku na to"... Koleś po prostu przechodził sam siebie. Mam nadzieję, że faktycznie jest u mnie ok, bo zaufania mojego nie wzbudził po takim występie. Dziś w prawdzie mniej czuję krążek, ale przynajmniej wiem, że to nie brzuch mi przeszkadza przy siedzeniu tylko właśnie on i moje bóle krocza przy leżeniu i pachwin, to też wina krążka... :/

A teraz tż sprząta i marudzi, i czekamy na teściów, szwagra i ciotkę.
Stary 2013-07-26, 19:21   #1220
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Racja

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Super na pewno się przekręci.
Ja to nawet nie zwróciłam uwagi, że mój juz się już na USG 10.06 przekręcił głową w dół...teraz przeglądałam wszystkie badania i dopiero zauważyłam...
No daje jej czas do wizyty 5.08, ewentualnoe jeszcze z 2 tygodnie później, Edi też tak późno fiknal.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 19:22   #1221
inwersja
dryfuję słowami

tak tu wyczytałam jeszcze o toxo. jesli wyniki w I trym są takie, że nie przechodziło się nigdy toxo to robi się je w każdym trymestrze.
ja miałam w I, nie przechodziłam tej choroby i w II trym też miałam sprawdzane czy się nie zaraziłam. pozostało jeszcze sprawdzenie tego w III.
Stary 2013-07-26, 19:22   #1222
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Laski - jeszcze a propos badań, czy wy wszystkie miałyście badanie na różyczkę? Bo patrzałam na liste badań i niby jest zalecane a nie obowiązkowe, ale pozostałe miałam na początku ciąży czyli toxo, cytomegalię, kiłę, hiv, żółtaczkę i co tam jeszcze, a tego nie
na saym początku z całą resztą ww. badań
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 19:23   #1223
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Jezu jakie śliczne zdjęcia - chyba jedne z najładniejszych w 3D. Na 4 się uśmiecha Bomba!

Uprałam Stasiowi ciuszki kolorowe i wyprałam wkład z fotelika samochodowego - nie zniekształcił się Teraz wielkie prasowanie bleeee...

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 19:24   #1224
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dziewczyny super są te ciuszki z H&m.

Inwersja lekarz po prostu wymiata

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2013-07-26, 19:25   #1225
Figulina987
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2

Cytat:
Matal, to musiałaś mieć super schłodzone auto, że dopiero tyle... U nas bywa 40 parę jak postoimy w korku...

Fotki z Tablicy: http://tablica.pl/oferta/wozek-tako-...tml#8d74cc73be bo u nas nie ma warunków teraz na porządną fotkę

Wózek jak nówka Mój wymarzony

śliczny
Stary 2013-07-26, 19:26   #1226
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Dziewczyny super są te ciuszki z H&m.

Inwersja lekarz po prostu wymiata
no doslownie wymiata, ale tłumy z poczekalni...
Stary 2013-07-26, 19:28   #1227
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:

już taka duża!!!!!!!!! ciekawa jestem czy moja w pon będzie miała 2 z przodu

kurcze i niech się już obraca!!!!
Stary 2013-07-26, 19:29   #1228
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
ja już po wizycie, czuję niedosyt ale szczęście we wtorek wraca mój gin szyjka bez zmian, dostalam leki na te bakterie i lutka zmieniła mi na "pod język" , wiec mam spokojnie leżeć

super kolor
Najwazniejsze ze bez zmian na gorsze. Odpoczywajcie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
ojaciem jaka dziś euforia

w Norwegii też smakową dają. Cytrynkę miałam na butelce

hajfajf ja też mam 108

bez sensu... Nie wiem o co chodzi tym rodzicom Jak będą chcieli to się będą pukać nawet jak rodzice będą a ścianą. Może być tak, że oni wiedzą na tyle dużo że ich nie trzeba uświadamiać jakoś szczególnie Za to rodziców możnaby uświadomić, że do seksu nie trzeba wspólnego spania, ba! nawet łóżka nie trzeba

Pamiętam jak moja mama przeżywała jak u mojego brata pierwszy raz dziewczyna na noc została. A ojciec jej tylko powiedział, żeby sobie odpuściła bo w dzień też da się dzieci robić
Tata wymiata
Ale ma racje Matal ja tez bym nie chciala bawic sie w przyzwoitke. Puscili ich razem to powinni cyba wiedziec, ze pewne rzeczy moga sie przydazyc, i tyle.

Mala daje dzis czadu caly brzuch mnie boli. Ale wole to niz zamartwianie sie, ze nie rusza sie prawie wogole.

A i sliczne macie bunie dziewczyny

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 19:30   #1229
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Nasz pojazd - fotki z allegro Graco Symbio "chili red"

fajny
Stary 2013-07-26, 19:30   #1230
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
no doslownie wymiata, ale tłumy z poczekalni...

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości