![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() ciąża ? hmmm
Hej pewnie podobnych wątków było mnóstwo, ale chciałam i ja również was się poradzić.
Spóźnia mi się miesiączka 5 dni, ale postanowiłam jeszcze poczekać z testem do jutra, dzisiaj dopiero kupię i zrobię go rano. Od wtorku co jakiś czas boli mnie brzuch tak jakbym za chwilę miała dostać okres a go nie ma. Piersi też są nabrzmiałe i z dnia na dzień mam wrażenie że coraz bardziej. Zauważyłam czasami że mam biały śluz trudno stwierdzić jak z temp bo dopiero zaczęłam mierzyć od tych kilku dni i cały czas utrzymuje się 37 bądź wyżej. Zdarzyło mi się z partnerem trochę "zaszaleć" impreza potem za dużo alkoholu i po sprawie, nie chciałam brać tabletki 72h po bo kiedyś mi sie zdarzyło i strasznie się czułam obecałam sobie że nigdy więcej. w tym miesiacu jedyną roźnicą było to że bolały mnie jajniki w środku cyklu jak nigdy przedtem więc nie wiem. Miałyście może podobnie ? Nie wiem już sama czy to ciąża czy po prostu opóźnienie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ciąża ? hmmm
Jeżeli temperatura utrzymuje Ci się faktycznie cały czas powyżej 37 stopni, to moim zdaniem jest duże prawdopodobieństwo ciąży
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gang Iren
|
Jak sama zauważyłaś wątków na ten temat jest mnóstwo.
Nikt ci nie da odpowiedzi czy to ciąża,bo takie objawy to może być zbliżający się okres,albo i nie. Zrób test,jak po terminie@ to nie musisz nawet do rana czekać ze zrobieniem.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Myślę że zostaniesz mamą
![]() Miałam takie same objawy i jestem teraz w 4 miesiącu ![]() Dziwię się że wytrzymałaś aż 5 dni...ja zrobiłam test dzień po spodziewanym okresie.
ŻONA ![]() MAMA LENKI ![]() Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-07-26 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zrób jak najszybciej test, nie ma na co czekać.
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Sama jestem ciekawa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynym sposobem, aby się przekonać, jest zrobienie testu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
moim zdaniem też jest duże prawdopodobieństwo ciąży
![]() jak jesteś 5 dni po terminie @ spokojnie możesz testować nawet teraz czy wieczorem wynik będzie wiarygodny ![]() u mnie jednymi z pierwszych objawów był ból jak na miesiączke i nabrzmiałe wrażliwe piersi ![]() daj koniecznie znać jak wynik i trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się ułożyło ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
W sumie sama miałam podobne objawy. Rodzę we wrześniu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jednak zrobię dzisiaj test , dam Wam znać wieczorem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Ja też miałam takie same objawy jak ty, teścik pozytywny i teraz jestem już w 7 miesiącu, rodzę w październiku
![]() I czekam na wynik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() daj znać jaki wynik testu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
najlepiej kup sobie 2 testy dla pewnosci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Miałam dokładnie takie same objawy jak Ty. Rodzę końcem października, początkiem listopada
![]() Daj znać jak wynik testu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
myślę że jesteś w ciąży
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Przed chwilą zrobiłam teścik, i wynik negatywny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj zrobiłam test firmy quixx chciałam jakiś lepszy bo ten był za 6 zł ale tylko taki był w aptece no ale nie ma co się nakręcać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Test może nic nie wykazać, a ciąża może być. Ja robiłam test 16.01 i był negatywny, 19.01 była II krecha, a za 2 miesiące będzie z nami córeczka
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dlatego najlepiej zrobic test elektroniczny. Taki co mowi "ciaza" lub "brak ciazy" . Nie wiem czy w Pl dostepny, ale ka po tylu probach zajscia i testach to jak robilam moj ostatni 9mcy temu to bym chyba swira z tymi krseczkami dostala.
Ja bym na krew poszla test zrobic ![]()
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie mamusie i staraczki,
Może coś doradzicie/podpowiecie w "mojej" kwestii. Od 2 msc staramy się z mężem o dziecko, w poprzednim cyklu wkręcałam sobie że muszę być w ciąży, miałam już oczywiście objawy, nie smakowało mi piwo, przeszkadzał dym itp No ale dostałam okres. W tym msc wrzuciłam na luz, cieszyłam się każdą chwilą z mężem, nie myślałam w ogóle o staraniach. Za tydzień wypada mi miesiączka, a mnie zaczęły dziwnie boleć (przy dotyku) piersi, a najbardziej sutki no i ból podbrzusza. Zastanawiam się czy to może być ciąża?? Ale znając życie znowu sobie zaczynam coś wkręcać. Może zrobić wrażliwy test który wykrywa ciąże tydzień po zapłodnieniu?? Pomóżcie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dalej upieram się przy swoim, że taki test jest o kant d*** roztrzaść ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() A może to komuś jeszcze pomoże, mnie np. w ciąży (początek, gdy jeszcze nie wiedziałam) bolało strasznie podbrzusze po orgazmie. Nigdy tak nie miałam. Teraz nie wiem bo stronie od seksu bo jakoś się zraziłam ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Poczekam jeszcze parę dni czy przyjdzie miesiączka czy nie i wtedy wybiorę się na bete bo tak jak mówicie to da najbardziej wiarygodny wynik
![]() dzisiaj znów ból jajników i dalej nic i nawet w jednym momencie poczułam coś myślałam że okres przyszedł a jak poleciałam do łazienki mleczno biały śluz heh No ale pożyjemy zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Ja swoj zeobilam i bylam pewna, ze wynik negatywny - pokazala sie kreska kontrolna, testowej nie bylo. Test lezal sam bezpansko, ja sie juz szykowalam w lazience do rozpoczecia dnia przekonana, ze ciaazy nie ma, wzielam test do reki, zeby go wyrzucic, a tam nagle i niespodziewanie druga krecha sie pojawila po chwili. Byla niewyrazna, a moj test byl stary, lezal kilkanascie miesiecy w apteczce. Poszlam na bete jeszcze tego samego dnia, wynik ponad 500
![]() ![]() ![]()
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.