ciąża ? hmmm - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-26, 11:59   #1
marysia1510
Raczkowanie

Smile

ciąża ? hmmm

Hej pewnie podobnych wątków było mnóstwo, ale chciałam i ja również was się poradzić.
Spóźnia mi się miesiączka 5 dni, ale postanowiłam jeszcze poczekać z testem do jutra, dzisiaj dopiero kupię i zrobię go rano. Od wtorku co jakiś czas boli mnie brzuch tak jakbym za chwilę miała dostać okres a go nie ma. Piersi też są nabrzmiałe i z dnia na dzień mam wrażenie że coraz bardziej. Zauważyłam czasami że mam biały śluz trudno stwierdzić jak z temp bo dopiero zaczęłam mierzyć od tych kilku dni i cały czas utrzymuje się 37 bądź wyżej. Zdarzyło mi się z partnerem trochę "zaszaleć" impreza potem za dużo alkoholu i po sprawie, nie chciałam brać tabletki 72h po bo kiedyś mi sie zdarzyło i strasznie się czułam obecałam sobie że nigdy więcej. w tym miesiacu jedyną roźnicą było to że bolały mnie jajniki w środku cyklu jak nigdy przedtem więc nie wiem. Miałyście może podobnie ? Nie wiem już sama czy to ciąża czy po prostu opóźnienie
marysia1510 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 12:07   #2
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka
Dot.: ciąża ? hmmm

Jeżeli temperatura utrzymuje Ci się faktycznie cały czas powyżej 37 stopni, to moim zdaniem jest duże prawdopodobieństwo ciąży Daj znać jutro jaki wynik testu!
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 12:14   #3
gosia261282
Gang Iren

Jak sama zauważyłaś wątków na ten temat jest mnóstwo.
Nikt ci nie da odpowiedzi czy to ciąża,bo takie objawy to może być zbliżający się okres,albo i nie. Zrób test,jak po terminie@ to nie musisz nawet do rana czekać ze zrobieniem.
Stary 2013-07-26, 12:15   #4
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Myślę że zostaniesz mamą
Miałam takie same objawy i jestem teraz w 4 miesiącu
Dziwię się że wytrzymałaś aż 5 dni...ja zrobiłam test dzień po spodziewanym okresie.

Edytowane przez lolita25
Czas edycji: 2013-07-26 o 12:21
lolita25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 12:21   #5
God Of War 20
Zakorzenienie

Zrób jak najszybciej test, nie ma na co czekać.
Stary 2013-07-26, 12:22   #6
marysia1510
Raczkowanie

Sama jestem ciekawa nie byłaby to planowana ciąża ale i tak ucieszyłabym się, na pewno dużo mi się skomplikuje bo studiuję, ale myślę że przy pomocy rodziny i narzeczonego dam jakoś radę zastanawia mnie to bo od marca miałam miesiączkę po prostu jak w zegarku a tu teraz opóźnienie, jak zrobię test dam znać
Stary 2013-07-26, 12:34   #7
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia1510 Pokaż wiadomość
Hej pewnie podobnych wątków było mnóstwo, ale chciałam i ja również was się poradzić.
Spóźnia mi się miesiączka 5 dni, ale postanowiłam jeszcze poczekać z testem do jutra, dzisiaj dopiero kupię i zrobię go rano. Od wtorku co jakiś czas boli mnie brzuch tak jakbym za chwilę miała dostać okres a go nie ma. Piersi też są nabrzmiałe i z dnia na dzień mam wrażenie że coraz bardziej. Zauważyłam czasami że mam biały śluz trudno stwierdzić jak z temp bo dopiero zaczęłam mierzyć od tych kilku dni i cały czas utrzymuje się 37 bądź wyżej. Zdarzyło mi się z partnerem trochę "zaszaleć" impreza potem za dużo alkoholu i po sprawie, nie chciałam brać tabletki 72h po bo kiedyś mi sie zdarzyło i strasznie się czułam obecałam sobie że nigdy więcej. w tym miesiacu jedyną roźnicą było to że bolały mnie jajniki w środku cyklu jak nigdy przedtem więc nie wiem. Miałyście może podobnie ? Nie wiem już sama czy to ciąża czy po prostu opóźnienie
Jeśli uprawiałaś seks bez zabezpieczenia, to może być ciąża, niezależnie czy masz objawy, czy nie.
Jedynym sposobem, aby się przekonać, jest zrobienie testu

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-26, 12:34   #8
agi_82
Wtajemniczenie

moim zdaniem też jest duże prawdopodobieństwo ciąży
jak jesteś 5 dni po terminie @ spokojnie możesz testować nawet teraz czy wieczorem wynik będzie wiarygodny
u mnie jednymi z pierwszych objawów był ból jak na miesiączke i nabrzmiałe wrażliwe piersi
daj koniecznie znać jak wynik i trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się ułożyło

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 12:37   #9
krwawa_jadzka
Raczkowanie

GG do krwawa_jadzka

W sumie sama miałam podobne objawy. Rodzę we wrześniu Ja stosunkowo późno się dowiedziałam o ciąży. Robiłam test 2 tyg po spodziewanej miesiączce i wyszedł negatywny, więc testom bym nie wierzyła. Dlatego też poszłam do lekarza, który stwierdził, że ciąży nie ma i wszystko jest ok. Dałabym sobie pewnie spokój ale strasznie bolały mnie piersi. Zwłaszcza przy schodzeniu ze schodów Wybrałam się prywatnie do gina, babka zrobiła mi USG po czym poinformowała: ciąża jak byk, 10 tydzień. Więc radzę wybrać się do lekarza, wiadomo są kolejki . Ewentualnie kilka testów Ale wydaje mi się, że ciąża "jak byk" Życzę powodzenia
krwawa_jadzka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 12:45   #10
marysia1510
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez krwawa_jadzka Pokaż wiadomość
W sumie sama miałam podobne objawy. Rodzę we wrześniu Ja stosunkowo późno się dowiedziałam o ciąży. Robiłam test 2 tyg po spodziewanej miesiączce i wyszedł negatywny, więc testom bym nie wierzyła. Dlatego też poszłam do lekarza, który stwierdził, że ciąży nie ma i wszystko jest ok. Dałabym sobie pewnie spokój ale strasznie bolały mnie piersi. Zwłaszcza przy schodzeniu ze schodów Wybrałam się prywatnie do gina, babka zrobiła mi USG po czym poinformowała: ciąża jak byk, 10 tydzień. Więc radzę wybrać się do lekarza, wiadomo są kolejki . Ewentualnie kilka testów Ale wydaje mi się, że ciąża "jak byk" Życzę powodzenia
To szczęśliwego rozwiązania życzę Ale zaskoczenie, ja już też kilka razy słyszałam o podobnych sytuacjach, najlepszy tak jak mówisz lekarz ale zacznę od testu może to tylko spóźnienie, ale jak tak o tym myślę od kilku dni chciałabym tego dziecka, bo w sumie zawsze jest nieodpowiedni moment bo to albo tamto a tak los zdecyduje za nas

Jednak zrobię dzisiaj test , dam Wam znać wieczorem
Stary 2013-07-26, 12:46   #11
89Beatka
Wtajemniczenie

Ja też miałam takie same objawy jak ty, teścik pozytywny i teraz jestem już w 7 miesiącu, rodzę w październiku więc zrób test, nawet wieczorem( w moim przypadku w teście wieczornym były kreseczk bardziej i widocznę niż te z rana nast. dnia.

I czekam na wynik
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-26, 13:42   #12
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
u mnie nabrzmiałe piersi i temp powyżej 37 stopni to był już pewny objaw na początku sierpnia mam termin
daj znać jaki wynik testu
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 13:47   #13
cosmoewuu
Raczkowanie

najlepiej kup sobie 2 testy dla pewnosci ja sobie tak zrobiła, mam teraz 9 miesiecznego synka
cosmoewuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 14:55   #14
domii29
Zakorzenienie

Miałam dokładnie takie same objawy jak Ty. Rodzę końcem października, początkiem listopada .
Daj znać jak wynik testu
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 15:28   #15
GothicLolita22
Zadomowienie

Cytat:
co jakiś czas boli mnie brzuch tak jakbym za chwilę miała dostać okres a go nie ma. Piersi też są nabrzmiałe
I ja miałam dokładnie te same objawy Zastanawiało mnie czemu pobolewa mnie brzuch jak na miesiączkę a potem przestaje boleć a miesiączki nie ma A to maleństwo dawało o sobie znać
Stary 2013-07-26, 17:53   #16
mona1
Zadomowienie

myślę że jesteś w ciążymiałam dokładnie takie objawy o których piszesz
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 19:19   #17
domik86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GothicLolita22 Pokaż wiadomość
I ja miałam dokładnie te same objawy Zastanawiało mnie czemu pobolewa mnie brzuch jak na miesiączkę a potem przestaje boleć a miesiączki nie ma A to maleństwo dawało o sobie znać
Ja miałam to samo

marysia1510 Gratulacje! To pewnie ciąża
domik86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 19:33   #18
marysia1510
Raczkowanie

Przed chwilą zrobiłam teścik, i wynik negatywny Nie planowałam ciąży ale jak tak myślałam o tym wszystkim myślałam że w niej jestem i nawet chciałam, normalnie zawiodłam się liczyłam na inny wynik no ale cóż widocznie tylko opóźnienie ale dziękuje dziewczyny za wszystkie odpowiedzi Życzę wszystkim przyszłym mamusią szczęśliwego rozwiązania
Stary 2013-07-26, 21:22   #19
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Przed chwilą zrobiłam teścik, i wynik negatywny Nie planowałam ciąży ale jak tak myślałam o tym wszystkim myślałam że w niej jestem i nawet chciałam, normalnie zawiodłam się liczyłam na inny wynik no ale cóż widocznie tylko opóźnienie ale dziękuje dziewczyny za wszystkie odpowiedzi Życzę wszystkim przyszłym mamusią szczęśliwego rozwiązania
jeśli @ będzie się spóźniała jeszcze kilka dni to może zrób test z krwi, trzymaj się

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-26, 21:34   #20
marysia1510
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
jeśli @ będzie się spóźniała jeszcze kilka dni to może zrób test z krwi, trzymaj się
Przepraszam was wcześniej za błąd teraz tak patrzę miało być mamusiom na razie u mnie bez zmian po południu silny ból jajników byłam pewna że dostałam miesiączkę i test będzie zbędny ale dalej nie mam więc zrobiłam, jeśli nie pojawi się to powtórzę go za kilka dni.
Dzisiaj zrobiłam test firmy quixx chciałam jakiś lepszy bo ten był za 6 zł ale tylko taki był w aptece no ale nie ma co się nakręcać
Stary 2013-07-26, 22:49   #21
matallewar
Zakorzenienie

Test może nic nie wykazać, a ciąża może być. Ja robiłam test 16.01 i był negatywny, 19.01 była II krecha, a za 2 miesiące będzie z nami córeczka

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-27, 07:19   #22
Samantha7
Zakorzenienie

Dlatego najlepiej zrobic test elektroniczny. Taki co mowi "ciaza" lub "brak ciazy" . Nie wiem czy w Pl dostepny, ale ka po tylu probach zajscia i testach to jak robilam moj ostatni 9mcy temu to bym chyba swira z tymi krseczkami dostala.
Ja bym na krew poszla test zrobic

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-27, 07:44   #23
paulka0212
Wtajemniczenie

Witam wszystkie mamusie i staraczki,
Może coś doradzicie/podpowiecie w "mojej" kwestii.
Od 2 msc staramy się z mężem o dziecko, w poprzednim cyklu wkręcałam sobie że muszę być w ciąży, miałam już oczywiście objawy, nie smakowało mi piwo, przeszkadzał dym itp
No ale dostałam okres.
W tym msc wrzuciłam na luz, cieszyłam się każdą chwilą z mężem, nie myślałam w ogóle o staraniach.
Za tydzień wypada mi miesiączka, a mnie zaczęły dziwnie boleć (przy dotyku) piersi, a najbardziej sutki no i ból podbrzusza.
Zastanawiam się czy to może być ciąża?? Ale znając życie znowu sobie zaczynam coś wkręcać.
Może zrobić wrażliwy test który wykrywa ciąże tydzień po zapłodnieniu??
Pomóżcie

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-27, 07:57   #24
krwawa_jadzka
Raczkowanie

GG do krwawa_jadzka

Cytat:
Przepraszam was wcześniej za błąd teraz tak patrzę miało być mamusiom na razie u mnie bez zmian po południu silny ból jajników byłam pewna że dostałam miesiączkę i test będzie zbędny ale dalej nie mam więc zrobiłam, jeśli nie pojawi się to powtórzę go za kilka dni.
Dzisiaj zrobiłam test firmy quixx chciałam jakiś lepszy bo ten był za 6 zł ale tylko taki był w aptece no ale nie ma co się nakręcać

Ja dalej upieram się przy swoim, że taki test jest o kant d*** roztrzaść Albo lekarz albo z krwi zrób test Chociaż jak teraz myślę, to tabletki chyba też tak od razu nie przestają działać jak jedną ominiesz...przynajmniej mi tak ten mój lekarz powiedział, co ciąży nie dostrzegł:/

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie i staraczki,
Może coś doradzicie/podpowiecie w "mojej" kwestii.
Od 2 msc staramy się z mężem o dziecko, w poprzednim cyklu wkręcałam sobie że muszę być w ciąży, miałam już oczywiście objawy, nie smakowało mi piwo, przeszkadzał dym itp
No ale dostałam okres.
W tym msc wrzuciłam na luz, cieszyłam się każdą chwilą z mężem, nie myślałam w ogóle o staraniach.
Za tydzień wypada mi miesiączka, a mnie zaczęły dziwnie boleć (przy dotyku) piersi, a najbardziej sutki no i ból podbrzusza.
Zastanawiam się czy to może być ciąża?? Ale znając życie znowu sobie zaczynam coś wkręcać.
Może zrobić wrażliwy test który wykrywa ciąże tydzień po zapłodnieniu??
Pomóżcie
Tobie też doradzę test z krwi Nie wierzę tym aptecznym. To wszystko jest takie głupie, że ten kto chce to zajść nie umie a ten co jest mu to obojętne to bach! Ciąża. Mój partner przez 3 lata starał się o dziecko z poprzednią dziewczyną i nic... Jak się rozstali, ona zaszła w ciążę z kolejnym chłopakiem, więc mój K był przekonany, że jest bezpłodny.... A trafiło na mnie, przyznam że ciązą byłam załamana, nawet teraz mam chwile słabości. Wiem jednak, że widać tak musiało być I Wam też się na pewno uda jeśli przyjdzie ten moment. Powodzenia.
A może to komuś jeszcze pomoże, mnie np. w ciąży (początek, gdy jeszcze nie wiedziałam) bolało strasznie podbrzusze po orgazmie. Nigdy tak nie miałam. Teraz nie wiem bo stronie od seksu bo jakoś się zraziłam
krwawa_jadzka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-27, 10:24   #25
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Ja zrobiłam test i wyszedł negatywny, czułam się... dziwnie więc zrobiłam betaHcg i okazało się, że jestem w ciązy, teraz 4 msc
Stary 2013-07-27, 11:18   #26
marysia1510
Raczkowanie

Poczekam jeszcze parę dni czy przyjdzie miesiączka czy nie i wtedy wybiorę się na bete bo tak jak mówicie to da najbardziej wiarygodny wynik
dzisiaj znów ból jajników i dalej nic i nawet w jednym momencie poczułam coś myślałam że okres przyszedł a jak poleciałam do łazienki mleczno biały śluz heh No ale pożyjemy zobaczymy
Stary 2013-07-27, 12:17   #27
PawMaj13
Rozeznanie

Ja swoj zeobilam i bylam pewna, ze wynik negatywny - pokazala sie kreska kontrolna, testowej nie bylo. Test lezal sam bezpansko, ja sie juz szykowalam w lazience do rozpoczecia dnia przekonana, ze ciaazy nie ma, wzielam test do reki, zeby go wyrzucic, a tam nagle i niespodziewanie druga krecha sie pojawila po chwili. Byla niewyrazna, a moj test byl stary, lezal kilkanascie miesiecy w apteczce. Poszlam na bete jeszcze tego samego dnia, wynik ponad 500 z koncem grudnia/poczatkiem stycznia przyjdzie mi brac sie za zmienianie pieluch zrob bete, po co masz sie stresowac i gdybac niepotrzebnie

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-27, 20:08   #28
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze nic nie jest przesądzone, bo ja miałam ostatnią @ w styczniu, w lutym robiłam test wyszedł negatywny i dopiero po miesiącu zrobiłam następny i już był pozytywny proszę się nie dziwić że w takich odstępach robiłam bo ja miałam baaaaaaaaaaardzo nieregularne cykle i myślałam że tak musi być no i w listopadzie będzie córka
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-28, 17:28   #29
Arletta7
Przyczajenie

Cytat:
Poczekam jeszcze parę dni czy przyjdzie miesiączka czy nie i wtedy wybiorę się na bete bo tak jak mówicie to da najbardziej wiarygodny wynik
dzisiaj znów ból jajników i dalej nic i nawet w jednym momencie poczułam coś myślałam że okres przyszedł a jak poleciałam do łazienki mleczno biały śluz heh No ale pożyjemy zobaczymy
Też tak miałam, zamiast miesiączki biały śluz... ale z testem zwlekałam, bo za dużo rozczarowań wcześniej było , a jak w końcu zrobiłam test okazało się , ze to jednak ciąża... W twoim przypadku też tak moze być, powodzenia...
Arletta7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 08:58   #30
Oliweczka1985
Zakorzenienie

I co Marysiu?Byłas na becie?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości