![]() |
#1532 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Wszystkiego najlepszego dla Amelki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1533 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Mandi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wiele zdrowia i zadowolenia z Żony i Córeczki dla Twojego Tż'ta Linko Lilka usnęła-wiedziałam, że nie dospała....a za półgodziny musimy wyjść do lekarza ![]()
#1534 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
tez zakrzyczę ! MAMY PIĄTEK !!! ale jutro tez ide do pracy,m na sczescie do 14 tylko
![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- dziewczyny, niedługo mamy roczek, musze cos przygotować....wiem ze kupie jakies ozdoby zeby ozdobic pokoj, ale zupełnie nie wiem co kupic do jedzenia....jakies pomysły? bo ja prócz torta i jakiegos placka niewiele wiem co kupic......bedzie ok 15 osób...
#1535 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() wszystkiego najlepszego dla Amelki!!! ![]() ![]() mój dzieć obudził się dziś o 7 a że ja byłam niedospana to nie wstałam, Mały leżał dalej, pokręcił się, pogadał, pośturał mnie, possał trochę i po godzinie spał znowu, śpi do teraz a ja się wyspałam ![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-07-26 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze życzenia dla Amelki
![]() ![]() ![]() A ja dziś częstuję imieninowym tortem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1538 | |
Zakorzenienie
|
Amelko wszystkiego najlepszego, rośnij zdrowo!
Dzięki dziewczyny za życzenia dla mojego staruszka ![]() Haniu najlepszego ![]() Cytat:
mam dwie ciekawostki dla dziewczyn kp ![]() 1) pokarm działa.... znieczulajaco ![]() 2) pokarm zawiera... komórki macierzyste! Tak, te same, które są w krwi pępowinowej! co więciej: nie wiadomo dokładnie jaką rolę spełniają one u dziecka, na pewno pomagają w prawidłowym rozwoju narządów wewnetrzynych i mają działanie przeciwnowotworowe, ale wciąż niewiele o tym wiadomo. Stanowią nawet 30% wszystkich komórek w pokarmie. Tak w ogóle to z tym odkryciem naukowcy wiążą ogromne nadzieje: by te komórki wykorzystywać szerzej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wszystkiego najlepszego dla Amelki ![]() ![]() Cytat:
Wszystkiego naj dla Twojego Tzta! Jest wirusowe zapalenie gardła. Ale jak byłam z młody na izbie przyjęć i powiedziałam lekarce, ze na przychodni zdiagnozowali zapalenie gardla to ona stwierdziła, ze gardło jest czyste ![]() Wanillka u nas taka sama akcja z cyckiem była rano, dzięki temu postalismy do 9 ![]() Phdwao dobrze, ze z Jasiem lepiej ![]() ![]() Ja na roczek młodego kupiłam balony tylko. Na torcie bedzie jeszcze ozdoba o fajerwerki. Chciałam inne gadżety jeszcze ale potem stwierdzilam, ze szkoda kasy na to. Młody i tak nie kuma o co chodzi.
![]() |
#1540 |
Zakorzenienie
|
Amelko kochanq, najlepsze zyczenia urodzinkowe,,
|
![]() ![]() |
![]() |
#1541 | |||
Rozeznanie
|
Cześć,
Składam spóźnione życzenia urodzinowe dla Jasia i Ciastka ![]() Oraz aktualne życzenia dla Amelki i Tż Linki ![]() Oczywiście wszystkiego dobrego życzę Haniom i Aniom z okazji imienin! Cytat:
![]() Już pewnie po bilansie ale kciuki zaciśnięte ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Odnośnie menu na imprezę roczkową, to u nas będzie tak: kawa, herbata i słodkości (w tym tort). Wtedy na wieczór obiadokolacja - tradycyjnie rosół, parę rodzajów mięcha, ziemniaczki, sos, surówki, do tego różnego rodzaju zakąski, sałatki. ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Wiecie, że u wrześniówek już jedna urodziła? Maluszka 1270 g... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1542 |
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Maly spi juz 3h chyba odsupia chorobe co?
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Linko najlepszego dla tzta!! No i ciekawostki o kp super! |
![]() ![]() |
![]() |
#1543 |
Rozeznanie
|
Pewnie tak, moja wczoraj spała prawie cały dzień tyle że miała gorączkę.
Czopka dostała wczoraj o 18 i od tej pory już nie trzeba było dawać ![]() Jedynie co to zjadla dwie dawki antybiotyku doustnie, mam nadzieję że nie będzie konsekwencji dla organizmu z tego powodu ![]() I tak wogóle to straciłam zaufanie do naszego lekarza, za szybko przepisał antybiotyk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Zakorzenienie
|
zdrówka dla małej
![]() zdrówka dla wcześniaczka od wrześniówek!!! Byliśmy w przychodni na szczepienia. Emil waży 11,5kg!!! ![]() ![]()
#1545 |
Wtajemniczenie
|
przestań bo bede karmić do podstawówki
![]() ![]() a tak na serio to wcale nie mam ochoty kończyć, żeby tylko te nocki się poprawiły ![]() słuszna waga ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Mało ostatnio piszecie to ja coś skrobnę - zaraz mnie zjecie z to co napisze ale czuje że marnuje czas, większość dnia się nudzę, wiem wiem opiekuje się dzieckiem, potrzebuje czegoś ambitniejszego choć przez kilka godzin dziennie, bardzo kocham mojego synka ale jestem zmęczona i znudzona "siedzeniem" w domu i "nicnierobieniem" (obowiązki domowe się nie liczą), nie myślałam ze kiedyś dojdę do takich wniosków Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-07-26 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1546 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() dzięki za kciuki ![]() bilans poszedł super-Doktorka była w szoku, że Lilka już tak zasuwa i z taką pasją gra z nią w piłkę ![]() ![]() waga 10,350g, wzrost niby 80cm, ale to było miarką niemal"na oko", ja wiem, że ma mniej.... no i nie potroiła wagi urodzeniowej, chociaż wcześniej tak pędziła z wagą ![]() szczepienie poszło gorzej-Mała bardzo płakała, ale smoczek i Miś uratowali sytuację ![]() ![]() Wanillko-rozumiem Cie w 100%, też miewam takie odczucia, dlatego bardzo liczę na jakieś zajęcie od września ![]()
![]() ![]() Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-07-26 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1547 |
Zakorzenienie
|
Hej ja juz po pracy weekend juupi!!!
Wanilka nikt Cie nie zje to dobrze ze masz ambicje ja tez lubie do czegoś dazyc jednak obecna sytuacja czyli praca na pelen etat i bardzo absorbujace dziecko samotne popołudnia no bo tz w pracy czyli nie moge po pracy odpocząć bardzo mnie to wszystko meczy. Jestem przemeczona bez energii naladowana zlymi emocjami. Chyba potrzebny mi dzien na kanapie tylko dla siebie |
![]() ![]() |
![]() |
#1548 |
Zakorzenienie
|
Wanilko ja na pewno cie nie zjem bo takie odczucia mialam juz dawno temu :p spojrz na to z innej strony: jest lato pogoda, wykorzystaj to, a na jesien zacznij sie rozgladac za jakas praca. Najgorsze wg mnie sa miesiace zimne na siedzenie w domu bo mozna sie zdolowac.
Mam podobnie jak Mamka-permanentny brak czasu na cokolwiek i ciagle zmeczenie. Alez drugiej strony na pewno nie wolalabym siedziec w domu tylko. Opisalam sie tyle i wizaz mi nie chcial tego wyslac wiec na tym zakoncze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1549 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1550 |
Zakorzenienie
|
Blue mam taka nadzieje
![]() Mala zjadla pulpeciki z ryżem i sosem pomidorowym. Na początku jadla nie chcetnie a później jak sie rozkrecila to zjadla cala miseczke. Fakt zblendowalam jej troche ale to jakis postep i nie sloiczek ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Wypralam wozek. Dosyc latwo bylo go rozmontowac teraz bede miala problem to wszystko poskladac :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 |
Zakorzenienie
|
Malwina może pediatra faktycznie za wcześnie przepisała ten antybiotyk? Jak nie jesteś do niej przekonana, to ją zmień na inną
![]() Wanilko ja też Cie nie zjem, mój powrót do pracy zbliża się i wiem że to dobry moment. Rozglądaj się, na pewno znajdzie się praca. Karolka brawa dla Lilki za świetny rozwój ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Mamcia brawa dla Amelki za miseczkę pulpecików ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
Zakorzenienie
|
A ja tam bym mogła być kura domową
![]() ![]() Wanilko pytałaś czy nie szkoda mi było ściąć F włosy. No szkoda, ale bardzo się od nich pocił i wychodziły mu potowki na szyi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Zakorzenienie
|
Sol to wszystko o czym mowisz ja tez lubie robic. Ale moje zycie nie moze opierac sie tylko na tym. Idealnie byloby miec miliony na koncie mniej trosk wiecej wolnego czasu a do tego prace na pol etatu dla przyjemnosci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1554 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
![]() ![]() Fabi zasnął w samym pampku :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1555 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny.
Ja tylko na chwile. Pozdrawiam z Helu ;-) Napisze wiecej jak wroce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1556 | ||
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- to Cie wywiało! i tak bez uprzedzenia? ale pogoda Ci się udała, wprost wymarzona jak na polskie morze! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1558 |
Zakorzenienie
|
Nadalka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1559 |
Zakorzenienie
|
Hehe nadalka korzystaj!!!
Sol fotografem mozesz zostac ju teraz. Promuj sie ![]() Fajne byloby zycie bez stresu o kase. Victoria i nic sie nie przyznalas nawet lanie!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1560 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wszystkiego najlepszego dla Amelki! ![]() Brawa za szczepienia i bilanse ![]() Co do odczynu nam pielęgniarka polecała roztwór sody oczyszczonej ![]() Do tej pory nie musieliśmy nic robić, bo nic też się nie działo po szczepieniach... Trochę się pozmieniało jak mnie tu nie było... Soleilka współczuję i jednocześnie podziwiam i gratuluję podjęcia decyzji... Mam nadzieję, że będziecie szczęśliwi ![]() ![]() Ja się już przyzwyczaiłam, choć wydaje mi się, że mojego Pawła nowa fryzura raczej odmłodziła (wcześniej wiele osób mówiło, że wygląda na starszego niż jest) ![]() ![]() Wanilka poniekąd Cię rozumiem... Z jednej strony cieszę się, że mam cudownego synka, że mogę z nim spędzać czas i patrzeć jak rośnie i się rozwija, każda chwila z nim jest dla mnie cenna, choć bywa czasem ciężko... A z drugiej mam to poczucie, że teraz właściwie stoję w miejscu, że nie do końca tego chcę... Pisałyście o zachowaniach dzieci względem Was... Paweł to mamincycek, ciągnie do mnie bardzo, nie powiem miłe to, ale i uciążliwe czasem ![]() A ulubionym zwierzątkiem mojego szkraba na tą chwile jest kot, psów się boi, choć wydaje mi się, że już mniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.