|
|
#1021 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
(ostatnio jest hitem do usypiania- wczesniej było "hej z góry, z góry jadą mazury"![]() Cytat:
Cytat:
a wagę ma młody konkretną i zebisków tyle, ze jestem w szoku ![]() Cytat:
Cytat:
ILLUSION szczenę zbierałam z podlogi po obejrzeniu zdjec gdzie sie podziały nasze małe bobasy? mój tak sprezynuje, ze rece mi odpadają bo nie chce skonczyc jak zacznie PSTRYNIU- dobra wiadomosc z bioderkami ![]() MIKA- jestem z Tobą całym sercem, mam nadzieje, że tak nie bedzie
|
|||||
|
|
|
#1022 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Little, czym podpadł?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1023 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Podłączam się ![]() Anulki, te małe i duże, wszystkiego dobrego Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
czasem w huśtawce Cytat:
|
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile jeszcze w tym utrojstwie musi byc?Bartulo jak zobaczyl dzis kotka u sąsiadki to chciał z rak wyskoczyc (my nie mamy kotów![]() Little, nie daj sie, niech facet wie, że trzeba sie pomeczyc, zeby bylo dobrze skoro zrobił źle- sie przekonałam, że to najlepsza metoda ![]() Aga, kuruj sie, że tez takie dziadostwo Ci sie przypałetało Mamcie, a co z Yellow? bo mi sie nie rzuciła w oczy przy nadrabianiu? niecierpie nie byc na bieżąco- jestem od Was uzalezniona ![]() Nawijko, a jesli moge zapytac- czemu mama Twoja dopiero trzeci raz zobaczy Kubulka? U nas tez dzis było czikowato, po południu troche sie zachmurzyło, wiec buszowalismy na dworze, potem szybko kąpanko, kaszka, nuconko i spanko o urodzenia było kąpanie koło 19, potem cycus, tulenie, kołysanie i spanie. |
|
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak na tym zdjęciuhttp://img04.tablica.pl/images_tablicapl/43698509_2_644x461_uprzaz-pavlika-zdjecia.jpg , szelki mają takie rzepy wokół kostek, i ta Mała cwaniara nauczyła się je rozpinać i myk nóżki na zewnątrz, albo rozpina te rzepy na górze, tylko się wkurza, bo nie wie co dalej ![]() Musicie kupić kota ![]() demotywator |
|
|
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadło mi posta bo net padł. Powtórka.
Little: wiesz, może na Was się odbija ta cała sytuacja z synem Tż? Dużo emocji w Was , to na pewno nie pozostaje bez wpływu... Było dziś o spaniu: od kilku dni Amelka nie śpi wcale, nie licząc tych 15 minut, albo w Tuli albo przy piersi. Nie znaczy to, że nie jest zmęczona, jest, ale zasnąć nie może. Nie wiem, zostanie jej tak? Oby nie, bo nawet ta poranna dłuższa drzemka się wykasowała, i ledwo na oczka to moje dziecię patrzy.. Na noc też zasypia albo przy piersi, albo w Tuli, albo bujana - innej opcji obecnie nie ma. I często popłakuje tuż przed zaśnięciem - któreś z wątkowych dzieci ma tak może? |
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
po antybiotyku jest trochę lepiej ![]() Lekarka powiedziała że skoro to pierwszy raz zatoki to muszę to dobrze wyleczyć, co by nie nawracalo. Zobaczymy jak to będzie. Dziękujemy z Zuzia za komentarze w k. ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-07-26 o 21:12 |
|
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, pomozcie
Powiedzcie mi czy nie zrobie Kubie krzywdy gdybym go wozila przez 2tyg (oczywiscie nie cale dnie) dokladnie w tym wozku?? Info ze strony producenta: http://www.babydesign.eu/produkt/id/31 Jak widzicie calkiem na plasko nie lezy, jest lekki kat... I stad te moje watpliwosci. Dzis w drodze na i z dzialki histeria byla nieziemska ![]() Na raczkach oczywiscie super, ekstra, czadowo mu bylo. Wybaczcie fotki w garazu
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-07-26 o 21:15 |
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że temat wałkowany milion razy, ale jakie krzesełko do karmienia polecacie? Moja Gwiazda jeszcze nie siedzi, czy one się jakoś rozkładają w oparciu?
|
|
|
|
#1030 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Filipka wszystko i jak widzi naszą kotę, to jak piłeczka pingpongowa skaczeCytat:
|
|
#1031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1032 | |||||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41968783]Debrah, norma
swego czasu chodziłam z Agatką i książeczką z magnesami, coby się zajęła a ja myk pod prysznic Piotrek chodzi ze mną się myć, tzn. ona w bujaczku siedzi i się rozgląda, a jak pralka chodzi to w nią się wpatruje jak zaczarowany ![]() Cytat:
Cytat:
O właśnie miała pytać. Ten kolor włosów u fryzjera robiłaś czy farbą do domowego użytku? Choruje na takie włosów już od dawna i żaden fryzjer, ani dro1geryjna farba nie dają rady ![]() Cytat:
![]() Tak, testowałam Niestety jedna kreseczka Była nowa mam co miała męża piłkarza, ale słuch o niej zaginał ![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że się szybko poukłada Dziewczyny, Wy też panikujecie, jak wam dzieci na noc na brzuszku śpią? Ja zawsze Piotrka przekładam na plecy, dziś już chyba ze trzy razy, a on uparciuch z powrotem się wykręca
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019385,...?ticaid=11103d
jak widać głupich nadal nie brakuje |
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, moja też nie śpi w ciągu dnia, a przed spaniem czasem (choć nie codziennie) popłakuje.
Little, piona, na mnie też chwasty nie działają. Nawijko, nie sądzę, by to mogło Kubusiowi zaszkodzić, wszystkie spacerówki tak mają chyba. ![]() Fewciu, no tak, tylko 7latek to już nie jest takie małe dziecko, szybę sobie umie otworzyć... Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-07-26 o 21:29 |
|
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może mąż się dowiedział i zabronił pisać? ![]() Ortopeda 22 sierpnia, jeszcze kawał czasu ![]() Ja nie panikuję, bo nie ma u nas tego problemu. Blanka nie ma jak przekręcić się na brzuszek w tym cho.lerstwie ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- pod warunkiem, że szyba jest na korbkę... Bo skoro "zamknęła" dziecko, to zabrała kluczyki, więc automatycznej szyby nie otworzy... |
|
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijka: ja mam beznadziejną spacerówkę od wózka in tam jest takie samo nachylenie - mama wymyśliła, żeby podkładać jej coś pod pupę, żeby było bardziej na leząco. I tak robimy - tylko, że moja z wózka to korzysta raz na tydzień, na spacerze z którąś z babć. No i troszkę starsza jest.
|
|
|
|
#1037 |
|
Lurker ;)
|
Insolito moja ostatnio prawie caly czas spi na brzuchu, albo tak w polowie tzn boczko-brzuchu
Nie przekladam jej, sprawdzam co jakis czas oddech, skoro jej tak wygodnie niech tak spi![]() Ewik tak przeprosil ale te jego przeprosiny mam gleboko. Spac bedzie w salonie, my z dzidzia w sypialni na naszym cudownym lozku <3 Po tym co powiedzial, nie mam najmniejszej ochoty dzielic z nim lozka. Cwaniaczek myszke mi zabral bo nia rzucilam. Ogolem tak sie wkurzylam, zee.... uwaga- usunelam go z fejsa W sumie nawet ladne te chwasty, dopiero zobaczylam bo jak przyszedl to na niego nie patrzylam tylko w monitor. I zaczal mi sie tlumaczyc, ze wychodzi na iles tam, po cos do naprawy kompa bo moze na tym zarobic. Powiedzialam, ze mam to w dupie gdzie jest i co robi a on WIEM ale cos tam... Teraz taki milusi... Za pozno
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
Insolito ja nie panikuję, bo wiem, że Domcia lubi spać na brzuszku, a poza tym bez problemu podnosi głowę i przekłada z jednej na drugą stronę
Nie widzę więc problemu w takim spaniu
|
|
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
debrah, padlam przy amelce, cudowna jest
![]() insolito, widzialam smutna minke, staraliscie sie? przepraszam za pytania ale tak nadrabiam tamten czas urlopowy po lebkach troszku ![]() fewciu, skubana mala ![]() pietraszko tez odkryl kote nasz, pare dni temu, o biedna ona!!!! pozbyla sie juz dobrych 15tu garstek futra i pare razy zostala zlapana za ogon. musze nagrac kiedys jak luna przechodzi obok malego a on za nia skacze niemal na brzuszku ![]() insolito, troche sie stresuje, ale pietraszkowy od maluskiego lubi spac na brzuszku, wiec sie przyzwyczailam. gorzej, ze on w nocy przez sen sie rusza na tym brzuszku, dzisiaj sie obudzilam, patrze, na lozku go nie ma, pierwsza mysl, jezu, spadl! patrze na ziemie nie ma! mysl - porwali pietraszka!!!!! zapalilam lampke i sie okazalo, ze spal w poprzek zaglowka ale na zawal malo co nie zeszlamaaaa, no a mi sie dżejkob skojarzyl ze zmierzchem i myslalam, ze to nawiazanie do wilkolakow no wlasnie nowa mamusia mi sie rzucila w oczy bo z zabrza a jej malz w gorniku gra/gral a ja z 10 lat trenowalam w gorniku
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
Jak moja się obróci na brzuch w czasie spania to już jej nie obracam na plecy - zapewne wtedy by się obudziła. a skoro sama się umie w obie strony obracać to nie widzę problemu - niech śpi jak jej wygodnie
![]() Tylko czasem jakoś niefortunnie się obraca na ten brzuch i się obudzi w trakcie i płacze, chociaż już coraz rzadziej. Pierwszej nocy kiedy zauważyłam że sama się obróciła to też nie wiedziałam co zrobić, nasłuchiwałam i z nerwów nie mogłam zasnąć. |
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mi inaczej napędza stracha
Uspałam ją u nas na łóżku. Przykryłam jej nóżki nasza kołdrą,Zachodzę teraz do niej,a ona cała pod kołdrą! naciągnęła na siebie ![]() Lady jak Pietraszko dzisiaj? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1043 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale spokojnie, wiele antybiotyków, w tym na zatoki, daje się też dzieciom. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A, no i wczoraj uszka odkryła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() tam to szare to wkładka niemowlęca miękka, no i one z tyłu mają taką rączkę w górę wyciąganą i wówczas się to kładzie - jak w foto, pozycja podobna do tej w leżaczkach bujaczkach: Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1044 |
|
Konto usunięte
|
Fewciu, Dorotka to samo robi :/ dlatego zaglądam do niej. A w łapkach trzyma kotka zawsze, miękki bo to taka pacynka z ikei z długą metką, fajne do memlania i gniecenia - i jego sobie gniecie, to kołderkę zostawia w spokoju.
|
|
|
|
#1045 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamuśki pamiętacie mnie jeszcze?
![]() Zaglądam tu do Was ale jakoś nie moge się wbić w temat a i czasu jakoś tak mało:/ U nas wszystko w porządku. Dzieciaki śpią a tż jeszcze nie wrócił z pracy to mam chwilkę, żeby zajrzeć ![]() Szajka mam pytanko. Czy jeśli mój mały jeszcze nie raczkuje a nawet chyba nie próbuje, bo moim zdaniem ma za ciężką dupcie i nie może jej podnieść( w ogóle nie podnosi dupci) to mam się czym martwić? 6 sierpnia skończy 7m-cy. |
|
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja dziękuje za wszystko
Co robi Dorotka z uszami? Ciąga za nie czy jak? ![]() Może faktycznie jeden producent,tylko sobie nazwę zmieniają. Czyli mogę takie kupić i nie będzie problemu z karmieniem Małej? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1047 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dla BartulaCytat:
Cytat:
Aneczki kochane duze i małe wszystkiego najlepszego my tez dzis u aneczki na grillu bylismy |
||||||
|
|
|
#1048 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ką Cytat:
![]() Myślałam, że może w pierwszej połowie sierpnia mam nadzieję, że tego 22 uwolni juz Blankę z tego cholerstwa ![]() Cytat:
I tak jakoś zaczeło mi być niedobrze i brzuch bolał, więc pomyślałam, że może .... No ale nic z tego, nie ma tragedii ale trochę smutno bo się nakręciłam Nic straconego, teraz idziemy na żywioł co mam być to będzie tylko, że ja jeszcze KP i @ niema więc nie wiem czy teraz zaciążenie jest możliwe (tzn wiem, że teoretycznie tak, ale nie wiem jak u mnie ) To mówicie, że bezpiecznie mogę Piotrka zostawić tak śpiącego? W sumie on bez żadnej poduszki śpi tylko na tym klinie
|
|
#1049 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja małego kładę do łóżeczka i przykładam mu swoją rękę do jego policzka, albo myziam go po włoskach. zasypia w max 10 minut, a jak bardzo zmęczony to niemal od razu. |
|||||
|
|
|
#1050 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana, u nas kot nie przejdzie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kobiety to jednak impulsywne istoty są [QUOTE=LadyWhisper;4197236 8] pietraszko tez odkryl kote nasz, pare dni temu, o biedna ona!!!! pozbyla sie juz dobrych 15tu garstek futra i pare razy zostala zlapana za ogon. musze nagrac kiedys jak luna przechodzi obok malego a on za nia skacze niemal na brzuszku ![]() /QUOTE]potwierdza sie teoria, ze maluch szybciej rozwija sie przy zwierzaku ale- ja nie wyobrazam sobie zwierzęcia w domu czekam na małza, az z pracy wróci, za jakis kwadrans powinien byc bo mam kwiaty do podlania na zewnątrz domu, a Bartulo juz mi sie dwa razy rozbudzał i płakusiał i boje sie wyjsc i tak go zostawic samego, a kwiatki padną przez tą czikę
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

(ostatnio jest hitem do usypiania- wczesniej było "hej z góry, z góry jadą mazury"

bajam się, oj bajam...
a wagę ma młody konkretną i zebisków tyle, ze jestem w szoku 
gdzie sie podziały nasze małe bobasy?
mój tak sprezynuje, ze rece mi odpadają bo nie chce skonczyc jak zacznie 

, potem około 1-2 na mleczko, o 5 na mleczko i na serio już 6-7. Także w porównaniu z tym co było wcześniej, to bajki
a wczoraj wieczorem odruchy wymiotne, ale ze malo je to nawet nie mial czym rzygac, nooo i bieguna nam doszla
czasem w huśtawce
(my nie mamy kotów

kobiety to jednak impulsywne istoty są