|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
staram się
![]() a co to on mi dzisiaj powiedział w drodze do domu? że chciałaby, żebym już urodziła, bo już nie może ze mną wytrzymać.. on ze mną! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Rozeznanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Wszystkim Anią w dniu imienin składamy serdeczne życzenia. Tym która nie urodziły życzymy lekkich porodów a tym, które są rozpakowane spokojnego macierzyństwa.
Myślałam, że moja Anulka zdecyduje się dzisiaj wyjść, ale raczej nie chce, dobrze jej u mnie w brzuszku i z okazji imienin jeszcze bardziej kopie mnie po żebrach. Kejt: Matko! Nie tylko ja mam porąbaną teściową. Ale twoja to w odwrotną stronę, moją nic oprócz niej i jej dupy nie interesuje. A twoja to wszystko krytykuje. Dobre rady typu "Nie daj się!" nic nie dadzą. Ja to zawsze wszystko przemilczę, nic mojej teściowej nie powiem a potem to we mnie siedzi i się kumuluje. Doszło do tego, że siedzę zakluczona w domu aby sama nie wlazła do mieszkania, a jak zadzwoni do drzwi i widze przez okno jej auto to udaję, że mnie w domu nie ma. Bo co będę z nią w domu sama robić jak TŻ w pracy? Jak ją nic nie interesuje i nie mamy wspólnych tematów. Sarna: Też mam takie ubranka, chyba dwa. I ponoć fajne jest. Bo ubierasz dziecku, zakrywasz nóżki a dzidzia sobie swobodnie w nim macha nóżkami. Agrafka: Brawa dla was! Oliath: Lilo i jej irokez wymiata. Bez dwóch zdań!
#2464 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Po kąpieli i nospie jest o niebo lepiej
![]() ![]() ![]() Dobrze, że w dzien pospałam 3 godz., bo noce zarywam stale. Mi coś mama dziś mówiła, że ona miała podobnie, przed porodem ze 2 tyg. miała takie bóle w nocy i wieczorem, kolki straszne i biegunkę. Może to mam po niej ![]() Bo ja sobie myślę, że poród to skurcze, a nie ciągły ból ... Nie życzę nikomu tego co ja teraz przeżywam, coś strasznego, jakby mi ktoś usiadł na plecy, brzuch, albo obręcz założył. Dziad ma się dobrze, bo ciągłe dwójeczki mu pomagają przetrwać ![]() Jak dobrze mi teraz ... takie uczucie bez bólu jest lepsze jak seks ![]() Kochany tż robi mi teraz kolację, bo jadłam prawie 5 godz temu i cukiero spadł do 72, ale nie dałam rady nic zjeść jak bolało. Ale cudownie, mówię Wam ... jak głupia się cieszę tą chwilą ![]()
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-26 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze staram się zakładac i mniej optymistyczną opcję (ale moja psychika skutecznie ją wypiera ![]() Cytat:
![]() Usłyszałam dzisiaj to samo ![]() A najgorzej jest, kiedy po prostu łapię wk*rwa i mówie o tym tżtowi, żeby dał mi spokoj bo jestem nabuzowana i zła, a ten zaczyna ciągle pytac, ale o co, ale czemu, ale co on zrobił ![]() Dziewczyny, jak to jest, że od 15min siedzę grzecznie na tyłu, owiewa mnie wiatraczek, a ciągle się pocę ![]()
![]() |
#2467 |
Zakorzenienie
|
dzoan matko ja nie czaję wcale facetów, no nigdy ich nie zrozumiem, nigdy ...
potrafi taki jeden z drugim napić się piwa jak kobieta może zacząć rodzić, albo nie odbiera telefonu, albo dziwi się, że jest jej ciężko i nie dała rady obiadu zrobić i mnóstwo innych rzeczy ... ![]() A jak faceci mają 37 stopni - "gorączkę" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Zadomowienie
|
Młody wykąpany, nabalsamowany, zjadł (ale czy się najadł to ciężko powiedzieć
![]() ![]() ![]() Zaraz poczytam o czym tak plotkujecie całymi dniami ![]()
Nasze małe, niespełnione Szczęście 07.10.2012 "Zrozumiałem - by żyć musisz chwytać dzień..."Edytowane przez cynamon_owa Czas edycji: 2013-07-26 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jakierka super, że tak sprawnie idzie Wam remont ![]() ![]() Kallisto piekny opis, wzruszyłam sie oczywiście ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Zakorzenienie
|
Hellloł witam sie przy kolacji,moje dziecie spi sobie smacznie a ja znalazlam chwile zeby właczyc laptopa ... wiec zabieram sie za pisanie opisu porodu..
No wiec 15,07 pojechalam na 11 na ktg nic nie zapowiadało sie ze urodze albo ze sie zanosi .. chociaz to byl poniedziałek mowilam do TZ zeby nie jechał do pracy bo coś czuje ze wezme mu auto,pojade na ktg i juz po niego nie wroce i jak coś to jak on mi dowiezie rzeczy i jak bedzie przy mnie ( wiadomo jakby tak bylo to taxi i heja no ale wiecie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W kazdym badz razie powiem Wam ze podziwiam TZ mial wyjsc na ostatnia faze jak sie umawialismy ale został do konca .. wszyscy mowia ze ost faza jak dziecko wychodzi " najgorsza" a wedlug mnie o wiele gorszy jest czas ze skurczami i wogole .. kiedy jak byly aż takie mocne ze pamietam moment ze normalnie sie posikalam bo nie moglam utrzymac.. ( wsumie to nawet nie czulam ze nie trzymam... )a tz wciaz byl ze mną .. no i tak jak mowie nie wyszedl jakmala wyszla z brzuszka tylko zostal( stal kolo głowy)strasznie mi pomagał jednym zdaniem powiedzialabym ze NIE WYOBRAZAM SOBIE PORODU BEZ TZ ! ( wiadomo sa rozni mezczyzni) nie mowie bo naprawde myslalam ze tz juz na mnie nie spojrzy nie dotknie a odkad wrocilam do domu naprawde patrzy na mnie i dotyka tak jak przed ciaza ( bez bandziocha :P) i mowi ze mu nie zbrzydlo ze podziwia itp.. Oczywiscie przez ten tydz w szpitalu jak chcialam isc sie kompac to moja ZU wyczuwala i chrumkala wiec jak tylko byl tz albo mama to szybciorem sie kąpałam... Głowy nie mylam tydzien ale nie zwruszalo mnie to- byly wazniejsze rzeczy.. o dziwo nie wygladaly zle bo chodzilam caly czas w koczku ... Podkladow poporodowych zeszlo mi chyba z5 paczek... ale myslalam ze ogolnie to sie bedzie bardziej lalo itp... z kazdym dniem bylam coraz szczuplejsza i szczeliwsza:P Aaa jeszcze jak lezalam te dwie godz po to patrzylam na brzuch i sobie mysle kurde fajny taki plaski .. zderzylam sie z rzeczywistoscia jak wstalam a brzuch opadł .. hahahahaha ![]() No i co jeszcze mialam napisac? sory ze tak bez ladu i skladu ale wiecie jakbym miala wiecej czasu to pewnie minuta po minucie bym opisala...:P Koszule mialam 3 mama byla u mnie prawie codziennie z tz wiec dawalam im tylko wyprac i przywozili mi z powrotem.. koszule do porodu myslalam ze bedzie do wyrzucenia ( mialam ubrac inna ale z tego wszystkiego zostalam w mojej ulubionej:P) ale oprocz malej plamki krwi nic na niej nie bylo ale moze dlatego ze mialam ja dosyc wysoko podciagnietą.. ogolnie nie przesadzajcie i nie bierzcie nie wiadomo czego do ttego szpitala ... bo polowy rzeczy nie uzyjecie..z tego co widzialam to bardzo przydatme sa lakratory,bo sa nieraz problemy z zassanien czy dostawieniem do piersi wiec lepiej mlekiem swoim dopajac dziecko nawet z butelki czy tak jak u nas z kieliszka badz szczykawki,niz mm...ja tez mialam ale moj byl " po kolezance" i nawet nie wysysał nic za to wyciskalam raz z cycka do kieliszka i szlo sprawnie,na szczescie tylko raz ![]() wkladki laktacyjne mi sie wogole nie przydaly i nadal nie nosze bo nie cieknie mi .. ( cieknie nieraz po nocy ale to kropelka) A sasiadce obok łozko tak cieklo ze dramat z jednej karmila a z drugiej lecialo ... Jak sobie coś jeszcze przypomne to napisze.. ogolnie rzecz biorac Kocham tak strasznie moja corke,jej minki niesamowite... Ja cala .. jej nozki i nawet nieraz jak placze i nie daje mamie zjeść ani nawet sie wykompac to i tak jest dla mnie najwazniejsza na swiecie ! Tz tez bardzo kocham i to ze pokazał ze naprawde mu na nas zalezy.. na mnie i wogole.. A jakie piekne sms sa po porodzie "kocham Was " i wogole... eh .. ![]() Koniec- jak wam sie nie bedzie chcialo czytac to zrozumie ![]() Trza wystawić Cycka DOBRANOC ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Zadomowienie
|
Na początku złożę serdeczne życzenia wszystkim naszym wątkowym Annom ![]() i życzenia sraczki dla TŻ dzoan i twee za to co odważyli się im dzisiaj powiedzieć ![]() (coś chyba za często tymi życzeniami rozwolnienia szastam na prawo i lewo-żebym się nie przeliczyła i żeby mnie przypadkiem nie złapało ![]() Idę nadrabiać dalej ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
O boze jak sie rozpisalam- teraz to widze..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
Aaa ktoras sie pytala o wyginanie dziecka do tylu.. i spanie w takiej pozycji.. niepamietam kto.. moja tez sie tak wygina do tylu ze to aż dziwne no i pytalam poloznej i mowily ze to normalne ze dzidzius widocznie tez tak w brzuszku musial sie wyginac i zeby z tym nic nie robic bo im jest wygodnie tylko zeby nie podnosic wtedy malucha zeby m nic nie zrobic wiadomo :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I super postawa męża ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jak się czujesz?? Cytat:
Cytat:
![]() Mój marudzi, że Mały śpi z nami i mu niewygodnie i ma mało miejsca. No strasznie ma mało miejsca i strasznie cierpi z tego powodu-śpi jak zabity i nawet nie drgnie jak wstaję Małego przebierać ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dokładnie tak jest jak pisze dotka ![]() ![]() dotka- dzielna z Ciebie kobieta... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |||||
Zakorzenienie
|
idzia111
Widzę, że już trochę pzeszło, a miałam już zaciskać kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A teraz idę się myć i spać ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
cynamonku możesz przy dziecku odrobić
![]() ![]() Ale ja na serio bujaczka nie kupiłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem wyrodną matką ![]() ![]() Ale przez te 3 tygodnie Mały pięknie nauczył się spać u siebie. Noce przesypia bez problemu w swoim łóżeczku, w dzień za to nie chce w nim spać ![]() ![]() Elaine- pytałaś jak sprawuje się u nas leżaczek- świetnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Dotka, super opis, wzruszający
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
cynamonku
![]() ![]() ![]() dotka boski opis, taki szczegółowy! ![]() Powiem wam, że naprawdę straszną lipą jest rodzic później na takich wątkach, bo po tylu różnych opisach mam szczerze pisząc pełne gacie ![]()
#2483 | |
Zadomowienie
|
Olitah- ale Lilo ma bujną czuprynę
![]() ![]() Perse- gratulacje z powodu Arturkowej wagi a chyba jeszcze większe dla Ciebie- ładnie "utuczyłaś" Młodego ![]() lachryma- nie masz zupełnie powodów żeby nie być dumną z siebie- robisz wszystko żeby Oliwka jadła Twój pokarm- a czy butelką czy z piersi- to już nie ma aż takiego znaczenia- brawo za Twój upór ![]() Tak się zastanawiam dlaczego tylko mimo dobrego przystawienia Maleńka nie chce zassać piersi? ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() Jedne mamy mają problem z karmieniem dzieci inne nie. Niektóre maluchy mają problemy brzuszkowe, problemy ze spaniem a inne wręcz przeciwnie. Każda z nas jest inna, każdy maluch jest wyjątkowy. Nie bój się- będzie dobrze ![]() A nawet jak Ci dupsko pęknie w pół to po 2-3 tygodniach się zagoisz i będziesz śmigać jak ta lala ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
dotka i kallisto- piekne Wasze opisy, wzruszajace.
musze sie wziac za moj ![]() no i dobra wiadomosc; udalo sie nakarmic mala piersia ![]() ![]() dobranoc dla wszystkich ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2485 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mój też takie głupie pytania zadaje ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie wyobrażam sobie, co musiałaś czuć jak zabrali Ci Małą na te "Wasze" 2 godziny ![]() ![]() Całe szczęście, że wszystko skończyło się dobrze i teraz możecie cieszyć się sobą ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Spokojnej nocy ![]() A gdzie się podziała domciątko? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To super, że śpi w łóżeczku ![]() Bo ja mam teraz nawał i Młody ciągle je- w nocy też bardzo często (czasem co godzinę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Czekam na Twój, więc się zbieraj i pisiaj ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Lachryma gratki ![]() ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-26 o 21:42 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 |
Zadomowienie
|
jakierka- oby remont szybko się skończył
![]() ![]() Ale co trzeba przyznać to remont idzie Wam błyskawicznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
Dotkaa fajnie się czyta opis.
Ja idę spać. Dobrej nocy
#2490 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do kryzysu- w dzień Adaś dopomina się co godzinę- dwie i cmoka strasznie długo... a i tak widzę, że nie do końca jest najedzony. W nocy wstaje na jedzenie ale robi sobie dłuższe przerwy (takie co 3 godziny, czasem nawet jedna przerwa jest 4godzinna). Obstawiam, że jednak nocny pokarm jest bardziej pożywny i mimo, że wydaje mi się (bo ręki nie dam sobie uciąć), że mam go mniej to jednak Młody bardziej napełnia brzuszek. A nawał też miałam- jakieś 1,5 tygodnia temu ![]() Co do pogrubionego- no przyznaj sama- nie jest tak? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.