|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Najlepsza przyjaciółka i jej niewierny chłopak , co z tym zrobić ?
Moja najlepsza przyjaciółka X i ja mieszkamy w jednej wiosce i przyjaźnimy się 6 lat ( teraz mamy po 16 ) . Jej chłopak Y ( 18 lat ) , w którym jest szaleńczo zakochana mieszka w innej . W wiosce , w której mieszka Y mieszka także moja siostra , więc często tam bywam . Wczoraj kiedy tam byłam widziałam Y jak szedł za rękę z inną dziewczyną , nawet kiedy mnie zauważył nie zachowywał się inaczej . Mam nawet zdjęcia tej dwójeczki . Y lubi jeździć na dyskoteki ale bez X , bo jej mama nie jest z tego zadowolona , więc skoro jest młody pewnie nie raz oszukał moją przyjaciółkę , ale ona nie chce mnie słuchać ; ( Chcę dla niej dobrze i nie chciałabym aby później przez niego płakała . Nie wiem co powinnam zrobić . Od samego początku za nim nie przepadałam i chciałabym aby moja przyjaciółka się na nim poznała . Powinnam pokazać jej te zdjęcia aby mi uwierzyła ?
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Najlepsza przyjaciółka i jej niewierny chłopak , co z tym zrobić ?
Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2013-07-26 o 20:24 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Powiedz jej.
"Nie licząc miłości, aktem największego optymizmu jest kupowanie butów. [...] Chcemy doczekać jutra, ale jeśli kupujemy nowe buty albo jeśli się zakochujemy, znaczy to, że zamierzamy tu jutro być." Jonathan Carroll Muzeum psów WYMIANKA |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Wytłumacz, że chcesz dla niej dobrze, bo zależy Ci na niej. Pokaż zdjęcie, powiedz, że nie przejął się, gdy Cię zobaczył. A później zostaw ją z tym samą. Tak, nie odzywaj się już później na ten temat, bo można uznać, że to co zrobi z tą wiedzą, to jej sprawa. A Ty nie powinnaś jej niczego narzucać. Będzie chciała dalej się bawić z psem na baby, to jej wybór.. Niestety, nie możemy za nikogo podejmować decyzji, ale nakierować na dobrą drogę zawsze można. Powodzenia.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Skoro to Twoja najlepsza przyjaciółka, nawet nie powinnaś mieć wahań aby jej o tym powiedzieć.
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Niezupełnie. Ostrzec przyjaciółkę - tak, jak najbardziej. Powiedzieć, zdjęcia pokazać, jasne. Ale to co ona zrobi, to już jej sprawa, niestety, nie można nikomu na siłę próbować pomóc. Ja kiedyś doniosłam o zdradzie, to zostałam zbesztana za mieszanie się w sprawy prywatne..
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bym na razie nie mówiła, tylko poszukała lepszych dowodów.
Reakcja chłopaka na Twój widok, a raczej jej, wyraźnie wskazuje, że czuje się pewnie. Jestem przekonana, że sprzeda jakiś bajer o siostrze ciotecznej czy inną naciąganą historyjkę a dziewczyna to łyknie. Gdyby o tym nie wiedział, to raczej przynajmniej by się zmieszał. Wyjdziesz na najgorszą, stracisz zaufanie przyjaciółki. Potrzeba więcej dowodów. |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Ale z drugiej strony- czemu autorka ma się bawić w detektywa i szukać dowodów na niewierność cudzego faceta?
Niech powie przyjaciółce. Nawet, jak zdjęcie to będzie dla niej za mało, może będzie bardziej czujna. W każdym razie ja bym nie potrafiła siedzieć cicho po tym, co widziałam. Ostrzegła po prostu, żeby bardziej przyjrzała się swojemu facetowi. I o każdych innych 'dziwnych' sytuacjach, też bym ją informowała. Może jak nazbiera się tego więcej, to dziewczyna przejrzy na oczy. Skoro siostra autorki mieszka tam, gdzie buja się facet- spytałabym, czy nie widziała go przypadkiem z jakimiś laskami, skoro to wieś, może kojarzy go, czy coś.
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem , że przyjaciółka może sie wkurzyć na Ciebie,że probujesz rozbić jej zwiazęk i moze nawet przestaniecie sie przyjaznic, ale ona w końcu zrozumie jaki to typ i doceni Twoją troskę. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
Ależ powiedzieć, przecież to jasne.
Jak czułabyś się, gdybyś to Ty miała się dowiedzieć ostatnia? Uważasz, że przyjaciel to: -ktoś, kto ma na względzie dobro drugiej osoby -ktoś, kto zabiega o miłą atmosferkę Mocniejsze dowody? Nie szkoda to czasu, życia Nie wiem, co on miał tam zrobić, żeby zadowolić niektóre wizażanki. Odskoczyć od dziewczyny jak oparzony na drugi koniec deptaka? Niektórzy potrafią rewelacyjnie ukryć zmieszanie. Niektórzy w ogóle się nie mieszają. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.