|
|
#2401 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie wiem co powiedziećCytat:
za 4 mc co do obrazka aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa KOSMICI Florek dziś się budził raz co godzine raz co 2 posprzątane, ciasto w połowie upieczone, jeszcze masa. i czekamy na moich rodziców.
|
|
|
#2402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Yo!
![]() Jakoś tak cieszę się, że wróciłam do pisania z Wami. Dziś mam powód od świętowania: moje szczęście konczy równe 3 miesiące! Ale ten czas leci... Z tej okazji mój TŻ spał dzisiejszą noc z małym a ja się mogłam wyspać Rano wstałam to cyce jak kamienie, musiałam odciągnąć z jednej, druga czeka aż moje słoneczko wstanie. Dziś taki upał, że będziemy małego dopajać herbatką. Ze spacerem czekamy do po południa.Ja też, teraz w gazetce są deserki ich firmy 190g z serii BIO za 2,99 zł- dobra cena ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
to świętujemy!
|
|
|
|
|
|
#2403 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale oni z tych, co to w ogóle dziwnie podchodzą do wychowywania dzieci - to Ci sami, co ostatnio pisałam, że sadzają małą w bujaczku przed tv i luzik Heh.... gratuluję nowego auta no i za relaksing![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jeju, dzisiaj znowu upał niemiłosierny. Zastanawiam się, czy nie jechać po południu jak tż wróci z pracy na jeziorko. Ale jak sobie pomyślę, ile tam będzie ludzi przy sobocie, to nie wiem czy mi się chce ![]() Idę sprzątać, póki mały śpi |
||||
|
|
|
|
#2404 |
|
Zadomowienie
|
hej!
ja pitolę, mamy mole spożywcze ale w końcu i do nas dotarło ciepełko, bo pranie już 2 dni mi schło na balkonie i miałam wrażenie że co raz to bardziej mokre było ![]() OC współczuje zatoru, ja tez ostatnio miałam.w ciągu 2 tygodni 3 razy oj bolało, przypomniały się czasy krótko po porodzie. u mnie aż było widać guzy przez skórę a wszystkiemu winien stanik. częste przystawianie przy jednoczesnym masażu + chodzenie tylko w karmiku i po kłopocieco do kąpieli to my też codziennie kąpiemy. ze 3 razy jeśli mały akurat zasnął na porę kąpieli to odpuszczaliśmy ale w upały nie ma zmiłuj. Raz się zagapiliśmy i nie umyliśmy głowy... następnego dnia taki smrodek się unosił, ze to szok ![]() żegnam się i ja, zmykamy na wieś
|
|
#2405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- powiem Wam że już miałam 2 @ i nić mnie nie bolało
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2013-07-27 o 12:12 |
|
|
|
|
|
#2406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ad 2 - ahahaha - wiedzialam ze predzej czy pozniej to nastapi ![]() pewnie z tcyh upalow ad 3 - JAKIE ciasto .... ![]() Cytat:
a ze dawno nie bylo kawalu - prosze : Blondyneczka wróciła właśnie po pierwszym dniu w szkole w nowym roku do domu : Mamusiu, Mamusiu (krzyczała od progu).Dzisiaj na matematyce liczyliśmy. Wszystkie dzieci potrafiły liczyć tylko do czterech, jednak ja policzyłem aż do dziesięciu. Spójrz : 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 - Bardzo dobrze, odrzekła jej matka - Czy to dlatego, że jestem blondynką ? Spytała się dziewczyna - Tak kochanie, to dlatego, że jesteś blondynką Następnego dnia blondyneczka znowu wróciła sama w skowronkach do domu. Mamusiu, mamusiu (zakrzyczała od progu). Dzisiaj na polskim mówiliśmy alfabet i wszystkie dzieci potrafiły powiedzieć tylko do literki D. Za to ja potrafię aż do G. Spójrz : A,B,C,D,E,F,G. - Bardzo dobrze, odrzekła jej matka - Czy to dlatego, że jestem blondynką ? Spytała się dziewczyna - Tak kochanie, to dlatego, że jesteś blondynką Trzeciego dnia, znowu wróciła zadowolona do domu. Mamusiu, mamusiu (zakrzyczała od progu).Dzisiaj mieliśmy wychowanie fizyczne. I kiedy się przebieraliśmy w szatni zauważyłam, że wszystkie dziewczyny mają płaskie piersi. A ja mam to : Podniosła koszulkę do góry odsłaniając dwie jędrne piersi. - Bardzo dobrze, odrzekła jej matka - Czy to dlatego, że jestem blondynką ? Spytała się dziewczyna - Nie skarbie, to dlatego, że masz 24 lata. postanowilam odkurzyc w salonie - bo nie moglam juz paczec na ten syf na podlodze - wsadzilam Mlodego w wozka i poszlam do pokoju obok zabrac sprzet - wchodze A TEN JUZ SPI - no ale zjadl kaszke haha - pewnie tak pospi jeszcze ze max 20 min - bo juz chrapie od 15 ![]()
|
||
|
|
|
|
#2407 | |
|
Wtajemniczenie
|
faktycznie
![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- ja też miałam , kupiłam raid - takie plastry z klejem , przykleiłam na wewnętrzną stronę drzwiczek szafki - i po sprawie https://www.google.pl/search?q=raid+...l%3B524%3B1034 coś takiego ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Kasia - kawał
|
|
|
#2408 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesli chodzi o kąpiel to my też praktycznie codziennie, a w upałach to już sobie nie wyobrażam nie wykąpać wieczorkiem. Odpuściliśmy kąpiel może 2 razy jak dotąd - raz bo nam się nie chciało a raz przez szczepienie, żeby małego nie męczyć już, bo spał twardo.
Jak nie kąpię to zawsze przecieram chusteczkami lub płatkami z wodą całe ciałko. Tak w ogole to mały ma takie chropowate miejsca na ciele - wydaje mi się, że potówki. Czytałam, że można wykąpać dziecko w krochmalu - stosowała któraś z Was ???
|
|
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny Michaś skończył wczoraj 5 miesięcy, więc za ok 2 tyg chcę wprowadzać gluten do diety kupiłam tą kaszkę https://www.bobovita. pl/home/produkty/kaszki/kaszka-manna-o-smaku-owocowym/ może być?? (musiałam dać spację) Już nie pamiętam jak to było z Julką. Pierwszy słoiczek zje dopiero za miesiąc, jak skończy 6 miesięcy, więc nowym jedzonkiem oprócz cycusia będzie kaszka rano. Dobrze robię?
|
|
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
Boshe... TEŚCIU przyjechał
|
|
|
|
|
#2411 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Jestem kwietniową mamą córeczki. Nie udzielam się w zasadzie na forach a tylko podczytuję. Potrzebuję teraz pomocy, wytłumaczenia jak krowie na rowie jak mam zacząć wprowadzać gluten. W poradnikach Nestle i Hipp jest napisane, że nie wcześniej niż w 5 m-cu a nie później niż w 6 wprowadzać gluten np. kaszkę luk kleik zbożowo-glutenowy 1 raz dziennie pół łyżeczki zmieszanego z mlekiem matki łyżeczką do buzi. Ja karmię piersią a mm dokarmiam zazwyczaj raz dziennie tak po ok 60-90 ml. Nie mam laktatora, ręcznie nie potrafię, więc chciałabym kaszkę podawać z mm. Nie wiem jak to zrobić. Zwykłą kaszkę mannę się daje? Ugotować te pół łyżeczki na wodzie i co dalej? Odcedzić? Jaką ma konsystencję taka kaszka pół łyżeczki na 100 ml mleka? Gęsta na łyżeczkę czy dać do butli? A może dać gotową np z Hippa ale jaką?Słoiczki chcę zacząć podawać wg tego schematu po 6 m-cu. Niby jest jakiś schemat żywienia a w poradniku z Bobovity jest, że w 5-6 m-cu słoiczki a dopiero w 7-8 kaszki glutenowe. Jak się w tym połapać jak nie ma jednej wersji. Nie chcę zapytać pediatry, bo to wiekowa osoba i jeszcze mi poda metodę sprzed wojny
|
|
#2412 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
wow - jest TESCIU jest impreza
strippi - dla Michalka za wczoraj no co za jelop z tego wspolokatora BOSHE 3majcie mnie bo zabije |
|
|
|
|
#2414 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
![]() sto lat---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Agateczka* i OC ![]() za 4 miesiące![]()
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2416 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja bym nie dała
|
|
|
#2417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kopiec kreta ![]() kawał Cytat:
co do kaszki
|
|
|
#2418 | ||||
|
Zadomowienie
|
hej mamusie!
dla wszystkich solenizantów dużo zdrówka i uśmiechu u mnie przeszła burza z ulewą a ja tak bojałam szybko małą do łóżka w sypialni, roleta zewnętrzna w dół i serce w gardle.. z tego stresu obydwie padłyśmy nawet nie wiem kiedy![]() Agateczka hahha przecież to nasza Nestelle na tym obrazku! Cytat:
Cytat:
mogę zrobić rezerwację dla mojej Ewy? hahah przyrzekam, że będę dobrą teściową! ![]() aa i jak dla mnie może się drzeć na całe osiedle bo to znaczy, że silny chłopak i zbój a ja takiego zięcia chętnie Cytat:
Cytat:
omg! ![]() czekam na męża i na kebaba nie chce mi się robić obiadu dziś.. |
||||
|
|
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
no tez tak pomyslalam - wiec dzis dostal mniej kaszki - a pic topje dosc czesto - jak chce go ''oszukac'' daje jedna mairke na 70ml wody - wypija
![]() .... Cytat:
hahaha - pewnie kazda z nas tak mowi - bede dobra tesciowa - yhmm ja juz siebie wyobrazam - taka jedza ze SZOK ![]() co do meza i kebaba - zazdroszcze, szczegolnie Kebaba ![]() no i gdzie wy sie wszytskie podzialyscie piatek jest Hallllo
|
|
|
|
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() można powiedzieć, że tak, bo miałam normalny okres, czyli takie mocniejsze krwawienie, a potem już takie lekkie do następnego okresu ( czasem z przerwą jedną lub dwudniową ). W międzyczasie odstawiłam tabletki, i teraz miałam okres i już mi się skończył i nie ma jak na razie żadnego krwawienia. Ufff na szczęście teściu wpadł tylko na chwilę. Tż w pracy, a ze mną nie ma za bardzo o czym gadać, to sobie pojechał. Alleluja ![]() Nikoś wypluskał się w chłodnej wodzie i padł jak kawka, więc ja też idę walnąć się na wyrku. Oby trochę pospał wg moich danych jest sobota dzisiaj Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-07-27 o 14:16 |
|
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 3 m-ceCo do Babydream, to warzywa też taniutkie po 3,19 dzisiaj kupowałam słoiczek 190g a innych firm nawet po 5zł Kupiłam mu jeszcze tą książeczkę szeleszczącą z Babydream, jaki szał był ![]() zapowiada się ciekawie czekamy an relacje ![]() Cytat:
Zacząć wprowadzać gluten jak mały będzie miał 4,5 m-ca. I dodawać jedną łyżeczkę kaszki do mm. Kaszka może być różna albo zwykła manna ugotowana na wodzie i dodać łyżeczkę do mleka albo specjalne kaszki dla niemowląt taka: https://www.google.pl/search?q=nestl...w=1280&bih=608 albo taka: https://www.google.pl/search?q=kaszk...GWAsLIPN3LgPAC Ja kupię tą orkiszową z holle i zwykłą manne jak będę chciała na szybko to dam tą holle a jak będę miała czas to ugotuję manne. W Rossmannie są na promocji herbatki dla kobiet karmiących z 6,99 na 3,99 i herbatka z kopru dla dzieci też z 6,99 na 3,99 ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Dziewczyny, które rozszerzają dietę jak z kupami maluchów? U Filipa od kąd dostał marchewkę z dnia na dzień kupy stały się właśnie jak plastelina a wcześniej płynne. Rozumię, że to normalne? I takie już będą? ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Będę właśnie zamawiać, kaszki z holle jak myślicie ile potrzeba na wprowadzenie glutenu? 2 wystarczy czy jednak za dużo? |
||
|
|
|
|
#2423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kasia jaki piątek????? ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- [QUOTE=Nyaa;41979079 Ufff na szczęście teściu wpadł tylko na chwilę. Tż w pracy, a ze mną nie ma za bardzo o czym gadać, to sobie pojechał. Alleluja ![]() [/QUOTE]
|
|
|
#2424 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzięki kochanaCytat:
nie ma też co przesadzać w drugą stronę, bo zaraz się okaże, że nic nie można dawać dzieciom Cytat:
to jaka inna kaszka z glutenem jest odpowiednia dla dziecka???
|
|
|
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2426 |
|
Raczkowanie
|
no grubo po 40
![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Moja ostatnio idetycznie śpi
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
juz doczytalam, ze desant nie potrzebny ![]() nie bedziesz zalowac. zwlaszcza, ze nad morze jedziecie zwykla manna. aaa jeszcze wczoraj mi Moniki nie zacytowalo - Monia mi sie skonczyly zlote czasy biegania po Pradniku Bialym... niestety moj syn juz nie ma zadnych regul w NIE wyciu. wyje kiedy chce - czy dziury czy asfalcik zaluje bardzo, bo to bylo cudownie czytelne
|
|
|
#2428 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Córeczka kumpeli (starsza o 2 mce od Krzysia
).Cytat:
Czyli wszystko jest ok Krzyś też łączy już swoje i np. trzyma się za paluszki Co nie przeszkadza Mu zaciskać piąstek od czasu do czasu, ale przestałam się już tak wszystkim przejmować; inne rzeczy Mu minęły, ta też na pewno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyba rower biegowy się to nazywa.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i ![]() I dla wszystkich pozostałych Jubilatów! ![]() Rany, ale dziś gorąc i duchota Nawet w parku w cieniu nie za ciekawie; nie wiem, czy jutro pójdziemy, Krzyś w tej gondolce się zagrzeje... ![]() No i witam się, bo zapomniałam! ![]() Spokojnej soboty!
|
|
|
#2429 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi tez nie chce sie nic robic na obiad w ten upał, kebab ![]() Cytat:
Kasia, jak piątek |
||
|
|
|
|
#2430 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
U nas popadało, myślałam że będzie się lżej oddychać -a gdzie tam znowu duchota... już wariujemy z tą pogodą... Wczoraj zaszalałam i pojechałam do Zeelandii do koleżanki, która ma 10 miesięcznego synka - super spokojne dziecko! Już chciałam podmieniać Przyjechała też inna koleżanka z bliźniaczkami (1,5 roku) nosz ją to podziwiam :pU nas Jaśka zajada kaszkę ryżową zamiast jednej butli, czasem dodaje jej przetarte owoce do niej. I otwiera buźkę aż miło. Warzywka też ładnie zajada. Ale jeszcze nie na tyle żeby zastąpić jedną butlę. No a mi urlop się skończył... bu
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

Chodzi o ratowanie zdrowia, a nawet życia dziecka, więc co tam szyba w aucie.

za 4 mc 

oj bolało, przypomniały się czasy krótko po porodzie. u mnie aż było widać guzy przez skórę a wszystkiemu winien stanik. częste przystawianie przy jednoczesnym masażu + chodzenie tylko w karmiku i po kłopocie

....