Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-27, 08:13   #3991
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

U mnie internetu brak, czasu brak... Teraz na wsi jesteśmy na trochę.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
A to M. z jerzykiem
.

Oddawaj jeża!!!!!!!!!!
Stary 2013-07-27, 08:19   #3992
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
U mnie internetu brak, czasu brak... Teraz na wsi jesteśmy na trochę.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Oddawaj jeża!!!!!!!!!!
Hee z mysla o Tobie dodalam hii szybka reakcja

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 08:24   #3993
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Mi położna mówiła że po ruminku dziecko może dostać nawet biegunki wiec może spróbuj dać małej a jak nie chcesz to ty pij. I jedz dużo błonnika. Ja jem wafle ryżowe i ja nie mam problemów.
Moja mała od 2 dni rano jak się budzi ciśnie i nic nie może wycisnąć, ale w ciągu dnia mamy ze 2 kupy. Zdarza się nawet że budzi sie z płaczem rano i eweidentnie brzuszek. Nie wiem co robić bo windi nie chce, a to pewnie gazy.

.
Hm...wafle ryżowe, o tym nie słyszałam może też spróbuję
U nas też największy problem z gazami i kupką w nocy, choć dziś z godziny 5-6 przesunęło się na 2:30.
W dzień jakoś mniej to oczuwamy.
Stosowała któraś gripe water? Bo zastanawiam się czy skuteczne i w sumie myślę by sama pić a nie dziecku dawać

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 08:28   #3994
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma

Cytat:
Hee z mysla o Tobie dodalam hii szybka reakcja
.
Osz Ty, gdzie kupiłaś takie fajne ubranko?
Stary 2013-07-27, 08:34   #3995
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Hm...wafle ryżowe, o tym nie słyszałam może też spróbuję
U nas też największy problem z gazami i kupką w nocy, choć dziś z godziny 5-6 przesunęło się na 2:30.
W dzień jakoś mniej to oczuwamy.
Stosowała któraś gripe water? Bo zastanawiam się czy skuteczne i w sumie myślę by sama pić a nie dziecku dawać
Ja sie tez zastanawialam nad zakupem tego hmm na necie tylko jest nie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Osz Ty, gdzie kupiłaś takie fajne ubranko?
coolclub smyk
Stary 2013-07-27, 08:42   #3996
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Ja sie tez zastanawialam nad zakupem tego hmm na necie tylko jest nie
Tak na necie, ale szczerze się zastanawiam czy mu to ładować. Opinie jak o wszystkich produktach różne i stwierdziłam właśnie, że może spróbuję najpierw pić 2x dziennie herbatę z kopru włoskiego i sprawdzić czy to czegoś nie da, a jak nie to może zamówię, ale też nie wiem czy nie pić tego sama.
Kurcze no ja wierzę, że już niedługo przejdzie, że nie będziemy musieli czekać do 3 mc ( nie wspominając o tych "szczęściarzach" co się męczą do 6 mc)

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-07-27, 08:45   #3997
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
czy wasze maluchy tż tak sobie twarz masakrują ?
nasz ciągnie się za uszy, wyrywa sobie włosy, wkłada palce do oczu, drapie sobie twarz że masakra..
co drugi dzień muszę mu obcinać paznokcie bo krew by się lała
czasem aż się boję czy sobie oczek nie wydłubie..
tak, I. wymachuje łapkami, wsadza sobie palce do oczu, naciąga skórę, drapie się po buzi. uszu jeszcze nie odkrył, a włosy ma za krótkie ale to pewnie kwestia czasu

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
jutro od rana czeka mnie robota, muszę upiec ciasto na chrzciny, iść na chrzciny do bratanka, wieczorem jak wrocę zrobić sałatki i modlić się by w niedziele na naszych chrzcinach mały nie dał popisu tak więc intensywny weekend nas czeka
mi została 1 sałatka i trochę sprzątania, ale bardzo mi się nie chce

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ale fajny dzien za nami tatuś wrocil wcześniej z pracy iiii....mamy wozek! Nelusia ma nowa bryke. zdecydowaliśmy się na Tako City Move http://tako-poland.eu/wp-content/upl...wiony1www1.jpg pierwszy spacer zaliczony i jestem pod wrazeniem
Nelce chyba tez się podoba, bo oglada sobie swiat przez okienka w gondoli
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphoto...98410623_n.jpg

ok pedze nadrabiać, bo pewnie w piątek trochę się rozpisalyscie.
fajna bryka

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Napisz mi proszę dokładnie co piłaś. Może i moja strzeli kupą
herbatka się nazywa prawidłowe trawienie firmy herbaven. mąż mi kupił w ciąży na zaparcia bo pani w aptece mu poleciła (choć na opakowaniu jest zaznaczone że nie ma danych jak może działać w ciąży i przy kp), ale to w zasadzie głównie mięta wymieszana z innymi ziółkami. na mnie działa, na I. zresztą też jak się wczoraj okazało

Cytat:

"witajcie w mlecznej krainie, tu zycie najsmaczniej plynie"

nic mi się nie chce, a dziecko śpi i można by ten czas wykorzystać..
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-27, 09:03   #3998
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
herbatka się nazywa prawidłowe trawienie firmy herbaven. mąż mi kupił w ciąży na zaparcia bo pani w aptece mu poleciła (choć na opakowaniu jest zaznaczone że nie ma danych jak może działać w ciąży i przy kp), ale to w zasadzie głównie mięta wymieszana z innymi ziółkami. na mnie działa, na I. zresztą też jak się wczoraj okazało

nic mi się nie chce, a dziecko śpi i można by ten czas wykorzystać..
A Twoim zdaniem to pomogło Młodemu na kupki czy na bączki też?
I ile dziennie pijesz? 2 kubki?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-07-27, 09:07   #3999
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Tak na necie, ale szczerze się zastanawiam czy mu to ładować. Opinie jak o wszystkich produktach różne i stwierdziłam właśnie, że może spróbuję najpierw pić 2x dziennie herbatę z kopru włoskiego i sprawdzić czy to czegoś nie da, a jak nie to może zamówię, ale też nie wiem czy nie pić tego sama.
Kurcze no ja wierzę, że już niedługo przejdzie, że nie będziemy musieli czekać do 3 mc ( nie wspominając o tych "szczęściarzach" co się męczą do 6 mc)
No wlasnie tez sie zastanawiam moj juz za pare dni sjonczy 3 ale daje mu 2 tyg. Dodatkowe za wczesniejsze wyjscie z brzucha
Oby nam sie skonczylo z graniczna data 3 mc
Stary 2013-07-27, 09:29   #4000
Magiusa
Zakorzenienie

Tak mi się jeszcze przypomniało, że mama mi poradziła bym np.ja jadła dziennie 3 lyżeczki mm antykolkowego i może to coś da...nie wiem czy da i nie wiem czy tak można

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-07-27, 09:45   #4001
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Piękny wózek!!! będzie na potem dla brata:-P

ślicznie Gabryś przybiera:-*

te kartony dada były jakoś w maju chyba;-) po 49.90zł.
I teraz taka babeczka chce 1 karton za 40zł puścić bo za dużo nakupiła

Hej.
U nas wczoraj cały dzień kupki nie było
Zapowiada się deszczowy dzień.
Idę śniadanie zrobić sobie í chłopakom

a too spoko, myślałam,ze cos przegapiłam

My wczoraj tez bez kupki, a dzisiaj poranek marudzący i poszło tylko mama będzie senna

Cytat:
wygodne na maxa

byly w biedrze ale juz nie ma

Super Gabrys wazy
Ty masz do ogarniecia troche wiec jestes usprawiedliwiona heee

UWAGA od 29 w netto pampki sleep and play po 24 zl

Ja nadal krwawie.masakra @ skonczyla mi sie pare dni temu po prawie 8 dniach i w nocy zalana dzisiaj cryyy
teraz w kauflandzie są po 19,99zł

U mnie Młody ładnie je, jak gorąco to daje częściej ;/ tylko,ze strasznie długo szamie i za chwilę bede 3/4 dnia karmic jak go odciągnąć ;/
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-27, 09:52   #4002
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
A Twoim zdaniem to pomogło Młodemu na kupki czy na bączki też?
I ile dziennie pijesz? 2 kubki?
ja piję sporadycznie 1 kubek jak mnie boli brzuch i ja mam problem z wypróżnianiem. i wypiłam wczoraj rano, a młody zareagował serią 2 bąki i następnie olbrzymia kupa.. i tak z 2 razy na spacerze a później 1 w domu po powrocie
Stary 2013-07-27, 09:59   #4003
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
UWAGA od 29 w netto pampki sleep and play po 24 zl
w kaufie za 19.90
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 10:00   #4004
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
a too spoko, myślałam,ze cos przegapiłam

My wczoraj tez bez kupki, a dzisiaj poranek marudzący i poszło tylko mama będzie senna

teraz w kauflandzie są po 19,99zł

U mnie Młody ładnie je, jak gorąco to daje częściej ;/ tylko,ze strasznie długo szamie i za chwilę bede 3/4 dnia karmic jak go odciągnąć ;/
Ooooo taniooo ale mam dalekooo

Cytat:
Tak mi się jeszcze przypomniało, że mama mi poradziła bym np.ja jadła dziennie 3 lyżeczki mm antykolkowego i może to coś da...nie wiem czy da i nie wiem czy tak można
To to nie wiem
Stary 2013-07-27, 10:09   #4005
salviae
Zadomowienie

Hej,
Banka fajne buciki, a sukienka ma ekstra wzór tez bym sie wybrała do ccc, ale maz cały czas kafelkuje na dworze i nie chce go odciagac moze nie wytrzyma w tym upale i wtedy mu wcisne Kubula bo nie mam co go prosic zeby sie nim zajął (jak to sie pisze ) jak pracuje bo chce nowe buty .... setne
Diabli ekstra jest ten wózek, u nas on przekraczał budzet, fajne musza byc te okienka, kurde teraz jestem zła, ze nie dołozyłam z naszej kasy, bo tesciowie by sie obrazili bo oni chcieli caly wozek kupic , ile daliscie ?

Co do wagi Kuba przybierał pierwsze 2 miesiace po 1,5 kg, a ten ostatni tylko 900 g, myslicie, ze mam sie czym martwić ? bo mówie sobie, ze taka kolej rzeczy i kiedys musi zwolnic, bo jako roczniak wazył by ponad 20

alez bogaty w emotki post :p
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-07-27 o 10:10
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 10:23   #4006
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej,
Banka fajne buciki, a sukienka ma ekstra wzór tez bym sie wybrała do ccc, ale maz cały czas kafelkuje na dworze i nie chce go odciagac moze nie wytrzyma w tym upale i wtedy mu wcisne Kubula bo nie mam co go prosic zeby sie nim zajął (jak to sie pisze ) jak pracuje bo chce nowe buty .... setne
Diabli ekstra jest ten wózek, u nas on przekraczał budzet, fajne musza byc te okienka, kurde teraz jestem zła, ze nie dołozyłam z naszej kasy, bo tesciowie by sie obrazili bo oni chcieli caly wozek kupic , ile daliscie ?

Co do wagi Kuba przybierał pierwsze 2 miesiace po 1,5 kg, a ten ostatni tylko 900 g, myslicie, ze mam sie czym martwić ? bo mówie sobie, ze taka kolej rzeczy i kiedys musi zwolnic, bo jako roczniak wazył by ponad 20

nie masz zupełnie czym sie martwić, mi pediatra mówił,ze to normalne, nawet pod tym względem,ze dziecko juz tak nie lezy nieruchomo i jak wiecej sie rusza a pieknie Ci przybiera moj w pierwszym miesiącu przytył tylko ok.500 gram , a teraz ok. 800-900 gram

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Mój Kubuś śpi
obudził się, pogadaliśmy, poleżał pod karuzelką, pojadł mleka i dalej spać

Niedawno kupiliśmy hśtawkę z fisher price i jak dla mnie cudna rzecz, dzięki niej obiad sobie gotuję a Mały tez zadowolony
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 10:24   #4007
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,

Dzieki

Heee ja wczoraj tz wyprosilam i zrobil sobie wolne, i pojechalismy a dzisiaj dostalam cynk ze w Auchan sa skurzane japonki-sandalki po 20 zl
Co do wagi Kubusia to rzeczywiscie powinnas sie marywic :banghead:
Herer nastepna przeciez 900 to bardzo duzo inne tyja po 600 i jest ok takze nie masz sie czym martwic i niedlugo zwolnia tempa moj starszy byl malym michelinem i na rok wazyl 11 kg wiec kiedys musza zwolnic
Stary 2013-07-27, 10:34   #4008
salviae
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
Dzieki

Heee ja wczoraj tz wyprosilam i zrobil sobie wolne, i pojechalismy a dzisiaj dostalam cynk ze w Auchan sa skurzane japonki-sandalki po 20 zl
Co do wagi Kubusia to rzeczywiscie powinnas sie marywic :banghead:
Herer nastepna przeciez 900 to bardzo duzo inne tyja po 600 i jest ok takze nie masz sie czym martwic i niedlugo zwolnia tempa moj starszy byl malym michelinem i na rok wazyl 11 kg wiec kiedys musza zwolnic
hehe moze zle ujełam z tym martwieniem bardziej chodziło mi o taki mocny spadek, wolabym zeby było 1,5- 1,2 - 0,9
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 10:46   #4009
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma

Cytat:
hehe moze zle ujełam z tym martwieniem bardziej chodziło mi o taki mocny spadek, wolabym zeby było 1,5- 1,2 - 0,9
Hee domyslilam sie moj tez ms takie skoki pogoda wplywa tez i raz przyswaja wiecej raz mniej swoje juz przybral heee

A mi udalo sie uspoc malego bez suszarki juuupii i bez lezaczka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-27, 10:52   #4010
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Vil- za zabki mi wydaje sie ze N tworza sie zawiazki zebowe bo co chwike wklada paluszki, pieluche i sie tam drapie....
Gdzie kupowaliscie te chusteczki w takiej cenie? ostatniobyky w promocji w kauflandzie ale pakowane po 2 szt. Za chyba 9,50

Diabli- no to teraz Nelcia moze bujac sie dumnie turkusowa bryka

Moja Nelcia wazy juz prawie 6 kg,wczoraj skonczyla12 tyg. czas zaczac rozgladac sie za nosidlem
Stary 2013-07-27, 11:04   #4011
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
bioderka, stopki, a niebawem i serduszko będzie ok! rewelacyjnie się ten Twój synus kuruje. mamuska tak kojąco na niego działa

oj tam, potna i znow ekspresowo dojdzie do siebie. zobaczysz jak wtedy da czadu i nadrobi wszystkie zaleglosci dużo prędzej niż myślisz masz w domu małego twardziela!

Póki przybiera jest ok u nas tez w jednym tygodniu +70-130, a w kolejnym i 450 i znów 70,a później 200. teraz się to powoli normuje. glodne dziecko zrobiloby Ci niezły sajgon...jeśli mala spi i nie wygląda na zaglodzona to jest ok :P
no no, serduszko to nie bedzie ok, tylko bedzie super dzialajaca prowizorka! u niego docelowo bedzie to wygladalo tak, ze krew z zyl bedzie sie zbierac i wplywac bezposrednio do pluc po tlen, czyli nie bedzie pompowana przez serce (prawa komore - bo tej tak jakby nie ma). i potem z pluc ta krew wplynie do serca i ono wpompuje ja do tetnic.

a co do tego twardziela - oj to fakt swietnie sobie radzi! i po drugiej operacji bedzie mu jeszcze latwiej dojsc do siebie, bo juz bedzie mial wiecej sil

no i do akapitu trzeciego sie odniose - dokladnie tak jest. ja widze wyraznie, kiedy Florka musze "dopchac" mm. ale jest to coraz rzadziej/coraz mniej mam wielka nadzieje, ze niedlugo juz praktycznie calkowicie bedziemy funkcjonowac na cycu. poki mi przybiera monimum 120 g tygodniowo, to sie nie mam niczym przejmowac
---
aa, jeszcze mialam skomentowac zakup wozka - super! i sliczny kolor no i prosze, Nelcia nawet w gondoli wytrzymala - no bo to JEJ gondola

Edytowane przez cloche
Czas edycji: 2013-07-27 o 11:21
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 11:11   #4012
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
ja piję sporadycznie 1 kubek jak mnie boli brzuch i ja mam problem z wypróżnianiem. i wypiłam wczoraj rano, a młody zareagował serią 2 bąki i następnie olbrzymia kupa.. i tak z 2 razy na spacerze a później 1 w domu po powrocie
Ja się w sumie pytam bo akurat u nas z kupkami nie ma za bardzo problemu, mimo miesiąca i dwóch tygodni mamy kilka kup codziennie- czasami się pomęczy trochę, ale ogólnie robi. Mieliśmy tylko 2 dni gdy robił 1 dziennie, a tak spokojnie są ze 4-6, tylko te bączki są bardziej upierdliwe, a nie chciałabym by mi po herbatce dziecko waliło 10 kup dziennie bo nie chcę go odwodnić.

Cytat:

Moim zdaniem nie musisz się martwić. Po pierwsze 900 gram to ładny wynik, a po drugie ja też słyszałam, że dzieci zwalniają z wiekiem i wydaje mi się, że po 3cim miesiącu już w ogóle już dużo mniej przybierają.
Pamiętaj też, że podwoić ma masę urodzeniową do 6 mc więc wydaje mi się, że nie ma co się martwić.
Ja osobiście też nieco panikuję z wagą bo panikuję by Młody ładnie jadł, ale też staram się uspokoić i naprawdę ważyć 1x w tygodniu ( a to i tak często) i uspokajać się, że jeśli ma więcej niż 120 gram na tydzień to naprawde nieważne, że tydzień wcześniej miał +300 gram, bo minimum osiągnął...

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-07-27 o 11:13
Stary 2013-07-27, 11:20   #4013
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z

Cytat:

coolclub smyk

Stary 2013-07-27, 11:34   #4014
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym tylko na ta miete uwazala, jesli nie ma sie za duzo pokarmu (czyli np. w moim przypadku) - bo mieta tak jak szalwia moze troche hamowac produkcje... znaczy sie tak czytalam, a ile w tym prawdy to nie wiem

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Hej,

leee, to zdrowo przybiera, nawet te 900 to super wynik! a zwolnic musi
Stary 2013-07-27, 11:59   #4015
kalka
Zadomowienie

Hej!
Wybaczcie nie odniosę się do postów, przy tych rozrabiakach mam mało czasu na wizaz.
Moja Natalka jest kochana, za niedługo kończy 3 miesiące, karmię tylko piersią i jem wszystko, nawet smażone, kolki poszły w zapomnienie (niestety groch i kalafior muszą jeszcze poczekać)
Z umiejętności:
* zasypia sama, tylko muszę wisieć nad łożeczkiem żeby wciskać smoka jak wypadnie (nadal budzi się co 2 godziny )
* przewraca się z brzuszka na plecy, więc nawet nie ćwiczy dźwigania łebka
* ostatnio też chwyta się za stopy i ściąga skarpetki
* śmieje się w głos

Wiem że się chwalę ale dla mnie to coś niesamowitego, bo starsza córcia rozwijała się dużo wolniej. Co dziecko to inne tempo.

PS. Dlaczego moja waga nie spada ? Od miesiąca ani drgnie, ni w gore ni w dół

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 12:04   #4016
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
O. Kręcz. Faktycznie
My jeszcze musimy go potwierdzić na usg. To taki przykurcz mięśni szyi. U Ali to raczej pozostałość z brzucha. Miały mało miejsca.
my nie do końca wiemy czy to krecz, ale pediatra tez mowil, ze mloda miała mało miejsca w brzuchu i ja tez w ciąży ciagle na jednym boczku spalam...

Diabli a i owszem u nas nadal brak armagedonu;-) ale czuje że to tylko cisza przed burzą...niech tylko zaczną raczkowac to będzie ciekawie;-)[/QUOTE]

zbieraj sily, bo będzie wesoło! zazdroszczę Ci, ze jednym porodem zapewnilas sobie dwie potomne kluseczki

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
U mnie różnie, czasami wyjdzie jedna, a czasami z 10 ostatnio się wkurzyłam, bo Antoś zaczął robić kupę jak go przebierałam i na gwałt potrzebowałam chusteczki, bo mi wyciekała kupa z pieluszki i wyciągnęłam pół opakowania
bo to robi się tak, ze zerkasz czy jest kupa i jakich rozmiarow i z taka widza teoretyczna przygotowujesz się do praktycznej walki - wyciągasz kilka chusteczek...i otwierasz pieluchę
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 12:07   #4017
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Hej!

PS. Dlaczego moja waga nie spada ? Od miesiąca ani drgnie, ni w gore ni w dół
Hmm...jesli karmisz cyckiem to az dziwne, ale z drugiej strony piszesz, że jesz wszystko więc może to smażone Ci co nieco dowala a jak do tego możesz i słodycze to też pewnie wpływa.
Ja z racji, że nadal mamy kolki się ograniczam ( choć szczerze mówiąc coraz częściej mi się wydaje, że wiele rzeczy nie ma wpływu na te wzdęcia i co zjem to i tak będą, no tylko wyjątkowe rzeczy typu marmolada owocowa wzmacniają problem) i w sumie waga już mi zaczyna spadać poniżej wagi sprzed ciąży ale to i dobrze, bo ja normalnie ważyłam 52 kg, a jak zaszłam w ciąże to 54 bo byłam po wakacjach w Turcji gdzie się obżerałam nieziemsko, więc jak teraz mam 53 bo może przejdę niedługo do 52, byle później przyhamować ( może akurat się skończą kolki) bo będę jak szkieletor wyglądała.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-07-27, 12:24   #4018
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Cześć cioteczki:-D

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1374924199034.jpg (66,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1374924208249.jpg (83,8 KB, 28 załadowań)

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 12:29   #4019
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Gdzie kupowaliscie te chusteczki w takiej cenie? ostatniobyky w promocji w kauflandzie ale pakowane po 2 szt. Za chyba 9,50
ja wczoraj kupowałam w rossmanie 4x80 sztuk za niecałe 14 zł

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja bym tylko na ta miete uwazala, jesli nie ma sie za duzo pokarmu (czyli np. w moim przypadku) - bo mieta tak jak szalwia moze troche hamowac produkcje... znaczy sie tak czytalam, a ile w tym prawdy to nie wiem
dobrze wiedzieć choć u mnie produkcja lekko wyprzedza potrzeby małego ssaka i dziś miał kąpiel mleczną jak oderwał się od cyca a tu poleciał jeszcze strumień wprost na niego

no i dziś zostawiam małego z tatą i zapasami mleka, a ja idę na ploty
Stary 2013-07-27, 12:39   #4020
cloche
Zakorzenienie

color, ale slodki usmiech!
Cytat:
dobrze wiedzieć choć u mnie produkcja lekko wyprzedza potrzeby małego ssaka i dziś miał kąpiel mleczną jak oderwał się od cyca a tu poleciał jeszcze strumień wprost na niego

no i dziś zostawiam małego z tatą i zapasami mleka, a ja idę na ploty
dlatego zaznaczylam - to tylko ostrzezenie dla takich kulawych cyckow jak moje chociaz cos mi sie wydaje, ze jestem sama z moim problemem... nawet Magiusa jak narzekala na brak mleka, to sie okazalo, ze jej D przybiera ponad norme...

aha, Ashyshqa, bo nie jestem juz pewna, czy sie wypowiadalam... ale jesli nie, to... LAPY PRECZ OD MM!!! pieknie ci Sofcia przybiera, a teraz w upaly to w ogole lepiej zapomniec o wszelkich wykresach, tabelkach itp... jak by moj Florek tak przybieral i nie darl sie o wiecej mleczka, to by ani kropelki mm nie dostawal, no bo i po co? sprawdzaj tylko, czy ci sie cora nie odwadnia i juz. ona juz tez jest w takim wieku, ze bedzie troszke zwalniac z tym tyciem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości