|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Dzis wieczorem nigdzie nie idziemy, a więc będę mogła zaznać odrobiny szaleństwa )Dwie kromeczki chleba podpiekane, na nich odrobina, tylko odrobinka rozsmarowanego ząbka czosnku, trochę domowego smalcu, domowe ogórki kiszone i cebula ![]() mm...
|
|
#3152 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
U nas już coraz bliżej 30 stopni ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3153 |
|
Rozeznanie
|
Hey dziewczyny , co u was słychać ? Znowu mnie nie było kilka dni ale tak to jest u mnie z czasem i pracą.
Siadam więc do nadrabiania i mam nadzieje ,że do jutra ogarnę nieczytane posty . Miłej soboty. ![]() ![]()
|
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Kefii wszystkiego najlepszego...baw się dobrze
Ja dziś robie gołąbki na obiad,tak mnie naszło ![]() Walizka prawie spakowana,mąż dziś wraca i jutro jedziemy. Zrobiłam zdjęcie brzucha,jestem teraz w 14 tyg czy on jest właściwy czy za mały....bo jak tak patrze na wasze zdjęcia to macie już takie piękne a mój ledwo co wystaje
|
#3155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jezu..... piwo.................. jak mi się strasznie chce piwa!!!! ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
100 lat, 100 lat wszystkiego najlepszego Kochana
|
|
|
#3156 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się tak na szybciutko, bo też mam pracowitą sobotę w planach
.Perfuzja, baw się dobrze. Kefii, spełnienia marzeń Pozostałe mamuśki, miłej soboty .
|
|
|
|
#3157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
ja kończę 18 tydzien, a cały czas widac tylko jak założe cos obcislego ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
kefii Sto lat!
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no będę musiała kupić bavarię i wypić a z brzuszka się ciesz- przynajmniej nie masz problemu, że Cię portki piją
|
|
|
#3159 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Mieszcze sie tylko w biodrowki, ale ten stan trwa juz z półtora miesiąca Tylko nie mam piłeczki jak Gosia na przykład, tylko rozlany brzuchol
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Bezalkoholowe zimne karmi malinowe jest pyszne
|
#3163 |
|
Zadomowienie
|
A my w ciągu ostatniego tygodnia nieco urośliśmy. Oto my i skończony 19 tydzień:
|
#3164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() Tak sobie pomyślałam że co 2 tyg będę robić zdjęcie...a kiedyś będzie świetna pamiątka
|
|
#3165 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja też mam ochotę na piwo,bo uwielbiam,ale na żadne łyki się nie skuszam,bo to i tak nie zaspokoi mojej ochoty. Czasem wypiję bezalkoholowe,ale to nie jest to jednak. Cytat:
Cytat:
E no nie ma czegoś takiego raczej jak za mały brzuch czy za duży,brzuszki są różne. Widać już brzuszek No co ty? Gdzie masz ten rozlany brzuch? Masz śliczny,zgrabny brzuszek To tak nie do końca jest bezalkoholowe,ma alk do o,5 % Ja Karmi nie lubię. Cytat:
O jaki piękny
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super jest
|
|
|
#3167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Staram się przywyknąć, bo jeszcze tydzień temu aż tak nie wystawał, a teraz już nawet rano płaski nie jest Maluch zdecydowanie zaczął w nim rządzić![]() Lolita myślę, że takie zdjęcia to super pamiątka Magnusia mi się też wydaje, że jest taki w sam raz chociaż skoro w ciągu tygodnia tak podgonił to ciekawe co będzie później
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
No to super
mąż wróci dopiero o 17 wszystko na mojej głowie,hehh dobrze ze mama przypomniała mi o parawanach,w domu cała kolekcja bo co roku zapominamy i wracamy z nowym,pewnie jeszcze o wielu rzeczach zapomniałam,a jutro będę miała do słuchania,ooo ja mu pokażeJeszcze mój pies nie spakowany....co roku ją zabieramy ![]() Tak sobie pomyślałam jak w przyszłym roku z dzidziusiem pojedziemy....dopiero będzie co pakować
|
#3169 |
|
Raczkowanie
|
Kefii sto lat!
I miłego weekendu dziewczyny! A Wasze brzuszki są śliczne Mój tż zawsze twierdził, że kobiety w ciąży wyglądają wyjątkowo kobieco. I tego się trzymajmy!
|
|
#3170 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje. Mąż kończy sprzątac i bedziemy sie zbierać.
Cytat:
Cytat:
Mnie jak wczoraj zobaczyła mama (jest w sanatorium przyjechała na chemie ale ma złe wymniki wiec nie dostała) to o mało nie padła jak ja rosne. |
||
|
|
|
#3171 |
|
Gang Iren
|
Dopadło mnie lenistwo.
Najgorzej to zrobić sobie przerwę i usiąść,później już się nie chce wstać
|
#3172 |
|
Rozeznanie
|
Keffi 100 lat!!!
Widze brzuszki rosna ja mam takie uczucie jakby mi ktos ten brzuch dokleil :PJuz sie nie moge doczekac kiedy tesciowie przyjada a to jeszcze miesiac :/ nudzi mi sie samej w domu ale co zrobic... Gotujemy i jeszcze raz gotujemy zaczynamy od brokulow z maselkiem ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Ja jak siade to juz wiem ze dzien zostal spisany na straty. Po kapieli sie orzezwiam i o 24 w nocy zaczynam dzialac :P
|
|
#3173 |
|
BAN stały
|
Ha wyliczyłam sobie właśnie płeć dzidzi (znalezione gdzieś na wizażu) i wychodzi
![]() Dla chętnych: 49 + (miesiąc zapłodnienia - u mnie kwiecień 4) = 53 - (wiek 23) = 30-1=29 -2=27 -3=24 -4=20 -5=15 -6=9 -7=2 Wyniki parzyste - DZIEWCZYNKI Wyniki nieparzyste - CHŁOPCY Wiek jest do zapłodnienia doszło później niż 6mc po urodzinach zaokrąglamy wiek o 1, w moim przypadku 22 ur we wrześniu zapłodnienie po 7mc czyli 23lata -------------- Któraś z Was pisał tez o tym że jak tętno jest powyżej bodajże 150 to dziewczynka a poniżej to chłopiec czy jakoś tak, PRZYPOMNIJCIE mi jak to było
|
|
|
|
#3174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Cicici Czas edycji: 2013-07-27 o 14:44 |
|
|
|
|
#3175 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi tak samo
![]() A nie,przepraszam,dwa razy dziewczynka .Zobacze,czy bedzie zgadzalo sie z moimi juz narodzonymi dziecmi ![]() Edit:Wiec z druga dzidzia sie zgadza,wyszla dziewczynka,a z pierwzsym niestety nie potrafie policzyc,bo mialam bardzo nieregularne @ i nawet dobrze nie pamietam,kiedy mialam wtedy ostatnia...
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2013-07-27 o 14:59 |
|
|
|
#3176 | |
|
BAN stały
|
Ech a mi z chinskiego na jednej stronie wychodzi dziewczynka a na innej chłopiec
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale mam ciagle chec na mleko...jest takie pyszne |
|
|
|
|
#3178 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mi tez wyjątkowo smakuje mleko... mleko, owoce, słodycze mimo tego że przed ciążą raczej nie przepadałam na dodatek cerę mam paskudną i wszyscy mi wróżą że będzie dziewczynka i obawiam się czy na przekór wszystkiemu i wszystkim nie wyjdzie syn |
|
|
|
|
#3179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie tak wlasnie bylo-z chlopcem wygladalam nieciekawie,a z dziewczynka super,zadnego pryszczyka,ani nic. slodycze .Zbytnio do warzyw mnie nie ciagnie,a w poprzedniej ciazy jadlam je tonami
|
|
|
|
|
#3180 |
|
Rozeznanie
|
Ja nienawidze mleka i tu jest problem.. Staram sie czasem kakao na zimno wypic ale to nie zawsze sie udaje, ogolnie z serow i przetworow mlecznych to tylko ser owczy zapiekany z oliwkami i czosnkiem (PYCHA!!!) i raz na jakis czas monte albo deserek z bita smietana. Boje sie ze z moim dzieckiem tak bedzie, mama miala ze mna duzy problem bo od urodzenia nie chce pic mleka!!! Juz mleko mamy mi nie smakowalo, sie natrudzili rodzice nawet jakies czarodziejki zatrudniali i nic
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

Siadam więc do nadrabiania i mam nadzieje ,że do jutra ogarnę nieczytane posty
. Było takie zimne, bursztynowe, niepasteryzowane i wołało do mnie "posmakuj mnie!". /
o jezu..... piwo.................. jak mi się strasznie chce piwa!!!!
16.06.2012 

mąż wróci dopiero o 17 wszystko na mojej głowie,hehh dobrze ze mama przypomniała mi o parawanach,w domu cała kolekcja bo co roku zapominamy i wracamy z nowym,pewnie jeszcze o wielu rzeczach zapomniałam,a jutro będę miała do słuchania,ooo ja mu pokaże