Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-27, 15:35   #3181
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Ja mleko lubię,ale nie jakoś mega. Lubię pić kakao,ale jak zimno na rozgrzanie. Lubię jednak wszelkie sery,jogurty,kefir,genera lnie przetwory mleczne na tak.
Stary 2013-07-27, 15:39   #3182
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Ja nienawidze mleka i tu jest problem.. Staram sie czasem kakao na zimno wypic ale to nie zawsze sie udaje, ogolnie z serow i przetworow mlecznych to tylko ser owczy zapiekany z oliwkami i czosnkiem (PYCHA!!!) i raz na jakis czas monte albo deserek z bita smietana. Boje sie ze z moim dzieckiem tak bedzie, mama miala ze mna duzy problem bo od urodzenia nie chce pic mleka!!! Juz mleko mamy mi nie smakowalo, sie natrudzili rodzice nawet jakies czarodziejki zatrudniali i nic
uwielbiam czosnek,ale ten ser zapiekany nie przechodzi mi przez gardlo .Jesli boisz sie niedoboru wapnia,to jest ono w wielu innych produktach,warzywa straczkowe,orzechy,szprotki i inne konserwy rybne,o ile sie nie myle sezam
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 16:10   #3183
mezaga
Zakorzenienie

Keffi Wszystkiego Najlepszego

Wczoraj po wizycie już nie chciało mi się włączać komputera. Wszystko jest podobno ok, szyjka długa na 43,5 mm więc tez podobno spoko. USG lekarka mi nie chciała zrobić ale ją uprosiłam, bo bałam się to ten zespół przetoczenia. Z USG wynika, że kosmówki są od siebie oddzielone już chyba całkiem. Następna wizyta 19 sierpnia.
Schudłam kolejny kilogram więc w sumie mam już 5 kg na minusie

Cicici z tego co się orientuję to w mleku masz najmniej wapnia więc tym nie powinnaś się przejmować. Ja nabiału nie jem wcale (już nawet sera żółtego i jajek nie tykam) ale wszyscy mi wkoło powtarzają, żeby tym się nie przejmować, bo sa inne produkty bogate w wapń (choć ja na razie i takich jem baaaaardzo mało).

Dzisiaj pierwszy raz od dawna zjadłam "normalny" obiad. Podziubałam łyżkę ryżu i kilka kawałeczków kurczaka z fasolą czerwoną.

Na jutro mąż planuje schabowe z marchewką gotowaną - może z pół schaboszczaka uda mi się wcisnąć, bo ziemniaków nie tknę na pewno.
Stary 2013-07-27, 16:15   #3184
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
świetny tekst

Ja przez pierwsze 4 tygodnie, jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży goniłam na kawie i energy drinkach . Obecnie jak na coś mam zachciankę (a mam przedziwne) to sobie pozwalam. Też jadam pasztet i to dość często, bo uwielbiam ze świeżym pomidorem, czasem skuszę się na fast-fooda, a colę piję codziennie szklankę lub pół, bo pomaga mi na mdłości. Dla coli zrezygnowałam z kawy i herbaty. Generalnie jednak wciągam kilogramy warzyw i owoców, sporo ryb, chudego mięska i trochę nabiału.
A już o zachciankach wspomniałam to napiszę Wam na co mnie brało:
1. jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży - kotlety schabowe - przez ponad tydzień codziennie 1-2 - nie żartuję
2. wędzone szprotki (nie mam pojęcia skąd mi się o nich przypomniało), wysłałam tż, a jak wrócił wrąbałam pół kilo prosto z foliowego worka dłubiąc je i filetując chyba przez godzinę
3. barszcz czerwony winiary z torebki, uwaga... o 3 nad ranem
4. zupka chińska
5. tost, taki kupny, na którego musiałam jechać ponad 10km

Też Wam się zdarzają takie dziwactwa?
moje pierwsze smaki:
- żurek w chlebie z kiełbaską i jajem zjadłam na wyjeździe, zrobiłam gar 8 litrowy i maltretowałam nim rodzinę przez 3 dni i jeszcze 2 razy wyskoczyłam na miasto na żurek w knajpie (wszystko w przeciągu 1 tygodnia)
- ogórkowa, prawdziwa domowa jak i gorący kubek z Knorra szał 2 tygodniowy.
- małosolne - jem do dnia dzisiejszego
- pasztet z pistacjami (szał 2 tygodniowy)

nie musi dla mnie istnieć czekolada, gumy rozpuszczalne, żelki, kawa - zapomniałam po co mi ten cukier był potrzebny...

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Na tż też czasem mam nerwa bez większego powodu, drę się na niego i wyzywam. Czasem wkurza mnie nawet to, że słyszę jak coś gryzie, czy głośniej oddycha przez sen, nie mówiąc już o chrapaniu. Na szczęście on kuma, że to hormony, bo jak ja wpadam w furię to ma niezły ubaw i strasznie się ze mnie nabija. Nie powiem, że mnie tym jeszcze bardziej nie wkurza . Bywało też tak, że sama zaczynałam się z siebie śmiać. Mam też takie momenty, że patrzę na małża i czuję taką miłość, że aż się wzruszam i rozczulam i myślę sobie "jaki on śliczny i kochany" .
Albo też siedzę sobie, jest mi normalnie i nagle zaczynam beczeć. Jak tż pyta co się stało, ja jeszcze bardzie wyję, a potem zaczynam się śmiać z sytuacji i tego jak mi bije na dekiel . Wzruszam się na reklamach, podczas oglądania wiadomości, a nawet programów kulinarnych

Jeśli chodzi o płeć dziecka, to na początku czułam chłopca, teraz nie mam żadnych przeczuć. Cholernie chcę już wiedzieć, czy to będzie synek, czy córcia.
to tekst o mnie wszyscy w domu mi ustępują a ja i tak jestem nieszczęśliwa. Wszystko i wszyscy mnie wkurzają, mam miesięczny PMS. Sama ze sobą ciężko wytrzymuję więc podejrzewam co inni muszą teraz przechodzić.

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
No to padło na Dzwirzyno
Czy któraś się wybiera w okolice Kołobrzegu
Będę namierzać wszystkie z brzuszkami
my jutro będziemy w Jastrzębiej Górze koło Władysławowa . właśnie próbuję się pakować i przechodzę załamanie, bo wygląda, że albo będę w dresie, albo w sukienkach, w to co planowałam już się średnio mieszczę.
Stary 2013-07-27, 17:56   #3185
isia4891
Zadomowienie

Piękne brzuszki kefii zdrowia dla mamy

Plazing był ale słońca niewiele bo pochmurne niebo, ale i tak było super, zrelaksowany się a teraz oglądam wasze brzuszki i czytam wasze posty :
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 18:16   #3186
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Kotek mamrotek ja zamierzam po plaży latac w stroju i dłuźszej bokserce...juz sie nie przejmuje, bo przecież będzie jeszcze gorzej
Większa połowa mojej wielkiej szafy juz nie pasuje...mam tylko nadzieje ze po ciąży szybko się w nią znowu wcisne
Stary 2013-07-27, 19:23   #3187
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Witam
Mnie mało bo źle sie czułam i korzystałam z ciepełka tz siedzialam duzo na polku w cienniu, odpoczywałam na ile mogłam soibie pozwolić.
Jak pogoda ise utrzyma to moze jutro jakis wypad nad wode. Musze tylko do bikini poszukać pareo albo jakiejs chustki na brzuch. Oczywiście tone wody, a cien sie nie martwie tam jest sporo cienia. Na wszelki wypadek wezme parasol.
Dzis świetuje swoje urodzinki wiec pewnie zaraz mnie maz gdzieś zabierze
: roza::r oza::ro za::roz a::roza :
Sto lat!!! Piccollo się leje litrami))

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 19:24   #3188
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Tak sobie pomyślałam jak w przyszłym roku z dzidziusiem pojedziemy....dopiero będzie co pakować
Pewnie będzie ciekawie
Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Mój tż zawsze twierdził, że kobiety w ciąży wyglądają wyjątkowo kobieco. I tego się trzymajmy!
Mądry ten Twój tż
Cytat:
Mnie jak wczoraj zobaczyła mama (jest w sanatorium przyjechała na chemie ale ma złe wymniki wiec nie dostała) to o mało nie padła jak ja rosne.
Trzymam kciuki za mamę żeby było lepiej

Cytat:
Ja nienawidze mleka i tu jest problem..
A czemu problem?
Ja od kilku lat mleka nie piję Ten tekst "pij mleko będziesz wielki" jest grubo przesadzony Mi mleko wyrządzało więcej szkody niż dawałoby korzyści. A najwięcej wapnia z produktów mlecznych ma żółty ser (ten prawdziwy a nie jakieś wyroby seropodobne). Oprócz tego wapń znajdziesz też w rybach - z tego co pamiętam chyba sardynki tu przewodzą oraz w owocach i warzywach (gruszki, natka pietruszki).
Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Wczoraj po wizycie już nie chciało mi się włączać komputera. Wszystko jest podobno ok, szyjka długa na 43,5 mm więc tez podobno spoko. USG lekarka mi nie chciała zrobić ale ją uprosiłam, bo bałam się to ten zespół przetoczenia. Z USG wynika, że kosmówki są od siebie oddzielone już chyba całkiem. Następna wizyta 19 sierpnia.
Cieszę się, że po wizycie wszystko dobrze
Stary 2013-07-27, 19:28   #3189
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
A my w ciągu ostatniego tygodnia nieco urośliśmy. Oto my i skończony 19 tydzień:
Śliczny brzusio))

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 19:41   #3190
gosia261282
Gang Iren

Byłam z dzieciakami w parku i o mały włos złapałaby nas ulewa. Akurat jak weszliśmy do domu to oberwanie chmury. Trzy godziny biegając za Erykiem i mam dość.
Stary 2013-07-27, 20:00   #3191
Sheperdess
Rozeznanie

Keffi, spełnienia marzeń.

Gratuluję udanych badań i pięknych brzuszków.

Ja dziś siedzę i zdycham. Wczoraj mnie naszło na spacery i zrobiliśmy z małżem ładnych parę kilometrów. A potem oczywiście tak mnie bolały wszystkie kości w obrębie miednicy, że ledwo dowlokłam się do łóżka. To znak, że trzeba jednak trochę przystopować.

Dziś wyraźnie widziałam, mąż też, jak mi wywaliło sporą gulę na wysokości żołądka. Po kilku sekundach zniknęła, został tylko ból brzucha. Czy to mógł być rozpychający się dzieć, tak wysoko?
Stary 2013-07-27, 20:56   #3192
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Na jutro mąż planuje schabowe z marchewką gotowaną - może z pół schaboszczaka uda mi się wcisnąć, bo ziemniaków nie tknę na pewno.
Uwielbiam ziemniaki, ale teraz mi wyjątkowo nie wchodzą O wiele lepiej jest jak mi mąż zrobi puree.

Zrobiłam sobie sałatkę z tuńczyka -pycha Jadłam taką jak byłam na diecie, teraz zastąpiłam jogurt naturalny majonezem

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 21:43   #3193
selena85
Wtajemniczenie

Czy któraś z mamuś też ma tak jak ja w tej chwili, że strasznie kręci się w głowie i czuje się jakby była upita lub odurzona?
Ja pierdziele, normlanie świat mi wiruje przed oczami <olaboga>

Nie wspomne już o parciu na pęcherz jakie mnie dopadło od rana.
Wręcz jakby jakieś ciśnienie rozpychało mi ten pęcherz od środka
masakra
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 21:45   #3194
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
hej kochane!!

wiem ze sie nie odzywam ale niestety nie mam internetu -przeprowadzka. U mnie Dobrze. Wczoraj było USG 12 tydzien. Dzidzia ma 5cm i wszystko OK. Termin z 16 luty na 10luty. Za 2 tyg mam badanie na p. karkowa. Mdłosci sa okropne mam -4kg. Ale daje rade- Obiecuje sie odezwac na dniach!!

Pozdrawiam!:c mok:
No to mamy ten sam termin

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Ja wczoraj stałam w banku i czułam wszystkie paszczękowe wyziewy ludzi stojących w kolejce. Mogłabym wyliczyć kto co jadł i kiedy ostatnio mył zęby. Musiałam się zrobić naprawdę zielona, bo dwóch panów przede mną przepuściło mnie w kolejce

My z TŻ właśnie spędziliśmy trzy godziny w centrum wózkowym i wybraliśmy pojazd dla malucha, o taki: http://jedo.pl/pl/#/fyn/classic/
Trafiliśmy w sklepie na prawdziwego eksperta, który z anielską cierpliwością mówił nam nie tylko o zaletach, ale i wadach. Miałam ochotę ozłocić faceta! Cieszę się, że jeden problem z głowy

Mariee - gratulacje! Nie będę ukrywać, że też chciałabym usłyszeć taką wiadomość
Baaardzo mi się podoba Wasz wózeczek Aż dodałam stronkę do zakładek.
Możesz mi zdradzić jego cenę w sklepach ? Też będę poszukiwała czegoś podobnego
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
o jezu..... piwo.................. jak mi się strasznie chce piwa!!!! [COLOR="Silver"]
Marzę o piwie i o drinkach
Cytat:
A my w ciągu ostatniego tygodnia nieco urośliśmy. Oto my i skończony 19 tydzień:
Piękny brzuszek!

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Ha wyliczyłam sobie właśnie płeć dzidzi (znalezione gdzieś na wizażu) i wychodzi DZIEWCZYNKA

Dla chętnych:
49 + (miesiąc zapłodnienia - u mnie kwiecień 4) = 53 - (wiek 23) =
30-1=29 -2=27 -3=24 -4=20 -5=15 -6=9 -7=2

Wyniki parzyste - DZIEWCZYNKI
Wyniki nieparzyste - CHŁOPCY

Wiek jest do zapłodnienia doszło później niż 6mc po urodzinach zaokrąglamy wiek o 1, w moim przypadku 22 ur we wrześniu zapłodnienie po 7mc czyli 23lata
--------------

Któraś z Was pisał tez o tym że jak tętno jest powyżej bodajże 150 to dziewczynka a poniżej to chłopiec czy jakoś tak, PRZYPOMNIJCIE mi jak to było
Już z 3 kalendarzy/kalkulatorów wychodzi mi, że będzie chłopiec Tż cieszy się jak dziecko :P

Przyjechaliśmy na weekend do teścia Zrobiłam mu sernik, a on o tym nie wiedział i też zamówił sernik + dziewczyna brata tż zrobiła .. sernik
Tym sposobem mamy 3 serniki
Jutro już wracamy to może nam trochę zapakują

W tygodniu będziemy remontować naszą sypialnię Mieliśmy tylko pomalować, ale zdecydowaliśmy się też na wymianę szafy i półki Cieszę się jak dziecko! Uwielbiam takie akcje

Miłego wieczoru mamuśki!
Stary 2013-07-27, 22:08   #3195
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Czy któraś z mamuś też ma tak jak ja w tej chwili, że strasznie kręci się w głowie i czuje się jakby była upita lub odurzona?

masakra
Ja mam parcie na pęcherz dziś dość intensywne
Stary 2013-07-27, 22:15   #3196
Cicici
Rozeznanie

Ja w domu siedzialam dzisiaj, tzn nie liczac zakupow itd. Rozmawialam z rodzicami na skype i rozbawili mnie do lez opowiadali jak to bylo z tym moim karmieniem jak bylam mala : podobno nie chcialam zednego mleka ani od mamy ani zadnego innego, czarodzziejki nie pomogly, rodzice lamali butelki bo tak je sciskali zeby choc kropelka wpadla mi do buzi!!! (twarda bylam i nie ssalam). Dopiero jak wynalezli jakis praparat zamiast mleka z Humany to zaczelam jest, a potem zaczeli juz mi cos gotowac z ciekawosci sprawdzilam i jest cos takiego wlasnie z humany, co zastepuje mleko a nie ma mleka w ogole w skladzie, dobrze bo moze okazac sie ze dzidzius bedzie taki jak mama
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 22:36   #3197
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Śliczny brzusio))
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość

masakra
Jeszcze nie dawno tak miałam z tymi zawrotami głowami, ale odkąd regularnie mogę jeść to zaczęło przechodzić.
Z pęcherzem też mam takie przeboje. Chyba dzidź jest nisko i tak tam uciska
Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Baaardzo mi się podoba Wasz wózeczek Aż dodałam stronkę do zakładek.
Możesz mi zdradzić jego cenę w sklepach ? Też będę poszukiwała czegoś podobnego

Przyjechaliśmy na weekend do teścia Zrobiłam mu sernik, a on o tym nie wiedział i też zamówił sernik + dziewczyna brata tż zrobiła .. sernik
Tym sposobem mamy 3 serniki
Jutro już wracamy to może nam trochę zapakują
Mnie się jedo bardzo podobał, ale znalazłam mnóstwo negatywnych opinii na temat spacerówki w tym wózku i jakoś ta miłość do niego zaczęła odchodzić.

A z tymi sernikami wyszło super
Ja dziś zrobiłam ciacho z gruszkami
Cytat:
Ja w domu siedzialam dzisiaj, tzn nie liczac zakupow itd. Rozmawialam z rodzicami na skype i rozbawili mnie do lez opowiadali jak to bylo z tym moim karmieniem jak bylam mala : podobno nie chcialam zednego mleka ani od mamy ani zadnego innego, czarodzziejki nie pomogly, rodzice lamali butelki bo tak je sciskali zeby choc kropelka wpadla mi do buzi!!! (twarda bylam i nie ssalam). Dopiero jak wynalezli jakis praparat zamiast mleka z Humany to zaczelam jest, a potem zaczeli juz mi cos gotowac z ciekawosci sprawdzilam i jest cos takiego wlasnie z humany, co zastepuje mleko a nie ma mleka w ogole w skladzie, dobrze bo moze okazac sie ze dzidzius bedzie taki jak mama
Ja też byłam straszna z tym karmieniem...miałam straszne kolki przez pół roku...mama już wychodziła z siebie...mam nadzieję, że nasz maluch nie będzie aż taki kolkowy
Stary 2013-07-27, 22:50   #3198
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Ja też byłam straszna z tym karmieniem...miałam straszne kolki przez pół roku...mama już wychodziła z siebie...mam nadzieję, że nasz maluch nie będzie aż taki kolkowy

To raczej genetyczne nie jest,wiec badz dobrej mysli.
Ja mam dwojke zupelnie roznych dzieci. Wiki kolki miala przez trzy miesiace straszne,a Eryk nie mial ani razu.
Stary 2013-07-27, 22:50   #3199
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
moje pierwsze smaki:
- żurek w chlebie z kiełbaską i jajem zjadłam na wyjeździe, zrobiłam gar 8 litrowy i maltretowałam nim rodzinę przez 3 dni i jeszcze 2 razy wyskoczyłam na miasto na żurek w knajpie (wszystko w przeciągu 1 tygodnia)
- ogórkowa, prawdziwa domowa jak i gorący kubek z Knorra szał 2 tygodniowy.
- małosolne - jem do dnia dzisiejszego
- pasztet z pistacjami (szał 2 tygodniowy)

nie musi dla mnie istnieć czekolada, gumy rozpuszczalne, żelki, kawa - zapomniałam po co mi ten cukier był potrzebny...

to tekst o mnie wszyscy w domu mi ustępują a ja i tak jestem nieszczęśliwa. Wszystko i wszyscy mnie wkurzają, mam miesięczny PMS. Sama ze sobą ciężko wytrzymuję więc podejrzewam co inni muszą teraz przechodzić.

my jutro będziemy w Jastrzębiej Górze koło Władysławowa . właśnie próbuję się pakować i przechodzę załamanie, bo wygląda, że albo będę w dresie, albo w sukienkach, w to co planowałam już się średnio mieszczę.
Tez sie tam wybieramy,ale jeszcze nie jutro .jak długo będziecie?
Stary 2013-07-27, 22:58   #3200
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Mnie się jedo bardzo podobał, ale znalazłam mnóstwo negatywnych opinii na temat spacerówki w tym wózku i jakoś ta miłość do niego zaczęła odchodzić.

..
To ja już nie mam zielonego pojęcia jaki wózek wybrać Chciałabym po prostu powiedzieć w sklepie ile chcę wydać i żeby ktoś mi wybrał idealny, w tej cenie wózek .

A co do ciążowych zachcianek to ja jadłabym wszystko co kwaśne i tony popcornu

Parcie na pęcherz powoli mnie wykańcza

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-07-27 o 23:01
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 23:12   #3201
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Cherubinka, to wychodzi na to, że po prostu musisz zaglądać częściej
...żeby to jeszcze było takie proste. Podczytuję Was cały czas, ale muszę na raty, a stron do czytania wciąż przybywa Chyba jak będę na zwolnieniu, dopiero za Wami nadążę Jestem coraz bardziej zmęczona, pracy mam naprawdę dużo i zapowiada się jeszcze więcej, do tego w domu też zawsze coś trzeba zrobić i tak w kółko. Niedawno wróciłam z urlopu, pierwsze dni fajnie, a teraz cały czas czuję się przemęczona

Cytat:
Dzis świetuje swoje urodzinki wiec pewnie zaraz mnie maz gdzieś zabierze
Sto lat

Cytat:
Kefii wszystkiego najlepszego...baw się dobrze

Ja dziś robie gołąbki na obiad,tak mnie naszło
Walizka prawie spakowana,mąż dziś wraca i jutro jedziemy.
Zrobiłam zdjęcie brzucha,jestem teraz w 14 tyg czy on jest właściwy czy za mały....bo jak tak patrze na wasze zdjęcia to macie już takie piękne a mój ledwo co wystaje
Co Ty gadasz, śliczny brzuszek

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Portki pija, a jakże Mieszcze sie tylko w biodrowki, ale ten stan trwa juz z półtora miesiąca

Tylko nie mam piłeczki jak Gosia na przykład, tylko rozlany brzuchol
Mój też rozlany, idzie mi też na boki, więc nie spodziewam się pięknej piłeczki z przodu, ale raczej piłki dookoła

Cytat:
Pięknie

Cytat:
Gotujemy i jeszcze raz gotujemy zaczynamy od brokulow z maselkiem
Brokuły... ale mi narobiłaś smaku

Cytat:
Ha wyliczyłam sobie właśnie płeć dzidzi (znalezione gdzieś na wizażu) i wychodzi DZIEWCZYNKA

Dla chętnych:
49 + (miesiąc zapłodnienia - u mnie kwiecień 4) = 53 - (wiek 23) =
30-1=29 -2=27 -3=24 -4=20 -5=15 -6=9 -7=2

Wyniki parzyste - DZIEWCZYNKI
Wyniki nieparzyste - CHŁOPCY

Wiek jest do zapłodnienia doszło później niż 6mc po urodzinach zaokrąglamy wiek o 1, w moim przypadku 22 ur we wrześniu zapłodnienie po 7mc czyli 23lata
--------------

Któraś z Was pisał tez o tym że jak tętno jest powyżej bodajże 150 to dziewczynka a poniżej to chłopiec czy jakoś tak, PRZYPOMNIJCIE mi jak to było
Mi wychodzi dziewczynka

Cytat:
Ech to i tak lepsze niż test który wypełniłam (pisałam już o tym) i mi napisali że z tego co zaznaczyłam wychodzi że "prawdopodobnie jestem w ciąży a żeby poznać płeć muszę się udać do lekarza ginekologa"

Cytat:

Cicici z tego co się orientuję to w mleku masz najmniej wapnia więc tym nie powinnaś się przejmować. Ja nabiału nie jem wcale (już nawet sera żółtego i jajek nie tykam) ale wszyscy mi wkoło powtarzają, żeby tym się nie przejmować, bo sa inne produkty bogate w wapń (choć ja na razie i takich jem baaaaardzo mało).

Dzisiaj pierwszy raz od dawna zjadłam "normalny" obiad. Podziubałam łyżkę ryżu i kilka kawałeczków kurczaka z fasolą czerwoną.

Aguś, super, że z maluszkami wszystko dobrze Mam nadzieję, że Twoje samopoczucie będzie się już cały czas poprawiało.
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 23:22   #3202
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
To raczej genetyczne nie jest,wiec badz dobrej mysli.
Ja mam dwojke zupelnie roznych dzieci. Wiki kolki miala przez trzy miesiace straszne,a Eryk nie mial ani razu.
Gosiu mam taką nadzieję. Ja byłam wcześniakiem więc może i to miało wpływ?
Cytat:
To ja już nie mam zielonego pojęcia jaki wózek wybrać Chciałabym po prostu powiedzieć w sklepie ile chcę wydać i żeby ktoś mi wybrał idealny, w tej cenie wózek .

A co do ciążowych zachcianek to ja jadłabym wszystko co kwaśne i tony popcornu

Parcie na pęcherz powoli mnie wykańcza
Ja wiem, że dopóki wózka na żywo nie obejrzę to nie kupię. Staram się sporo czytać i przeglądać, bo to nie mały wydatek, a łatwo kupić i potem przeklinać a że ja spacerować lubię to muszę mieć coś wygodnego i wolałabym w miarę lekkiego.
Do tej pory jak oglądałam wózki w sklepie to prawie każdy inaczej się prowadzi. Jedne są sztywne, inne lekko się bujają a jeszcze inne są rozbujane na maksa (takie na paskach skórzanych). I np mnie te skrętne koła z przodu wkurzają-mam wrażenie, że wózek sobie jedzie w swoją stronę, więc warto sobie taki wózek po sklepie poprowadzić. No i kupując wózek 2 w 1 zawsze proście by sprzedawca pokazał Wam też spacerówkę. Gondolki zazwyczaj są bezproblemowe i śliczne
Myślę że każda z nas da sobie radę i wybierze spokojnie coś dla siebie. Dla mnie to ważna decyzja i nie chcę jej podejmować pochopnie dlatego nadal jestem na etapie czytania opinii o polecanych wózkach.

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Zmykam spać.
Dobranoc

Edytowane przez em ma
Czas edycji: 2013-07-27 o 23:18
em ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 23:24   #3203
Akkma
Zadomowienie

Cytat:

Ja wiem, że dopóki wózka na żywo nie obejrzę to nie kupię. Staram się sporo czytać i przeglądać, bo to nie mały wydatek, a łatwo kupić i potem przeklinać a że ja spacerować lubię to muszę mieć coś wygodnego i wolałabym w miarę lekkiego.
Do tej pory jak oglądałam wózki w sklepie to prawie każdy inaczej się prowadzi. Jedne są sztywne, inne lekko się bujają a jeszcze inne są rozbujane na maksa (takie na paskach skórzanych). I np mnie te skrętne koła z przodu wkurzają-mam wrażenie, że wózek sobie jedzie w swoją stronę, więc warto sobie taki wózek po sklepie poprowadzić. No i kupując wózek 2 w 1 zawsze proście by sprzedawca pokazał Wam też spacerówkę. Gondolki zazwyczaj są bezproblemowe i śliczne
Myślę że każda z nas da sobie radę i wybierze spokojnie coś dla siebie. Dla mnie to ważna decyzja i nie chcę jej podejmować pochopnie dlatego nadal jestem na etapie czytania opinii o polecanych wózkach.
Dzięki W takim razie jak tylko wrócę z wakacji to zacznę swój mały maratonik po sklepach z wózkami Rzeczywiście 'na żywo' chyba najłatwiej będzie wybrać Szkoda tylko, że gondolkami tak krótko się jeździ, bo strasznie mi się podobają

Pożarłabym popcorn
Stary 2013-07-27, 23:26   #3204
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Zmykam spać.
Dobranoc

Pewnie, że to ważny zakup Raz, że trzeba wydać trochę gotówki, a dwa, że długo się z niego korzysta. Ja nawet na ulicy zwracam na nie uwagę. Jak coś mi wpadnie w oko, patrzę jaka firma i później w necie czytam sobie Będę potrzebowała lekkiego wózeczka, bo niestety mieszkam w bloku bez windy i będzie trzeba sobie jakoś poradzić :rolleyes
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 01:02   #3205
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Mam pytanie do dziewczyn, które chodzą na basen. Otóż....jak Wam się pływa w ciąży?
Ja albo miałam dziś słabszy dzień albo zaczyna mi być ciężej na basenie oby to pierwsze! Dopiero teraz czuję, że w mojej kochanej żabce mięśnie brzucha pracują -tzn teraz już nie pracują i dużo więcej trzeba siły włożyć by się wynurzyć

zastanawiam się więc jak to jest- poleca się basen w ciąży przecież, ale jak pływać? Kraul angażuje mięśnie skośne, których z tego co wiem nie można w ciąży ćwiczyć. To co, tylko grzbiet zostanie? Oby nie, bo w tym nie jestem najlepsza chyba, że to będzie pretekst by mnie tż podszkolił w końcu (jest trenerem pływania)

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 08:08   #3206
katarzyniak
Rozeznanie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Kluska, ja nie chodzę na basen, ale głównie dlatego że boję się później infekcji...wolę zachować ostrożność.

Eh, niektóre z Was piszą że nawet mają 5 kg na minusie, tymczasem u mnie skończył się 12 tydzień i jest + 0,8 kg na plusie. Planowałam, żeby do 12 tyg. nic nie przybrać, ale to pewnie dlatego, że b. dużo leżę, bo jeść nie jem tonami, tylko w miarę normalnie...
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 08:26   #3207
Muminek1991
Rozeznanie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Hey dziewczyny zycze wam wszystkim miłej niedzieli u Mnie 37 do 39 stopni dzisiaj więc wybieramy się Na cały Dzien Na basen .
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 08:56   #3208
em ma
Zadomowienie

Witajcie!
Dziewczyny czy jak nie raz wstajecie np z pozycji leżącej lub siedzącej to łapie Was taki silny skurcz w dole brzucha? Ja normalnie nie wiem co mam wtedy robić...czy się położyć czy na siłę prostować, bo mnie normalnie zgina w pół
Cytat:
Dzięki W takim razie jak tylko wrócę z wakacji to zacznę swój mały maratonik po sklepach z wózkami Rzeczywiście 'na żywo' chyba najłatwiej będzie wybrać Szkoda tylko, że gondolkami tak krótko się jeździ, bo strasznie mi się podobają
Mnie się też gondole podobają i trochę mnie wkurza, że czas jeżdżenia gondolę przypada na zimę ale z drugiej strony może szybko dzięki temu zrzucę ciążowe kg...bo jednak trzeba trochę siły by pchnąć ten wózek szczególnie przy śniegu i chlapie
Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Pewnie, że to ważny zakup Raz, że trzeba wydać trochę gotówki, a dwa, że długo się z niego korzysta. Ja nawet na ulicy zwracam na nie uwagę. Jak coś mi wpadnie w oko, patrzę jaka firma i później w necie czytam sobie Będę potrzebowała lekkiego wózeczka, bo niestety mieszkam w bloku bez windy i będzie trzeba sobie jakoś poradzić :rolleyes
Ogólnie każda z nas ma swoje oczekiwania wobec wózka i dlatego myślę, że warto tą decyzję przemyśleć pod siebie. Mnie skrętne koła wnerwiają, ale dla innej mamy pewnie są świetnym rozwiązaniem Co do tej lekkości wózka to chyba nie znalazłam póki co niczego lżejszego z gondolą niż 13 kg (albo mi się nie zapisało w pamięci). Jednak mimo wszystko myślę, że jest różnica między 13 a np 18 kg
Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które chodzą na basen. Otóż....jak Wam się pływa w ciąży?
Ja albo miałam dziś słabszy dzień albo zaczyna mi być ciężej na basenie oby to pierwsze! Dopiero teraz czuję, że w mojej kochanej żabce mięśnie brzucha pracują -tzn teraz już nie pracują i dużo więcej trzeba siły włożyć by się wynurzyć

zastanawiam się więc jak to jest- poleca się basen w ciąży przecież, ale jak pływać? Kraul angażuje mięśnie skośne, których z tego co wiem nie można w ciąży ćwiczyć. To co, tylko grzbiet zostanie? Oby nie, bo w tym nie jestem najlepsza chyba, że to będzie pretekst by mnie tż podszkolił w końcu (jest trenerem pływania)
Ja pływać nie umiem, więc w tej kwestii Ci nie powiem, bo mnie to nie interesowało. Za to mój lekarz bardzo polecał Aqua Aerobic dla kobiet w ciąży, a tam pływać nie trzeba umieć. Mówił, że odpowiednie ćwiczenia pomagają odciążyć kręgosłup i rozluźnić a głównie o to chodzi w ciąży.
Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Eh, niektóre z Was piszą że nawet mają 5 kg na minusie, tymczasem u mnie skończył się 12 tydzień i jest + 0,8 kg na plusie. Planowałam, żeby do 12 tyg. nic nie przybrać, ale to pewnie dlatego, że b. dużo leżę, bo jeść nie jem tonami, tylko w miarę normalnie...
Chyba zapomniałaś o czymś ważnym - np o tym że rośnie macica, zwiększa się ilość krwi, rosną piersi. To wszystko też waży! Założenia tego typu są dla mnie niepoważne A Twoje przytycie jest jak najbardziej prawidłowe na tym etapie ciąży.
Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny zycze wam wszystkim miłej niedzieli u Mnie 37 do 39 stopni dzisiaj więc wybieramy się Na cały Dzien Na basen .
39.... U nas ma być koło 31 Miłego czasu na basenie
Stary 2013-07-28, 09:05   #3209
OlusiaS
Wtajemniczenie

Emma ja jak leże najpierw przewracam sie na bok i dopiero powoli wstaje.z siedzącej pozycji musisz po prostu wolno wstawać,inaczej bedzie bolało.tez tak mam
Stary 2013-07-28, 09:30   #3210
gosia261282
Gang Iren

Hej.
Wczoraj miałam trochę stresów na wieczór. Nie chcę pisać o co chodzi,ale strasznie się zdenerwowałam i ryczałam długo. Potem bardzo bolał mnie brzuch,aż zasypiając nie mogłam sobie znaleźć pozycji,bo tak bolało. Mam nadzieję,że wszystko z dzieckiem w porządku.

Cytat:
Jasne,że mogło mieć wpływ,bo to właśnie wiąże się z niedojrzałym układem pokarmowym.
A tak z ciekawości w którym tyg ciąży się urodziłaś i ile ważyłaś?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości