Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-27, 20:48   #1171
ania13.03
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ale jestem wściekła! Wybaczcie że tak wbijam bez cześć i niczego ale mnie nosi. Jest tz więc pojechaliśmy do teściów to tam grilla zrobili i jest brat tz z rodziną,od wczoraj ciągle się ze mnie nabijają że się spinam o wychowanie Blanki . A dzisiaj przeszli sami siebie wstałam od stołu i poszłam na górę na zamierzam wracać. Ciągle są rady jak to mam die nosić nie tulić i w ogóle . Teksty o tym że jestem zła mama bo coś tam teksty do Blanki oczywiście,do nikogo nie dobiera że maja jej nie sadzac,i jeszcze się śmieją -'Blanka nie martw się matka pójdzie to sobie posiedzisz' moje jakieś odgryzanie czy tłumaczenie że to moje dziecko w ogóle nie dociera. Więc wstałam i poszłam ,tz też mnie wku.rwił bo w ogóle nie stanął w mojej obronie,twierdzi że ja jestem przewrażliwiona. Ok jestem,ale mam prawo bo jestem matką to jest moje pierwsze dziecko i mam prawo się denerwować. Teraz leże sobie z Blanka i będziemy spać bo mam ich dosyć! Jutro wracam do moich rodziców,tam też ciemnota ale przynajmniej nikt się nie nabija ze mnie . To się wyżaliłam

Mika teraz doczytałam-strasznie Ci współczuję i jestem całym sercem z Wami! Wierzę że to pomyłka! Będzie dobrze:-*
O kurcze, co za prostactwo za przeproszeniem Dobrze zrobilas, ze sie zmylas, a dla tztza Przytulam Ciebie i Blanke

Moj Tz znowu na nocke do pracy poszedl a sasiedzi z gory sobie jakas balange chyba urzadzili Za☠☠☠ista sobota, nie ma co

Nawet pepsi nie mam

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 20:48   #1172
badziabadzia
Zakorzenienie

Lenova, ja tak samo reaguje i nie dziwie Ci sie wcale! Bedzie miec swoje dzieci to bedzie sadzac i robic co bedzie chcial, a od Blanki niech sie odstosunkuje!

Ooo, Black, wlasnie, polec jakies fajne miejsce na mazurach to moze i my sie wybierzemy
Stary 2013-07-27, 20:51   #1173
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Lenova jak ja Cię rozumiem.. Moi teściowie i moja mama też się ze mnie naśmiewają,a to że nie pozwalam sadzac,a to że nie chce dawać kaszek z cukrem,że nie chce dać skórki od chleba,jogurtu spróbować-mimo że wiedzą że mała ma Skazę! Ja się wkurzam a Oni i tak swoje. Masakra!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 20:59   #1174
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
Jakoś pocytowałam na raty. Dzieć najpierw na matę, potem trochę pićku, teraz deserek i siedzi grzecznie w bujaku i daje mamie poszaleć.

Rozumiem, że chodzi o ten w Chorwacji? https://www.casamundo.pl/cm_object/?...0347&persons=2

Eee, ja też dla swojej gwiazdy na chrzciny szukałam takiej sukieneczki, żeby spokojnie mogła latem w ciepłe dni zakładać. Żadne tiule, falbany i inne. A myślę, że i dziecku jest wygodniej w takich mniej eleganckich strojach. Ja nawet po kilku godzinach imprezy przebrałam Alę w zwykłego kolorowego bodziaka i spodnie.

Gratuluję ząbka i nowej umiejętności .

Jak mnie mąż co rusz widział z nosem w forum, to pewnego razu wrócił z pracy wołając od progu, że ma dla mnie prezent - tableta z netem .

Taaa, nawet mój żarłok miał problemy, żeby to zmęczyć. A ja chyba nawet bym nie tknęła, bo waliło mi to niemiłosiernie.

Przykre to, co piszecie o dziadkach swoich dzieci. U mnie wszyscy zakochani w młodej, a już mój dziadek wcale stracił dla niej głowę. I może jestem zboczona, ale w pewien sposób "kocham" swoich teściów. Traktują mnie jak córkę, zawsze pomogą, bardzo często się widujemy, a jak biorą Alę na spacer, to przepadają na 4 godziny. Dzisiaj też z samego rana podrzuciliśmy im głodną Alę , a sami pojechaliśmy kupować wykładzinę do pokoju dziecięcego. Z wielką przyjemnością ją nakarmili, a przed naszym przyjazdem zdążyli polecieć do sklepu i kupić małej 2 body, dresik, łyżeczki, miseczkę i deserki w słoiczkach.

Dobra, maleństwo coś marudzące, lecę poodkurzać, to może zaśnie.
Super teściowie i mąż

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
no mi plecaczek tez lipnie, maly sie denerwuje, ja napoce, bleh dlatego postawilismy na mt, chociaz, szczerze mowiac, ja bardziej jednak za chusta
co to nebucostam?
u nas inhalacja 2 zl, wiec to nie majatek

czemu z motyka na slonce?
No w sumie nie dużo, ale czasem trzeba robić 3 razy dziennie i wtedy ciągać dziecko chore nie bardzo się da Nebulizator to właśnie ten aparat do inhalacji

Cytat:
Ale jestem wściekła! Wybaczcie że tak wbijam bez cześć i niczego ale mnie nosi. Jest tz więc pojechaliśmy do teściów to tam grilla zrobili i jest brat tz z rodziną,od wczoraj ciągle się ze mnie nabijają że się spinam o wychowanie Blanki . A dzisiaj przeszli sami siebie wstałam od stołu i poszłam na górę na zamierzam wracać. Ciągle są rady jak to mam die nosić nie tulić i w ogóle . Teksty o tym że jestem zła mama bo coś tam teksty do Blanki oczywiście,do nikogo nie dobiera że maja jej nie sadzac,i jeszcze się śmieją -'Blanka nie martw się matka pójdzie to sobie posiedzisz' moje jakieś odgryzanie czy tłumaczenie że to moje dziecko w ogóle nie dociera. Więc wstałam i poszłam ,tz też mnie wku.rwił bo w ogóle nie stanął w mojej obronie,twierdzi że ja jestem przewrażliwiona. Ok jestem,ale mam prawo bo jestem matką to jest moje pierwsze dziecko i mam prawo się denerwować. Teraz leże sobie z Blanka i będziemy spać bo mam ich dosyć! Jutro wracam do moich rodziców,tam też ciemnota ale przynajmniej nikt się nie nabija ze mnie . To się wyżaliłam

Mika teraz doczytałam-strasznie Ci współczuję i jestem całym sercem z Wami! Wierzę że to pomyłka! Będzie dobrze:-*
Co za ludzie Strasznie Ci współczuję, nienawidzę takiego zachowania! A mąż powinien z tym porządek zrobić!

Michał zasnął 20 minut temu Zazwyczaj pada przed 19. Masakra, nie mógł bidulek spać, pewnie przez ten upał. Muszę dopakować torby i jutro rano wyjazd.

Aaaa i Michał dziś dostał znów brokuła do łapki, tym razem trochę do paszczy włożył

Edytowane przez laurka23
Czas edycji: 2013-07-27 o 21:01
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 20:59   #1175
eff8
Zakorzenienie

Nadrobiłam tak z grubsza, dzisiejsza noc mielismy kiepska wiec jestem padnieta...

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

Dziewczyny, jak w dzień usypiacię dzieci? pomijając spacery oczywiście. Lulacie na rękach? kładziecie i same śpią?
ja w dzien usypiam albo lulajac niestety moja cora nie jest za cichym dzieckiem wiec moj maly czesto sie wybudza, nie usnal by sam ;/ albo na spacerku w wozku...

a na noc juz od tygodnia zasypia albo przy cycu albo sam - ja go tylko glaskam dzis uwaga usnal po 5 minutach

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
W załączniku mój wstawacz. Wtedy jak pierwszy raz to robił to był już pokąpaniu w piżamce i jeszcze tyle siły skubaniec. Na butelkę się połasił. No a ostatnie zdjęcie to z dzisiaj...jednak w łóżeczku obniżonym na maksa też da się wstać, dobrze że chociaż nie da rady górą się już wychylić.
Brawa dla Niego

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Hej
Mąż mnie do lekarza zawiózł, mam zapalenie zatok, nigdy kurcze z zatokami nie miałam problemów, a tu klops :banghead: no i dostałam antybiotyk , niby bezpieczny ale same wiecie
Czuję się masakrycznie źle
Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
zdrowia
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Insolito ja nie panikuję, bo wiem, że Domcia lubi spać na brzuszku, a poza tym bez problemu podnosi głowę i przekłada z jednej na drugą stronę Nie widzę więc problemu w takim spaniu
Miki tez lubi spac na brzuszku, czesto sam sie tak przekreca podczas snu , ale jakos tez jestem spokojna.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41972563]Fewciu, Dorotka to samo robi :/ dlatego zaglądam do niej. A w łapkach trzyma kotka zawsze, miękki bo to taka pacynka z ikei z długą metką, fajne do memlania i gniecenia - i jego sobie gniecie, to kołderkę zostawia w spokoju.[/QUOTE]

ja daje tetrowke i dziecie sobie ją namietnie gniecie

Zapomnialam Wam pisac ze na 6 miesiecy wazylam Mikiego i ma 7600 i mierzy 71 cm

a wlasnie najlepszego dla wszystkich miesieczniaczkow

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 21:14   #1176
ILLUSION
Wtajemniczenie

fewciu...ja Cię rozumiem, chcesz żeby Blanka tak jak inne dzieci mogła sobie pofikać swobodnie, też bym nie zniosła ciągłych nerwów dziecka z powodu szelek i tym bardziej płaczu przez szelki

Lenova Też bym się wkurzała ale nie bierz tak do siebie i rób swoje bo oni pewnie mają z tego jeszcze lepszą zabawę jak widzą że się denerwujesz

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Melduję że u nas wszystko w porządku tylko mi czasu brakuje. Wczoraj przedobrzyłam, mam do nadrobienia 30 stron a nie 35 Solenizantce wyròsł wczoraj na imieniny pierwszy ząbek. To znaczy kiełkuje dopiero ale już go widać i młoda go śmiesznie bada językiem. A trzy dni temu nauczyła się wreszcie obracać sama z pleców na brzuch (wcześniej umiała tylko jak się ją lekko popchnęło). I od rana bawimy się w "mama obróć mnie na plecy". Ona idzie na brzuch i zaczyna kuprem rzucać i nogi pod brzuch podciągać ale że się jej nie udaje przemieścić to się złości i muszę ją przewrócić na plecy. Poleży chwilę i idzie na brzuch i tak w kółko, już ją kilkadziesiąt razy tak dziś przewracałam.
Gratuluję ząbka i obrotów na brzuszek Igi też tak miał że kilkanaście razy pod rząd się domagał żeby o na plecki kłaść i za sekundę bach i na brzuszek Cudne to było, śmiałam się z tego zawsze.
Pochwalisz się ogrodem prawda?
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Ale ja nie wiem co to ten system.."iso.."...a już napewno czy ma go nasze auto?:screwy:

isofix to taki system mocowania fotelika na takie zaczepy specjalne, wtedy fotelik jest nie do ruszenia. Wtedy już nie musisz pasów od auta używać do przypięcia fotelika żeby się nie ruszasz. robisz tylko klik i fotelik stabilnie połączony z samochodem. Tak to wygląda https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...tVe89-lEzAb5lg W naszym samochodzie nie było tych zaczepów tylko miejsce do ewentualnego przykręcenia mocowania isofix. No i kupiłam i mąż przykręcił. Męża zapytaj, to pod tylną kanapą trzeba poszukać bo może nie być na wierzchu tych plastików i nie widać na zewnątrz. Tu masz zdjęcie jeszcze jak to w aucie wygląda http://upload.wikimedia.org/wikipedi...chorpoints.jpg

Jak ciasto? Udało się? Można z malinami, pewnie

Cytat:
Zuzia ma gorączkę 37,8 st. No i tak mierzymy co pół godzinki. Albo trzydniówka, albo ząbki bo dziąsła rozpulchnione, albo ode mnie coś złapała
Ehh i co tu robić ? Dzwoniłam do lekarza i dopiero jak 38 przekroczy to mogę coś podać. A ona taka gorąca jest. Śpi teraz bidulka
Jeju biedulka. Zdrówka życzę, mam nadzieję że się nie zaraziła od Ciebie. Doczytałam już że temperatura spadła. To dobrze. Też bym się wystraszyła bo Iguś ma zwykle poniżej 36.
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Ill ooo nie kaza u was wykorzystywac stare urlopy? U nas jak ktos ma za duzo to od razu, ze ktos ma isc na urlop jak np mniej pracy jest.
Wiesz...jakby to powiedzieć...ja w kadrach pracuję więc ten tego...

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Nawet pepsi nie mam
A ja pepsi nie lubię coca cola rządzi
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Aaaa i Michał dziś dostał znów brokuła do łapki, tym razem trochę do paszczy włożył
Oooo czyli są postępy

U nas wyłazi trzeci ząbek. Mój Iguś też postanowił olać kolejność jaką podają w książkach śladem Oskara małej i Oliwki Black no i po dolnych jedynkach które wyszły zgodnie z kolejnością, teraz idzie dolna dwójka a górnych jedynek ni ma
Stary 2013-07-27, 21:17   #1177
BlackSanctum
Zakorzenienie

Iffonka, Badzia - obok mojego miasteczka jest dużo fajnych miejsc, koło jeziorka. Jest np miejscowość Rentyny, gdzie do wynajęcia są fajne domki nad jeziorkiem, chyba dość niedrogo, z tego co kojarzę. Jak już jedziecie, to musicie gdzieś niedaleko mnie, żebyśmy się mogły spotkać.

No i generalnie jest też bardzo dużo hoteli tutaj naokoło, nawet w moim miasteczku dosłownie mój sąsiad ma bardzo fajne pokoje 35zl/os, ostatnio rodzina mojego męża nocowała i podobało im się. Też z dzieckiem.

Lady, tak, jedziemy, ale najpierw musimy kupić nowy samochód... Jutro mąż jedzie na giełdę, może przyjedzie czymś nowym... A jedziemy nad morze.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-07-27 o 21:21
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 21:34   #1178
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Są cgyba dwa rodzaje womar...wpisz womar ergonomiczne..one są powyżej 200zl...i te nie są wisiadłami

Dziękuje
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 21:36   #1179
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny polecacie jakieś miejsce gdzie można wybrać się na jakieś 3 - 4 dni z maluszkiem na wczasy ?
Lady o ile pamiętam to ty byłaś w miejscu które szaja polecała gdzie to było?
Black a może masz jakieś fajne miejsce do polecenia na mazurach.
ja nic nie polecę bo sama szukam, a w tym celu zaczęłam przeglądać groupon Może na jakiś 4*hotel się skuszę
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A co do spania na brzuszku - moj jak tylko sie w nocy przekreci na brzuszek to od razu wyciaga szyje i sie rozglada, rozbudzenie natychmiastowe
moja tak samo. Musze zaraz ja kłasc spowrotem, zeby sie całkiem nie rozbudziła
A co do spacerowki to myślę, że nie masz się co martwić. Niektóre z Nas wożą przecież dzieci w nosidłach, używamy nosidełek, na rękach też nie zawsze pozycja idealna, także myślę, że nic kubusiowi nie będzie
Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
Na tapecie są też wakacje i ja z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że nie ma się czego bać. Moja Ala też należy do absorbujących dzieci, a przy tym lubi się wściekać, ale byliśmy już tydzień na Mazurach, na wycieczce w ZOO w Ostravie, na kilkudniowym wyjeździe do Kudowy (zaliczona przy okazji Praga, Błędne Skały, Szczeliniec Wielki i twierdza w Srebrnej Górze) i wszędzie słyszeliśmy, że mamy takie grzeczne i spokojne dziecko. Na wrzesień mamy już zarezerwowany pensjonat w Chorwacji i Bratysławie.
a czym wozicie/nosicie maluszka na takich wyprawach?

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Maja teraz przyjęła bardzo szybki sposób przemieszczania się - turlanie się Wczoraj na kocu ją położyłam to ona fyrt, fyrt i już na trawie i wciska się w najmniejszy kąt w łóżeczku o tak jak na fotce i chichra się przy tym strasznie
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Moja dziewczynka kończy dziś 7 miesięcy... ehhh... a dopiero czułam pierwsze ruchy
Buziaki dla Hani i Marcinka za pół roczku i dla Kubusia za 5 mcy
przepraszam, że wszystkiego nie nadrabia
Moja opanowała tą samą sztukę przemieszczania
A od dzisiaj jeszcze pięknie mówi...'grrrr' albo 'arrrr'

I dołączam się do życzeń
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Little: wiesz, może na Was się odbija ta cała sytuacja z synem Tż? Dużo emocji w Was , to na pewno nie pozostaje bez wpływu...
Było dziś o spaniu: od kilku dni Amelka nie śpi wcale, nie licząc tych 15 minut, albo w Tuli albo przy piersi. Nie znaczy to, że nie jest zmęczona, jest, ale zasnąć nie może.
Nie wiem, zostanie jej tak?
Oby nie, bo nawet ta poranna dłuższa drzemka się wykasowała, i ledwo na oczka to moje dziecię patrzy..
Na noc też zasypia albo przy piersi, albo w Tuli, albo bujana - innej opcji obecnie nie ma. I często popłakuje tuż przed zaśnięciem - któreś z wątkowych dzieci ma tak może?
pisłam już o tym parę razy, mamy tak od m-ca Tylko, że moją jak po 15 minutach zaczyna się kręcić, marudzić-budzić to jeszcze 'dopajam' cycem i po tym śpi dłużej (jeszcze ok.1h)

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2013-07-27 o 21:41
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 21:40   #1180
badziabadzia
Zakorzenienie

Black, a gdzie nad morze sie wybieracie?
Stary 2013-07-27, 21:55   #1181
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
5 sierpnia

Debrah, kciuki, pocisnij im tam kobito!!

Sylwia, sliwki oczywiscie obierasz ze skorki, prawda?

o to już niedługo! dasz radę, zobaczysz nie będziesz sama będzie fajna pogoda Kubusiowi na pewno będzie się podobało

Cytat:
Bokeh, przepiekne fotki Hanusi na blogu!!!!!
miło mi

Cytat:
Ja się zapytać chciałam.. bo Ty i Bokeh takie piękne fotki same robicie...rozumiem że taki laik jak ja zwykłą cyfrowką takich nie zrobi?a taki laik jak ja...zrobi takie ładne (choć w połowie) lustrzanką?

Ania, już w sumie odpowiedziała, trzeba trochę nad tym popracować bo nie wystarczy wcisnąć AUTO ja żeby mieć udane zdjęcie robię 15 nieudanych potem też je obrabiam, itp.... do tego aparat, obiektyw...

Cytat:

weź olej! ja też musze walczyć niektorymi i co nic nie poradzisz olewaj a nie nerwuj się bo nie ma co.

U mnie na szczęście mama tata i babcia z dziadkiem są spoko pod tym względem.

Jejku ale upał.:/ ja z tym nielubnych upałów! optymalnie dla mnie to 24 stopnie... no ale cóż każdemu nie dogodzi się
Ogólnie jestem wykończona, upałem, dzisiejszą Hanią ona z dnia na dzień taka się zrobiła ruchliwa że masakra ! nie wiem kiedy to się stało ????

ide się chyba wykąpac i spać
Stary 2013-07-27, 22:06   #1182
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

wszystko przed wami
jak nastrój? hmmm, w sumie jak zawsze- posiadówki nie bedzie, sama msza, z meza rodziny to nie wiem czy przyjda bo jest obraza majestatu, ze powiedziałam weto w sprawie jego braciszka,mi to lata, nie do mnie tylko do dziecka byli zaproszeni. Łaski bez. Ode mnie beda rodzice, dziadkowie i wujek z ciotka i z dziecmi . Moze potem do moich rodziców pojedziemy posiedziec. A jak nie to wezmiemy małego nad wode- takie nietypowe chrzciny, ale ja sie przed nikim płaszczyc nie zamierzam ani po tyłku całowac.
i bardzo dobrze zrobiłaś Powodzenia jutro, niech Bartuś będzie grzeczny w kościele

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
O rany, jak tak na te chłopaki patrzę to się zastanawiam, kiedy mój kawaler dogoni Świetny jest.

U nas na chrzcinach tylko moja rodzina była, więc wiem co czujesz Babcia z dziadkiem nadal się nie odzywają i nie pokazują. Dla Michała to już

O, ni się obejrzysz to Michaś będzie wywijał
Przykra sytuacja

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

widocznie czadersko interesujacy macie dywan!
A żebyś wiedziała,że Piotrek go uwielbia skrobać , drapać, miętolić itp.

Cytat:
hello
gratulacje dla naszych juz nie takich kruszunek za kolejne miesiace! a niedawno gratulowalysmy tygodni

fewciu, pietraszko w dzien w miare ok, ale bardzoooo malo jeno ale nocki koszmarne, od polnocy do 1:40 budzil sie 6 razy potem juz przestalam liczyc, w pewnym momencie bylo mi tak slabo, niedobrze, bylam tak zlana potem ze myslalam, ze obudze malza i pojde do kibelka i pod prysznic, no ale......zasnelam budzi sie z krzykiem, placzem, jak cyca je to nosek ma zatkany i sie przyssac nie moze dokladmie i placze, takze dzisiaj bym byla chodzacym zombie gdyby nie malz, zabral malego o 6 z lozka a ja spalam do 10.30 nawet na jedzenie mnie nie budzili

a po wstaniu poprztykalam sie z malzem buuuu

Cytat:
Zuzia ma gorączkę 37,8 st. No i tak mierzymy co pół godzinki. Albo trzydniówka, albo ząbki bo dziąsła rozpulchnione, albo ode mnie coś złapała
Ehh i co tu robić ? Dzwoniłam do lekarza i dopiero jak 38 przekroczy to mogę coś podać. A ona taka gorąca jest. Śpi teraz bidulka

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Mam nadzieję że już lepiej

Cytat:

no co Ty! toc ja wiochłumenka pelna gębą
a co do fachowego slownictwa to oprocz tego zem ja baba ze wsi to jeszcze maz "robi" kombajny (pracuje w New Holland) wiec chcial nie chcial hedery, młocarnie, klepiska itd itp mam na porzadku dziennym
A ja znam rębak

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
B

Dziewczyny jestem złą matką... Zakładam Małej szelki już tylko do spania i do karmienia, czyli jest w szelkach jakieś 15-18 godzin na dobę. Nie mogłam już wytrzymać Jej płaczu Mam nadzieję, że nie zrobię Jej krzywdy
No coś ty Myślę, że wszystkie i tak podziwiamy Twoją wytrwałość

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 22:08   #1183
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Oooo czyli są postępy

U nas wyłazi trzeci ząbek. Mój Iguś też postanowił olać kolejność jaką podają w książkach śladem Oskara małej i Oliwki Black no i po dolnych jedynkach które wyszły zgodnie z kolejnością, teraz idzie dolna dwójka a górnych jedynek ni ma
Hehe no są postępy, ale opornie to nam idzie
No to ładnie, a Michaś ani pół ząbka nie ma.

Idę spać, odezwę się za tydzień, nie nadrobię was pewnie Buziole!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 22:14   #1184
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Masz cudownego meza A tesciowie super, fajnie ze macie dobry kontakt.

Dziewczyny lubiace tiramisu- w Lidlu maja pycha lody! tiramisupodobne(wiadomka, ze lody obok oryginal tiramisu nie staly ale zawsze namiastka), na gorze kakao na dole nawet biszkopcik pychotka, dzis na kolacje wszamalam
Mniaaam, <3 muszą być mega.

Fajna kolacja

Lenova: o masakra, chyba mi mnie cholera wzięła! Dobrze, że sobie poszłaś. Fakt, że mają większą bekę jak widzę, że się denerwujesz, ale jak tu sie nie denerwować jak się nabijają z ciebie i robią małpkę z Twojego dziecka
Mąż powinien buzię otworzyć i stanąć za tobą

Fewciu: masakra co za ciemnota, dziecku przy skazie jogurcik..

Egzamin napisałam, teraz czekać na wyniki do połowy przyszłego tygodnia pewnie..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 22:16   #1185
Krowa1989
Raczkowanie

Cytat:
dla meza i dla dziadkow!
Cytat:
krowa, brawa dla malza
Cytat:
Masz cudownego meza

Dzięki. A teraz wrócił z popołudniówki, wykąpał małą i męczy się z tą wykładziną.
A ja ślęczę przed monitorem zamiast zmywać cały zlew garów. Ale muszę się za to zabrać, bo on jeszcze gotów to zrobić.
Krowa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 22:20   #1186
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

My mieliśmy inhalacje w szpitalu jak na zapalenie płuc leżeliśmy..a, potem w domu przez półtora miesiąca...mieliśmy inhalator od mojej mamy bo ona astmatyk...i powiem szczerze fajne to urządzenie..polecam..fili piny tylko końcówkę dla małych dzieci..to wygoda mieć w domku

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 22:22   #1187
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny Kochane jesteście
Temp. utrzymuje się na poziomie 37,1 ale lepsze to niż 37,8
ehh oby było już tylko lepiej
okłady robiliśmy na czółko , starałam się by soczku piła, ale nie chce, ona generalnie poza cyckiem to mało pije
ale nawet jak temp. spadnie bardziej i będzie ok , to w poniedziałek się do lekarza wybierzemy

Dobrze, że już lepiej

Cytat:
Hej dziewczyny Caly dzien mnie nie bylo (na blogu kilka fotek ), nie wiem czy dam rade wszystko nadrobic Ale przede wszystkim zdrowka dla wszystkich naszych kochanych chorowitkow i gratulacje za skonczone miesiace

Jeszcze troche i bedziemy sie za tortami na roczek rozgladac... Ciezko w to uwierzyc.

Gratuluje tez zabka
Dziewczyna ( bo zdjęcia Bokeh, widziałam na jej blogu), jak ja Wam zazdroszczę tych fotek, są takie cudne Wasze córeczki będą miały przepiękne pamiątki Szkoda, że ja nie mama możliwości takich zrobić i przyznam, że myślałam , że zrobienie takich zdjęć jest mniej skomplikowane

Cytat:
Kochana, mi do fotek bokeh daleko ale jesli chodzi o sprzet to on sam jakiegos naprawde ladnego zdjecia nie zrobi. Mozna ustawic na auto i liczyc na szczescie albo troche poczytac i probowac samemu ustawiac. No i lekka obrobka w programach typu photoshop tez swoje robi
A w Ps. obróbka polega na wyrównaniu bilansu bieli itp. czy jest to bardziej skomplikowane ?

Cytat:

, brak mi słów Masakra

Cytat:
O kurcze, co za prostactwo za przeproszeniem Dobrze zrobilas, ze sie zmylas, a dla tztza Przytulam Ciebie i Blanke

Moj Tz znowu na nocke do pracy poszedl a sasiedzi z gory sobie jakas balange chyba urzadzili Za☠☠☠ista sobota, nie ma co

Nawet pepsi nie mam
Mój Tż też na noc w pracy, wraca po 6

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ogólnie jestem wykończona, upałem, dzisiejszą Hanią ona z dnia na dzień taka się zrobiła ruchliwa że masakra ! nie wiem kiedy to się stało ????

ide się chyba wykąpac i spać
Rozumiem doskonale. Co się dziś namęczyłam, żeby Piotrka utrzymać na kocyki i żeby się trawy nie nażarł,l to głowa mała |A jeszcze dwa tyg. tam leżała sobie grzecznie na kocyku i bawi ł się zabawkami .Ach rosną nasze pociechy

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .

Edytowane przez insolito
Czas edycji: 2013-07-27 o 22:26
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 22:23   #1188
LadyWhisper
Zakorzenienie

lenova, mnie szlag trafik ostatnio bo moja mama dala po kryjomu Pietraszkowi sernika! fakt, ze on niejadek i jak zobaczyl lyzeczke to zamknal paszcze ale gdyby nie okruszki przy usteczkach to by mi nic nie powiedziala!!!!!! dla rownowagi tesciu chcial dawac kawe, winogrona, lody,..... nalogowe sadzanie, bo "ma juz prawie 7 miesiecy to siedziec moze v" ja pier.....widze, ze im dalej w las tym gorzej

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 22:30   #1189
Debrah
Zakorzenienie

No masakra to jest, tak nie znoszę jak się dziecko jak zabawkę traktuje cholera...tym bardziej jesli dobrze wiedzą jakie stanowisko odnośnie tych wszystkich rzeczy ma mama dziecka.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 22:31   #1190
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Illusion...jutro robię bo dziś nie dałam rady...przez ten upal maly nie spał prawie...tylko raz.30 minut...ale jutro rano się biore

Bokeh...ale aparat też trzeba mieć jakis....a nie cyfrowke zwykla...no nie? Bo pomyślałam że szarpne się na lustrzanke...tylko ze to nie wszystko..no nie..

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1374957027982.jpg (72,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1374957061159.jpg (75,3 KB, 12 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-07-27, 22:34   #1191
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Neti, Dorka tak samo nogi wywala

Czy mi się zdaje, czy Sylwia jutro ma sławetne chrzciny?

Dziewczyny, doczytałam, ale dzień mi tak dał w kość, że rzygam.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 22:37   #1192
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Black a gdzie nad morze? My to zawsze do Karwii jezdzimy..w tym roku tylko nie jedziemy bo chrzciny i nie damy finansowo rady...z reszta w przyszłym pewnie też nie bo jak mi zaraz zmniejsza pensje na 60% to wogóle g...wno dostanę :screwy: a tż też kiepsko zarabia.
A co do Mazur to olecam okolice Biskupca i świetną plaże i ciszę nad jeziorem Dadaj...albo bardziej w okolice mojej działki..czyli niedaleko Ełku ..miejscowość Zawady EłCKIE....wioska..ale bardzo urokliwa i naprawdę ładna...nad samym jeziorkiem

P.s. black wiesz że kiedyś składałam dokumenty Do Olsztyna na Pedagogikę?

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-07-27 o 22:39
Stary 2013-07-27, 22:38   #1193
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Mniaaam, <3 muszą być mega.

Fajna kolacja

Lenova: o masakra, chyba mi mnie cholera wzięła! Dobrze, że sobie poszłaś. Fakt, że mają większą bekę jak widzę, że się denerwujesz, ale jak tu sie nie denerwować jak się nabijają z ciebie i robią małpkę z Twojego dziecka
Mąż powinien buzię otworzyć i stanąć za tobą

Fewciu: masakra co za ciemnota, dziecku przy skazie jogurcik..

Egzamin napisałam, teraz czekać na wyniki do połowy przyszłego tygodnia pewnie..
chociaz na pewno dobrze Ci poszlo

Cytat:
lenova, mnie szlag trafik ostatnio bo moja mama dala po kryjomu Pietraszkowi sernika! fakt, ze on niejadek i jak zobaczyl lyzeczke to zamknal paszcze ale gdyby nie okruszki przy usteczkach to by mi nic nie powiedziala!!!!!! dla rownowagi tesciu chcial dawac kawe, winogrona, lody,..... nalogowe sadzanie, bo "ma juz prawie 7 miesiecy to siedziec moze v" ja pier.....widze, ze im dalej w las tym gorzej
Nie wiem czy sie smiac czy plakac. Czasami sie ciesze, ze mam rodzine (zwlaszcza tesciowa ) tak daleko

insolito U mnie obrobka (i z tego co wiem u bokeh podobnie) to przede wszystkim lekkie rozjasnienie, ewentualnie podkrecenie koloru, itp. Osobiscie bardzo nie lubie za bardzo poprzerabianych zdjec. Znam jedna (wielka ) pania fotograf, u ktorej na wiekszosci zdjec oczy zwlaszcza niebieskie wygladaja jak oczy ryby Nie podoba mi sie takie cos

Szaja

Ja sobie obiecalam, ze dzis o 22 bede juz spac, a musze jeszcze ogarnac chate, nastawic zmywanie, zjesc cos i sie wykapc powodzenia

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-07-27, 22:41   #1194
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
chociaz na pewno dobrze Ci poszlo

Nie wiem czy sie smiac czy plakac. Czasami sie ciesze, ze mam rodzine (zwlaszcza tesciowa ) tak daleko

insolito U mnie obrobka (i z tego co wiem u bokeh podobnie) to przede wszystkim lekkie rozjasnienie, ewentualnie podkrecenie koloru, itp. Osobiscie bardzo nie lubie za bardzo poprzerabianych zdjec. Znam jedna (wielka ) pania fotograf, u ktorej na wiekszosci zdjec oczy zwlaszcza niebieskie wygladaja jak oczy ryby Nie podoba mi sie takie cos

Szaja

Ja sobie obiecalam, ze dzis o 22 bede juz spac, a musze jeszcze ogarnac chate, nastawic zmywanie, zjesc cos i sie wykapc powodzenia
To chyba już sie spóźnilas

Stary 2013-07-27, 22:43   #1195
ania13.03
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
To chyba już sie spóźnilas

Nie kochana, mam jeszcze cale 18 minut U mnie godzina do tylu

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-07-27, 22:43   #1196
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41984072]Neti, Dorka tak samo nogi wywala

Czy mi się zdaje, czy Sylwia jutro ma sławetne chrzciny?

Dziewczyny, doczytałam, ale dzień mi tak dał w kość, że rzygam.[/QUOTE]

Ale jak mu wyjelismy ten pałąk...to nie był zadowolony ... Tylko że na razie go nie przypinamy...bo pasy za duże..leży na nich..znaczy rozsunelam je i na kocu..ale w ten upal na kocu to ciezko..ale juz zamowilam wkladke mamas and papas..

Stary 2013-07-27, 22:43   #1197
LadyWhisper
Zakorzenienie

Aniu, Bokeh, a czy ze zdjec zrobionych zwykla cyfrowka da sie zrobic cos fajnego? Np lekko przerobic w ps? Chodzi mi glownie o wyostrzenie pierwszego planu i rozmycie tla? no i wiadomo jak zwykla cyfr, zawsze mi sie naswietla tlo a pierwszy plan ciemny (chocby zdj w av), znowu jak znajomy robil troszke lepszym aparatem i ustawial jakis tam tryb to na kompie wygladalismy jakbysmy byli wklejeni a krajobraz. da sie to jakos podrasowac?
alez zaluje, ze nie poszlam kiedys w strone fotografii a siedzialam w tym jako gowniara

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2013-07-27 o 22:47
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 22:44   #1198
BlackSanctum
Zakorzenienie

Badziu, jeszcze nie mamy obranej destynacji. Bo jedziemy całą grupą - my, moi rodzice, rodzina ze Śląska, także będzie nas... przynajmniej 7 osób. To w sumie plus, bo któregoś wieczorka zostawimy glucika dziadkom, a sami pójdziemy gdzieś tam, w siną dal, zachód słońca na plaży i takie tam.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-07-27 o 22:45
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 22:45   #1199
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Ano....trzymam kciuki.. Choc czarno to widze...idz już stąd :p

Stary 2013-07-27, 22:45   #1200
Krowa1989
Raczkowanie

Ja mam chyba jakąś dziwną rodzinę, bo u mnie nikt takich "mądrości" mi nie podsuwa. A teściowa to ze wszystkim do mnie lata i nic nie zrobi bez moich instrukcji. Dlatego mam spokojną głowę, nikt mi dziecka nie dokarmia, nie sadza etc. etc.

Cytat:
zreszta tesciu ma fiola na pnkt Pietraszka od urodzenia, w pewnym momencie codziennie bral malego na spacer a ja odsypialam nocki
U mnie jest dokładnie to samo. Jak tylko teść ma wolne w pracy, to zaraz dzwonią, że przyjadą i biorą Alę na spacer, a jak tylko wejdą do nas to teść od drzwi woła - Ala nakarmiona? Przygotowana? I leci po wózek. A najlepsze jest to, że podczas 4 godzinnego spaceru ani razu nie daję poprowadzić wózka teściowej . Z resztą jak my do nich jedziemy, to też koniecznie musimy zabierać wózek, bo on od razu ucieka na spacer i chodzi po osiedlu dumny jak paw.

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
a czym wozicie/nosicie maluszka na takich wyprawach?
Wszędzie tachamy ze sobą wózek i zawsze szukamy takich miejsc, żeby się dało wygodnie z nim przemieszczać. Mamy też nosidło, ale to raczej na chwilę.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ona z dnia na dzień taka się zrobiła ruchliwa że masakra ! nie wiem kiedy to się stało ????
A to dopiero początek .

Sylwia, kciuki za chrzest!

Spadam się umyć i spać. Dobranoc.
Krowa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości