Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-27, 20:37   #1891
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Ale Lula jest idealna, tak powiedział gin: MA Pani idealne dziecko. Wyprzedza już tp o 3 dni, czyli nadgoniła w 3 tygodnie od ostatniej wizyty jakieś 3 tygodnie opóźnienia. Wgl jakie mają usg, pokazał mi serduszko, komory, jakies zastawki, wszystko
to super każda z nas by chciała coś takiego usłyszeć

Myślę jak tam Basiaaa i Zuziak (ta druga się już dawno nie odzywała)
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 20:44   #1892
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Te sa bardzo fajne nie widzialam takich , moj Avent jakis przedpotopowy w takim razie :mysli:.. Troszke kształtem przypiminaja TT . I tez maja ten smok imitujacy cyca. Bardzo fajne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Takie same, oglądałam je wczoraj.

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Domii29 - czy te butelki to
AVENT Philips Butelka z serii Natural 125ml SCF 690/17
Dokladnie tak jak pisalam Lena u mojej siostry odrzucila smoczki ze 'zwyklego' Aventa a te natural toleruje

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Widać ze dziś sobota i mało do nadrobienia

nemosek, budowniczka dziękuje za inf., niestety było dziś tak gorąco że nigdzie nie pojechaliśmy

czekam teraz na grila, ale jeszcze z 2 godziny zanim zostanie zapalony

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Ogladam różne rzeczy dla dzieciaków i widzę że mam jakiś fetysz na owce, owieczki, pociel, pieluchyyyyyyyyy i resztę słodkich rzeczy z owcami
Smacznego Ja od mojej siostry mam chyba 15 par pajacykow z owcami smieje sie ze to nie baran przecież

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Uwielbiam Rożnów,często bywam w Gródku nad Dunajcem niedaleko,a wypocząć można super
Właśnie jakbym nie musiała iść na urodziny po południu to bym do siostry skoczyła i zamoczyła dupeczkę.Ona ma taki basen o średnicy 4 m.Ale jutro się pomoczę
Ja jutro jade polywac łódeczką z TŻtem ale nad zapora wh Roznowie, bo w Grodku jedynie dla par bez dzieci nie ma gdzie sie schronic w cieniu
Ja tez mam taki basen uwielbiam go ale boje sie ze przeziebie pecherz i bedzie problem

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość

Basiaaaaaaa niech ona sie odezwie martwimy się...

Zuzziak dawno jej nie było...
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 20:47   #1893
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Dokladnie tak jak pisalam Lena u mojej siostry odrzucila smoczki ze 'zwyklego' Aventa a te natural toleruje

Smacznego Ja od mojej siostry mam chyba 15 par pajacykow z owcami smieje sie ze to nie baran przecież

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Ja jutro jade polywac łódeczką z TŻtem ale nad zapora wh Roznowie, bo w Grodku jedynie dla par bez dzieci nie ma gdzie sie schronic w cieniu
Ja tez mam taki basen uwielbiam go ale boje sie ze przeziebie pecherz i bedzie problem

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Basiaaaaaaa niech ona sie odezwie martwimy się...

Zuzziak dawno jej nie było...
No ja często o Basi myslę, tat jak o innych mamach z początków, szkoda, że rzadko się udzielają

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 20:54   #1894
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się z Waaami ze szpitala Ale spokojnie wszystko ze mną i z Lulą ok! Miałam jakies plamienie, ale podejrzewam, że rozdrapałam jakąś chrostkę. Jak zobaczyłam ilość to mówie o nie! I pojechałam zepsutym samochodem. Zgodziłam się na przyjęcie i gin przebadał mnie, zrobił USG, widziałam cipciucha, zrobil krótkiego dopplera, pooglądal serce, mózg. No ogólnie zrobil mi połówkowe. wszystko jest w jak najlepszym porządku. Wszystko pewnie ze stresu wynikło, bo dzisiaj zwolnilismy kolejnych 2 pracowników...
dobrze że to nic poważnego

pobyłam chwilę na dworzu i komary mnie zeżarły a właśnie czy my możemy się popsiukać jakimś psikaczem od komarów czy nie? bo się popsiukałam i dopiero się zastanawiam czy można czy nie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 20:59   #1895
acelinka
Zakorzenienie

lineczko ja ostatnio na grillu się psikałam, ale tak bardziej po ubraniu
myślę ze to nie powinno zaszkodzić
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 21:03   #1896
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
lineczko ja ostatnio na grillu się psikałam, ale tak bardziej po ubraniu
myślę ze to nie powinno zaszkodzić
no właśnie ja psiukałam po gołym ciele
musze się doktorki/ położnej zapytać
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-27, 21:07   #1897
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
d

pobyłam chwilę na dworzu i komary mnie zeżarły a właśnie czy my możemy się popsiukać jakimś psikaczem od komarów czy nie? bo się popsiukałam i dopiero się zastanawiam czy można czy nie
Ja się psikam jak wiem że będziemy np na grillu albo coś. Myślę że od czasu do czasu to nic nie szkodzi
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 21:08   #1898
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
no właśnie ja psiukałam po gołym ciele
musze się doktorki/ położnej zapytać
ja tez sie dzis psikalam pomyslalam wczesniej i widzaialam, ze dzieci moga to uzywac, czyli bardziej bezpieczne
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 21:09   #1899
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Ja się psikam jak wiem że będziemy np na grillu albo coś. Myślę że od czasu do czasu to nic nie szkodzi
Cytat:
ja tez sie dzis psikalam pomyslalam wczesniej i widzaialam, ze dzieci moga to uzywac, czyli bardziej bezpieczne
uuuuf to mnie uspokoiłyście dzięki Wam!

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-27, 21:09   #1900
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się z Waaami ze szpitala Ale spokojnie wszystko ze mną i z Lulą ok! Miałam jakies plamienie, ale podejrzewam, że rozdrapałam jakąś chrostkę. Jak zobaczyłam ilość to mówie o nie! I pojechałam zepsutym samochodem. Zgodziłam się na przyjęcie i gin przebadał mnie, zrobił USG, widziałam cipciucha, zrobil krótkiego dopplera, pooglądal serce, mózg. No ogólnie zrobil mi połówkowe. wszystko jest w jak najlepszym porządku. Wszystko pewnie ze stresu wynikło, bo dzisiaj zwolnilismy kolejnych 2 pracowników...
cieszę się, że wszystko dobrze z Wami dziewczyny
Przepracowywałaś się ostatnio Kochana

Cytat:
Ale Lula jest idealna, tak powiedział gin: MA Pani idealne dziecko. Wyprzedza już tp o 3 dni, czyli nadgoniła w 3 tygodnie od ostatniej wizyty jakieś 3 tygodnie opóźnienia. Wgl jakie mają usg, pokazał mi serduszko, komory, jakies zastawki, wszystko
super coś takiego usłyszeć
Kiedy wychodzisz??
Stary 2013-07-27, 21:52   #1901
nemosek
Zakorzenienie

Ale cisza dzisiaj tylko 2 strony do narobienia
Lubię to

Cytat:

nemosku, w smyku można kupić sam stelaż do x-landera 749 zł kosztuje nie wiem czy widziałaś
Nie widziałam dzięki,zaraz sobie zobaczę.

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Zara ma cudne rzeczy dla dzieciaków ale dla mnie do przyjęcia są ceny tylko na wyprzedaży, nie zapłaciłabym tyle kasy za takie "gówienka" małe z nowej kolekcji. Wolę już lumpkowe zdobycze. Ale na wyprzedaży to można troszku poszaleć. Sama dla siebie już zakupiłam dwa dłuższe sweterki bawełniane na jesień za 39zł, a w hm spodnie ciążowe za 30zł.
I na wyprzedaży tam niektóre ceny duże.Ostatnio w Krakowie dużo już rzeczy przebranych było,zwłaszcza dla chłopców.Ale takie cudne sukieneczki koronkowe były dla dziewczynek

Wzięłam buciki dla Małego,tanie też nie były 39,99 ale nie mogłam się powstrzymać

A jakie masz spodnie z h&m?Ja kupiłam takie świńskie znaczy się kolor różowy,bo tylko taki był za 30 zł właśnie
Ale teraz na lato jak znalazł,już się przekonałam do tego kolorku

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Właśnie na jednym watku wyczytałam jak dxiewczyna o 7.50 pojechala ze skurczami do szpitala ( takimi do wytrzymania) tam jej powiedzieli ze ma pełne rozwarcie - to ich wyśmiała a o 8.19 miała juz dzieciàtko na rekach.

Mowi ze dzien przed porodem duzo na piłce skakała.
Chyba musze szybko taka piłke kupic ;D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O wow szybciuchno poród marzenie

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41980857]

A w szpitalu dali mi wszystko na przyspieszenie i pytali czy skurcze już bardziej bolą- a ja im na to, że nie za bardzo. Bardziej bolesna było badanie ginekologiczne w czasie skurczy... chyba pielęgniarka się zdenerwowała, że nic nie postępuje i chciała mi masaż szyjki zrobić...

Ale niemal uciekłam z łóżka i dała spokój[/QUOTE]

Podobno to nieprzyjemne i bolesne

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Ogladam różne rzeczy dla dzieciaków i widzę że mam jakiś fetysz na owce, owieczki, pociel, pieluchyyyyyyyyy i resztę słodkich rzeczy z owcami
A mi się sowy podobają ale owce też kochane

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 21:53   #1902
acelinka
Zakorzenienie

która lubiła sówki?

bo znalazłam fajne naklejki
http://allegro.pl/naklejki-dla-dziec...385654449.html
jak będe miała gdzie to nakleić to kupie potem do pokoju dziewczyn ale najpierw musimy mebelki rozstawić bo na jednej ścianie już jej kubuś puchatek namalowany, nad łóżekiem tez będzie fototapeta z kubusiem. Jedna ściana zostanie ale zobacze potem bo co za dużo co niezdrowo

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-07-27 o 21:54
Stary 2013-07-27, 21:53   #1903
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Wróciłam właśnie z IP,bo mi dziwnie twardniał brzuch od pępka w dół i przestraszyłam się.
Lekarz zbadał mnie, szyjka długa i zamknięta, uff. Kazał dużo odpoczywać, pić wodę i brać no-spę 3x dziennie.

Najadłam się strachu...znowu...
Dobrze że wszystko w porządku,teraz będziesz spokojniejsza.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-27, 21:55   #1904
acelinka
Zakorzenienie

eeee, laski wymiękam! Ja chce toooo!
http://allegro.pl/poduszka-sowa-przy...408935215.html

tylko beżowa mi się podoba a na tej aukcji akurat nie ma
Stary 2013-07-27, 21:56   #1905
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Nie widziałam dzięki,zaraz sobie zobaczę.
mniej więcej ta sama sena wychodzi jakby tak chciał ktoś kupować oddzielnie, bo tak: stelaż 749 zł, Color Pack 299 zł, gondola od 439 zł, no i fotelik dodatkowo

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-27, 21:58   #1906
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
I jeszcze te kilkuosobowe sale - ja trafiłam na początku ciąży na kilka dni do szpitala, to tam praktycznie od świtu do nocy ktoś przyłaził, jak nie odwiedzający, to personel, a jak już była trzecia w nocy i względny spokój to sprzątaczka szalała po korytarzu z mopem. A obok szpitala był plac budowy . Nie mogłam tam oka zmrużyć, a byłam tylko na obserwacji, nie wyobrażam sobie jak w takich warunkach można się regenerować po operacji/ porodzie
No niestety szpital to nic przyjemnego trzeba będzie się jakoś przemęczyć,wyjścia nie ma.

Zjadłam dzisiaj na obiad pizzę.Potem poprawiłam torem,sałatka grecką kiełbasą z grila i szaszłykami.Myślałam że pęknę ale takie dobre było

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-27, 21:59   #1907
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
eeee, laski wymiękam! Ja chce toooo!
http://allegro.pl/poduszka-sowa-przy...408935215.html

tylko beżowa mi się podoba a na tej aukcji akurat nie ma
Cytat:
która lubiła sówki?

bo znalazłam fajne naklejki
http://allegro.pl/naklejki-dla-dziec...385654449.html
jak będe miała gdzie to nakleić to kupie potem do pokoju dziewczyn ale najpierw musimy mebelki rozstawić bo na jednej ścianie już jej kubuś puchatek namalowany, nad łóżekiem tez będzie fototapeta z kubusiem. Jedna ściana zostanie ale zobacze potem bo co za dużo co niezdrowo
o mamusiiuuu jakie słodkie : love::l ove:

gdyby nie fakt że chcę cały pokój oblepić tapetą w sówki to bym brała te naklejki

nie wiem co mi się z tymi sówkai zrobiło

a tu kolejne poduszki z sówkami i nie tylko http://allegro.pl/poduszka-podusia-d...370588738.html
i następna: http://allegro.pl/sowa-pankracy-podu...407635186.html

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-27 o 22:06
Stary 2013-07-27, 22:04   #1908
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
o mamusiiuuu jakie słodkie : love::l ove:

gdyby nie fakt że chcę cały pokój oblepić tapetą w sówki to bym brała te naklejki

nie wiem co mi się z tymi sówkai zrobiło
nawet nie mów! Ja kupiłam już w biedronce te naklejki sówki i w pepco ramki z sówkami. Teraz chcialabym te naklejki sówek z drzewem i pościel w sówki dla natalci!
I w ogóle zastanawiam się, czy nie zrezygnować z tego kubusia i zrobić właśnie pokój z sówkami bo i zegar-sowe piękny na all widziałam, te podusie puszowe boskie są! Ale tego kubusia który już jest na ścianie szkoda mi będzie zamalować bo go tż dla natalci malował ale nic może będzie pokój kubusiowo-sowi

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-07-27 o 22:05
Stary 2013-07-27, 22:07   #1909
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o butelki ja się też chyba zdecyduję na te z Aventu z serii Natural. Kupię na początek 2 szt (jedną mniejszą 125 ml i drugą tą większą 260 ml + do tego smoczki do butelek 0+, 1+ i 2 szt. 3+). Później będę dokupować albo zmieniać jak coś. U mnie na tapecie cały czas ostatnio łóżeczka i muszę poszukać na allegro jakiegoś fajnego kocyka i ręcznika. Zamawiałyście może coś z allegro? Tam ceny fajne, ale tego kurde dotknąć nie ma jak i tak trochę się waham czy jest sens kupowania takich rzeczy prze internet.
Jeszcze nie ,ale zamierzam zamówić.Ostatnio w sklepie widziałam takie kolorowe kocyki z głowami zwierzą bobo coś i sobie je pomacałam, a kupię pewnie na allegro jak będę potrzebowała
Jak są real fotki to nie boje się kupować

Ja chyba też na razie zrezygnuję z Medeli tylko kupię tańszą butelkę lub dwie.A w razie czego potem dokupię.
Medela fajna ale droga :/

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-27, 22:08   #1910
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
nawet nie mów! Ja kupiłam już w biedronce te naklejki sówki i w pepco ramki z sówkami. Teraz chcialabym te naklejki sówek z drzewem i pościel w sówki dla natalci!
I w ogóle zastanawiam się, czy nie zrezygnować z tego kubusia i zrobić właśnie pokój z sówkami bo i zegar-sowe piękny na all widziałam, te podusie puszowe boskie są! Ale tego kubusia który już jest na ścianie szkoda mi będzie zamalować bo go tż dla natalci malował ale nic może będzie pokój kubusiowo-sowi
w Kubusiu też był Pan Sowa więc jak najbardziej

dałaś mi pomysł na pościel w sówki tylko czy tych sówek nie będzie za dużo bo jeszcze myślę ad tą poduchą http://allegro.pl/poduszka-podusia-d...370588738.html tylko do wypłaty TŻ'ta bym musiała poczekać

przepadłam: http://allegro.pl/sowa-4cz-z-kolderk...418994433.html tylko ta cena... i następna http://allegro.pl/ekskluzywna-poscie...361947859.html

Nela 5/11/13

Czas edycji: 2013-07-27 o 22:11
Stary 2013-07-27, 22:10   #1911
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
kocham sówki dla natalki do pokoju kupiłam naklejki sówki tylko teraz się zastanawiam gdzie je ulokować

Dla nawet normalne ceny w h&m albo reserved często są przesadzone (chociaż nie wszystkie), ale na wyprzach to co innego
tylko ja mma jakieś fatum i zawsze jak są wyprze to nie mam kasy żeby poszaleć

ja tez dostałam kroplówke, zastrzyk, a skurcze nadal miałam minimalne choć regularne. Dopiero jak mi lekarz pęcherz płodowy przebił żeby wody odeszły to poczułam co to skurcz
A badanie przy porodzie niestety bolesne, mój lekarz (trafiłam akurat na jego dyżur ) starał się byc delikatny ale i tak auć to było.

ale upał i duchota, nie cierpię takiej pogody. Dla mnie idealna to 20 stopni i słoneczko, mogłabym żyć gdzieś gdzie mają wieczną wiosne

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Jeszcze o szpitalach pisalyście widziałam

ja sie nasłuchałam wiele o szpitalu u mnie w mieście, ale że o okolicznych też krążą różne opinie to stwierdziłam że nie będę świrować tym bardziej że do mojego mam 15 minut spacerkiem a samchodem to 3 minuty. I jestem bardzo zadowolona Chyba dużo zależy od zmiany na jaką się akurat trafi.
Natalke urodziłam przed 20.30, potem szycie, 2 godziny z mężem, na sale trafiłam jakieś o 23, natalke mi zabrały położne do siebie żebym mogłą odpocząc ale i tak nie umiałam spać z tych emocji o 5 przywieźli natalke na karmienie i już cały czas była ze mną. Ale jak coś to mogłam zawsze dzwonić że chciałabym im dac dziecko do opieki.
Swoją droga - założe się że one dają tym dzieciom jakieś usakajające ziółka albo coś bo jak to możliwe że dziecko przy mamie płacze a upołożnych niemalże wszystkei dzieci śpią
U mnie jest tak, że na salę nie może nikt wchodzić, odwiedziny sa tylko w specjalnym pokoju. Z jednej strony to dobrze, z drugiej dla mnie optymalnie byłoby, gdyby na sale mógł wchodzić maż, mama jedna wybrana osoba. Bo np. o ile na leżąco czułam się bosko i myślałam że jak wstane to zacznę biegać to gdy wstałam strasznie kręciło mi się w głowie, nie byłam w stanie wejść pod prysznic, a położne czasu na kąpiele nie mają
A naklejki z Biedrony może?
Masz rację ,za kawał szmaty nieraz 100 zł trzeba dać tylko dlatego że modna w sieciówkach jakość niektórych rzeczy pozostawia dużo do życzenia.Niestety.I u nas w Polsce to już standard że większość gorszej kategorii.

Podobno dopajają glukozą :/

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny
Witam się w tą upalną sobotę, widzę dziś wszystkie leniuchują gdzieś nad jeziorkami albo w ogrodach bo coś mało dziś postów
Pisałyście o jedzeniu, ja też od początku ciąży przestałam jeść słodkie, dopiero niedawno zjadłam batonika, a nawet trzy dni pod rząd kupowałam sobie mleczko w tubce a co butelek to jestem też za aventem tych z serii natural
A mam pytanie, potrzebuje na cywilny buty, ale całkiem niskie, ponieważ jesteśmy z Tżetem tego samego wzrostu, i nie wiem gdzie szukać A i jeszcze pytanie do dziewczyn które brały/będą brały cywilny czy miałyście/będziecie kupowały sobie bukiet?
A i jeszcze coś jak mam zgłosić i kiedy zmianę nazwiska w pracy jak jestem na l4?
Jak chcesz to mogę podać ci stronkę on line białe buty .Robią jakie chcesz,dobierasz sobie model,wysokość obcasa,rodzaj pięty,materiał.
Minusem jest to że nie przymierzysz i czas oczekiwania.

http://www.bialebuty.com.pl/

Cytat:

Ale nastraszyłaś
Macie przeboje z tymi pracownikami

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-07-27 o 22:14
Stary 2013-07-27, 22:12   #1912
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny
Witam się w tą upalną sobotę, widzę dziś wszystkie leniuchują gdzieś nad jeziorkami albo w ogrodach bo coś mało dziś postów
Pisałyście o jedzeniu, ja też od początku ciąży przestałam jeść słodkie, dopiero niedawno zjadłam batonika, a nawet trzy dni pod rząd kupowałam sobie mleczko w tubce a co butelek to jestem też za aventem tych z serii natural
A mam pytanie, potrzebuje na cywilny buty, ale całkiem niskie, ponieważ jesteśmy z Tżetem tego samego wzrostu, i nie wiem gdzie szukać A i jeszcze pytanie do dziewczyn które brały/będą brały cywilny czy miałyście/będziecie kupowały sobie bukiet?
A i jeszcze coś jak mam zgłosić i kiedy zmianę nazwiska w pracy jak jestem na l4?

Ja ostatnio jak szukałam białych butów do sukienki na cywilny to nigdzie nie było
Ja bukiet na cywilny będę kupować

Cytat:
Dobrze że jest wszystko w porządku

Cytat:

Skoro dzieci mogą tego używać to i my chyba też możemy

Nie noo dziewczyny cały dzień milczałyście a jak tylko zniknęłam na trochę to się nagle rozpisałyście

Mój TŻ zgodził się jechać po swojego kolegę w środku nocy żeby go zgarnąć z wesela a w końcu wyszło że to ja będę kierowcą .
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 22:12   #1913
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze nie ,ale zamierzam zamówić.Ostatnio w sklepie widziałam takie kolorowe kocyki z głowami zwierzą bobo coś i sobie je pomacałam, a kupię pewnie na allegro jak będę potrzebowała
Jak są real fotki to nie boje się kupować

Ja chyba też na razie zrezygnuję z Medeli tylko kupię tańszą butelkę lub dwie.A w razie czego potem dokupię.
Medela fajna ale droga :/
o te kocyki bobo coś tam sa super! Maam dla Natalki takie ciepły, był prany, tarmoszony i nadal wygląda jak nowy

Cytat:
w Kubusiu też był Pan Sowa więc jak najbardziej

dałaś mi pomysł na pościel w sówki tylko czy tych sówek nie będzie za dużo bo jeszcze myślę ad tą poduchą http://allegro.pl/poduszka-podusia-d...370588738.html tylko do wypłaty TŻ'ta bym musiała poczekać
ja właśnie natknęłam się na pościel z sówkami do łóżeczka i zachorowałam! A mam właśnie do łóżeczka z kubusiem puchatkiem (wtedy miałam jazde na puchatka ) a na zmiane dwie inne w jakieś domki, motylki. Szkoda kupować czwartą, ale są takie słodkie!
Ja też narazie z wszystkimi zakupami musze poczekać bo kasy brak jeszcze na wesele za 2 tygodnie idziemy

i zasłonki nawet w sówki znalazłam, ale różowe więc dla mnie odpadają, ale słodkie jakby były fioletowe albo zielone
Stary 2013-07-27, 22:13   #1914
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację ,za kawał szmaty nieraz 100 zł trzeba dać tylko dlatego że modna w sieciówkach jakość niektórych rzeczy pozostawia dużo do życzenia.Niestety.I u nas w Polsce to już standard że większość gorszej kategorii.
ja kupiłam 2 razy t-shirt z Reserved, dałam za nie coś ok 50 zł za szt i po pierwszym praniu były do wyrzucenia mój TŻ tak samo kupił koszulkę z Johnny Bravo i się sprała i zrobiła okropna, a bluze jak kupił to superancka
i stwierdziłam, że nigdy więcej... ale mam jeszcze stamtąd spodnie eleganckie, koszule białą, spódnicę i jeszcz jedną bluzkę i nic się z nimi nie dzieje i je lubię
za to lubię ciuchy z Mohito

Nela 5/11/13

Czas edycji: 2013-07-27 o 22:15
Stary 2013-07-27, 22:17   #1915
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
dla Lulki

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:

1 ----------
Miłego wypoczynku

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:

Ja się psikam Autanem plus ,dla mnie najlepszy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-27, 22:17   #1916
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
tak z biedronki taniutko tam mają te naklejki, pojawiają się co jakiś czas

No niestety. Nie raz coś opłaca się kupić. Ale np. ostatnio w h&m kupilam na wyprzy sukienke dżinsową taką ogrodniczke na szelkach w zestawie z bluzeczką bawełnianą na długi rękaw - na wyprzy w cenie 40 zł no i super, a normalna cena 80 - przesada z leksza.
Moja mama kupiła natalce kurteczke jesienno-wiosenną w h&m za 60 zł, niby dużo ale tyle w niej pochodziła i była taka śliczna że aż przyjemnie się wspomina taki zakup

czasami, jak się w jakimś ciuszku dla Talci zakocham to wydaje na niego za dużo, ot takie małe grzeszki

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio jak szukałam białych butów do sukienki na cywilny to nigdzie nie było
Ja bukiet na cywilny będę kupować

Mój TŻ zgodził się jechać po swojego kolegę w środku nocy żeby go zgarnąć z wesela a w końcu wyszło że to ja będę kierowcą .
zawsze tak jest - jak czegoś nie potrzebujemy to wszędzie widzimy tą rzecz, a jak chcemy kupić to jak na złośc nie ma

oj, oj nieładnie trzeba tż niu niu niu pogrozić paluchem
Stary 2013-07-27, 22:18   #1917
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się psikam Autanem plus ,dla mnie najlepszy
też właśnie go używam, ale się nie sprawdza

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-27, 22:19   #1918
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam 2 razy t-shirt z Reserved, dałam za nie coś ok 50 zł za szt i po pierwszym praniu były do wyrzucenia mój TŻ tak samo kupił koszulkę z Johnny Bravo i się sprała i zrobiła okropna, a bluze jak kupił to superancka
i stwierdziłam, że nigdy więcej... ale mam jeszcze stamtąd spodnie eleganckie, koszule białą, spódnicę i jeszcz jedną bluzkę i nic się z nimi nie dzieje i je lubię
za to lubię ciuchy z Mohito
Mohito jest suuuuper
w reserved czasem takie szmatki, w h&m też (nigdy tam nic na siebie nie kupiłam , tylko dział dziecięcy lubuje ).
Mój tż najczęściej kupuje w croppie ubrania i mają super jakość
Stary 2013-07-27, 22:22   #1919
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Mohito jest suuuuper
w reserved czasem takie szmatki, w h&m też (nigdy tam nic na siebie nie kupiłam , tylko dział dziecięcy lubuje ).
Mój tż najczęściej kupuje w croppie ubrania i mają super jakość
u mnie to TZ kupuje koszulki i bluzy w sieciówkach a spodni tam nie uraczy :P bo tak same chudzielce a On w pasie trochę szerszy jest, tak samo z koszulami.. jak potrzeba to jeździmy do sklepu z garniturami i za koszulę płacimy grubo ponad 100 zł, ale fakt jest całkiem inna- lepsiejsza niż te "tanie"

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-27, 22:24   #1920
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
tak z biedronki taniutko tam mają te naklejki, pojawiają się co jakiś czas

No niestety. Nie raz coś opłaca się kupić. Ale np. ostatnio w h&m kupilam na wyprzy sukienke dżinsową taką ogrodniczke na szelkach w zestawie z bluzeczką bawełnianą na długi rękaw - na wyprzy w cenie 40 zł no i super, a normalna cena 80 - przesada z leksza.
Moja mama kupiła natalce kurteczke jesienno-wiosenną w h&m za 60 zł, niby dużo ale tyle w niej pochodziła i była taka śliczna że aż przyjemnie się wspomina taki zakup

czasami, jak się w jakimś ciuszku dla Talci zakocham to wydaje na niego za dużo, ot takie małe grzeszki

zawsze tak jest - jak czegoś nie potrzebujemy to wszędzie widzimy tą rzecz, a jak chcemy kupić to jak na złośc nie ma

oj, oj nieładnie trzeba tż niu niu niu pogrozić paluchem
Ja w ogóle u mnie w mieście nie widziałam jeszcze nigdy białych butów, dziura taka że masakra
Raz potrzebowałam białych do sukienki na wesele do kuzyna i musiałam jechać do większego miasta

Tż będzie mi musiał baaaaaaaaaardzo ładnie podziękować
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości