|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 3,57% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
1 | 1,79% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
20 | 35,71% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
21 | 37,50% |
| Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! |
|
8 | 14,29% |
| Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
4 | 7,14% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
a najlepsze jest to, że ja przed ciążą nie lubiłam lodów
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Agusia kurde współczuje tych rozstępów
Ja też smaruje się 2 razy dziennie, ale właśnie słyszałam że ten dziewiąty miesiąc najgorszy. Jedziemy jutro nad jeziorko ze znajomymi i nie wiem co założyć. Normalnie garderoba mi się kurczy
|
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1534 |
|
Wtajemniczenie
|
Jadę do szpitala, nie martwcie się, odezwę się jak wrócę.
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
o kurczaki, co to się dzieje, oby nic groźnego
|
#1536 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieję że to nic poważnego
|
|
#1537 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też jestem, chyba, wredna, bo też bym miała focha ![]() Cytat:
![]() ja o słodkim mogę pomarzyć chociaż czasem skubnę coś małego, np wczoraj 2 kawałki swojego ciasta, ale i tak mniej niż kiedyś, 5 to na raz, plus inne rzeczy![]() Cytat:
![]() i po cichu zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to się działo ![]() Cytat:
![]() jest ktoś tuta bez tego dziadostwa? ja jeszcze, JESZCZE nie mam, smaruję się jak mi się przypomni ![]() ja mam olejek i emulsję z beaby dream, emulsję wziłęma przez przypadek, kiepsko się wchłania ![]()
|
||||||
|
|
|
#1538 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV
Hej Dziewczyny! Padam na twarz... Kilka godzin sprzątałam kuchnie... Wszystkie szafki, sprzęty, gary, talerze... Aż lśni
Chciałam jeszcze balkon wysprzątać, ale TŻ mi zabronił, bo powinnam odpoczywać. No i chyba miał rację, bo teraz troszkę brzuch mnie pobolewa, więc odpoczywamy. Jutro cały dzień leżing![]() Cytat:
Cytat:
za tydzień!! super, już coraz bliżej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Oby to nie było nic poważnego. 3majcie się! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
![]() dobrze, że balkon sobie darowałaś, nie przesadzamy ![]() Agusia, co się dzieje, że szpital ![]() dzisiaj wyprałam wypełnienie pościeli, poszewki, od sis dostałam używane, resztę ciuszków. Więc z tym powiedzmy, że mam już spokój. Szanowny wziłą od znajomych dzisiaj łóżeczko i jeszcze parę gratów, muszę sprawdzić w aucie, bo już pojechał do roboty. Łóżeczko będziemy malować
|
|
|
|
|
#1540 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
i mimo, że później mnie zgaga rypie to nie potrafię sobie odmówić ![]() ![]() Cytat:
![]() ja mam olejek z BD właśnie i topłe sos dla fok ![]() Cytat:
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj z tz rozkladalismy turystyczne lozeczko
ladnie wyglada, jestem zadowolona z zakupu. Musze kupic jeszcze koc taki gruby akrylowy i materac chyba lateksowy juz nie wiem sama HELP ;/nic nie mowcie o slodyczach ja moge jesc tonami i tak sie powstrzymuje zeby nie wygaldac jak ciezarowa ale nie wiem czy mi sie udaje xD
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
ja trzymam lekką dietę wg zaleceń pani profesor
we wtorek i dę powtórzyć glukozę![]() nie noszę ale zajrzałam, wziłęma przewijak, umyłam go, podoba mi się,jasno zielony z żyrafką więc raczej nie kupię z tym, że nie ma blokady żeby położyć na łóżeczko, da się to jakoś dorobić![]() i jakieś wypełnienie pościeli jest, mam swoje, lepsze ale chyba zostawię, w razie w żeby było u rodziców, teściów
|
|
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Porządnie wygląda i mam nadzieję, że będzie OK
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedni mowia ze lateks inni co innego
|
|
#1545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no na pewne rzeczy człowiek nic nie poradzi. Jak się pojawią to też będzie mi przykro ale co zrobię?? Codziennie smarują brzuchol masłem shea, póki co jest OK ale jak widać - nie ma co się cieszyć bo różnie może być. Jak Twoja mama ma mało rozstępów to może i Ty masz w genach brak rozstępów To pocieszające ![]() Cytat:
Mi najpierw smakowały takie tłuste lody typu Grycan, ze śmietanką (z Biedry w kubełkach też są pyszne) a teraz to tylko wodne ![]() Daj znać co i jak. Kupiliśmy dziś łóżeczko z IKEI i materac kokos-gryka. Do tego 3 prześcieradła i osłonkę na przewijak. Trza to wszystko poprać. A młodemu kupiłam bawełnę w sówki w planach mam uszycie poszewek na pościel (której jeszcze nie mam kupionej)
|
||
|
|
|
#1546 |
|
Zadomowienie
|
T_89
![]() Nadrobilam, ale mi nie pocytowalo Agusia mam nadzieje, ze to nic powaznego. Co do lodow, to ja tez moge je w ciazy spozywac kilogramami... pewnie potem bede zalowala, ale teraz nie moge sobie odmowic ![]() Nam dzis kotka poczula zew wolnosci i zwiala z mieszkania,'musielismy ja lapac po osiedlu nie wiem co jej do lba strzelilo. Powiedzialam dla tz, ze jak jej to przyjdzie jeszcze raz do glowy to jej napwno nie bede szukala, co jest pewnie bzdura, ale musialam pogadac swoje.Co do upalow to mi sie chyba termostac w organizmie zepsul, bo dzis bylo mi ok a wszyscy zdychali....My na materac tez zdecydowalismy sie gryka-kokos. Kupilismy taki w prezencie dla siostry i jest zadowolona. A w podziece poprosila mnie na chrzestna , wiec po porodzie trzeba sie bedzie szybko ogarnac. Gdyby to nie byla siostra to bym chyba odmowila...I widze, ze mamy na tapecie temat rozstepow. Ja jeszcze nie mam. Pisze jeszcze, bo nie mam zludzen, moja mama ma, moje 2 siostry maja, wiec pewnie bede miala i ja. A najciekwsze jest to, ze kazda z nich myslala, ze ja to ominie, bo pohawily sie w ostatnich tygodniach ![]() Ide ogladac wozki na necie, bo trzeba sie na cos zdecydowac.
Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy nie nastąpi. 08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń Edytowane przez Sophia_1 Czas edycji: 2013-07-27 o 20:57 |
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja koleżanka, wczoraj się pochwaliła że z miesiąc po porodzie pojawiły się delikatne rozstępy na brzuchu
|
|
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na brzuchu na razie nie mam oby tak dalej, ale moje cycki sa w stanie oplakanym. Juz troche im sie polepszylo ale normalnie sa brazowe rozstepy ;/ smarowalam ale G pomoglo :-[ P.S moze mi ktoras z was dac link do materaca dobrego bo na all pisze gryka kokos pianka to to ? czy bez pianki http://allegro.pl/materac-radir-koko...400733582.html czy ten bedzie dobry? http://allegro.pl/materac-lateks-60x...398729223.html
WYMIANA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=839675 UBRANKA DLA DZIECI https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=835143 KOSMETYKI https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post72384832 Edytowane przez t_89 Czas edycji: 2013-07-27 o 21:08 |
|
|
|
|
#1550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1551 | |||||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
? Ja mam od tygodnia tą uelastyczniającą, fajna jest. Ewidentnie czuję jak na skórze robi się lekki luz ![]() Ten olej ze słodkich migdałów też mam, kupiłam z myślą o rozciąganiu foki, ale teraz już się lękam jak się okazuje, że ona się rozciąga samoistnie, bez mojej ingerencji ![]() Jako nastolatce powyskakiwały mi rozstępy na biodrach, są teraz białe, widoczne z bliska. Ale na brzucholu póki co nic nie ma. Maściłam się najpierw Ziają, potem Bio Oil, teraz Tołpą i trochę Palmersem. Odczuwam czasem swędzenie, ale nic nie pęka ![]() Cytat:
Tylko nie jest to tania impreza ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#1552 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale mam cellulit z tyłu pod dupskiem- właśnie mnie mama pocieszyła
|
|
#1553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też
|
|
#1554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za przyjemne zakupy
|
|
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
sorry bez obrazy i w ogole
ale smiac mi sie chce z waszych schiz odnosnie rozstepow. nie rozumiem, kobieta ktora je ma jest w oczach swojego faceta i swoich gorsza? to ja sobie chyba powinnam pierd*olnac strzala w leb na wieczne uspienie... ![]() uwierzcie ze sa gorsze rzeczy na swiecie niz glupie rozstepy. jak wyjda to wyjda, przynajmniej jak cos, bedziecie mialy czyste sumienie ze probowalyscie im zapobiedz. uh wrocilismy do domu, w ramach grzechu pojechalismy na lody. o dziwo odzywam sie do malza, ale to jeszcze nie to ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- jak materac moze byc bez pianki ? kokos gryka jest z pianka inaczej sam materac mialby 2 cm
|
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jak wyjdą to wyjdą trudnojestem dzisiaj jak śmietnik- mama zrobiła sałatkę to sobie wrąbałam miseczkę a sraka rośnie
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-07-27 o 21:17 |
|
|
|
|
#1557 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic o piance na etykiecie nie piszą....
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe co z Agusią- czy znowu jej się ta krew z nosa puściła, czy coś innego
|
#1560 |
|
czyli Endżi
|
Bajka, ofkors, ja się z Tobą zgadzam, rozstępy to żadne wielkie halo. Przy czym tutaj odwrotnie niż z kasą - lepiej nie mieć niż mieć
Gadamy tutaj o różnych pierdołach, mazidła na bebzony też muszą się przewinąć
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.

raczej ma wrednosc i zawisc wezmie gore i bede z uciecha patrzec jak mu jajca malo co nie eksploduja
a czeka nas jeszcze 30 min w samochodzie sam na sam... chyba wlacze radio 
ale nam z Mikim dzisiaj dobrze 
chociaż czasem skubnę coś małego, np wczoraj 2 kawałki swojego ciasta, ale i tak mniej niż kiedyś, 5 to na raz, plus inne rzeczy

nie wiem co jej do lba strzelilo. Powiedzialam dla tz, ze jak jej to przyjdzie jeszcze raz do glowy to jej napwno nie bede szukala, co jest pewnie bzdura, ale musialam pogadac swoje.

? Ja mam od tygodnia tą uelastyczniającą, fajna jest. Ewidentnie czuję jak na skórze robi się lekki luz