Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-27, 20:35   #2701
jakierka
Zadomowienie

Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!

Witam sie ponownie

Strawberry, dzieki za opis, bardzo szczegolowy i pelen emocji, znow czytajac opis mialam wrazenie, ze to ja rodzilam

En, podpisuje sie pod slowami Oliath i Tweed. Tz powinien dorosnac i przede wszystkim nauczyc sie szacunku do Ciebie i syna! Ja rozumiem obawe w zwiazku z pielegnacja malenstwa, ale wspomnialas kiedys, ze on sie czasami nie kontaktuje nawet z Tomkiem. Nie sadze aby potem bylo mu latwo nawiazac z synem kontakt. Szkoda, ze niedawna rozmowa podzialala na nieho tak krotko. Trzymam aby zmadrzal i zaczal Cie traktowac godnie

AgaPlast, za terapie, oby nie byla krotkotrwala

Domciatko, niezla relacja na zywo Pewnie juz Sara jest z Wami, bo juz nic nie pisalas. dla Was

Eve, podziwiam Cie!! Sama z dwojka malych dzieci, wiadomo, ze nie mozesz zalamywac teraz rak, ale i tak wielkie brawa dla Ciebie, ze masz taki zastrzyk energii w sobie

Tweed, nie zazdroszcze sytuacji z zalaniem Cale szczescie, ze kilka zbiegow okolicznosci sprawilo, ze nie zalalo Was doszczetnie.

Dzis sporo bylo zdjec, ja niestety nie mam teraz dostepu do laptopa, mam nadzieje obejzec je jutro. Wierze jednak, ze wszystkie dzieciaczki sa cudne, mamy kwitnace, sale porodowe piekne

Idzia, tez nie zazdroszcze sytuacji finansowej, czesto tak bywa, ze jak sie wali to na calego. Oby kryzys szybko zostal zazegnany

Dzoan, to fajnie, ze lekarze w koncu policzyli wlasciwie TP

Ita, przysluga przysluga, sle chyba nie bedziesz woecznie sie odwdzieczala za to sasiadce Zasugeruj jej, ze czas do lozka dla Malego, ze jestes zmeczona, ze masz dosyc, cokolwiek.

Kurcze, cos jeszcze chcialam pisac a juz nie pamietam, bo lece z pamieci..

My wiekszosc rzeczy mamy przewieziona. Czuje sie zmeczona tym wszystkim, Edziu chyba tez, bo czesto twardnial mi dzis brzuch. Akurat dzis TZ zostal poproszony o zastepstwo znajomego w pracy i ten sie zgodzil, bo kasa jest nam potrzebna. Zostalam sama na noc i modle sie abym nie zaczela rodzic po ciezkim dniu Jutro przewozimy reszte rzeczy i juz oficjalnie porzucimy stare lokum

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez jakierka
Czas edycji: 2013-07-27 o 20:41
jakierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 20:39   #2702
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ja tak na chwilkę... musimy jechać na szybkiego do galerii po prezent dla przyjaciela na jutrzejsze urodziny..

Później napiszę więcej.. w każdym razie nie zatrzymali mnie w szpitalu Lol ma kolejny tydzień na wyjście Tym razem brali pod uwagę ten drugi TP..wreszcie dotarło do nich, że I TP mijał się zupełnie z moimi długimi i nieregularnymi cyklami miesiączkowymi eureka..ja bez dyplomu to wiedziałam

To do później
to super, że nie zostawili Cie w szpitalu to czekamy dalej razem ja jak pójdę w poniedziałek na badanie to tez mam nadzieję, ze nie zostanę w szpitalu

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Hey. Witamy się z Anulką w 40tc. Ostatnie dni ciszy i spokoju

Dzisiaj tak mnie teściowa moja wpieniła, że szok. Jechałam z TŻ na zakupy rano, a ta przyjechała i wielkie zdziwienie, że nas w domu nie ma. Bo ona musi jechać zapłacić OC a nie chce jej się i chciała aby TŻ pojechał jej zapłacić. Matko, a to tylko dwie ulice dalej. Jak mi to moja mama opowiadała to myślałam, że padnę. Siedziała i siedziała, a potem marudziła, że nas tak długo w domu nie ma i, że w końcu sama pojedzie zapłacić bo nie ma czasu dłużej na nas czekać. Moja mama jutro ma urodziny więc nie miała zbytnio czasu z nią siedzieć, jeszcze teściowa na nią naskoczyła , żę kupiła jajka ze sklepu a nie od niej.

Dobrze, że jak wróciliśmy to już jej nie było, bo ciśnienie to mi skoczyło i pierwszy raz przy TŻ powiedziałam że jest nie normalna i co ona sobie wyobraża, to się chłopak lekko sfochował.

Jutro oczywiście przyjedzie na urodziny do mojej mamy, ale nie dam się już terroryzować. W dodatku przyjedzie z dwiema wnuczkami. Szwagierka poszła na pielgrzymkę do Częstochowy i zostawiła je pod jej opiekę i teraz teściowa próbuje wszystkich wkręcić w opiekę nad nimi. Trzy dni były u siostry TŻ a pewnie jutro spróbuje mnie je wcisnąć. Ale nie doczekanie moje. Prędzej całą trojkę wywalę z domu.

Dzisiaj ogólnie jestem jakaś rozdrażniona. Wszystko mnie denerwuje, jeszcze TŻ dołożył swoje trzy grosze do mojego nastroju. Przyjechał dzisiaj z miasta z dwoma bukietami kwiatów, jeden dla mnie niby z okazji imienin (chociaż ja w grudniu je obchodzę, ale dzisiaj też są) a drugi dla mojej mamy z okazji urodzin. A potem przyszedł do mnie, abym pieniądze mu dała, bo na kwiatki wziął z pieniędzy firmowych które miał na paliwo. No szlag mnie trafił, chciałam tymi kwiatami po głowie mu natrzaskać. Łaskę mi robi kwiatami za które sama muszę zapłacić. Szczyt bezczelności.

brawo za 40tc a teściowej współczuję

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
W ogóle rycze, wszystko sie wali, mamy problemy finansowe, samochod rozwalony - czesci na kreche wziete, ale trzeba w tym tygodniu oddac kase, w tz-ta firmie zastój, mi debile z ZUS-u płacą z opóźnieniami - nie dość, że całe g to jeszcze ociągają się. Ja nie wiem jak to będzie, tragedia po prostu. Jeszcze ludzie wysyłają mi sms-y i wiadomosci ,,czy urodziłam?". A są to ,,kolezanki", które nie raz na ulicy ,,czesc" nie powiedzą. Mam już tego dosyć. Jeszcze chcą info kiedy urodzę, bo chcą mnie w szpitalu odwiedzić. Nie wiem po co
biedna, przytulam bardzo, musi się jakoś ułożyć
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja pierd laski nawet nie nadrabiam, bo nie mam jakpół mieszkania nam zalało, bo pękła rura pod zlewem, jak sobie pomyślę, że mieliśmy jechać dzisiaj do mojej rodziny na weekend to aż mi się słabo robi
Połowa hydraulików w soboty nie pracuje, a druga liczy sobie za wymianę krótkiej rurki 150-250 zł sama robocizna! Tż pojechał do castoramy po rurkę i narzędzia i spróbuje sam wymienić. No ja pier*olę, jak nie urok to sraczka
współczuję, jeszcze to na koniec i niepotrzebny stres tylko
Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Cześć kochane Wstawiam w końcu mój opis porodu Mała śpi więc mam wolną chwilkęPrzy okazji gratuluje nowymmamusią i trzymam kciuki za te przyszłe Domi

Ten opis porodu sponsoruje słowo skurcz i ból;P

Wszystko zaczęło się 02.07.2013.
Miałam wizyte u Gina i byłam dokładnie tydzień i dwa dni przed terminem. Zapytał czy chciałabym już urodzić, oczywiście powiedziałam że tak. No wiec zaproponował „inne” badanie. Badanie nie różniło się niczym od tego standardowego które miałam na każdej wizycie. Jak później się zorientowałam zrobił mi najprawdopodobniej masaż szyjki no bo co innego mogło by przyspieszyć poród. Powiedział że w ciągu 24 godzin powinnam urodzić, oczywiście w miedzy czasie mam iść na spacer, masować piersi no i seks też był mile widziany:P Po powrocie do domu zrobiliśmy wszystko tak jak pan doktor kazał :p Wieczorem delikatnie pobolewał mnie brzuch więc stwierdziłam że umyje włosy tak na wszelki wypadek gdyby coś zaczęło się dziać i poszłam spać.
03.07.2013
Przed 4 obudziły mnie pierwsze skurcze ale były tak delikatnie że zasypiałam na nich. Stwierdziłam, że to pewnie fałszywy alarm ale w głębi duszy czułam że to TO. O 4 były już delikatnie silniejsze więc ściągnęłam sobie aplikacje na telefon (Contraction Timer bardzo polecam, była ze mna aż do porodu) i zaczęłam liczyć czas mieczy skurczami ale też zasypiałam. Ból był taki jak na okres. Dokładnie o 4.13 skurcze bardziej się nasiliły i były co 8, 6, 4, 2 min. Stwierdziłam że jak tak szybko zmniejsza się odstęp miedzy nimi to czas wstać dopakować torbe i iść pod prysznic. W miedzy czasie próbowałam dodzwonić się do tża ale oczywiście spał i nie słyszał jak dzwonie:p Zadzwoniłam na domowy i odebrała jego mama, powiedziałam że mam troche często skurcze i niech obudzi B. bo chyba się zaczęło. Przyszła moja mama i z przerażeniem w oczach pyta co się dzieje a ja że mam skurcze i jedziemy do szpitala Poszłam się wykąpać, na szczęście nie musiałam się za bardzo ogarniać bo zrobiłam to dzień wcześniej przed wizytą u Gina. Prysznic nie zmniejszył bólu więc wiedziałam że naprawdę się zaczyna Przyjechał tż i pojechaliśmy do szpitala. W drodze zadzwoniłam do mojej położnej i powiedziałam że skurcze mam średnio co 2-3 minuty i ze za 35 min będziemy w szpitalu. Ból się nasilał a skurcze były rzadziej bo co 6 min . W szpitalu byliśmy przed 6. Na szczęście nikogo nie było. Na dzień dobry papierologia i mnóstwo pytań, mierzeni ciśnienia, miednicy i sprawdzanie tętna małej. Później poszłam z położną na porodówke i tam znowu papierologia i pytania. Miałam badanie na którym było 1,5 cm rozwarcia. Położna założyła mi wenflon i przeszłyśmy do Sali przedporodowej. Wszystkim mówiłam, że koniecznie chce lewatywe bo od tygodnia nie korzystałam z wc. Ok 7 miałam KTG na którym zbyt wiele skórczy nie było a bolało coraz bardziej. O 7. 45 dostałam antybiotyk na paciorka, potem o 10.45 i o 14.45. Poszłam z tż na mały spacer ale szybko wróciliśmy bo nie dawałam rady chodzić przez skurcze. W między czasie byłam pare razy pod prysznicem który tylko nasilił skurcze ale ciągle były co 5-6 min. Byłam przerażona bo ból był nie do zniesienia i bałam się że będę się męczyć całą noc bo przecież powinny być coraz częściej. Zadzwoniła moja położna i powiedziałam że skurcze są coraz silniejsze ale nie są wcale częściej a ona że dziś na pewno urodze więc dodała mi skrzydeł;p Ból najlepiej znosiłam na leżąco na siedząca i no stojąco nie mogłam wytrzymać, skurcze były tak niesamowite i paraliżujące że nie byłam w stanie się ruszać i oddychać. Oddychanie mimo ogromnego wysiłku przestawało pomagać, zaczynałam jęczeć i stękać, było też troche łaciny;P O 15 położna kazała iść pod prysznic, który miał albo uśmierzyć ból albo spotęgować. Oczywiście u mnie była ta druga opcja;p Pod prysznicem już krzyczałam z bólu więc przyszła położna i zaprosiła mnie na badanie. Jak zdejmowałam majtki to zobaczyłam że odszedł mi czop. Rzeczywiście nie da się go przegapić. Mój wyglądal jak gęsty śluz i miał ok 3cm długości, był brudno brązowy. Podczas badania okazalo się mam 6 cm rozwarcia i dostałam zaproszenie na porodówke;p Zadzwoniłam po położną i do tż żeby przyjechał.
Była 15.30.
Wchodząc na porodówke położna powiedziała do lekarki że chciałam lewatywe a ona na to że nie ma już czasu. Byłam załamana ;P
Leżąc na łóżku wiłam się i krzyczałam z bólu . Po raz drugi zostałam podłączona pod KTG. W miedzy czasie przyszła moja położna i masowała mi plecy i podawała wodę. Po jakimś czasie musiałam położyć się na lewym boku z nogą opartą o tą podpórke do nóg żeby mała wstawiła się w kanał rodny. Niesamowicie drętwiały mi ręce i twarz. Nadgarstki miałam wygięte do środka i cztery opuszki palców złączone były z kciukiem (mam nadzieje że wiecie o co chodzi;p) za chole.re nie mogłam ich wyprostować. Powiedziałam po położnych że czuje się przez to jak upośledzona a one zaczęły się śmiać i powiedziała że to przez wstawianie się małej w kanał rodny. Ból był nie do zniesienia, nie byłam w stanie normalnie oddychać bo bolało jeszcze bardziej. Błagałam o jakieś znieczulenie i dostałam Ampiciline (tak to się chyba nazywa, swoją drogą co to dokładnie jest?)Teraz bardzo żałuję że to dostałam bo chciałam urodzić jak najbardziej naturalnie ale o tym wtedy nie myślałam. Ból po tym był jeszcze gorszy. Cały czas byłam pod KTG. W tej pozycji na boku zaczęły się skurcze parte których za żadne skarby nie byłam w stanie powstrzymać, po prostu MUSIAŁAM przeć. Jak tak parłam to odeszły mi wody. Nie one nie odeszły one wystrzeliły;p Poczułam pstryknięcie i wszystko poleciało na położną;p Niby było ich mało i myślały że to siusiu. Tżta dalej nie było. Mówiłam, że już nie daje rady, że nie wytrzymam tego i że chce cesarke, nie słuchały;P W końcu pozwoliły mi się położyć na plecach, zdjęły te pasy od KTG i moja położna trzymała tylko to małe urządzono. Działało to na mnie jak płachta na byka bo jestem taką osobą że jak coś mnie boli to nie można mnie głaskać, dotykać i najlepiej nic nie mówić bo boli mnie jeszcze bardziej i tylko się denerwuje. Kazałam położnej to zabrać ale mnie nie posłuchała i mówiła że trzeba sprawdzać tętno malutkiej. To mnie jakoś przekonało. Parte nadal były nie do powstrzymania mówiłam że musze przeć ale kazały jeszcze poczekać. Krzyczałam tak że chyba wszyscy mnie słyszeli. W między czasie miałam badanie i było już 8 cm. Pozwoliły mi w końcu na legalu przeć;p Położna cały czas trzymała mi w środku palce i masowała krocze. To również doprowadzało mnie do szału i kazałam jej zabrać te palce ale ona mówiła że tak musi bo coś tam;p Była w szoku że „to wszystko jest TAKIE elastyczne”. Po 2 partych wyszła główka a ja miałam wrażenie że robie mega kupe;p. Czułam pieczenie i szczypanie w okolicy łechtaczki, jak się później okazało tam właśnie pękłam. Nie w dół do odbytu tylko w góre do samej cewki moczowej;/ Po kolejnym partym o 16.25 wyskoczyła Antosia! Poczułam niesamowitą ulge. Położyły mi ją na brzuchu. Byłam jak zahipnotyzowana. Dopiero po chwili uświadomiłam sobie że mała płacze i byłam taka szczęśliwa że wszystko z nią w porządkuPrzecięłam pępowine bo tż jeszcze nie było, przyjechał dopiero jak rodziłam łożysko. Jak patrzył na malutką to widziałam, że płacze. Z jednej strony byłam szczęśliwa że nie widział i nie słyszał jak cierpie ale z drugiej strony może właśnie wtedy doceniłby to wszystko. Później tż musiał wyjść a ja byłam szyta. Malutka cały czas była ze mną. Szycie mimo znieczulenia bolało bardzo, najbardziej przy cewce i trwało 40 min. Nie wiem ile mam szwów (tak, minęło 24 dni a one jeszcze się nie rozpuściły) ale z 15 to na pewno. Po szyciu tż mógł do nas przyjść, małą położna przystawiła do piersi i tak sobie leżeliśmy ok. 1godz. Po godzinie Tosia zsunęła się z piersi a my nie wiedzieliśmy jak ją „poprawić” więc zadzwoniliśmy po położną. Wzięła małą od razu to ważenia i mierzenia, owinęła w jakiś ręcznik i zostałyśmy przewiezione na oddział położniczy.
Poród pomimo niesamowitego bólu wspominam ze łzami w oczach, nigdy w życiu nie przeżyłam niczego tak wspaniałego. Wiem, że to głupie ale bardzo tęsknie za brzuszkiem, za tymi okropnymi skurczami i za porodem. Mogłam rodzić co tydzień. To było coś pięknego. Nie zapomnę tego do końca życia.

Wybaczcie, że troche chaotycznie ale już powoli wszystko pamiętam jak przez mgłe
dziękujemy za opis, bardzo pozytywny mimo bólu, byłaś bardzo dzielna

ale się obżarłam na grillu, poleżałam na leżaczku ale skwar był nieziemski nawet w cieniu. Od dzisiaj już nie rodzę aż do poniedziałku bo tz jutro do pracy na 24 h idzie, na razie na szczęście nic się nie dzieje

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Sorry że was nie nadrabiam i tylko tak o sobie napisze. U mnie w sumie bez zmian. Coś tam mnie pobolewa jak na okres, ale nie boli za bardzo. Skurczy nadal brak. Dostałam antybiotyk na infekcje , coś w moczu znaleźli. Ogólnie bardzo powoli sie rozkręca i chyba długa noc przede mną, i pewnie poranek.

Zjadłam kolację, mamy tu karty menu do wyboru jedzenie. Ogólnie fajnie tak bez boli, tylko nudno. Haha

to oby się rozkręciło i nudno nie było i karta menu z jedzeniem, padam normalnie, masz tam jak w hotelu a u nas w szpitalach psie jedzenie, ble

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 20:42   #2703
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

My wiekszosc rzeczy mamy przewieziona. Czuje sie zmeczona tym wszystkim, Edziu chyba tez, bo czesto twardnial mi dzis brzuch. Akurat dzis TZ zostal poproszony o zastepstwo znajomego w pracy i ten sie zgodzil, bo kasa jest nam potrzebna. Zostalam sama na noc i modle sie abym nie zaczela rodzic po ciezkim dniu Jutro przewozimy reszte rzeczy i juz oficjalnie porzucimy stare lokum

hejo super sprawnie Wam poszła przeprowadzka!
W takim razie życzę Ci byś nie rodziła dzisiaj
DZIS odpocznij sobie po cięzkim dzionku!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 20:42   #2704
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Strawberry
nacierpiałaś sie A powiedz..nie nacięli Cie ze popękałaś???[COLOR="Silver"]
No wlasnie nie bo polozna stwierdzila ze krocze czyli ta czesc ktora zawsze peka lub ja nacinaja (od pochwy do odbytu) jest bardzo elastyczna i nie ma potrzeby nacinania. No i tam nie peklam tylko popekaly wargi sromowe mniejsze az do cewki moczowej i prawa strona pochwy. Jak przyszla polozna juz do domu i ogladala krocze zeby wyciagnac szwy to powiedziala ze pierwszy raz widzi takie pekniecie.
Do dzis ledwo siedze bo czuje jak szwy kuja i jak za duzo pochodze to ciagnie.

Dziewczyny ktore sa jeszcze w ciazy, robcie sobie sesje z brzuszkiem poki jeszcze brzuszki macie Ja nie zdarzylam zrobic i niesamowicie zaluje bo tesknota za brzusiem jest ogromna:-(

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 20:42   #2705
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Macie kolejne fotki,

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-08-04 o 19:20
domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 20:43   #2706
madi82
Zakorzenienie

aa no i DZOAN dobrze, ze Cie nie zostawili skoro nic się nie dzieje, bo nieźle bys sie nakisiła w szpitalu przy tej pogodzie....

28.07.2013r.
Stary 2013-07-27, 20:44   #2707
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Sorry że was nie nadrabiam i tylko tak o sobie napisze. U mnie w sumie bez zmian. Coś tam mnie pobolewa jak na okres, ale nie boli za bardzo. Skurczy nadal brak. Dostałam antybiotyk na infekcje , coś w moczu znaleźli. Ogólnie bardzo powoli sie rozkręca i chyba długa noc przede mną, i pewnie poranek.

Zjadłam kolację, mamy tu karty menu do wyboru jedzenie. Ogólnie fajnie tak bez boli, tylko nudno. Haha

Zdrzemnij się, żebyś miała siłę na prawdziwą akcję

strawberry162

Namęczyłaś się trochę, ale na szczęście masz to już za sobą i możesz już tulić w ramionach swój największy skarb Ja cię nie pocieszę, ale jestem 27 dni po porodzie i jeszze niektóre szwy mi się nie rozpuścuły
surka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-27, 20:44   #2708
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie nie bo polozna stwierdzila ze krocze czyli ta czesc ktora zawsze peka lub ja nacinaja (od pochwy do odbytu) jest bardzo elastyczna i nie ma potrzeby nacinania. No i tam nie peklam tylko popekaly wargi sromowe mniejsze az do cewki moczowej i prawa strona pochwy. Jak przyszla polozna juz do domu i ogladala krocze zeby wyciagnac szwy to powiedziala ze pierwszy raz widzi takie pekniecie.
Do dzis ledwo siedze bo czuje jak szwy kuja i jak za duzo pochodze to ciagnie.

Dziewczyny ktore sa jeszcze w ciazy, robcie sobie sesje z brzuszkiem poki jeszcze brzuszki macie Ja nie zdarzylam zrobic i niesamowicie zaluje bo tesknota za brzusiem jest ogromna:-(
poracha z tym pęknięciem...oby szybko się zagoiło i nie bolało

28.07.2013r.
Stary 2013-07-27, 20:45   #2709
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze mówisz, ja niestety też nie zdążyłam
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 20:46   #2710
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013

Cytat:
Macie kolejne fotki,
z kroplówą musisz pociskać???
Ale macie tam długaśne koszule!!!! U nas ledwo za tyłek.....

A te kwiaty to Twoje?

PS. Jedzonko fajnie wygląda, smaczne było./?

28.07.2013r.
Stary 2013-07-27, 20:46   #2711
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Macie kolejne fotki,
Ty na pewno jesteś w szpitalu, a nie w hotelu?

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-27, 20:47   #2712
jakierka
Zadomowienie

Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!

Cytat:
Macie kolejne fotki,
Rzeczywiscie musisz sie tam nudzic
Paul juz z Toba czy odeslali go do domu? Szkoda, ze nie moge obejrzec zdjec, jestem bardzo ciekawa co mnie moze wkrotce czekac
za sprawna i szybka akcje

Stary 2013-07-27, 20:54   #2713
strawberry162
Rozeznanie

Ciesze sie kochane ze moj opis Wam sie podoba pisalam go w ratach przez dwa dni i staralam sie wszystko napisac chociaz niestety zaczynam juz zapominac szczegóły:-( Ale ciesze sie ze chociaz tyle udalo mi sie napisac, prxunajmniej zawsze bede mogla odtworzyc sobie w pamieci ten niesamowity dzien

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Pytanie do mamus
Czy Wasze maluszki tez tsk czesto ulewaja? Albo wymiotuja tak ze az noskiem leci? Moja mala od samego poczatku ulewa praktycznie po każdym jedzeniu i srodnio raz w tygodniu ulewa z takim dużym ciśnieniem (to chyba wymioty?)

Antonisia
Stary 2013-07-27, 20:54   #2714
karolajn1987
Wtajemniczenie

Dziecko moje walczy od 0,5h w łóżeczku mamy próbe charakterów wiec sobie moge na chwile usiasc

strawberry, dzieki za opis,

AgaPlast,

Eve, jesteś wielka! podziwiam, i tak bardzo dobrze radzisz sobie sama z dwójeczką

Idzia, - oby jak najszybciej sytuacja się poprawiła

Tweed teściowo- brawa za wózek, bo oczywiście zapomniałam ostatnio napisac jak rura?

En- niezbyt fajna sytuacja z Tż...ale któryś raz piszesz jak on sie brzydko do Ciebie odnosi..z tego co pamietam pisałas kiedys, że on jest rocznik 88. Czyli tak jak mój maż, a zachowuje się jakby w ogóle nie dojrzał do roli ojca i partnera na to wychodzi tak jak dziewczyny pisały terapia szokowa, bo ile można walkowac jeden i ten sam temat a i tak to nie przynosi zadnych efektów? co z tego, ze on jest w pracy?Ty nie siedzisz i nie pachniesz na kanapie, na dodatek to jest WASZE dziecko a nie tylko Twoje
Trzymam kciuki, zeby tz się w porę opamiętał i spędzał jak najwięcej czasu z Bezikiem
Stary 2013-07-27, 21:01   #2715
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Obiad w miarę, trochę mało doprawiony, ale Zjadlam. Kwiaty dali jak przyjmowali mnie o 10 rano. Ogólnie nie moge narzekać na opiekę puki co. Czysto, ładnie, profesjonalnie. Sama nie wiedziałam czego sie spodziewać po angielskiej służbie zdrowia.
Tylko jedyne co to mnie to wklucie w rękę boli od kroplówki. Dali mi ja bo coś tetno malej spadło i coś na wzmocnienie mi dali czy coś.

I chyba miałam przed chwilą pierwszy delikatny skurcz.

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Jakierka paul że mną. Moze zostać na noc.

Stary 2013-07-27, 21:02   #2716
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

ja wielka 157 cm wzrostu

A tak serio mam wk.......urw na TZ - nawet nie zapytal, jak sobie radze, jak sie czuje - jest tak zaabsorbowany praca i tym co sie wokol dzieje, ze w d... ma co u nas. Jakbym sama nie napisala, to kuzwa nic by nie wiedzial. nawet nie wiem czy go to interesuje. Zadzwonilam dzis na skype, to siedzieli w pokoju z reszta zalogi, nawet nie bylo jak pogadac, Marysia jak go zobaczyla, zawstydzila sie i nie chciala z nim gadac (chyba nie rozumie czemu tata jest w komputerze) wiec rozmowa sie szybko skonczyla.

to sie wyzalilam.... ide sie myc i spac bo starsza padla wreszcie, wiec moge isc sie myc zanim "pijawka" sie obudzi.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 21:25   #2717
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

do mamktore odciagaja pokarm do butelki, ile Wasze dzieciaczki wypijaja? w ogole wieczorem podajemy mm to ile ml podajecie? Michas ma 1.5 tygodnia ale on jest taki ze jakbym dala mu 200ml to wypilby to od razu
czy Wy tez dopajacie woda je? jak czesto?

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 21:32   #2718
idzia111
Zakorzenienie

domcia az zglodnialam

dziekuje za wsparcie, jestescie cudowne

eve tez masz nie fajna sytuacje, przytulam

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-07-27 o 21:34
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 21:35   #2719
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Mam skurcze. Hura. Delikatne. Do 90, 100 dochodzą, czuje je, nie bola jeszcze strasznie. Ale chyba sie ruszyło. Leze pod ktg. Hura.
No i poskarżyłam że mnie wklucie boli i mi wyjęli igle z ręki.

Stary 2013-07-27, 21:37   #2720
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013

Cytat:
Mam skurcze. Hura. Delikatne. Do 90, 100 dochodzą, czuje je, nie bola jeszcze strasznie. Ale chyba sie ruszyło. Leze pod ktg. Hura.

za rozwój akcji
Stary 2013-07-27, 21:42   #2721
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

A badają Cię? Coś wiadomo?

Filipiśko

Stary 2013-07-27, 21:43   #2722
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe

Cytat:

Super! To Sarenka bedzie juz niedlugo!

Stary 2013-07-27, 21:44   #2723
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Idzia moja paro, jak się czujesz? Kiedy my?

lecę się myć i spać Dobranoc
Domcia kciuki mocno zaciskam! Będę zerkać w nocy

Filipiśko

Edytowane przez malaczarnakejt
Czas edycji: 2013-07-27 o 21:49
Stary 2013-07-27, 21:49   #2724
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Idzia moja paro, jak się czujesz? Kiedy my?
no jak nie urodze jutro lub w poniedziałek to we wtorek juz na bank wiec masz czas max do wtorku
Stary 2013-07-27, 21:49   #2725
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:

Jeszcze troche i nie będziesz się tak cieszyć ze skurczy :P Trzymam kciuki żeby bardzo nie bolało i szybko poszło

Antonisia
Stary 2013-07-27, 21:53   #2726
kiss12550
Zadomowienie

domciatka - żeby szybko się rozkręciło , mam nadzieję ze długo nie będziesz musiała czekac na malutką
P.S karta dań trafiłaś do hotelu naprawdę

eve- na Twoim miejscu pewnie też byłabym zła na Tżta ale z drugiej strony postaw sie w jego sytuacji , jest w obcym miejscu,nowa sytuacja musi się z tym wszystkim oswoić , na pewno bardzo za Wami tęskni , może nie chce tego okazywać żeby Tobie było chociaż troszke lżej ? W kazdym razie bardzo mocno

idzia - wiem że łatwo mówić ale na pewno wszystko jakoś Wam sie ułoży mimo że teraz jest ciężko, najważniejsze ze masz kochającego Tżta i oboje oczekujecie najpiękniejszego cudu na świecie, WASZEGO cudu

dzoan
- o super zapowiada się imprezka fajnie ze puścili Cię do domku

uciekam spać
domciatko-jeszcze raz ogromne , trzymaj się dzielnie i czekamy na malutką
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 22:03   #2727
idzia111
Zakorzenienie

nie dociera do mnie, ze jeszcze tylko niedziela i poniedziałek i Michał będzie z nami ... no kosmos normalnie
Stary 2013-07-27, 22:04   #2728
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Re: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
nie dociera do mnie, ze jeszcze tylko niedziela i poniedziałek i Michał będzie z nami ... no kosmos normalnie
No ale nam zlecialo, te 9 miesięcy. Ostatni weekend bez dziecka

Stary 2013-07-27, 22:08   #2729
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow

Cytat:

szok, prawda ...? ja wiem co jest grane, ale i tak czuje sie jak dziecko we mgle ... jakas taka ogłupiała jestem

kolorowych snow

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-07-27 o 22:16
Stary 2013-07-27, 22:18   #2730
kubus puchatek
Rozeznanie

Dot.: Re: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witam sie ponownie

za szybkie ogarnięcie się z mieszkaniem

Cytat:

Ty chyba rzeczywiście na wakacjach jesteś dajesz,dajesz
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości