Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-27, 19:37   #4621
zubi89
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
cały czas czuję jajniki. tzn. to żaden ból jak wczoraj, ale cały czas je 'czuję'. ciężko wytłumaczyć no a dziś zdecydowanie króluję piersi. są wrażliwe, tak poowulacyjnie. a do tego dają uczucie ciężkości i jest ten ból, który wcześniej opisywałam. takie ból bez dotykania, tak jak w przupadku ból głowy, i tyle

zubi muszę się przyznać, ze na wyprzedaży w h&m kupiłam dwa kompleciki niemowlęce + skarpetki dla noworodka ale obiecałam sobie, że dopóki nie zajdę w ciążę, to nic więcej nie kupuję i tego się trzymam
Dokładnie ja też !!

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 19:43   #4622
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Ehh a co ja zrobię, że zaspałam? Zobaczymy jutro. Ciężkie to mierzenie chyba najszybciej by było w ustach, bez wyginania się to tu to tam

Mi się marzą już jakieś dni płodne, ta adrenalinka.... a tu dupa, nic się u mnie nie dzieje

Ciekawostka:

"Mamy trzy mozliwosci: oralnie, rektalnie i waginalnie. NIGDY POD PACHA! I mierzymy tak samo przez caly cykl. Mierzenie oralne jest obciazone najwiekszym bledem, niekiedy takie wykresy sa dosc "niestabilne" i zmiana miejsca pomiaru na np. waginalny polepsza przebieg temperatury. Ale wiele dziewczyn tak mierzy i sobie chwali. W razie termometru analogowego mierzymy 3-5 min, elektryczne maja swoje zasady, czyt. patrz na ulotke

Pamietajmy, ze temperatura nie jest przez cala dobe taka sama. Wiele czynnikow wplywa na temperature, np. aktywnosc fizyczna. Najnizsze wartosci temperatura osiaga wczesnym rankiem, najwyzsze w godzinach popoludniowych. Przy stosowaniu metody niemieckiej nalezy mierzyc temperature rano, prosto po przebudzeniu, przed wstawaniem z lozka, przed jakimikolwiek czynnosciami. Jezeli przed pora mierzenia kobieta zostala obudzona, np. przez dziecko, to musi jedna godzine spokojnie polezec i wtedy dopiero mierzyc.

Co znaczy rano?
No i tu zaczynaja sie schody dla niektorych w ksiazce metody niemieckiej nie pisze dokladnie do ktorej godziny, dlatego trzymam sie osobiscie zalecen Rötzera, gdyz na jego metodzie opiera sie Sensiplan. Rötzer pisze w swojej ksiazce (mam wydanie z 1997 roku, wiec nie wiem czy cos sie nie zmienilo), ze mierzyc nalezy do godziny 7:30. Pozniej temperatura wzrasta. I co wazne, nie musimy kazdego dnia mierzyc o tej samej porze. Zmiany +/- maks. poltorej godziny sa OK (ale nie po 7:30!)
"

mam nadzieję, że przydatne info
Jak to nic się nie dzieje korzystajcie i bez tego
Stary 2013-07-27, 19:48   #4623
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
cały czas czuję jajniki. tzn. to żaden ból jak wczoraj, ale cały czas je 'czuję'. ciężko wytłumaczyć no a dziś zdecydowanie króluję piersi. są wrażliwe, tak poowulacyjnie. a do tego dają uczucie ciężkości i jest ten ból, który wcześniej opisywałam. takie ból bez dotykania, tak jak w przupadku ból głowy, i tyle

zubi muszę się przyznać, ze na wyprzedaży w h&m kupiłam dwa kompleciki niemowlęce + skarpetki dla noworodka ale obiecałam sobie, że dopóki nie zajdę w ciążę, to nic więcej nie kupuję i tego się trzymam
To czekamy co będzie dalej))

Ja kupowałam po 5 miesiącu ubranka bo bałam się wczesnego poronienia, bo w męża rodzinie dziewczyna poroniła w 5. I jakoś tak czekałam, żeby potem nie patrzyć na ubranka które by zostały.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 19:52   #4624
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Jak to nic się nie dzieje korzystajcie i bez tego
zbieram siły na dni płodne po co mam co chwila jak to i tak teraz nie ma sensu? Nie chce nam się....
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 19:54   #4625
Kamel
Wtajemniczenie

Leine nie wiem z tym termometrem to pewnie trudno byłoby mi zasnąć, może to kwestia przyzwyczajenia?
Ale ja chyba bym nie dała rady, dziwnie tak zasypiać z czymś w ... a do tego jeszcze jakiś kabelek między nogami i to "pudełko" w pasie, nie no jak tak ? ja się przewracam z boku na bok także to by mi przeszkadzało i mnie jeszcze bardziej budziło.
Jednak zdecydowanie nie jak dla mnie

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-07-27, 20:00   #4626
D0tk4
Zadomowienie

Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

U mnie dopiero 19 wybiła a już mi sie oczy koleją!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 20:01   #4627
vioris
Zakorzenienie

Kamel u mnie to chyba dlatego, bo starsza córcia ma 7 lat i już dawno w domu nie widziałam maleńskich ubranek, wózka, grzechotek itp typowo niemowlęcych akcesoriów
W dodatku w pierwszej ciąży miałam mniejszy kontakt z internetem, bo długo mieliśmy nieczynny komputer to teraz nadraboiam chyba braki
Fajnie masz, że mała różnica wieku będzie u Ciebie. U mnie najmniej to będzie 8 lat więc wszystko musimy kupić na nowo, nic po córci już nie zostało z tamtego okresu.

Dotk4 no do końca to tak nie jest, bo moja córcia jest z poprzedniego związku Także z moim obecnym partnerem jesteśmy 4,5 roku razem i nigdy nie wiadomo co będzie Poza tym po pierwszej ciąży niestety u mnie lekarz stwierdził, że jeden jajnik ma cechy PCOS i mam trochę zrostów po CC więc szanse mamy troszkę mniejsze niestety.Wybieram się do lekarza w przyszłym miesiacu jeśli będzie termin wolny to porobię badania i zobaczymy jak to u mnie teraz wygląda.

zubi89 ja mam to do siebie, że jak się za coś biorę to na dobre i od każdej strony jak chcę kupić aparat foto to miesiąc siedzę na forach i czytam opinię i porównuję. I teraz niestety to wychodzi też z ciążą i staraniami. Szukam, czytam i porównuję. Ale wiem, że wózek kupimy dopiero po urodzeniu, tyle że na pewno będzie już wybrany duuużo wcześniej
A smaka robisz na te kiełbaski aż się głodna zrobiłam. Zresztą ostatnimi czasy ciągle jem, cały czas prawie. Tak mam przez @ chyba

Mój tż za to ma ostatnio manię wymyślania imion. On OCZYWIŚCIE marzy o synku a ja chyba bardziej bym chciała drugą córkę, choć jest mi to obojętne już teraz bo moją wymarzoną córeczkę już mam
Macie już imiona wymyślone?
I czy Wasi TŻ-owie też mają takie przeświadczenie., że oto są tacy idealni i ich plemniki na pewno najlepsze, że od razu zajdziecie w ciążę ?
Stary 2013-07-27, 20:07   #4628
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
zbieram siły na dni płodne po co mam co chwila jak to i tak teraz nie ma sensu? Nie chce nam się....
jak to nie ma sensu seks tylko dla płodzenia nie ma sensu
poza tym nie zaleca się tak długiej abstynencji bo potem plemniki są leniwe:P
Stary 2013-07-27, 20:10   #4629
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Kamel u mnie to chyba dlatego, bo starsza córcia ma 7 lat i już dawno w domu nie widziałam maleńskich ubranek, wózka, grzechotek itp typowo niemowlęcych akcesoriów
W dodatku w pierwszej ciąży miałam mniejszy kontakt z internetem, bo długo mieliśmy nieczynny komputer to teraz nadraboiam chyba braki
Fajnie masz, że mała różnica wieku będzie u Ciebie. U mnie najmniej to będzie 8 lat więc wszystko musimy kupić na nowo, nic po córci już nie zostało z tamtego okresu.

Dotk4 no do końca to tak nie jest, bo moja córcia jest z poprzedniego związku Także z moim obecnym partnerem jesteśmy 4,5 roku razem i nigdy nie wiadomo co będzie Poza tym po pierwszej ciąży niestety u mnie lekarz stwierdził, że jeden jajnik ma cechy PCOS i mam trochę zrostów po CC więc szanse mamy troszkę mniejsze niestety.Wybieram się do lekarza w przyszłym miesiacu jeśli będzie termin wolny to porobię badania i zobaczymy jak to u mnie teraz wygląda.

zubi89 ja mam to do siebie, że jak się za coś biorę to na dobre i od każdej strony jak chcę kupić aparat foto to miesiąc siedzę na forach i czytam opinię i porównuję. I teraz niestety to wychodzi też z ciążą i staraniami. Szukam, czytam i porównuję. Ale wiem, że wózek kupimy dopiero po urodzeniu, tyle że na pewno będzie już wybrany duuużo wcześniej
A smaka robisz na te kiełbaski aż się głodna zrobiłam. Zresztą ostatnimi czasy ciągle jem, cały czas prawie. Tak mam przez @ chyba

Mój tż za to ma ostatnio manię wymyślania imion. On OCZYWIŚCIE marzy o synku a ja chyba bardziej bym chciała drugą córkę, choć jest mi to obojętne już teraz bo moją wymarzoną córeczkę już mam
I czy Wasi TŻ-owie też mają takie przeświadczenie., że oto są tacy idealni i ich plemniki na pewno najlepsze, że od razu zajdziecie w ciążę ?
Ja mam za to chcice na słodkie Co do imion to chyba wczoraj pisałam Zuzia albo Patryk (tu mąż bardziej chce niż ja więc się zobaczy ). A co do złotego strzału to mój jakoś do tego tak nie podchodzi jest świadomy, że to może potrwać I też mi się marzy córcia a później już obojętnie choć nie powiem bo też by mogła być dziewczynka ;p

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 20:24   #4630
Lea_ny
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz.

Cytat:

czy Wasi TŻ-owie też mają takie przeświadczenie., że oto są tacy idealni i ich plemniki na pewno najlepsze, że od razu zajdziecie w ciążę ?
Mój w pierwszym cyklu starań "czuł, że dobrze strzelił" Szkoda tylko, że ja chyba cykl bezowulacyjny miałam
A potem się jeszcze jaral jak mu dobre wyniki nasienia wyszly I nawet sobie z kolegą porównywał

Stary 2013-07-27, 20:43   #4631
vioris
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 201

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Mój w pierwszym cyklu starań "czuł, że dobrze strzelił" Szkoda tylko, że ja chyba cykl bezowulacyjny miałam
A potem się jeszcze jaral jak mu dobre wyniki nasienia wyszly I nawet sobie z kolegą porównywał

no padłam
Stary 2013-07-27, 21:21   #4632
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
jak to nie ma sensu seks tylko dla płodzenia nie ma sensu
poza tym nie zaleca się tak długiej abstynencji bo potem plemniki są leniwe:P
To dzisiaj podziałamy Goście poszli się gościć do brata tż na noc, więc chwila spokoju w mieszkaniu uffffff, można być sobą
Cytat:

Stary 2013-07-27, 21:44   #4633
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
To dzisiaj podziałamy Goście poszli się gościć do brata tż na noc, więc chwila spokoju w mieszkaniu uffffff, można być sobą

hehe lenistwo was ogarnia my trochę poszaleliśmy ale mężowi brakło naboi hehe
bidula mówi ze do jutra się zbiorniczek napełni

dobrze, że nie widzi co piszę bo by uraziło to jego ego hehe
Stary 2013-07-27, 22:11   #4634
Juliette25
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 201

Cytat:

o kurdę, ale się uśmiałam
Stary 2013-07-27, 22:21   #4635
anyaG25
Rozeznanie

Cytat:
Nasze typy to Sebastian i Lilianka ale to się ciągle zmienia a Mój Mąż niestety ma bardzo słabe wyniki i jest na tabletach: od stycznia:salfazin a od czerwca wszystkie możliwe witaminy, suplementy+pentohexal na receptę Czekamy do sierpnia i wtedy powtórne badanie żołnierzy , czy jest lepiej czy nie
anyaG25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 22:26   #4636
vioris
Zakorzenienie

Mam taki problem i może któraś z Was może mi pomóc?
Obecnie pracuje jako opiekunka. Niestety jak się można domyślić nie mam umowy o pracę Pracę kończę ostatniego sierpnia. Obecnie szukam pracy innej, zdecydowanie takiej z umową... I teraz moje pytanie. Jeśli znajdę pracę i okaże się, że jestem w ciąży to co wtedy? Bo zakładam, że dostanę pracę na okres próbny 3-miesięczny. Czy jeśli zajdę w ciążę to stracę pracę i nie będzie przysługiwał mi żaden urlop macierzyński? Wiem, że są jakieś zasady że pracodawca musi przedłużyć umowę ale nie wiem od czego to zależy? No i co jeśli dajmy na to, przyjmę się do pracy i okaże się że już wtedy jestem w ciąży i będę musiała iść na L4?
Pogubiłam się w tym wszystkim a też bym nie chciała wylądować bez jakichkolwiek pieniędzy z mojej pracy, bo conajmniej rok chciałabym być z dzieckiem po urodzeniu i bez mojej wypłaty będzie raczej ciężko

W internecie oczywiście czytałam, ale jakoś tak nie do końca wszystko rozumiem i może ktoś łopatologicznie może mi to wyjaśnić? Też zresztą trochę sprzeczności wyczytałam...

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2013-07-27 o 22:31
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 22:26   #4637
Leine
Zakorzenienie

God Of War mi się by nie chciało co chwila 'przygotowywać' do tego, bo nie ukrywajmy ale owłosienie nie jest zbyt sexi
A co do spania w majtkach bo mnie to nurtuje co miałyście na myśli, bo nie rozumiem? Spanie w majtkach szkodzi? W czym najlepiej spać?
Cytat:
Napisane przez anyaG25 Pokaż wiadomość
Nasze typy to Sebastian i Lilianka ale to się ciągle zmienia a Mój Mąż niestety ma bardzo słabe wyniki i jest na tabletach: od stycznia:salfazin a od czerwca wszystkie możliwe witaminy, suplementy+pentohexal na receptę Czekamy do sierpnia i wtedy powtórne badanie żołnierzy , czy jest lepiej czy nie
no no.... moja koleżanka nie mogła zajść w ciążę, brała wspomagacze= trojaczki
Sebastian bardzo mi się podoba i to był nr. 1 ale wyszła córka Teraz też byśmy chcieli córkę

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2013-07-27 o 22:28
Stary 2013-07-27, 23:03   #4638
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Mam taki problem i może któraś z Was może mi pomóc?
Obecnie pracuje jako opiekunka. Niestety jak się można domyślić nie mam umowy o pracę Pracę kończę ostatniego sierpnia. Obecnie szukam pracy innej, zdecydowanie takiej z umową... I teraz moje pytanie. Jeśli znajdę pracę i okaże się, że jestem w ciąży to co wtedy? Bo zakładam, że dostanę pracę na okres próbny 3-miesięczny. Czy jeśli zajdę w ciążę to stracę pracę i nie będzie przysługiwał mi żaden urlop macierzyński? Wiem, że są jakieś zasady że pracodawca musi przedłużyć umowę ale nie wiem od czego to zależy? No i co jeśli dajmy na to, przyjmę się do pracy i okaże się że już wtedy jestem w ciąży i będę musiała iść na L4?
Pogubiłam się w tym wszystkim a też bym nie chciała wylądować bez jakichkolwiek pieniędzy z mojej pracy, bo conajmniej rok chciałabym być z dzieckiem po urodzeniu i bez mojej wypłaty będzie raczej ciężko

W internecie oczywiście czytałam, ale jakoś tak nie do końca wszystko rozumiem i może ktoś łopatologicznie może mi to wyjaśnić? Też zresztą trochę sprzeczności wyczytałam...
Umowa musi Ci się kończyć po 3. miesiącu ciąży - wtedy automatycznie przedłuża Ci się do dnia porodu (w innym wypadku lub przy umowie próbnej na 1 miesiąc, nie przedłużają Ci). Jako że od dnia porodu stajesz się bezrobotna (bo raczej nikt nie przedłuży takiej umowy ), to dostajesz zasiłek macierzyński od ZUS-u.

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
God Of War mi się by nie chciało co chwila 'przygotowywać' do tego, bo nie ukrywajmy ale owłosienie nie jest zbyt sexi
A co do spania w majtkach bo mnie to nurtuje co miałyście na myśli, bo nie rozumiem? Spanie w majtkach szkodzi? W czym najlepiej spać?
Szkoda życia na przejmowanie się owłosieniem - ja tam lubię ogolić się na zero (chyba w poniedziałek strzelę sobie depilację brazylijską - będzie bóóóól ), ale z racji na wrażliwą skórę, pozbywam się kłaczków mniej więcej raz na tydzień - trudno, nie będę z tego powodu odmawiać sobie przyjemności z brykania z mężulkiem

Ja na ogół śpię bez Po prostu mam koszulę nocną; nie potrzebne mi pod nią majciochy
Stary 2013-07-27, 23:10   #4639
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Umowa musi Ci się kończyć po 3. miesiącu ciąży - wtedy automatycznie przedłuża Ci się do dnia porodu (w innym wypadku lub przy umowie próbnej na 1 miesiąc, nie przedłużają Ci). Jako że od dnia porodu stajesz się bezrobotna (bo raczej nikt nie przedłuży takiej umowy ), to dostajesz zasiłek macierzyński od ZUS-u.[COLOR="Silver"]
Dziękuję. Ja ogólnie nie myślę abym szybko zaszła w ciążę, więc pewnie uda mi się dłużej popracować legalnie. No jeśli tą pracę znajdę. Zresztą chyba nie wyobrażam sobie nie pracować w ciąży, bo bym się w domu zanudziła na śmierć Boję się tylko, abym pracy nie straciła zaraz przed zajściem w ciążę. Polska nie jest krajem w którym łatwo zachodzić w ciążę i mieć dzieci
Stary 2013-07-27, 23:35   #4640
Kamel
Wtajemniczenie

vioris jeśli masz już córeczkę starszą to Ci się w takim razie nie dziwie, że szukasz na temat ciąży itd. Ja byłam nie dawno w ciąży a połowy już nie pamiętam

Oczy mam na zapałkach więc się żegnam, dobranoc

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2013-07-27 o 23:41
Stary 2013-07-27, 23:44   #4641
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
vioris jeśli masz już córeczkę starszą to Ci się w takim razie nie dziwie, że szukasz na temat ciąży itd. Ja byłam nie dawno w ciąży a połowy już nie pamiętam

Oczy mam na zapałkach więc się żegnam, dobranoc
Ja też już nie pamiętam wielu rzeczy. Niby wiem, niby się pewnych rzeczy nie zapomina, ale nie jest to takie wszystko logiczne
Córka ma 7 lat i brakuje naprawdę tych typowo niemowlęcych spraw
Karmienia piersią, malutkiego ciałka pachnącego oliwką, wpatrzonych w ciebie oczek Córka jest już bardzo samodzielna, a jak teraz pódzie do szkoły to pewnie koleżanki staną się ważniejsze niż mama
Stary 2013-07-27, 23:56   #4642
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też już nie pamiętam wielu rzeczy. Niby wiem, niby się pewnych rzeczy nie zapomina, ale nie jest to takie wszystko logiczne
Córka ma 7 lat i brakuje naprawdę tych typowo niemowlęcych spraw
Karmienia piersią, malutkiego ciałka pachnącego oliwką, wpatrzonych w ciebie oczek Córka jest już bardzo samodzielna, a jak teraz pódzie do szkoły to pewnie koleżanki staną się ważniejsze niż mama
Ja też bardzo bym chciała żeby synek miał towarzystwo bo jest mu chyba smutno samemu
Życzę Ci aby się szybciutko udało

Dobranoc wszystkim

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-07-28, 00:00   #4643
D0tk4
Zadomowienie

Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Dobranoc i skok temperaturki jutro wszystkim życzę

D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 00:28   #4644
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Ja też bardzo bym chciała żeby synek miał towarzystwo bo jest mu chyba smutno samemu
Życzę Ci aby się szybciutko udało

Dobranoc wszystkim
Moja córcia bardzo chce mieć rodzeństwo. I wiem, że naprawdę go potrzebuje. Tym bardziej chcę i dziękuję - mam nadzieję, że nie będziemy długo czekać a Tobie również życzę szybkiego zafasolkowania

Dobranoc wszystkim
Stary 2013-07-28, 04:32   #4645
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda życia na przejmowanie się owłosieniem - ja tam lubię ogolić się na zero (chyba w poniedziałek strzelę sobie depilację brazylijską - będzie bóóóól ), ale z racji na wrażliwą skórę, pozbywam się kłaczków mniej więcej raz na tydzień - trudno, nie będę z tego powodu odmawiać sobie przyjemności z brykania z mężulkiem

Ja na ogół śpię bez Po prostu mam koszulę nocną; nie potrzebne mi pod nią majciochy
no ja też 1x w tyg brazylijską miałam w zeszłym roku 5 min i po robocie Niestety mi potem wrosły 3 włoski= zrobiły się bąble i musiałam je wydłubywać.... łatwo nie było. Dlatego nie mam zaufania już do tego- mam tendencje do wrastania chętnie bym poszła jeszcze raz ale jaką mam gwarancję, że znów mi się nic nie przypatoczy?
Stary 2013-07-28, 06:29   #4646
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Dobranoc i skok temperaturki jutro wszystkim życzę

Dziękuję, chyba podziałało ^^

trzy dni temu - 36,7
przedwczoraj - 36,5
wczoraj - 36,3
a dziś 36,6
Stary 2013-07-28, 07:05   #4647
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:

no no.... moja koleżanka nie mogła zajść w ciążę, brała wspomagacze= trojaczki
Sebastian bardzo mi się podoba i to był nr. 1 ale wyszła córka Teraz też byśmy chcieli córkę
Ja nie mam z tym problemu...
Kiedyś goliłam się codziennie... teraz jakieś 2 razy w tygodniu? Zależy, włoski nie odrastają mi szybko. Dla mnie to żaden problem...

U mnie w tym miesiącu wykres jakiś dziwaczny...
15dc-36,51
16dc-36,32
17dc-36,19
18dc (dziś)-36,22

No niby wzrosła ale skokiem tego chyba nazwać nie można? A śluz płodny zaobserwowałam tylko 14dc.
Stary 2013-07-28, 07:21   #4648
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam z tym problemu...
Kiedyś goliłam się codziennie... teraz jakieś 2 razy w tygodniu? Zależy, włoski nie odrastają mi szybko. Dla mnie to żaden problem...

U mnie w tym miesiącu wykres jakiś dziwaczny...
15dc-36,51
16dc-36,32
17dc-36,19
18dc (dziś)-36,22

No niby wzrosła ale skokiem tego chyba nazwać nie można? A śluz płodny zaobserwowałam tylko 14dc.
No ale jednak wzrasta, może u Ciebie po porostu nie ma aż takiego wysokiego skoku, no każda z nas jest inna
Dowiemy się niebawem, czy się udało
Stary 2013-07-28, 07:25   #4649
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
No ale jednak wzrasta, może u Ciebie po porostu nie ma aż takiego wysokiego skoku, no każda z nas jest inna
Dowiemy się niebawem, czy się udało
No jednak wzrasta. Ja mam cykle 28-29 dni więc owu powinna być wczoraj lub dziś.
W tamtym cyklu też mi spadła tylko ciut wcześniej a w tym jakoś tak dziwnie... zobaczymy.
Stary 2013-07-28, 09:25   #4650
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka
Odp: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Dziewczyny, na szybko bo nie wiem o ktorej bede w domu po tym weselu. Chyba w momencie mierzenia nie spalam trzech godzin, ale o 6:30 bylo 36,35 i to bede musiala wpisac na ovu. Cycki mnie bola tragicznie... Boje sie, ze malpa sie zbliza nieuchronnie

maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości