|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Lewek, u nas jeszcze gorzej ![]() Lena nie wypija nic oprócz mleka, może 10 ml... piła tylko gdy miała zapalenie gardła, wtedy 200 ml wyciągnęła ale to jedynie w czasie choroby... i jest tak od bardzo dawna... dziewczyny, pisałyście, że Wasze dzieciaki piją z kubeczka ze słomką, o coś takiego chodzi? http://www.e-zikoapteka.pl/product/d...la-dzieci.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maja dziś wypiła tak 2 razy po ok. 50 ml wody, 50 ml herbatki i tez tak 50 ml soczku. Lewek nie martw się jak Michaś pije cyca to mu powinno wystarczyć. Dziewczyny podlinkujecie mi jak pisałyście o spacerówkach??? Błagam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20
Cytat:
Lenka od jakiegoś czasu znowu polubiła mleko i wypija 4 butle po 150-200 ml, więc chyba dlatego dodatkowo nie chce pić. a był czas że na dzień wypijała 1,5 litra mm ![]() na bebilon szło ponad 300 zł na miesiąc ![]() poza tym zje obiadek ze słoiczka i jogurt albo owoc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdyby faktycznie sytuacja miala spowodowac autyzm to mozna by bylo podciagac pod ta chorobe zwykle wystraszenie sie szczekajacego psa.. autyzm to nie reakcja na wydarzenie a raczej choroba Spwodowana uszkodzeniem mozgu. Nie wiem. Moze sie nie znam, ale to tylko moje zdanie i moja malutka wiedza. I rowniez nie szczepie mmr
![]() |
#336 |
Wtajemniczenie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Moje dziecie tez niewiele pije, z calej butelki kilka lykow, z doidy cup czasem lyknie ale dla niej to zabawa. Niekapek sie nie sprawdzil. Pije mm rano i wieczorem po 210ml.
Anesh my mamy Bebetto Nico. Jest ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Cytat:
Wegetarianka Ci rośnie ![]() Cytat:
A Misiek dziś się obudził o 4.40 i wzięłam go do naszego łóżka a ten przez pół godziny badał moją twarz i wkładał palce do nosa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Heej!
![]() No to mnie uspokoiło troche że dużo wątkowych naszych maluchów coś nie ma apetytu. My po śniadanku i spakowani do wyjazdu w plener ![]() Alanek szykuje sie do drzemki, a tż poszedł auto umyć i potem poznosi rzeczy. Ja jeszcze na grilla przygotuje kurczaka i jak maly wstanie to jedziemy. Ciekawe czego zapomne zabrać ![]() Udanej niedzieli Wam życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 | ||
Zakorzenienie
|
![]() czy u Was też taki upał - rozpływam się, dzisiaj nie wychodzimy z duśką bo tak grzeje że nie ma się gdzie na placu schować a na ogród nie jedziemy .. więc zostaje nam dom przynajmniej do 17 ... ale jak tylko słoneczko zejdzie nam z balkonu wywalimy tam basenik dla ochłody nas wszystkich ... yhh chciałam lato a już mam dość Cytat:
Lewek, kochana spokojnie, podawaj co chwilkę coś do picia u nas też początki były średnie teraz sama sobie bierze jak chce pić (buteleczka z wodą stoi u niej w pokoju w zasięgu jej ręki) jednak zawsze któreś z nas poda dodatkowo by piła, nasza pediatra uczulona na to picie i nas uczuliłam Niuniek pije z niekapka? może warto mieć dwa jedne dla siebie drugi dla niego i razem z nim popijać to pomaga przynajmniej u nas na początku pomagało ... jak nie wodę to soczek podaj bądź herbatkę Cytat:
Agatko my mamy taki bidonik z biedronki zwykły z księżniczką i tam jest słomka a nauczyła się kiedy byliśmy na urodzinach, na stole były takie soczki z tymbarka bez dodatku cukru ze słomkami i dusia sięgał po jeden więc wszyscy że małej chce się pić to ja wyciągam jej niekapek a tu burza daj dziecku ze słomki więc sprawdziliśmy i brawo! dusia sobie świetnie poradziła i tak już zostało ![]()
![]() |
#340 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak lubi z podłogi to nasyp mu na podłogę jakichs chrupek,moje tak jedzą ![]() Cytat:
Ile,ło matko???????? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Heloł!U nas nudy na pudy,skończyłam czytać rano 4 część Zmierzchu,wykąpałam się zjadłam śnaidanko i nie wiem co dalej ![]() ![]() Chociaż szczerze to miałabym ochotę na jakiegoś grila żeby se cos chlapnąć ![]() A co do dyskusji na temat szczepień,to jest indywidualna decyzja każdego rodzica czy szczepi czy nie,każdy swój rozum ma i postąpi tak jak uważa.Więc przytaczanie argumentów i linków uważam za bezsensowne ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
Kasiam - moglabys dac zdjecie powiekszonych cycuszkow???
skonczylam nadrabiac na 7stronie. reszte jak wroce z pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Zadomowienie
|
hejka ale skwar...
dzięki za zyczenia ![]() miłej niedzieli
#344 |
Wtajemniczenie
|
Kinga pije też dużo z 300-400 ml soku z wodą przy takich upałach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
lilka, sok taki domowy ? ![]()
#346 |
Wtajemniczenie
|
Nie, kupny, Kinga od początku nie chciała pic ani kropli wody, krzywiła się strasznie, a wodę z sokiem pije w proporcjach 1 do 3, więc nie jest źle. Herbatek też nie lubi, a coś pic trzeba, szczególnie w taki upał.
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Tzn. 1/3 soku, 2/3 wody, bo chyba coś pomieszałam, albo sama już nie czaję, bo dzisiaj spałam może z 3 godziny, taką cudną noc mi zafundowała córcia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() My właśnie wróciłyśmy z kościoła i od razu mała poszła w spanko bo akurat pora drzemki więc mam chwilę spokoju ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też mam ochotę na grila lub ognisko ![]() ![]() A jeszcze miałam Wam pisać...używa któraś pampersów sleap&play bo fajna promocja jest w kauflandzie ![]() Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-07-28 o 10:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Alana nie zapomne - nawet by sie nie dało bo sie upomina jak mnie w pokoju chwile nie ma ![]() A jak na złość spi już długo kurde a my jechać chcemy ![]() Nie bede go budzić bo bedzie marudził. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Ja też mam bebetto nico, ale nie polecam zbytnio, bo jest bardzo ciężki i mi skrzypi i często trzeba oliwić. W bagażniku zajmuje dużo miejsca i i tak muszę kupić jeszcze jakiś mały wózek, teraz bym jednak poszukała czegoś innego- mniejszego i lżejszego, chociaż Kinga go lubi i jak zimą będą gorsze warunki to duże pompowane koła pewnie fajnie się sprawdzą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 201
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#354 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#355 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My właśnie podobnie jak laurose kupiliśmy ten wózek świadomie, mimo wiedzy na temat jego wagi. Główną przyczyną były właśnie pompowane koła (mieszkamy na wsi), fakt - w pobliżu miasta, ale zanim się do tego miasta dojdzie to czuję się jak po maratonie... mimo, że do chodnika mam ok. 1,5 km tylko, no ale do tego czasu idę po wertepach. Poza tym ma przekładane siedzisko - korzystacie z tego? Ta nasza obecna spacerówka nie ma i jak mocno wieje to jest afera, więc tak myślę, że byłoby to pomocne, tylko z drugiej strony jak ja wezmę to siedzisko razem z Mają i je przełoże na drugą stronę:P. A poza tym ma też fajny wygląd i względnie pozytywne opinie ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
Też kupiliśmy beżowy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 | ||
Zakorzenienie
|
Witam już z domku.
Po drodze zajechaliśmy do Asiulki na kawę. A że było to przed godziną otwarcia kawiarni nawiedziliśmy ich w domku. Cała czwórka bardzo sympatyczna. Paula z Zuzią od razu się zakolegowały, Mati z Jaśkiem się bardziej obserwowali. Super tak poznać na żywo osoby które się zna tyle czasu, tyle o nich wie, a nigdy nie widziało na żywo ![]() Aaaa i Asiu te kupy to od zębów, zajrzałam w paszczę i idą z góry dwa i na dole jeden. Tak z 700ml to na pewno. Mati ciągle pije. Paula też tak miała. Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Tamlin
![]() ![]() Swoją droga krop to fajny facet ![]() ![]() No i Tamlin to naprawdę łaska ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi nie pasują te nierozciągliwe boki ale może któraś akurat używa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 201
Cytat:
![]() Tamlin, Asiulka - ale Wam fajnie ![]() Mialy byc afrykanskie upaly a tu na helu nic z tego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.