|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Ale o tej awaryjności to samo pomyślałam, że jak TŻ będzie jechał nad morze załatwić firmowe sprawy, a my ugrzęźniemy na plaży to będę mogła jej dać...Ale u mnie to pewnie już sama wodzianka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4112 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
mały zasnął, o 13 go obudzę na karmienie i lecimy, normalnie się stresuję jak nie wiem co, wczoraj bratowej synek co mial chrzest <nie mieli na mszy> płakał przez cały czas w kościele, dopóki ksiądz nie skończył modlitwy
![]() ![]() miłej niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakby to była wodzianka to by Ci Matylda nie spała 2,5 godziny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Zakorzenienie
|
kochane, melduje, że żyjemy ale mamy gości od piątku. Wszyscy przyjezdzaja ogladac Julcie i bratanka, wiec nie pasuje mi siedzieć na kompie. Teraz są w kościele więc postanowiłam dać znać
![]() Mała strasznie marudzi na tych upałach, nie może spać, co po chwilę płacze i chce na ręce. I zastanawiam się, czy mogę jej dać się napić wody przegotowanej skoro karmie piersią?? Do tej pory dawałam tylko cyca??
#4115 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4117 |
Wtajemniczenie
|
hej
wczoraj zaliczylismy imprezę na działce u mojego chrześniaka. Spędziliśmy tam ponad 4 h a mała była super grzeczna. Ona lubi tłum ludzi, odgłosy gadania, do tego każdy się ją zachwycał a szczególnie małe dziewczynki w wieku 3-8 lat heheh. Bałam się jak przeżyje upał ale było super, częste przystawianie do piersi wystarczyło, nie musiałam dopajać. W nocy spała spokojnie i spaliśmy dzisiaj do 9 rano ![]() Za tydzień grubsza wyprawa na wieś na cały dzień.
![]() |
#4118 |
Zakorzenienie
|
Jeju, Wasze dzieci tak ładnie śpią a ja znów mam schize przez małego. Nie śpi cały czas ( no 30 min drzemki miał) od godziny 6-7. No i do tego marudzi, ale dosłownie marudzi wszędzie, uspokaja się maks na 5 minut. Nieważne czy na rękach czy nie. W dodatku z cycka pije mi naprawdę rekordowo krótko bo maks 4 min i już się denerwuje. A jak po karmieniu odciągnęłam co nieco to wypił jeszcze 50 ml, ale i tak nie zasnął.
Dodajmy do tego, że od rana zrobił strzelającą kupę i nieco bardziej wodnistą więc już w ogóle się zastanawiam czy nie ma jakiejś biegunki...no masakra. Jak ja nienawidzę takich sytuacji. Zawsze jak już mi się wydaje, że choć odrobinę opanowałam to co się dzieje i robię się spokojniejsza to następuje taki dzień, który powoduje, że zaczynam się stresować i w dupe mogę sobie wsadzić swój spokój
#4119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dodatek chyba ma ten skok rozwojowy ![]() Magusia a może mu za gorąco ![]()
![]() |
#4120 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ![]() Lekarka mi nawet taki głupi przykład dała. Kto by się szybciej nauczył czegoś. Ten co śpi po 16 godzin czy ten co śpi po 8 a resztę się uczy ![]() ![]() Ale gorąco też mu noże być. Rozbierać go do pampa i niech się wietrzy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie dylemat mój jest następujący. Po wizycie laktatorki daję Małego do cycka jednego na maksa i nawet jak się szarpie to daję do tego samego, bo sprawdzam w międzyczasie czy jeszcze mleczko w cycku jest i jak jest to daje, ale dziś odciągając laktatorem już mi na końcu nic nie leciało, a jak laktator odłożyłam i nacisnęłam cycka to leciało strumyczkami i to naciskałam kilka razy tak jak kazała laktatorka. I teraz się zastanawiam ( poradźcie) czy może być tak, że jemu nie leci tak samo jak przy laktatorze i może lepiej jak się zaczyna szarpać dać go do drugiego cycka czy jednak twardo przystawiać do jednego???? Jeszcze mi przyszło do głowy, że może jesteśmy "szczęściarzami" i mamy kolejny skok rozwojowy. Skok za skokiem i ledwo kilka dni spokoju
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-07-28 o 13:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4122 |
Zakorzenienie
|
A dziewczyny, u mam marcowych furorę wśród dzieciaczków robi książeczka
"Księga dźwięków" Właśnie zamówiłam bo jest w bardzo okazyjnej cenie na matrasie. http://www.matras.pl/ksiega-dzwiekow.html
#4123 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4124 |
siedzę i myślę
|
Pochwalę się tylko, że moje dziecię wczoraj spało od 20 do 5.30 a może i spałoby dluzej, ale tatus przestraszony obudzil synka zeby cos zjadl
![]()
#4125 |
Zakorzenienie
|
Ja się starałam myśleć o wodospadzie mleka ale niestety u nas z dnia na dzień coraz gorzej i mleczka coraz mniej za to coraz więcej mm muszę Lence podawać bo się po prostu drze z głodu. Także dziewczyny naprawdę nie da się oszukać i uśpić glodnego dziecka - nie martwcie się! No chyba, że tylko ja mam taki roszczeniowy egzemplarz
![]() To co mi jeszcze leci z piersi to bardzo wodniste jest z ledwo co białym zabarwieniem ![]() Podaje teraz nan pro ha (bo tak mi doradzono na problemy brzuszkowe) i strasznie zielone kupki po nim są i zapach też mają no...smierdza po prostu. Jak wcześniej dawalam samo nan pro to kupy były normalne żółte jak po kp i teraz trochę zaczynam się martwić? Czy ten zielony kolor to norma? No i problemów brzuszkowych jest jakby mniej ale jak Młoda spina na baki to i tak najczęściej jest płacz ![]() Motylek czy ta wodę żywiec do mm dla Matyldy przegotowujecie czy nie trzeba? Cloche trzymam kciuki za Twoja laktacje ![]() Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze chrzciny! Skwar u nas straszny ale mam nadzieję, że Wasze Maluszki dadzą radę ![]() Edytowane przez puchatkowa Czas edycji: 2013-07-28 o 14:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4126 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po wakacjach spróbujemy przejść na zwykłe mleko, zobaczymy co będzie i co na to pediatra NOWY. Narazie musimy zrobić porządek z wynikami,bo dziwne wyszły, ale nie rozkminiam bo sie nie znam i czekam na wizytę ![]() To ta zbawienna moc wodospadu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
U nas cały czas zielone i śmierdzące, ale podobno to normalne ![]() Przegotowujemy, bo tak nam powiedziano. Kilka razy rozmawialiśmy już o sensie podgrzewania wody źródlanej, ale ja i tak tam się nie znam.Poza tym od razu z butelki nadaje się tylko przez 24 godziny (chyba?!) a nie zawsze się jedną wykończy. Zagotowujemy raz w czajniku elektr., a później tylko podgrzewamy. Do picia dajemy prosto z butelki jak jest świeżo otwarta i nie jest zimno i jest tak jak teraz (bo teraz to chyba wszędzie gorąco) albo dolewam już do gorącej wody tą z butelki by szybciej ochłodzić.
![]() |
#4127 |
Zakorzenienie
|
Motylku a ja myślę, że dałabyś radę ale to wymagałoby sporo cierpliwości zarówno od Matyldy jak i Twojej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4128 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Wlasnie wrocilam z auchana
![]() ![]() Heee szkoda ze kasy wiecej nie ma hee rakie przeceny a ciuchy sliczne
#4129 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wode daje jej tylko awaryjnie, w samochodzie np. albo podczas długiego spaceru, a i raz podczas zakupow ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
![]() pogrubilam fragment, bo tak mnie natchnelo - a może on chce tylko pic. zatem ciagnie 4 minutki rzadkie, a później już zlosci się, bo wcale nie jest glodny i pelniejszego mleczka nie chce? jedna strzelajaca kupa to nie koniec swiata, trochę gazow mu się nazbieralo. wyluzuj! już tak ladnie Ci szlo "luzowanie" ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
![]() spróbuj dac wode i zobaczysz czy to cos pomoze, u nas się nie sprawdzilo, bo mieszanka mleko+woda albo mleko+herbatka koperkowa była bardziej problematyczna dla zoladka i mala ulewala więcej niż zwykle. |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A że tak się jeszcze zapytam baki też Ci takie smierdzace sądzi? ![]() Dzięki za odpowiedź odnośnie wody. My dziś na próbę dajemy ta z kartona z babydream i ona niby bez gotowania ale też przechowywać w lodówce a jeśli będzie otwarta dwa dni o też polecają przygotować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4131 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Raczkowanie
|
hej melduje że żyjemy ale ostatnio nie ma czasu na kompa. Mój mały zaczął sam się obracać z plecków na brzuszek na początku miał problem z raczka bo leżał na niej ale już wie jak ja wyciągnąć i ciągle chce być na brzuszku albo na rączkach wiec wieczorem jak zaśnie to padam zmęczona jutro jadę go zważyć to napisze ile już waży.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepsze jest szpinak robi bleeeeee ![]() ![]() ![]() ja tez mam dzisiaj pytanie, przypomni mi ktoras CZYM SIE ROZNI FOTELIK MAXI COSI PEBBLE OD CABRIO FIX? z zestawienia na stronie producenta wychwycilam, ze pierwszy ma certyfikat lotniczy i regulacje pasow i zaglowka w tym samym czasie. czyli co? lepszy pebble? bo gwiazdkowo pebble ma 4, a cabrio 5. family concept (baza plus dwa foteliki do niej pasujące) to tylko pebble i później pearl? czy cabrio tez? bo już glupieje. z góry dzięki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tej wody nigdy nie widziałam...Po ile ona jest ? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4137 |
Zakorzenienie
|
Unieram na dworze 36 stopni a w mieszkaniu 34 masakraa
![]() |
#4138 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Hej
![]() Jak tam przezylyscie ten dzisiejszy upał ? ![]() My juz po chrzcinach.. Miałam pewne obawy i dzien przed juz sie wszystkim denerwowalam. Ale było super!!! Wiktorek mega grzeczny, uśmiechał sie do wszystkich i minkami robił furorę ![]() No i pierwszy raz dałam małemu coś innego do picia niż moje mleczko- dałam mu troszke wody w kościele (wypil 30ml) Bronilam sie przed ta woda strasznie ale chyba nas troszke uratowała. Za chwile ponadrabiam i dodam Wam fotkę jak mały był chrzczony. Muszę tylko troszke sie ogarnąć bo padam ze zmęczenia |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
![]()
![]() |
#4140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. dobra, nastepnym razem bedzie znow wodospad ![]() Cytat:
![]() ja w domu mam max 22 stopnie, wiec upaly znosze swietnie ![]() aaaaaa, lonely, skusilam sie jednak na mate fisher price rainforest, troche dzieki twoim pochwalom. okazyjna cena 50 ojro ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.