|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
kolorowe noże.... http://www.gazetkapromocyjna.com.pl/biedronka/index.php
|
|
|
#2462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej hej!
Ale u nas wczoraj pod wieczor byla ulewa z gradobiciem kulki lodowe wielkosci sliwek.. samochody wszystkie maja wgniecenia - nasze na szczescie tylko trzy widoczne warsztaty samochodowe beda mialy zlecen na kolejne kilka miesiecy ![]() Wiecie co, fajne sa te nasze maluszki po trzech miesiacach - juz takie kontaktowe - usmiechaja sie, okazuja powoli wyraznie emocje, juz nie placza tak histerycznie teraz u nas jak zbliza sie drzemka, to Marcel najpierw daje znac marudzeniem eeeee yyymmm, a jak sie polozymy to zamiast placzu dziecko zawodzac do mnie guga, pokazuajac smutne minki, modulujac glosem mammm uuuummmm, patrzac na mnie, zaciska usteczka w dol, a bedzie jeszcze dobranocka? jakie to fajne ![]() a mama glaszczac po policzku chichra sie straszecznie ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- kasiu a dzisiaj jaki jest dzien? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() komary urzadzilam poranne polowanie i masowy pogrzeb poca sie, ale o dziwo teraz kiedy sa upaly to mniej - jak bylo chlodniej ok. 20 stopni to mial chlodne stopki i cale mokre - teraz ma cieple i poca sie naprawde niewiele.
|
|
|
#2463 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w końcu to jego ojciec![]() Cytat:
Cytat:
Nic, trzeba się brać za sprzątanie. Tż wczoraj wieczorem gotował sobie kiełbasę i zostawił rondelek z wodą na kuchence i dzisiaj potrąciłam go i wszystko się wylało na podłogę Daje kiełbasą jak nie wiem
|
|||
|
|
|
|
#2464 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Bry...
aaale gorąco - upał w mieście z malutkim dzieckiem jest jednak totalnie bez sensu. / bez dziecka, też ale z dzieckiem to już totalnie/ ..dziś chyba pojedziemy na jeden dzień do domku, do Mammy choć i tak bez sensu bo wszędzie patelnia więc się człowiek nie ruszy..no ale może pod drzewami się posiedzi przynajmniej.... Tu, fajny sklepik dużo ładnych rzeczy mają http://www.tublu.pl/mod/5/pID/1/t/cP Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale bo tata miała wychodne, czy tak dawał do wiwatu ?? a despa odnośnie nosidła - jeśli chodzi o sposób mocowania, nie mamy żadnych zastrzeżeń - mega intuicyjny, łapiesz po jednym razie... jest świetny, natomiast do czego można mieć zastrzeżenia - ale to wina ogólnie tego typu produktu i ja i tak kupowałam do użytku na jesień - w lato wd mnie to jest nie do użycia pomimo, że my mamy ten najlżejszy materiał - po prostu moje dziecko się poci, jest mu gorąco i nie chce w tym być - no jednak ciało do ciała i się grzeje...ale Twoja córa mówiłaś lubi saunę i upały to może ją wciśniesz w ciepło... dla mnie to jednak tak na max 22 stopnie i chmurki lekkie.
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Co wy robicie przy komputerach ?? Taka piękna pogoda ?? My z maulutką ciągle coś i gdzieś nie ma czasu , wczoraj pojechałyśmy znowu do moich rodziców dziś wracamy jutro nad jeziorko w zeszły tygodniu odwiedzałyśmy wszystkich znajomych i w końcu od przeszło 3 miesięcy przeczytałam książkę Staram się was nadrabiać jestem jakieś 20 stron do tyłu ale najczęściej czytam Was teraz około 3 nad ranem jak małą karmię ![]() Tak czytałam o tym wprowadzaniu przez was słoiczków i moje pytanie może głupie ale nie wiem czemu kupujecie słoiczki ? ja myślałam że początkowe typu jabłko marchewka brokuły dynia itp. można samemu ugotować i zmiksować po co przepłacać? Chyba że boicie się że marchewka będzie pryskana itp.? o to chodzi tak ? no tak jakoś się zaczęłam zastanawiać Tasia34 mojej małej wczoraj na stópce pojawiły się potówki ale jakim cudem to pojęcia nie mam a dzisiejsza noc to tragedia co chwilę się budziła i cycka chciała popsuło mi się dziecko po przekroczeniu tych magicznych 3 miesięcy. |
|
|
|
|
#2466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Ci bardzo Cytat:
za piękna, przy ponad 30 stopniach to się mozg gotuje ![]() ja nie mam skąd wziąć warzyw jak na razie więc zaczynam słoiczkiem
|
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz bardzo histerycznie okazuje swoje emocje ![]() marzę o tym... nie, on wieczorem/w nocy nie krzyczy ![]() :conf used: . ale od jakiegoś czasu zasypiał po kąpielowym cycu i nie ma w ogóle usypiania. a wczoraj i przedwczoraj - nic z tych rzeczy, tylko: "bawmy się i sprawdzajmy na ile mamy giętkie ciało". ( i napięcie... )no i z tatą Torresa siedzimy nad nim i się gapimy ![]() ![]() ![]() nie mam pewnych źródeł w Krk. jak będzie starszy, to będę gotować, póki co bezpieczniejsze wydają mi się słoiczki.
|
|
|
|
#2468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pieluchy dady są bardzo fajne. inne biedronkowe to zależnie od oferty/promocji bo w stałej ofercie niewiele fajnych rzeczy jest. Cytat:
dałam Jakubowi liznąć to się skrzywił.
|
||
|
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie ma już pytania, postanowiłam nie dawać za szybko Na pewno po 6 miesiącu będę próbować coś podać, ale nic na siłę. Jak będzie gotowy to wtedy ![]() Uciekamy do moich rodziców na obiad, a potem na działkę siedzieć w basenie, dziś u nas +38' więc pewnie będzie 40' wczoraj przy +37' ledwo dało się żyć i prawie z basenu nie wychodziliśmy
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2013-07-28 o 11:46 |
|
|
|
|
|
#2470 |
|
MBZ♥
|
Pani chłodek bo rolety zaciągnięte, 2 wiatraki chodzą nonstop.
SLiczności ![]() Ale się wygiął na zdjęciu Oliwko słoiczkujemy z tego samego powodu co Pani nie mam pewnego źródła owoców i warzyw:/no i póki Roszpunka próbuje to narazie mija się z celem gotowanie![]() Moderna bo wkraczamy w ten złoty okres niemowlęcy choć to zbieżne z tym skokiem rozwojowym bardzo długim od 14tż do 19:/ więc nic nie jest constance![]() Tasiu, Roszpunce też się pocą przecieram mokrą pieluszką, wycieram i pudruję![]() Despa używam nosidełka jak muszę wyskoczyć na małe zakupy do sklepu na dół albo wyjść z piechem na chwilę tylko podobnie jak u OC przy takich temp jak teraz staram się unikać tego bo Mała się denerwuje, poci, a i ja jestem mokra:/Jednak na wyjście plażingowe będziemy używać na wczasach ![]() Agateczko lepiej dziś? ![]() Nyaa ![]() Dziś znów upał więc spaceros zostaje przesunięty na wieczór narazie Roszpunka ucina sobie drzemkę, a ja czekam na rosół
|
|
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
czapeczkę i cieplejszy kaftanik
![]() ![]() mój dziadek miał sady owocowe. to jak Gerber podchodził do skupu owoców 25 lat temu - to mi w głowie zostało...
|
|
|
#2472 |
|
MBZ♥
|
Niektóre panie komentujące wyjście Dżordża Kejtowego ze szpitala już oburzone, że dziecię bez czapki
|
|
|
|
|
#2473 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a obied i tak maja ukryty cukier maltocos tam... ale z tych dwoch to ta nestlle wg mnie lepsza. ktoś pytał ile takich kaszek. 3 pudełko moim zdaniem bo pudło moze być 3 tyg otwarte a 2mc trzeba dawac to 2 pudla to mało. Cytat:
![]() chciała ci go podkraść Cytat:
jeszcze strona do tyłu
|
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do słoiczków, ja też przez całą ciążę się zarzekałam, że nie będę kupować. Póki co soczek z marchewki robię swój,bo tylko w sumie marchewkę na razie mam, a na próbę kupiłam kilka słoiczków, potem będę coś sama przygotowywać. Jak na razie wszystko jest na zasadzie wprowadzenia czegoś nowego w małych ilościach, jeden słoiczek mam na 3 dni, więc nie wydaje mi się, że te 3 zł na trzy dni to aż taka rozrzutność pani jaka pozycja by była |
|
|
|
|
|
#2476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo!
Dzieki za info w sprawie potówek Cytat:
Co do maluszków po 3 miesiącach to prawda, są takie kontaktowe i ciekawe świata. Kubuś dużo się uśmiecha, kopie rączkami i nóżkami jak go coś ekscytuje, piszczy głośno, krzyczy. Jak jestesmy na spacerze to musi oglądac swiat wiec mu budę dajemy na doł, a on sie rozgląda naokoło ![]() No hej! Czekamy aż słonko trochę będzie mniej prażyło
|
|
|
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam po poradę. My jesteśmy tylko na cycu, ale od dwóch dni jest masakra, mały chce pic non stop, z tym, że pije, nie je. Dałam mu troszkę wody w butli, pierwszy raz miał butelkę w buzi, ale tak się na nią rzucił i wypił momentalnie tę wodę. To dawać mu pic? Niby na cycu nie trzeba, ale u nas ponad 30stopni, więc może dawac?
|
|
|
|
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i plaża- ... kiedy jedziecie?
|
|
|
#2479 |
|
MBZ♥
|
Despa, za 13 dni
![]() OTJ, Nestelle pisała kiedyś, ze Roszkowi i Nince nawet podczas upałów w Chorwacji chyba wystarczyło samo kp. Nie przepajała nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji:/ chybabym podała-ale ja nawet rosół popijam także bez wody ani rusz:/
|
|
|
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na razie nie przepajalam, Marcel jest zywy, usmiechniety - ale jak zauwazylabym cos niepokojacego to nie zawahałabym sie podac wode
|
|
|
#2481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na herbatce pisze, że "mleko matki zapewnia dostateczną ilosc płynów" i "herbatkę w ciągu pierwszych 4 miesięcy należy podawać okazjonalnie, gdy zajdzie potrzeba pokrycia zwiększonego zapotrzebowania na płyny, np. w okresie upałów, przebywania w suchym pomieszczeniu lub podczas gorączki". Więc ja bym podała |
|
|
|
|
|
#2482 |
|
MBZ♥
|
Moderna masz rację
![]() Roszpunka pije sporo. Ale to akurat dobrze bo na mm latwiej Jej potem kupkę zrobić A jak słodko mruczy pijąc wodę |
|
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
Jemu chyba cyc nie wystarcza do picia, bo płakał strasznie nawet po przystawieniu, a jak wypil wodę to się momentalnie uspokoił.
|
|
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2485 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za książkę!Siedzimy na dworze... z komputerem ![]() Cytat:
Cytat:
Mój TŻ na studiach pracował w sadach, gdzie sprzedawali dla Gerbera i powiedział, że dla Wojtka na pewno ich słoiczków kupować nie będzie... Cytat:
A wiesz, że brałyśmy ślub w tym samym kościele? Podejrzałam Cię na fejsie i jesteśmy z tych samych okolic. W życiu bym Cię nie poznałą, ale panieńskie nazwisko kojarzę.---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Doczytałam. Jak tak, to podałabym wodę.
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle, ze to chodzi bardziej o to, by czasem rodzice nagle nie zaczeli karmic dziecka zwyklym mlekiem zamiast modyfikowanym - rano, popoludniu, wieczorem i w nocy dlatego to ograniczenie na poczatku tylko 200g do przygotowania kaszki, i pozniej ok. 300g.a kozie mleko czy owcze tez czytalam, ze jest fajna alternatywa dla krowiego, ale nie pamietam od czego to zalezalo - jak kiedys natrafie znowu na artykul to napisze o tym
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-07-28 o 13:32 |
|
|
|
|
|
#2487 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
Łózeczko, już niedługo będzie małe ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2013-07-28 o 14:36 |
||
|
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Corka_rosy - oblukałam Cię na fb i fakt, znam Cię!
Jaki ten świat mały Moje dziecko już było takie fajne, samo zasypiało, bawiło się, a od 3 dni maruda, koncerty przed spaniem, a najlepsze są ataki śmiechu przechodzące w ryk.
|
|
|
|
|
#2489 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A my byliśmy z Małym w kościele w ten upał bo babcia jakieś fochy stroi(wiem czemu) i nie chciała zostać z nim w domu... Ale daliśmy radę, syncio też grzeczny ![]() Cytat:
![]() Ale macie fajnie jak mieszkacie niedaleko to możecie spotkanko aranżować ![]() Dzień dobry Niedzielnie
|
|||
|
|
|
|
#2490 | ||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() pani, moja też się tak wygina, ale mówili mi, że to niedobrze No nic, w środę zapytam lekarza.Cytat:
![]() Cytat:
No wlaśnie, kojarzę aferę z Gerberem, jakieś 2 lata temu chyba, albo 3? Przebadali słoiczki i okazało się, że mom (mięso oddzielone mechanicznie) dodają do nich. A potem pamiętam kampanię reklamową Gerbera, jakie to oni wyselekcjonowane warzywa dodają itp. Musieli sie odkuć, bo im pewnie mocno sprzedaż spadła. |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

Na pewno pieluchy Dady kupimy i trochę żywnościowych mamy na liście. Ale może jeszcze coś fajnego biedronkowego?
A, tylko w tej naszej nie ma tych "różnych różności", jest mała 

kulki lodowe wielkosci sliwek.. samochody wszystkie maja wgniecenia - nasze na szczescie tylko trzy widoczne
warsztaty samochodowe beda mialy zlecen na kolejne kilka miesiecy 
u
urzadzilam poranne polowanie i masowy pogrzeb