Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIV - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-28, 17:00   #541
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIV

Dziewczyny, jest coraz gorzej. Wypada mi multum włosów, i to tych najdłuższych. Normalnie płakać mi się chce, końce mi się przerzedzają, masakra.

Obawiam się, że to po prostu granica długości moich włosów, po raz kolejny jak dobijam do takich to one wylatują i się skracają. To możliwe?
Niech mnie ktoś przytuli.

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 17:01   #542
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Kaś, ja we wtorek będę w Kato, spróbuję ogarnąć dworzec PKS! A jak nie to postaram się odgrzebać telefon na dworcową informację, gdzieś powinnam mieć, bo niedawno dzwoniłam.
Bardzo Cię proszę i będę bardzo wdzięczna! We wtorek (czytaj - jak zrobi się chłodniej) sprawdzę PKS z Wadowic i Andrychowa do Katowic . Gdybyś mogła sprawdzić te same... w odwrotną stronę (czyli Kato ->Wadowice lub Kato -> Andrychów, z czego to drugie chyba bardziej prawdopodobne )
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 17:02   #543
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Ty też?

Nie mam pojęcia
muszę zacząć robić cokolwiek, bo na razie tylko biegam po kawiarni, a celluit rośnie...

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
A to bardzo dowcipne stworzenie.
Ja pamietam, jak raz TZ zaczal mieszkanie okadzac po sprzataniu liscmi szalwii - tak nadymil, ze alarm przeciwpozarowy sie wlaczyl.
nie wiedziałam, że szałwią można okadzać

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 17:07   #544
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halbtrocken Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jest coraz gorzej. Wypada mi multum włosów, i to tych najdłuższych. Normalnie płakać mi się chce, końce mi się przerzedzają, masakra.

Obawiam się, że to po prostu granica długości moich włosów, po raz kolejny jak dobijam do takich to one wylatują i się skracają. To możliwe?
Od kiedy wypadają? Kiedy miałaś robione badania ostatnio? Jakieś zmiany, dieta, trening, dziwne objawy, nowe leki, cokolwiek?
Stary 2013-07-28, 17:10   #545
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Brzmi ciekawie ale szesc dni w tygodniu cwiczyc to ja chyba nie dalabym rady. Pracuje fizycznie, to moja wymowka.
Ale sie musze zmobilizowac teraz do mojego wioslowania.
Zależy ile aktywności ma się już za sobą. U mnie był to niecały rok nim podeszłam do Insanity
Cytat:

Idę do Ciebie, moja Arielko
Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
muszę zacząć robić cokolwiek, bo na razie tylko biegam po kawiarni, a celluit rośnie...
Będzie Nam raźniej

Możliwe, że po intensywnych ćwiczeniach mam mniejszą, bezbolesną @? No i już drugi miesiąc dostałam w terminie, co do dnia
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 17:11   #546
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:

A jaka masz dlugosc?
To mozliwe, w koncu te najdluzsze to te najstarsze... stosujesz jakies wcierki na porost, pijesz cos na wzmocnienie od wewnatrz? Pokrzywa, drozdze, cokolwiek.

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
nie wiedziałam, że szałwią można okadzać
Sprzedaja suche galazki i liscie zwiazane w peczek, to sie podpala i dymem okadza dla oczyszczenia powietrza. Gryzacy, ostry zapach, ale swietnie robi po solidnym sprzataniu i wietrzeniu. Tylko ze moj mily jak zwykle przesadzil z iloscia jak mu padnie na rece i sie zabierze za sprzatanie to pol butelki czyscika potrafi zuzyc.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 17:16   #547
halbtrocken
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Od kiedy wypadają? Kiedy miałaś robione badania ostatnio? Jakieś zmiany, dieta, trening, dziwne objawy, nowe leki, cokolwiek?
Wypadają mocno od ok. dwóch tygodni. Najpierw po prostu więcej, niż zwykle, teraz garściami. Lecą tylko najdłuższe włosy - rok temu doświadczyłam wypadania bejbików, teraz - nic z tych rzeczy.
Badania - z 10 lat temu.
Zmiana jedzenia z polskiego na niemieckie (inne produkty trochę), żadnych diet nie prowadzę, nie trenuję, zero dziwnych objawów, co do leków - 10 dni temu odstawiłam tabletki anty (co daje mi de facto 3 dni "bez" - odliczając normalną, tygodniową przerwę, chyba za wcześnie na tak drastyczny wpływ). Zmian w pielęgnacji (skalpu) też zero, jedynie częściej myję, bo w tym upale szybciej się przetłuszczają. Nie sądzę, żeby przenoszenie ich miało rozwiązać problem.
Miałam też sporo stresów w związku z sesją, możliwe, że to wychodzi po miesiącu-dwóch?

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Idę do Ciebie, moja Arielko
Kochana Kav

Cytat:
A jaka masz dlugosc?
To mozliwe, w koncu te najdluzsze to te najstarsze... stosujesz jakies wcierki na porost, pijesz cos na wzmocnienie od wewnatrz? Pokrzywa, drozdze, cokolwiek. .
Nie mierzyłam od jakiegoś czasu, ok. 58cm mierzone przy ścianie - sięgają mi końca żeber.
Stosuję olejek GP z papryczką, nic innego do tej pory nie próbowałam. Przyspiesza trochę, to fakt. Teraz ze względu na wypadanie odstawiłam.
Pokrzywy/skrzypu/siemienia bałam się ze względu na tabletki anty - ponoć mogą osłabiać ich działanie. Drożdże źle znosiłam - piłam rok temu, ale szybko odstawiłam, bo żołądek się buntował. Brałam silicę, ale teraz też nie biorę. Jakoś skończyła się i zapomniałam kupić

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-28, 17:22   #548
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mierzyłam od jakiegoś czasu, ok. 58cm mierzone przy ścianie - sięgają mi końca żeber.
Stosuję olejek GP z papryczką, nic innego do tej pory nie próbowałam. Przyspiesza trochę, to fakt. Teraz ze względu na wypadanie odstawiłam.
Pokrzywy/skrzypu/siemienia bałam się ze względu na tabletki anty - ponoć mogą osłabiać ich działanie. Drożdże źle znosiłam - piłam rok temu, ale szybko odstawiłam, bo żołądek się buntował. Brałam silicę, ale teraz też nie biorę. Jakoś skończyła się i zapomniałam kupić
Ladna dlugosc.
Moze sprobuj wcierke z kozieradki - ona jest na wypadanie wlasnie, na porost to ja nie wiem.
Btw, mnie tez troche wiecej wypadalo po przenosinach do Szwecji i po slubie. Za duzo silnych wrazen.
Stary 2013-07-28, 17:24   #549
halbtrocken
Zadomowienie

Cytat:
Ladna dlugosc.
Moze sprobuj wcierke z kozieradki - ona jest na wypadanie wlasnie, na porost to ja nie wiem.
Btw, mnie tez troche wiecej wypadalo po przenosinach do Szwecji i po slubie. Za duzo silnych wrazen.
Tylko ja jeżdżę do Niemiec co roku - i co, mam tak łysieć?
Wrócę do Polski to dorwę kozieradkę, albo jantara i spróbuję powcierać... Teraz i tak jestem trochę ujajona i wiele nie zdziałam...

Stary 2013-07-28, 17:28   #550
Amalia1989
Rozeznanie

Kascysko, ale moje włosy zawsze wyglądają tak samo i się nie puszą.
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 17:30   #551
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko ja jeżdżę do Niemiec co roku - i co, mam tak łysieć?
Wrócę do Polski to dorwę kozieradkę, albo jantara i spróbuję powcierać... Teraz i tak jestem trochę ujajona i wiele nie zdziałam...
A to mi sie pomerdalo - myslalam, ze siedzisz tam na stale.

Od paru tygodni mam ochote jeszcze raz sobie ''Ariel'' obejrzec, ostatni raz to widzialam jako mlodsza nastolatka.

Edytowane przez paulownia
Czas edycji: 2013-07-28 o 17:32

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-28, 17:33   #552
Amalia1989
Rozeznanie

Dobrze nawilżone są mniej puszyste i tyle. Nie reagują na wilgotność powietrza. Skoro moje włosy lubią proteiny to dlaczego proteiny je zniszczyły, choć aplikowałam ich bardzo mało? Wcześniej, kiedy używałam tylko szamponu nie miałam łamliwych włosów.

No to wobec tego, jakie najtańsze odżywki, maski i szampony polecasz na dużą wilgotność? Mogą mieć proteiny, bo w ten sposób sprawdzę czy tu chodzi o proteiny czy o wilgotność.
Stary 2013-07-28, 17:33   #553
XminorXlosX
Zakorzenienie

Wróciłam właśnie z Wesołego miasteczka co za hica A Xminor chciała być cwana i wzięła skrobię do zmatowienia paszczy... Nie miałam nawet siły żeby tego użyć

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 17:35   #554
Amalia1989
Rozeznanie

Muszą mieć w składzie dużo olejków, parafiny itp.?
Stary 2013-07-28, 17:39   #555
halbtrocken
Zadomowienie

Cytat:

Od paru tygodni mam ochote jeszcze raz sobie ''Ariel'' obejrzec, ostatni raz to widzialam jako mlodsza nastolatka.
Na szczęście nie siedzę tu na stałe - chcieli mnie zostawić, ale zwiałam aż się kurzyło zaraz po swoich 17 urodzinach. Źle mi na obczyźnie, co poradzę?

Ja tam ostatnio noł-lajfiłam nad Królem Lwem. Zrobiliśmy sobie z TŻ maraton z bajeczką.

Stary 2013-07-28, 17:40   #556
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Chodzi o wilgotność powietrza, nie o porę roku Brakuje nawilżenia, albo są spuszone, gdzie przy Twojej pielęgnacji obstawiam to drugie. Z koniem kopać się nie będę, ale przy Twojej domniemanej totalnej nietolerancji powinnaś mieć suchą miotłę po wszystkim, co zawiera cokolwiek roślinnego lub zwierzęcego. Dla mnie dyskusja w tym wątku jest skończona, bo omawiam z Tobą Twoją pielęgnację, a sam wątek służy do propozycji kuracji bezproteinowych. Chcesz pogadać - wiesz, gdzie mnie szukać
Czyli po aloesie, czarnej rzepie powinnam mieć siano na głowie, a nie np. ostawanie połamanych końcówek? Po żurawinowym szamponie z Barwy miałam małe siano na wierzchnich warstwach.
Stary 2013-07-28, 17:42   #557
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:

Wieczorem skleję drugi miesiąc, żebyś także i to miała w jednym miejscu

super jestes wielka

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
a mnie się znów nie chce ćwiczyć, rany jaki ze mnie wstręty leń
prawda że w taki upał średnio jest się brać za ćwiczenia, dlatego ja zawsze ćwicze rano zanim wyjdę na zewnątrz
Cytat:
Napisane przez oranzada_ Pokaż wiadomość
Co za upał
masaktyczny.. włączyłam sobie wiatraczek, jest trochę lepiej

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;41990487]

karmazynka, Kaveri mogę z Wami ćwiczyć Insanity?

[/QUOTE]
jasne
Cytat:
Zamieszczam rozpiskę kolejnego miesiąca Insanity

Recovery Week: Core Cardio & Balance

Poniedziałek: & Max Interval Circuit
Wtorek: Max Interval Plyo
Środa: Max Cardio Conditioning
Czwartek: Max Recovery
Piątek: Max Interval Circuit
Sobota: Max Interval Plyo
Niedziela: reset

Po pierwszym tygodniu lecimy dalej zgodnie z planem, który już pokazywałam, ale sama korzystam z tego. Wisi wydrukowany na tablicy, od razu mogę odhaczać zrobione treningi

W olejne dni do zalinkowanych treningów dochodzą łączone, więc śmiało można odpalić szybko kolejny film:
Core Cardio&Balance
Cardio ABS

Cytat:

tulimy

Cytat:

jak byłam mała w kółko to ogladałam, bo miałam na vhs'ie :P

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 18:08   #558
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Możliwe, że po intensywnych ćwiczeniach mam mniejszą, bezbolesną @? No i już drugi miesiąc dostałam w terminie, co do dnia
Możliwe
Cytat:
Wypadają mocno od ok. dwóch tygodni. Najpierw po prostu więcej, niż zwykle, teraz garściami. Lecą tylko najdłuższe włosy - rok temu doświadczyłam wypadania bejbików, teraz - nic z tych rzeczy.
Badania - z 10 lat temu.
Zmiana jedzenia z polskiego na niemieckie (inne produkty trochę), żadnych diet nie prowadzę, nie trenuję, zero dziwnych objawów, co do leków - 10 dni temu odstawiłam tabletki anty (co daje mi de facto 3 dni "bez" - odliczając normalną, tygodniową przerwę, chyba za wcześnie na tak drastyczny wpływ). Zmian w pielęgnacji (skalpu) też zero, jedynie częściej myję, bo w tym upale szybciej się przetłuszczają. Nie sądzę, żeby przenoszenie ich miało rozwiązać problem.
Miałam też sporo stresów w związku z sesją, możliwe, że to wychodzi po miesiącu-dwóch?

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Kochana Kav

Zmiana wody + jak długo bierzesz anty? Morfologia kosztuje parę złotych, zrób sobie po powrocie dla spokojności
Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
Kascysko, ale moje włosy zawsze wyglądają tak samo i się nie puszą.
Cytat:
Dobrze nawilżone są mniej puszyste i tyle. Nie reagują na wilgotność powietrza. Skoro moje włosy lubią proteiny to dlaczego proteiny je zniszczyły, choć aplikowałam ich bardzo mało? Wcześniej, kiedy używałam tylko szamponu nie miałam łamliwych włosów.

No to wobec tego, jakie najtańsze odżywki, maski i szampony polecasz na dużą wilgotność? Mogą mieć proteiny, bo w ten sposób sprawdzę czy tu chodzi o proteiny czy o wilgotność.
Raczej nie mówisz o nawilżeniu, tylko o dobrej równowadze humektantowo-emolientowej, na skróty nazywanej nawilżeniem(zwykle tak naprawdę nie związanej za bardzo z humektantami ). Pamiętam na jakimś blogu spis o temacie "co nawilżyło moje włosy?", a tam same emolienty

Nie sprawdzisz teraz obiektywnie, bo jest za gorąco, i nawet, gdybyś kochała proteiny tak, jak moje włosy kochają, to mogłyby spuszyć/powyginać/zaburzyć wynik testu.
Cytat:
Muszą mieć w składzie dużo olejków, parafiny itp.?
Tak Spis odżywek emolientowych -> KLIK!

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Czyli po aloesie, czarnej rzepie powinnam mieć siano na głowie, a nie np. ostawanie połamanych końcówek? Po żurawinowym szamponie z Barwy miałam małe siano na wierzchnich warstwach.
Objawy przeproteinowania, jak i przenawilżenia czy jednorazowego przesadzenia z humektantami są tak różne, jak i różne są włosy. Na swojej głowie mam swoje włosy, nie Twoje, za to wiem, że moje na przesadzenie z proteinami potrafiły reagować od miotły poprzez puch aż do rozmiękczenia włosów. Twoje reakcje mogą być, a nawet na pewno są, inne. I ba, rodzaj reakcji włosa może nawet nie zależeć od tego, czy przesadzimy z humektantami czy proteinami, ale też czy przesadzimy np. z gliceryną, jedwabiem, keratyną, sorbitolem etc.

Uważam, że zdiagnozować siebie będziesz mogła dopiero na jesieni, jeśli oczywiście nie będzie megadeszczowa :P

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Dziewczyny, bardzo proszę o pomoc!

Nigdy w życiu nie uczyłam się niemieckiego, a zabrałam się za aktualizację spisów odżywkowych.

Tytułowe dwie rośliny, jakie zawiera ta odżywka to:
KLIK!?

Tłumacz google wymiękł
Stary 2013-07-28, 18:16   #559
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Raczej nie mówisz o nawilżeniu, tylko o dobrej równowadze humektantowo-emolientowej, na skróty nazywanej nawilżeniem(zwykle tak naprawdę nie związanej za bardzo z humektantami ). Pamiętam na jakimś blogu spis o temacie "co nawilżyło moje włosy?", a tam same emolienty

Nie sprawdzisz teraz obiektywnie, bo jest za gorąco, i nawet, gdybyś kochała proteiny tak, jak moje włosy kochają, to mogłyby spuszyć/powyginać/zaburzyć wynik testu.
Czyli moje włosy zniszczył brak równowagi?

Cytat:
Nie za bardzo rozumiem ten fragment. To nawet włosom, które lubią proteiny nie można dostarczać protein podczas upału? No to kiedy? Na wiosnę i jesień? Czyli w jesieni dopiero mogę przeprowadzić test?

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Wszystkie odżywki Ziaji są emolientowe?
Bo większość z nich zawiera aloes i jakoś nie zauważyłam, aby moje włosy zaprotestowały kiedy ich używałam. Musiałabym je znowu kupić i sprawdzić.
Ale na Bingo z algami i shea zaprotestowały, a była wtedy zima.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-28, 18:18   #560
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli moje włosy zniszczył brak równowagi?

Nie za bardzo rozumiem ten fragment. To nawet włosom, które lubią proteiny nie można dostarczać protein podczas upału? No to kiedy? Na wiosnę i jesień? Czyli w jesieni dopiero mogę przeprowadzić test?
Uważam, że Twoje włosy nie są zniszczone, tylko spuszone, co zresztą powtórzyłam kilkakrotnie (ok, może masz końcówki podniszczone, ale to się każdemu zdarza, czasem niezależnie od zastosowanej pielęgnacji).

U Ciebie przydałoby się, żebyś dała włosom proteiny w odżywce do spłukiwania, a następnie odpowiednio zabezpieczyła włosy. Potrzebujesz czasu na dobranie odpowiedniej metody i środków.

Upały w tym kraju trwają średnio 2-3 tygodnie, żadne włosy nie padną z tego powodu Poza tym można też proteiny pakować na siłę, lub być pewnym zabezpieczenia, które nie dopuści do powstania puchu/miotły/siana/kaczki. Jeśli pokaże się pogoda o temperaturze 20-25 stopni bez deszczu to próbuj, ale dopiero z dobraną techniką zabezpieczania. Inaczej gra nie warta jest świeczki

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:

Wszystkie odżywki Ziaji są emolientowe?
Bo większość z nich zawiera aloes i jakoś nie zauważyłam, aby moje włosy zaprotestowały kiedy ich używałam. Musiałabym je znowu kupić i sprawdzić.
Ale na Bingo z algami i shea zaprotestowały, a była wtedy zima.
Nie mam pojęcia, ich jeszcze wszystkich nie zanalizowałam

Shea najpewniej Cię spuszyło, co czyni czasem z włosami wysoko i średnioporowatymi. Nie podejrzewałabym niehydrolizowanych protein algowych
Stary 2013-07-28, 18:19   #561
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:

Nigdy w życiu nie uczyłam się niemieckiego, a zabrałam się za aktualizację spisów odżywkowych.

KLIK!?

Tłumacz google wymiękł
Dzika róża (olej z jej pestek) i słonecznikowy

Edit:
A sorry, rośliny? To drugie to: http://pl.wikipedia.org/wiki/Miechunka cokolwiek to jest

Edytowane przez XminorXlosX
Czas edycji: 2013-07-28 o 18:21
Stary 2013-07-28, 18:27   #562
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
super jestes wielka

Cytat:
Możliwe
Cieszę się, choć nie ukrywam, że jestem zaskoczona. Z 9 dni zmniejszyła mi się do 5
Stary 2013-07-28, 18:28   #563
halbtrocken
Zadomowienie

Cytat:
Możliwe

Zmiana wody + jak długo bierzesz anty? Morfologia kosztuje parę złotych, zrób sobie po powrocie dla spokojności

KLIK!?

Tłumacz google wymiękł
Ty, a może faktycznie woda... Tylko co zrobić, żebym tak nie łysiała co roku jak tu przyjeżdżam?
Anty brałam teraz od września czy października, wcześniej miałam ok. 2 lata przerwy od anty, które brałam jeszcze wcześniej przez ok. 3 lata.

Pierwsza roślinka to tzw. dzika róża, a to drugie to Miechunka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-28, 18:35   #564
Amalia1989
Rozeznanie

Kascysko, podaj mi jak chcesz adres swojej poczty. Wysłałabym Ci dzisiejsze i stare zdjęcia moich włosów, bo na inaczej nie umiem tego przesłać.
Stary 2013-07-28, 18:37   #565
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Dzika róża (olej z jej pestek) i słonecznikowy

Edit:
A sorry, rośliny? To drugie to: http://pl.wikipedia.org/wiki/Miechunka cokolwiek to jest
Dziękuję Co to za ustrojostwo ?
Cytat:
Ty, a może faktycznie woda... Tylko co zrobić, żebym tak nie łysiała co roku jak tu przyjeżdżam?
Anty brałam teraz od września czy października, wcześniej miałam ok. 2 lata przerwy od anty, które brałam jeszcze wcześniej przez ok. 3 lata.

Pierwsza roślinka to tzw. dzika róża, a to drugie to Miechunka.
Najpierw się przebadaj - dziwne bardzo, że przez prawie 4 lata brania tabletek anty nie miałaś robionych żadnych badań laboratoryjnych, ja bym spadała od takiego gina

Dziękuję

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Kascysko, podaj mi jak chcesz adres swojej poczty. Wysłałabym Ci dzisiejsze i stare zdjęcia moich włosów, bo na inaczej nie umiem tego przesłać.
Znajdziesz na blogu
Stary 2013-07-28, 18:38   #566
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:

Najpierw się przebadaj - dziwne bardzo, że przez prawie 4 lata brania tabletek anty nie miałaś robionych żadnych badań laboratoryjnych, ja bym spadała od takiego gina

Dziękuję
Nie mam bladego pojęcia, więc wkleiłam link
Nie ma za co

Stary 2013-07-28, 18:38   #567
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Uważam, że Twoje włosy nie są zniszczone, tylko spuszone, co zresztą powtórzyłam kilkakrotnie (ok, może masz końcówki podniszczone, ale to się każdemu zdarza, czasem niezależnie od zastosowanej pielęgnacji).

U Ciebie przydałoby się, żebyś dała włosom proteiny w odżywce do spłukiwania, a następnie odpowiednio zabezpieczyła włosy. Potrzebujesz czasu na dobranie odpowiedniej metody i środków.

Upały w tym kraju trwają średnio 2-3 tygodnie, żadne włosy nie padną z tego powodu Poza tym można też proteiny pakować na siłę, lub być pewnym zabezpieczenia, które nie dopuści do powstania puchu/miotły/siana/kaczki. Jeśli pokaże się pogoda o temperaturze 20-25 stopni bez deszczu to próbuj, ale dopiero z dobraną techniką zabezpieczania. Inaczej gra nie warta jest świeczki

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Nie mam pojęcia, ich jeszcze wszystkich nie zanalizowałam

Shea najpewniej Cię spuszyło, co czyni czasem z włosami wysoko i średnioporowatymi. Nie podejrzewałabym niehydrolizowanych protein algowych
W zimie olejowałam raz włosy czystym masłem shea i nic nie było Co jeszcze może puszyć włosy? A silikony w jakich porach roku mogę stosować?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-28, 18:48   #568
halbtrocken
Zadomowienie

Cytat:

Dziękuję

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Znajdziesz na blogu
Nie słyszałam, żeby ktoś tutaj robił badania laboratoryjne profilaktycznie. Taki dojczland, co poradzić. W sumie do niedawna nawet nie wiedziałam, że w ogóle powinnam robić jakiekolwiek badania.
Pójdę w Polsce prywatnie i zrobię, co mi szkodzi... Co powinnam zbadać?

Stary 2013-07-28, 18:53   #569
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Nie słyszałam, żeby ktoś tutaj robił badania laboratoryjne profilaktycznie. Taki dojczland, co poradzić. W sumie do niedawna nawet nie wiedziałam, że w ogóle powinnam robić jakiekolwiek badania.
Stary 2013-07-28, 19:01   #570
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
W zimie olejowałam raz włosy czystym masłem shea i nic nie było Co jeszcze może puszyć włosy? A silikony w jakich porach roku mogę stosować?
Wszystko może puszyć, a silikony możesz stosować cały rok.
Cytat:
To nie jest profilaktyka. Do przepisania leczenia hormonalnego kobieta powinna mieć zrobione badanie ginekologiczne, piersi, morfologię i próby wątrobowe oraz dodatkowe, jeśli są jakieś niepokojące objawy. Ale 4 pierwsze niezależnie od tego, jak bardzo zdrowo się czuje. Bez zobaczenia takich wyników lekarz nie powinien wypisać recepty. No ale jaka służba zdrowia w tym kraju jest, wszyscy wiemy.

Morfologię sobie zrób na razie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości