|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3032 |
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
hejka...ja już wróciłam z labolatorium
![]() Ciekawe jak tam DOMCAtko SAMANTHA , SHEGISTER ![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
![]() |
#3033 |
Zadomowienie
|
Witam sie dziewczyny
![]() Dopiero dorwalam sie do laptopa ![]() Magdalenne, biedactwo, wymeczylas sie i chyba bardziej psychicznie ![]() ![]() Samantha, ![]() Domciatko, mam nadzieje, ze Sara juz jest z Toba ![]() ![]() ![]() Dzoan, moze jednak porod bedzie szybciej, niz przypuszczasz ![]() ![]() Kayka, ![]() Shestiger, powodzenia!! ![]() Kejt, ![]() Stokrotko, moze tez juz porod sie zaczal? ![]() Dziewczyny, oficjalnie sie przeprowadzilismy ![]() Teraz czekam na dostarczenie gazowki, dzis musze zaplacic kilka rachunkow i pojechac na miasto zalatwic pare rzeczy (mieszkamy teraz na obrzezach). Nadal nnie jest gotowa lazienka (w sensie nie pomalowana), pokoj Edzia i salon; nadal mamy pelno kartonow i reklamowek z rzeczami, ktore nie mamy gdzie poukladac. W pewnym sensie ciesze sie, ze przeprowadzilismy sie teraz, bo nie potrzebuje az tylu kosmetykow i ubran i nie musze wszystkiego szukac ![]() W zalaczniku przesylam kilka fot z efektami naszej pracy. 1-3 Korytarz do i po 4-5 WC do i po 6-7 Nasza 'kawalerka', a wiec jedyna sypialna, ktora zaadoptowalismy do calej naszej trojki ![]() 8 Moj brzuszek w 38tc, wczoraj zapomnialam sie pochwalis, ze rozpoczelismy nowy tydzien ![]() ![]()
#3034 |
Zakorzenienie
|
Laseczki
macie leżaczki bujaczki?? Sprawdzają się?? POLECCIE COS? ![]() ![]() ![]() Kciuki za wszystkie walczące na froncie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3035 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jak radzicie sobie z upałami? Bo ja od wczoraj zdycham. Jestem wyssana z sił. Ledwo szklankę utrzymam w ręku. Brakuje mi powietrza. Wczoraj tż przywiózł mi wiatrak od rodziców to troszkę przy nim odpoczęłam, ale nie chce się przeziębić. Od dwóch dni nie ruszam się z domu. Tylko dzisiaj wyszłam na podwórko na kawę około 5:30 rano, było mega przyjemnie. Pootwierałam rano okna, tż mówi, że mu zimno, a ja mogłabym w samych majtkach biegać. Noce przeżywam strasznie, bo prawie nie śpię. Biegam co chwilę do toalety, ledwo oddycham i pocę się jak cholera... Dzisiaj myślałam, że urodzę. Czułam jakby mi się dziecko pchało w kanał, na dodatek zbierało mnie na wymioty, miałam straszne gazy. Ale chyba tylko mnie straszyło, albo inaczej - dało złudne nadzieje ![]() Macie może tak jak śpicie, że nagle robi się Wam bardzo gorąco na twarzy? Takie uderzenia ciepła? Tż w pracy do 14:00, wiec będę się obijać po domu. Trzeba na zakupy jechać, bo przecież nic w domu nie ma. Może wybierzemy się wieczorem jak się ochłodzi troszkę. Albo wyślę męża samego. |
![]() ![]() |
![]() |
#3036 |
Zakorzenienie
|
jakierka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3037 |
Zadomowienie
|
ja mam lekkiego stresa ponieważ ginekolog ta co chodziłam do niej do przychodni poszła na urlop. I już raczej do końca sierpnia nie wróci ponieważ miała zamiar wziac jakieś zwolnienie jeszcze. Ja mam Zwolnienie do 31,07 i 1 sierpnia ide do 2 ginekologa który nie chce dawać zwolnień i jest bardzo niemiły
![]() ![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3038 |
Zadomowienie
|
Cześć, przepraszam, nie nadrabiam
Dziękuję wam za kciuki i gratulacje ![]() tweed, sorki zapomniałam Ci napisać że biorę nr tel do Ciebie w razie czego, dlatego się pewnie zaskoczyłaś ![]() uciekam bo ktoś za plecami skrzeczy ![]() i gratulacje dla roxi1980, Agrafka86, Madi82 ![]() ![]() ![]() i kciuki za dwupaki ![]()
#3039 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I ekstra łóżeczko dla dzidzi! Gratuluję przeprowadzki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3040 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3041 |
Zakorzenienie
|
Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
U mnie bez zmian
Dali mi tabletki na ból Mialam w nocy skurcze 4 minuty długie niektore Co 10 minut Czekam do 14 Sprawdza wtedy rozwarcie, postęp i dadzą żel Jestem wykończona. Dopóki nie nam 4cm rozwarcia nie moge dostać ani gazu śni epiduralu. Jeszcze trochę A jeszcze wczoraj wieczorem musiałam zmienić salę na pojedyncza Bo jakaś ☠☠☠☠a obok z rodzonka śmiała sie ze mnie i że stekam na skurczach Śmiali sie ze mnie i przedzezniali. Aż sie poryczalam z tego wszystkiego Mam teraz pokój jedynkę Skurczt brak od godziny Eh |
![]() ![]() |
![]() |
#3042 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A brzuszek już konkretny, widać, że Edzik ładnie się już rozpycha ![]() Ja sobie nie radzę ![]() ![]() Ale trzeba szukać pozytywów, zawsze mogłoby być gorzej, mogłybyśmy zacząć rodzić np. ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]() Mam nadzieję, że kp się niedługo unormuje ![]() A co do numeru, to oby więcej takich zaskoczeń ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
![]() Mam nadzieję, że w końcu ten żel zadziała, bo rzeczywiście ta Twoja Sarenka uparta jest niesamowicie... A co do babeczki - no niesamowite zaskoczenia, że skurcze bolą, zwłaszcza po tylu godzinach ![]()
![]() |
#3043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze ze jestes na pojedynczej teraz, oby cos sie ruszyło ![]() uparciuszek z Twojej córci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3044 |
Zakorzenienie
|
Ja od dzisiaj sama jestem, mąż poszedł do pracy..
![]() Kiedy laski odkurzacie? IDzia: okey, myślę, że maluszki aż tyle czasu nam nie dadzą ![]() Sarna: nie martw się, na pewno CI da zwolnienie. Niby dlaczego na sam koniec miałby nie dać, nawet jesli normalnie niechętnie daje. Przecież nie pójdziesz do pracy na dwa ostatnie tygodnie ciąży Magdalenne: czytałam opis, ale nie wiem czy skomentowałam.. współczuję Ci lekarki - gburowata i chamowata. Przykro mi że tak zepsuła odczucia całości. A co do kupek, siuśków - to u nas był mały problem.. jak mały niedojadał, więc wiem, jakie i ile tego powinno być, żebym wiedziała, że się je ok. jakierka: alee ładne mieszkanko!! ![]() Dzoan: niech sie rozkręci, bo widzę, że Cie tak męczy od kilku dni. yevele: kciuki za kp! gdzie rodziłaś? kocuur: ja póki co ne będę polecać, bo moje dziecko jest dość sceptycznie nastawione do wózka, bujaczków itp.. ale mi się osobiście podoba i dość funkcjonalny jest. Cynamonowa niedawno wstawiała fotki do niego. Jak sobie radzicie? ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- tweed, asiunia: współczuję upałów. U nas też są, ale bez brzucha lepiej znoszę. W mieszkaniu aż tak źle nie jest. Minus, że na spacer nie możemy iśc. domciatko: co za chamówa!!! dobrze, że Cie przenieśli do jedynki. No co za kobieta, aż mnie nerw wziął. samanta: kciuki cały czas, nie stresuj sie!
#3045 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3046 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Tweed, no wlasnie mam wrazenie, ze przez ostatni tydzien mocno uroslam i od wczoraj zdalam sobie sprawe, ze moge zrobic prawie cala dlonia 'napoleona'. Podejrzewam, ze przez ten stres i obciazenie fizyczne obnizyl mi sie brzuszek ![]() ![]()
![]() |
#3047 |
Zakorzenienie
|
tweed tez nie mamy klimy w aucie.. oj powodzenia życzę w wyprawie do zusu
![]() jakierka ![]() ![]() ![]() domciatko oj kurcze..długo to trwa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3048 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziekujemy Wam wszystkim ![]() ![]() ![]() ![]() Asiunia, lozeczko firmy 'Mamas&Papas' upolowane w second hand za 250zl ![]() ![]()
![]() |
#3049 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że mały wda się w tż, bo on lubi takie gorące klimaty, a ja zdycham ![]() Cytat:
![]() Ja za to mam wrażenie, że mój stoi w miejscu - ale nie ubolewam ![]() Aż sama poszłam sprawdzić, jak tam "mój" napoleon ![]() Mam podobnie wciskam już praktycznie całą rękę, a nawet tego nie zauważyłam ![]() Mam info od She, jest już podłączona pod kroplówkę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3050 |
Zakorzenienie
|
Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Wiecie co jakbym miala więcej siły to bym coś krzyknęła do nich albo rzuciła. Ale nie mialam. Skurcze mialam po 4 minuty, i naprawdę nie wylam czy krzyczalam. Tylko tak cicho stekalam i starałam sie pamiętac oddychać. I oni sie nwbijali, jakieś odgłosy jak małpy robili. Aż sie poryczalam. Paul zawołał Polozna i od razy mi nowa prywatną salę zaproponowali i przenieśli mnie.
Teraz jest ok, od godziny z hakiem nie mam skurczy. Pytam czemu tak długo mnie ciągną, a oni mówią, ar starają sie jak najbardziej naturalnie. Żeby jak najmniej ingerować. Dupa. Nie chcą zrobic cesarki puki dziecko szczęśliwe. Robią mi ktg co trochę, ciśnienie malej w normie, przepływy ok, niby mówią, że na razie nie ma konieczności cesarki. Se chcą ten żel podać, aby sama sie akcja rozwinęła i dac mi szansę urodzić sn. Masakra jakaś. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3051 |
Zakorzenienie
|
Fotki dla moich fanek
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-08-04 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3052 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wojtuś zachwycony siostrzyczką. Wszystko dla niego jest bardzo ciekawe- począwszy od karmienia a kończąc na kupie w pieluszce ![]() ![]() ![]() Piotruś to cała TY ![]() ![]() Cytat:
Dziecko może ulewać do 7 miesiąca, bo nie jest wykształcony w pełni zwieracz w żołądku ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Lecę nadrabiać dalej póki ssak śpi ![]()
![]() |
#3053 |
Zadomowienie
|
![]() Witam się ![]() Przepraszam że nie zaglądam ale szczerze mówiąc to zbytnio czasu nie mam... Bo w dzień upały takie że masakra a z samego rana i wieczorami łazimy sobie z mężem na spacerki, co by mały chętniej chciał wyjść ![]() ![]() a dziś... dziś jest pogoda w sam raz dla mnie ![]() ![]() ![]()
#3054 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
Co do Ciebie, jak czytam o podejsciu lekarzy, to od razu przypomina mi sie akcja Cynamonowej. Przeciez wiadomo, ze jak Ty sie tyle nameczysz, to i na Sarze to jakos sie odbije. Bylabym w stanie zrozumiec jezeli ciaza jest niedonoszona lub przed terminem, ale przenoszona ![]()
![]() |
#3055 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe
Cytat:
i przykro, że tak Cię męczą. A robili Ci usg, żeby ocenić masę Sary? może jest za duża i nie uciska tak na szyjke? ja leze na ktg, ale szału nie ma... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3056 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3057 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Upały dają w doope i mnie ![]() ![]() Madi jestem pod wrażeniem Twojego porodu ![]() Sam, Domcia kciuki, żeby się rozkręciło ![]() Domi współczuje zachowania tych osób - chamstwo i tyle. Dobrze, że Cię przenieśli. She kciuki za cc ![]() Dzoan mogłoby Cię już załapać konkretnie a nie tak boli bez sensu ![]() Jakierka brawa za dobrą robotę i remont ![]() Tweed za wyprawę do ZUS ![]() Magdalenne oj sporo przeszłaś w tym szpitalu ![]() ![]() Skylie super, że Wojtek tak dobrze zachowuje się względem siostrzyczki ![]() Neni za wczorajsze skończone dwa tygodnie Kubusia ![]() Stokrotka, Kejt ![]() Idzia ![]() Mela chyba dzis też miała się zgłosić do szpitala?? jak tak to mocne ![]() Sarna mysle, że nie masz się czym przejmować, skoro połozna Cie uspokaja, że musi Ci dać zwolnienie to pewnie Ci da.Nie martw się na zapas ![]() Kayka za tydzień ![]() Gratuluję wszystkich ustalonych terminów chrzcin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Wtajemniczenie
|
Anulka- wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
![]() Magdalenne- ale Cię wymęczyli ![]() ![]() Samantha- ![]()
#3060 |
Zakorzenienie
|
hej moje drogie...:-*
domi wspolczuje Ci tyle godzin i jeszcze te ☠☠☠☠y.Twoj tz nie zareagowal na takie zachowanie?chyba ze go nie bylo... skylie super ze braciszek taki pomocny:-* jaskierka super urzadzone..szarosc swietnie... gratuluje nowych tyg:-P (tych przed 40:-P jak ja dawno tego nie pisalaam:-P) Margos Piotrus strasznie podobny do Ciebie..widzialam Cie wczoraj..dobra masz fryzure ![]() jak wasze pociechy spia w nocy w takie upaly?tzn w co je ubieracie? moja mala teraz lezy w samym pampku szczesliwa ..i spi sobie niunka slodko.wychodzimy na spacery ale woeczorem bo w dzien sie nie da..zreszta rano tez..chyba ze o 6:-P korzystajac z okazji ze mala spi to lece zrobic paznokcie u nog i poprasowac trochu ... co macie na obiad?ja niemam pomyslu co mozna z kuraka zrobic bez smazenia...? ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- nasza Niunia ma dzis Dwa tygodnie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.