|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Cytat:
Dla dziewczyn, którym one bardzo przeszkadzają - polecam staniki sportowe, bez żadnych fiszbin itd. Cytat:
Trele, koniecznie zrób jakieś fotki pokoiku. Później zrobisz jeszcze kolejne jak będą dochodziły kolejne elementy ozdobne Ja właśnie szukam wszelkich inspiracji, bo mój małżonek jakoś tak o tym nie myśli. Na razie mam tylko jedną komodę z mebli i tak sobie właśnie myślę, że to jednak chyba za mało i muszę dokupić do tego chociaż szafę. Bo w jednej komodzie to długo się nie pomieścimy z rzeczami dla maluszka. Zazdroszczę Wam wypadów nad wodę. Niby mój mąż ma jeszcze dziś i jutro urlop, ja też wolne, ale przez tą infekcję i tak nie mogłabym wejść do wody. A tak jechać i siedzieć na upale to bez sensu. Za to jutro wybieramy się na koncert Deep Purple Wygraliśmy bilety w konkursie
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Tez sobie nie wyobrazam chorowac teraz...
Ide sie wykapac bo pot strumieniem normalnie po mnie leci i taka lepiaca sie czuje, fuj, fuj... :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2253 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po weekendzie
![]() Wczoraj wróciliśmy z działki i już nie miałam sił wejść na neta...,upały mnie wykończyły... ![]() W wolnej chwili trochę poczytam co tam naskrobałyście,tymczasem musze się wziąść za porządki. Gratuluję kolejnych miesięcy i tygodni. ![]() No i za dziejsze wizyty!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-07-29 o 10:00 |
|
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka, a u nas padało caaaaałą noc i mogłam spać
Jest pochmurno, ale duchota sie zaczyna Jutro może mnie wypuszczą, bo czekają na wyniki posiewu, żeby wiedzieć jakiego grzyba tam dokaldnie złapałam, ale ordynator powiedziała, że niezłego sobie wychodowałam
|
|
|
|
#2256 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
daj znać jak tam na porodówce było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja w pewnym momencie już myślałam żeby fotel sobie wystawić na balkon i tam spać ![]() Cytat:
![]() ![]() ja właśnie wróciłam z zakupów i normalnie cała mokra jestem i do tego krawcowa mnie wkurzyła bo chciałam żeby mi sukienke trochę przerobiła a ta powiedziała (jak zobaczyła ją) że za dużo zachodu, że za dużo prucia i ona sie tego nie podejmuje.... ehhhhh....
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||||
|
|
|
#2257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to dobrze że może jutro już wyjdziesz lule zbadali?
|
|
|
|
|
#2258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#2259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#2260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() witam się u nas też dziś upał straszny tz dzisiaj w domku więc pewnie będziemy leniuchowac też mi. się ciężko oddycha, masakra
|
|
|
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jej się po prostu nie chciało robić w taki skwar :Phttp://demotywatory.pl/4178192/Dla-n...bycie-rodzicem
|
|
|
|
#2262 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wczoraj Nikolcia mnie tak skopała wieczorem aż mnie bolały te kopniaki hhehe
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Dzieńdoberek
Współczuję Wam tych nocnych męczarni w upałach jakoś nie wygodnie mi było na lewym boku i jak się przebudzałam to zawsze na plecach...chyba muszę się przeprosić z poduchą rogalem ![]() Gratuluję kolejnych tygodni i miesięcy ciąży ![]() za dzisiejsze wizyty! No to wstaję na śniadanko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Spałysmy w tym samym łòżku ? ;D Chłodniej, niby sie spać da ale w nocy sie budziłam co chwile na plecach. Brzuch gniecie , dziecie szaleje .. Za drugim razem juz po omacku wygrzebywalam z szafy poduche I jakis dotrwałam do konca. Musze wstac, wybieram sie do mojego bylego pracodawcy, po papiery bez ktòrych nie moge sie rozliczyc Pokoik Wam pokaze jak tylko wstane I zrobie fotki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2265 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o mamo.... chwile poćwiczyłam.... ide do wanny... |
|
|
|
|
#2267 |
|
Zadomowienie
|
hehehe siedze sobie właśnie w kuchni i z Wami pisze i słyszę jakieś śpiewy.. troche ala disco polo.. takie nie wiadomo co.. no wycie
sobie myśle o co kaman? wyglądam przez okno a tam jakaś pielgrzymka idzie.... oj szkoda mi ich w takim upale iść.. ja bym się chyba roztopiła po drodze.....
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Leżąc na plecach lub na prawym boku uciskana jest żyła główna dolna, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa. Ucisk ten zaburza prawidłowe krążenie krwi w Twoim organizmie. Co może powodować słabsze dotlenienie rozwijającego się płodu, a ty możesz mieć zawroty głowy, słabe samopoczucie, mroczki a nawet omdlenia. Leżąc na lewym boku nie zaburzasz prawidłowego krążenia a dodatkowo wspomagasz pracę nerek. Prawidłowa praca nerek zapewnia usuwanie toksyn z organizmu oraz pomaga unikać obrzęków stóp. W ciąży bardzo ważny jest odpoczynek i dobry sen – wietrzenie sypialni przed snem oraz prawidłowa pozycja podczas snu czy odpoczynku zapewnią Ci odpowiedni relaks. ja śpię jak mi wygodnie |
|
|
|
|
#2269 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ps. Wstawaj już :PCytat:
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
własnie sobie załatwiłam karton chusteczek nawilżanych, karton wacików większych dla małej i zapas patyczków do uszu
|
|
|
#2271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ps. patyczków nie można używać do uszów :P (oczywiście tak dla przypomnienia )
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 Edytowane przez magalska Czas edycji: 2013-07-29 o 11:06 |
|
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój brat cioteczny pracuje w Cleanic'u i ma mi nazbierać kupię jedne chusteczki z pudełkiem, żeby potem móc chować, żeby nie wysychały i już
|
|
|
|
#2273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witam serdecznie, OFICJALNIE POZOSTAŁY MI RÓWNIUTKIE 3 MIESIĄCE DO PORODU ( o ile poród będzie w wyznaczonej dacie )Bardzo się cieszę, ale z drugiej strony tak dużo rzeczy zostało do zrobienia, że nie ogarniam Zaliczyłam dziś spacerek do hurtowni budowlanej w celu zapłacenia fakturek i w połowie drogi zaczęłam odpadać, a to było o 9 rano ![]() Mam na dziś bardzo ambitne plany, zobaczymy co z tego będzie ![]() Polecacie jakiegoś fotografa do sesji noworodkowej w okolicach Wrocławia/Opola? Chciałam Wam wrzucić zdjęcie brzuszka, ale za cholere nie mogę złapać ostrości i nie chce wyjść :<
Edytowane przez zwariowane-serduszko Czas edycji: 2013-07-29 o 11:18 |
|
|
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi też ostało dużo do ogarnięcia, ale jestem dobrej myśli
|
|
|
|
#2275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(a i oczka zawsze od zewnątrz do wewnątrz)... patyczki do oczyszczania pępuszka jedynie ![]() to fajnie że masz takie znajomości... tylko sprawdź opinie o tych chusteczkach.. gdzieś kiedyś był wrzucony link do bloga "Sroka o..." i tam babeczka fajnie porównała chusteczki i te "dobrych" firm naprawdę źle wypadły... a najlepiej oceniła z tego co pamiętam chusteczki z netto (pod względem składu) i tak przymierzam się żeby je wypróbować (a netto mam dość blisko )ide do innej krawcowej.. podejście nr 2 ![]() tu link do bloga http://www.srokao.pl/2013/01/analiza...nawilzane.html
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 Edytowane przez magalska Czas edycji: 2013-07-29 o 11:20 |
|
|
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja netto nie mam nigdzie w pobliżu pewnie najbliżej w Warszawie :P
|
|
|
|
#2277 |
|
Zadomowienie
|
hehe ja też nigdy netto nie miałam blisko ale akurat teraz mieszkam jakieś 200m od netto
a w sumie jeszcze w nim nie byłam nigdy hihi
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
coś Ryby nie ma.. miała być dzisiaj ok 10
chyba, że próbuje nadrobić weekend :Pw ogóle zapomniałam się pochwalić, że mój TŻ zaakceptował mój kosztorys rzeczy które trzeba kupić/ zrobić przed porodem, więc jestem szczęśliwa bo najpierw marudził, że za dużo kasy wydamy, a teraz na to poszedł więc jak dobrze pójdzie to w sierpniu czeka nas wielka odmiana chałupy w środku może nie całej, bo kuchnia i salon na razie zostawiamy w spokoju ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=707297 mają ludzie problemy... też bym chciała dostać taką kasę więc wydałabym na wyprawkę CAŁĄ i jeszcze by mi zostało...
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-29 o 11:36 |
|
|
|
#2279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zbadali moje nowe zwierzątko, a Lula całymi dniami rzuca się jak kot flakiem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2280 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Boże, ale ludzie mają problemy. A co do tego remontu to się dobrze zastanów czy wyrobisz się w czasie Ja zakładałam, że w lipcu będę mieszkać w wyremontowanym mieszkanku, a będzie dobrze jak wprowadzimy się we wrześniu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

Ja właśnie szukam wszelkich inspiracji, bo mój małżonek jakoś tak o tym nie myśli. Na razie mam tylko jedną komodę z mebli i tak sobie właśnie myślę, że to jednak chyba za mało i muszę dokupić do tego chociaż szafę. Bo w jednej komodzie to długo się nie pomieścimy z rzeczami dla maluszka. 

za dziejsze wizyty!

Ślub 25.08.2012 

jakoś nie wygodnie mi było na lewym boku i jak się przebudzałam to zawsze na plecach...chyba muszę się przeprosić z poduchą rogalem