|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cześć dziewczyny! Ja też ostatnio chciałam upolować coś ciążowego, ale fasony nie powalają. I te kolory.... Same beże, a szczytem ekstrawagancji jest jakaś niby fikuśna gumeczka z boku. Nawet ciuchy z HM-u takie... babciowate. Parę dni temu zrobiłam remanent w szafie i okazało się, że mam sporo ciuchów nadających się na nawet spory brzuszek. Jedyne co, to planuje zakup ciążowych jeansów, ale to dopiero jak brzuszek wyskoczy do przodu. Na razie mieszczę się jeszcze w swoje ciuchy.
Ściskam was mocno i uciekam do mojego wentylatora, który dziś w nocy uratował mi życie. Nawet swój własny oddech mnie irytował, bo jakiś taki ciepły był ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Zakorzenienie
|
a co jest źle? Może nic źle nie jest- niech lekarz zobaczy najlepiej
#3303 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Głupie, ze Ci cokolwiek powiedziały. Na te wyniki patrzy sie dopiero po podliczeniu z usg. Jesli usg wyszło dobrze, to pewnie nic strasznego sie nie dzieje.
#3304 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak narazie na szczęście we wszystko się mieszczę, jedynie koszule poszły w odstawkę, bo w biuście się nie dopinają ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3306 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Dzieki za zyczenia. Jejku skwar daje mi sie we znaki. Wczoraj pojechaliśmy do Zakoppanego tam o wiele chłodniej a jeszcze w dolince przy rzece to marzenie temperatura. W nocy zdychałam masakra jak cięzko. A i bylismy wczoraj odwiedzić kuzyna meza. Na poczatku lipca urodzil mu sie synek. Ale malizna. I pomyśleć ze za jakies pół roku bede takie mieć w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3308 |
Zakorzenienie
|
isia4891 na pewno wyjdzie wszystko dobrze!! Zobaczysz!!
Ja znów wyprosiłam wyniki na boreliozę - NIC, nie mam boreliozy!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3310 |
Rozeznanie
|
MałaMigotka, super
![]() ![]() Isia, nie przejmuj się i nie nakręcaj, słyszałam, że Pappa właśnie bardzo często wychodzi dodatni, ale fałszywie dodatni -... dlatego ja z TŻ nie zdecydowaliśmy się na Pappa. Jutro o 14 badanie prenatalne + być może szpital, trzymajcie kciuki. Dziś muszę się jeszcze spakować, poprasować, naszykować papiery.. W ogóle od wczoraj zrobiłam się głodomur straszny... wczoraj na kolacje zjadłam 3 kanapki, jajecznice, pół szklanki kefiru,- zjadłam i nadal czuję głód. Rano to samo - 3 kanapki i dalej głodna, zjadłabym drugie tyle ![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#3311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój tż w tym tygodniu też idzie na badania na boleriozę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3312 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Nie przejmuj się na zapas. Poczekaj co lekarz powie. Może to nic takiego. Cytat:
Super! ![]()
![]() |
#3313 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3315 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
No, z tym brzuchem też mnie to denerwuje (naruszenie mojej strefy intymnej!) Jeszcze jak ktoś zapyta, to jest możliwość odmówić albo się zgodzić, ale tak z zaskoczenia to koszmar. Jak dotąd tylko teściowa mnie złapała, i tak średnio to było miłe
A mi się podobają ciuszki ciążowe, choć rzeczywiście tylko co 10 ![]()
#3316 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam bardzo!!
![]() katarzyniak ja też czasem tak mam... trzymam ![]() Akkma a co męża użarło? Pamiętaj, że najważniejsze, to w porę leczyć boreliozę! W moim przypadku nie można było jej leczyć bez szkody albo mojej albo malucha, mam uczulenie na PNC ![]() Też macie trudności, że swobodnym podnoszeniem się z pozycji pół leżącej (na żula jak to mawiam) to siedzącej...? ![]()
#3317 |
Zadomowienie
|
Wchodzę po paru dniach nieobecności, patrzę a tam już sporo maluchów ujawnionych. Gratuluje wszystkim mamusią, które wiedzą co nie co o swoim współlokatorze.
![]() Miłego wypoczynku dla aktualnie urlopujących. ![]() Migotka super, że to nie borelioza. Kciuki za jutrzejsze badanie Gosia oby ta praca wypaliła, bo nie brzmi najgorzej. Czwartkowa wizyta u gin przebiegła pomyślnie. Bardzo się cieszę, że zdecydowalam się zmienić lekarza, ponieważ ta lekarka wydaje się o niebo bardziej zainteresowana niż poprzedni lekarz. PAPPa też jak najbardziej ok ![]() Potem miałam wizytacje rodziców, więc nawet nie miałam czasu podczytywać was, a od soboty mam chyba najgorsze dni od początku ciąży jeśli chodzi o samopoczucie. Dosłownie wyrzyguje siebie, głowa mi pęka, ledwo łażę. Myślałam, że powolutku zacznie się lajtowy czas, ze zgaga co najwyżej, ale jak na razie mam hardcore najwyższych lotów. Jako takie awantury z Tż mnie omijają, ale czuje, że pójdzie i to ostro o urlop. Ja chciałabym gdzieś pojechać, byle by zmienić otoczenie i klimat, natomiast małż takiej potrzeby nie ma. Żadnych wakacji nie wykupiliśmy i to był chyba błąd taktyczny z mojej strony, bo może wtedy oderwałby się od pracy. Pewnego dnia ten mój głupkowaty chłop się wypali, a ja wtedy powiem- a nie mówiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3318 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]()
![]() |
#3319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do noszenia zwykłych rurek w ciąży to sobie tego zupełnie nie wyobrażam - ja nosiłam je chyba do 12 czy 13 tygodnia i przy wielu godzinach siedzenia w pracy już mnie piły na dole brzucha (mimo, że rozciągliwe są). może te moje to jakieś mało biodrówki ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Isia, spokojnie - byle do jutra. będzie dobrze ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3320 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny wróciłam właśnie od lekarza nie miałam USG robione . Tylko mnie badał i sprawdził czy serce bije . Ale ogolnie mój lekarz chyba jest uprzedzony to otyłych osób co mnie zaczyna denerwować . Dziś zapytałam się czy jest potrzeba abym brała jakieś witaminy -" Nie ma takiej potrzeby osoby otyłe mają skąd czerpać witaminy . Ogólnie witaminy biorą osoby z niedowagą ważące 40-50 kg " . Wcześniej pytałam się o silny ból w plecach " to na pewno nie od ciąży . Ma pani nadwage i przed ciązą pewanie też panią bolały ." ... jakby mnie bolały to raczej bym się o to nie pytała ![]() Jest tak gorąco , że nie dało się w nocy spać byłam na mieście chciałam sobie kupić strój kąpielowy ale zrezygnowałam bo jest tak gorąco , że ledwie wróciłam do domu samochodem ![]() A tak się chwalicie brzuszkami to więc to mój 15 tc 2 d . Co do ciuszów ja jeszcze w pewną część się mieszczę ale chyba lepiej wyglądam w obcisłych ciuchach niż takich liuźniejszych |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3321 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to za lekarz jakiś głupi, że Cię tak nastraszył przez telefon ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki cham parszywy plamiasty ![]() a brzuszek masz spory ale taki właśnie że widać że zamieszkały ![]()
![]() |
#3323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super brzusio ![]() ![]() Ja czuję, że z mama będzie lekko pod górkę oj.. dziś powiedziałam o pomyśle, z kupnem bodziaka różowego lub niebieskiego, usłyszałam, że to bardzo zły pomysł. Booo?? .... bo zapeszę, nosz... tak samo wózek "CHYBA ŻARTUJESZ, ŻE PRZED PORODEM CHCESZ KUPIĆ"... ![]()
![]() |
#3324 |
Zakorzenienie
|
magnusia no spory mam , przez prace też mi przybyło kg ale teraz już wygląda raczej na ciążowy wcześniej był taki jakbym się przejadła
![]() małamigotka teraz to już nie chcę zmieniać lekarza ale przy następnym dziecku się zastanowię nad tym . u mnie w mieście jest tylko jeden dobry lekarz ale mimo , że jest sie umówionym na godzinę czasem dziewczyny czekają po 2-3 godziny więc to raczej nie dla mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3325 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja myślę, że to jakaś babcina troska się załącza, bo na nic innego nie chce tego zrzucać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Zakorzenienie
|
a co do wózka ja planuję zakup koniec listopada początk grudnia ale model planuje niebawem już wybrać bo później czuję będzie ze mną ciężko gdzieś się ruszyć
|
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a nie boicie się teraz kupować wózki ?- przecież wam gwarancja ucieknie - standardowo jest na 2 lata, przez pół roku będzie wam stał gdzieś w koncie a potem jak będziecie użytkować niech się coś podzieje... pół roku to całkiem dużo i szkoda gwarancji.
![]() |
#3328 |
Raczkowanie
|
Szukałam wątku o rozstępach ale głowa już mnie rozbolała
![]() co stosujecie? mi się właśnie skończył krem MAMA-CARE firmy efektima z rossmanna był całkiem niezły ale postanowiłam kupić dzisiaj co innego. Stosuje zwykła oliwkę po prysznicu ale wydaje mi się że to za mało bo mam bardzo suchą skórę i na pewno nie jest elastyczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jesteś może chucherkiem, ale z tym co lekarz mówił o Twojej figurze to trochę przesada ![]() ![]() ale wiesz co, jakiś czas temu pisałam Wam, że jedna dr mi też wytykała wagę i twierdziła, że 3kg do 13tc zwiastuje +30kg w całej ciąży. szkoda, że nie popatrzyła szerzej - na przykład na rzucenie papierosów. potem pytałam o to innych lekarzy i kazali się w ogóle nie przejmować na tym etapie bo każda kobieta ma inną ciążę i inaczej może przybierać w podziale na trymestry. wniosek taki, że niektórzy lekarze są porąbani i nie ma co słuchać ich wywodów na nicnieznaczące tematy.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Raczkowanie
|
Mam ten sam problem widzę
![]() ![]() ale ja sobie nie wyobrażam wyjść ze szpitala zimą w puchowej kurtce dziecko w kombinezonie i jak ja będe je niosła i jak z nim samochodem jechać. Później z dzieckiem pod pachą mam chodzić szukać wózka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.