Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-29, 12:46   #2341
budowniczka
Rozeznanie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
wróciłąm z miasta, wszystko się gotuje i lepi i nie w głowie były mi zakupy.Poszłam do apteki i pytałam o kremy na rozstępy, pani popatrzyła na mnie i mówi że jest tylko jeden krem co można stosować od pierwszego miesiąca, a reszte to od 4. czy ja naprawde mam taki mały brzuch?. Nadzieja moja w tym że nie oglądneła mnie dokładnie

Pozatym mam perfidny plan wykąpać się w basenie córki kuzynki jak pójdzie spać żeby przez przypadek nie zaczęła się drzeć ze jej wodę wylewam.

Zwariowane klask i: za 3 trymestr
UUUUUuuu. Ja tez chyba wskocze do basenu za III trymestr!

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
U mnie dziś 32 tydzień . 61 dni do porodu
Ta foto tapeta jest piękna a szafki jaśniejsze bardziej mi się podobają ..

Co się znowu dzieje ?

Mi tez się wydaje ze jak siostra ma 20 lat to jest nie przegadasz . Sama się musi obudzić , Ty raczej nic nie zdziałasz , a tylko popsujecie sobie relacje ..

Dobre pytanie. Ja tutaj widziałam właśnie te drugie , i zadnych innych wiec nie wiem czy to takie maja być ?

Mysle ze u niej problemem jest jakiś popier**** mąż to on powinien jej zapewnić co najmniej kase na wszystkie badania , a nie wypominać co rodzice dali a ona przechulała. I on się wyprowadza z tego powodu majac jedno dziecko a drugie w drodze Pajac jakiś , a ona powinna mu pomóc spakować walizki i niech wypier***

przeskakuje na tel to te fotki Wam pokaze ,,
Dokladnie tak!
Jeju to 2 miesiace tylko Gratuluję!
Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Śliczny brzuszek, nie wydziwiaj!

Witam serdecznie, OFICJALNIE POZOSTAŁY MI RÓWNIUTKIE 3 MIESIĄCE DO PORODU ( o ile poród będzie w wyznaczonej dacie )

Bardzo się cieszę, ale z drugiej strony tak dużo rzeczy zostało do zrobienia, że nie ogarniam
Tuż tuż bedziesz miała dzidzię!
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:48   #2342
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
wróciłąm z miasta, wszystko się gotuje i lepi i nie w głowie były mi zakupy.Poszłam do apteki i pytałam o kremy na rozstępy, pani popatrzyła na mnie i mówi że jest tylko jeden krem co można stosować od pierwszego miesiąca, a reszte to od 4. czy ja naprawde mam taki mały brzuch?. Nadzieja moja w tym że nie oglądneła mnie dokładnie

Pozatym mam perfidny plan wykąpać się w basenie córki kuzynki jak pójdzie spać żeby przez przypadek nie zaczęła się drzeć ze jej wodę wylewam.

Zwariowane klask i: za 3 trymestr
wklejaj foty to ocenimy

Ne lubię pisać z laptopa :/

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:49   #2343
Kabriela
Zadomowienie

Właśnie Trele, teraz nie szalej bo jeszcze sobie przyśpieszysz....czekaj spokojnie te 61 dni, matko kochana, przecież to zleci nie wiemy kiedy....
Tutaj największe gaduły zdążą założyć dwa wątki i się mniejsze gaduły ( wskazuje na siebie ) pogubią.....

Ja teraz zaczynam obierać kartofle może też dostanę uczulenia....

Rybko Z siostrą nie wygrasz....postaraj się pogadać na spokojnie z Mamą bo to Ona też powinna zaprzestać sponsoringu.... wiem, że to brzmi dziwnie i niemiło ale prawda jest taka, że Twoja siostra ma Rodziców i jeżeli im to nie przeszkadza...to czemu Ty masz się zamartwiać ( niestety pod tym względem mamy podobne charaktery- i wiem jedno nie wyjdzie Ci to na dobre) ( mnie osobiście nie wyszło)
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:50   #2344
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Pryszła do mnie ta 4 latka, Milena, od kuzynki żebym się z nia pobawiła w basenie, no ale nie ubrałam stroju wiec wlazłam tylko do wody i coś tam mówie że wczoraj opaliłam sobie piersi a dzis mnie swędzą a ona do mnie : TO DZIECKO NIE BĘDZIe PIc MLIEKA BO JE UGOTOWAŁAŚ
: hahaha::h ahaha:
wyrodna matka ze mnie już
cfffaniarka mała
Stary 2013-07-29, 12:50   #2345
NEWTREND
Rozeznanie

wybraliśmy już imię dla naszej córeczki - będzie ZOSIA . Chłopcy już tak się zwracają do mojego brzuszka i fama poszła na całą rodzinę więc chyba już tak zostanie.
u mnie upał na maxa a malutka chyba cały dzień śpi bo w ogóle się nie rusza, jak ją troszkę poruszałam to się chwilkę pokręciła i znowu grzecznie śpi w brzuszku.
Chłopcy zażyczyli sobie na obiad frytki i się nasmażyłam bo do tego kotlety im zapodałam z mizerią i normalnie leżę i zdycham.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:51   #2346
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Pryszła do mnie ta 4 latka, Milena, od kuzynki żebym się z nia pobawiła w basenie, no ale nie ubrałam stroju wiec wlazłam tylko do wody i coś tam mówie że wczoraj opaliłam sobie piersi a dzis mnie swędzą a ona do mnie : TO DZIECKO NIE BĘDZIe PIc MLIEKA BO JE UGOTOWAŁAŚ
no ja nie wiem jak możesz grzać dziecku mleko w piersiach
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:54   #2347
89Beatka
Wtajemniczenie

Nie przemyślałam sprawy z tym podgrzaniem mleka po prosstu nie wytrzymam idę do basenuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuu bedę myślami z Wami
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 12:56   #2348
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Nie przemyślałam sprawy z tym podgrzaniem mleka po prosstu nie wytrzymam idę do basenuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuu bedę myślami z Wami
Ja wczoraj pół dnia w naszym ogrodowym baseniku się przetaplałam i dziś będzie powtórka.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:57   #2349
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
powiedz TŻ, że masz alergię na obieranie ziemniaków i od dzisiaj On musi się tym zająć
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
na ziemniaki
alergia na obieranie ziemniaków w moim przypadku wszystko jest możliwe
cebule też tż za mnie kroi bo płacze jak nienormalna

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość

Zwariowane ja z tych mebli które wkleiłaś mam dokładnie te ciemne , jeżeli mogę Ci doradzić to lepiej te jaśniejsze.Na moich każdego palucha widać
Moja mama też ma te ciemne i mi tak samo odradza.. ale z kolei nie wiem jaki kolor kuchni do tych jasnych dopasować? Myślałam o takim ładnym miętowym, panele mam ciemne, to myślę, że by pasowało?

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Właśnie Trele, teraz nie szalej bo jeszcze sobie przyśpieszysz....czekaj spokojnie te 61 dni, matko kochana, przecież to zleci nie wiemy kiedy....
Tutaj największe gaduły zdążą założyć dwa wątki i się mniejsze gaduły ( wskazuje na siebie ) pogubią.....

Rybko Z siostrą nie wygrasz....postaraj się pogadać na spokojnie z Mamą bo to Ona też powinna zaprzestać sponsoringu.... wiem, że to brzmi dziwnie i niemiło ale prawda jest taka, że Twoja siostra ma Rodziców i jeżeli im to nie przeszkadza...to czemu Ty masz się zamartwiać ( niestety pod tym względem mamy podobne charaktery- i wiem jedno nie wyjdzie Ci to na dobre) ( mnie osobiście nie wyszło)
kto wie ?!

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
no ja nie wiem jak możesz grzać dziecku mleko w piersiach

Oficjalnie dziękuje osobie, która wynalazła wentylator <3 umarłabym bez niego
Stary 2013-07-29, 12:59   #2350
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Ryba nie dostałaś od gin tabletek na ciśnienie skoro masz wysokie? mnie sie po nich unormowało i nie mam wiecej niż 140, i dalej mam je brać

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 13:09   #2351
nemosek
Zakorzenienie

Kabriela To faszeruj sie ile wlezie dobrymi rzeczami i soczkami.Może akurta wszystko wróci do normy.
Cytat:
U mnie dziś 32 tydzień . 61 dni do porodu
U ciebie te tygodnie to jakoś tak zapindalają ostatnio,dopiero był 3o

ale już multum rzeczy masz załatwionych

AAbyNie wiem które lepsze,chyba te Seni bardziej chłonne się wydają

Rybko Tak czasem jest niestety,życie nie jest sprawiedliwe.Ale nie mamy na to większego wpływu.Pewnych rzeczy nie przeskoczymy.Raz na wozie,raz pod wozem.Generalnie ciężko jest.Trzymaj się i nie poddawaj,teraz wszystko co najważniejsze dla Kacpra!!!Pamiętaj o tym,zresztą najlepiej wiesz co dla Ciebie dobre

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Ryba nie dostałaś od gin tabletek na ciśnienie skoro masz wysokie? mnie sie po nich unormowało i nie mam wiecej niż 140, i dalej mam je brać

Noooooooooooooo jak się zachowałaś!!!!!!!!!!!!!!! !!jak mogłaś ugotować własne dziecko

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość

Żeby tylko dwa

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
wybraliśmy już imię dla naszej córeczki - będzie ZOSIA . Chłopcy już tak się zwracają do mojego brzuszka i fama poszła na całą rodzinę więc chyba już tak zostanie.
u mnie upał na maxa a malutka chyba cały dzień śpi bo w ogóle się nie rusza, jak ją troszkę poruszałam to się chwilkę pokręciła i znowu grzecznie śpi w brzuszku.
Chłopcy zażyczyli sobie na obiad frytki i się nasmażyłam bo do tego kotlety im zapodałam z mizerią i normalnie leżę i zdycham.
To zostanie Zofijka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 13:14   #2352
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie
moja teściowa tak ma

Wywiesiłam pranie i lece się ogarnąć, bo niedługo czas na miasto
Stary 2013-07-29, 13:19   #2353
ryba91
Zakorzenienie

hhahaha, dobre z tym mlekiem ;D
Beatko- nie dostałam,bo mam do 140 zazwyczaj.. miałam kilka razy powyżej ale tylko raz na wizycie skoczyło mi do 145 wtedy u tego gbura lekarza, na co on stwierdził ze to dobre ciśnienie.. w każdym bądź razie mam mierzyć 3 razy dziennie do 13tego sierpnia. i wtedy bedziemy działać dalej. Nie wiadomo czy od 35 tyg nie bede pod opieką lekarzy, mam nadzieje jednak ze bedzie ok. A może cesarka? bo mały CHYBA się jeszcze nie przewrócił.. zresztą zobacze na następnej wizycie

ale skwar niesamowity- lepie sie do tego lapka

a mojej siostrzenicy wykluł się dino. Jaki słodki małe są zachwycone, chodzą z nim i się nim opiekują nad wodą w sobote dawały czadu. co weszł do wody to - siku, kupa, jeść, siku, jesc, pić :MDLEJE: ale było fajnie

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

aaa i wiecie co, moja szwagierka poleciła kupić stanik do karmienia w rozmiarze o 1 większym.a jej po 6 miesiącach KP rozmiar z E spadł do malego B.. wiec sie nie martwie że te cyce mi zostaną
Stary 2013-07-29, 13:22   #2354
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niedawno powróciłam,siedzę z mokrym tyłkiem i się suszę.
Nieskromnie powiem że było tak mega przyjemnie
Jadę na obiadek i potem wracam dalej się moczyć

O właśnie mnie siostra poczęstowała obiadkiem,ale fajnie.Taką mam ochotę na mielonego z mizerią.

Ale jadę poprawić jeszcze barszczykiem

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-29, 13:22   #2355
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
aaa i wiecie co, moja szwagierka poleciła kupić stanik do karmienia w rozmiarze o 1 większym.a jej po 6 miesiącach KP rozmiar z E spadł do malego B.. wiec sie nie martwie że te cyce mi zostaną
Gdyby moje H chciało choć do E spaść

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 13:26   #2356
kyte
Wtajemniczenie

UMIERAM jest tak gorąco..ale troszkę już ogarnęłam..
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Milutko
Jakaś okazja?
Bez okazji Dziś rano mnie bolał brzuch o 6 TŻ jechał do apteki po No-spe.Tak sobie leżałam w łóżku może mu się szkoda mnie zrobiło?
za wizyty i kolejne tygodnie
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 13:26   #2357
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Gdyby moje H chciało choć do E spaść
Ja liczę na to że spadnie do F,żebym się w staniki stare mieściła i rzeczy.Bo teraz niektóre to mi się zatrzymują na wysokości biustu i ani rusz dalej

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-29, 13:30   #2358
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ja liczę na to że spadnie do F,żebym się w staniki stare mieściła i rzeczy.Bo teraz niektóre to mi się zatrzymują na wysokości biustu i ani rusz dalej
Fakt, niech spadnie do jakiegokolwiek rozmiaru - byle spadł!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 13:35   #2359
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Mi już kręgosłup dokucza od tych bimbałków

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 13:37   #2360
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Kabriela, to teraz futruj się burakami i żelazem

Dziewczyny, jak mówicie o majtkach poporodowych, to jakie macie na myśli:
takie czy takie?
Bo ja już chyba zgłupiałam
aaby ja polecam takie zwykłe siateczkowe wielorazowe. Z tego co wiem sa lepsze niż jednorazowe, bo dzięki siateczce dociera więcej powietrza i szybciej się goi ew. rana. Ja takie miałam plus do tego podkłady poporodowe (a nie podpaski) i rana szybko sie zagoila.
Jeśli się nic nie zmieniło, to generalnie w szpitalach lekarze chcą by wogóle bez niczego być ale krew leci potwornie, więc to jest trudne i najczęściej jest tak, ze przed obchodem położne wpadaja i krzyczą "zdejmować gatki" wtedy my ściągałyśmy i kładłyśmy sobie pod pościel, żeby lekarz nie zobaczył.

Ale dziś upał!!!! wróciłam dzis do pracy ale byle do 9 sierpnia bo wtedy zaczynamy urlop 2 tyg.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 13:41   #2361
Kabriela
Zadomowienie

Możecie mnie nie dobijać.....proszę to ja tutaj zastanawiam się jak zostać z powiększonym rozmiarem B a Wy mi tutaj chcecie opuścić szeregi cycko.....we.
No wiecie co?!

Z jednej strony za zdroszczę zazdroszczę...z drugiej jednak strony nie. Ech- nie dogodzi się kobiecie.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 13:44   #2362
Trele_Morele
Zakorzenienie

Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

No dobra .. Bo na tel nie mogłam sie zalogowac a pozniej czaiłam na aukcje I wygrałam Maxicosi pebble z spiworkiem na zimniejsze dni - co bedzie mi bardzo potrzebne tutaj juz w pazdzierniku. Nòwka za 56£ I to w ostatnich sekundach ktos podbil stawke bo juz prawie go miałam za 36£.

A teraz Majeczkowy pokoik szału nie ma , kazdy mebel z innej parafi , brakuje jeszcze mnostwa rzeczy ktore dadza tak naprawde ten cały efekt : dywanu, lampki, naklejek , firanek ale ja juz I tak mam taka radoche

ImageUploadedByWizaz Forum1375101309.043855.jpg łozeczko jak łóżeczko , fajne tylko to ze ma opcje łòżka dla wiekszego dziecka po zdjeciu panela z szczebelkami.
Zdziwilo mnie to ze zaden szczebelek nie jest wyjmowany

ImageUploadedByWizaz Forum1375101482.581377.jpg przewijak. Planuje na poleczki kupic takie wiklinowe koszyczki . Trzymać w nich kosmetyki , pieluchy I inne .

ImageUploadedByWizaz Forum1375101574.227769.jpg a tu szafa I kratownica . To I to z odzysku . Nie wiem czy widac ale do wymienilam uchwyty z szafy na sòwki I Od razu lepiej.
Do kratownicy czekam na takie plastikowe cztery pudła , takze bedzie bardziej praktycznie.

Jestem z siebie dumna bo pokoik ma 1,65cm na 3.30cm I na zdjeciu tego nie widac ale jest naprawde malutki a nam udalo sie go tak zagospodarowac ze jeszcze sporo miejsca zostalo )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 13:55   #2363
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
ja chcę mieć D maks. no E przeżyje.. ale nei więcej !!!! niech już spada powoli

zjadłam bułę i dalej jestem głodna

ola- poważnie bez majtoch? to jak trzymać tą podpaskę? ręką? czy ta krew ma sobie tak leciec i leciec... ?

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

śliczny Majeczkowy pokoik a jaką bbedziesz miała pościel? prześcieradełko i ochraniacz? bo najpierw spiworek prawda?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 13:55   #2364
anulka2205
Wtajemniczenie

Trele pięknie

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 13:58   #2365
ola_k11
Zadomowienie

Trele pięknie!!! i te białe mebelki!!!
Cytat:
ja chcę mieć D maks. no E przeżyje.. ale nei więcej !!!! niech już spada powoli

zjadłam bułę i dalej jestem głodna

ola- poważnie bez majtoch? to jak trzymać tą podpaskę? ręką? czy ta krew ma sobie tak leciec i leciec... ?
no generalnie uważają, że nie powinno sie nic nosić, w sensie tylko koszula i goła pipka... w szpitalach wtedy wymienia się takie podkłady na prześcieradle (przynajmniej u mnie tak było). Krew ma swobodnie wypływać. Wiadomo, że żadnej z nas to nie pasuje :/ piżama w plamach, jak tu siedzieć. Pamiętam, że w czasie obchodu mały zaczął strasznie płakać i musiałam wstać, żeby mu dać pierś, to krew mi ciekła po nodze a trwało, to przecież chwilę. Dlatego z reguły mamy mają podkłady i majtki tylko udają przed lekarzem i zdejmują gatki. Położne zdają sobie z tego sprawę i dlatego ostrzegają.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 13:59   #2366
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
No dobra .. Bo na tel nie mogłam sie zalogowac a pozniej czaiłam na aukcje I wygrałam Maxicosi pebble z spiworkiem na zimniejsze dni - co bedzie mi bardzo potrzebne tutaj juz w pazdzierniku. Nòwka za 56£ I to w ostatnich sekundach ktos podbil stawke bo juz prawie go miałam za 36£.

A teraz Majeczkowy pokoik szału nie ma , kazdy mebel z innej parafi , brakuje jeszcze mnostwa rzeczy ktore dadza tak naprawde ten cały efekt : dywanu, lampki, naklejek , firanek ale ja juz I tak mam taka radoche

Załącznik 5343759 łozeczko jak łóżeczko , fajne tylko to ze ma opcje łòżka dla wiekszego dziecka po zdjeciu panela z szczebelkami.

Załącznik 5343762 przewijak. Planuje na poleczki kupic takie wiklinowe koszyczki . Trzymać w nich kosmetyki , pieluchy I inne .

Załącznik 5343763 a tu szafa I kratownica . To I to z odzysku . Nie wiem czy widac ale do wymienilam uchwyty z szafy na sòwki I Od razu lepiej.
Do kratownicy czekam na takie plastikowe cztery pudła , takze bedzie bardziej praktycznie.

Jestem z siebie dumna bo pokoik ma 1,65cm na 3.30cm I na zdjeciu tego nie widac ale jest naprawde malutki a nam udalo sie go tak zagospodarowac ze jeszcze sporo miejsca zostalo )

Trele naprawdę super ! Bardzo mi się podoba
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 14:00   #2367
nasturcja7667
Zadomowienie

Szalone!! Nie mam szans Was nadrobić!!

Byłam dziś na wizycie i nie usłyszałam nic dobrego. Infekcja dróg moczowych nawróciła, w dodatku Bejbziol się obrócił i ma położenie miedniczkowe- kolankowe. Co prawda z przyczyn neurologicznych będę mieć cesarkę, ale to położenie jest zwyczajnie niewygodne dla nas obojga. I macica mi potężnie nerkę uciska. Muszę iść do urologa bo jest możliwość kamienia a nawet zatorowości

Miałam skurcze w poczekalni i zrobili mi ktg. Jak się okazało mam skurcze 60% i w razie mocniejszych- Izba Przyjęć, żeby powstrzymywali akcję porodową. Szyjka też skrócona, ale zamknięta. W ogóle lekarz chciał mnie położyć do szpitala, bo morfologia mi strasznie spadła, ale ja się uparłam, żeby mi dał ostatnią szansę. Po obciążeniu glukozą miałam też nieznacznie powyzej normy, więc do powtórki. I dostałam dodatkowo Tardyferon-fol to związek żelaza i za trzy tygodnie do kontroli.

Jest niesamowicie gorąco, o czym pewnie wiecie Siedzę z nogami w zimnej wodzie, w samych majtkach i obok wentylatora To pomaga
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 14:01   #2368
Espere
Raczkowanie

Hej Kobitki
nie czytałam Was przez weekend i mam do nadrobienia 23 strony, zastanawiam się, które z Was są za to najbardziej winne
My byliśmy w weekend w okolicach Torunia. Trochę pozwiedzaliśmy, trochę poleniuchowaliśmy ale jestem zadowolona - taka namiastka wakacji Chyba trzeba częściej takie wyjazdy organizować
W weekend najadłam się świństw (bo była cola, pizza, parę chipsów) za to dziś dietka Po takim śmieciowym jedzeniu Młody dostał lekkiej biegunki bo jest nieprzyzwyczajony do takiego jedzenia, więc dzisiaj towarzyszę mu w dietetycznym jedzonku.
Jutro idę do gina, zobaczymy czy córunia pozostała córunią
Dobra idę Was nadrabiać, mam nadzieję, że Młody pozwoli mi na to i nie będę musiała ujeżdżać autami w lewo i w prawo :P
Espere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 14:03   #2369
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Trele pięknie!!! i te białe mebelki!!!
no generalnie uważają, że nie powinno sie nic nosić, w sensie tylko koszula i goła pipka... w szpitalach wtedy wymienia się takie podkłady na prześcieradle (przynajmniej u mnie tak było). Krew ma swobodnie wypływać. Wiadomo, że żadnej z nas to nie pasuje :/ piżama w plamach, jak tu siedzieć. Pamiętam, że w czasie obchodu mały zaczął strasznie płakać i musiałam wstać, żeby mu dać pierś, to krew mi ciekła po nodze a trwało, to przecież chwilę. Dlatego z reguły mamy mają podkłady i majtki tylko udają przed lekarzem i zdejmują gatki. Położne zdają sobie z tego sprawę i dlatego ostrzegają.
aaa... a co jak lekarz przyłapie?
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Szalone!! Nie mam szans Was nadrobić!!

Byłam dziś na wizycie i nie usłyszałam nic dobrego. Infekcja dróg moczowych nawróciła, w dodatku Bejbziol się obrócił i ma położenie miedniczkowe- kolankowe. Co prawda z przyczyn neurologicznych będę mieć cesarkę, ale to położenie jest zwyczajnie niewygodne dla nas obojga. I macica mi potężnie nerkę uciska. Muszę iść do urologa bo jest możliwość kamienia a nawet zatorowości

Miałam skurcze w poczekalni i zrobili mi ktg. Jak się okazało mam skurcze 60% i w razie mocniejszych- Izba Przyjęć, żeby powstrzymywali akcję porodową. Szyjka też skrócona, ale zamknięta. W ogóle lekarz chciał mnie położyć do szpitala, bo morfologia mi strasznie spadła, ale ja się uparłam, żeby mi dał ostatnią szansę. Po obciążeniu glukozą miałam też nieznacznie powyzej normy, więc do powtórki. I dostałam dodatkowo Tardyferon-fol to związek żelaza i za trzy tygodnie do kontroli.

Jest niesamowicie gorąco, o czym pewnie wiecie Siedzę z nogami w zimnej wodzie, w samych majtkach i obok wentylatora To pomaga
to uważaj na siebie!!! odpoczywaj i dbaj!! co do gorąca- to fakt
Stary 2013-07-29, 14:03   #2370
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 5343759 łozeczko jak łóżeczko , fajne tylko to ze ma opcje łòżka dla wiekszego dziecka po zdjeciu panela z szczebelkami.

Załącznik 5343762 przewijak. Planuje na poleczki kupic takie wiklinowe koszyczki . Trzymać w nich kosmetyki , pieluchy I inne .

Załącznik 5343763 a tu szafa I kratownica . To I to z odzysku . Nie wiem czy widac ale do wymienilam uchwyty z szafy na sòwki I Od razu lepiej.

ale piękny Trele, wcale nie widać że każdy mebel z innej parafii super, na prawdę mi się podoba

a ja mam zły humor i ryczę przez cały czas
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości