|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
nie chce tak długo pracować ale muszę.. co prawda mogę nie pracować tyle dni ile w standardzie- 24 dni, a 15 wiec duża różnica..(po12h) ,.. wszyscy mówią że jak z Kacperkiem coś będzie nie tak ( tfu,tfu)to tylko i wyłącznie przeze mnie, przez to ze pracuje... ;( dlatego tak ciagle płacze i martwie sie czy wszystko ok... a teraz żałuję tylu decyzji, bo jakbyśmy odwlekli 'poczęcie' małego to może by inaczej teraz było .. eh. no nie ważne. Wymagam dużo, ale to zawsze
jak bedzie źle to bede brała wolne- mam nadzieje jednak że to nie bedzie konieczne ;D a ten ziom dalej napiera
|
#2434 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Słuchajcie, przez prawie 30minut nie było prądu. Najdłuższe minuty ever. Mój wentylator nie działał, ukrop panował. Mało nie wyzionęłam ducha. |
||
|
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Szkoda mi Cię bo zamiast leżeć wygodnie na kanapie to Ty bidulko do pracy chodzisz i czepiają się Ciebie wszystkie możliwe dolegliwości ciążowe przez to właśnie że nie masz nawet kiedy usiąść i odpocząć |
|
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i mi puchną od 4 miesiąca nogi.,.
|
|
#2437 |
|
Zadomowienie
|
mamy wesele kuzynki pod koniec sierpnia kupiłam dziś za bardzoooooo okazjonalną cenę kieckę i jestem mega zadowolonaaaaa
to sie chwalę a co
|
#2438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja od początku ciąży też nie miałam żadnych objawów oprócz tego że odrzuciło mnie od słodkiego i tłustego ![]() Teraz dopiero zgaga doszła i puchną mi nogi Cytat:
|
||
|
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2440 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga uwaga !
![]() Odkryłam w sobie nowy talent i zaprojektowałam Wam moją kiece Myślę że troszkę przybliżyłam jej obraz
|
|
|
|
#2442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
hello Dziewczyny!
nie miałam jakoś weny na pisanie więc tylko podczytywałam ![]() gaduły jesteście linka, kocisko masz cudowne i fotka jak śpi przypomniała mi mojego uszaka, czasami jak były upały to też śmiesznie spał. domii29 Twojego tż kopłabym za przeproszeniem w tyłek za tą imprezę weekendową. a poza tym, miejcie w 4 literach co o Was mowią i co piszą na wątkach. też jestem księżniczką bez pracy aktualnie także jest nas jeszcze więcej ![]() współczuję Wam upałów w PL, podczytuje Was i przypomniało mi się, jak to jest, jak ukrop ciecze z nieba... nic miłego, ostatnio w UK też było gorąco to nosa z domu nie wystawiłam. ale porownania tutaj do PL nie ma. aż boje się o moją babcie, że te upały ją do grobu wprowadzą. nie wychodze jak tak gorąco, bo zwyczajnie się boje. zawsze z ojcem i tak wyruszam na spacery i zakupy, dla pełnego bezpieczeństwa. za duże ryzyko omdlenia albo o zgrozo, udaru. mam calusieńką wyprawkę dla młodego, tylko wózek czeka w kolejce bo nie mam na niego autentycznie miejsca i torba szpitalna dla mnie, o której nie mam pojęcia . wszystko nowe, cudowne i pachnące... musze porobić więcej zdjęć, bo to co mam to robione na szybko, coby rodzince po prędce pokazać. wkrótce czeka mnie przeprowadzka na nasze własne M, i tam zacznę szykować pokój dla młodego. ogólnie czuje się dobrze i mam nadzieje że tak pozostanie
|
#2444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- rybko możesz mi wpisać na pierwszą stronę Zosię. |
|
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2446 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2447 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A teraz gdzie planujesz? Od siebie to masz kawałek do Katowice.Maść lub krem z witaminą A. Jeśli nie będzie pomagało to Chlorchinaldin H ale jest na receptę no i ta pierwsza opcja bezpieczniejsza w ciąży. Spróbuj, koszt ze 3 zł więc prawie żaden. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuję
a brzuch masz laska super, typowa piłeczka i tutaj ten stereotyp ksztaltu że "taki na chłopca" zgadza się w 100% moim zdaniem nie masz do narzekać na skóre, super wyglądasz. Ja mam chyba troszkę mniejszy brzuszek niż Ty, ale kształ prawie ten sam ![]() no i gratki stódniowkowe mamy, moja studniówka 13.08 i.... tak jak Wy mam te same stresy i obawy... jak to Linka pisała - lęk przed nieznanym.
|
#2449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka, na zajady polecam witaminki z grupy B albo... Cornflakesy. zawsze mnie goiły w 3 dni, ze względu na te witaminy w środku. ALE może w ciąży nie zadziała tak w 3 dni, bo zapotrzebowanie większe ? nie wiem. maść też dobra, zwłaszcza jak rano po otwarciu ust wszystko pęka.
dzięki dziewczyny raz jeszcze, te ubranka mnie położyły na łopatki, to wszystko taaaakie maleńkie zakochałam się bez pamięci w Fasolce i w tym wszystkim
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-07-29 o 19:09 |
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś nawet jak byłam na mieście to zaczepiła mnie jakaś starsza pani i mówi "tutaj widzę chłopaka" więc jej odpowiedziałam "bo tak jest" a ona na to "wiem bo widzę"
|
|
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, zawsze się z tego śmiałam, mowiąc że to mit. widzę że pewnie po Tobie też z tyłu ciężko zauważyć że jesteś w ciąży bo wcięcie w talii dalej masz
|
|
#2453 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2454 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale super ciuszki
|
|||
|
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
pokłon dla pracujących.
ja już byłabym na zwolnieniu gdybym dalej miała pracę, bo ten ból pleców w krzyżu i dolnym odcinku to dla mnie jest jak krotkie rażenie prądem. źle mam z plecami, oj źle, nigdy z nimi nie miałam problemu, nawet jak zasuwałam na nogach po 18 godzin dziennie. w dodatku teraz jak dłużej chodzę/stoję to twardnieje mi brzucho i autentycznie czasem czuje taki tępy ból, który przechodzi po tym, jak usiądę.
|
#2456 |
|
Wtajemniczenie
|
Anka, super te ciuszki
Domi, też jestem bardzo ciekawa Twojej kiecki ![]() Niedługo jedziesz na wczasy,a później za moment Twój ślub.. .podejrzewam,że zleci to raz,dwa... ![]() Byłam z Tż na spacerku.. ale krótkim bo brzuch miałam napięty i ciężko było mi chodzić :-/
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-07-29 o 19:26 |
|
|
|
#2457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do dolegliwości: moja mama mi powtarza, ze jak w ciąży źle, to potem dzieciol zdrowy i spokojny A jak ciąża wzorowa, bez dolegliwości to potem kolki i cuda. U nas w rodzinie się to podobno sprawdza
|
|
|
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj boli boli, aż kolana się lekko uginają jak ten ból nagle uderza dobrze że ten największy ból to sekundy tylko, bo tak jak mowię, kolana się uginają. właściwie to od początku ciąży coś nagle się zmieniło w moich plecach, to prawda że hormony jakby zmiękczały i osłabiały mięśnie. ludzie się ze mnie czasem śmieją i mowią że przesadzam. żeby mogli poczuć to co ja, ech ![]() dziękuje raz jeszcze za pochwały garderoby Gabriela.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.

.

bo ja od początku ciąży też nie miałam żadnych objawów oprócz tego że odrzuciło mnie od słodkiego i tłustego 

także jest nas jeszcze więcej
a brzuch masz laska super, typowa piłeczka i tutaj ten stereotyp ksztaltu że "taki na chłopca" zgadza się w 100%