|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli ubrania są w jednym rozmiarze to może jako zestaw? Na allegro pobierają opłaty,tablica.pl za free.
|
|
#1262 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla niektórych to wyjście na słońce na godzinkę a dla innych leżenie plackiem przy 37 stopniach cały dzień . Wydaje mi się że to drugie jest raczej zabronione, przecież słonce kobietom w ciazy tez jest potrzebne Cytat:
Ja wczoraj byłam nad wodą i nie leżałam plackiem, troche w słońcu,.troche w cieniu troche w wodzie chcąc nie chcąc opaliłam się no ale nie zamierzam z tego powodu przegrzebać internetu w poszukiwaniu wiadomości co teraz ;( Ja uważam że w ciąży oprócz używek typu,alkohol,papierosy,na rkotyki wszystko można tylko z głową aaa i wczoraj obok mnie na plaży była Pani,najprawdopodobniej wczoraj po takiej ilości słońca urodziła i to było z przesadą i to wielką. Brzuch jak z bliźniakami,strój dwuczęściowy i zadowolona się opalało,wyglądało to bardzo niesmacznie !
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv730y6j3jyp.png http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png 09.09.2009 Edytowane przez Enia_ Czas edycji: 2013-07-29 o 13:54 |
||
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
warto
I dla tych co lubią zwiedzać i dla tych co lubią plażę My byliśmy pod namiotem i polecam ![]() Tylko na wydmy wynajeliśmy rowery, słyszałam , że ludzie którzy szli pieszo trochę narzekali, że daleko ![]() Dzięki rowerom zwiedziliśmy o wiele więcej w ciągu jednego dnia Cytat:
Już mnie chyba nic nie zdziwi |
|
|
|
|
#1264 |
|
Rozeznanie
|
Dzizas, jaki mam fatalny dzien. Od jutra mam urlop a jak na złość jestem sama w pracy,więc mam kocioł. Upal nie daje mi zyc, glowa mnie juz boli od tego wszystkiego. Jak nie haftuję tak zaraz chyba to zrobię
Sprzęt nawet odmawia posłuszeństwa od tego upału Ale od jutra urlop. Jutro z TŻtem jedziemy do gina. Wg OM dziś jest 6tydz. 2 dzień i tak bym chciała zeby już bylo widac nasza "syrenkę" jak powiedział TŻ. Strasznie sie martwie, ubzduralam sobie że poronię. Nie wiem skąd mi tak. TŻ mowi ze nasze ciasteczko jest w dobrym piekarniku i zebym sie nie martwila,ale tyle dziewczyn u nas u siebie tak dba a jednak traca maluszki... Dlatego drżę o tą jutrzejszą wizytę,zwłaszcza,że jedziemy w czwartek nad morze... |
|
|
|
#1265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję za opinię ![]() Życzę bezproblemowej ciąży
|
|
#1266 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Muszę zrobić coś z moimi białymi nogami ![]() Cytat:
![]() ![]() ściskam mocno!Cytat:
I od tego chodzenia dom-praca-dom + gin, sklepy mam opalone ramiona i ręce, a nogi potrzebują dobrego balsamu brązującego![]() Dziewczyny, siedzę w pracy od 8:00 i dopiero ok. 12:00 przeszły mi mdłości, a tak siedziałam pół żywa i oczywiście nic nie zrobiłam Najchętniej przychodziłabym do pracy tylko na kilka godzin... Ciekawe, czy to przejdzie... |
|||
|
|
|
#1267 | ||
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Ja wlasnie o takim opalaniu plackiem mowie, bo ja tylko tak sie opalam - godzinne spacery nic nie daja ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1269 |
|
Zadomowienie
|
Oj z tym odżywianiem to się nie zgodzę... Może faktycznie brakowało wielu rzeczy, ale nie było tyle chemii co teraz. Bo niestety ciężko jest kupić w obecnych czasu zdrowe jedzenie niefaszerowane chemią i antybiotykami.
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Ja jestem opalona, mieszkam nad morzem, więc trudno abym nie była. Wychodzę z Synem na spacery, więc słońce łapie, nawet jeśli nie jest to w południe
. Na plazy tez często bywamy. Ja zazwyczaj pod parasolem. Grunt to nie przegrzac organizmu, dużo pić, pamiętać, ze w ciąży jest sie bardziej fotoczula, a więc wysoki filter to mus. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
. Dla mnie bardzo ważne jest to co jem ja i moja rodzina od wielu lat i bardzo zwracam na to uwagę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1271 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja zaczynam się bać to sobie myślę "przecież moja siostra dwa razy rodziła i nie poroniła, moja przyjaciółka to samo. a ta w robocie też donosiła ciążę, no i moja kuzynka mając 36 lat ostatnio urodziła córę i nic się nie działo " więcej wkoło mam szczęśliwych ciąż, chociaż nie ukrywam, że kilka znajomych też poroniło, ale większa liczba ciążę donosiła Cytat:
Nie do mnie, ale też odpowiem. Ja z Łeby miło wspominam wydmy Cytat:
to jest u mnie opalanie ![]() Cytat:
|
|
#1272 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do opalania,to nie mam możliwości leżeć plackiem przy rocznym dziecku
,ale i nigdy nie przepadałam za taką formą "aktywności" ![]() Co do jedzenia - ja mam dostęp do wiejskich warzyw ,mięska i mleka -moi rodzice mają gospodarstwo rolne
|
#1273 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żebyś do nas dołączyła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja myślałam że lech free jest free masakra - oszukiści ale jakoś mnie nawet do piwa nie ciągnie.Sen bomba Cytat:
Jak będę miała zachciankę to kupię Cytat:
![]() to tylko hormony wariują Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego zaczęliśmy się starać już teraz, choć plany na początku mieliśmy inne![]() Cytat:
trzymam
|
||||||||
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaz ja nie mam tak źle. Mieszkam w małym miasteczku, mam dostęp do świeżego mleka krowiego (dwa domy dalej) i malutką ubojnię niedaleko, gdzie mięso jest dwa razy w tyg. tylko, ale za to jednodniowe ale nie mam świeżych warzyw
|
|
#1275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to podziwiam moją mamę,że jej się chce siedzieć w ogrodzie. Wstaje o 4:30 ,przy krowach schodzi się do 7. Później prace koło domu . I o 16 ponownie do krów o 19 koniec i jeszcze ogród . Ale ona to lubi .
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to trzeba lubić moja babcia też ma gospodarstwo
|
|
|
|
|
#1277 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Mamusie.
Nie zaglądałam 3 tyg, ale od 3 dni dzielnie nadrabiam i właśnie skończyłam Bavaria jest 0,0 proc i smakuje całkiem piwnie. W taki upał zimna z lodówki jak znalazł. Też się słabo opalam, jeszcze ręce jako tako ale nogi zawsze białe. Ma któraś z was przetestowany jakiś bronzer który daje ładny kolor i smug nie zostawia. Za miesiąc wydaję siostrę za mąż i wolałabym białymi nogami nie straszyć Też miałam taką sytuację że ginekologa miałam z innego szpit niż ten w którym rodziłam i też mnie nieprzyjemnie potraktowano ![]() Pozdrowienia dla wszystkich |
|
|
|
#1278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie robi smug daje delikatny efekt opalenizny ![]() stosowany regularnie daje super efekty Ja mam ciemna karnacje i szybko sie opalam na brązowo ale kolezanka jest jasnej karnacji uzywa tego samego i rowniez zadowolona
|
|
#1279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie.
Moi rodzice jak przyjadą do mnie to jak to mówią "kiszą się" .Dla nich życie w bloku byłoby straszne ![]() Cytat:
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
zAha, mi ginka powiedziała, że mam unikać słońca... No ale ja nie lubię się opalać
![]() Byłam dzisiaj na badaniach i płaciłam 135zł - myślałam, że się przesłyszałam, bo trzy stówy miałam przygotowane w portfelu |
|
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba w czwartek pójdę na badania. Mam 8 czynników (czy jakoś tak) na kartce plus mocz. Też naszykuję sobie 300 zł
|
|
#1282 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Swego czasu chcieliśmy się dobudować do moich rodziców,ale póki co mają nieuregulowaną sytuację prawną w sprawie nieruchomosci i dopiero za ok. 6 lat będziemy mogli coś działać w tym kierunku. Póki co żyjemy sobie w bloku na III piętrze i kredytem na najbliższe 11,5 roku .
|
|
#1283 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja ogólnie mam humorki i jestem nerwus więc ciąża raczej nie ma z tym nic wspólnego Cytat:
![]() Mój ma to samo po alkoholu Cytat:
ale musimy myślec pozytywnie, że MY będziemy w tej szczęśliwej części. Ja sobie powtarzam, że już przeszłam swoje i teraz to choćby nie wiem co, będzie dobrze i koniec ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam podobne ![]() Cytat:
Ostatnio oddałyśmy z mamą chyba 3 wory biednym Cytat:
Witam wieczorową porą
|
|
#1284 |
|
Wtajemniczenie
|
niezłe jesteście, ja zapłaciłam 350zł....:/
|
#1285 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Sporo ![]() Ja się zastanawiam czy będę musiała robić odczyn Coombsa
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, mi ginka napisała na kartce coś takiego, ale Pani w Diagnostyce powiedziała coś, że to będzie jeszcze później robione czy coś i mi nie zrobią teraz. Nie mam pojęcia, jakoś tak zrozumiałam
|
#1287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja w I ciąży miałam robiony i kurde nie wiem kiedy . Musiałabym przejrzeć ten stos papierów .Dobrze,że mój mały odziedziczył po mnie Rh-
|
|
#1288 |
|
Moderator
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Ja dzisiaj tez bylam na wizycie u nowego lekarza i niestety nie jestem zadowolona
![]() Dostalam kartke z badaniami i mam sprobowac u internisty na NFZ zrobic. Ale USG nie zrobil, w ogole nie bylo w gabinecie a mi nie przyszlo do glowy ze w prywatnym gabinecie moze nie byc ![]() Zaplacilam 85zl doslownie za nic ![]() powiedzial ze jak chce to jutro w szpitalu moze mi zrobic, ale ja juz sie wkurzylam i juz mam dosyc tych lekarzy, to juz drugi z ktorym cos jest nie tak |
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
A co o chodzi z tym odczynem?to jest to co decyduje o Rh- albo +?
|
#1290 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja musiałam robić ten wynik bo ja mam 0 rh- a mój mąż ma A rh + , jeśli dziecko przejmie " + " ,to w organizmie matki zaczynają się wytwarzać przeciwciała,które traktują płód jak wroga. Skierowanie na to badanie mój gin dawał jedynie kobietom które były rh -
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.

, ale to już moja 3 wizyta 
I od tego chodzenia dom-praca-dom + gin, sklepy mam opalone ramiona i ręce, a nogi potrzebują dobrego balsamu brązującego

ja myślałam że lech free jest free 
Perfect Housewife
Chociaz ja nie mam tak źle. Mieszkam w małym miasteczku, mam dostęp do świeżego mleka krowiego (dwa domy dalej) i malutką ubojnię niedaleko, gdzie mięso jest dwa razy w tyg. tylko, ale za to jednodniowe