|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]()
![]() |
#3242 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() ![]() Moja teściowa też nie pytała o zdrowie małego jak w ciąży byłam a teraz chce się za przeproszeniem ze.srać i codziennie by tu była:banghead: a najgorsze, że nie docierają do niej niektóre odmienności naszego syna od innych dzieci i te jej złote rady są wyjątkowo nie trafione:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3243 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Kurczę-nakarmiłam go, a on zasnął i nici z testowania smoczka
![]() Cytat:
![]() Ale super ![]() Ogromne kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3244 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Kathe- tak jak dziewczyny pisaly to ze sie martwisz i przejmujesz pokazuje ze.jestes najlepsza mstka na.swiecie
![]() Jedyne co moge poradzic to niech pediatra zajrzy mu do buzi czy jezyczek nie jest za bardzo przyrosniety- wtedy wlasnie sa.problemy z.przyssaniem sie dziecka do piersi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3245 |
Zakorzenienie
|
;hej hej
czytam sobie na tel., dzis mamy z Lilą dzien milosci, tulenia, spania i cycania do syta na lezaco w chlodnym pokoju pod wiatraczkiem ![]() tesciowa zrobila mi ogorki swojskie przywiezione przez tescia do sloikow i malosolne w kamionkowym garze ![]() ![]() ![]() ![]() tesc zabral Lale na plac zabaw na pol dnia ![]() maz mi tylko donosi jedzenie i picie do sypialni Bosz jak cudownie ![]() ![]() ![]() ![]() KTO PYTAL O KARMI? Karmi ma wprawdzie 0,5%, ale jak sie w lato napic kompotu z jablek, to ma sie tyle samo % kiedy fermentuje w zoladku ![]() ![]() A'PROPOS KP - ktora chce karmic bardzo, niech sie tak szybko nie poddaje, nastawi na walke, kryzysy, lzy i niepewnosc, a przede wszystkim na glupie i bezsensowne sugestie "zyczliwych", ze dziecko glodne, placze z niedozywienia mleko za chude, pokarm zanika, etc. Wyjatkiem sa sytuacje, kiedy malenstwo nie umie ssac albo nie od poczatku ssalo (np. z powodu choroby, zabiegu cc, etc.) albo nie przybiera na wadze odpowiednio. Kazda z nas miala, ma lub niedlugo doswiadczy jakiegos zalamania w zwiazku z karmieniem - ja mocno za nas wszystkie trzymam kciuki, zebysmy z kazdego wyszly obronna reka. U mnie np. wciaz ilosc pokarmu na krawedzi wystarcza-nie wystarcza, wciaz walcze, zero wsparcia u meza, ktory na kazdy placz mlodej sugeruje mi, ze moze jest glodna ![]() ![]()
#3246 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chyba najlepsze wyjście to zrobić tak jak mówisz ![]() Cytat:
![]() Nie powiem sprawia mi to radość ![]() A ostatnio sie pyta czy moja córka będzie do niej mówić babcia ![]() To jej powiedziałam ze jak nie chce to moze mówić do niej proszę pani ![]() Skad takie durne pytania ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3247 |
Zakorzenienie
|
KALLISTO, synus
![]()
#3248 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
![]() Ja tez nie chce u siebie przesiadujacej teściowej, noszącej i roztkliwiajacej sie nad mała. Jak potrzebowałam pomocy w ciazy to tylko kłody pod nogi. Jak pokazalam jej zdjecie z USG 4d to głowę odwróciła i powiedziała ze ona na takie rzeczy patrzeć nie moze, bo dziecko takie powykrzywiane. A ja łzy w gardle miałam, bo dla mnie to piękna moja córeczka....
![]() ![]() |
![]() |
#3249 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Muszę poprasować, ale w takim upale nie wiem czy dam radę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3250 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkich, z tej strony starsze dziecko lemurka
![]() Piszę w imieniu mamy, która dzisiaj( 36 tc) dostała skierowanie do szpitala, ponieważ na ktg okazało się, że ma skurcze( których wcale nie czuła); szyjka zgładzona i 1,5 cm rozwarcia. Teraz lekarze starają się powstrzymać akcję skurczową, żeby Maluszek się jeszcze na świat nie spieszył. Niestety, ze względu na prawdopodobieństwo wystąpienia wady serduszka u mojego braciszka, lekarze chcą, żeby mama rodziła w bardziej oddalonym, ale bezpieczniejszym dla dziecka szpitalu, w którym będzie miało zapewnioną opiekę kardiologa, więc raczej przed porodem do domu nie wróci ![]() Pozdrawiam serdecznie razem z mamą, trzymamy kciuki za wszystkie inne mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3252 | ||||
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
![]() Cytat:
Skladalam wniosek na rok. Do pracy wracam po pol roku ale zalezy mi zeby przez nastepne pol roku tz byl na rodzicielskim ![]() U mnie w pracy maja gotowe formularze. Pani wyliczyla mi tylko od kiedy do kiedy przypada mi konkretny urlop ![]() Cytat:
Czasami nawet male rzeczy to juz za duzo do zniesienia ![]() ![]() Cytat:
MELA- moze postaraj sie troche wyluzowac ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3253 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pozdrowienia dla mamy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3256 |
Zakorzenienie
|
A wasze dzieciaczki nie maja odruchu wymiotnego lekkiego jak wkladacie im smoczek? bo moja to przegiecie dzis juz tyle ciumkala ze szok pewnie przez upaly a jak sie drze i niekoniecznie jest glodna to dalabym jej smoczka a jak daje to znowu ma taki odruch(nieraz zassa ale rzadko)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() She- Gratulacje. Witamy Igorka maleńkiego na świecie. ![]() Kathe- Rozumiem twój ból, ale uwierz jesteś wspaniałą mamą. Dbasz i martwisz się o synka i chcesz dla niego jak najlepiej i to już o tym świadczy. Wszystko się unormuje. Wy nauczycie się siebie i wszystko będzie dobrze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3259 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- aha witam sie z Wami Cytat:
![]()
![]() |
#3260 |
Zakorzenienie
|
Kathe już dziewczyny napisały wszystko, jestes super mama i nie masz sobie nic do zarzucenia
ciekawe co u sam i domciatko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3262 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moze z innej firmy by jej podpasowal? A z butelki pije? Powiedz jeszcze jak navington sie sprawdza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3263 |
Zadomowienie
|
ciekawe jak tam \\domciatko
Margosia ja bym się nie składała jak nie idziesz. A zresztą chciałaś dobrze, miałaś zamiar się złóżyć ale miał być 1 prezent a nie wymyślają ![]() ![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3264 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Leczo się gotuje.. ależ zapachy ![]() ![]() Stokrotka zaczekaj jeszcze na mnie co? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3265 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a smoczek dalismy po 1 tygodniu, Zuzia miała jeden dzień zasypianiaprzy cycu, pocignela 2-3 razy i zasypiala i tak cochwile,wiec wybrałam mniejsze "zło" (ale chyba dla siebie) i dałamsmoka. Teraz przewaznieprzy zasypianiu ciumka potem wypluwa sama. No i jak ma nerwy jakiesto tez smoczek jest niezawodny. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3266 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3267 |
Zadomowienie
|
lemurku
![]() ![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
![]() |
#3268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3269 |
Zakorzenienie
|
powiem Wam, że te moje skurcze z KTG cały czas mam co jakieś 2 minuty i zaczynam je odczuwać też w dole brzucha jak przy okresie... kicam na piłce i czekam aż mi mąż przyniesie ze sklepu nektarynki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3270 |
Wtajemniczenie
|
Madi jak synek? Kiedy wychodzicie?
Dawaj fotkę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.