|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Machania nóżką dosyć mamy więc za ciężary się zabieramy
po miesięcznej przerwie wracam do "pakowania" - oh yeah!!!
![]() ciesze się jak dziecko, wczoraj pierwszy trening po przerwie, myślałam, żę będzie gorzej, a poszło w miarę ok, gdzieniegdzie musiałam nieco obciążenia zmniejszyć w stosunku do tych sprzed przerwy, ale wcale nie wszędzie, wczorajszy trening, ok godzinny wyglądał tak: 16 min rozgrzewki na bieżni – 2 km Przysiady wykroczne 3x16 (po 8 na nogę) z hantlami 2x2kg Przysiady bułgarskie 3x12 na każdą nogę, hantle 2x3kg Wypychanie ciężaru na suwnicy 3x12 obciążenie 45 kg Skłony w leżeniu głową w dół na ławeczce 3x 20 Ćwiczenie na mięśnie brzucha na maszynie 3x12 obciążenie 30 kg Ściąganie drążka na plecy 3x12 obciążenie 20 kg Biceps 3x12 hantle 3kg Wyciskanie (w górę stojąc) hantlami 3x12 hantle 3kg Wyciskanie poziome na maszynie 3x12 obciążenie 22kg „Wciskanie” tricepsów na maszynie 3x12 obciążenie 35 kg Unoszenie tułowia z opadu 3x16 obciążenie 5 kg Skłony boczne na ławce 6x12 (po 3 na stronę) obciążenie 5 kg i tym schematem będę chyba szła, czasem sobie dodam albo zamienię jakieś ćwiczenie, żeby nudy nie było - wiadomo kupiłam sobie też hantle do domu - niestety są ogromne, to znaczy te kółka po 5 kg są wg mnie mega wielkie, ale cóż, dobre i takie - jak uprzątnę pokój, to będę miała tez opcję machania w domu
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Machania nóżką dosyć mamy więc za ciężary się zabieramy
Ja dzisiaj pierwszy trening z tyg 3 wszystko robię nadal superseriami bardzo mi to odpowiada
![]()
![]() |
#273 |
Rozeznanie
|
sub - ja od maja crossfituje, od dawna się wspinam i aktualnie mam 4-5 dni treningowych: wt, czw - wspinaczka, pon, śr i ewentualnie sobota (tu bywa różnie bo często jestem w weekendy w rozjazdach), miska czysta już ze dwa miesiące i wyjątkowo mi z tym dobrze
![]()
marudzę na blogu - o książkach, filmach, marketingu, Łodzi i o tym co mi do głowy przyjdzie ![]() OSTATNI WPIS: Literaci W Przedwojennej Polsce. Pasje. Nałogi. Romanse zapraszam na marudny FP Edytowane przez Marudna Krolewna Czas edycji: 2013-07-25 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#275 |
Rozeznanie
|
polecam
![]() ![]()
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
Ja też bym chciała ale boje się ze nie dam rady
![]() Charlizee, dodałaś obciążenie? Bo powtórzeń jest mniej, a obciążenie zostaje takie same to mięsnie mniej się męczą, mniej pracują ![]() Ja dodałam co nie co, do 4 kg w niektórych ćwiczeniach ![]()
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Dodałam obciążenie ale tez niewiele bo robię superserie ktore są męczące bardziej
![]()
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
A co to sa superserie? Wiem, mogę poszukac, ale pewnie się nie obrazisz jak po prostu zapytam
![]() Ja wczoraj robilam ten sam zestaw co we wtorek, tylko przy przysiadach bulgarskich i wykrocznych wzielam 2x4kg przy wszystkich seriach. Te bulgarskie to dla mnie hardkor jest - licze ze moja doopka mi się za nie odwdzieczy ![]()
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#280 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
aha, ale te superserie to można robić w tym treningu, gdzie ćwiczenia są połączone w pary? to jakiś trening z SFD z tego co piszecie? muszę sobie o tym poczytać
![]() ja na razie klasycznie, byłam wczoraj wieczorem na siłce - super było!!! pełna klimka, także ćwiczyło się mega komfortowo, potem prysznic a w samochodzie też klimatyzacja, także hajlajf ![]() ćwiczyłam właściwie mój "podstawowy trening" tylko musiałam ćwiczenia na ramiona zrobić w większości hantlami a nie na maszynach, bo maszyny były zajęte (nie spodziewałam się, że tyle ludzi będzie) - mam co prawda trochę wątpliwości co do mojej techniki, ale zdaje się, że w ten sposób robi się efektywniejszy trening?
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
wiecej miesni pracuje na wolnych ciezarach, maszyny bardziej izoluja.
mi sie tak nie chcialo isc na silke w ten upal ale stwierdzilam ze trzeba byc twardym i nie marudzic i poszlam. non stop sie poce...
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
wbrew pozorom lepiej jest w pomieszczeniach, bo jest klima - ja dzisiaj w pracy nastawiłam na 24 stopnie i zmarzłam
![]() ![]() zastanawiam się też, czy jeśli trenuję sobie ot tak, relaksacyjnie 2-3 razy w tygodniu, to czy jest sens dzielić te treningi na partie ciała? no bo ćwiczę całość, tak ok 1h mi to zajmuje i też właściwie jestem nastawiona na pracę nad całym ciałem
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
lepszy jest trening calego ciala, split jest dla osob bardziej zaawansowanych, po 2-3 latach na silowni. no i duzo bardziej wymagajacy i meczacy bo dana partia jest "skatowana" w swoim dniu
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#286 |
Rozeznanie
|
w klubie w którym crossfituje w poniedziałki nie ma klimy, a z nawiewów szło powietrze o temp 31st - trening nie był szczególnie ciężki, ale tyle potu to chyba nigdy nie wylałam z siebie.. dziś ciężka praca w planach, ale przynajmniej klima jest! Jak chcecie to mogę wrzucać rozpiski wodów które robimy - można się sprawdzić przed zajęciami!w grupie
![]() ![]()
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
ooo i ja chętnie popatrzę na rozpiskę, inspiruje mnie crossfit mocno, ale założę się, że bym się porzygała z wysiłku w czasie treningu...
![]()
![]() |
#289 |
Rozeznanie
|
wczoraj pierwszy trening bez obciążeń i sprzętu, ciut nietypowy jak na CF - tak dla odmiany
![]() 8min burpees - w pierwszej minucie 6 powtórzeń (jak skończysz to przerwa dopóki nie minie wyznaczone 60 sek) i w każdej kolejnej minucie dokładamy 2 powtórzenia, czyli w ósmej minucie robimy 20 burpees ![]() 3-4 minuty przerwy 3 rundy: 25 pompek z odłożeniem 50 sit upsów (brzuszki, nogi w deltę, łokieć musi minąć kolano żeby powtórzenie było zaliczone) 3-4 minuty przerwy 3 rundy: 25 air squat (przysiady niziutkie, kucamy jak żabka) 50 nożyc (czy może raczej 100 jeśli liczymy pojedyncze machnięcia) Oczywiście nie ma żadnych przerw poza tymi, które zaznaczyłam - między kolejnymi rundami nie robimy pauzy Wczoraj trenowali z nami amerykańsy żołnierze stacjonujący w pobliżu i miękli ![]()
marudzę na blogu - o książkach, filmach, marketingu, Łodzi i o tym co mi do głowy przyjdzie ![]() OSTATNI WPIS: Literaci W Przedwojennej Polsce. Pasje. Nałogi. Romanse zapraszam na marudny FP Edytowane przez Marudna Krolewna Czas edycji: 2013-08-01 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Przeciez to jest nie do zrobienia
![]() Ja bym przy burpeesach nie dała rady ![]()
![]() |
#291 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#293 |
Rozeznanie
|
zapomniałam jeszcze po burpeesach była tabata wykroki - 8x 20sek pracy : 10 sek odpoczynku
ja trenuje od maja i ten ostatni zestaw skończyłam pierwsza w grupie ![]() ![]() co do burpees to na początku mnie zabijały, ale teraz wypracowałam technikę i 100 to nie problem (podobno to chrzest na crossftera ![]()
![]() |
#294 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#295 |
Rozeznanie
|
pojęcia nie mam jak to opisać
![]() ![]() dziś mam kaca po trzech dniach pępkowego i wesela, a przede mną znów trening bez klimy, na szczęście w poniedziałki mamy zajęcia z kobitką i w porównaniu do środy i soboty to są dość lekkie - ok 20-25 min czystej pracy wychodzi edit: odszczekuje ten lekki trening; dzisiejszy wod z serii ćwiczenia w terenie z nienacka bez wody pt. nienawidzę biegać (nie zliczę ile razy to dziś wykrzyczałam): bieg do parku ok 700 m 3 rundy: 15 burpee 15 przysiadów 20 wykroków 500-600m biegu dookoła jeziorka 21 x scyzoryki 21 x mountain climbing 21 x pompki z przejściem (pompka, dwa kroki na rekach w bok i pompka) 15 x scyzoryki 15 x mountain climbing 15 x pompki 9 x scyzoryki 9 x mountain climbing 9 x pompki i 700 m powrót do klubu trucht ze stretchingiem a na deser filmik o burpeesach obiecany: http://www.youtube.com/watch?v=_43ezrGPwIg
marudzę na blogu - o książkach, filmach, marketingu, Łodzi i o tym co mi do głowy przyjdzie ![]() OSTATNI WPIS: Literaci W Przedwojennej Polsce. Pasje. Nałogi. Romanse zapraszam na marudny FP Edytowane przez Marudna Krolewna Czas edycji: 2013-08-05 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Rozeznanie
|
dziewczyny co tu taka cisza?
![]() wczorajszy WOD na dogrzanie 10min minuty nieparzyste - 10 x burpees minuty parzyste - 20 x swing kettlem praca w parach (podana ilość powtórzeń na parę, w nawiasie moja ilość - sporo jako, że mój partner świeżak, a w dodatku nie może pleców przeciążać) I. 100 (100) pompek z odłożeniem 200 (60) przysiadów II. 100 (100) x snetch kettlem 1000 (ok. 250-300) skoków na skakance III. 100 (60) x sit ups
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
ja się nie wychylam, bo się obijam od 2 dni
![]() - w sobotę byłam na siłce - w niedzielę na basenie - w poniedziałek na siłce ale wtorek to było lenistwo, a wczoraj był masaż plus lenistwo ![]() ![]() ![]() nie mogę się usprawiedliwiać upałem, bo u mnie na siłce jest klima, więc przyznaję się bez bicia, że mi się nie chciało ![]()
![]() |
#298 |
Rozeznanie
|
a ja mam takie troszke głupie pytanie
![]() gdzie ćwiczycie? macie swoją własną 'domową'siłownie? Czy 'publiczna'? i czy damska czy koedukacyjna? Do tej pory na siłownie chodziłam dwa miesiące i to też na początku mojej przygody, więc to były rowerki, bieżnia, może czasami jakieś maszyny ale to ciupinka, żeby spróbować. Jaka jest reakcja reszty na to co robicie? ![]() Bo z tego co zaopserwowałam to damulki z orbitreków patrzą na takie dziewczyny jak na tranwestytów (taaak, wiem, zazdrość, ale przecież też trzeba czuć się dobrze ćwicząc) a faceci w sumie różnie. Czasami się śmieją, czasami raczą swoimi mega-radami nooo ale czasem patrzą z podziwem i się uśmiechają. No więc jak to jest w waszym otoczeniu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do reakcji ludzi - tam gdzie chodzę (2 koedukacyjne siłownie na zmianę) jest zero zdziwienia czy jakiś "negatywnych" reakcji, zarówno ze strony facetów jak i kobiet, raczej obserwuję coś w stylu "zdystansowanej życzliwości" było jedno miejsce, gdzie miałam wrażenie że panowie ćwiczący (dość duzi panowie ![]() także wg mnie - uprzedzenia są naprawdę w nas, jeśli się uwierzy, że to co robię jest dobre dla mnie, wartościowe i pozwala mi realizować mój cel - to naprawdę mam w D jak inni to odbierają, nie oglądam się na innych, bo każdy robi to co lubi i już
![]() |
![]() |
#300 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moje zdanie: Nie ma się czego bać, tylko brać się za żelastwo i pracować-nie zważać na reakcje innych (mi czasem chce się śmiać z tych reakcji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.