Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-29, 18:38   #2461
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Uwaga uwaga !
Odkryłam w sobie nowy talent i zaprojektowałam Wam moją kiece
Myślę że troszkę przybliżyłam jej obraz wybaczcie "telefonową" jakość
no no , chyba kumam

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
hello Dziewczyny!
nie miałam jakoś weny na pisanie więc tylko podczytywałam
gaduły jesteście

linka, kocisko masz cudowne i fotka jak śpi przypomniała mi mojego uszaka, czasami jak były upały to też śmiesznie spał.
domii29 Twojego tż kopłabym za przeproszeniem w tyłek za tą imprezę weekendową.

a poza tym, miejcie w 4 literach co o Was mowią i co piszą na wątkach. też jestem księżniczką bez pracy aktualnie także jest nas jeszcze więcej

współczuję Wam upałów w PL, podczytuje Was i przypomniało mi się, jak to jest, jak ukrop ciecze z nieba...
nic miłego, ostatnio w UK też było gorąco to nosa z domu nie wystawiłam.
ale porownania tutaj do PL nie ma.
aż boje się o moją babcie, że te upały ją do grobu wprowadzą.
nie wychodze jak tak gorąco, bo zwyczajnie się boje. zawsze z ojcem i tak wyruszam na spacery i zakupy, dla pełnego bezpieczeństwa.
za duże ryzyko omdlenia albo o zgrozo, udaru.

mam calusieńką wyprawkę dla młodego, tylko wózek czeka w kolejce bo nie mam na niego autentycznie miejsca i torba szpitalna dla mnie, o której nie mam pojęcia.
wszystko nowe, cudowne i pachnące... musze porobić więcej zdjęć, bo to co mam to robione na szybko, coby rodzince po prędce pokazać.
wkrótce czeka mnie przeprowadzka na nasze własne M, i tam zacznę szykować pokój dla młodego.
ogólnie czuje się dobrze i mam nadzieje że tak pozostanie
śliczne te rzeczy

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Dziękuję za opinię A teraz gdzie planujesz? Od siebie to masz kawałek do Katowice.

Maść lub krem z witaminą A. Jeśli nie będzie pomagało to Chlorchinaldin H ale jest na receptę no i ta pierwsza opcja bezpieczniejsza w ciąży. Spróbuj, koszt ze 3 zł więc prawie żaden.

Śliczna! Gdzie kupiłaś? Ja też idę na weselicho na koniec sierpnia i nie mam jeszcze kiecy.

Hahhaa, chyba Ci majtki będą wystawać :p

Zaszalałaś! Śliczności!
CHYBA ŻE BĘDZIE BEZ
Cytat:
Dziękuję
Dziś nawet jak byłam na mieście to zaczepiła mnie jakaś starsza pani i mówi "tutaj widzę chłopaka" więc jej odpowiedziałam "bo tak jest" a ona na to "wiem bo widzę"
ja mam masakre z brzucha, nie dość że zmalał, to nie ma ksztaltu.. jest taki 'przytyty' - naprawdę. ;(
Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Witam w klubie, ja też planuję pracować do połowy września, a potem dwa miesiące na oczekiwanie Mai.

Witam dziewczyny po dłuższej nieobecności, ale byłam zabiegana.
a ja tylko miesiac bede oczekiwać na malca ;d

a ja wczoraj kupiłam sobie jeszcze proszek BOBAS na pierwsze pranie - kosztował może z 5 zł ;o pisze ze przetestowany wiec luz ;d

a w ogole oprócz tych zajadów mam tak jakby poparzony język, prawie do samej krtani.. nie mogę jeść, pić.. haha i sie zastanawiałam czy ja sie poparzyłam.. ale ja już z 4 dni nic gorącego nie piłam/jadłam.... tylko grilla ale to też czekalam az ostygnie troche.. boli jak cholera.

Byłam właśnie w grycanie- z powodu tego pieczenia jezyka postawiłam na loda. stoje w kolejce i babka do facet-
B-chodź stąd- jakoś mi nie dobrze,,
F- idź do lekarza, wczoraj w restauracji to samo, w kinie też ...
B- rzeciez nie jestem chora tylko jakoś tak nie mam ochoty na te lody
F- to wezme Ci lemoniadę..
B- nie idę do WC bo chyba zwymiotuje.

doszła do mnie kolejka i mówie a da Pani tego ananasa ;D ( a baba mnie TAK NIE MIŁO OBSŁUŻYŁA ŻE CHCIAŁAM JEJ TEGO LODA NA GŁOWE WYRZUCIĆ ALE SZKODA MI BYŁO KASY, A MÓJ JĘZYK WOŁAŁ O POMOC)
i tak stanęłam zeby se przejrzeć te lemoniady co mają, babka wróciła i dalej to samo, że wymiotowała i że chyba coś w powietrzu a gość do niej że to już tydzień trwa wiec moze cos poważnego.. Odwróciłam się i poleciłam test ciążowy apteka obok :d opatrzyli zdziwieni, ale o dziwo poszli do niej . ciekawe jaki wynik

niestety lód nie ochłodził mojego języka i jak piekł tak piecze nadal a sorbet ananasowy- bardzo dobry.
Stary 2013-07-29, 18:52   #2462
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
No fakt, wyszła za krótka ale to przez to że źle sobie rozplanowałam rysunek i mi się kartka skończyła
Drugi projekt już na pewno będzie perfekcyjny

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 18:54   #2463
anka_85
Zakorzenienie

Rybka, ludzie są tak chamscy, że słów brak, jak czytam co Tobie się stało na przerwie w pracy, to autentycznie nóż w kieszeni mi się otwiera

a co do świeżych ananasów - ciekawostka - on może wywołać akcje porodową i jest polecany jak dzidzi nie chce wyjść

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 19:00   #2464
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga uwaga !
ha! widzę oczami wyobrażni taką sukienkę między beżem a rożem (pudrowany róż? nie wiem jak określic ten kolor) z czarnymi wstawkami po bokach i kokardką, kloszowaną, naturalnie przed zgrabne kolanko

coś takiego widziałam w HM ostatnio, ale materiał syntetyk i nie zdecydowałam sie na zakup.

kupiłam sobie sukienkę a'la hippy style rozmiar 16 (przed ciążą byłam 8 ), super w sukienkach się chodzi jak grzeje.

aj i nie połączyło mi postów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Canterbury-20130725-00373.jpg (217,2 KB, 40 załadowań)

Ani

Edytowane przez anka_85
Czas edycji: 2013-07-29 o 19:01
Stary 2013-07-29, 19:03   #2465
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

MOże i się nie praktykuje , ale tutaj każda ciężarna powinna napisac plan porodu . Jednym z wielu punktów jest nacięcie krocza . Zaznaczasz ; chcę / nie chcę / w razie potrzeby / jeśli zagraża życiu /zdrowiu matki/dziecka
Jak wypiszesz , tak muszą zrobić bo po to to jest.

mu
Nie znam szczegółów, tylko lamenty tamtej matki do mojej, ale dziewczyna mieszka tam już długo, męża ma anglika więc chyba zorientowana co ma sobie zaznaczyć ciekawe czy można sobie zażądać cc na życzenie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość

mi w pierwszej ciąży śniło sie, że synek wyglądnoł z brzuszka tż mówi żeby go juz wyjąć a ja że nie niech jeszcze sie schowa i podrośnie i wiecie co, że podobny jest do tego dzidziusia ze snu hehehehhe
hhehe
hehe to najfajniejszy sen o jakim czytałam

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Dlaczego leżenie na plechach czy na prawym boku w ciąży nie jest zalecane?
Leżąc na plecach lub na prawym boku uciskana jest żyła główna dolna, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa. Ucisk ten zaburza prawidłowe krążenie krwi w Twoim organizmie. Co może powodować słabsze dotlenienie rozwijającego się płodu, a ty możesz mieć zawroty głowy, słabe samopoczucie, mroczki a nawet omdlenia.

Leżąc na lewym boku nie zaburzasz prawidłowego krążenia a dodatkowo wspomagasz pracę nerek. Prawidłowa praca nerek zapewnia usuwanie toksyn z organizmu oraz pomaga unikać obrzęków stóp.

W ciąży bardzo ważny jest odpoczynek i dobry sen – wietrzenie sypialni przed snem oraz prawidłowa pozycja podczas snu czy odpoczynku zapewnią Ci odpowiedni relaks.

ja śpię jak mi wygodnie
ja się przyzwyczaiłam do lewego boku, jak się dobrze okręcę w rogala, to przez sen mowy nie ma żeby się obrócić

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Chyba, że tak W takim razie powodzenia Lubię remonty, ale bywają męczące Za to efekt końcowy jest cudny

Mamuśki, jaki macie kolor w kuchni? Szukam jakiejś inspiracji ..
szafki będą takie : http://www.bodzio.pl/images/produkty...ia/27625_2.jpg
lub takie :
http://www.bodzio.pl/images/produkty...ia/28400_2.jpg
nie będzie kafelek, tylko zaszklona fototapeta, coś takiego : http://wall-it.eu/aukcje/fototapety%...20szafkami.jpg ( nie taki wzór, jeszcze konkretnego nie wybrałam )
Ktoś coś proponuje?
Mi się podoba ciemny kolor, sama mam meble/dodatki wenge/orzech tylko wydaje mi się że oba te komplety są błyszczące a więc trudne to utrzymania w czystości, chyba nawet ktoś to pisał
Cytat:
No dobra .. Bo na tel nie mogłam sie zalogowac a pozniej czaiłam na aukcje I wygrałam Maxicosi pebble z spiworkiem na zimniejsze dni - co bedzie mi bardzo potrzebne tutaj juz w pazdzierniku. Nòwka za 56£ I to w ostatnich sekundach ktos podbil stawke bo juz prawie go miałam za 36£.

A teraz Majeczkowy pokoik szału nie ma , kazdy mebel z innej parafi , brakuje jeszcze mnostwa rzeczy ktore dadza tak naprawde ten cały efekt : dywanu, lampki, naklejek , firanek ale ja juz I tak mam taka radoche

Załącznik 5343759 łozeczko jak łóżeczko , fajne tylko to ze ma opcje łòżka dla wiekszego dziecka po zdjeciu panela z szczebelkami.
Zdziwilo mnie to ze zaden szczebelek nie jest wyjmowany

Załącznik 5343762 przewijak. Planuje na poleczki kupic takie wiklinowe koszyczki . Trzymać w nich kosmetyki , pieluchy I inne .

Załącznik 5343763 a tu szafa I kratownica . To I to z odzysku . Nie wiem czy widac ale do wymienilam uchwyty z szafy na sòwki I Od razu lepiej.
Do kratownicy czekam na takie plastikowe cztery pudła , takze bedzie bardziej praktycznie.

Jestem z siebie dumna bo pokoik ma 1,65cm na 3.30cm I na zdjeciu tego nie widac ale jest naprawde malutki a nam udalo sie go tak zagospodarowac ze jeszcze sporo miejsca zostalo )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ale super ten pokoik

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
o

W ogole wczoraj gadałam mężem jak to wszystko wygląda jak sie rodzi- NIGDY nie widziałam go tak poirytowanego. Był zdziwiony, ze do rodzącej karetka nie przyjeżdza, że tyle papierów najpierw trzeba wyisywać, że tak długo to trwa itd... faceci ...
Popieram męża, tak powinno być jak on mówi
Ma rację, że się oburza

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 19:09   #2466
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
mam calusieńką wyprawkę dla młodego, tylko wózek czeka w kolejce bo nie mam na niego autentycznie miejsca i torba szpitalna dla mnie, o której nie mam pojęcia.
wszystko nowe, cudowne i pachnące... musze porobić więcej zdjęć, bo to co mam to robione na szybko, coby rodzince po prędce pokazać.
wkrótce czeka mnie przeprowadzka na nasze własne M, i tam zacznę szykować pokój dla młodego.
ogólnie czuje się dobrze i mam nadzieje że tak pozostanie
ale śliczności
Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
mamy wesele kuzynki pod koniec sierpnia kupiłam dziś za bardzoooooo okazjonalną cenę kieckę i jestem mega zadowolonaaaaa

to sie chwalę a co
superancka ta sukienka

Cytat:
Uwaga uwaga !
zamierzasz z gołym tyłkiem iść do ślubu?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 19:25   #2467
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Rybka, ludzie są tak chamscy, że słów brak, jak czytam co Tobie się stało na przerwie w pracy, to autentycznie nóż w kieszeni mi się otwiera

a co do świeżych ananasów - ciekawostka - on może wywołać akcje porodową i jest polecany jak dzidzi nie chce wyjść
o matko, a mąż kupił mi ananasa wczoraj ;d chyba sam go zje ;d

Cytat:
ha! widzę oczami wyobrażni taką sukienkę między beżem a rożem (pudrowany róż? nie wiem jak określic ten kolor) z czarnymi wstawkami po bokach i kokardką, kloszowaną, naturalnie przed zgrabne kolanko

coś takiego widziałam w HM ostatnio, ale materiał syntetyk i nie zdecydowałam sie na zakup.

kupiłam sobie sukienkę a'la hippy style rozmiar 16 (przed ciążą byłam 8 ), super w sukienkach się chodzi jak grzeje.

śliczna sukienka! a tą od domii wyobrażam sobie właśnie podobnie, też widziałam wczoraj coś podobnego, w h@m albo c@a ;d
Stary 2013-07-29, 19:47   #2468
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
o matko, a mąż kupił mi ananasa wczoraj ;d chyba sam go zje ;d

śliczna sukienka! a tą od domii wyobrażam sobie właśnie podobnie, też widziałam wczoraj coś podobnego, w h@m albo c@a ;d
dziękuje a ananas to tylko ten świeży zawiera te enzymy i tylko świeżego trzeba jeść jak się jest w terminie. puszkowe i w syropie są chyba baaaaardzo ubogie w tą substancje i w malych ilościach do smaku nie powinny nic zaszkodzić. ale pewna na 100% nie jestem. jedną znajomą prawdopodobnie "ruszył" świeży ananas. 3 dni jadła świeże plastry i zaczęły się skurcze

Ani

Stary 2013-07-29, 19:50   #2469
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Jechałam po 21 w terenie zabudowanym więc dopuszczalna prędkość 50km/h

Trzymam żeby Cię dzisiaj wypuścili, bo co jak co ale we własnym domu najlepiej

Ależ Ci się udało z tym że się TŻ zgodził

Co do tego linku... współczuję lasce męża i teściów

Gratuluję wkroczenia w III trymestr

Ale Ci dobrze
Dzisiaj to już nie, ale może jutro
Cytat:
Lozeczko jest duze 160x 70 cm przez te odstajace listwy ozdobne. Sam materac ma chyba 140x 60 jakis tak , ze wzgledu na to ze pozniej przerabia sie je na tapczanik dla wiekszego dziecka .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kocham to łóżeeczko, jest prześliczne!

Dziewczyny! Będzie poród! jak dwie godziny temu kładłam się zdrzemnąć to laska miała 3,5cm rozwarcia a teraz juz nawet mąż z nią jest. Boję się dobrze ze sie w miare w dzien wyspalam

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 20:00   #2470
Taszanta
Zakorzenienie

A w ogóle to byłam dziś na usg 4 D i jestem meeeega niezadowolona. Pierwszy raz w ciąży byłam na badaniu, za które musiałam zapłacić i mam wrażenie, że było najgorsze.

No więc na początku powiedziałam lekarzowi, że już jesteśmy po połówkowym i chcemy pooglądać sobie obrazki 3 D. No i było tak jak "chciałam " prawie nic nie mówił, nie objaśniał coś tam pomierzył, opis badania wielką czcionką na pól strony- na NFZ u mnie w szpitalu dostaję o wiele dokładniejszy

Nie miałam zbyt wygórowanych oczekiwań, wiadomo dziecko może być odwrócone tyłem itp. no ale Helenka leżała w miarę widoczna, zasłonięta trochę ręką, za to ten obraz 3D - ostry pomarańcz, jak jakaś abstrakcyjna grafika.... Caly czas w sumie nam główkę pokazywał, ale ta główka była taka jak by bez tułowia, i rączka też taka jak b
y oderwana od tułowia a twarzyczka straszna, nosek jak kartofelek, usteczka długie, wąskie prawie dookoła głowy, nie wiem po kim - mam nadzieję, że córeczka tak nie będzie wyglądać w rzeczywistości

Zdjęcia dał też okropne, biało- czarne wyglądają jak kawałki rzeźby marmurowej i jeszcze stwierdził, "ach, źle mi się wydrukowało" ( kurcze a co mnie to obchodzi, nawet miałam iść z reklamacją, no ale TZ mnie odwiódł) - o wiele lepsze zdjęcia dostaję w mnie w szpitalu.

W sumie jak w domu obejrzeliśmy filmik, to wychodzi że najwięcej na częściach 2D widać, a te 3 D to jakaś masakra

TZ coś spróbuje wyłuskać z tego filmu, ale jak na razie to nie nadaje się do pokazywania nikomu, bo filmu można się przestraszyć, a zdjęcia marmurowej rzeźby niezbyt dziecko przypominają

Stary 2013-07-29, 20:02   #2471
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Śliczna! Gdzie kupiłaś? Ja też idę na weselicho na koniec sierpnia i nie mam jeszcze kiecy.
Dzięki dziewczyny a kiece kupiłam na allegro za 38,50 zł z przesyłką już także jak za darmo prawie hehhehehehhe

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 20:06   #2472
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
A w ogóle to byłam dziś na usg 4 D i jestem meeeega niezadowolona. Pierwszy raz w ciąży byłam na badaniu, za które musiałam zapłacić i mam wrażenie, że było najgorsze.

No więc na początku powiedziałam lekarzowi, że już jesteśmy po połówkowym i chcemy pooglądać sobie obrazki 3 D. No i było tak jak "chciałam " prawie nic nie mówił, nie objaśniał coś tam pomierzył, opis badania wielką czcionką na pól strony- na NFZ u mnie w szpitalu dostaję o wiele dokładniejszy

Nie miałam zbyt wygórowanych oczekiwań, wiadomo dziecko może być odwrócone tyłem itp. no ale Helenka leżała w miarę widoczna, zasłonięta trochę ręką, za to ten obraz 3D - ostry pomarańcz, jak jakaś abstrakcyjna grafika.... Caly czas w sumie nam główkę pokazywał, ale ta główka była taka jak by bez tułowia, i rączka też taka jak b
y oderwana od tułowia a twarzyczka straszna, nosek jak kartofelek, usteczka długie, wąskie prawie dookoła głowy, nie wiem po kim - mam nadzieję, że córeczka tak nie będzie wyglądać w rzeczywistości

Zdjęcia dał też okropne, biało- czarne wyglądają jak kawałki rzeźby marmurowej i jeszcze stwierdził, "ach, źle mi się wydrukowało" ( kurcze a co mnie to obchodzi, nawet miałam iść z reklamacją, no ale TZ mnie odwiódł) - o wiele lepsze zdjęcia dostaję w mnie w szpitalu.

W sumie jak w domu obejrzeliśmy filmik, to wychodzi że najwięcej na częściach 2D widać, a te 3 D to jakaś masakra

TZ coś spróbuje wyłuskać z tego filmu, ale jak na razie to nie nadaje się do pokazywania nikomu, bo filmu można się przestraszyć, a zdjęcia marmurowej rzeźby niezbyt dziecko przypominają
dlatego ja się nie decyduję na 3D/ 4D ani żadne cuda a kiju
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-29, 20:07   #2473
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
śliczny brzusio i kiecka tez fajna

Taszanta szkoda, że jesteś zawiedziona badaniem...ale przynajmniej podglądnęłaś małą i wiesz, że u niej wszystko dobrze
Stary 2013-07-29, 20:08   #2474
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ja chyba właśnie z tego powodu też zrezygnuje z 3d, ale jeszcze się zobaczy

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-07-29, 20:11   #2475
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
hmmmm... mówią, że to jeden z mitów ale... od kilku długich tygodni przyglądam się ciężarówkom z duzym zainteresowaniem i widziałam pare ciężarowek w zaawansowanej ciąży i zagadałam do nich platając się po przychodni i szpitalu i ... wsio się zgadza z kształtem brzuszka. jak to mozliwe nie wiem, zawsze się z tego śmiałam, mowiąc że to mit.
widzę że pewnie po Tobie też z tyłu ciężko zauważyć że jesteś w ciąży bo wcięcie w talii dalej masz
Hehe, to moj syn powinien byc corka bo z nim mialam kolpletnie inny brzuch, typowy na dziewczynke a teraz typowy na chlopaka.I tez chlopak

Byłam z Tż na spacerku.. ale krótkim bo brzuch miałam napięty i ciężko było mi chodzić :-/[/QUOTE]

Mnie tez sie ostatnio spina. I kurde nawet nie mam jak odpoczac bo nic nie zrobie. Jak tak dalej pojdzie, to wezme raz w tygodniu na 2 godzinki kogos do pomocy, bo odkurzanie 200m2,latanie po schodach w te i we wte, oraz zabawy z synem przychodza mi coraz trudniej. Wczoraj myslalam, ze wyzione ducha a tu syn marudzi ,ze jeszcze na rower chce isc. Poszlam, ale ledwo wrocilam do domu.

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Mam podobnie łączę się w bólu!

Co do dolegliwości: moja mama mi powtarza, ze jak w ciąży źle, to potem dzieciol zdrowy i spokojny A jak ciąża wzorowa, bez dolegliwości to potem kolki i cuda. U nas w rodzinie się to podobno sprawdza
Tjaaaaa moja poprzednia ciaza to ciagla rwa kulszowa, skurcze przepowiadajace, bole krzyzowe i inne cuda.A dziecko od 6 dnia zycia do 3 miesiaca mialo potworne kolki i skaze bialkowa.

Mnie coraz bardziej przeraza wizja drugiego dziecka.Szczegolnie w dni, kiedy jestem zmeczona, chora a syn wymaga uwagi.A gdzie tu drugie..W innym klubie dziewczyna pisze, ze od dnia narodzin corki, a ta ma prawie 3 lata, nie przespala ani jednej nocy,pobudki co 1-3 godziny.
Przeraza mnie wizja kladzenia dwoch maluchow spac. I ze maluch bedzie budzil pierwszego i nawzajem. A ja niewyspana bede chodzic jak zombi

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 20:13   #2476
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
dla mnie to całe 3D ni to fajne, ni to ładne a kupe kasy trzeba wywalić żeby później tak jak Taszanta się rozczarować, wiem że nie wszystkie tak wychodzą te fotki, ale dla mnie są paskudne i dziecko wygląśda jak "gąbczasty, bezkształtny ufoludek"..

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-29, 20:15   #2477
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

Taszanta szkoda, że jesteś zawiedziona badaniem...ale przynajmniej podglądnęłaś małą i wiesz, że u niej wszystko dobrze
dziękuję

...a ja myślałam że tylko mi się te zdjęcia nie podobają
są jakieś jakby pozniekształcane... w swoim życiu widziałam tylko jedno w miare ładne zdjęcie, w sensie twarzyczka dziecka wyglądała w miare OK, no i rzeczywiście, kolor jak jakaś rzeźba, dziwne.

Ani

Stary 2013-07-29, 20:16   #2478
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
no dziś miałam prawdziwe cuda

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

To prawda ciekawe że obróciła się znowu główką w dół- ostatnio była a drugą stronę

Cytat:
Ja też nie chciałam robić, no ale TZ mnie namówił, no a teraz stwierdził, że przynajmniej spróbowaliśmy

Stary 2013-07-29, 20:19   #2479
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Mnie tez sie ostatnio spina. I kurde nawet nie mam jak odpoczac bo nic nie zrobie. Jak tak dalej pojdzie, to wezme raz w tygodniu na 2 godzinki kogos do pomocy, bo odkurzanie 200m2,latanie po schodach w te i we wte, oraz zabawy z synem przychodza mi coraz trudniej. Wczoraj myslalam, ze wyzione ducha a tu syn marudzi ,ze jeszcze na rower chce isc. Poszlam, ale ledwo wrocilam do domu.

Mnie coraz bardziej przeraza wizja drugiego dziecka.Szczegolnie w dni, kiedy jestem zmeczona, chora a syn wymaga uwagi.A gdzie tu drugie..W innym klubie dziewczyna pisze, ze od dnia narodzin corki, a ta ma prawie 3 lata, nie przespala ani jednej nocy,pobudki co 1-3 godziny.
Przeraza mnie wizja kladzenia dwoch maluchow spac. I ze maluch bedzie budzil pierwszego i nawzajem. A ja niewyspana bede chodzic jak zombi
Jesteś najbardziej zapracowaną ciężarówką jaką znam Ale trochę odpoczynku jest jak najbardziej wskazane i dobrze, jakby ktoś Ci pomógł. Jak czasem odpuścisz to się chata nie zawali

Dasz radę! Kto jak nie Ty
Stary 2013-07-29, 20:25   #2480
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
hmmmm... mówią, że to jeden z mitów ale... od kilku długich tygodni przyglądam się ciężarówkom z duzym zainteresowaniem i widziałam pare ciężarowek w zaawansowanej ciąży i zagadałam do nich platając się po przychodni i szpitalu i ... wsio się zgadza z kształtem brzuszka. jak to mozliwe nie wiem, zawsze się z tego śmiałam, mowiąc że to mit.
widzę że pewnie po Tobie też z tyłu ciężko zauważyć że jesteś w ciąży bo wcięcie w talii dalej masz
Też słyszałam że okrągły brzuszek na chłopaka a podłużny na dziewczynkę ale jakoś nigdy nie zwróciłam na to uwagi
Ja mam wcięcie w talii ? Moim zdaniem zginęło już daaaawno no i tyłek urósł, widzę to jak spodnie albo spodenki na niego naciągam

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Anka, super te ciuszki

Domi
, też jestem bardzo ciekawa Twojej kiecki
Niedługo jedziesz na wczasy,a później za moment Twój ślub.. .podejrzewam,że zleci to raz,dwa...

Byłam z Tż na spacerku.. ale krótkim bo brzuch miałam napięty i ciężko było mi chodzić :-/
Kieckę wstawię jak tylko będę ją mieć w domu, póki co musicie pocieszyć się "prowizorką"

Cytat:

Kurcze ciężko mi nawet opisać jak ta sukienka wygląda, jest szara tyle Wam mogę napisać przeszukałam cały internet i jak na złość nie znalazłam. Jak mi nie będzie potrzebna to wtedy się znajdzie ;/

Bardzo ładna ta Twoja sukienka i popieram że najwygodniej w takie upały chodzi się w sukienkach

Cytat:
ale śliczności

superancka ta sukienka

zamierzasz z gołym tyłkiem iść do ślubu?
Ale się przyczepiłyście do długości tej sukienki, w rzeczywistości jest do kolana tutaj zabrakło mi po prostu kartki

Cytat:
no no , chyba kumam

śliczne te rzeczy

CHYBA ŻE BĘDZIE BEZ

ja mam masakre z brzucha, nie dość że zmalał, to nie ma ksztaltu.. jest taki 'przytyty' - naprawdę. ;(

a ja tylko miesiac bede oczekiwać na malca ;d

a ja wczoraj kupiłam sobie jeszcze proszek BOBAS na pierwsze pranie - kosztował może z 5 zł ;o pisze ze przetestowany wiec luz ;d

a w ogole oprócz tych zajadów mam tak jakby poparzony język, prawie do samej krtani.. nie mogę jeść, pić.. haha i sie zastanawiałam czy ja sie poparzyłam.. ale ja już z 4 dni nic gorącego nie piłam/jadłam.... tylko grilla ale to też czekalam az ostygnie troche.. boli jak cholera.

Byłam właśnie w grycanie- z powodu tego pieczenia jezyka postawiłam na loda. stoje w kolejce i babka do facet-
B-chodź stąd- jakoś mi nie dobrze,,
F- idź do lekarza, wczoraj w restauracji to samo, w kinie też ...
B- rzeciez nie jestem chora tylko jakoś tak nie mam ochoty na te lody
F- to wezme Ci lemoniadę..
B- nie idę do WC bo chyba zwymiotuje.

doszła do mnie kolejka i mówie a da Pani tego ananasa ;D ( a baba mnie TAK NIE MIŁO OBSŁUŻYŁA ŻE CHCIAŁAM JEJ TEGO LODA NA GŁOWE WYRZUCIĆ ALE SZKODA MI BYŁO KASY, A MÓJ JĘZYK WOŁAŁ O POMOC)
i tak stanęłam zeby se przejrzeć te lemoniady co mają, babka wróciła i dalej to samo, że wymiotowała i że chyba coś w powietrzu a gość do niej że to już tydzień trwa wiec moze cos poważnego.. Odwróciłam się i poleciłam test ciążowy apteka obok :d opatrzyli zdziwieni, ale o dziwo poszli do niej . ciekawe jaki wynik

niestety lód nie ochłodził mojego języka i jak piekł tak piecze nadal a sorbet ananasowy- bardzo dobry.
Bez majtek to będę dopiero w noc poślubną

Też jestem ciekawa co tej kobiecie wyszło, obstawiam że wynik pozytywny Ciekawe czy się cieszą

Cytat:

Mimo wszystko najważniejsze że z maleństwem wszystko w porządku
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 20:26   #2481
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie to całe 3D ni to fajne, ni to ładne a kupe kasy trzeba wywalić żeby później tak jak Taszanta się rozczarować, wiem że nie wszystkie tak wychodzą te fotki, ale dla mnie są paskudne i dziecko wygląśda jak "gąbczasty, bezkształtny ufoludek"..
dokładnie, chociaz dziewczynsa która ze mna lezala ma tak sliczne zdjecie twarzyczki, ze masakra
Cytat:
no dziś miałam prawdziwe cuda

To prawda ciekawe że obróciła się znowu główką w dół- ostatnio była a drugą stronę

Ja też nie chciałam robić, no ale TZ mnie namówił, no a teraz stwierdził, że przynajmniej spróbowaliśmy
no, potem bys zalowala

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-07-29, 20:37   #2482
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Też słyszałam że okrągły brzuszek na chłopaka a podłużny na dziewczynkę ale jakoś nigdy nie zwróciłam na to uwagi
Ja mam wcięcie w talii ? Moim zdaniem zginęło już daaaawno no i tyłek urósł, widzę to jak spodnie albo spodenki na niego naciągam

Ale się przyczepiłyście do długości tej sukienki, w rzeczywistości jest do kolana tutaj zabrakło mi po prostu kartki

Bez majtek to będę dopiero w noc poślubną
życzę Ci żebyś miała siłę na noc poślubną :P :P
było wziąć większą kartkę a nie teraz się tu tłumaczysz że niby kartki Ci zabrakło
a ja jeszcze mam talii trochę nawet ciut więcej niż trochę :P
Cytat:
dokładnie, chociaz dziewczynsa która ze mna lezala ma tak sliczne zdjecie twarzyczki, ze masakra
myślę że tu akurat dużo zalezy od lekarza i od sprzętu jaki ma

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-29, 20:39   #2483
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:

Kieckę wstawię jak tylko będę ją mieć w domu, póki co musicie pocieszyć się "prowizorką"

Kurcze ciężko mi nawet opisać jak ta sukienka wygląda, jest szara tyle Wam mogę napisać przeszukałam cały internet i jak na złość nie znalazłam. Jak mi nie będzie potrzebna to wtedy się znajdzie ;/

Bardzo ładna ta Twoja sukienka i popieram że najwygodniej w takie upały chodzi się w sukienkach

na zdjęciu w avatrze widać że masz wcięcie
mi tylek tak urósł że moje ukochane szorty zatrzymuja się na wysokości ... kolan! na brzuchy i płcie fasolek zaczęłam zwracać uwagę kiedy to dolączyłam do klubu i 99% się zgadza. tak samo z babkami o smakach ciążowych rozmawiałam i z chłopakami smaki na słodkie, to nie bardzo.
ja stojąc przed wyborem śledź, ogórek czy czekolada, zdecydowanie wybieram śledzia z ogórkiem
dzięki za komplement

co do sukienki jakiej szukasz, sprobój szukać z Orsay, mieli jakieś 2 lata temu takie kroje sukienek

Ani

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 20:49   #2484
rinco
Wtajemniczenie

Melduję, że byłam dziś u gina i jednak na 100% będzie chłopak Tak że można mi tam dopisać do listy. Imienia jeszcze nie mamy. Poza tym wszystko dobrze, rośnie zdrowo
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 20:56   #2485
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Melduję, że byłam dziś u gina i jednak na 100% będzie chłopak Tak że można mi tam dopisać do listy. Imienia jeszcze nie mamy. Poza tym wszystko dobrze, rośnie zdrowo
Gratulacje

Rybko, a propo listy, dopisz mnie prosze

Gabriel Adam, TP 21XI2013

Ani

Stary 2013-07-29, 21:03   #2486
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
to super

Jedna dziewczyna ciągle do kTG podłączona jest i pika serducho od 3h jakbym miała tak tyle h lezeć to kaplica

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-07-29, 21:05   #2487
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
życzę Ci żebyś miała siłę na noc poślubną :P :P
było wziąć większą kartkę a nie teraz się tu tłumaczysz że niby kartki Ci zabrakło
a ja jeszcze mam talii trochę nawet ciut więcej niż trochę :P

myślę że tu akurat dużo zalezy od lekarza i od sprzętu jaki ma
u TŻta na szybko większej kartki nie znalazłam
Czepiacie się szczegółów, więcej Wam nic nie pokaże, o !

Cytat:
na zdjęciu w avatrze widać że masz wcięcie
mi tylek tak urósł że moje ukochane szorty zatrzymuja się na wysokości ... kolan! na brzuchy i płcie fasolek zaczęłam zwracać uwagę kiedy to dolączyłam do klubu i 99% się zgadza. tak samo z babkami o smakach ciążowych rozmawiałam i z chłopakami smaki na słodkie, to nie bardzo.
ja stojąc przed wyborem śledź, ogórek czy czekolada, zdecydowanie wybieram śledzia z ogórkiem
dzięki za komplement

co do sukienki jakiej szukasz, sprobój szukać z Orsay, mieli jakieś 2 lata temu takie kroje sukienek
Mi spodenki które ubierałam jeszcze tydzień temu zatrzymują się ciut wyżej niż kolana

Jeszcze niedawno mając do wyboru kiszoną kapustę a czekoladę wybierałam kapustę teraz wybiorę kapustę ale przegryzę czekoladą

A co do sukienki, kupiłam dzisiaj... ten rysunek który dodałam to jest wersja tej sukienki "dla ciekawskich" bo ta którą kupiłam została u krawcowej na drobne przeróbki

Cytat:
Gratuluję chłopaka
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 21:07   #2488
anka_85
Zakorzenienie

oho! czuje że moj młody "wstał" i kopie jak szalony ostatnio zmienił godziny i czuje chwile po przebudzeniu, że kopie i jak zwykle o tej godzinie wierzga - do momentu aż nie zasnę, czuję jak się rozpycha od jakiegoś tygodnia widzę wyraźnie na ubraniu jak się coś czasem uwypukli, czasem czuje twarde miejsce na brzuchu i zastanawiam się, czy to nóżka, rączka a może główka

teraz mam 26 tygodni, licząc od OM.

Ani

Edytowane przez anka_85
Czas edycji: 2013-07-29 o 21:08
Stary 2013-07-29, 21:11   #2489
aaby
Zakorzenienie

domii, no powiem Ci, że Twoja wizualizacja zwaliła mnie z nóg
Taszanta, kiepsko z tym badaniem My dlatego nie idziemy na 3D/4D

Dziewczyny, czy któraś z Was ma ten tani zestaw talerzy z ikei? Te za 80-90zł za 18 części?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 21:11   #2490
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:

Jeszcze niedawno mając do wyboru kiszoną kapustę a czekoladę wybierałam kapustę teraz wybiorę kapustę ale przegryzę czekoladą
ja zagryzałam tak parowkami ciasto z bita śmietaną i drzemem, ale to było tylko raz, w pierwszym trymestrze

Ani

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości