|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 3,57% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
1 | 1,79% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
20 | 35,71% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
21 | 37,50% |
| Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! |
|
8 | 14,29% |
| Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
4 | 7,14% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV
dzien dobry, w krakowie na zewnatrz przyjemny chlodek. dzis ubiore cos wiecej niz majtki... moze nawet bluzke i krotkie spodenki.
mieszkanie nagrzane kosmicznie bo nie czuc zbyt duzej roznicy od wczoraj, ale tz byl z psem i jak wychodzil do.pracy to na wszelki wypadek.wzial sobie bluze bo chlodno hurrey troxhe dzis posprzatam moj maz jest kaleka, ja mam rwe kulszowa (ktora.mi sie.w sobote uspokoila i mam.wzgledny spokoj) a jemu wypadl dysk i wczoraj byl u kregarza fizjoterapeuty i teraz 3dni nie moze sie schylac, nic podnosic ani wykonywac skrecanych ruchow zeby mu znow nie wypadl po tym nastawianiu wiec w domu rosnie syf, ale zlewozmywak wczoraj tak wypucowalam ze mu kolor sie wybielil i blyszczy sie az z przedpokoju Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Cześć.
O retyyyy Jakoś o 4 nad ranem pojawił się wiaterek, teraz też wieje. Są chmurki i lekki deszczyk, a ja się cieszę jak głupol. Tylko okrutnie bym jeszcze pospała, bo jestem nietomna.Ale muszę jechać zająć się siostrzeńcami męża. Może mi dadzą się zdrzemnąć... Czy tylko ja byłam zostawiana sama w domu już jak miałam 8/9 lat? ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
Jego wypadnięty dysk z pewnością by go kwalifikował do cc
|
|
#2703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 20
Cytat:
ja nie wiem, ale od ponad tygodnia calkowicie przestala mnie dokuczac zgaga - dziwne. Wprawdzie nie meczyla mnie jakos bardzo, ale calkowicie zniknela ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2704 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Byłam dziś w TJ Max i widziałam tak przecudne ubranka, że dziękowałam losowi za pozostawienie torebki z porfelem w bagażniku
|
|||
|
|
|
#2705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
hejo
u mnie się ok 22:00 rozpętała taka burza, lało z godzinę i jest bosko, dzisiaj też pochmurno i chłodek ehhh ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy I
Cytat:
|
|
|
|
|
#2707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
po prostu siedzi tam na golasa i sie krepuja dzieci jak chcemy je podgladac. tzn my mozemy ale obcy ludzie? Cytat:
piekarnik u gory to mega wygoda, a mnie zawsze brakuje szafek, lepiej miec pozakrywany bajzel i moc duzo upchac a co do blatu to zawsze mozna jeszcze dodatkowy wysuwany zamowic zebys miala jak bedziesz cos wiecej gotowac komfort z miejscem do krojetnia itp ladan gratki za wizyte, twoja ma podobna wage jak moj chlopak i podobnoe przybrala na wadze od ostatniej wizyty zastanawialam sie czy w 8miesiacu mohe nospe bo czasem mam jakis skurcz ale juz domyslam sie ze moge ![]() snow!ty przebiegla lisico! swoja droga twoj tz musi miec niezle libido skoro musisz takie fortele robic hihi moj tz dzis znow mnie obudzil wycalowujac cala i mowi ze nie chce mu sie przeze mnie chodzic do pracy. nazwal mnie najseksowniejsza, grecka bogini plodnosci. nie wiem tylko czemu grecka, bo reszcie nie zaprzecze przeciez ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy I
Cytat:
![]() Ja niestety mniej, bo meczylismy sie z TZ ze zwinieciem materaca, zeby go przewiezc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
Wy to się macie-jedno męczy rwa ,drugie problem z dyskiem ![]() motyl ja też byłam zostawiana sama w tym wieku. Generalnie jesteśmy z siostrą pokoleniem dzieci które się wychowało z kluczem na szyi No jakby faktycznie tak było to coś o miesiąc za wcześnie. Mi się tam nie wydaje,że się obniżył. Może ludziom się tak wydaje bo mała leży bardzo nisko i główkowo-poprzecznie. Nie mam pojęcia. Wstawię potem fotkę i ocenicie. |
|
|
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obudziłam się o 3 w nocy, patrzę przez okno - chmurki na niebie Mąż dziś w pracy w firmie, mam nadzieję że nie zacznę rodzić we wtorek bo go nie ma w domu w ten jeden dzień
|
|
|
|
|
#2711 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam Was na telefonie w drodze do pracy
Ladan gtatuluję wizyty! Julka świetnie przybiera! Sylwia dobrze, że z maleństwem ok, gin narobił stracha tylko, ale ważne, że nie miał racji
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Przekroczyłyśmy połowę i nawet nikt nie zauważył
![]() Ok zbieram się...a tak mi się chce...
|
#2713 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny. Najpierw się przywitam potem wezmę się za nadrabianie póki rodzinka mi śpi.
A więc u mnie po nocnym armagedonie super przyjemnie. Ale w nocy o 3 miałam pietra jak stąd do Warszawy. Mąż w pracy no to Kaśka sru i do dzieci poszłam spać. Dawno u nas tak nie trzaskało. Motyl moje dzieci są z tych, które muszą biegać z kluczem i które śmiało zostają same w domu. Jak oboje z mężem pracowaliśmy to starszy odbierał ze szkoły młodszego i grzecznie do domu, potrafią sobie kanapki zrobić, zajęcie znaleźć itp.
Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2013-07-30 o 08:09 |
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
idę szamać śniadanie
![]() ja tez łączę się w bólu- nie mam siły, nawet sobie nie wyobrażałam, że w ciąży można być taką niemotą no i w nocy się obudziłam i znowu się katowałam problemami- niech to się skończy
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie.
Co myślicie o takiej kołysce: http://www.amazon.com/Dream-Me-Rocki...eywords=cradle Lepiej taką kołyske (plus materac) czy łóżeczko turystyczne do spania dla dzieciaczka? W sumie cenowo łóżeczko turystyczne wyszło by jakieś 20-30$ taniej, więc nie tak dużo. Nie chce kupować nic drogiego bo to tylko na 3 max 4 miesiące - później wracamy do PL, więc pójdzie do oddania.. |
|
|
|
#2716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy I
Cytat:
czasy byly bardziej normalne Cytat:
od razu sie uzewnetrznie blogiem ale juz jakis czas go nie prowadze tylko cykam zdjecia jedzeniu i nic nie zamieszczam http://slowinkitchen.blogspot.com/20...ik_24.html?m=1 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lękam się takich kołysek, że mi kot dziecko rozhuśta i Miki wypadnie
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam tego problemu - nie przepadam za kotami ( nie bijcie )A nóżki da się zablokować jakby co. Ale właśnie nie wiem czy ogólnie to praktyczne. Skomplikowane te zakupy dla dziecia
|
|
|
|
|
#2719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Moja 16-letnia (jeszcze, bo w grudniu kończy 17 lat ) siostra ogłosiła wczoraj z dumą, że oszczędza i ma już 100zł odłożone, żeby kupić coś Mai Bierzemy ją na chrzestną, także ten tego Jeszcze próbuję ją przekonać, żeby przyszła mi pomóc do pracy na ten tydzień od 12-16 sierpnia, bo wtedy będzie największy ruch i wiem, że sama mogę sobie nie dam rady...
|
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
wazne zeby blokade miala zeby moglabyc stabilna, a te plozy sie takie nie wydaja poszukaj sobie jeszcze.kosza mojzesza, wszyscy znajomi ktorzy uzywali byli zachwyceni Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2721 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV
Cześć
ale przyjemnie się zrobiło po tej całonocnej burzy. Była naprawdę przerażająca, aż Mężulka prosiłam żeby nie spał i ze mną posiedział. Za to teraz wszystkie okna pootwierane i trwa wietrzenie mieszkania.Kurcze, od kilku dni boli mnie dół pleców i kość ogonowa, ale to tak, że nie mogę się chwilami ruszyć o schylaniu po cokolwiek już nie wspomnę.Dziś mam wizytę. Mam nadzieję, że z Maluszkiem wszystko w porządku Aha, no i gratki dla dziewczyn za wczorajsze udane wizyty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX
Cytat:
![]() Tymczasem zalegam bo juz prawie polnoc u mnie. Milego dnia
|
|
|
|
|
#2723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Dot.: Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwil
Cytat:
i niedrogie i max na 6miesiecy czyli dla was idealnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- a lozeczko turystyczne musisz znalezc dwupietrowe zeby sie nie schylac do ziemi po dzidzie wiec nie wiem czy cena tez atrakcyjna bedzie bo u nas one sa dosc drogie jak dla mnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam swój bebzol
Leci mi 33tc dokładnie 32t2d . Jak widać cały układ krwionośny mam na wierzchu |
|
|
|
#2725 |
|
Raczkowanie
|
jak sie czlowiek nie martwi to i od samego rana dzien jakis taki fajniejszy sie wydaje ![]() Zapomnialam Wam dodac ze Wiki ciagle glowka w dol i jak pytalam doktorka to powiedzial ze juz nie ma szans zeby sie obrocila. Chcial nam zrobic kilka zdjec w 3D ale mala skierowana plecami do swiata a buzka do moich flaczkow i pomimo usilnych staran odmowila jakiejkolwiek wspolpracy Ewacia85, Ladan - gratki za wczorajsze wizyty . |
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2727 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mój brat jak miał 10/11, to sam jeździł przez pół miasta do szkoły
![]() Foch, u mnie nie było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Witam się Obudziłam się cała spocona, niby jest chłodniej, ale nadal mi ciepło ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
![]() Mi zostało 60 dni do TP
|
|
|
#2728 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przespałam całą noc. Od 23.30 do 8 rano. Ale dalej chce mi sie spać.
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, co ze sobą zrobić, powinnam posprzątać, ale nie wiem, czy mam siłę... Ciekawe, czy dostanę dziś wypłatę
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Pff ja mam 37dni do TP
jestem u kota bo pogoda fajna ale zaraz idę na autobus :p
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

[/RIGHT]

...czyli antybiotyk przy porodzie

Sylwia dobrze, że z maleństwem ok, gin narobił stracha tylko, ale ważne, że nie miał racji