|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Gdzie szukać obcokrajowców?
Drogie wizażanki mam pytanie; po obronie inżynierki chciałabym przeprowadzić się do Włoch, by tam kontynuować edukację.
Jak na ten moment chciałabym przygotować się do tego i poszukuję partnera językowego z, którym mogłabym posługiwać się swobodnie językiem. Szukałam na chat'ach typu 'Chatroulette' czy "omegle" ale to na nic się nie zdaje bo tam można jedynie spotkać zboczeńców.... Gdzie mogłabym kogoś takiego szukać? Jeśli któraś z was wie to proszę o adres; dziękuję z góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Gdzie szukać obcokrajowców?
nie wiem, skąd jesteś, ale przypuszczam, że w każdym większym mieście działa coś takiego jak Language Exchange Club albo Tandem - Ty uczysz się języka od kogoś, ktoś uczy się języka od Ciebie, albo po prostu sobie rozmawiacie w języku dowolnie wybranym - włoskim w Twoim przypadku. poszukaj na facebooku grup wymian językowych w Twoim mieście, jest tego naprawdę sporo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Couchsurfing.
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
możesz spróbować na interpals, wiem że tam się pisze głównie ale nie zaszkodzi zagadać do kogoś i zapytać czy chciał(a)by pokonwersować przez skype czy coś. tam jest również podpięte forum wzajemnej nauki języków
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
chcesz szukac obcokrajowcow czy Wlochow? Do jakiego miasta jedziesz? Moze maja jakis czas dla swojego miasta tym samym potem bedziesz mogla kontynuowac znajomosci w realu? Poza tym jakie miasto w Polsce moze macie intytut wloski u siebie?
np w krk jest takie cos - http://www.iiccracovia.esteri.it/IIC_Cracovia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Hej:- ) Polecam zajrzeć na interpals.net - tam zakładają konta głównie osoby, które szukają przyjaciół do korespondencji mail'owej i tradycyjnej (snail mail).
Niektórzy także czatują - i to absolutnie nie o tym, jakie ma się na sobie majtki... Zdarzają się osoby (głównie z Afryki - nie piszę tego ze względu na rasizm, tylko podaję fakty) które szukają wsparcia finansowego, jednak rzadko. Zresztą takie wiadomości można po prostu zignorować. Powiem Wam, że jakiś czas temu - będzie już 4-5 lat - poznałam tam fantastyczną dziewczynę z Norwegii, z którą do tej pory wymieniamy się wiadomościami, listami, wysyłamy sobie pocztówki, prezenty na święta Bożego Narodzenia... :- ) A pod koniec zeszłego roku, miałyśmy okazję spotkać się w Krakowie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie za odpowiedzi
![]() Chodzi mi o Kraków. Wiem, niby łatwo tu o takie osoby ,ale właśnie szukałam czegoś pewnego i sprawdzonego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
jak chodzi o Kraków to https://www.facebook.com/groups/TANDEMKRAKOW/
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
[wizaż usuwa bez żadnego wytłumaczenia negatywne (ale sprawiedliwe) recenzje, więc ja usuwam swoje wpisy na wizażu]
Edytowane przez tambourinist Czas edycji: 2013-11-21 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;4174639 5]możesz spróbować na interpals, wiem że tam się pisze głównie ale nie zaszkodzi zagadać do kogoś i zapytać czy chciał(a)by pokonwersować przez skype czy coś. tam jest również podpięte forum wzajemnej nauki języków[/QUOTE]
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ja Ci polecam portal LIVEMOCHA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Nehir; Korzystam właśnie z Livemocha. Mają tam bardzo fajne kursy językowe, ale niestety niedługo zmienia się ów portal i niestety stracę wszystkich znajomych tam, a za każdą lekcję kursu trzeba będzie płacić. Jak na ten moment zatem rozstaję się z tym portalem
![]() Widzę ,że tutaj dużo pomysłów padło ale jeden przypadł mi do gustu- tandem. Kilka osób proponuje interpals.net ,ale tam się pisze z ludźmi. Mi bardziej chodzi o konwersacje. Każdy kto się uczył języka obcego wie, że czystą teorię i naukę gramatyki oraz zastosowanie języka w życiu dzieli wielka przepaść. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Tandem bardzo polecam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.