Miłośniczki Zary-cz. XXV - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-30, 09:19   #991
Marigold19
🦄

Dot.: Miłośniczki Zary-cz. XXV

Cytat:
Napisane przez Anastazja# Pokaż wiadomość
Z tymi mężami to czasem ciężka sprawa. Nabyłam spodnie w kwiatki. Myślę sobie i tak pewnie będę źle wyglądać, ale o dziwo tragedii nie ma.
Jak się dumna małżowi zaprezentowałam, to mnie od razu do parteru sprowadził- stwierdził, że jak się w nie ubiorę to on nigdzie ze mną nie idzie.
Ta duma to mnie rozpierała, bo coś ostatnio z kolegą z pracy omawiali strój koleżanki- że taka nowoczesna i wygląda jak z okładki. No więc ja, żeby nie było, że tylko szaro buro i ponuro, to wskoczyłam w te spodnie z duchem czasu i powiewem dawno już zapomnianej młodości. I co?
Spodnie leżą w pudełku i dumam czy je oddać czy zostawić.
Hahah no tak to jest z tymi facetami. Ja się mojego dużo pytam, ale nie zawsze słucham ;p Ale czasem doradzi, co mnie pogrubia, a co dobrze leży, bo ja się widzę przed lustrem w 2 wymiarach, w sztucznych pozach, a on ma pełen obraz.

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-30, 09:20   #992
Asvada
Rozeznanie

Czy mnie wzrok nie myli? To słynny shopper? Jak można doprowadzić go do takiego stanu?

http://www.pudelek.pl/artykul/57411/...adzie_zdjecia/
Asvada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-30, 09:21   #993
blondyna789
Zakorzenienie

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;42013738]A ja lubię żakiety o każdej porze roku - zima szczególnie bo są dodatkowym "ocieplaczem" pod płaszczem - bo zmarzluchem jestem [/QUOTE]
ja mam jesienną wizję na tartanka normalnie ta fotka eggnogg z czarnym topem i jeansami normalnie zakochałam się w nim na maxa.. teraz jeszcze tylko jakieś t-shirty gładkie muszę nabyć i będę happy

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Asvada Pokaż wiadomość
Czy mnie wzrok nie myli? To słynny shopper? Jak można doprowadzić go do takiego stanu?

widać mocno eksploatowany
Stary 2013-07-30, 09:21   #994
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
dokładnie!
mój w ogóle ma tak wypatrzony gust jeśli chodzi o damską garderobę, że nawet go nie pytam czy coś jest OK czy nie.. przeważnie podoba mu się zupełnie co innego. nie zabieram go też na zakupy, bo jak coś mi zaproponuje, to mam ochotę mu natrzaskać... :pala: jakieś spódniczki jak dla gimnazjalistki..
Tż-ci się nie znają
O to widzę ze nie tylko moj tak ma...

Mi tez sie nie wszystkie jego rzeczy podobają i nie krępuje sie by mu to powiedzieć
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-30, 09:22   #995
Marigold19
🦄

Cytat:
Napisane przez myszola21 Pokaż wiadomość
nic mi nie mów chyba się obrażę na ten sklep

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

właśnie się zastanawiam,czy istnieje jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu
No ja bym spróbowała zawalczyć, myślę że rzecznik u Ciebie powinien się zainteresować takim zagadnieniem.

Ja za to zaraz idę do Tesco zobaczyć, co z moją reklamacją muahaha Ale miałam przejścia jak tłumaczyłam przez pół h pani w obsłudze klienta, że chcę zareklamować, a nie zwrócić. Po pół h nadal "Ale oddać Pani chce? A dlaczego Pani nie chcę oddać skoro Pani może? A ja nie wiem, czy ja mogę Pani przyjąć reklamację..." No co za ludzie...

Stary 2013-07-30, 09:25   #996
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Cytat:
dokładnie!
mój w ogóle ma tak wypatrzony gust jeśli chodzi o damską garderobę, że nawet go nie pytam czy coś jest OK czy nie.. przeważnie podoba mu się zupełnie co innego. nie zabieram go też na zakupy, bo jak coś mi zaproponuje, to mam ochotę mu natrzaskać... jakieś spódniczki jak dla gimnazjalistki..
Tż-ci się nie znają
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość

Jakbym o sobie czytała choć ostatnio jak maz kręci nosem to mu mówię ze "najważniejsze ze mi sie podobają i dobrze sie w tym czuje "
Julka, i tak trzymaj
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-30, 09:26   #997
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
ooo ja też jestem coraz bliższa nabycia Selmiątka
może jakiś mój człowiek będzie w Lądku i nabędzie no ale muszę jeszcze poczekać
Jak będziesz kupować to się chwal koniecznie

Cytat:

Doprowadzić do tego stanu to jedno, ale takiego zmordowanego ciągle używać to drugie... ja mimo, że jestem totalna gapa i ciągle coś psuje, rysuje, niszczę przypadkiem, to jednak dbam o swoje rzeczy

BTW co do shopperów, to zaczęłam ostatnio żałować, że oddałam tego dziurkowanego
Cytat:
ja mam jesienną wizję na tartanka normalnie ta fotka eggnogg z czarnym topem i jeansami normalnie zakochałam się w nim na maxa.. teraz jeszcze tylko jakieś t-shirty gładkie muszę nabyć i będę happy
Jak nabędziesz dobrej jakości gładkie/prążkowane koszulki to daj znać bo ja wciąż szukam. Lubię cubusowe, ale to jeszcze nie jest to...
Stary 2013-07-30, 09:27   #998
Anastazja#
Zakorzenienie

Ja to w zimie najbardziej lubię ciepłe sweterki
Anastazja# jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-30, 09:27   #999
tishka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
No ja bym spróbowała zawalczyć, myślę że rzecznik u Ciebie powinien się zainteresować takim zagadnieniem.

Ja za to zaraz idę do Tesco zobaczyć, co z moją reklamacją muahaha Ale miałam przejścia jak tłumaczyłam przez pół h pani w obsłudze klienta, że chcę zareklamować, a nie zwrócić. Po pół h nadal "Ale oddać Pani chce? A dlaczego Pani nie chcę oddać skoro Pani może? A ja nie wiem, czy ja mogę Pani przyjąć reklamację..." No co za ludzie...
a tak z ciekawosci to czemu nie chcialas zwrocic tylko reklamowac? watpie zeby tesco bawilo sie w jakies naprawy wiec przy reklamacji i tak pewnie pieniadze zwroca
tishka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-30, 09:32   #1000
Konto usunięte

Cytat:

Wow, ale "umęczony"

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Anastazja# Pokaż wiadomość
Ja to w zimie najbardziej lubię ciepłe sweterki
Ja też lubię ciepłe, miękkie, niegryzące sweterki , jednak do pracy nie specjalnie mogę nosić ale po pracy jak najbardziej
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-30, 09:36   #1001
blondyna789
Zakorzenienie

ja z kolei chcę, zwrócić, a oni chcą żebym reklamowała nie dogodzisz
Stary 2013-07-30, 09:38   #1002
rysienka
Wtajemniczenie

http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/to...0p1048970.html Dziewczyny widziałyście na żywo tą torebkę?
39 zł za skórę hmm. Tylko ciekawe, czy nie farbuje ..
rysienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-30, 09:41   #1003
tishka
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze a nie masz opcji zeby Ci odeslali te buty z powrotem?
i sprobujesz oddac normalnie w sklepie?
Stary 2013-07-30, 09:44   #1004
Kashaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tishka Pokaż wiadomość
ja jeszcze ani razu nie widzialam tej sukienki na zywo
zwlaszcza w naszym miescie

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

wiesz co zara w polsce jest juz jakies 15 lat wiec to raczej byla jak bylas mlodsza
Chyba w Warszawie. U mnie na pewno nie było w 2000r , bo nawet H&M nie było ani MotherCare - jeździło się do Berlina albo z Wawy przywoziło fajne ciuszki dla dzieci.
Kashaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-30, 09:52   #1005
Marigold19
🦄

Cytat:
a tak z ciekawosci to czemu nie chcialas zwrocic tylko reklamowac? watpie zeby tesco bawilo sie w jakies naprawy wiec przy reklamacji i tak pewnie pieniadze zwroca
Bo była promocja- przy zakupach za 100 zł bon na 10 zł gratis. No i wyczytałam w regulaminie, że jeżeli zwrócę rzecz z tego paragonu to otrzymam 10 zł mniej, np. kupiłam za 60 zł, oddam to to dostanę 50 zł. A ja się bynajmniej nie rozmyśliłam tylko kupowałam dwie takie same bluzki i w domu okazało się, że jedna ma krzywe szycie przy dekolcie. Wymieniłabym, ale nie było już rozmiaru. Mina kobitki bezcenna, gdy mówiłam "nie chcę zwracać tego, bo zwraca się towar pełnowartościowy, a ta bluzka ma wadę". No i do 14 dni się nie odezwali, więc muszą mi oddać kasę. Przy okazji ich formularz reklamacyjny też był tak skonstruowany, że nie miałam innej opcji niż zwrot kasy, ale akurat to mi pasuje, więc się nie spierałam ani nie tłumaczyłam.

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Ale to buty były on-line kupione? Bo nie znam całej sytuacji- zaniosłaś do sklepu i je tam zostawiłaś a oni dzwonią, że nie przyjmą? To sama zadzwoń do on-line, oni mi się tam zwykle na wszystko zgadzają.

Stary 2013-07-30, 09:57   #1006
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze a nie masz opcji zeby Ci odeslali te buty z powrotem?
i sprobujesz oddac normalnie w sklepie?
Cytat:
Ale to buty były on-line kupione? Bo nie znam całej sytuacji- zaniosłaś do sklepu i je tam zostawiłaś a oni dzwonią, że nie przyjmą? To sama zadzwoń do on-line, oni mi się tam zwykle na wszystko zgadzają.
kupiłam on-line i zwróciłam przez kuriera. zadzwonili do mnie BOK, że towar jest wadliwy tj. jedna podeszwa jest brudna i nie przyjmą zwrotu. to totalna bzdura, ponieważ buty nie były noszone - zwracamy z powodu źle dobranego rozmiaru. Tż przymierzył tylko 1 buta. w domu na panelach. bez przesady, ale nie mieszkamy w oborze, więc nie wiem co ma znaczyć ten rzekomy brud na podeszwie.
nie mam jak oddać stacjonarnie, bo najbliższą Zarę mam ok 150km od siebie, więc totalnie gra nie warta świeczki.

myślicie, że powinnam sama zadzwonić do on-line i przedstawić im sprawę z własnej perspektywy??
Stary 2013-07-30, 09:57   #1007
Asvada
Rozeznanie

Cytat:

widać mocno eksploatowany
Mocno i byle jak. Też często noszę swoje torebki, ale nigdy żadna nie wyglądała jak ta.

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Doprowadzić do tego stanu to jedno, ale takiego zmordowanego ciągle używać to drugie... ja mimo, że jestem totalna gapa i ciągle coś psuje, rysuje, niszczę przypadkiem, to jednak dbam o swoje rzeczy
To też prawda.

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;42013933]Wow, ale "umęczony"[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez rysienka Pokaż wiadomość
http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/to...0p1048970.html Dziewczyny widziałyście na żywo tą torebkę?
39 zł za skórę hmm. Tylko ciekawe, czy nie farbuje ..
Co prawda nie widziałam, ale mam jedną zamszową torebkę i raczej nigdy więcej nie kupię. Nie brudzi, ale ilość kłaczków, pyłków itp. jakie ta torba łapie, osłabia mnie.

Edytowane przez Asvada
Czas edycji: 2013-07-30 o 09:58
Stary 2013-07-30, 09:59   #1008
tikutik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pani Lennon Pokaż wiadomość
och. dzięki sporo się naszukałam tamtego. jedne jedyne jakie znalazłam i to z ebaya.
Mam linka to się dzielę

Cytat:
Napisane przez myszola21 Pokaż wiadomość
dziewczyny tragedia Pani menadżer bardzo niemiła poinformowała mnie o dwóch sposobach załatwienia sprawy przy czym na początku zaznaczyła, że towar na 100% nie pochodzi ze zwrotów, bo przyleciał z Hiszpanii bezpośrednio od producenta, sratytaty, więc tłumacze uprzejmej Pani,że sukienka była mierzona, przyleciała bez metki i jakiś słoń ją popruł na co ona, co więc proponuje, to ja na to a jakie są opcje, są dwie wg menadżera:
1.zwrot gotówki
2.wymiana na ten sam towar po uprzednim kontakcie z infolinią i potwierdzeniu dostępności
Okazało się, że sukienka jest wyprzedana i nigdzie nie jest dostępna, na pytanie skąd więc pojawiają się na stronie czasami pojedyncze rozmiary wydedukowałam, że są to zwroty z Hiszpańskiej zary zapewne od klientek i magazynu żadnego na oczy nie widziały.
Jestem wkurzona, o zwrocie części kwoty nie było mowy, tylko te dwie opcje. No i tłumaczenia Pań w zarze sklep online to jest zupełnie inna firma wołają o pomstę do nieba, sukienke zostawiłam oddam ją do krawcowej zszyje mi te poprucia, ale niesmak pozostał niestety i to duży.

sarssa-> odebrałam wczoraj tą koszulkę ale nawet jej nie mierzyłam taka byłam zła, dziś zobaczę...
Jeżeli chodzi o takie reklamacje/zwroty to naprawdę maja dziwną politykę i tym samym zrażają ludzi do robienia zakupów w ich sklepie

Cytat:
dokładnie!
mój w ogóle ma tak wypatrzony gust jeśli chodzi o damską garderobę, że nawet go nie pytam czy coś jest OK czy nie.. przeważnie podoba mu się zupełnie co innego. nie zabieram go też na zakupy, bo jak coś mi zaproponuje, to mam ochotę mu natrzaskać... jakieś spódniczki jak dla gimnazjalistki..
Tż-ci się nie znają
Jakbym czytała o moim mężu... zakupy jak już jedziemy razem robimy dla niego i dla dziecka a dla siebie to wolę na spokojnie sama jechać inaczej się nie da
tikutik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-30, 10:03   #1009
rysienka
Wtajemniczenie

Cytat:

Co prawda nie widziałam, ale mam jedną zamszową torebkę i raczej nigdy więcej nie kupię. Nie brudzi, ale ilość kłaczków, pyłków itp. jakie ta torba łapie, osłabia mnie.
Fakt, racja.
rysienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-30, 10:16   #1010
Marigold19
🦄

Cytat:
kupiłam on-line i zwróciłam przez kuriera. zadzwonili do mnie BOK, że towar jest wadliwy tj. jedna podeszwa jest brudna i nie przyjmą zwrotu. to totalna bzdura, ponieważ buty nie były noszone - zwracamy z powodu źle dobranego rozmiaru. Tż przymierzył tylko 1 buta. w domu na panelach. bez przesady, ale nie mieszkamy w oborze, więc nie wiem co ma znaczyć ten rzekomy brud na podeszwie.
nie mam jak oddać stacjonarnie, bo najbliższą Zarę mam ok 150km od siebie, więc totalnie gra nie warta świeczki.

myślicie, że powinnam sama zadzwonić do on-line i przedstawić im sprawę z własnej perspektywy??
Tak, zadzwoń, co Ci szkodzi. Hmmm muszę pomyśleć, co w takim przypadku. A but miał metki? Ja bym poprosiła o odesłanie, a jakby mi przyszło coś w stanie gorszym niż wysłałam albo faktycznie bez brudu to dopiero bym im dała w on-line popalić. Z tym, że oni tam są raczej tacy "aaaa dobra wszystko mi jedno".

Stary 2013-07-30, 10:22   #1011
tishka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kashaya Pokaż wiadomość
Chyba w Warszawie. U mnie na pewno nie było w 2000r , bo nawet H&M nie było ani MotherCare - jeździło się do Berlina albo z Wawy przywoziło fajne ciuszki dla dzieci.
no dokladnie, na marszalkowskiej
w krakowie chyba od 2002-2003
Stary 2013-07-30, 10:25   #1012
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, zadzwoń, co Ci szkodzi. Hmmm muszę pomyśleć, co w takim przypadku. A but miał metki? Ja bym poprosiła o odesłanie, a jakby mi przyszło coś w stanie gorszym niż wysłałam albo faktycznie bez brudu to dopiero bym im dała w on-line popalić. Z tym, że oni tam są raczej tacy "aaaa dobra wszystko mi jedno".
nie miał właśnie, ale takie dostałam. do tego się nie przyczepili akurat.. no dobra, po południu tam zatarabianię i zobaczę co mi powiedzą, bo jedna panna, która do mnie dzwoni... po prostu doprowadza mnie do szału. pracuje tam, a nie widzi różnicy m-y zwrotem a reklamacją..

no dobra, a moja paczka utknęła w Budapeszcie, super
Stary 2013-07-30, 10:27   #1013
Apali
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy jesteście w stanie podratować linkiem do tej kurtko-narzutki ?? jakiś czas udało mi się upolować online te szorty i zachorowałam na tę kurtkę.

Swoją drogą jeśli chodzi o pasiastą sukienkę, to koleżanka która mieszka w Rimini we Włoszech widziała u siebie te sukienki, podobno nie ciesza aż takim zainteresowaniem jak u Nas. Ale o więcej szczegółów nie zdążyłam popytać bo właśnie jest na wakacjach w innej części Włoch. Także jeśli któraś z Was się tam wybieta to będzie w stanie upolować.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg $T2eC16JHJHUFFflF6edSBRYW!Eh3ZQ~~60_57.jpg (70,9 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 658742705_o.jpg (34,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 658742742_o.jpg (48,3 KB, 36 załadowań)
Apali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-30, 10:30   #1014
Kocica77
Rozeznanie

Dziewczyny wczoraj dużo było marynarek z tartanu roz S ?
One mają standardową rozmiarówkę ?
Kocica77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-30, 10:30   #1015
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez Apali Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy jesteście w stanie podratować linkiem do tej kurtko-narzutki ?? jakiś czas udało mi się upolować online te szorty i zachorowałam na tę kurtkę.

Swoją drogą jeśli chodzi o pasiastą sukienkę, to koleżanka która mieszka w Rimini we Włoszech widziała u siebie te sukienki, podobno nie ciesza aż takim zainteresowaniem jak u Nas. Ale o więcej szczegółów nie zdążyłam popytać bo właśnie jest na wakacjach w innej części Włoch. Także jeśli któraś z Was się tam wybieta to będzie w stanie upolować.
http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/os...6p1147531.html prosz są dostępne na stronie UK
Stary 2013-07-30, 10:31   #1016
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:

chyba nie jest to zarowy shopper, rączki ma inne, ale to nie zmienia faktu, że wygląda tragicznie
Stary 2013-07-30, 10:33   #1017
Apali
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
Dziękuje pieknie
Apali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-30, 10:35   #1018
Asvada
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ZlaZlosliwaZlosnica Pokaż wiadomość
chyba nie jest to zarowy shopper, rączki ma inne, ale to nie zmienia faktu, że wygląda tragicznie
No właśnie te rączki trochę przydługie mi się wydały i ogólnie trochę "nie halo", ale nie wiem.

rysienka, mi by się nie chciało cackać z taką torebką (dlatego swoją rzadko wyciągam), ale to Twój wybór i upodobania.
Stary 2013-07-30, 10:35   #1019
Marigold19
🦄

Cytat:
nie miał właśnie, ale takie dostałam. do tego się nie przyczepili akurat.. no dobra, po południu tam zatarabianię i zobaczę co mi powiedzą, bo jedna panna, która do mnie dzwoni... po prostu doprowadza mnie do szału. pracuje tam, a nie widzi różnicy m-y zwrotem a reklamacją..

no dobra, a moja paczka utknęła w Budapeszcie, super
No to tak jak ta moja w Tesco ;p Ale i tak najbardziej ręce mi opadły na to, że wydawało jej się, że ona musi wyrazić zgodę na to żebym ja mogła złożyć reklamację ;p

Zapytaj się w takim razie, co masz zrobić skoro buty były nie noszone, Ty nie zauważyłaś żadnych wad, bo rozmiar okazał się zły. A jak dalej ta sama śpiewka to faktycznie złóż reklamację. Bo taka gadka szmatka jak tych butów nie widzisz, nie masz w rękach ;/

Stary 2013-07-30, 10:48   #1020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kashaya Pokaż wiadomość
Dokładnie ja spotkałam u nas Zarę dopiero jak w Katowicach Silesię SCC wybudowali, która ma zaledwie parę lat
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości