|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
albo wtedy i wted. ![]() My wieczorne "Po Bożemu" omijaliśmy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
Cytat:
Już rozumiem, też bym się bała sama z domu wyjść A my byliśmy z Tż na weekend pod namiotami i dzisiaj padam na twarz ![]() Jakiekolwiek wyjazdy teraz mnie bardzo męczą ![]() Jutro mam kontrolę u gina |
||
|
|
|
#4173 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny , musze sie przyznac ze nie wytrzymalam do rana i obudzilam meza:P wczoraj test wyszedl jak w zalaczniku i byl bardzo sliski sluz a dzis rano juz nie taki sliski i test owulacyjny juz nie wychodzi , wiec chyba dobrze ze dluzej nie czekalam;p w zalaczniku test hmm
ale fajnie to wczoraj wyszlo , spalam na brzuszku nie wstawalam i ani kropelka nie uleciala nie wiem gdzie to ;p wchlonelo sie chyba hehe, aaa i jeszce stalam na glowie dwa razy :P jezu sama nie moge uwierzyc jaka jestem glupia ale co sie nie robi dla marzen a moj sie ze mnie smial:P jeszcze tak zwisalam troche z lozka ze tylko nogi na kanapie a reszta na podldoze ;p a moj do mnie taki w snie co ty tak wierzgasz;P niezle jaja z tym wszystkim![]() Moim zdaniem te testy owulacyjne trzeba robic conajmniej 2 razy dziennie rano i wieczorem bo jakbym nie zrobila wczoraj wieczorem a np rano to juz nie widzialabym wyniku bo to sporo godzin mija ![]() Dzis wieczorem powtorka i jutro i pojutrze i w ogole;p bo ost za szybko chyba skonczylismy :P i pod koniec miesiaca przesylam wam test ale ciazowy z 2 kreskami:P grunt to optymizm tak mowilyscie pozdrawiam paaaa
Razem od 7.01. 2004 był w 2013rW 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-07-29 o 11:56 |
|
|
|
#4174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe Ty jesteś niezły numer ![]() ja nigdy nie miałam aż tak wyraźnego testu owu
|
|
#4175 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Witam się w 9 dc
![]() Trochę mnie nie było, ale pod koniec tygodnia miałam dużo roboty, podczytywałam, ale jakoś tak nawet nie miałam co pisać... W weekend zaś wyjechaliśmy nad jezioro i w ogóle nie miałam tam zasięgu, więc wyszedł nieplanowany odpoczynek od telefonu i internetu. Było bardzo, bardzo fajnie pomimo tego, że gorąco strasznie.. Ale jakbyśmy zostali w Wwie to bysmy chyba padli Za tydzień jak będzie pogoda to też jedziemy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba, że w weekend. W tygodniu, ja ledwo z łóżka jestem w stanie wstać, a mąż też nie należy do rannych ptaszków Zostają więc tylko wieczory Ale przyznam się, że niby dni płodne mi się zbliżają, a ja coś nie mam ochoty na seks Może na dniach nastrój się poprawi, bo nie zamierzam się zmuszać tylko dlatego, że "trzeba" ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
żeby te wszystkie wygibasy okazały się owocne ![]() p.s. ja owulacyjnych nie robię, bo i tak latam na monitoring, więc szkoda kasy i nerwów... ale słyszałam, że tych testów nie robi się z rana, tylko właśnie popołudniu. Więc może te poranne to i tak niewiele znaczą i liczy się ten wczorajszy wieczorny
|
|
|
#4176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja robiłam testy owu i guzik z tego było. Jak przestałam to zaszłam
|
|
#4177 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
ag9 kochana wspolczuje Ci bardzo koziemleko trzymam kciuki za wizyte ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
)
|
||
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
wpaula trzymam kciuki zeby test ciazowy byl z takim samym wynikiem jak owu.
Ja zrezygnowalam juz ze wszystkiego, co ma byc to bedzie bo po ostatnim monitoringu, testach owu zreszta bardzo skutecznych i tak @ przyszla jak w zegarku wiec narobilam sobie nadzieji. stwierdzam ze czas odpoczac, dac irganizmowi zyc swoim zyciem. Mamy w sumie 5 mies do pelnych 12 mies staran wiec nie ma sie co stresowac. Trzymam kciuki za Was
|
#4179 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to ty jestes w ciazy )) a ja nie )---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
moze faktycznie cos w tym jest ze rano sie nie robi ja juz sama nic z tego wszystkiego nie rozumiem i chyba nikt nie zrozumie;p---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- dziekuje ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
nie zalamuj sie tylko proboj czasem zly humor wszystko pokrzyzuje marzenia sie spelniaja az sama sie zdziwisz w ogole pelno historii slsyzalam ze lekarze np komus mowili ze nie zajdzie a piekna ciaza albo ze zrobili invitro a potem swoje dziecko sie udalO:P na kazda z nas pewnie ejst pora pisana tylko molgiby tam na gorze powiedziec kiedy to bysmy sie nie wkurzaly
Razem od 7.01. 2004 był w 2013rW 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-07-30 o 09:13 |
||||
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się jako pierwsza
Z samymi dobrymi wiadomościami Moja fasolka rośnie, widziałam serduszko i takie drobne ruchy. Jakby się trzęsła Wklejam obiecane zdjęcia Zrobione w odstępie dwóch tygodni
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Wpaula - ja też słyszałam, że te testy owu powinno robić się o stałej porze, ale po południu. Miałam nawet kilka, ale nie zdążyłam użyć
![]() I też czytałam (tzn mój tż wyszukał mi kilka artykułów na ten temat), że nie powinno się za bardzo wstrzymywać z przytulankami, bo wtedy plemniki są aktywniejsze i szybsze. Poza tym to, że trafi w owu wcale nie znaczy, że na pewno zajdzie się w ciążę... Kozie mleko - ale fajowy dzidziuś ... to ja wam wrzucę filmik mojego z końca 13-tego tygodnia https://picasaweb.google.com/1098247...81089542397730 |
|
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4183 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żebyś się czegoś konkretnego dowiedziała.Cytat:
![]() Cytat:
A u mnie bez zmian... Gorąco strasznie, chociaż i tak lepiej niż wczoraj. Pracy dużo i zero chęci na przytulanki ta pogoda sprawia, że się człowiek chyba w ogóle nie chce ruszać Albo organizm daje znać, żeby spasować No nic, może przy weekendzie będzie lepiej ![]() Miłego dnia dziewczynki.
|
|
|
#4184 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))))) gratuluje i ciesze sie razem z toba )))---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
filmik rewelacja jak widze takie cos to jescze bardziej chce maluszka;P i wcale mi to nie pomaga hihi )) naprawde slodkie---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
masz jeszce troche czasu chyba do owulacji mzoe najdzie ochota zawsze warto chociaz raz sie poprzytulac bo zawsze jest wtedy szansa a jak nie ma przytulanek to na pewno sie nie uda ja wiem ze nigdy sie nie poddam chocby mialo to trwac 10 lat za bardzo chce maluszka i niczego w zyciu bardziej nie pragne wiec nie moge sie poddawac i tak za dlugo na niego czekam 27 lat hehe
Razem od 7.01. 2004 był w 2013rW 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-07-30 o 11:22 |
||||
|
|
|
#4185 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
oby u Was się trochę schłodziło.Zobaczysz, Ja Ci kiedyś wywróżyłam, że jak My z Malgos będziemy na porodówkach to Ty będziesz męczyła się z wymiotami i mdłościami Dostaniesz swój wymarzony prezent II kreski na I rocznicę ślubu
|
|||
|
|
|
#4186 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Obyś miała rację wróżko
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też się dzisiaj ochłodziło, też się cieszę
|
|
|
|
#4188 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Uwielbiam oglądać wszelkie zdjęcia i filmiki z usg
![]() Malgos widzę, że u Ciebie tak jak i u mnie małe ruchliwe. A co mnie najbardziej bawi to na tym etapie usta wyglądają jak u simpsona nie wiem skad mi się takie porównanie wzięło ![]() U nas w piątek wizyta. O ile młode ustawi się odpowiednio, może bedzie można już pierwsze typy co do płci obstawiać ![]() W ogóle zrobilam dziś z mazur i jestem potwornie zmeczona. Więc witam się i od razu życzę dobrej nocki i owocnej
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
W sumie dzidziuś na tym filmiku niewiele skakał, a potem ciężko było go pomierzyć
a najlepsze jak lekarka powiedziała, żeby się odwrócił bo chciałaby zobaczyć kręgosłup i po 2 sekundach pokazał plecki
|
|
|
|
#4190 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Młode grzeczniutkie się szykuje ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
Przecież dopiero co test robiłyście...
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
To wrzucę wam jeszcze mój wieczorny brzuszek (bardziej widoczny) - początek 15 tyg
http://i.imgur.com/WyQm6Ts.jpg?1 |
|
|
|
#4192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
Moja mała jeszcze chwile temu taka była a dzis mam wrazenie ze chce wyjsc , I az boje sie ile juz wazy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny ![]() Takie mi się najbardziej podobają, bo są piękne ciążowe, a jednocześnie jeszcze wygodne i nie wygląda się jak słonica
|
|
|
|
|
#4194 |
|
Rozeznanie
|
Heja laski
![]() U nas dzisiaj znowu gorąco, że aż wytrzymać ciężko. Byle do weekendu - znowu pojedziemy nad jeziorko ![]() Malgos - brzusio piękny, normalnie do pozazdroszczenia Malutka jeszcze jesteś, jak ktoś nie wie, to pewnie nawet by się nie domyślił ![]() Gdzie Wy się w ogóle podziałyście??? Tych starających to już w ogóle malutko, wszystkie pouciekały, czy może zaciążyły?
|
|
#4195 |
|
Wtajemniczenie
|
sa starajace sa
ale tez duzo juz w ciazy i bardzo dobrze tak powinno byc ja w tym cyklu nie licze na wiele , przytulanki byly tylko 2 razy , raz jak test owulacyjny pokazal 2 kreski to od razu i na drugi dzien a wczoraj nic , maz pracuje od rana do 21 lub 22 i nie ma sily poprostu taki jest zmeczony wiec szczerze bym sie zdziwila jakby sie udalo od 2 przytulanek no trudno za miesiac tez jest cykl maz ma urlop to moze wyjdziemy sobie gdzies i bedziemy zrelaksowani i wtedy sie uda ))) ale wiadomo nadzieja jest wiec czekam az zrobie tescic kupilam bobo testy te czulsze wiec za 10 dni jakos przetestuje choc bardzo sie boje
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
wpaula Ty tak w każdym cyklu testy kupujesz i robisz?
Ja bym oszalała widząc co miesiąc I kreskę. Ja jeśli przytulam się nie często i wiem że nie ma szans to anwet się nie łudzę bo po co.
|
#4197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka bardzo przyjemna pogoda dziwne bo mieszkamy dość blisko siebie, a takie różnice pogodowe Ja już odliczam dni do urlopu TŻ w końcu nie będę siedziała sama w domu ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kupowalam na allegro takie testy owulacyjne paskowe juz nie pamietam za 12 zl 20 czy iles sztuk i tak samo ciazowe paskowe wiec w sumie grosze kosztuja , nie wiem czy dobzre dzialaja te ciazowe ale w ost cyklu ciazy nie pokazyaly i w ciazy nie bylam wiec chyba ok a w tym mies mam jeszce te paskowe ale zamowilam sobie po 5 zl bobo testy te czulsze , no tych nie kupowalam normalnie w aptece chyba 16 zl neich spadaja :P a zamowilam 4 szt i jeden test na pewno zrobie te testy i nadzieja daja mi sile zeby przetrwac od jednego cyklu do drugiego zeby to jakos zlecialo przytulanki to nie mysle potem czekam az test bede mogla zrobic jak wyjdzie negatywny to mam nadzieje ze moze jeszce jednak wyjdzie pozytywny az w koncu dostaje okres umieram z bolu wiec nie mysle o ciazy :P a potem szykuje sie na nowe przytulanki hehe i tak to sobie bedzie mijac az ktoregos dnia mam nadzieje ze sie uda![]() to prawda bylo malo przytulanek 2 razy ale trzeba wyjsc z zalzoenia ze wystarczy jeden raz a konkretny wiec nadzieja jest choc szanse male jak sie teraz nie uda to na pewno pojde na usg w nast cyklu zeby spr jak to u mnie dokladnie wypada , bo kazdy cykl u mnie taki sam , okres po tylu samych dniach ewent 1 dzien roznicy , 2 kreski na tescie owulacyjnym w tym samym dniu plus w tym dniu tez okropna sliskosc i bol jajnikow i chcialabym zobaczyc na monitorze czy w dzien tej sliskosci i tego testu co sie dzieje czy to juz peka czy dopiero za jakis czas , wtedy wiedzialabym konkretniej kiedy powinnismy dzialac a tak to nie wiem ![]() ps ja tez w tym cyklu zaczelam brac wiesiolek i zauwazylam lepszy sluz i wiecej cos on chyba jednak daje
Razem od 7.01. 2004 był w 2013rW 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-07-31 o 13:28 |
|
|
|
|
#4199 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wczoraj może trochę się ochłodziło, ale dzisiaj z powrotem to samo. Dodatkowo jeszcze, mamy okna na południowy wschód, więc nam słońce równo przygrzewa, a w bloku to wiadomo, nie do wytrzymania. Ale montujemy rolety, jakieś super ekstra odbijające światło - mam nadzieję, że pomogą ![]() Jesienią to najmilej wieczory spędzać w objęciach tż, a nie na forum siedzieć Ale fakt, pogoda wakacyjna nie sprzyja siedzeniu przed kompem. Chociaż ja mam taką pracę, że codziennie przesiaduję całe godziny ![]() A Wy Justiii chyba też macie blisko nad jeziora? Cytat:
![]() A usg to naprawdę dobra sprawa Ja właśnie się umówiłam na piątek - będę w 13dc i zobaczymy co tam się wykluwa Chociaż tż już powiedziałam co mi Justiii wywróżyła i tego się trzymam nie wierzę,więc że wyjdzie wcześniej Zresztą ten termin nie jest taki zły i nawet mi pasuje pod względem spraw służbowych itp.
|
|
|
#4200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja poki co nie moge jestem zbyt ciekawska hehe wole zrobic z jedna kreska niz nie zrobic :P moze poprostu lubie robic testy hehe a jakby sie udalo to zawsze choc kilka dni jakabym sie wczesniej dowiedziala to dla mnie meeega duzo ale z czasem pewnie etz pzrestane ![]() zycze powodzenia na usg mam nadzieje ze wykluje sie dorodne jajeczko, ktore jak magnes przyciagnie biednego plemniczka i nie pusci )) ale nie obrazilalbys sie gdyby to wczesniej nastapilo niz wrozba z pewnoscia )))
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

tylko tak pomyslala bo w tamtym cyklu bylo codziennie i nic nie wyszlo :P to chcialamw tym troszke inaczej sprobowac
albo wtedy i wted.

trzymaj się
Może na dniach nastrój się poprawi, bo nie zamierzam się zmuszać tylko dlatego, że "trzeba"
żeby te wszystkie wygibasy okazały się owocne

ta pogoda sprawia, że się człowiek chyba w ogóle nie chce ruszać