Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-28, 23:35   #4171
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
tez o tym slyszalam tylko tak pomyslala bo w tamtym cyklu bylo codziennie i nic nie wyszlo :P to chcialamw tym troszke inaczej sprobowac ale zanim przeczytalam maz juz spi hehe wiec musze pcozekac do ranka ;d ma mnie obudzic o 6 to bedzie niesamowicie mila pobudka hhmmm)))))
Potwierdzam. Lepiej rano albo w dzień na świeżym powietrz albo wtedy i wted.
My wieczorne "Po Bożemu" omijaliśmy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-29, 08:07   #4172
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Niestety, Mama umiera... ;(
Nic już nie będzie dobrze, może dlatego tak bardzo się boję o to nowe życie... Przepraszam, że Was mieszam w swoje problemy, macie mnóstwo swoich...

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
chodzi mi o to, że nigdy nie chodzę sama tylko z kimś bo ja miałam straszne wymioty , że czasami aż mi słabo było, więc zawsze mama, albo TŻ był przy mnie na wszelki, tak samo jak jechałam samochodem to różnie bywa, jak się źle czułam to mama prowadziła, a ja siedziałam z reklamówką na uszach. Raz jechałam samochodem i złapały mnie takie wymioty, że musiałam zjeżdżać na pobocze i z 40 minut męczyłam się, myślałam, że zejdę z tego świata, a jak ktoś jest przy mnie to zawsze jakiś ratunek jest.

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

trzymaj się
Wow To masz przeboje.
Już rozumiem, też bym się bała sama z domu wyjść

A my byliśmy z Tż na weekend pod namiotami i dzisiaj padam na twarz
Jakiekolwiek wyjazdy teraz mnie bardzo męczą Zabieram się teraz za pranie

Jutro mam kontrolę u gina
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:50   #4173
wpaula
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny , musze sie przyznac ze nie wytrzymalam do rana i obudzilam meza:P wczoraj test wyszedl jak w zalaczniku i byl bardzo sliski sluz a dzis rano juz nie taki sliski i test owulacyjny juz nie wychodzi , wiec chyba dobrze ze dluzej nie czekalam;p w zalaczniku test hmm ale fajnie to wczoraj wyszlo , spalam na brzuszku nie wstawalam i ani kropelka nie uleciala nie wiem gdzie to ;p wchlonelo sie chyba hehe, aaa i jeszce stalam na glowie dwa razy :P jezu sama nie moge uwierzyc jaka jestem glupia ale co sie nie robi dla marzen a moj sie ze mnie smial:P jeszcze tak zwisalam troche z lozka ze tylko nogi na kanapie a reszta na podldoze ;p a moj do mnie taki w snie co ty tak wierzgasz;P niezle jaja z tym wszystkim

Moim zdaniem te testy owulacyjne trzeba robic conajmniej 2 razy dziennie rano i wieczorem bo jakbym nie zrobila wczoraj wieczorem a np rano to juz nie widzialabym wyniku bo to sporo godzin mija

Dzis wieczorem powtorka i jutro i pojutrze i w ogole;p bo ost za szybko chyba skonczylismy :P i pod koniec miesiaca przesylam wam test ale ciazowy z 2 kreskami:P grunt to optymizm tak mowilyscie pozdrawiam paaaa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2345.jpg (12,3 KB, 27 załadowań)
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png

Edytowane przez wpaula
Czas edycji: 2013-07-29 o 11:56
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:52   #4174
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Hej dziewczyny , musze sie przyznac ze nie wytrzymalam do rana i obudzilam meza:P wczoraj test wyszedl jak w zalaczniku i byl bardzo sliski sluz a dzis rano juz nie taki sliski i test owulacyjny juz nie wychodzi , wiec chyba dobrze ze dluzej nie czekalam;p w zalaczniku test hmm ale fajnie to wczoraj wyszlo , spalam na brzuszku nie wstawalam i ani kropelka nie uleciala nie wiem gdzie to ;p wchlonelo sie chyba hehe, aaa i jeszce stalam na glowie dwa razy :P jezu sama nie moge uwierzyc jaka jestem glupia ale co sie nie robi dla marzen a moj sie ze mnie smial:P jeszcze tak zwisalam troche z lozka ze tylko nogi na kanapie a reszta na podldoze ;p a moj do mnie taki w snie co ty tak wierzgasz;P niezle jaja z tym wszystkim

hehe Ty jesteś niezły numer
ja nigdy nie miałam aż tak wyraźnego testu owu

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:19   #4175
Gegee
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Witam się w 9 dc ktoś jeszcze o mnie pamięta???

Trochę mnie nie było, ale pod koniec tygodnia miałam dużo roboty, podczytywałam, ale jakoś tak nawet nie miałam co pisać... W weekend zaś wyjechaliśmy nad jezioro i w ogóle nie miałam tam zasięgu, więc wyszedł nieplanowany odpoczynek od telefonu i internetu. Było bardzo, bardzo fajnie pomimo tego, że gorąco strasznie.. Ale jakbyśmy zostali w Wwie to bysmy chyba padli Za tydzień jak będzie pogoda to też jedziemy

Cytat:
Ehh postaram się jakoś wyluzować... plamień nie mam, nigdy nie miałam, piersi urosły ale nie bolą.
Stresów mam za to sporo, ale to ze względu na chorobę mamy.
Kochana, wiem że to bardzo bardzo trudne, ale nie przejmuj się przynajmniej swoją fasolką Zobaczysz, wszystko będzie dobrze, musisz w to uwierzyć Inne stresy są i to naturalne, przecież nie oderwiesz się od tego... Trzymam jednak kciuki, żebyś miała dużo siły i żeby Cię to wszystko nie złamało... Dasz radę... Musisz dla swojego dziecka. Trzymaj się i nie daj się złamać, życie jest paskudne, ale pamiętaj o wszystkich dobrych chwilach i te pielęgnuj. Jak będziesz miała ochotę pogadać, to pisz śmiało... Sama widzisz, że wszystkie Cię tu z chęcią wysłuchamy

Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
dziewczynki dziekuje za pomoc jesteście nie ocenione zawsze można na Was liczyc pobiorę to luteinę do srody i odstawie będzie rowne 10dni wiec powinno pomoc już brzuch pobolewa wiec powinno wrescie ruszyc i dostane ta @ i pomyslec ze trace co rusz jakby cykl bo sa tak długie masakra jakas 45dc dziś
Pppatink, jak tam sytuacja u Ciebie się rozwija?

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Potwierdzam. Lepiej rano albo w dzień na świeżym powietrz albo wtedy i wted.
My wieczorne "Po Bożemu" omijaliśmy

U nas rano to nie ma szans Chyba, że w weekend. W tygodniu, ja ledwo z łóżka jestem w stanie wstać, a mąż też nie należy do rannych ptaszków Zostają więc tylko wieczory Ale przyznam się, że niby dni płodne mi się zbliżają, a ja coś nie mam ochoty na seks Może na dniach nastrój się poprawi, bo nie zamierzam się zmuszać tylko dlatego, że "trzeba"

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:

Moim zdaniem te testy owulacyjne trzeba robic conajmniej 2 razy dziennie rano i wieczorem bo jakbym nie zrobila wczoraj wieczorem a np rano to juz nie widzialabym wyniku bo to sporo godzin mija

Dzis wieczorem powtorka i jutro i pojutrze i w ogole;p bo ost za szybko chyba skonczylismy :P i pod koniec miesiaca przesylam wam test ale ciazowy z 2 kreskami:P grunt to optymizm tak mowilyscie pozdrawiam paaaa
żeby te wszystkie wygibasy okazały się owocne

p.s. ja owulacyjnych nie robię, bo i tak latam na monitoring, więc szkoda kasy i nerwów... ale słyszałam, że tych testów nie robi się z rana, tylko właśnie popołudniu. Więc może te poranne to i tak niewiele znaczą i liczy się ten wczorajszy wieczorny
Stary 2013-07-29, 13:52   #4176
ag9
Zadomowienie

Cytat:

No pozytywny test jak nic. Tylko weź pod uwagę że testy owu nie wskazują na owulację "już. One informuję że w ciągu najbliższych 12-24 h owulacja może (ale nie musi) wystąpić.
Ja robiłam testy owu i guzik z tego było. Jak przestałam to zaszłam
Stary 2013-07-29, 16:17   #4177
PPPatinka
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez Gegee Pokaż wiadomość
Witam się w 9 dc ktoś jeszcze o mnie pamięta???

Trochę mnie nie było, ale pod koniec tygodnia miałam dużo roboty, podczytywałam, ale jakoś tak nawet nie miałam co pisać... W weekend zaś wyjechaliśmy nad jezioro i w ogóle nie miałam tam zasięgu, więc wyszedł nieplanowany odpoczynek od telefonu i internetu. Było bardzo, bardzo fajnie pomimo tego, że gorąco strasznie.. Ale jakbyśmy zostali w Wwie to bysmy chyba padli Za tydzień jak będzie pogoda to też jedziemy

Kochana, wiem że to bardzo bardzo trudne, ale nie przejmuj się przynajmniej swoją fasolką Zobaczysz, wszystko będzie dobrze, musisz w to uwierzyć Inne stresy są i to naturalne, przecież nie oderwiesz się od tego... Trzymam jednak kciuki, żebyś miała dużo siły i żeby Cię to wszystko nie złamało... Dasz radę... Musisz dla swojego dziecka. Trzymaj się i nie daj się złamać, życie jest paskudne, ale pamiętaj o wszystkich dobrych chwilach i te pielęgnuj. Jak będziesz miała ochotę pogadać, to pisz śmiało... Sama widzisz, że wszystkie Cię tu z chęcią wysłuchamy

Pppatink, jak tam sytuacja u Ciebie się rozwija?

U nas rano to nie ma szans Chyba, że w weekend. W tygodniu, ja ledwo z łóżka jestem w stanie wstać, a mąż też nie należy do rannych ptaszków Zostają więc tylko wieczory Ale przyznam się, że niby dni płodne mi się zbliżają, a ja coś nie mam ochoty na seks Może na dniach nastrój się poprawi, bo nie zamierzam się zmuszać tylko dlatego, że "trzeba"

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

p.s. ja owulacyjnych nie robię, bo i tak latam na monitoring, więc szkoda kasy i nerwów... ale słyszałam, że tych testów nie robi się z rana, tylko właśnie popołudniu. Więc może te poranne to i tak niewiele znaczą i liczy się ten wczorajszy wieczorny
u mnie 49dc dziś tez już odstawiłam luteinę brałam 8 dni na ulotce przeczytałam ze bierze się od 5-7 dni czekam na ta france dziś tez dla swietego spokoju zrobiłam kolejny test ale negatywny w srode mam wizyte u endykrynologa może cos powie ciekawego w sprawie tych mega długich cykli ostatnio

ag9 kochana wspolczuje Ci bardzo oczywiście jak masz potrzebe się pozalic tak jak pisza dziewczyny chętnie wysłuchamy i nie przepraszaj bo my tez ( tzn ja) czasem marudzę z bardziej błahych powodów i nikt nie pisze ze marudzę

koziemleko
trzymam kciuki za wizyte

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:

no proszę ale piękne II kreski oby owocne staranka były )
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 19:34   #4178
malinka1984
Zakorzenienie

wpaula trzymam kciuki zeby test ciazowy byl z takim samym wynikiem jak owu.
Ja zrezygnowalam juz ze wszystkiego, co ma byc to bedzie bo po ostatnim monitoringu, testach owu zreszta bardzo skutecznych i tak @ przyszla jak w zegarku wiec narobilam sobie nadzieji. stwierdzam ze czas odpoczac, dac irganizmowi zyc swoim zyciem. Mamy w sumie 5 mies do pelnych 12 mies staran wiec nie ma sie co stresowac. Trzymam kciuki za Was
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 23:13   #4179
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
hehe Ty jesteś niezły numer
ja nigdy nie miałam aż tak wyraźnego testu owu

ale to ty jestes w ciazy)) a ja nie)

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:

uda sie wam na pewnomoze faktycznie cos w tym jest ze rano sie nie robi ja juz sama nic z tego wszystkiego nie rozumiem i chyba nikt nie zrozumie;p

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
No pozytywny test jak nic. Tylko weź pod uwagę że testy owu nie wskazują na owulację "już. One informuję że w ciągu najbliższych 12-24 h owulacja może (ale nie musi) wystąpić.
Ja robiłam testy owu i guzik z tego było. Jak przestałam to zaszłam
ja wiem dlatego zadzialaismy znowu w nocy

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:

no proszę ale piękne II kreski oby owocne staranka były )
dziekuje

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
wpaula trzymam kciuki zeby test ciazowy byl z takim samym wynikiem jak owu.
Ja zrezygnowalam juz ze wszystkiego, co ma byc to bedzie bo po ostatnim monitoringu, testach owu zreszta bardzo skutecznych i tak @ przyszla jak w zegarku wiec narobilam sobie nadzieji. stwierdzam ze czas odpoczac, dac irganizmowi zyc swoim zyciem. Mamy w sumie 5 mies do pelnych 12 mies staran wiec nie ma sie co stresowac. Trzymam kciuki za Was
pamietaj ze nadzieja umiera ostatnia nie zalamuj sie tylko proboj czasem zly humor wszystko pokrzyzuje marzenia sie spelniaja az sama sie zdziwisz w ogole pelno historii slsyzalam ze lekarze np komus mowili ze nie zajdzie a piekna ciaza albo ze zrobili invitro a potem swoje dziecko sie udalO:P na kazda z nas pewnie ejst pora pisana tylko molgiby tam na gorze powiedziec kiedy to bysmy sie nie wkurzaly

Edytowane przez wpaula
Czas edycji: 2013-07-30 o 09:13
Stary 2013-07-30, 10:42   #4180
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Witam się jako pierwsza

Z samymi dobrymi wiadomościami Moja fasolka rośnie, widziałam serduszko i takie drobne ruchy. Jakby się trzęsła
Wklejam obiecane zdjęcia
Zrobione w odstępie dwóch tygodni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1375173068757.jpg (16,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1375173053214.jpg (19,7 KB, 21 załadowań)
Stary 2013-07-30, 10:57   #4181
Malgos_12
Zakorzenienie

Wpaula - ja też słyszałam, że te testy owu powinno robić się o stałej porze, ale po południu. Miałam nawet kilka, ale nie zdążyłam użyć
I też czytałam (tzn mój tż wyszukał mi kilka artykułów na ten temat), że nie powinno się za bardzo wstrzymywać z przytulankami, bo wtedy plemniki są aktywniejsze i szybsze.
Poza tym to, że trafi w owu wcale nie znaczy, że na pewno zajdzie się w ciążę...

Kozie mleko - ale fajowy dzidziuś ... to ja wam wrzucę filmik mojego z końca 13-tego tygodnia

https://picasaweb.google.com/1098247...81089542397730
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 11:03   #4182
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Wpaula - ja też słyszałam, że te testy owu powinno robić się o stałej porze, ale po południu. Miałam nawet kilka, ale nie zdążyłam użyć
I też czytałam (tzn mój tż wyszukał mi kilka artykułów na ten temat), że nie powinno się za bardzo wstrzymywać z przytulankami, bo wtedy plemniki są aktywniejsze i szybsze.
Poza tym to, że trafi w owu wcale nie znaczy, że na pewno zajdzie się w ciążę...

Kozie mleko - ale fajowy dzidziuś ... to ja wam wrzucę filmik mojego z końca 13-tego tygodnia

Wzruszyłam się
Stary 2013-07-30, 11:04   #4183
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
u mnie 49dc dziś tez już odstawiłam luteinę brałam 8 dni na ulotce przeczytałam ze bierze się od 5-7 dni czekam na ta france dziś tez dla swietego spokoju zrobiłam kolejny test ale negatywny w srode mam wizyte u endykrynologa może cos powie ciekawego w sprawie tych mega długich cykli ostatnio
Trzymam kciuki za wizytę w takim razie żebyś się czegoś konkretnego dowiedziała.

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Witam się jako pierwsza

Z samymi dobrymi wiadomościami Moja fasolka rośnie, widziałam serduszko i takie drobne ruchy. Jakby się trzęsła
Wklejam obiecane zdjęcia
Rośnie jak na drożdżach

Cytat:
[B]

Cudeńko Już taki bobasek To Ty już niedługo będziesz czuła ruchy

A u mnie bez zmian... Gorąco strasznie, chociaż i tak lepiej niż wczoraj. Pracy dużo i zero chęci na przytulanki ta pogoda sprawia, że się człowiek chyba w ogóle nie chce ruszać Albo organizm daje znać, żeby spasować No nic, może przy weekendzie będzie lepiej

Miłego dnia dziewczynki.
Stary 2013-07-30, 11:19   #4184
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się jako pierwsza

Wklejam obiecane zdjęcia
wspaniale foteczki))))) gratuluje i ciesze sie razem z toba)))

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
niestety wiem owulacja jedno a ciaza drugie

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

filmik rewelacja jak widze takie cos to jescze bardziej chce maluszka;P i wcale mi to nie pomaga hihi)) naprawde slodkie

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:

A u mnie bez zmian... Gorąco strasznie, chociaż i tak lepiej niż wczoraj. Pracy dużo i zero chęci na przytulanki ta pogoda sprawia, że się człowiek chyba w ogóle nie chce ruszać Albo organizm daje znać, żeby spasować No nic, może przy weekendzie będzie lepiej

Miłego dnia dziewczynki.
to prawda upal straszny ale u nas juz dzis jest troche lepiej masz jeszce troche czasu chyba do owulacji mzoe najdzie ochota zawsze warto chociaz raz sie poprzytulac bo zawsze jest wtedy szansa a jak nie ma przytulanek to na pewno sie nie uda ja wiem ze nigdy sie nie poddam chocby mialo to trwac 10 lat za bardzo chce maluszka i niczego w zyciu bardziej nie pragne wiec nie moge sie poddawac i tak za dlugo na niego czekam 27 lat hehe

Edytowane przez wpaula
Czas edycji: 2013-07-30 o 11:22
Stary 2013-07-30, 12:29   #4185
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się jako pierwsza

Wklejam obiecane zdjęcia
Rośnie jak na drożdżach

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:

Nasz maluch tak się kręcił, i pokazywał tylko rączki i pięty

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:

Miłego dnia dziewczynki.
U Nas dziś o wiele chłodniej i kropi deszcz, więc ja już czuję się lepiej oby u Was się trochę schłodziło.
Zobaczysz, Ja Ci kiedyś wywróżyłam, że jak My z Malgos będziemy na porodówkach to Ty będziesz męczyła się z wymiotami i mdłościami Dostaniesz swój wymarzony prezent II kreski na I rocznicę ślubu
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 16:39   #4186
Gegee
Rozeznanie

Cytat:

U Nas dziś o wiele chłodniej i kropi deszcz, więc ja już czuję się lepiej oby u Was się trochę schłodziło.
Zobaczysz, Ja Ci kiedyś wywróżyłam, że jak My z Malgos będziemy na porodówkach to Ty będziesz męczyła się z wymiotami i mdłościami Dostaniesz swój wymarzony prezent II kreski na I rocznicę ślubu
To już niedługo, więc zamierzam się tej daty trzymać Obyś miała rację wróżko
Stary 2013-07-30, 22:09   #4187
Malgos_12
Zakorzenienie

U mnie też się dzisiaj ochłodziło, też się cieszę
Stary 2013-07-30, 22:36   #4188
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Uwielbiam oglądać wszelkie zdjęcia i filmiki z usg
Malgos widzę, że u Ciebie tak jak i u mnie małe ruchliwe.
A co mnie najbardziej bawi to na tym etapie usta wyglądają jak u simpsona nie wiem skad mi się takie porównanie wzięło

U nas w piątek wizyta. O ile młode ustawi się odpowiednio, może bedzie można już pierwsze typy co do płci obstawiać

W ogóle zrobilam dziś z mazur i jestem potwornie zmeczona.
Więc witam się i od razu życzę dobrej nocki i owocnej
Stary 2013-07-30, 22:47   #4189
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

W sumie dzidziuś na tym filmiku niewiele skakał, a potem ciężko było go pomierzyć a najlepsze jak lekarka powiedziała, żeby się odwrócił bo chciałaby zobaczyć kręgosłup i po 2 sekundach pokazał plecki
Stary 2013-07-30, 22:54   #4190
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
W sumie dzidziuś na tym filmiku niewiele skakał, a potem ciężko było go pomierzyć a najlepsze jak lekarka powiedziała, żeby się odwrócił bo chciałaby zobaczyć kręgosłup i po 2 sekundach pokazał plecki

Młode grzeczniutkie się szykuje

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Uwielbiam oglądać wszelkie zdjęcia i filmiki z usg
Malgos widzę, że u Ciebie tak jak i u mnie małe ruchliwe.
A co mnie najbardziej bawi to na tym etapie usta wyglądają jak u simpsona nie wiem skad mi się takie porównanie wzięło

U nas w piątek wizyta. O ile młode ustawi się odpowiednio, może bedzie można już pierwsze typy co do płci obstawiać

W ogóle zrobilam dziś z mazur i jestem potwornie zmeczona.
Więc witam się i od razu życzę dobrej nocki i owocnej
WOW to już czas na określanie płci Przecież dopiero co test robiłyście...
Stary 2013-07-30, 23:22   #4191
Malgos_12
Zakorzenienie

To wrzucę wam jeszcze mój wieczorny brzuszek (bardziej widoczny) - początek 15 tyg
http://i.imgur.com/WyQm6Ts.jpg?1
Stary 2013-07-30, 23:44   #4192
Trele_Morele
Zakorzenienie

Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Witam się jako pierwsza

Wklejam obiecane zdjęcia
Piekny maluszek
Moja mała jeszcze chwile temu taka była a dzis mam wrazenie ze chce wyjsc , I az boje sie ile juz wazy

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
To wrzucę wam jeszcze mój wieczorny brzuszek (bardziej widoczny) - początek 15 tyg
Wow ja w 16 tyg wygladałam juz jak mała foka )

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 08:03   #4193
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

Piękny
Takie mi się najbardziej podobają, bo są piękne ciążowe, a jednocześnie jeszcze wygodne i nie wygląda się jak słonica
Stary 2013-07-31, 11:00   #4194
Gegee
Rozeznanie

Heja laski

U nas dzisiaj znowu gorąco, że aż wytrzymać ciężko. Byle do weekendu - znowu pojedziemy nad jeziorko Ale woda będzie cieplutka po takim tygodniowym grzaniu

Malgos - brzusio piękny, normalnie do pozazdroszczenia I wcale nie masz się czego wstydzić Malutka jeszcze jesteś, jak ktoś nie wie, to pewnie nawet by się nie domyślił

Gdzie Wy się w ogóle podziałyście??? Tych starających to już w ogóle malutko, wszystkie pouciekały, czy może zaciążyły?
Stary 2013-07-31, 11:27   #4195
wpaula
Wtajemniczenie

sa starajace sa ale tez duzo juz w ciazy i bardzo dobrze tak powinno byc ja w tym cyklu nie licze na wiele , przytulanki byly tylko 2 razy , raz jak test owulacyjny pokazal 2 kreski to od razu i na drugi dzien a wczoraj nic , maz pracuje od rana do 21 lub 22 i nie ma sily poprostu taki jest zmeczony wiec szczerze bym sie zdziwila jakby sie udalo od 2 przytulanek no trudno za miesiac tez jest cykl maz ma urlop to moze wyjdziemy sobie gdzies i bedziemy zrelaksowani i wtedy sie uda))) ale wiadomo nadzieja jest wiec czekam az zrobie tescic kupilam bobo testy te czulsze wiec za 10 dni jakos przetestuje choc bardzo sie boje
Stary 2013-07-31, 12:55   #4196
malinka1984
Zakorzenienie

wpaula Ty tak w każdym cyklu testy kupujesz i robisz?
Ja bym oszalała widząc co miesiąc I kreskę. Ja jeśli przytulam się nie często i wiem że nie ma szans to anwet się nie łudzę bo po co.
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 13:02   #4197
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Heja laski

U nas dzisiaj znowu gorąco, że aż wytrzymać ciężko. Byle do weekendu - znowu pojedziemy nad jeziorko Ale woda będzie cieplutka po takim tygodniowym grzaniu

Malgos - brzusio piękny, normalnie do pozazdroszczenia I wcale nie masz się czego wstydzić Malutka jeszcze jesteś, jak ktoś nie wie, to pewnie nawet by się nie domyślił

Gdzie Wy się w ogóle podziałyście??? Tych starających to już w ogóle malutko, wszystkie pouciekały, czy może zaciążyły?
a u Nas dziś chłodno taka bardzo przyjemna pogoda dziwne bo mieszkamy dość blisko siebie, a takie różnice pogodowe
Ja już odliczam dni do urlopu TŻ w końcu nie będę siedziała sama w domu

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:

Przyjdzie jesień to wszystkie wrócą na wątek bo nie będą miały co robić wieczorami
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 13:24   #4198
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
wpaula Ty tak w każdym cyklu testy kupujesz i robisz?
Ja bym oszalała widząc co miesiąc I kreskę. Ja jeśli przytulam się nie często i wiem że nie ma szans to anwet się nie łudzę bo po co.
ja sie staram dopiero 2 cykl wiec okreslenie w kazdym troche szumnie brzmi hehe kupowalam na allegro takie testy owulacyjne paskowe juz nie pamietam za 12 zl 20 czy iles sztuk i tak samo ciazowe paskowe wiec w sumie grosze kosztuja , nie wiem czy dobzre dzialaja te ciazowe ale w ost cyklu ciazy nie pokazyaly i w ciazy nie bylam wiec chyba ok a w tym mies mam jeszce te paskowe ale zamowilam sobie po 5 zl bobo testy te czulsze , no tych nie kupowalam normalnie w aptece chyba 16 zl neich spadaja :P a zamowilam 4 szt i jeden test na pewno zrobie te testy i nadzieja daja mi sile zeby przetrwac od jednego cyklu do drugiego zeby to jakos zlecialo przytulanki to nie mysle potem czekam az test bede mogla zrobic jak wyjdzie negatywny to mam nadzieje ze moze jeszce jednak wyjdzie pozytywny az w koncu dostaje okres umieram z bolu wiec nie mysle o ciazy :P a potem szykuje sie na nowe przytulanki hehe i tak to sobie bedzie mijac az ktoregos dnia mam nadzieje ze sie uda

to prawda bylo malo przytulanek 2 razy ale trzeba wyjsc z zalzoenia ze wystarczy jeden raz a konkretny wiec nadzieja jest choc szanse male

jak sie teraz nie uda to na pewno pojde na usg w nast cyklu zeby spr jak to u mnie dokladnie wypada , bo kazdy cykl u mnie taki sam , okres po tylu samych dniach ewent 1 dzien roznicy , 2 kreski na tescie owulacyjnym w tym samym dniu plus w tym dniu tez okropna sliskosc i bol jajnikow i chcialabym zobaczyc na monitorze czy w dzien tej sliskosci i tego testu co sie dzieje czy to juz peka czy dopiero za jakis czas , wtedy wiedzialabym konkretniej kiedy powinnismy dzialac a tak to nie wiem

ps ja tez w tym cyklu zaczelam brac wiesiolek i zauwazylam lepszy sluz i wiecej cos on chyba jednak daje

Edytowane przez wpaula
Czas edycji: 2013-07-31 o 13:28
Stary 2013-07-31, 14:47   #4199
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
a u Nas dziś chłodno taka bardzo przyjemna pogoda dziwne bo mieszkamy dość blisko siebie, a takie różnice pogodowe
Ja już odliczam dni do urlopu TŻ w końcu nie będę siedziała sama w domu

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Przyjdzie jesień to wszystkie wrócą na wątek bo nie będą miały co robić wieczorami
U nas chłodu żadnego nie ma wczoraj może trochę się ochłodziło, ale dzisiaj z powrotem to samo. Dodatkowo jeszcze, mamy okna na południowy wschód, więc nam słońce równo przygrzewa, a w bloku to wiadomo, nie do wytrzymania. Ale montujemy rolety, jakieś super ekstra odbijające światło - mam nadzieję, że pomogą

Jesienią to najmilej wieczory spędzać w objęciach tż, a nie na forum siedzieć Ale fakt, pogoda wakacyjna nie sprzyja siedzeniu przed kompem. Chociaż ja mam taką pracę, że codziennie przesiaduję całe godziny

A Wy Justiii chyba też macie blisko nad jeziora?

Cytat:
ja sie staram dopiero 2 cykl wiec okreslenie w kazdym troche szumnie brzmi hehe kupowalam na allegro takie testy owulacyjne paskowe juz nie pamietam za 12 zl 20 czy iles sztuk i tak samo ciazowe paskowe wiec w sumie grosze kosztuja , nie wiem czy dobzre dzialaja te ciazowe ale w ost cyklu ciazy nie pokazyaly i w ciazy nie bylam wiec chyba ok a w tym mies mam jeszce te paskowe ale zamowilam sobie po 5 zl bobo testy te czulsze , no tych nie kupowalam normalnie w aptece chyba 16 zl neich spadaja :P a zamowilam 4 szt i jeden test na pewno zrobie te testy i nadzieja daja mi sile zeby przetrwac od jednego cyklu do drugiego zeby to jakos zlecialo przytulanki to nie mysle potem czekam az test bede mogla zrobic jak wyjdzie negatywny to mam nadzieje ze moze jeszce jednak wyjdzie pozytywny az w koncu dostaje okres umieram z bolu wiec nie mysle o ciazy :P a potem szykuje sie na nowe przytulanki hehe i tak to sobie bedzie mijac az ktoregos dnia mam nadzieje ze sie uda

to prawda bylo malo przytulanek 2 razy ale trzeba wyjsc z zalzoenia ze wystarczy jeden raz a konkretny wiec nadzieja jest choc szanse male

jak sie teraz nie uda to na pewno pojde na usg w nast cyklu zeby spr jak to u mnie dokladnie wypada , bo kazdy cykl u mnie taki sam , okres po tylu samych dniach ewent 1 dzien roznicy , 2 kreski na tescie owulacyjnym w tym samym dniu plus w tym dniu tez okropna sliskosc i bol jajnikow i chcialabym zobaczyc na monitorze czy w dzien tej sliskosci i tego testu co sie dzieje czy to juz peka czy dopiero za jakis czas , wtedy wiedzialabym konkretniej kiedy powinnismy dzialac a tak to nie wiem

ps ja tez w tym cyklu zaczelam brac wiesiolek i zauwazylam lepszy sluz i wiecej cos on chyba jednak daje
My się staramy już 8 cykl i jak dotąd zrobiłam 2 testy tylko. Pierwszy jakoś na samym początku - 1 albo 2 cs, a drugi przed wyjazdem na wakacje, żeby wiedzieć na czym stoję. I nie zamierzam robić, bo to w sumie bez sensu. Jak by mi się @ spóźniła ze 2-3 dni to pewnie bym zrobiłam, ale póki co wszystko jak w zegarku, więc nawet nie mam pretekstu

A usg to naprawdę dobra sprawa Trochę kosztowna, ale warto chociaż raz zrobić przed owu i zaraz po, żeby wiedzieć, że wszystko ok.

Ja właśnie się umówiłam na piątek - będę w 13dc i zobaczymy co tam się wykluwa Chociaż tż już powiedziałam co mi Justiii wywróżyła i tego się trzymam nie wierzę,więc że wyjdzie wcześniej Zresztą ten termin nie jest taki zły i nawet mi pasuje pod względem spraw służbowych itp.
Stary 2013-07-31, 15:15   #4200
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:

My się staramy już 8 cykl i jak dotąd zrobiłam 2 testy tylko. Pierwszy jakoś na samym początku - 1 albo 2 cs, a drugi przed wyjazdem na wakacje, żeby wiedzieć na czym stoję. I nie zamierzam robić, bo to w sumie bez sensu. Jak by mi się @ spóźniła ze 2-3 dni to pewnie bym zrobiłam, ale póki co wszystko jak w zegarku, więc nawet nie mam pretekstu

A usg to naprawdę dobra sprawa Trochę kosztowna, ale warto chociaż raz zrobić przed owu i zaraz po, żeby wiedzieć, że wszystko ok.

Ja właśnie się umówiłam na piątek - będę w 13dc i zobaczymy co tam się wykluwa Chociaż tż już powiedziałam co mi Justiii wywróżyła i tego się trzymam nie wierzę,więc że wyjdzie wcześniej Zresztą ten termin nie jest taki zły i nawet mi pasuje pod względem spraw służbowych itp.
i podziwiam cie ze wytrzymujesz bez testu ja poki co nie moge jestem zbyt ciekawska hehe wole zrobic z jedna kreska niz nie zrobic :P moze poprostu lubie robic testy hehe a jakby sie udalo to zawsze choc kilka dni jakabym sie wczesniej dowiedziala to dla mnie meeega duzo ale z czasem pewnie etz pzrestane

zycze powodzenia na usg mam nadzieje ze wykluje sie dorodne jajeczko, ktore jak magnes przyciagnie biednego plemniczka i nie pusci)) ale nie obrazilalbys sie gdyby to wczesniej nastapilo niz wrozba z pewnoscia)))
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości