Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-30, 12:18   #181
manieczka1
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
jak ktoś nie pamięta bo Wy młode jesteście to wkleję zdjęcie
bardzo ładna kiecka podoba mi się połączenie materiałów
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 12:19   #182
fantastka
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Ok.
Teraz pytanie czy którejś się chce objaśnić mi co i jak z tymi wykresami?

Bo się za to biorę, a tak naprawdę nie do końca kumam Co prawda czasu mam na to dużo, ale irytuje mnie, że nie wiem o czym rozmawiacie

To tak jak krowie na rowie:
- jak się zmienia temperatura w czasie cyklu?
- rozumiem, że jak rośnie to owulacja? To musi być nagły skok czy powolne rośnięcie?
- Jak już widać skok temp. to kiedy trzeba się kochać?
- Po owulacji rozumiem, że sobie normalnie temperatura powoli spada? A jak nie spada to się cieszycie, bo ewentualnie może być ciąża? Czy może trzeba się czegoś nadzwyczajnego doszukiwać w tej temp. po owulacji?

Wybaczcie, ale nie ogarniam jeszcze
Zaraz ci wszystko napiszę... daj mi chwilkę, dużo tych pytań

Cytat:
Fantastka a twojej nie widziałam, nie mogę znaleźć linka, tak pędzicie, że ciągle jestem z tyłu
Wyślę ci linka na PW

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 12:20   #183
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Chodzę prywatnie, myślałam że to dobra lekarka, no ale okazuje się że jest dobra jak wszystko jest ok a jak są problemy to du....pa Ciekawe co mi jutro powie,

Brydzia ja czytałam że ty masz super pracę, ja studiowałam 5 lat finanse i bankowość, no ale w końcu w nieruchomościach wylądowałam ale ciągle się zastanawiam czy nie wrócić do "korzeni" i nie spróbować sił w jakimś banku czy korporacji, może mi się jakąś karierę uda zrobić Póki co stwierdziłam że ten rok, dwa "poświęce" dla drugiego dziecka, przy okazji podszkolę mój angielski i zrobię jakiś certyfikat żeby mieć papier. No ale okazuje się że z tym drugim dzieckiem to może być trudniej niż ze zmianą pracy
Kochanie nie martw sie, jeszcze nie wszystko jest przesadzone. Musi byc ok!

Co do pracy, to zapraszam na Cypr Tutaj w bankowosci akurat jest duzo pracy. Nie w stacjonarych bankach , ale wlasnie w forexie, inwestycje itd A widzisz ja za to bym chciala w nieruchomosciach pracowac, chyba przez tego idiote obrzydlo mi wszystko

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url]

30.07.204 - dieta Montignac I faza
brydziajones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 12:22   #184
manieczka1
Zakorzenienie

ja na fryzjera trafiłam dobrego - zrobił dokładnie taką fryzurkę, jaką chciałam ale jak wróciłam od makijażystki to zaraz wszystko zmyłam i umalowałam się sama, bo wyglądałam jak potwór

a te pytania to ja sama miałam ochotę zadać, więc też czekam na odpowiedź co z tymi tempkami, jak one się zmieniają podczas cyklu
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-07-30, 12:23   #185
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Zaraz ci wszystko napiszę... daj mi chwilkę, dużo tych pytań

Dziękować

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość

Co do pracy, to zapraszam na Cypr Tutaj w bankowosci akurat jest duzo pracy. Nie w stacjonarych bankach , ale wlasnie w forexie, inwestycje itd A widzisz ja za to bym chciala w nieruchomosciach pracowac, chyba przez tego idiote obrzydlo mi wszystko
A ten cały kryzys Wam już minął?

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
ja na fryzjera trafiłam dobrego - zrobił dokładnie taką fryzurkę, jaką chciałam ale jak wróciłam od makijażystki to zaraz wszystko zmyłam i umalowałam się sama, bo wyglądałam jak potwór

a te pytania to ja sama miałam ochotę zadać, więc też czekam na odpowiedź co z tymi tempkami, jak one się zmieniają podczas cyklu

A nie robiłaś próbnego makijażu?

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 12:23   #186
katekatee
Zadomowienie

Cytat:

Eh ci fryzjerzy Ja też zawsze mam problem z fryzurami, wszystkie mi robią wielki babciny łeb
Ja lubie wielki babciny łeb Ale ja mam długie włosy i to sobie potem wyrównam, ale czasem jak wyjde od fryzjera to tżt się śmieje że jak lew wyglądam

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 12:23   #187
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
Dziękuję Tobie już mówiłam, że wyglądałaś pieknie i miałaś taką wytworną fryzurę, bo ja miałam rozpuszczone kręcone, teraz zrobiłabym coś nowoczenego ale u nas znaleść fryzjera dobrego to lepiej iść w wałkach na głowie, lepiej by się wyglądało.

Na chrzest mojego synka poszłam do takiego salonu loreala chyba ę ą i w ogóle a wyszłam z rozpuszczonymi włosami i 1 spiralką z tyłu zebraną od uszu po 2 stronach i wyglądałam jak dziecko na 1 Komunie Św!
Leciałam do domu i to rozwalałam, a byłam już spóźniona i nie dało się tego prostownicą naprawić bo tak nalakierowała te 2 loki!
Zepsuła mi całe chrzciny, bo ja jako mama dziecka wyglądałam jak bym dopiero wstała z łóżka, okropność!
Miałam to szczęście, że czesała mnie fryzjerka, która zna i czesze mnie od wielu lat i miałam do niej stuprocentowe zaufanie Zresztą czesała mnie, moją mamę i narzeczonego

A ostatnio na wesele czesałam się też w L'orealu, bo mam blisko domu, i jak sobie sama potem na poprawiny zrobiłam koka, to wszyscy stwierdzili, że lepiej niż poprzedniego dnia Dlatego następnym razem nie będę się już czesać u fryzjera A 80 zł w kieszeni
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 12:25   #188
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
A nie robiłaś próbnego makijażu?
no właśnie nie - ja praktycznie wcale się nie maluję i myślałam, że jak tylko leciutko ma mnie umalować to bez sensu iść na próbny
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-07-30, 12:27   #189
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość

O bardzo chętnie, chciałabym pracować w takiej dużej firmie żeby móc jeździć na szkolenie, robić jakieś kursy, ja to wogóle bardzo lubię się uczyć tylko czasu nie mam No i mój tżt to twierdzi że teraz to trzeba w dziecko inwestowac a nie w siebie On ma państwową posadkę więc mu nie zależy. A w nieruchomościach w Polsce jest teraz ciężko, zastój straszny.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 12:35   #190
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaa, takie coś Suknia bardzo ładna

No ci powiem, że sama się nie mogę obrobić z tymi gadułami

Eh ci fryzjerzy Ja też zawsze mam problem z fryzurami, wszystkie mi robią wielki babciny łeb
No taki wielki babciny łeb miałam na swojej studniówce! a właściwie zrezygnowałam ze swojej i byłam z chłopakiem u niego i nikogo nie znałam i wyglądałam jak matrona, teraz żałuję, że nie powyciągałam wsuwek i nie miałam loków bo milion razy lepiej bym wyglądała niż z tym kaskiem na całej głowie

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
bardzo ładna kiecka podoba mi się połączenie materiałów
Dziękuję
Ja nie wyglądałam tak rockowo bo ta modelka jest wyższa i jej nogi widać i miałam inne włosy

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Miałam to szczęście, że czesała mnie fryzjerka, która zna i czesze mnie od wielu lat i miałam do niej stuprocentowe zaufanie Zresztą czesała mnie, moją mamę i narzeczonego

A ostatnio na wesele czesałam się też w L'orealu, bo mam blisko domu, i jak sobie sama potem na poprawiny zrobiłam koka, to wszyscy stwierdzili, że lepiej niż poprzedniego dnia Dlatego następnym razem nie będę się już czesać u fryzjera A 80 zł w kieszeni
Maxwelka a ta twoja fryzjerka to nie jest czasem jakąś znaną vipowską fryzjerką? taką dziewczynę widziałam kiedyś w tv

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 12:37   #191
fantastka
Zakorzenienie

Jak się zmienia temperatura w czasie cyklu?

Po miesiączce temperatura jest dość niska (jej wysokość to kwestia indywidualna, dla jednej to poniżej 36 stopni, dla innych powyżej, wiadomo). To tzw. pierwsza faza, która trwa do owulacji. Owulacja jest dla nas bardzo ważna, ponieważ wtedy dochodzi do zapłodnienia. Dlatego szukamy jej objawów. Pierwszym objawem jest śluz. O rodzajach śluzu możesz poczytać TUTAJ (ogólnie polecam bazę wiedzy na Ovufriend, ja z niej bardzo dużo wyniosłam). Jak pojawi się rozciągliwy lub wodnisty oznacza to najprawdopodobniej nadejście dni płodnych. Śluz jest po to, żeby plemniki mogły w nim przeżyć do owulacji (mogą w nim przeżyć max do 5 dni, ale zazwyczaj około 3).
Drugim objawem nadchodzącej owulacji jest temperatura. Cytuję siebie:

Cytat:
Owulacja jest wtedy, kiedy twoje jajeczko uwalnia się z pęcherzyka i leci sobie jajowodem - wtedy może dojść do zapłodnienia, bo jajo jest na wolności Żeby się uwolnić ono potrzebuje takiego hormonu LH (ten wykrywają testy owulacyjne, dlatego 36-24 godziny przed owu one mogą pokazać, że owu będzie). Po uwolnieniu jajeczka pęcherzyk, z którego wyszło wydziela progesteron - on jest odpowiedzialny za wzrost temperatury po owulacji, dlatego czekamy na skok - jeśli temperatura wzrosła oznacza to, że jajeczko już zostało uwolnione i jest po owulacji .
No to jest po owulacji i masz wysokie temperatury, bo progesteron cały czas się wydziela. Jeśli spadnie to znaczy, że idzie @. Jeśli zaobserwujesz tzw. drugi skok temperatury wzwyż tzn. że mogło mieć miejsce zagnieżdżenie. Jeśli w okolicach spodziewanej @ temperatura nie spadnie - bardzo prawdopodobne, że jesteś w ciąży, bo w czasie ciąży progesteron dalej jest wydzielany. Jeśli przez fazę lutealną (od owu do @ czy tam spodziewanej @) zaobserwujesz jeden spadek temperatury to nie wszystko jest jeszcze stracone - to mogło (ale nie musiało) być zagnieżdżenie. Ważny jest ogólna tendencja temperatur do spadku - jeśli więcej ich spada to raczej będzie @.
Rozumiem, że jak rośnie to owulacja? To musi być nagły skok czy powolne rośnięcie?

Jak temperatura wzrosła to jest po owulacji, czyli jajo wyszło z pęcherzyka i jest w jajowodzie, w którym może dojść do zapłodnienia do 12-36 godzin od samego faktu pęknięcia pęcherzyka. Później nie może dojść do zapłodnienia, dlatego trzeba kochać się, kiedy jest śluz płodny (przed owu) i dopóki nie będzie skoku. Skok może być nagły (mój obecny wykres), a może być stopniowy (mój poprzedni wykres).

Jak już widać skok temp. to kiedy trzeba się kochać?

Po skoku jest już raczej za późno.

Po owulacji rozumiem, że sobie normalnie temperatura powoli spada?
Może być cały czas wysoko i spaść nagle dopiero dzień przed @ lub w dniu @. A może spadać stopniowo (znowu mój poprzedni wykres, potem je podlinkuję)

A jak nie spada to się cieszycie, bo ewentualnie może być ciąża?
Dopóki drastycznie nie spadnie (moim zdaniem pod linię podstawowych temperatur) i dopóki nie ma @ to właśnie się cieszymy, że może być ciąża

Czy może trzeba się czegoś nadzwyczajnego doszukiwać w tej temp. po owulacji?

Po owulacji obserwujemy, czy nie ma drugiego skoku wzwyż, jak przy owu tylko jeszcze wyżej (to może być zagnieżdżenie) lub jednodniowego spadku (to też może być zagnieżdżenie)

Czy coś jeszcze jest niejasne?

25.05.2013

Michał
Szymon

Edytowane przez fantastka
Czas edycji: 2013-07-30 o 12:43
Stary 2013-07-30, 12:39   #192
Kamel
Wtajemniczenie

odważę się tak jak Maxwelka i wkleję 3 zdjęcia ze ślubu Ale proszę o wyrozumiałość bo 7 lat robi swoje!

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-07-30, 12:41   #193
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Maxwelka a ta twoja fryzjerka to nie jest czasem jakąś znaną vipowską fryzjerką? taką dziewczynę widziałam kiedyś w tv
Jest Ale ona przyjmuje normalnie ludzi z ulicy, nie wybiera między znanymi a nie znanymi... Strzyże mnie od ponad 10 lat i nie wyobrażam sobie chodzić do nikogo innego...

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
odważę się tak jak Maxwelka i wkleję 3 zdjęcia ze ślubu Ale proszę o wyrozumiałość bo 7 lat robi swoje!
Dajesz!
Stary 2013-07-30, 12:41   #194
Kamel
Wtajemniczenie

Ps. nie cytujcie bo skasuje je później

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2013-07-30 o 15:19
Stary 2013-07-30, 12:44   #195
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Jest Ale ona przyjmuje normalnie ludzi z ulicy, nie wybiera między znanymi a nie znanymi... Strzyże mnie od ponad 10 lat i nie wyobrażam sobie chodzić do nikogo innego...

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Dajesz!
No właśnie tez bym do niej poszła ale z Rz za daleko

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-07-30, 12:44   #196
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Przy cytowaniu załączniki się nie przenoszą

Pięknie i widać, że szczęśliwi Chociaż faktycznie trochę się moda ślubna zmieniła teraz
Stary 2013-07-30, 12:45   #197
Kamel
Wtajemniczenie

ajajajaj wkleiłam takie ogromniaste zdjęcia, zapomniałam zmniejszyć wstydzę się zaraz usunę

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-07-30, 12:45   #198
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się zmienia temperatura w czasie cyklu?

Po miesiączce temperatura jest dość niska (jej wysokość to kwestia indywidualna, dla jednej to poniżej 36 stopni, dla innych powyżej, wiadomo). To tzw. pierwsza faza, która trwa do owulacji. Owulacja jest dla nas bardzo ważna, ponieważ wtedy dochodzi do zapłodnienia. Dlatego szukamy jej objawów. Pierwszym objawem jest śluz. O rodzajach śluzu możesz poczytać TUTAJ (ogólnie polecam bazę wiedzy na Ovufriend, ja z niej bardzo dużo wyniosłam). Jak pojawi się rozciągliwy lub wodnisty oznacza to najprawdopodobniej nadejście dni płodnych. Śluz jest po to, żeby plemniki mogły w nim przeżyć do owulacji (mogą w nim przeżyć max do 5 dni, ale zazwyczaj około 3).
Drugim objawem nadchodzącej owulacji jest temperatura. Cytuję siebie:

Rozumiem, że jak rośnie to owulacja? To musi być nagły skok czy powolne rośnięcie?

Jak temperatura wzrosła to jest po owulacji, czyli jajo wyszło z pęcherzyka i jest w jajowodzie, w którym może dojść do zapłodnienia do 12-36 godzin od samego faktu pęknięcia pęcherzyka. Później nie może dojść do zapłodnienia, dlatego trzeba kochać się, kiedy jest śluz płodny (przed owu) i dopóki nie będzie skoku. Skok może być nagły (mój obecny wykres), a może być stopniowy (mój poprzedni wykres).

Jak już widać skok temp. to kiedy trzeba się kochać?

Po skoku jest już raczej za późno.

Po owulacji rozumiem, że sobie normalnie temperatura powoli spada?
Może być cały czas wysoko i spaść nagle dopiero dzień przed @ lub w dniu @. A może spadać stopniowo (znowu mój poprzedni wykres, potem je podlinkuję)

A jak nie spada to się cieszycie, bo ewentualnie może być ciąża?
Dopóki drastycznie nie spadnie (moim zdaniem pod linię podstawowych temperatur) i dopóki nie ma @ to właśnie się cieszymy, że może być ciąża

Czy może trzeba się czegoś nadzwyczajnego doszukiwać w tej temp. po owulacji?

Po owulacji obserwujemy, czy nie ma drugiego skoku wzwyż, jak przy owu tylko jeszcze wyżej (to może być zagnieżdżenie) lub jednodniowego spadku (to też może być zagnieżdżenie)

Czy coś jeszcze jest niejasne?

Ooo to teraz stało się jaśniutkie

W takim razie stwierdzam, że bardzo dobrze, że wzięłam się za to mierzenie teraz.
Przynajmniej poznam tendencje mojego organizmu i będę mogła przewidzieć kiedy mniej więcej owulacja nastąpi
Czyli tak de facto seks w dniu skoku temperatury to już po ptakach?

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-07-30, 12:45   #199
manieczka1
Zakorzenienie

fantastka jesteś wielka! normalnie chyba sobie to wydrukuję i na lodówkę powieszę
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-07-30, 12:46   #200
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Ps...
No piękna z ciebie bestia Bardzo ładna jesteś

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-30, 12:46   #201
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:

Pięknie i widać, że szczęśliwi Chociaż faktycznie trochę się moda ślubna zmieniła teraz
To fajnie, pewnie tylko linki

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-07-30, 12:47   #202
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
...

Ślicznie wyglądałaś
Widać różnicę tych 7 lat, ale mimo wszystko

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-07-30, 12:47   #203
manieczka1
Zakorzenienie

Kamel faktycznie moda się zmienia ale zawsze będą podobały mi się zdjęcia czarno-białe i w sepii macie piękną pamiątkę pięknie razem wyglądacie
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-07-30, 12:48   #204
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie nie - ja praktycznie wcale się nie maluję i myślałam, że jak tylko leciutko ma mnie umalować to bez sensu iść na próbny
ja nie byłam na próbnej ani fryzurze, ani na makijażu, a wyglądałam mega ładnie myślałam o probnych ale odradały mi panie bo mówiły, że szkoda kasy... a za fryzurę ślubną zapłaciłam bardzo mało chyba z 30 zł , jak mama płaciła to aż w szoku była, bo miala prygotowane więcej ( pytałam o cenę przed i powiedziała ok 50-60 zł, ale szłam z mamą i okaało się, że to za 2 głowy )

ale się dziś ochłodziło ... wrescie coś ugotuję, bo tak to było mega gorąco.

Wczoraj z tż rozmawiałam jak powiadomić go/ rodziców jak już będę w ciąży. Tż chce wiedzieć od razu, a do rodziców pojedziemy w koszulkach będę mamą/tatą

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 12:49   #205
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
No piękna z ciebie bestia Bardzo ładna jesteś
Ja nienawidzę swojej "urody" no ale cóż wybrać nie mogłam, to która następna się pochwali jak wygląda Fajnie wiedzieć z kim się pisze))), potem usuniemy zdjęcia. Ja synka wczoraj usunęłam

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-07-30, 12:50   #206
anyaG25
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo ładne zdjęcia, ciekawa sukienka (nawet teraz bym taką założyła) i śliczna Panna Młoda
anyaG25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 12:50   #207
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:

Ale nie można usuwać zdjęć, w związku, z którymi toczy się dyskusja, o ile wiem

Cytat:
Ooo to teraz stało się jaśniutkie

W takim razie stwierdzam, że bardzo dobrze, że wzięłam się za to mierzenie teraz.
Przynajmniej poznam tendencje mojego organizmu i będę mogła przewidzieć kiedy mniej więcej owulacja nastąpi
Czyli tak de facto seks w dniu skoku temperatury to już po ptakach?
Raczej po ptakach Chociaż jakby to policzyć to jakieś szanse są... Owulacja mogła być np. późnym wieczorem przed skokiem, mierzysz temp. o 5 i niby możesz mieć parę godzin, w których jeszcze jajko nie dotarło do macicy, ale to takie gdybanie Raczej żadna z nas nie wie, jak długo jej jajeczko wędruje, czy to 12 godzin czy 36

Cytat:
fantastka jesteś wielka! normalnie chyba sobie to wydrukuję i na lodówkę powieszę
Mam nadzieję, że się przydałam i przede wszystkim żadnych głupot wam tu nie natrzaskałam Bo ja to wszystko na chłopski rozum biorę

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-30, 12:51   #208
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
Wczoraj z tż rozmawiałam jak powiadomić go/ rodziców jak już będę w ciąży. Tż chce wiedzieć od razu, a do rodziców pojedziemy w koszulkach będę mamą/tatą
super pomysł z tymi koszulkami
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-07-30, 12:52   #209
anyaG25
Rozeznanie

Cytat:
Ja też !! Takiego wyjaśnienia było nam trzeba! Jak krowie na rowie, krok po kroku, zrozumiałe dla każdego! Pięknie
anyaG25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 12:52   #210
Kamel
Wtajemniczenie

7 lat później....

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2013-07-30 o 15:20
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości