|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Wiecie co gadam teraz z koleżanką ,która też jest w ciązy miałam się z nią spotkać ale jakoś nie mam ochoty . Widzę , że już z jej strony rywalizacja się zaczyna czego ja nie lubie . Mówię że teraz byłam u lekarza i zbadał mnie na samolocie i posłuchał serca dziecka a o na , że u niej jej lekarz zawsze robi USG . Czy znam dokładną już date porodu mówię , ze nie lekarz jeszcze nie mówił ona już zna . Jej ciąża jest starsza o 7 tc . Płeć już w tym i tym tc znała już kilka razy jej potwierdzili blaaa blaaa blaaa .... nie lubię naprawdę czegoś takiego typu " mój lekarz jest lepszy , to jest lepsze , szybciej rośnie itp . "
|
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siedzę jak na szpilkach
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
podczytuje Was od jakiegoś czasu,i trochę się wahałam. Ale stwierdziłam że dłużej nie chce być w krzakach,przyjmniecie mnie? Jestem mama 2-letnich bliźniaczek, Leny i Liliany. A teraz spodziewamy się z mężem jedenego babelka na luty 2014r. Isia trzymam za badanie, a do jakiego szpitala jedziesz na amniopunkcje? Bo sama z dziewczynami jedziłam na genetyczne i polówkowe do Łodzi. Trzymaj się!
|
#3456 |
|
BAN stały
|
Witam Was w ten jakże piękny niegorący dzień
niestety troszkę zawiedziona jestem bo zapowiadali burze na noc i deszcze cały dzień a tu nic no ale cóż począć...Czy któraś z Was po odstawieniu duphastonu miała bóle brzucha? Ja od kilku dni już go nie biorę i zaczęły mi się takie klujące bóle, nie trwają ileś tam tylko co jakiś czas zakuje jakby mi ktoś igłę wbijał i jest to denerwujące strasznie a wizyta dopiero w piątek... Zaczynam robić słoiczki na zimę... kompoty, dżemy, ogóreczki Wczoraj byłam na jeżynach i 1,5kilo już dziś stygnie jako dżemiki |
|
|
|
#3457 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
))To piękne miejsce, to osiedle rodziny oswaldów, jakbyś z krzyżowej jechała w prawo przy kościele, za osiedlem jest taka równina, wszyscy mówią na to "maryna"...a za równiną już piaśniki Uwielbiam to miejsce, piechotką po lody do tesco (do dziś robię tam zakupy, mimo, że mam tu bliżej też...no i mieszka tam moje cudowna część rodzny, ta ze strony mojej Mamy. Dobrzy, ciepli ludzie Jeśli lubisz ryby, to na mielęckiego jest taki mały sklepik rybny, zawsze wszystko świeże i pyszne Obecnie mają remont,ale już za niedługo kończą To właśne siostra mojej mamy i jej mąż i moja kuzynka prowadzą ))To tak, w skrócie Trzymam kciuki mocno ))
|
|
#3458 |
|
Rozeznanie
|
A może mi ktoś wytłumaczy " jak krowie na rowie" jak robicie te genetyczne i macie większe prawdopodobieństwo jakieś wady genetycznej niż przeciętna osoba - jak wam wychodzi z tych badań powiedźmy 1/345 to znaczy, że jedno dziecko na 345 urodzi się z tą wadą i to jest loteria czy wasz? Czy lekarze Wam wykluczają te wszystkie wady? Bo ja nie rozumiem tego, że na początku ktoś ma jakiś tam wynik później trochę spada i liczy się wtedy ten drugi - to znaczy, że pierwszy był źle wykonany? i już się nie robi po tym drugim?
|
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem z okolic Sieradza,do Łodzi jeździłam ze względu na jedną kosmowke,by wykluczyć zespół podkradania
|
#3461 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy tak można ale może powtórzyć cały test w innym ośrodku? nie wiem czy tak się robi ale moe warto... ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
jak się tak będzie przechwalać to powiedz jej " a moje dziecko będzie mądrzejsze i jest ładniejsze" i może się zamknie ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
witaj ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
pierwszy jest z USG (biorąc pod uwagę różne parmetry np. wiek matki) a drugi po dodaniu analizy krwi i ten jest prawidłowy- jakby po korekcie poprawcie mnie jesli źle mówię bo nie jestem w tym ekspertem ale tyle wyczytałam i sama zrozumiałam. poza tym PAPPA to wynik statystyczny-prawdopodobieństwo a nie "wyrok" Wyobraźcie sobie,że mojej koleżance trisomia 21 wyszła na poziomie 1:20 i to wyniki dostała w samych wykresach kołowych więc nic nie rozumiała a gin był na urlopie. Jak się dowiedziała to mało na zawał nie zeszła, robiła aminopunkcję i wyszło OK.Pół roku temu urodziła zdrową córeczkę ale co przepłakała to jej
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3462 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ojciec sam się nie opamięta to niestety nic nie zrobisz. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jest fajnie jak maluch tak delikatnie puka a czasem jak się przekręca to aż boli![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do dżemów to pewnie jestem dziwoląg, ale ja nie lubię i nie jadam , więc tym samym nie zajmuję się ich produkcją
|
|
#3463 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
2 bliźniaczki wesoło masz w domku Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamiętam jak byłaś w ciąży z dziewczynami W którym tygodniu teraz jesteś?
|
|
#3465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3466 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
właśnie wróciliśmy z mężem od lekarza. Kość nosowa obecna, przepływy prawidłowe, przezierność 1,3. Nawet udało się policzyć paluszki u rączek i jest ich 5 Strasznie się denerwowałam na tym usg, ale mój tż był ze mną i cały czas mnie trzymał za nogę bo siedział z tyłu przy leżance. W ogóle to dawno nie widziałam go tak poruszonego, chyba ostatnio na naszym ślubie ( a było to 7 m-cy temu)
|
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na przykład dla trisomii 13 mam 1:1200, a dla 21 juz tylko 1:5500.
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zdecydowała sie na amniopunkcje, ale plod obumarl w 16 tygodniu.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
I tak od razu mnie maglujesz? A Ty skąd jesteś?
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to przykre ale może to i lepiej że tak sie stało....
|
|
|
#3472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co widzę mój mąż też czeka z niecierpliwością na usg. Nawet nie myślałam, że tak Go to wkręci nakazał, żebym się tak umówiła by On koniecznie mógł pójść
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Czasem los,Bóg decyduje za na nas o wielu rzeczach. Ktoś mi kiedyś powiedział,że Bóg daje tyle trosk ile dana osoba jest w stanie znieść. Ale życzę Wam wszystkim byście urodziły zdrowe maluszki
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
bo jestem z okolic zduńskiej woli ale do sieradza jeżdżę do lekarza i zastanawiam się czy chodzisz do tego samego czy nie .
Bo w sumie jak czytam opisy dziewczyn po badaniach to zazwyczaj mają jakąś kartkę z wynikami a mi mój raczej nic nie daje marze tylko w karcie ciąży rzeczy do ktorych nie mogę się doczytać i jestem ciekawa czy jakby było cos nie tak to czy właśnie by mnie gdzieś wysłał na badania czy zalecił jakieś dodatkowe badania . |
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Upadły ANIOŁ Ja chodzę do dr Błasiaka, a Ty?
|
#3476 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja tam raczej też nie przepadam za dżemami używam ich do ciast i deserów tylko bo zamiast dawać jej soki wole zdrowy kompot w którym wiem co jest ![]() Cytat:
mam przynajmniej zdrowe warzywka i tez już mrożę fasolkę szparagowa, koper,pietruszkę,por liście selera,lubczyk itd ogoraski w słoiki malin nienawidzę więc tylko kilka słoiczków zrobię. Mam taki plan żeby z 200sloiczków przetworów zrobić zobaczymy co z tego wyjdzie bo mam taaakiego lenia w ciąży że szok |
||
|
|
|
#3477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też pytałam czy jeszcze raz badań się nieba zrobić..nie da się Badanie z krwi po usg zwiększa prawdopodobieństwo dookoła 85 % z 70 % jeśli dobrze pamiętam. Ta Trisomia 18 jest związana z zespołem Edwarda, jeśli płód..dziecko jest słabe to następuje samoistnie poronienie , może też się urodzić ale najczęściej żyją do roczku , wiadomo są przypadki ze dłużej...ale ten zespół chorób jest bardzo złożony. Ale ja wierze ze zrobię badanie i okaże się ze wszystko jest oki... Teraz w to wierze ...bo już chyba cały stres nerwy wyplakalam. Dziewczyny nie przejmujcie się waga, rozstepami, humorami ...docencie to ze maluszki są zdrowe...a później najwyżej dr Szczyt wam pomoże . Dziekuje wam za ciepłe słowa. Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-07-30 o 14:25 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Bella ja również z tego co wiem to u nas jeden z lepszych lekarzy tylko właśnie się zastanawiałam jak to jest jakby było coś nie tak . Bo w sumie mówił mi podczas badania , że wszystko dobrze z dzieckiem ale żadnych liczb prawdopodobieństwa mi nie podawał jak wielu dziewczyną ale widzę , ze jakby jednak było coś niepokojącego to by mi powiedział .
|
|
|
|
#3479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój nie mówi nic na zaś, nie straszy- wiem bo z dziewczynkami tez do niego chodziłam. I mam do niego zaufanie.
|
|
#3480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc raczej Twoje kolejne przetwory będą z myślą o maluchu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

za badanie, a do jakiego szpitala jedziesz na amniopunkcje? Bo sama z dziewczynami jedziłam na genetyczne i polówkowe do Łodzi. Trzymaj się!
a czemu do łodzi jeździcie ? do Matki Polki ? w ogóle ja też z łódzkiego z jakiej okolicy łódzkiego jesteś ?
niestety troszkę zawiedziona jestem bo zapowiadali burze na noc i deszcze cały dzień a tu nic no ale cóż począć...
Uwielbiam to miejsce, piechotką po lody do tesco (do dziś robię tam zakupy, mimo, że mam tu bliżej też...no i mieszka tam moje cudowna część rodzny, ta ze strony mojej Mamy. Dobrzy, ciepli ludzie
16.06.2012r. 

i to wyniki dostała w samych wykresach kołowych więc nic nie rozumiała a gin był na urlopie. Jak się dowiedziała to mało na zawał nie zeszła, robiła aminopunkcję i wyszło OK.
, więc tym samym nie zajmuję się ich produkcją