![]() |
#181 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Dot.: Royal Canin podnosi ceny..
moja w hodowli jadła RC. Gdy do mnie przyszła, próbowałam ją przestawić na Acanę, jednak nie podeszła jej. Teraz dostaje Taste Of The Wild i Fitmin (nieco gorszy niż TOTW ale składowo nieźle i przede wszystkim ona go lubi).
Nie wiem tylko jak ją przestawić na suche? Teraz zalewam jej karmę wodą przegotowaną by była miękka gdyż nie chciała chrupać. Nie wiem czemu, chrupki są drobne, niewielkie... a ona tylko rozmoczone |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Nie moczyć, nic nie robić.
Możesz polać łyżeczką oliwy z oliwek albo jogurtem. Ja jednak jestem po prostu zwolennikiem stawiania michy o określonych porach na MAX 15 minut. Pies szybko uczy się, że jak nie zje rano, to następna micha dopiero popoludniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
royal ceny KOMBOS a czy warte hmmm
![]() ja kupuje brita premium dla szczeniora ma ponad 40% mięsa ogólnie sklad spooooko nawet wet mi to powiedział. pies wygląda super świeci się z daleka zdrowy i w ogole. a za 8kg 75zł ![]()
![]() |
#184 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Dotko, próbowałam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Przyczajenie
|
Moje koty też jedzą karmę tej firmy dodatkowo kupujemy parę rodzai i mieszamy im aby nie jadły tego samego,a dodatkowo ich dieta była urozmaicona
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Bo ja bym nie mieszała różnych karm w 1 misce. W razie biegunki czy wymiotów szybciej zdefiniujesz, która karma/smak kotu nie służy. Moje mają Acanę, Hillsa, Brita, Orujena i do miski daję im tylko 1 rodzaj. Wyjątkiem jest nowa karma mieszana ze starą, aby uniknąć rewolucji żołądkowych. U mnie trochę inny przypadek, bo to różne firmy.
![]() |
![]() |
#187 |
KOTerator
|
Poważnie wierzysz w to, że mieszając kilka karm z prawie identycznym składem (w dodatku przeciętnej jakości z nieadekwatną ceną) kocia dieta jest urozmaicona?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Może i tak ale masz jakiś inny pomysł jak karmić koty i czym, bo nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
KOTerator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym jeśli (odpukac) kotom coś zaszkodzi, albo dostaną alergii, to skąd będziesz wiedziała, na jaką karmę to jest alergia? Ogólnie nie sądzę, żeby czemuś to służyło, oprócz działania psychologicznego. Jak chcesz kotom urozmaicic dietę, to kup im lepiej kawałek mięska. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
![]()
Witajcie!
Czytajcie [link u dołu], rozpowszechniajcie, niech jak największa liczba osób dowie się o tym bestialskim procederze, w którym udział, jako sponsor, brał Royal Canin. Na oficjalnym profilu Royal Canin na FB oraz ich oficjalnej stronie znajduje się ich oświadczenie w powyższej sprawie.. mnie osobiście ono nie przekonuje.. Karmiłam swoje koty RC, "karmiłam", bo już nie zamierzam! Oceńcie ich sami. ARTYKUŁ: http://www.zwierzaczek-wroclaw.pl/in...274&Itemid=248 Edytowane przez martasdz Czas edycji: 2013-07-27 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
KOTerator
|
Dot.: ROYAL CANIN sponsorem bestialskiego procederu na Ukrainie - przeczytaj!!
Oświadczenie: http://www.royal-canin.pl/aktualnosc...ji-na-ukrainie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
No cóż, nie ma to jak promować bestialstwo i jeszcze palić głupa że się o niczym nie wiedziało, jasne...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Byłaś tam? Widziałaś go? Moim zdaniem trzeba nagłośnić sprawę, żeby nie dopuścić do jej wystąpienia w przyszłości, ale nie podoba mi się oskarżanie RC bez konkretnych dowodów na to, że przedstawiciele firmy tam byli, widzieli co się dzieje i nie reagowali. Potrzebne jest kontynuowanie postępowania wyjaśniającego pod przewodnictwem odpowiednich organów, a nie grona zbulwersowanych Wizażanek. Cytat:
![]() PS. Nie stosuję karmy tej marki u swoich zwierząt.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2013-07-29 o 15:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Haha Edytuje bo napisalam cos strasznie glupiego
![]() Ale jestem całym sercem z wami, jak można robić coś takiego? Słyszałam kilka złych rzeczy o tej marce, ale teraz jestem poprostu w szoku. Edytowane przez Klocylda Czas edycji: 2013-07-29 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam na wielu imprezach, na każdej z nich sponsorzy byli, mało tego, czasem nawet ktoś od nich był zaangażowany w planowanie i prowadzenie imprezy. Co do zajęcia się tą sprawą. Kto ma się tym zająć? Władze Ukrainy? Które przed euro wymordowały tysiące psów? Dobre sobie. Poza tym, jeżeli firma podpisuje umowę sponsorską to chyba nie bierze kota w worku co? To jest jednak troche kasy i nie wierze, że podczas lub przed imprezą z psami myśliwskimi nie było żadnego harmonogramu przebiegu "imprezy". Nawet jeśli było to napisane innymi słowami to wypadałoby zapytać jak to będzie wyglądać. Tym bardziej na Ukrainie gdzie prawa zwierząt praktycznie nie istnieją. Four Paws, austriacja organizacja broniąca praw zwierząt podała informację, że RC był sponsorem już 4 raz. Do czego firma przyznała się, ale odmówiła jakiegokolwiek komentarza. W mojej opinii do której mogę mieć prawo wygląda to tak, że RC fundował sobie to wszystko, myśląć, że z Ukrainy i tak nic nie wycieknie, a po przedstawionym filmie grunt pali im sie pod nogami i ich marketing próbuje to wyprostować. Ponad to, zwalają winę na podrzędne jednostki. Ale zaraz zaraz... kasa na sponsoring płynie z góry, więc wychodzi na to, że nie wiedzą co robią ze swoją kasą? - nie wierze w to. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | ||||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Pierwsze słyszę, aby sponsor miał obowiązek planowania i prowadzenia imprezy. Chyba pomyliłaś sponsora z organizatorem. Cytat:
Cytat:
![]() - Dzień dobry, czy pod słowem "turniej" kryje się "zabijanie zwierząt"? - Tak, tak, panie Royalu, ale spoczko, nie wrzucimy tego na fejsa. Jeśli nie wysłano na miejsce żadnej kontroli, a wątpię, by firma prowadziła takie delegacje na Ukrainę, to w harmonogramie imprezy, umowie czy innym świstku można było napisać co komu atrament do pióra przyniesie. Mam nadzieję, że ten incydent spowoduje wzrost kontroli nad promowanymi wydarzeniami. Cytat:
Cytat:
![]() Swoją drogą - co im dawało sponsorowanie czegoś takiego? Celem takich akcji jest promowanie, zdobycie popularności, zwiększenie sprzedaży, a wątpię, by ta impreza przynosiła podobny efekt. No, nie rozumiem ich. Za cholerkę nie rozumiem ![]() Cytat:
Słyszałaś o przekrętach ze szkoleniami prowadzonymi przez Tomasza K. na zlecenie Kasi N. z banku o trzyliterowej nazwie? Głośno było o tym na Pudelku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Nie napisałam nigdzie, że sponsor ma obowiązek organizowania czegokolwiek, tylko spotkałam się z takimi sytuacjami, więc nie przekręcaj.
Skoro to firma dbająca o prawa zwierząt - jak się zarzeka - to zapytanie o szczegóły imprezy nie stanowiło by dla nich dużego problemu. Ponad to "próba pracy" myśliwskich psów to raczej nie rzucanie im patyka. I firma której "filarem działalności" (jak to sami określili) jest szacunek do zwierząt, powinna na pierwszym miejscu sprawdzić tak istotne sprawy. Tym bardziej w kraju, w którym dochodzi do rażącego łamania praw zwierząt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
KOTerator
|
Oj tam, nie sprzeczajcie się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
RC sponsorowało imprezy promujące tresurę psów myśliwskich. Ich błędem jest, że przez lata nie zainteresowali się, co tak naprawdę się na nich dzieje. Jeśli okaże się, że wiedzieli, a mimo to kontynuowali promocję, będą u mnie spaleni całkowicie. monika_sonia - TOTW miał wpadkę z salmonellą, a PoN też święty nie jest.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Konto usunięte
|
Ja się dopiero dowiedziałam o tym procederze i jest to powód, dla którego w końcu wezmę się dobrze za znalezienie alternatywy dla aktualnej karmy (do tego brałam ich saszetki dla urozmaicenia
![]() Ja nie wiem, co jest gorsze - że świadomie sponsorowali takie coś, czy że kompletnie tej sfery nie kontrolują, mogą sponsorować tysiące nieetycznych imprez, a tu po prostu to po kilku miesiącach wypłynęło. W każdym razie nie zamierzam pośrednio sponsorować czegoś takiego, a sama karma taka super i niezastąpiona nie jest (mam nadzieję). + te oświadczenie na fejsie, że zakładają jakiś ośrodek dla niedźwiedzi - WTF. Będą je hodować na kolejne imprezy i leczyć, żeby na dłużej starczyły? Jest takie mętne i brakuje w nim konkretów, że nie wiem. Ja do karmy wrócę, jak ktoś, kto kto to klepnął, wystąpi zamiast niedźwiedzi. ![]() Edytowane przez 6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b Czas edycji: 2013-08-02 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Royal Canin czy Sam's Field?
która karma jest lepsza ??
mam dwie sunie, jedna ma niecałe 4 miesiące (york) a druga 9 (chihuahua) i do tej pory jadły royala, ta starsza suka ma błyszczącą sierść więc to dobrze świadczy, a ta młodsza mieszka ze mną od niedawna więc ciężko stwierdzić, ale nie ma zadnych niestrawności ![]() Kupuje któraś z was tą karmę? Jak po niej wygląda sierść waszych pupili? ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- up Edytowane przez Flooower Czas edycji: 2014-02-12 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Rozeznanie
|
Dot.: Royal Canin czy Sam's Field?
Ma 9-miesiećzna sunię shih-tzu . Od malucha była na royalu, kiedyś ,raz jeden kupiłam purinę i nie chciała jej tknąc.
A ostatnio własnie w sklepie polecono mi sam field. bardziej wartościowa(podobno) ,ale nie dosmaczniana jak royal. Stacha na początku nie tykała nowej karmy ,chyba ,ze była baaaardzo głodna ,ale sie przełamała ( mieszam jednak z royalem) i jest ok. Pies wyglada jak przedtem , zdrowa ,sprawna ,sierść w porządku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
Royal odpada na pewno, to sama kukurydza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Royal jest kiepski składowo w podobnej cenie a sporo lepszy jest taste of the wild, nieco droższy Orijen.
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
No ja właśnie przerzucam na sams fielda, obie jedzą aż się uszy trzęsą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
Od ponad roku obie moje suki (seter irlandzki 14 lat, mix chihuahua 5 lat) są na Sam's Field i jestem bardzo zadowolona. Starsza ładnie schudła, ma świetną sierść i wzorowe wyniki badań mimo podeszłego wieku. Młodsza również w bardzo dobrej formie. Obie jedzą karme z apetytem bez dodatków typu pasztet (do porannej porcji dostają odrobine tranu), kupy małe i twarde, gazów i innych problemów trawiennych brak. I cenowo karma wychodzi korzystnie - polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Moja yoreczka niestety ma gazy, ale na pewno nie od sams fielda. Ona przyszła do mnie zaniedbana, pokołtuniona i wychudzona!!!!! teraz jej waga jest już w normie, włos również prezentuje się świetnie po interwencji fryzjerki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
![]()
Witajcie....
Mam pewien problem. Otóż moja kotka perska w wieku 6 lat trafiła do weterynarza z kamieniem nazębnym. Wet zrobił jej badania wiadomo gdyż ta rasa ma predyspozycje do niewydolności nerek i takie tam. Miała oczyszczone ząbki, kilka usuniętych. Całe swoje życie kotka była typem niejadka, jadła raczej tańsze karmy (purina) także dokarmiałam ją mięsem. Badania wykazały iż kotka ma nieznacznie podwyższony mocznik. Dostała serie kroplówek i od roku ma idealne wyniki badań. Zrobiliśmy jej usg i lekarz stwierdził że ma duże predyspozcyje do niewydolności nerek pozatym wiek już ten by zacząć sie przed tym bronić. Od czasu tej diagnozy je karme suchą i mokrą royal canil -renal wszystko jest w porządku. Nie je mięsa Po roku trafiliśmy do kliniki z torbielem na oku (uraz mechaniczny) po 3 miesiącach oko zostało zupełnie wyleczone, kotka widzi, a rokawania były beznadziejne. Za to jestem ogromnie wdzięczna gdyż czytając po internecie w takim stanie cieżko juz odratować oko. Reasumowując jestem zadowolona z kliniki w której lecze kotka, ale jest bardzo droga. Kotka przeżyła pewien szok po tym jak wyjechalismy na wakacje i została z moimi rodzicami, zamknęła sie w sobie i przestała jeść. Pomogły jej proszki uspokajające i od tamtej pory..... Je je bardzo dużo.....(jak na nia) Problemem jest to ze je tylko mokrą karmę (kiedys tylko suchą)jedna saszetka kosztuje 5 zł, dziennie zjada 2, czyli na jedzenie wydaje 300 zł miesiecznie. czy jest jakiś zamiennik który mogłabym jej bezpiecznie podawać? Mój wet domyślam się że nie chce stracic tak dobrych klientów a ma tylko te karmy wiec wmawia nam że ta będzie dla niej najlepsza. NIe wiem czy do końca mogę mu w tej kwestii wierzyć. Edytowane przez anusia1990 Czas edycji: 2014-10-31 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szukam zamiennika karmy RC-Renal kot
barfnyswiat.org
Tu znajdziesz infromacje o najlepszej z możliwych diet, tym bardziej dla kota szczególnej troski.
"Jaka jest podstawowa różnica między psem a kotem? Pies rozumuje tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, muszą być bogami". Kot zaś tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, więc jestem bogiem"." (autor anonimowy)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.