letnie odchudzanie, wielka przemiana - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-26, 21:38   #31
palonema
Przyczajenie

Dot.: letnie odchudzanie, wielka przemiana

Mozna dołączyć! a nawet TRZEBA )

Ja przez 2 dni byłam w rozjazdach, dlatego jadłam nieregularnie, jednak starałam sie przyjmować zdrowe produkty 2 dnia ćwiczyłam, jednak 3 (czyli dziś) nie dałam rady ze zmęczenia..

JEŚLI MASZ DOŚĆ ZACZYNANIA OD NOWA, PRZESTAŃ SIĘ PODDAWAĆ!
palonema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-28, 20:13   #32
thechanel
Przyczajenie

Cześć dziewczęta, dołączam do Was. Zależy mi na zrzuceniu 3-4kg, a potem utrzymaniu tej wagi do końca wakacji. Bo właśnie wakacje to czas, kiedy przybywa mi trochę ciałka, dużo za dużo.

Słodycze kupne, typu czekolady, ciastka i cukierki odstawiłam jakiś czas temu, kiedy zaczęłam mieć dolegliwości żołądkowe i odkryłam że mi szkodzą. Jestem jednak czekoladoholiczką i tydzien bez paska czekolady nie istnieje. Problemem jest mój niepohamowany apetyt i ilość posiłków w ciągu dnia. I słomiany zapał do ćwiczeń.

GO GO GIRLS! Damy wspólnie radę
thechanel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-28, 21:03   #33
Nissiaa
Raczkowanie

thechanel też byłam uzależniona od słodyczy ale chce ci powiedzieć, że od 2 miesięcy jestem na detoksie. Więc uwierz, że naprawdę można
A ja właśnie bardziej tyje w zimę.. nieregularne posiłki i mało ruchu

Nissiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-30, 15:27   #34
Lorelai88
Raczkowanie

A czy ja również mogę dołączyć? Zależy mi na ubytku kilku kilogramów. Jestem dość niska - 158 cm, więc każdy dodatkowy kg niestety mocno na mnie widać Tłuszcz najbardziej odkłada mi się na pupie i udachTeraz ważę jakieś 52 kg, zależy mi na zrzuceniu 4-5 kg. Największą moją słabością są słone przekąski, czekolada i zimne piwko;P Za każdym razem jak pogrzeszę to mam wyrzuty sumienia i powtarzam sobie, że "od jutra" kończę ze śmieciowymi przekąskami, ale zawsze mnie coś skusi i z moich planów nici. Potrzebuję silnego bata nad sobą!

Edytowane przez Lorelai88
Czas edycji: 2013-07-30 o 15:29
Lorelai88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-01, 20:20   #35
kwi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lorelai88 Pokaż wiadomość
Za każdym razem jak pogrzeszę to mam wyrzuty sumienia i powtarzam sobie, że "od jutra" kończę ze śmieciowymi przekąskami, ale zawsze mnie coś skusi i z moich planów nici. Potrzebuję silnego bata nad sobą!
Mam to samo i też chciałabym się do Was przyłączyć. Mam do zrzucenia 6 kg do października. Plan - żadnych szaleństw z dietą ani głodówek, bieganie, rower, dużo wody i zero słodyczy. Wczoraj szło mi zgodnie z planem, ale dziś znowu klapa, pomyślałam, że pisanie tutaj będzie motywacją, głupio mi będzie nawalić wiedząc, że będę musiała się tym ,,pochwalić" Trzymajcie się dziołchy, ma być dobrze!
kwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-15, 11:12   #36
kwi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Megan_Spring Pokaż wiadomość
Gdzie te ćwiczenia z Chodakowską znajdę?
Znalazłaś już? Jeśli nie, to tutaj:

http://www.ewachodakowska.pl/

Albo gdzieś na yt. Ja osobiście nie mam cierpliwości do takich ćwiczeń, wolę rower, bieganie. Wstyd się przyznać, ale czasami nawet do rozciągania po bieganiu ciężko mi się zmusić. No i z dietą dziś popłynęłam, ach, te słodycze Ale poza tym idzie mi dobrze, zgubiłam już jakieś 1,5 - 2 kg i nie poddaję się, do końca sierpnia mam zejść poniżej 65! Piszcie co u Was, laski, i trzymajcie się!
Stary 2013-08-15, 20:53   #37
patrycja362
Przyczajenie

Arrow

^^

Edytowane przez patrycja362
Czas edycji: 2013-08-15 o 21:03
patrycja362 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-20, 06:05   #38
anusia1983
Przyczajenie

Red face Dot.: letnie odchudzanie, wielka przemiana

Hej dziewczyny! Wiem, że za moją wypowiedź będę pewnie przeklęta, ale cóż powiem wam prawdę, jak ze mną jest. Stosowałam dziesiątki diet, od urodzenia córki 4 lata temu nie mogę schudnąć-przed ciążą dawałam radę bo miałam silną wolę teraz co miesiąc wytrzymałam to zaraz szlag trafił zapał, postanowiłam podjąć radykalne środki trudno albo w prawo albo w lewo będzie. Miesiąc temu zaczęłam łykać BTL Medica Slim- tak te z allegro, i tydzień temu zaczęłam dietę kopenhaską, ale modyfikowaną trochę dziś na wadze 5 kg. mniej. Tak się cieszę i mam motywację bo nie mam uczucia głodu sama muszę zjeść coś żeby żyć, no właśnie w końcu uda mi się zastosować zasadę mojej mamy: Jeść aby żyć, a nie żyć aby jeść. Nie wiem dlaczego po ciąży tak zmieniło się z moją silną wolą, sama nie potrafię znaleźć odpowiedzi na to pytanie. Pozdrawiam Was, nie zlinczujcie mnie, człowiek w desperacji posuwa się do głupich ale skutecznych rozwiązań.

Edytowane przez anusia1983
Czas edycji: 2013-08-20 o 06:07
anusia1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 13:29   #39
ParisParisienne
Rozeznanie

Hej Ja trzymam kciuki. Nie zamierzam na Ciebie krzyczec, bo sama jestem na kopenhaskiej. I powiem szczerze - jest super w ogole nie jestem glodna, spokojnie wytrzymuje do posilkow. Najgorsze byly pierwsze 3 dni, teraz to juz z gorki. Jem regularnie, nie brzydze sie tego jedzenia, wprost przeciwnie ( no moze te mieso wolowe malo mi odpowiada, takie niedoprawione ), ale reszta jest super. U mnie po 5 dnia bylo -4 kg. Ale mysle, ze po weekendzie bedzie spokojnie - 5 kg, bo ja chudne teraz srednio 0.5 kg dziennie.

Nie obchodzi mnie krytyka. Chce schudnac, a potem przejsc na 1000 kcal na jakies 2 tyg. i stopniowo zwiekszac dawke kalorii, ale nie wiecej niz 1500.

Ci co krytykuja diete albo nie potrafia jej przejsc, bo maja za slaba wole i wola innym dokuczac, albo wierza w "miejskie legendy" i je teraz powtarzaja. Z mojego otoczenia kilka osob przeszlo ta dieta i nie mialy jojo o ile stopniowo wracaly do kcal.

Ale takie rzeczy jak biale pieczywo czy makaron ogolnie trzeba pozegnac...
Ja zegnam bez zalu.
Wreszcie sie wzielam za siebie i sa efekty.

Polecam pic duzo zielonej herbaty. Lekko pobudza, ale tez odwadnia, dlatego 2 l wody to minimum.

Damy rade
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 21:01   #40
eszjei
Raczkowanie

GG do eszjei

podbijam wątek
wrcam do wizażowania po przerwie , powiem szczerze, że zrzuciłam przez wakacje jakiś 1.5 kg, widać na wadze. jednak od kilku dni zaczynam na nowo, piję około 2 litrów wody dziennie , wyeliminowałam soczki, podjadanie, słodycze - jem mało, jeśli jestem głodna wrzucam w siebie nekratynkę, jabłuszko , jogurt naturalny - tak, aby nie tyć.
mam nadzieję , że tym razem się uda...
jednak jest problem, chodzę do szkoły muzycznej, gdzie siedzę codziennie od 15 do 20, oprócz weekendów nie mam czasu na ćwiczenia, swoje nadzieje pokładam w skakance
eszjei jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 21:04   #41
ParisParisienne
Rozeznanie

a ja sie pochwale skonczylam kopenhaska. Schudlam 6.5 kg. Ku rozczarowaniu wszystkich "wieszajacych psy" na kopenhaskiej:
*nie mam jojo
*jem ok 1000 - 1300 kcal dziennie ( czasem zdarzaja sie jakies "uczty" i wtedy jeden posilek ma spokojnie z 700 kcal ale nie jest to codziennie i wtedy nastepnego dnia bardziej poszcze)
*nie mam napadow glodu
* mam super pazonkcie, piekne wlosy, cera mi sie oczyscila

Ogolnie czuje sie super
Chce jeszcze schudna kilka kilo, ale juz wolniej.

Co do samej diety to przestrzegalam ja rygorystycznie. Zadnych zamiennikiow w stylu wolowina na kurczaka, czy szpinak na brokuly. Albo sie robi diete, albo nie.

Jestem bardzo zadowolona
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości