Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-30, 21:30   #3001
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
szybciutko

a gdzie rodziła?[COLOR="Silver"]

na starym szpitalu.

Posiedziałabym z wami dziś dłużej ale mąż juz na mnie krzywo patrzy

i pewnie to mój ostatni post na dziś
także dobranoc i piszcie żeby było co nadrabiać
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 21:30   #3002
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie to też bardzo denerwuje .A e papierosy też szkodzą czuć taki charakterystyczny zapach
Jak jeszcze popalałam to nie dmuchałam na kogoś,odchodziłam od towarzystwa żeby nikomu nie przeszkadzać.Bo to nic fajnego taki smrodek jak ktoś nienawidzi.

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

No właśnie, szał na te e-papierosy a pewnie dopiero za jakiś czas okaże się czy to nie gorsza trucizna od papierosów. Coś już słyszałam, że w jakimś kraju to mają być sprzedawane tylko na receptę czy coś

Dziewczyny pępek mi za niedługo na wierzch wyjdzie a tak mi się to nie podoba zostało jeszcze tak gdzieś 0,5 cm do powierzchni brzucha

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 21:31   #3003
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Wyszło super! Nie żartuje!

Lepiej się położyć i niech pobadają. Nie martw się na zapas. A cesarka to też nie koniec świata. Najważniejsze jest Twoje zdrowie i malucha!

Mam zabrać coś swojego Jakąś sukienkę, koszulę i ładną bieliznę - jeśli sobie życzę zdjęcia w bieliznie No i pojechałam dzisiaj na zakupy dokupić ładne majteczki, żeby mi pasowały do biustonosza hehehe Ale i tak fajnie, że mnie wymalują i uczeszą Jakieś gadżety dzieciowe też moge zabrać, ale nie wiem co... może skarpeteczki wezmę...

To zalezy od wielkości dziecka i twoich predyspozycji Jedni mówią, że do 35 tyg inni, że do końca nawet.

klask i:

Super! Daj znac co powiedział!

Ale numer, też tak chcę!

A Ty miałaś ostatnio Holtera jak dobrze pamiętam ?
I miałaś nam napisać jak po,chyba że coś ominęłam

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
My tu gadu gadu o pieniadzach i radzeniu sobie a tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=707297 szczerze, to nie wiem o co juz tam chodzi

No dzisiaj sie taki ogromny urodzil Jeju... patrze na moj powiekszajacy sie brzuch i marze kiedy zobacze swoje dzieciatko
No wczoraj chyba wałkowałyśmy ten temat,tzn tego wątku

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 21:33   #3004
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Wiecie co, ucieszyłam się jak dziecko TŻ zrobił dla swojego wujka jakąś prostą pierdółkę na stronie internetowej. No warty jakieś 50zł banerek strzelił, czy coś. I wujek mu przesłał za to 1000zł tłumacząc, ze za to ma patrzeć co jakiś czas na stronę, czy ci jego informatycy nie knocą sprawy Normalnie super!! Ja teraz mam te wizyty u urologa i kilka płatnych badań, [bo na nfz terminy na listopad i to po znajomości, bo w większości miejsc na połowę przyszłego roku] więc się kasa rozejdzie pewnie szybko, ale nie wejdziemy dzięki niej w debet, a nawet pewnie kilka stówek zostanie
Super ale jaka ulga
Cytat:
Mniej więcej tak Tak próbował jakby łapać i się hustać, ale ma mało miejsca. Fajnie to wygląda, aczkolwiek dla mnie było bolesne. Ale ja mam małą macicę, więc większość jego harców jest dość bolesna
Moje dziecię też łapie pępowinę i się nią bawi,moja ginka mowiła do niej żeby się nią nie bawiła, ciekawe czy posłucha
Cytat:

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Dużżżżżżżżżżża
Ciekawe czy wyprawka ze szpitala na nią pasowała

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Mam na coś ochotę!!
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 21:34   #3005
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie X

Cytat:
To mialam na mysli!!!

Kiedy sie to u nas w Polsce zmieni?

PS. a u mnie sasiedzi maja kase, ale tak on jaki ona pija, odebrane prawo jazdy mja, ale nadal jezdza tym samochodem... dzieci glodne chodza non stop poobijane jakies takie. dzwonil kiedys do mnie kurator, to powiedzialam to co wiem... ale maja zarobki ok 2500 zł i nic im nie zrobia. Maskara jakas.
Jak to nie zrobią im nic przecież ch.olera jak dzieci głodne,zaniedbane,poobija ne to coś nie w porządku się tam dzieje.Nikt tego nie widzi?
Może w łapę dają że nikt się nie do.pieprza

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-30, 21:35   #3006
domii29
Zakorzenienie

Dziewczyny na dzisiaj Was prawdopodobnie zostawiam, noo chyba że jeszcze nie zasnę i będę się udzielać z telefonu.
Czuję się okropnie... głowa mi pęka i kręgosłup boli do tego stopnia że aż się ruszać nie mogę, każda zmiana pozycji kończy się krzykiem i grymasem na mojej twarzy... Także łóżko wzywa
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 21:39   #3007
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Ja też nie znoszę papierosówna szczęście TZ tak samo albo nawet jeszcze bardziej. Cieszę się że nastały czasy, kiedy palacze są szykanowani, uważam że jeszcze jednak za mało. Mi strasznie przeszkadza, jak ktoś idzie przede mną chodnikiem z papierosem i muszę wdychać to coś śmierdzącego, co on miał przed chwilą w ustach albo jak gdzieś w kawiarni albo w restauracji przy stoliku obok zaczyna kurzyć, niestety przy stolikach na zewnątrz często nie ma zakazu

Teraz w ciązy jeszcze bardziej mi to przeszkadza.
Mnie tez to strasznie wkurza!!! A teraz to już wogóle z kilometra czuję ten smród

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam wiadomość że znajoma urodziłą córkę, w 1,5 h, dojechała do szpitala i miała już 7 cm rozwarcia, od razu na porodówkę już dziecko było na świecie i nie takie małe bo 3.600 i 55 cm, a do tego przez ostatni miesiąc miała co 2 dni kontrole bo dziecko było owinięte pępowiną, ale tydzień temu sie odplątała

też nam życze takich porodów
Szybko jej poszło

Cytat:
Patrzę właśnie na lipcowo sierpniowe mamy i jedna z mam urodziła przec cc córeczkę o wadze 4720g, 59 cm.
ale klocek i to dziewczynka

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Mam zabrać coś swojego Jakąś sukienkę, koszulę i ładną bieliznę - jeśli sobie życzę zdjęcia w bieliznie No i pojechałam dzisiaj na zakupy dokupić ładne majteczki, żeby mi pasowały do biustonosza hehehe Ale i tak fajnie, że mnie wymalują i uczeszą Jakieś gadżety dzieciowe też moge zabrać, ale nie wiem co... może skarpeteczki wezmę...
Super Kochana weź może jakąs maskotkę jeszcze, buciki, niech ci namalują na brzusiu imię synka, albo serduszko Oni pewnie też coś zaproponuja skoro robią takie sesje często

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
I dzis zadzwoniłam też do mojego gina..ta macica mnie pobolewa i mam skurcze..powiedziała jakie mam kupić szybciutko tabletki i jak narazie mam TYLKO leżeć A jak do niedzieli się nie poprawi to do szpitala..Mam takie dziwne przeczucie że moje dziecko urodzi się dosyć szybko..
Kochana to odpoczywaj i myśl pozytywnie oby przeszło

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42025507]
A moi teściowie są rolnikami- rocznie mają jakoś ponad 100tysięcy przychodu, ale kasę trzyma teściowa i jest bardzo niechętna do jej wypłacania z konta- nawet na zakupy spożywcze dla siebie!
Dla mnie to jest niewyobrażalne żeby mieć w lodówce tylko jajka (od swoich kur) i smalec. A u nich to jest norma. Ugotuje się ziemniaki (swoje), jajko i jest obiad. I tak można dzień w dzień.

Np. teraz mąż miał wypłatę 26, ale trzeba było dać zaliczkę za drzwi- wziął już debet i przez 4 dni nie mieliśmy ani złotówki. Prosiłam żeby powiedział mamie, że musiał taką wysoką zaliczkę zapłacić, ale nie chciał- z resztą nie dziwię mu się...[/QUOTE]

to na co oni kase wydają??? skoro mają takie przychody a nic nie kupują , nie remontują dziwne podejście, żeby tak dzieciom nie pomóc

Cytat:
Wróciłam od kardiologa,mam skierowanie na Holter i echo
Tydzień zaczął się lekarzowo od dzisiaj do piątku same wizyty.
Jutro glukoza rano i echo wieczorem jak doproszę lekarza żeby mnie przyjął bo tak to na przyszły tydzień dopiero.
Na echo we czwartek, w piątek do ginki.O mamo
Oj to się nalatasz
żeby wszystkie badania i wyniki wyszły dobrze

Cytat:
Tak chyba podziałał mój urok

....... żarcik

wystarczył napis pilne na skierowaniu i mocne wypięcie brzuszka przed panią w rejestracji no i taka mina
najważniejsze, że podziałało

Cytat:
Wiecie co, ucieszyłam się jak dziecko TŻ zrobił dla swojego wujka jakąś prostą pierdółkę na stronie internetowej. No warty jakieś 50zł banerek strzelił, czy coś. I wujek mu przesłał za to 1000zł tłumacząc, ze za to ma patrzeć co jakiś czas na stronę, czy ci jego informatycy nie knocą sprawy Normalnie super!! Ja teraz mam te wizyty u urologa i kilka płatnych badań, [bo na nfz terminy na listopad i to po znajomości, bo w większości miejsc na połowę przyszłego roku] więc się kasa rozejdzie pewnie szybko, ale nie wejdziemy dzięki niej w debet, a nawet pewnie kilka stówek zostanie
super są takie niespodziewane przypływy gotówki
Stary 2013-07-30, 21:41   #3008
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Wspaniałości!!Niesa mowite jakie dziewczyny jesteście utalentowane!Tylko ja nic nie potrafię?

ja kiedyś dostałam z yves rocher taką do torebki fajnie się ją składa do torebki i ZAWSZE mam ją ze sobą, nawet jak idziemy do sklepu to mój mąż się mnie pyta czy mam torebeczke

Super!!

A ja dziś dałam ciała..koleżanka miała do mnie przyjechać dziś a nie jutro..wychodzę z domku patrzę a tu ona stoi z dzieciaczkiem przed drzwiami a ja w szoku..Oj tam dni mi się pomyliły..
I dzis zadzwoniłam też do mojego gina..ta macica mnie pobolewa i mam skurcze..powiedziała jakie mam kupić szybciutko tabletki i jak narazie mam TYLKO leżeć A jak do niedzieli się nie poprawi to do szpitala..Mam takie dziwne przeczucie że moje dziecko urodzi się dosyć szybko..
E tam e tam zarzuciłaś tekstem

Dzięki

Oby bez szpitala się udało
a jak odczuwasz to pobolewanie macicy,coś jakby zakwasy?

Zauważyłyście że ostatnio dużo z nas kierują do szpitali?
Ale to dobrze,lepiej dmuchać na zimne.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42025507]

A moi teściowie są rolnikami- rocznie mają jakoś ponad 100tysięcy przychodu, ale kasę trzyma teściowa i jest bardzo niechętna do jej wypłacania z konta- nawet na zakupy spożywcze dla siebie!
Dla mnie to jest niewyobrażalne żeby mieć w lodówce tylko jajka (od swoich kur) i smalec. A u nich to jest norma. Ugotuje się ziemniaki (swoje), jajko i jest obiad. I tak można dzień w dzień.

Moja mama raczej nigdy mi pieniędzy nie wypomina, a męża mama rozlicza się z każdej złotówki (np. jedzie do sklepu i kupuje nam chleb- mąż szybko oddaje jej 2zł! my jej kupimy batonika- oddaje nam 90gr mimo, że mówię, że nie trzeba!).

Kwestia podejścia moich teściów (a raczej tylko teściowej bo teść się nie wtrąca, ale wiem, że dałby nam wszystko) jest chyba najbardziej nerwowym tematem w naszym małżeństwie...

Np. teraz mąż miał wypłatę 26, ale trzeba było dać zaliczkę za drzwi- wziął już debet i przez 4 dni nie mieliśmy ani złotówki. Prosiłam żeby powiedział mamie, że musiał taką wysoką zaliczkę zapłacić, ale nie chciał- z resztą nie dziwię mu się...[/QUOTE]

O mamo ale dziwna kobieta.
Może zbiera do skarpety

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-30, 21:42   #3009
budowniczka
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie X

Cytat:
Jak to nie zrobią im nic przecież ch.olera jak dzieci głodne,zaniedbane,poobija ne to coś nie w porządku się tam dzieje.Nikt tego nie widzi?
Może w łapę dają że nikt się nie do.pieprza
No ja kuratorowi powiedzialam, ze dzieci chodza 'dziwne' nie oddzywaja sie, nie wychodza na pole/ zewnatrz. Czesto ta kobite widze pijana, sama daje facetowi piwo a jest alkoholikiem... Patologia! Szkoda tych dzieci zawsze dam im paczke herbatnikow, to bardzo dziekuja sa grzeczni wyjatkowo... Szkoda mi ich.

aaby sama nie wiem jak to do konca z tym kwasem DHA jest, czy on wplywa na uklad nerwowy dziecka i wzrok (slyszy sie tez o inteligencji) czy nie...
Slyszalam, ze jak zazywa sie witaminki, to wlochate dzieciaczki sie rodzą
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 21:44   #3010
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny pępek mi za niedługo na wierzch wyjdzie a tak mi się to nie podoba zostało jeszcze tak gdzieś 0,5 cm do powierzchni brzucha
Mój też coraz mniej wklęsły

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na dzisiaj Was prawdopodobnie zostawiam, noo chyba że jeszcze nie zasnę i będę się udzielać z telefonu.
Czuję się okropnie... głowa mi pęka i kręgosłup boli do tego stopnia że aż się ruszać nie mogę, każda zmiana pozycji kończy się krzykiem i grymasem na mojej twarzy... Także łóżko wzywa
współczuję

A ja dziś spałam na podusi rogalu i nawet wygodnie mi było Chyba zostanie narazie w łóziu ze mną

Wzdęcia mam...brzuch mnie trochę pobolewa i nie mogę sobie bączka puścić
Stary 2013-07-30, 21:45   #3011
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
weronisiek88 u mnie w domu bylo tak samo... Mama sobie nie kupiła, ale dzieciom dala chociazby grosika
Za to między innymi kocham moja mamę Sobie od ust odejmowała żeby tylko dzieci miały jak najlepiej.Poświęcała się dla nas prawie bezgranicznie.A przy tym dawała/daje ogrom miłości,wspaniałej,mądrej

Aż mi się łezka zakręciła
Nie to co ojciec....

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-30, 21:46   #3012
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
E tam e tam zarzuciłaś tekstem

Dzięki

Oby bez szpitala się udało
a jak odczuwasz to pobolewanie macicy,coś jakby zakwasy?

Zauważyłyście że ostatnio dużo z nas kierują do szpitali?
Ale to dobrze,lepiej dmuchać na zimne.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------
Macica tak jakby się kurczyła tak nisko..no w pochwie..kurczy się i puszcza..nie wiem jak to wytłumaczyć
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 21:48   #3013
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
życie bez papierosów jest cudowne

co do kasy, Rybko, chciałabym pomieszkać w Twoim zasięgu żebyś mnie nauczyła kolejno:
-gospodarności
-oszczędności
-planowania budżetu na cały miesiąc
-umiejętnosci "trzymania w kieszeni" a nie rozwalania
z chęcią zaplaciłabym za te korepetycje
I jakie zdrowsze

Rybko Masz nową fuchę anka Ci poddała pomysł na biznes

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-30, 21:48   #3014
maomami
Wtajemniczenie

Moje dziecko zwariowało po gofrach z nutellą tak się rozszalała
Do tego z mniej przyjemnych ruchów ostatnio ma jakąś dziwną przypadłość wkładać mamusi rączkę albo nóżkę pod żebro :/ póki co robi to delikatnie i powoli ale i tak dziwne i niezbyt miłe uczucie

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 22:06   #3015
nemosek
Zakorzenienie

Kiedy Was nadrobię gadułki jedne

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
nie znalazłam zdjęcia tej szkatułki/pudełka ale znalazłam te piwo w krawacie kazdy ze szwagrów dostał 4-pak tak przybrany i w takim z drucika ozdobnego koszyku, moze na drugim kompie... a szwagierki dostały takie tyle ze z kokardką i smakowe

sorki za jakość ale ten aparatco mieliśmy tak mieniał kolory i w ogóle był do bani...
Mała rzecz a cieszy
Cytat:
Nemosek póki pamiętam... super że się udało z tym kredytem !
To kiedy jakaś parapetówa ?

Taki poród to marzenie

we wrześniu urządzę, obiecuję słowo harcerza

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
U mnie jest podobnie, tylko moi rodzice maja juz staz ze soba 50letni prawie
Ale mama zawsze skora do pomocy materialnej- jakis grosik, czlowiek juz nawet nie chce brac a ona: 'no masz na sprite" Rozwala mnie ten tekst
MOje rodzenstwo jest nas 5 (3 barci mieszkajacych za granica i siostra blizniaczka) ma juz swoje rodziny i sa na swoim, ja zawsze bylam z mama... Studia, powazne choroby (toczen od 15 roku zycia, nowotwor z ktorym wygralam miesiac przed zajsciem w ciaze) jakos tak sie potoczylo...
Trochę się nacierpiałaś
To tak jak ja,zostałam ostatnia...
Moja mam też mi/nam pomaga.Nawet nieraz nie chce wziąć kasy na rachunki,jedzenie ale zawsze jej wcisnę bo nie potrafię inaczej.Nie ma kasy za wiele i nie chce mieć wyrzutów sumienia potem że jej nic nie pomogłam.Gryzłabym się z tym przeokrutnie.Czuję się niejako w obowiązku jej pomagać na tyle na ile umiem i dam radę.Tymbardziej że tyle dla nas poświęciła.Chcę chociaż trochę się odwdzięczyć.
Ja nie zbiednieję a ona ma zawsze pare groszy do przodu,czy to jej kupie jakieś lekarstwa,czy coś dobrego do jedzonka.Zawsze mnie to cieszy i razem szamamy
Ogólnie wolę dawać niż brać.Sprawia mi to wielką przyjemność jak ktoś się ucieszy

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:

Ja też zostałam tak wychowana. Jezeli widzę że mój mąż potrzebuje tabletek, albo butów cy czegokolwiek to bez problemu sobie kupię innym razem to co chciałam.. tak samo jak widzę że moja mama nie ma za co kupić w chwili obecnej leków to jej kupuję- i nie biorę od niej pieniędzy- u mnie sie za lekarstwa nie oddaje i nei dziękuje. Wtedy w tej kwocie albo mi mama daje na zakupy albo idzie ze mną na te zakupy
jakoś nie czuje wtedy się jakaś inna bo pomagaam a na końcu sobie.. nie. Właśnie dlatego miałam ostrą afere w domu i u mamusi.. no ale jakoś dałam radę

Powiem Ci tak, jak wiesz miałam ciężko w domu zawsze. Już od małego uczyłam się oszczędności i gospodarności, potem doszła reszta. dziś uczę męza i nawet teściową ostatnio uczyłam jak oszczędzać ( bo ja np. nie zmywam pod bieżącą wodą a ona robi tak : zmyje jeden talerz, odwraca się kładzie go na blat, przeciera, myje następny... a woda caaaaaały czas leci. a to też wlasnie pieniadze ida w las... już prz mnie tak nie robi )

myślę ze każdy w dobie coraz wiekszego kryzysu nauczy się pewnych rozwiązan

No widzisz i ta kobieta się czegoś nauczyła...w końcu

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
to się nigdy niezmieni, bo my jesteśmy zwykli szarzy ludzie, któzy zarabiają grosze i szczypią się z każdą złotówką, a złodzieje w sejmie (dzisiaj wyczytałam) dostają premie.. Tusk przyznał ponad 2 mln zł premii i z PiSu chcą podnieśc emerytury bo IM się NALEŻy, ciekawe kur.wa za co.. po 10 tysięcy będą dostawali za jedo wielkie gówno...
(przepraszam za słownictwo, ale mnie to tak wpienia że masakra)
Też tak dzisiaj k.urwowałam jak się o tym dowiedziałam.Jak taki hojny to niech wszystkim pracującym przyzna, a nie tylko całemu temu molochowi inni to co gorsi?????

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-30, 22:07   #3016
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Za to między innymi kocham moja mamę Sobie od ust odejmowała żeby tylko dzieci miały jak najlepiej.Poświęcała się dla nas prawie bezgranicznie.A przy tym dawała/daje ogrom miłości,wspaniałej,mądrej

Aż mi się łezka zakręciła
Nie to co ojciec....
Cytat:
Kiedy Was nadrobię gadułki jedne

Mała rzecz a cieszy

we wrześniu urządzę, obiecuję słowo harcerza

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Trochę się nacierpiałaś
To tak jak ja,zostałam ostatnia...
Moja mam też mi/nam pomaga.Nawet nieraz nie chce wziąć kasy na rachunki,jedzenie ale zawsze jej wcisnę bo nie potrafię inaczej.Nie ma kasy za wiele i nie chce mieć wyrzutów sumienia potem że jej nic nie pomogłam.Gryzłabym się z tym przeokrutnie.Czuję się niejako w obowiązku jej pomagać na tyle na ile umiem i dam radę.Tymbardziej że tyle dla nas poświęciła.Chcę chociaż trochę się odwdzięczyć.
Ja nie zbiednieję a ona ma zawsze pare groszy do przodu,czy to jej kupie jakieś lekarstwa,czy coś dobrego do jedzonka.Zawsze mnie to cieszy i razem szamamy
Ogólnie wolę dawać niż brać.Sprawia mi to wielką przyjemność jak ktoś się ucieszy
Mi troche 'glupio' opuszczac dom rodzinny bo moja mama jest w podeszlym wieku i ma raka zlosliwego, jest tata ale on to tez schorowany... Martwie sie o nich jak sobire poradza, niby wiem, ze dobrze, ale jak jestem z nimi czuje sie jakos lepiej...

Tak jak czytam o gofrach, pizzach colach, przeglądnelam inne watki i pod tym wzgledem jestesmy wyjatkowo aktywne
Stary 2013-07-30, 22:22   #3017
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy Kwas DHA powodują, że dzieci rodzą się z duzą wagą urodzeniowa?
Podobno to mit,ja łykam

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Kacper ma faze na cole- najjpierw ciągle mi mówił : Mamo kup cole, nbedzie dobrze" to jak już kupiłam to skacze jak piłka i tak jak wczesniej napisałam puszcza bąki ale mam dziecko ruchliwe
Cytat:
heheh dobre ja dzisiaj też sobie łyknęłam

Też ostatnio mam fazę na colę,przynajmniej puszka dziennie.
Wcześniej nie piłam jakoś specjalnie.

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
No i super!!!

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Na pewno wszystko będzie dobrze!
I gratuluję decyzji o przyznaniu kredytu!

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
No właśnie, szał na te e-papierosy a pewnie dopiero za jakiś czas okaże się czy to nie gorsza trucizna od papierosów. Coś już słyszałam, że w jakimś kraju to mają być sprzedawane tylko na receptę czy coś

Mi tez się znacznie zmniejszyła dziura w pępku a miałam dużą

Cytat:
na starym szpitalu.

Posiedziałabym z wami dziś dłużej ale mąż juz na mnie krzywo patrzy

i pewnie to mój ostatni post na dziś
także dobranoc i piszcie żeby było co nadrabiać
I jakie wrażenia?napisz koniecznie jutro jak wiesz coś więcej
Cytat:
Super ale jaka ulga

Moje dziecię też łapie pępowinę i się nią bawi,moja ginka mowiła do niej żeby się nią nie bawiła, ciekawe czy posłucha

Ciekawe czy wyprawka ze szpitala na nią pasowała

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Mam na coś ochotę!!

Tak mi sie przypomniało. Moja koleżanka urodziła syna rok temu SN,miał 62 cm i 4,500.Kolos!!!!To była 3 ciąża.

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
To odpoczywaj!!!

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

Oj to się nalatasz
żeby wszystkie badania i wyniki wyszły dobrze
Mogę nawet latać byle by wszystko dobrze było

Coś się mnie dzisiaj żarty trzymają

Idę zaraz zjeść ostatnią kromkę,jutro nektar bogów piję

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:

Wzdęcia mam...brzuch mnie trochę pobolewa i nie mogę sobie bączka puścić
Może weź Nospę,Espumisan chyba tez można na wzdęcia?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-30, 22:23   #3018
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Macica tak jakby się kurczyła tak nisko..no w pochwie..kurczy się i puszcza..nie wiem jak to wytłumaczyć
To ja myślałam że inaczej to czuć.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-30, 22:24   #3019
Trele_Morele
Zakorzenienie

[QUOTE=niunia32;42023442]Moja tesciowa gotuje zupe rybna. Ja jej nie tykam. pochodzi z typowej śląskiej wsi
U mnie w domu takiej zupy sie nie robi, bo nikt poza moim tata i babcia tego nie je.też wszyscy ze śląska. Moja mama nawet ryb nie lubi i nie je
QUOTE]
JA jestem sląska i nawet nie wiedziałam że od nas to pochodzi . Naszczęscie u mnie zawsze był bardzczyk albo krem z groszku

Cytat:
a może papieros będzie wtedy ostatnią rzeczą o której pomyślisz?
A ja właśnie odprawiłam mame , przyjechala pomóc mi przykleić Majeczkowe naklejki i chwała bo samam bym nie dała rady . Tyyyyle klejenia i wycinania . Przsiąde się na telefon to Wam pokaże

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 22:29   #3020
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Mi troche 'glupio' opuszczac dom rodzinny bo moja mama jest w podeszlym wieku i ma raka zlosliwego, jest tata ale on to tez schorowany... Martwie sie o nich jak sobire poradza, niby wiem, ze dobrze, ale jak jestem z nimi czuje sie jakos lepiej...

Tak jak czytam o gofrach, pizzach colach, przeglądnelam inne watki i pod tym wzgledem jestesmy wyjatkowo aktywne
Mam podobną sytuację,mama tez chora.Ale masz prawo do własnego życia.Nie możesz żyć tylko ich problemami bo zwariujesz.
To jest współużależnienie tak zwane(tak kiedyś określiła mi to psycholog)
Jest się między młotem a kowadłem.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Moje dziecko zwariowało po gofrach z nutellą tak się rozszalała
Do tego z mniej przyjemnych ruchów ostatnio ma jakąś dziwną przypadłość wkładać mamusi rączkę albo nóżkę pod żebro :/ póki co robi to delikatnie i powoli ale i tak dziwne i niezbyt miłe uczucie
Auć

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

[QUOTE=Trele_Morele;420290 38]
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Moja tesciowa gotuje zupe rybna. Ja jej nie tykam. pochodzi z typowej śląskiej wsi
U mnie w domu takiej zupy sie nie robi, bo nikt poza moim tata i babcia tego nie je.też wszyscy ze śląska. Moja mama nawet ryb nie lubi i nie je
QUOTE]
JA jestem sląska i nawet nie wiedziałam że od nas to pochodzi . Naszczęscie u mnie zawsze był bardzczyk albo krem z groszku

A ja właśnie odprawiłam mame , przyjechala pomóc mi przykleić Majeczkowe naklejki i chwała bo samam bym nie dała rady . Tyyyyle klejenia i wycinania . Przsiąde się na telefon to Wam pokaże
Pokaż koniecznie

O kremu z groszku to ja nie lubię ale barszczyk uwielbiam

ale mi się dziwnie post zapisał :///

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-30, 22:33   #3021
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Auć
No niezbyt miło, ciągle jak siedzę to coś mi tam wkłada mała łobuziara, tak centralnie pod żebro, nawet przyłożyłam mężowi rękę i mówi że czuje jak się tam coś próbuje wślizgnąć

Stary 2013-07-30, 22:37   #3022
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę nawet latać byle by wszystko dobrze było

Coś się mnie dzisiaj żarty trzymają

Idę zaraz zjeść ostatnią kromkę,jutro nektar bogów piję

Może weź Nospę,Espumisan chyba tez można na wzdęcia?
Będzie
No i super lepiej żartowac niż sie dołować

Ja miałam mieć za tydzień to badanie glukozy, ale jak się umawiałam na wizytę to podpytałam pani w recepcji o pielęgniarkę i się okazało, że ona będzie na urlopie Ewentualnie dwa tygodnie później mogę zrobić, ale to będzie już ostatni dzień 28tc Podpytam ginkę na wizycie...

Narazie piję miętówkę i już trochę lepiej jest Jak coś to później wezmę Nospę Mam tylko Nospę Forte, ale chyba ją można w ciąży nie??

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Czekam na focie

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-07-30 o 22:45
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 22:45   #3023
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie

Ja miałam mieć za tydzień to badanie glukozy, ale jak się umawiałam na wizytę to podpytałam pani w recepcji o pielęgniarkę i się okazało, że ona będzie na urlopie Ewentualnie dwa tygodnie później mogę zrobić, ale to będzie już ostatni dzień 18tc Podpytam ginkę na wizycie...

Narazie piję miętówkę i już trochę lepiej jest Jak coś to później wezmę Nospę Mam tylko Nospę Forte, ale chyba ją można w ciąży nie??

Czekam na focie
no pewno że tak
Weź połówkę ona ma 2 x więcej składniku niż ta zwykła.

Chyba miałaś na myśli 28

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
No niezbyt miło, ciągle jak siedzę to coś mi tam wkłada mała łobuziara, tak centralnie pod żebro, nawet przyłożyłam mężowi rękę i mówi że czuje jak się tam coś próbuje wślizgnąć
I niedługo nas pewnie czeka takie wkręcanie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-30, 22:45   #3024
maomami
Wtajemniczenie

Dobranoc mamuśki ja się już kładę do spanka, bo coś zaczyna mi sie ziewać.
Zresztą muszę się położyć bo jak siedzę to ta mała uparta zołza ciągle mi wciska coś pod żebro, chociaż wiem że z nią wszystko ok jak się tak rozpycha

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-07-30 o 22:47
Stary 2013-07-30, 22:47   #3025
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
na początku była ironia. ale to dobry pomysł moja mama nie pójdzie, a sobota juz blisko, ona nic nie robi..

mąż zadzwonił czy chce i powiedziala ze jak nie drogo to tak ;d i muszę wycenić hahaha
Wycen na tyle co by CIe było stać na wejściówke na jej wigilie w razie czego 150 zł powinno być gitara
Cytat:
Patrzę właśnie na lipcowo sierpniowe mamy i jedna z mam urodziła przec cc córeczkę o wadze 4720g, 59 cm.
O jejuniu .. Powiem Wam że ja co raz częściej mysle ile waży moje dziecko , i strasznie się boje wagi powyżej 4 kg , a jak już wspominałam i ja i mój Tz ważyliśmy więcej
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42025507]Budowniczko, ja też tego nie rozumiem... Ja jestem z rodziny wielodzietnej, rodzicom się nie przelewa, ale moja mam zawsze pomaga mi i braciom- choćby coś małej kupiła, dała mi kilkadziesiąt złotych na lekarza, zrobiła jakieś drobne zakupy itp.

Moja mama raczej nigdy mi pieniędzy nie wypomina, a męża mama rozlicza się z każdej złotówki (np. jedzie do sklepu i kupuje nam chleb- mąż szybko oddaje jej 2zł! my jej kupimy batonika- oddaje nam 90gr mimo, że mówię, że nie trzeba!).

Kwestia podejścia moich teściów (a raczej tylko teściowej bo teść się nie wtrąca, ale wiem, że dałby nam wszystko) jest chyba najbardziej nerwowym tematem w naszym małżeństwie...

A jaki jest stosunek babci ( teściowej ) do wnuczki ? Tez tak wylicza ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-30, 22:49   #3026
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
no pewno że tak
Weź połówkę ona ma 2 x więcej składniku niż ta zwykła.

Chyba miałaś na myśli 28
Dzięki
W książce "W oczekiwaniu na dziecko" wyczytałam, że w 6 miesiącu właśnie mogą wzdęcia dokuczać m.in. mam nadzieję, że tylko jednorazowo u mnie

Już poprawiłam
Stary 2013-07-30, 23:04   #3027
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Mam podobną sytuację,mama tez chora.Ale masz prawo do własnego życia.Nie możesz żyć tylko ich problemami bo zwariujesz.
To jest współużależnienie tak zwane(tak kiedyś określiła mi to psycholog)
Jest się między młotem a kowadłem.[COLOR=Silver]
dokladnie, ale ja im nie moge pomoc nawet finansowo... Boli mnie to, ale bede niadaleko 30 km wiec chociaz tyle
Ona jest taka nadopiekuncza wlasnie przyniosla mi brzoskwinie ''dziecko rosnie, ty nie tyjesz... po ciazy to ty sie rozsypiesz''

nie chce mi sie wogole spac...

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
Będzie

Ja miałam mieć za tydzień to badanie glukozy, ale jak się umawiałam na wizytę to podpytałam pani w recepcji o pielęgniarkę i się okazało, że ona będzie na urlopie Ewentualnie dwa tygodnie później mogę zrobić, ale to będzie już ostatni dzień 28tc Podpytam ginkę na wizycie...

Czekam na focie
Jeju tez mam zdęcia, brzuch jak przy blizniakach wieczorami... ale zastanawiam sie czy to nie od braku magnezu
Trele tak moja ciotka z Tarnowskich Gor robi zawsze zupe z łebów ryb, czy jak sie to nazywa i ciap kapuchy hehe
A u nas tradycyjnie na swieta grzybowa barszcz, karp, kapusta, groch i kutia
Stary 2013-07-30, 23:09   #3028
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
No tak na 99, 9 % , nie nakręcam się bo wiadomo - porodu zaplanować się nie da

Zresztą ostatnio nawet moja mama mnie zadziwiła, nigdy wcześniej jakoś nie rozmawiałyśmy o jej porodach, no ale powiedziała mi że to było takie straszne, że teraz jak by miała rodzić ( wiadomo kiedyś były ograniczone możliwości) to jak by nie miała możliwości cc w szpitalu to by wolała zapłacić i mieć operację w prywatnej klinice, niż przechodzić poród sn. Tak więc wyszło że mam to po niej
Mi moja od zawsze powtarzała jak sobie coś zrobiłam że bolec to mnie będzie przy porodzie , że takiego bólu jak poród to się nie da do niczego porównać i takie tam .. I ja chyba psychicznie jestem do tego przygotowana , ale i tak wiem że się ździwie

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-30, 23:13   #3029
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Mi moja od zawsze powtarzała jak sobie coś zrobiłam że bolec to mnie będzie przy porodzie , że takiego bólu jak poród to się nie da do niczego porównać i takie tam .. I ja chyba psychicznie jestem do tego przygotowana , ale i tak wiem że się ździwie
nie mow takich rzeczy, wystarszy ze moja siostra caly czas mi marudzi 'Rodz przez cc- nie wytrzymasz z bolu! mowie Ci" a jak mowie ze chce silami natur to "zobaczysz! Glupia ty" przez to strasznie sie boję
Kurde boje sie tego naciecia, bolu, pekania, wogole jak wyleja sie te wszystkie wody plodowe... fuuuj
Stary 2013-07-30, 23:22   #3030
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Wycen na tyle co by CIe było stać na wejściówke na jej wigilie w razie czego 150 zł powinno być gitara

Cytat:
dokladnie, ale ja im nie moge pomoc nawet finansowo... Boli mnie to, ale bede niadaleko 30 km wiec chociaz tyle
Ona jest taka nadopiekuncza wlasnie przyniosla mi brzoskwinie ''dziecko rosnie, ty nie tyjesz... po ciazy to ty sie rozsypiesz''

nie chce mi sie wogole spac...

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Jeju tez mam zdęcia, brzuch jak przy blizniakach wieczorami... ale zastanawiam sie czy to nie od braku magnezu
Trele tak moja ciotka z Tarnowskich Gor robi zawsze zupe z łebów ryb, czy jak sie to nazywa i ciap kapuchy hehe
A u nas tradycyjnie na swieta grzybowa barszcz, karp, kapusta, groch i kutia
Troskliwa

A nie bierzesz magnezu?Trzeba

Ja dzisiaj dodatkowo jeszcze dostałam potas i meliskę kupiłam.
Moje nerwy chcą też żyć :/

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
nie mow takich rzeczy, wystarszy ze moja siostra caly czas mi marudzi 'Rodz przez cc- nie wytrzymasz z bolu! mowie Ci" a jak mowie ze chce silami natur to "zobaczysz! Glupia ty" przez to strasznie sie boję
Kurde boje sie tego naciecia, bolu, pekania, wogole jak wyleja sie te wszystkie wody plodowe... fuuuj
Wtedy to Ci będzie już pewnie wszystko obojętne.Ważne żeby Maksym szybko wyskoczył i będą przytulaski

Dobranoc wcześnie wymiękłam dzisiaj .Ale po mało przespanej nocy muszę wypocząć.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości