|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Filmiki urodowe na YT, część XIV + offtopowe ploty
Cytat:
|
|
|
|
|
#1262 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=0FhKlHUo0Uo |
|
|
|
|
#1263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo kobieta przecież tylko SIEDZI z dzieckiem w domu, nic nie robi w sumie, bo co to takiego opieka nad własnym dzieckiem. W nocy też nie wstaje, nie skąd, bo co to takiego obudzić się na chwilkę i nakarmić dziecko. A ten biedny facet, styrany po całym dniu, nie ma na nic siły, a kobieta no jasne, że ma, jak to by miała nie mieć siły.
Edytowane przez ladymln Czas edycji: 2013-07-30 o 23:12 |
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1265 |
|
Raczkowanie
|
Mnie przerażają kobiety które piszą że przy dziecku nie ma czasu na codzienny makijaż. Nie maluję się codziennie, ale to brzmi jak jakiś popłoch. No rozumiem, że może być ciężko z ful makeuptem, ale taki zwykły 10 zmin. typu podkład, puder, dwa cienie, róż, szminka i maskara?
![]() :conf used:
|
|
|
|
#1266 |
|
Zadomowienie
|
Może i nie mam pojęcia o wielu rzeczach, bo sama nie mam dziecka, ale sądzę, że przez rok znalazłabym przynajmniej godzinkę lub dwie, żeby oderwać się od codzienności. A jej dziecko noworodkiem już nie jest.
|
|
|
|
#1267 | |
|
psy-chopatka
|
Cytat:
Coraz mniej rzeczy mnie dziwi
|
|
#1268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1269 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1270 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie do matek:
czy rzeczywiście jest tak ciężko?
|
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że mając lat 20kilka to naprawdę trochu mało się wie Nie obrażając nikogo Ale takie są fakty, czas leci, postrzeganie się zmienia. A już jak w życiu pojawia sie drugi człowiek, babki naprawdę przewartościowują swoje życie i tyle.
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama nie mam dzieci, ale znam wiele młodych mam nawet po 20 lat i więcej, które mają szkraby od miesiąca po 2 letnie dzieci i nigdy nie widziałam ich zaniedbanych, zawsze miały jakiś makijaż, zawsze były schludnie ubrane i zawsze miały chwile dla siebie pomimo tego, że miały ciężko pracujących facetów, którzy późno wracali do domu
|
|
#1273 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się nie dziwię, że niektórym kobietom się rzuca na głowę po dziecku skoro nagle nie dość, że przybywa im obowiązków związanych z dzieckiem to jeszcze wyręczają mężów z ich obowiązków i tracą cale życie... Dziwne, bo znam domy w których jest czysto, obiad ugotowany, dziecko zadbane, a kobieta ma czas dla siebie. To są zazwyczaj związki partnerskie, gdzie mężczyzna zachowuje się jak prawdziwy ojciec i kochający mąż. Znałam też oczywiście przeciwieństwa, ale dziwnym trafem wszystkie te rodziny w których matka nie ma dla siebie czasu to te w których ojciec uważa, że szczytem jego łaski jest to, ze potomka spłodził i wymaga od żony by sama zajmowała się dzieckiem i jeszcze przejęła część jego obowiązków skoro siedzi w domu nie pracując. Od razu mówię, że nie znam żadnej rodziny gdzie po urodzeniu dziecka ojciec brał dodatkową robotę, bo wiadomo, że to troszkę by zmieniało postać rzeczy. Cytat:
Chętnie bym to usłyszała Jak kiedyś tam przy okazji się dowiesz co to za film to daj znak![]() Cytat:
Ale z resztą to chyba niezły OT i powinnyśmy to na szaro pisać
Raz królewna złotowłosa cudny miała sen, że splatała złote włosy, złociste jak len. I przyszedł do niej grajek, na skrzypcach zaczął grać i mówi: Pójdź, królewno konwalie ze mną rwać. Pójdź, pójdź... |
|||
|
|
|
#1274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na co dzień to u mnie fukcjonuje albo opcja tusz, podkład, puder, szminka, róż i dwa cienie albo w ogóle zero
|
|
|
|
|
#1275 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I uważam, że to Ty przesadzasz. Trzeba brać pod uwagę różne scenariusze i wykazywać pewną empatią w stosunku do innych ludzi. Cytat:
---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]() Dla mnie to,co wymieniłaś to już pokaźny make up. Ja na co dzień używam korektora, pudru, tuszu i eyelinera.
Edytowane przez ladymln Czas edycji: 2013-07-30 o 23:30 |
|||
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Noooo nieee. Zwykly, szary czlowiek sie ujawnia, a wy juz niuchacie spisek :p oswiadczam wszem i wobec - nie, nie jestem nisiax.,nie mam kanalu na youtube, do bloga sie przymierzam - pielegnacja naturalna to od kilku lat moje najwieksze zainteresowanie i tak na spokojnie sobie planuje cos. ale nie spinam sie - poki nie bede pewna, nie dzialam.
za zbedne znaki, badz male lotery zamiast wielkich przepraszam - ale telefon mnie juz doprowadza do szalu od dluzszego czasu |
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybacz, jak już pdoczas lektury zauwazyłaś, było tu kilka kacji i stąd to przewrażliwienie
|
|
#1278 |
|
w krainie snu i marzeń
|
na początku - baaardzo! później idzie z górki
ale makijaż robiłam codziennie
|
|
|
|
#1279 |
|
Raczkowanie
|
ciężko jest - ale dla chcącego... ja robie sobię maseczki, maluję się,
mam gorsze i lepsze dni, zresztą a to chyba widać Dodam, że należę do tych matek i żon które chcą same dać radę - moje dziecko - nie będę podrzucać dziadkom (zresztą mieszkam od nich daleko - w innym kraju), mój mąż pracuje nawet po 12h i chcę sama zrobić obiad itp Wszystko zależy od dziecka i jego etapu w życiu - jak nie chodzi- spokojnie można sobie zrobić pełny make-up, jak już drepta - trzeba sobie radzić. Mi córka podaje pędzle, bardzo interesują ją kosmetyki - tu się odkręca, tu otwiera - trzeba uważać żeby nie zjadła - i nie zniszczyła za wiele
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli ma więcej czasu, wtedy niech pomaga przy dziecku, w końcu mężczyzna zarabia na rodzinę i również na to maleństwo, trzeba też go jakoś uszanować i pogodzić z byciem rodzicem różne są sytuacje w różnych domach, ja akurat mam takie wyobrażenie
|
|
#1281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1282 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja byłam wychowana w rodzinie, gdzie mama odchowała mnie i mojego brata w niełatwych warunkach, tata pracował fizycznie, a w domu zawsze był obiad, zawsze było czysto, mama miała czas na makijaż, na pozałatwianie spraw na mieście nie podrzucając mnie nikomu i jeszcze czytała mi bajki w międzyczasie, ogarnięta kobieta...pewnie dlatego mam teraz taki obraz rodziny
|
|
#1284 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że jest to możliwe tylko u bardzo nieporadnej kobiety, lub z bardzo "niegrzecznym" dzieckiem. Moja sąsiadka miała ciężko z dzieckiem, bo miał coś z bioderkiem, był dość niespokojny, całe noce płakał (budząc nawet mnie bo mam nad nimi pokój), zawsze narzekała, że nie ma czasu normalnie usiąść oglądnąć TV, ale jakoś zawsze była lekko podmalowana, uczesana, ładnie ubrana. Fakt miała czasem podkrążone oczy, widać, że zmęczona, ale zawsze zadbana. Z tym, że u nich wyglądało to tak, że ona gotowała obiady i jakieś tam sprzątanie typu ogarnianie plus dziecko, mąż robił grubsze porządki na weekendzie i po pracy bardziej zajmował się dzieckiem, wtedy ona miała czas dla siebie. Być może jak urodzę dziecko zmienię zdanie, ale ciężko w to uwierzyć po obserwacji znanych mi młodych mam, które dzięki partnerom jednak mają to minimum czasu dla siebie. Cytat:
![]() Masakra.... Cytat:
Raz królewna złotowłosa cudny miała sen, że splatała złote włosy, złociste jak len. I przyszedł do niej grajek, na skrzypcach zaczął grać i mówi: Pójdź, królewno konwalie ze mną rwać. Pójdź, pójdź... |
|||
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mowie oczywiscie o zachowaniu jutuberek, zakladaniu fikcyjnych kont itd. Dorosle baby.. no nic. Poslucham sie rady i ide w kimke, jutro wracam i nadrabiam w przerwach od pucowania mieszkania
|
|
|
|
|
#1286 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny mam problem. wyskoczyło mi takie coś na nodze kilka dni temu. płaskie jak pieprzyk, ale jednolite i jakby koloru jakby... krwi, o równych krawędziach, pół centymetra średnicy. myślicie że gnać z tym do derma czy nie panikować? spotkała się któraś z Was z czymś takim? |
|
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem za partnerstwem, ale jakby mój chop wracał utyrany do chaty o 18, to chętnie dałabym mu dobry obiadek, w zamian on mógłby mi przy niedzieli i sobocie dac odetchnąc I jest git
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż sama też powinnam się wybrać do lekarza ze swoimi zmianami
|
|
#1289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1290 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Może coś Cie ugryzło, albo pękło ci naczynko? Choć za duże na naczynko... Nie wiem nie umiem sobie tego wyobrazić, ale ja bym z 2 dni od pojawienia się tego poczekała i gdyby nie przeszło poszła do lekarza.
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

ale nie pokazuje się tak ludziom i nie mam kanału włosowego