|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Kate hehe Jagodzie podobnie sie ostatnio zdarzyło zasnąć oto dowód
chyba dorasta, że matudzi ale i tak Ci długo pospal jeszcze 1,5h u nad jak pobutka codziennie o 5:30 tak drzemka dopiero na południe 1h czasem 2, a wczoraj aż3h! albo jak dzisiaj od 5:30 padła teraz no spała na południe dziś całe 15minut
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Lewek Ty możesz chociaż Miska zębami wytłumaczyc hehe, a u nas zebow brak i chyba ich długo jeszcze nie zobaczymy
Mąż sie trochę zrehabilitowal i zajął sie Jagoda po powrocie z pracy ale za wiele roboty nie mial, bo jak na złość ANIOLEK po taty powrocie ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
Co to jakiś skok przypada, że coraz wiecej dzieciaczkow naszych takich marudnych i nie chce spać ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Tak mi pediatra powiedziała ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Agnes teraz doczytalan o rehabilitacji małej. by szybko, skutecznie i spokojnie Lenka nabyla umiejętności u nas reh pomogła raz, dwa---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- A kto Was skierowal?
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-07-30 o 19:54 |
|
|
|
|
#483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja myślalam że Alicja dziwnie zasypia Cytat:
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym musiała mojego dzidzia pochwalić ale lepiej nie bo jutro będzie totalne przeciwieństwo ![]() Byli moi rodzice dziś i nakupili słoiczków małemu i chusteczki nawilżane więc jestem szczęśliwa ![]() A co najważniejsze (nie wiem czy pamiętacie jak Wam pisałam) mojej mamie stan słuchu w tym drugim uchu powrócił do dawnego stanu !!!!! ![]() Ma jeszcze 8 zabiegów to może jej całkiem odetka
|
|
|
|
|
#485 | ||
|
Zadomowienie
|
Zatrułam się czymś
czuję się okropnie i już miałam małą randkę z kibelkiem ![]() Cytat:
pozycję zasypiania super mamy taki sam kocyk na łózku ![]() Cytat:
![]() super zasypia
|
|
#486 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sobie leze naoozku, a obok Kinga probuje zwsnac, jak sama zasnie bez cyca w buzi lub lulania to bedzie prawdziwy cud, bo od jakis 5 msc tak nie zasnela.
Tz u kolegi, a ja sobie zaraz gre o tron obejrze ![]() U nasw nocy tez byla mega burza, kinga sie obudzila i musialam ja tulic, bo sie bala biedna. O zasnela, cud, to chyba znak, zeby probowac ja nauczyc samodzielnego zasypiania w koncu
|
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Hahah, pozycja Kubusia i Jagody do snu mnie rozwaliła
U nas najdziwniejszą pozycją była na brzuchu z pupą do góry
|
|
|
|
#488 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słodkaCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona super wieści odnośnie mamy
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Lewek, Tamlin dziękuje
Dzisiaj już padam na nos. Wszyscy spią to i ja już zmykam - może sie wyśpie ![]() Dobranoc |
|
|
|
#491 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwoncia ciesze sie bardzo i trzymam kciuki za dalsza poprawe
![]() U nas samodzielne zasypianie to masakra, a raczej jego brak. Dodatkowo caly urlop Z. spala z nami. Najlepsze jest to ze najbardziej pomaga jej w zasnieciu ciagniecie mnie za wlosy, a jak mam zwiazane to wplata palce i ciagnie. Kurcze, to boli i nie wiem jak ja oduczyc. A pogmera sobie wlosami 2 minuty i spi
|
|
|
|
#492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#493 |
|
Raczkowanie
|
Tu sie tak szybko wiadomosci pojawiaja ze mialam teraz niezła lekturke do poczytania
![]() Urodzilam 22 pazdziernika, przez cc Po 12 godzinach podjeli taka decyzje bo zaczelo spadac tetno dla dziecka. wydaje mi sie ze wczesniej mogli juz ja zrobic ale czekali najdluzej jak sie da i 58 cm Teraz smacznie sobie spi. Zostawilam go dzis na kilak godzin z mezem bo musialam wyjsc i co sie okazalo ze przed 21 juz spal ! a jak ja go usypiam to okolo 22 zasnie , hehe
|
|
|
|
#494 | ||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
JAk byłam u rodziców to moja mama też miała mnóstwo złotych rad,np.żebym dała mu ciastek z czekoladą przed śniadaniem. Cytat:
Faktycznie musicie ich separować od siebie jakiś zaklinacz psów by się przydał![]() Cytat:
Cytat:
w postaci mojego szkraba![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
Uwielbiam takie fotki.Dzieci są cudne!!!Cytat:
![]() Iwoncia cieszę się z pozytywnych wieści katiaska współczuję Ufff nadrobiłam...poszalałyści e nie ma co
|
|
#495 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Oj współczuje tego zasypiania i jeszcze spania z Wami - u nas bardzo sprawnie poszło zasypianie samemu w łózeczku i oduczenie spania ze mną ![]() Za to teraz jak ma spać poza swoim łóżkiem to jest awantura straszna ![]() dziękuje Cytat:
szybko?? ![]() Musiałabyś widzieć co sie działo jak dzieciaki były jeszcze w brzuchach albo już zaczynały sie wykluwać ![]() Postów leciałooooo że hohooo ![]() Kurcze 22 godziny porodu!!!! Wymęczyli Cie równo ![]() Cytat:
To u mnie mój ojciec wiecznie gada żeby mu dać ciastko, chrupki i inne świństwa ![]() Wczoraj oczywiscie przyniesli lody i ciasto i już małemu chciał dawać jak ledwo co oczy otwarł a potem był czas na chlebek... ile ja sie nadenerwuje przez tego ojca mojego to moje
|
|||
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
witam nową mamusię i Bartusia, śliczny kawaler Iwoncia super że u mamy poprawa ciesze się z tego bardzo i zdrówka życzę ... Kochane, co do roczku to pytałam bo u nas zawsze na biało- chrzest, roczek, komunia ślub .. no i ja teraz w dylemacie ... mam śliczną sukienkę i nie wiedziałam czy kupić inną czy w tej ją wysłać niech idzie do Bozi grzecznie zdecydowałam że w tej pójdzie teraz tylko buciczki jej kupię i coś na rączki bo msze mamy późno a ona bez rękawków ....
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Konczi
Jakoś tak też sie zastanawiam dlaczego roczek na biało ![]() My w kościele nie robimy mszy, a w domu impreza zdecydowanie na luzie ![]() Zastanawiam sie tylko nad tortem ![]() I jak ja znowu ogarne to wszystko. Chociaż będzie chyba ciutke łatwiej niż na chrzcinach bo Alanek już starszy ![]() U nas sie szykuje znowu upał za oknem
|
|
|
|
#498 | |
|
Raczkowanie
|
tak to ja na awatarze
![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Piękna cudna pogoda,właśnie wpadłam się przywitać i idę nas pakować bo o 9 wybywamy na basen Będę po południu Miłego dnia.
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też już się upał zapowiada ehhh ...
ja dopracowuje menu na roczek, też sądzę że będzie łatwiej niż ze chrzcinami ... zresztą chrzciny mieliśmy w lokalu a teraz w domku ale skoro urodziny nasze ogarniam a ilość osób taka sama więc i roczek ogarnę rok temu nieświadomość moja nie liczyła że za 2 tyg świat stanie na głowie .. heh ale zleciało
|
#501 | ||
|
Zakorzenienie
|
W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
u nas impreza u mnie w kawiarni z tortem ikawa i domu uwielbiam takie krótkie dzamprexy :p Swoją droga lecimy na wakacje 13 sierpnia/) więc sadze ze bedą szczęśliwe Cytat:
Sent from my iPhone using Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#503 |
|
Raczkowanie
|
Ja dopiero 22 pazdziernika wyprawiam, wiec mam jeszcze czas co do imprezy z tej okazji
|
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Aaaaaaaaa znów parówa się robi. Muszę na działkę się wybrać a to kawałek, a samochód zabrał Krop, no ale moze się zmobilizuję jakoś. Cytat:
Wczoraj było już lepiej z zasypianiem, nie płakał, ale i tak zasnął po 21-ej. Za to sam w łóżeczku, bo już straciłam cierpliwość i gada odłożyłam. |
|
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj! Nadrobiłam wczoraj, ale zbrakło mi sił by cytować. Tak w ogóle MAja mi dopadła ostatnio klawiaturę i coś poprzestawiała tak, że jak teraz włączę neta to mam od razu wizaż i google włączone .A dziś przychodzi nasz nowy powóz dla Mai .
Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2013-07-31 o 09:39 |
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa pierwszy raz od prawie 11mc pospalam do 9!
oczywisice wstała Jagoda jak zwykle o 5:30 ale pobusziwala 2h i po 7przysnela, a ja razem z nią ale dziwnie tyle spać: nie wiem co teraz robić,bo o tej godzinie to zazeyczaj już albo z psem na spacerze jesteśmy ale na zakupach![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Iwoncia super, że z mamy uchem już wszystko w porządku!
|
#507 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Moje dziecko przespało dziś po raz pierwszy całą noc!ale jestem z niego dumna Chwalę go,bo pewnie szybko to się nie powtórzy ![]() Szkoda,że ja poszłam spać koło północy,ale to nic.I tak jest pięknie ![]() miło Cię poznać ładna jesteś
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
A i fajnie, że dziadkowie tyle nakupili małemu
|
#510 | |
|
Raczkowanie
|
o dziękuje za mily komplement z rana
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

chyba dorasta, że matudzi ale i tak Ci długo pospal jeszcze 1,5h u nad jak pobutka codziennie o 5:30 tak drzemka dopiero na południe 1h czasem 2, a wczoraj aż3h! albo jak dzisiaj od 5:30 padła teraz
no spała na południe dziś całe 15minut

by szybko, skutecznie i spokojnie Lenka nabyla umiejętności

czuję się okropnie i już miałam małą randkę z kibelkiem
Wcześniej bywało,że spał 3x dziennie albo chociaż 2x a teraz trudno mu zasnąć jeden raz.

dla Kubusia