|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
hej ... wczoraj prąd mi uciekał więc nie było mi sensu siedzieć.... nie wiem czy mnie zdradza w sumie on nawet nie ma kiedy pracuje 12 godzin w soboty po 10. a po za tym to szczerze mówiąc po co miałby zdradzać? jak w łózku ma to co chce i kiedy chce ... bo mnie nie kocha.... kocha i to po nim bardzo widać . były problemy nie umiał sobie poradzic że nie tolerowałam orala ale z tym już razem sobie poradzilismy. mozę poprostu ludzi chodzą i gadaja a z naszych byłych znajomych jest takich kilka osób co by mogli gadać
o miałam napisać ... moja mówi juz mama. I woła albo non stop mama albo baba i wczoraj cos jej wyszło w kierunku tata
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#812 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Zauważyłam też, że rozumie coraz więcej z tego, co do niego mówię, np. jak trzymam go na rękach i powiem "włącz światło" to wyciąga rączkę do włącznika
rozumie też "nie wolno", co nie oznacza, że się słucha ![]() A teraz właśnie śpi z kupą jak usypiał, myślałam, że tylko prutki idą, bo dość często mu się to zdarza odkąd jest na mm, a teraz czuję, że jest coś więcej ale nie mam serca go budzić
|
|
|
|
#813 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też może być że to przez ten szybki rozwój pewno chce się do słodyczy dobrać ![]() Cytat:
![]() ![]() mój: mama, tata, baba, obama, gej i coś ala dzidzia ![]() Cytat:
super, coraz mądrzejsze te nasze dzieciaczki ![]() fuuuu
|
|||
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#815 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#817 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#818 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Niby ten okres lżejszy niż przed porodem, a miewałam hardkorowe, ale i tak nie mam na nic sił
no i nie chcę na pierwszy ogień z tamponami lecieć więc męczę się z podpaskami, których szczerze nie znoszę. Do tego mamy wieczorem znowu gości a ja czuję się jak kupa no. Prosiłam tżta, żeby odmówił ale jak znam życie tego nie zrobi, bo przecież 'nie wypada'. A żebym ja we własnym domu się źle czuła to wypada... ![]() Dobrze, że przyszła dziś do mnie mama, poszła teraz z Ewkiem na spacer to może coś wokół siebie zrobię... Poza tym przyniosła mi ciasteczko pyszne a Ewce, a jakże, ciuchy Mam najlepszą mamę na świecie Cytat:
Witaj w klubie z tym krzesełkiem. Ja się na moje wkurzam już od miesiąca chyba. Ewa jakoś tak krzywo w nim siedzi, jakby leciała do boku a dołem ciała do przodu. Wrócimy z urlopu to je sprzedam w cholerę. Beznadziejne jest Cytat:
My w zeszłym roku też nigdzie nie byliśmy, bo remont. Ostatnie wakacje we dwoje eh... Ale wkurza mnie, że ludzie niby kredyty na mieszkania mają, zobowiązania takie a śmakie a na zagraniczne wywczasy ich stać. To znaczy nie wkurza mnie, że ich stać, tylko że nas nie stać Że ciągle, mimo tego planowania budżetu, jesteśmy w plecy i jeszcze długo będziemy. A zresztą nawet jak nie mieliśmy długów remontowych na głowie to tż jakoś nigdy wojaże zagraniczne nie ciągnęły. Takiego leniucha trochę mam. Cytat:
Ja z moim exem kiedyś jechałam nocnym do Karwi, tzn do Władysławowa a potem pks do Karwi i byliśmy skoro świt i pół dnia z walizkami na plaży siedzieliśmy, bo nas też babka na kwatere nie chciała wpuścić ![]() My mamy taki http://allegro.pl/budka-turystyczna-...419766674.html. W decathlonie za 90zł był. Liczyłam, że kupimy za 30 No ale w sumie ten jest bardzo duży, to będzie taki bardziej rozwojowy.No fajnie. Oni co roku a to Wietnam, a to Indie, a to Tajlandia. Wszystko sami za psie pieniądze. Cytat:
![]() Zuch chłopak ![]() Cytat:
Mnie mój puścił w trąbę mimo, że za pół roku mieliśmy się chajtać, czyli teoretycznie przecież nie miał powodów, no bo przecież planowaliśmy ślub ![]() Brawo za mama Ja czekam z niecierpliwością ale u nas głównie tata, dada i inne takie bardziej niezrozumiałe.My też się wyspałyśmy |
|||||
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
si
my do 7 ![]() Cytat:
dla mamyno wiesz!! foch może dlatego że jeszcze nie siedzi zbyt stabilnie też mam podobne przemyślenia co do wczasów zagramanicznych, ale wiesz wiele ludzi tak ma że żyje na kredyt, ni na jeden ale kilkanaście na raz, na chatę, na auto, wczasy, sprzęty, święta itp. Ja np staram się jak najmniej brać, tzn teraz mamy tylko mieszkaniowy i pożyczkę z pracy, ale ona prawie nieoprocentowana własnie te kredyty doprowadziły świat do kryzysu ![]() też mu to mówię czyli że co, Wy jedziecie rano ile masz km kurde ja się boję że byłby ryk po godzinie ale na całe szczęście mamy tak znajome ze stolycy i rzeszowszczyzny więc w razie W no problemo, przygarną, nakarmią ![]() ![]() też zastanawiałam się nad tym z decathlonu ![]() zaj....e mają zazdroszczę ![]() dokładnie, samo życie
|
|
|
|
|
#820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no wielkie dla mamy ![]() co do zagranicznych wyjazdów to mój by najchętniej 2 razy w roku latał. To raczej ja go stopuję. chociaż ostatnio jestem zdania, że trzeba czasami zaszaleć i coś zrobić dla siebie. Tym bardziej jeśli chodzi o podróże bo to zastaje na całe życie. Na emeryturze mam zwiedzać? a czy dożyję? Też mamy kredyt ale staramy się coś tam oszczędzić na takie wydatki - oczywiście nie zawsze się da. Jedni znajomi zazdroślili nam jak wróciliśmy z jakie s wycieczki a jedno i drugie pali i to sporo - jakby rzucili to spokojnie byłoby ich stać na taki wyjazd maluch usnął, idę chyba zrobić placuszki z cukinii |
|
|
|
|
#821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ta... se odpoczęłam. Łaienkę sprzątnęłam
Cytat:
U nas dopóki nie szarpnęliśmy się na remont tych metraży to z kasą był gicior, bo kredyt mieszkaniowy niby mamy ale mały, ja wcześniej pracowałam na etacie więc zarabiałam ciut więcej niż z mojej "działalności" plus tż całkiem w porządku czochra. A mimo to nigdzie nie jeździliśmy bo on jakiś taki niegramotny w tym temacie a ja chyba za mało odważna A teraz się nazapożyczali po rodzinie, dzieci narobili i się dziwią, że nie mają ![]() Nie mam pojęcia ile to km ale będziemy pewnie jechać z 5h... Założenie jest takie, że najpóźniej wyjeżdżamy o 4. Jak wyjdzie w praktyce zobaczymy ale też się boję, że może być ryk. Niby nigdy Ewa nie świrowała w aucie ale też nie jechała dłużej niż ok. godzinę. Więc dobrze by było zahaczyć o porę snu. Cytat:
A jak dożyję to czy będzie mnie na to stać... ![]() Wczoraj robiłam i doszłam do wniosku, że mam patelnie do
|
||
|
|
|
#822 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Tez uwielbiam wyjazdy
Cytat:
porozsypywane czy porozrzucaneCytat:
Cytat:
dla mamyAle wybrzydzac nie bede pojade gdzies nawet zorganizowana, tylko trzeba sie ogarnac.
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szaleństwo ![]() zastanawiam się czy to dopiorę zmęczyłam się dzisiaj ![]() zanim Jana do babci zaprowadzę i doczłapię się do pracy to mija 45 min ![]() a od siebie miałabym 15 min ![]() i powiem wam że te zęby mnie wykończą znaczy tak podejrzewam że to zęby 20 razy w nocy wstawałam, Jan tylko toleruje mleko (dziadkowi przy obiedzie mówił "be" tylko i nie jadł), kupa nie pytajcie jak wygląda i do tego stan podgorączkowy ![]() z weselszych, jakiś zbok mnie o 9 z rana zaczepiał ![]() "czy ja mogę na panią z tyłu popatrzeć?" udałam że nie słyszę, minęłam dziwaka a ten za mną już i gada: "oooooo, sam sex" Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2013-07-31 o 15:08 |
|
|
|
|
#824 |
|
Zadomowienie
|
no w sumie. nigdy mie wiadomo co dla faceta odbije i zdradzi
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() oby to tylko zęby były i żeby szybko wyszły ![]()
|
||
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
oby
![]() przód najwidoczniej nie jest godny uwagi |
|
|
|
#827 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
|
#828 |
|
Zadomowienie
|
dla mojej malutkiej nie ida zęby nic nie widac
|
|
|
#829 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na szczepieniu. Narazie wszystko ok, Iza śpi. Oby tak dalej
Niestety nie jest ona fanem służby zdrowia ![]() Któraś się kiedyś pytała jak to później wygląda z wizytami - mnie poinformowali, że na następnym szczepieniu się widzimy. Ja się wybieram - przypomnij mi gdzie mieszkasz to pomogę Ci skosić trawę Żartuję ![]() To na Rodos się wybieracie ![]() Cytat:
Współczuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Moja też tak mówi, ale narazie to raczej nie jest świadome ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
przód godny, bo widziałam, ale może tył jeszcze godniejszy
![]() ![]() nie tym razem ![]() Cytat:
a kto jest Sola znasz takiego ![]()
|
|
|
|
|
#831 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Janusz się nie odzywa, nie wiadomo dojechał czy nie dojechał
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Następną razą
|
||
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dokładnie Jan też rozumie a jakże "mamę to boli" i szarpie jeszcze mocniej ![]() tyłu to ja za bardzo nie oglądam z kolei ![]() może może |
|
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej nie
ale myślałam, że to przychodzi nieco później ![]() Niestety nie wybieram się - tak się tylko rozmarzyłam Byłam nad morzem i narazie musi mi to wystarczyć. Mamy we wrześniu chrzciny.
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#836 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
O Boże, co za dzień Łeb mnie boli od tego wszystkiego. Pakowanie, latanie, bo jutro wyjazd i jeszcze wizyta u lekarza. Ten nasz lekarz to ma mnie już chyba dość ![]() P.S. Pytałam o tą wycofaną szczepionkę - jeśli do tej pory nie było żadnych niepożądanych objawów, to nie ma się czym w ogóle martwić. Żegnam się dziewczynki na jakiś tydzień Paaaaa
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wzięłaś dwa numerki? ![]() Dobrze, że piszesz o tej szczepionce, trochę mi lżej. Tydzień nie tydzień pisać bo powykreślam
|
|
|
|
|
#838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie będę miała dostępu do neta
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo nie ma zasięgu albo nie chce nas znać ![]() spoko, ja Ci podbuduję co tam będziesz chciała ![]() zaraz sprawdzę, sekunda Polacy chyba się z tym rodzą ![]() pa pa ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Dzika - Relaksowa ![]() https://maps.google.pl/maps?oe=utf-8...ed=0CC4Q8gEwAA a Ty???? Hoża? dobrze pamiętam ![]() coś mi nie chce podlinkować??? wpisz sobie Edytowane przez Ma_majka Czas edycji: 2013-07-31 o 21:22 |
|
|
|
|
#840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak karmiłam piersią, to budził się kilka razy (z reguły 2 lub 3), naiwnie myślałam, że jak przejdziemy na mm, to będzie budził się rzadziej lub w ogóle, ale niestety A jak zasypiają Wasze dzieci? I co jedzą przed snem - samo mleko, mleko czymś zagęszczone czy kaszkę? Edytowane przez nini_b Czas edycji: 2013-07-31 o 21:49 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

jak usypiał, myślałam, że tylko prutki idą, bo dość często mu się to zdarza odkąd jest na mm, a teraz czuję, że jest coś więcej
ale nie mam serca go budzić

pewno chce się do słodyczy dobrać 

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

no i nie chcę na pierwszy ogień z tamponami lecieć więc męczę się z podpaskami, których szczerze nie znoszę. Do tego mamy wieczorem znowu gości a ja czuję się jak kupa no. Prosiłam tżta, żeby odmówił ale jak znam życie tego nie zrobi, bo przecież 'nie wypada'. A żebym ja we własnym domu się źle czuła to wypada...
Mam je od 2 tygodni a juz planuje czym je zastapic i gdzie sprzedac.

ja mam 

A w kwietniu byli w Indiach. A nie, sorry, w tym roku na Bali byli. Albo już mi się miesza. W każdym razie ciągle gdzieś jeżdżą... A my co? Do Karwi...
znaczy tak podejrzewam że to zęby